Klack Nova travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Klack Nova travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Klack Nova har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Klack Nova har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Klack Nova


Om vi backar bandet till söndag så körde du Svenskt Travderby för första gången då du blev trea med Aetos Kronos efter en ..


Om vi backar bandet till söndag så körde du Svenskt Travderby för första gången då du blev trea med Aetos Kronos efter en sisusladdad spurt. Vad säger du om insatsen?
– Tyvärr hade vi ingen tur kort efter start då bakspårshästarna valde att köra i andraspår och täppte till luckorna. Jag fick backa mig sist, men han gick ett strålande slutvarv i tredjespår och visade att han är en riktig topphäst.
Över till V75-tävlingarna på Hagmyren. Du inleder med 2 Naheed (V75-1) som du tagit två raka med i Oscar Berglunds regi, Hur bra är han för klass-1?
– Han är riktigt bra, som jag upplever det. Visserligen stöter han på tuffare motstånd den här gången, men han vann åkandes senast och jag hittar inga orosmoln på himlen. Det ser ut som en bra segerchans.
Nästa uppsittning är 1 B.W.T.Devil (V75-2) från innerspår i voltstart i Diamanstoet åt Mika Haapakangas. Hur ser du på hennes förutsättningar?
– Hon fick ett bra läge då hon är ganska kvick ut och skulle jag få spets kommer jag att köra i den positionen. Hon stöter på en del duktiga konkurrenter som står med tillägg, men hon bör vara en av de som räknas.
I klass 2-försöket fick 1 Ingesson (V75-3), som tränas av storebror Mattias, innerspår bakom bilen. Nöjd med läget?
– Nej, det är jag inte då han tyvärr är långsam ut från start och riskerar att hamna illa till. Löser det sig under vägen och vi hittar ut kan han dock tjäna fina pengar, då han håller god kapacitet för klassen.

"Henne vill jag verkligen varna för"
I dubbelcupens final kör du kallblodet 5 Klack Nova (V7-4) som tränas av amatören Joakim Reiser och kommer från seger med dig i vagnen. Kan hon duga igen?
– Inte alls omöjligt, så henne vill jag verkligen varna för. Jag såg att hon var streckad på endast två procent och det är på tok för lite. Hon har absolut toppform och jag har favoriten Spikfaks invändigt om mig och jag tänker inte bjuda på någon lucka, utan vill helst hålla honom bakom mig. Garderar man loppet är Klack Nova given på lappen.
I bronsdivisionen får Magnus åter stifta bekantskap med Oscar Berglunds sexåring 12 Pleasure for Cash (V75-5) som trots ett lopp i konstant tredjespår på Bergsåker slutade fyra.
Dina tankar från det sämsta utgångsläget?
– Att vi behöver massor av tur härifrån. Han kom aldrig ned i spåren senast utan blev hängande runt om och gjorde en toppinsats. Nu får vi hoppas på högt tempo, för i så fall kommer hans tunga slutvarv att bita bra. Om det blir dåligt tempo? Hur jag ska göra taktiskt i så fall vill jag samtala med tränaren om.
Magnus avslutar dagen med Catarina Norqvists startkatapult 5 From The Mine (V75-6) i E.J:s Guldsko som utgör gulddivisonen.
Kan han duga?
– Han är i alla fall pilsnabb bakom bilen och från det här läget måste jag prova en bit. Kommer jag till spets kommer jag dock att släppa över taktpinnen eftersom de andra har en annan hårdhet. Kan han fixa en bra slant har han gjort det bra.
Vem anser du är din bästa segerchans på V75?
– Utan tvekan Naheed i V75-1.
Du kör även det norska kallblodskriteriet och derbyt på söndag. Hur ska det bli?
– Enormt roligt. Jag hoppas både Eld Tekno i kriteriet och Järvö Elling i derbyt kan sno åt sig lite av priskakan, summerar Magnus A Djuzse, som ligger sjua i den allsvenskan körsvensligan med 120 segrar.
Inkörda pengar uppgår till 12,1 miljoner kronor. En summa som lär ökas på ordentligt efter helgens tävlingar.

Magnus Blom, Kanal 75


Tre fina kallblodslopp stod på programmet under onsdagens V86-tävlingar i Bollnäs.Den värsta prestationen av dem alla kom i den avslutande ..


Tre fina kallblodslopp stod på programmet under onsdagens V86-tävlingar i Bollnäs.
Den värsta prestationen av dem alla kom i den avslutande avdelningen. Där hade det norska kalblodet Odd Herakles stor uppvisning när han blåste runt fältet och vann från spår tolv – över 1640 meter. Kusken Tom Erik Solberg lämnade ingenting åt slumpen och sände iväg sin häst direkt via tredjespår runt den första kurvan. Det blev en stentuff inledning där ledande Ingbest inledde första femhundra metrarna efter 1.18,3. Odd Herakles fortsatte att pressa på och tog över täten varvet från mål. Han blev sedan tufft utmanad in på upploppet av Roli Eld men hade mod och styrka att svara honom också. Odd Herakles vann på tiden 1.19,0 över distansen 1640 meter med bilstart. Det är den snabbaste segertiden av ett kallblod i år. Hästen tränas av Lars O Romtveit.
– Han kändes så fin i värmningen att jag bestämde mig för att köra från start. Han gjorde ett fantastiskt lopp och i dag är han kanske den allra bästa kallblodshästen. När Roli Eld kom på upploppet visste jag att det skulle bli hårt men Odd Herakles släppte honom aldrig förbi sig, sa Tom Erik Solberg.

Gigantiskt favoritfall lade grunden till miljoner
Det blev drygt två miljoner kronor för åtta rätt på V86 och den stora anledningen till den fina utdelningen är vad som hände i den tredje avdelningen. V86-omgångens jättestora favorit föll nämligen blytungt och hästen var streckad på hela 87 procent av insatsfördelningen. Nordsjö Odin hade avgjort allt och var på väg till en lätt seger när han helt plötsligt galopperade i ledningen in på upploppet. Detta efter att ha avväpnat ledaren från dödens och var på väg att brisa ifrån med flera längder. Tränaren och kusken Öystein Tjomsland tog på sig galoppen.
- Det var jävligt surt. Jag körde kanske lite för hårt på honom och trodde inte att han kunde galoppera i det läget. Han var helt överlägsen och jag gjorde en tabbe. Hästen visade i alla fall att han är bra, sa en självkritisk Tjomsland.

Perssons åttonde seger i Prinsessans pokal
Nu gick segern istället till B.W.Prinsen och Jan-Olov Persson efter en resa som tredje häst på innerspår. Han avslutade bra över upploppet och tackade och tog emot förstaprisets 175 000 kronor när Nordsjö Odin galopperade. Segern satt skönt för Jan-Olov Persson som gjorde segergest.
– Det var en kuskseger, skrockade Persson skämtsamt efteråt.
– Det blev i alla fall en dubbelseger till stallet och det var verkligen stort. Han har tränat på bra hästen men det var oväntat. Jag har vunnit det här loppet sju gånger tidigare. När Faksen J:r vann var jag också förvånad då han slog bra norska hästar.

Adielsson vann dubbelt
Erik Adielsson inledde V86-omgången genom att vinna med överraskningen Global Unlimited. Den Svante Båth-tränade hästen ledde runt om och vann knappt men säkert före Young Da Vici och Zinco Jet.
– Jag trodde inte att vi skulle hålla ledningen. Hade du sagt det till mig innan hade jag trott på vinstchans och att hästen var felstreckad. Skötaren Moa har gjort ett jättebra jobb och hon sköter även Global Welcome, sa Erik Adielsson.
Det blev skräll även i den andra avdelningen genom Massaj Käll och Leif Witasp. Hästen tränas av amatören Lars Stenvall i Rättvik.
– Egentligen är jag inte helt överraskad eftersom han alltid överträffar sig själv. Men med spår långt ut gjorde att jag inte trodde så mycket på seger i dag, sa Leif Witasp.
De två mest betrodda hästarna gjorde upp i V86-4. Ledande A Nice Gift S.H. duellerade upploppet ner mot utvändiga Caipirinha Razz. Men den sistnämnde hade problem med travet och var inte fullt körbar. Därmed höll favoriten A Nice Gift S.H. undan för Rikard Skoglund. Hästen tränas av Erik Holm.

Andra raka för Adi Gallia
Oskar J Andersson serverade Klack Nova en fin resa mitt i fältet i andraspår. I en tät slutstrid plockade hon ner ledande Alfa Betty kort före mål. Klack Nova tränas av Joakim Reiser i Bollnäs.
Adi Gallia tog andra raka segern för sin tränare Nicklas Westerholm när hon vann den sjätte avdelningen. Hon tryckte sig till ledningen i en tuff öppning och ryckte åt sig några längder in på upploppet. Men Wingmaster närmades sig hastigt den sista biten och höll sånär på att hinna fram. Mållinjen räddade Adi Gallia som vann med knapp marginal.
Erik Adielsson vann dubbelt på V86 när han även styrde in Robert Bergh-tränade Nyhet som ledde från start till mål.
– Han var riktigt bra jobbad och var stark. Det finns spring i den här, berömde Erik Adielsson.
Åtta rätt på V86 gav 2 064 677 kronor. Sju rätt gav 3322 kronor och sex rätt betalade 210 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Full fart i ledningen. Det blev segerreceptet för Silver Sprinta i det anrika treåringsloppet för kallblod.- Vi ville prova i ledningen idag. De..


Full fart i ledningen.
Det blev segerreceptet för Silver Sprinta i det anrika treåringsloppet för kallblod.
- Vi ville prova i ledningen idag. Det är en fantastiskt fin häst som körts snällt hela året. Idag var det dags att spänna bågen. Kallblod ligger mig varmt om hjärtat och att få vinna ett av de finaste kallblodslopp som finns är jättekul, förklarade körande Rikard N Skoglund som skötte tömföringen med den äran.
Tränaren Joakim Reiser körde själv galopp med Klack Nova, men var lika glad för det.
-  Det här var helt grymt. Jag hann svänga in på upploppet innan de var i mål, men hade ingen aning om hur det gick så jag fick fråga de andra kuskarna. Jag är så himla nöjd att hon kunde vinna.
Segern var värd 100 000 kronor vilket innebar att Silver Sprinta mer än fördubblade sin prissumma.

Rivstart på proffskarriären
En stor dag var det även för Daniel Wäjersten (bilden) som tog ut proffstränarlicens 1 november och inledde som vinnare då Jimmy H Andersson satte dit Unique Feelings i ett lärlingslopp.
När det följdes upp med en kuskseger bakom Svante Båth-tränade Beam Me Up Scotty var lyckan total.
- En kanondag. Jag sover gott i natt, summerade landets färskaste proffstränare.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-11-02 2017-11-02 Östersund-7 Joakim Reiser 2140/6 D 0 42.0g 1599
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-5 John Östman 2140/1 D 0 g 1362
2017-09-08 2017-09-08 Romme-10 Örjan Kihlström 2180/12 D 0 33.8g 155
2017-08-29 2017-08-29 Östersund-5 John Östman 2140/1 D 2 33.0 296
2017-08-18 2017-08-18 Romme-1 Tomas Pettersson 2160/6 B 2 34.2 100
2017-07-16 2017-07-16 Hagmyren-2 Joakim Reiser 2140/5 C 8 36.4g 774
2017-07-08 2017-07-08 Hagmyren-1 Tomas Pettersson 2140/2 C 4 34.3 686
2017-06-15 2017-06-15 Bollnäs-2 Rikard N Skoglund 2140/5 C 0 g 1037
2017-05-25 2017-05-25 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 2140/1 C 5 37.2g 141
2017-04-23 2017-04-23 Dannero-1 Joakim Reiser 2140/2 D 7 40.5g 795
2017-04-08 2017-04-08 Gävle-1 Joakim Reiser 2140/8 D 0 g 614
2018-11-30 2018-11-30 Romme-10 Oskar J Andersson 2140/15 B 3 29.8 132
2018-11-22 2018-11-22 Bollnäs-5 Oskar Kylin Blom 2140/2 D 3 29.1 351
2018-11-08 2018-11-08 Bollnäs-7 Oskar J Andersson 2140/12 C 3 30.1 91
2018-10-22 2018-10-22 Bollnäs-3 Oskar J Andersson 2160/5 C 4 29.7 199
2018-09-17 2018-09-17 Gävle-7 Ulf Ohlsson 2140/1 D 4 30.0 65
2018-09-05 2018-09-05 Bergsåker-8 Oskar J Andersson 2140/3 D 0 30.1g 526
2018-08-20 2018-08-20 Romme-9 Oskar Kylin Blom 2140/2 D 0 31.5g 171
2018-08-09 2018-08-09 Bollnäs-10 Oskar J Andersson 2160/10 C 0 g 240
2018-07-25 2018-07-25 Östersund-5 Oskar J Andersson 2140/11 D 5 28.4 1172
2018-07-15 2018-07-15 Östersund-1 Ulf Ohlsson 2140/12 D 5 28.8 790
2018-06-01 2018-06-01 Romme-5 Oskar J Andersson 2140/2 D 0 30.3 396
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-7 Oskar J Andersson 2140/3 D 0 33.2g 382
2018-03-23 2018-03-23 Romme-2 Oskar J Andersson 2140/2 D 4 32.8 91
2018-03-02 2018-03-02 Bollnäs-3 Oskar J Andersson 2140/2 D 4 32.4 505
2019-11-07 2019-11-07 Bergsåker-6 Tomas Pettersson 2160/6 C 3 27.8 79
2019-10-10 2019-10-10 Gävle-9 Oskar J Andersson 2140/9 C 4 27.7 107
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-2 Oskar J Andersson 2160/8 B 0 g 102
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-8 Oskar J Andersson 2140/3 D 0 g 371
2019-08-30 2019-08-30 Bollnäs-6 Mats E Djuse 2160/6 C 4 26.9 169
2019-08-07 2019-08-07 Bollnäs-7 Oskar J Andersson 2160/7 C 1 28.9 49
2019-07-08 2019-07-08 Rättvik-7 Oskar J Andersson 1640/7 B 1 27.7 107
2019-06-14 2019-06-14 Romme-3 Oskar J Andersson 2160/10 B 3 27.9 212
2019-05-14 2019-05-14 Bollnäs-8 Ulf Ohlsson 2180/14 B 4 28.5g 90
2019-04-26 2019-04-26 Bollnäs-7 Oskar J Andersson 2140/8 C 0 29.0 200
2019-04-09 2019-04-09 Rättvik-1 Ulf Ohlsson 2140/4 C 2 31.2 34
2019-03-21 2019-03-21 Gävle-8 Oskar J Andersson 1660/15 B 0 30.7g 371
2019-02-24 2019-02-24 Gävle-6 Oskar J Andersson 1640/2 C 0 30.0 81
2020-11-23 2020-11-23 Bergsåker-1 Jimmy H Andersson 1640/4 A 6 27.4 140
2020-11-13 2020-11-13 Umeå-6 Mats E Djuse 2160/7 C 5 28.1 615
2020-10-29 2020-10-29 Gävle-7 Torbjörn Jansson 2160/7 B 4 26.7 53
2020-10-17 2020-10-17 Gävle-8 Magnus A Djuse 2160/13 D 0 25.7g 720
2020-10-03 2020-10-03 Skellefteå-4 Oskar J Andersson 2140/6 D 0 26.4g 218
2020-09-12 2020-09-12 Hagmyren-8 Magnus A Djuse 2160/5 D 0 27.2g 149
2020-09-01 2020-09-01 Solänget-5 Magnus A Djuse 1660/15 B 1 25.7 160
2020-08-14 2020-08-14 Romme-6 Örjan Kihlström 2140/7 A 3 27.0 49
2020-08-09 2020-08-09 Dannero-4 Magnus A Djuse 2160/3 D 1 26.4 279
2020-07-27 2020-07-27 Skellefteå-10 John Östman 2140/1 C 3 27.7 241
2020-07-17 2020-07-17 Romme-5 Joakim Reiser 2160/11 A 2 27.9 176
2020-07-10 2020-07-10 Bollnäs-3 Ulf Ohlsson 1640/6 B 5 27.4 240
2020-06-26 2020-06-26 Bergsåker-11 Jimmy H Andersson 2140/8 C 4 27.5 907
2020-06-18 2020-06-18 Dannero-6 Jimmy H Andersson 2160/7 B 0 30.3 343
2020-06-09 2020-06-09 Gävle-7 Tomas Pettersson 2660/12 D 0 27.9g 1082
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-3 Magnus A Djuse 2140/2 D 0 g 742
2020-05-07 2020-05-07 Bollnäs-7 Hanna Reiser 2160/15 B 0 31.3 342
2020-04-12 2020-04-12 Romme-3 Ulf Ohlsson 2160/12 B 0 28.1 325
2020-03-24 2020-03-24 Bollnäs-7 Mats E Djuse 2640/3 C 0 g 104
2020-03-06 2020-03-06 Bergsåker-4 Ludwig Wickman 2160/6 A 6 31.2g 25
2020-02-21 2020-02-21 Bollnäs-3 Hanna Reiser 2160/14 C strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se