King Superman travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med King Superman travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen King Superman har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
King Superman har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst King Superman


I torsdags hölls höstens avelsvärdering för varmblodiga hingstar på Sundbyholmstravet. Under lördagen presenterades resultaten.Fy..


I torsdags hölls höstens avelsvärdering för varmblodiga hingstar på Sundbyholmstravet. Under lördagen presenterades resultaten.
Fyraårige superstjärnan Calgary Games, som fortsatt är obesegrad i nio starter och som tog en lika bejublad som överlägsen seger i derbyt, synades under lupp. Readly Express-sonen fick hela 86 poäng vilket betyder omdömet mycket högt skattat avelsvärde.
Calgary Games vann i sin senaste start Grand Prix de l’UET men fokuserar för närvarande på avelskarriären. Möjligen kan det bli starter i Frankrike i vinter, bland annat i det stora fyraåringsloppet Critérium Continental.
Totalt nio hingstar avelsvärderades på plats. Ytterligare fem utlandsstationerade så kallade listhingstar synades också, deras resultat presenteras vid ett senare tillfälle.

Mycket högt skattat avelsvärde (100-86 poäng):
Calgary Games, 86 poäng

Högt skattat avelsvärde (85-71 poäng):
Shocking Superman, 71 poäng
Önas Prince, 84 poäng

Medelmåttigt avelsvärde (70-56 poäng):
Cash Okay, 69 poäng
Going For Gold Zaz, 62 poäng
Short In Cash, 62 poäng

Lågt skattat avelsvärde (55-0 poäng):
Hill of Fame, 45 poäng
Samson, 36 poäng
Wix Pride, 22 poäng

Daniel U. Olsson

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Majpokalen avslutade Gentlemannadagen på Jägersro och såg på förhand ut som en utmärkt chans för forne Sprintermästar..


Majpokalen avslutade Gentlemannadagen på Jägersro och såg på förhand ut som en utmärkt chans för forne Sprintermästaren Tae Kwon Deo att skaka av sig missen i årsdebuten och bjuda på en tillräckligt imponerande uppvisning för att få ännu en inbjudan till Elitloppet.
Men av det blev intet.
Sexåringen såg knackig ut i såväl värmning som provstart varpå Adrian Kolgjini valde att köra av banan och stryka hästen kort före start.
- Jag vet vad det var. Hästen har en tramp, det sitter inte illa, men han känner av det. Han trampade sig i loppet senast och nu när han kom på lite fastare hårdare underlag så kände han av det. Jag provade i två provstarter eftersom jag vet att det inte är någon fara, men sedan körde jag av, väl medveten om att det kanske var min elitloppsplats som åkte. Säsongen är längre än Elitloppet. Jag vill visa upp hästen i 100 procentigt skick, inte 90 procentigt, förklarade Kolgjini sitt beslut.

”Då springer de aldrig ifrån honom”
Det förändrade givetvis förutsättningarna i loppet radikalt. Däremot inte taktiken för Johan A Nilsson som redan innan deklarerat att man gjort långresan från Örebro för att ladda mot spets och vinst. Lucifer Lane övertog kommandot från Maze Runner i en 1.08-öppning och då andrahandsfavoriten Shocking Superman galopperade under angrepp in på slutrundan var spänningen över. Men att Lucifer Lane skulle vara så överlägsen och lämna konkurrenterna med åtta längder var ändå oväntat imponerande.
- Jag känner jätteglädje. Vi provade att dra bakskorna också idag, han har för dåliga fötter för att göra det oftare, men det hade effekt. Hästen är otroligt bra och hade spänst in i mål, det är det som jag är så väldigt glad över, mös tränaren Thomas L Nilsson som fick frågan hur han skulle ställa sig till en eventuell inbjudan till Elitloppet.
- Det är en dröm som man har haft. Jag har väl hela tiden tyckt att hästen varit strax under den nivån, men när han har sina bättre dagar som idag, då springer de aldrig ifrån honom. Det är klart att vi skulle tacka ja, jag kommer väl aldrig att få en häst till i Elitloppet, det är ju det största som finns om det skulle vara så.
Segertiden för Lucifer Lane blev 1.10,4/1 640 meter autostart och man satte punkt för en V64 som betalade 3 160 kronor för sex rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


För Lucifer Lane var det första starten för året.Kusken Johan A Nilsson var lite mer varm i kläderna då han körde två..


För Lucifer Lane var det första starten för året.
Kusken Johan A Nilsson var lite mer varm i kläderna då han körde två lopp i januari, och dessutom mjukade upp efter sin kvartalslånga paus med ett lopp tidigare under kvällen.
Men någon ringrost var det inte tal om för ekipaget som tjusade publiken under 2017-2018 och uppenbarligen fortfarande aspirerar på att få vara med i de stora loppen.
Nilsson, som trots att snittar en styrning varannan vecka har visat sig förbluffande framgångsrik även i tuffaste konkurrens, gav åter prov på sin uppenbara körtalang.
Björn Goop tryckte sig till spets med Ragazzo da Sopra varpå Robert Bergh avlöste Lucifer Lane utanpå ledaren med Shocking Superman. Dessa duellerade under slutvarvet varpå Johan L Nilsson, vars senaste seger härrörde från ett K-30 lopp (för kuskar som kört högst 30 sulkylopp under föregående år) satte in slutstöten och avväpnade sina oändligt mer erfarna motståndare.
- Vi fick ett jättefint lopp, hästen kändes fin hela vägen och avgjorde på bra sätt. Förhoppningsvis får han lite mer spring i benen nu med en genomkörare. Han är i högsta klassen och jag hoppas och tycker att han hör hemma där också, förklarade Johan L Nilsson och klargjorde att man har siktet inställt mot V75 hemma på Örebrotravet.
Segertiden 1.12,5 var nytt rekord över medeldistans för Lucifer Lane som tränas av Johans far Thomas L Nilsson och nu vunnit 18 av karriärens 53 starter med 3,3 miljoner kronor insprunget.
V64 var förstärkt med jackpot och omsatte över nio miljoner kronor. Det såg länge favoritbetonat ut, men Mimmi Elfstrand och Milos Ganador slog till i avslutningen och drog upp utdelningen från tresiffrigt till 17 760 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.Vårfavoriten (ingående i Kriterieser..


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.
Vårfavoriten (ingående i Kriterieserien) innehöll endast sju hästar vilket är en ganska vanlig syn i unghästloppen så här pass tidigt på säsongen.
I fjol vann Per Nordström båda avdelningarna i treåringsloppet på Solvalla, då med Önas Prince och med Tiny Rocket där den senare vann stonas uppgörelse.
2021 höll sig unghästexperten Nordström framme igen i den öppna klassen och kammade hem förstapriset 200 000 kronor.
Felix Orlando var trea i finalen av Svensk Uppfödningslöpning i fjol. Med en lugnare årsdebut innanför västen för någon vecka sedan var det dags för offensivare takter i loppet på Solvalla.
Jorma Kontio satt några hack innanför bakom bilens vinge och tog ledningen med Daven Port. Felix Orlando syntes dock direkt på utsidan och i mitten av den första kurvan rullade Timo Nurmos häst över i galopp och andrahandsfavoriten kunde ta över.
Första 500 meterna klockades till 1.10,0. Nordström fick sedan ta det lugnare i 500 meter och låta Felix Orlando pusta lite.
Strax innan varvningen lät Örjan Kihlström storfavoriten Chipper Kronos glida ut från plankan till positionen utvändigt ledaren men Svante Båths häst sågs aldrig med chans. 
Trean från Svensk Uppfödningslöpning gjorde ett gott dagsverke och höll undan till seger före starkt spurtande Indigo Sisu som bara var en halv längd efter i mål.
Segertiden 1.14,6 över 2140 meter, auto.
- Han sträckte verkligen på sig och det var full fart över mål. Han klarade det här med att resa riktigt bra. Vi håller på att skola in honom för att bli en riktig tävlingshäst inför alla större uppgifter som kommer, sade Per Nordström.
Vårfavoriten för ston kördes som ett av kvällen inledande lopp. Svante Båth gick segrande ur striden med Lacille Boko som kördes till seger av Ulf Ohlsson. Segerpremien 100 000 kronor.

Barfotapremiär gav effekt
Annat som hände på Solvalla var att Timo Nurmos trodde på ”bra chans” på förhand med Love Affair i stoloppet på över 1640 meter.
En del av optimismen hade sin grund i att det fyraåriga stoet fick springa barfota på alla fyra för första gången. Vilket gav avsedd effekt. Storfavoriten (39 procent) dirigerad loppet i fin stil från start till mål för Claes Sjöström.
Försöket till Guldklockan för lärlingar genomfördes utan dramatik sedan William Ekberg styrt till ledningen per omgående med favoriten Reven Dejavu. Jörgen Westholm, Ekbergs arbetsgivare, tränar.
Pierre Nyström bjöd stallets Riptide R.D. på en fin ryggresa i V86-8 och valacken tackade genom att spurta till seger på 1.13,2 över 2140 meter auto. En skräll modell större.

Coin Perdu i Xpresstayern
Solvalla körde saxat med Åbytravet där det inledande V86-loppet drog till sig det största intresset på förhand.
I Xpresstayern över 3140 meter var frågan hur åttaårige Shocking Superman stod till formmässigt i debuten för Robert Bergh. Skulle hästen kunna utmana storfavoriten Coin Perdu?
Svaret blev nej.
Erik Adielsson körde offensivt från dubbla tillägg med Coin Perdu och övertog ledningen efter 600 körda och dirigerade sedan i bländande stil.
Efter att ha inlett 2000 meter på 1.17,0 lät Erik Adielsson Svante Båths numera åttaårige ”unghäststjärna” stick undan på lätta hovar.
Robert Bergh lät Shocking Superman följa med sist i sexhästarsfältet. Försöket till avancemang på den sista bortre långsidan visade att det fattas en del i hästen. Nya tag på tisdag för Shocking Superman som då är anmäld till ett V64-lopp på Axevalla.

Joyo för hela slanten
Halmstadtränaren Svend Dyhrberg körde som att han hade bästa hästen i loppet i stoloppet för hästar med högst 275 000 kronor intjänat.
Femåriga Joyo (två procent på V86!) var fantastiskt fin igen efter ett mellanår i fjol. Dyhrberg styrde till ledningen efter 600 meter i en snabb öppning och höll sedan fältet bakom sig utan problem. Carl Johan Jepson bytte ut andra utvändigt mot dödspositionen med favoritspelade M.T.One Wish men kunde aldrig hota.
V86-7 blev ett händelserikt lopp där O.M.Faststeep spurtade till seger efter en smygresa till tränare Per-Ola Åkessons stora glädje.
Favoriten Harper Seabrook tappade aktionen och galopperade i sista sväng, och i samma veva kom luckan för Marc Elias och O.M.Faststeep som avgjorde på ett snyggt sätt.
En favoritseger blev det i den korta versionen av Xpresstayern, den över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson drog musten ur motståndet med Fromheaven Idzarda. Tuffa 1.13,0 första 1000 stoppade inte Åbytränaren Per Henriksens häst.
Åtta rätt på V86 delade ut 103 510 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.Vårfavoriten (ingående i Kriterieser..


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.
Vårfavoriten (ingående i Kriterieserien) innehöll endast sju hästar vilket är en ganska vanlig syn i unghästloppen så här pass tidigt på säsongen.
I fjol vann Per Nordström båda avdelningarna i treåringsloppet på Solvalla, då med Önas Prince och med Tiny Rocket där den senare vann stonas uppgörelse.
2021 höll sig unghästexperten Nordström framme igen i den öppna klassen och kammade hem förstapriset 200 000 kronor.
Felix Orlando var trea i finalen av Svensk Uppfödningslöpning i fjol. Med en lugnare årsdebut innanför västen för någon vecka sedan var det dags för offensivare takter i loppet på Solvalla.
Jorma Kontio satt några hack innanför bakom bilens vinge och tog ledningen med Daven Port. Felix Orlando syntes dock direkt på utsidan och i mitten av den första kurvan rullade Timo Nurmos häst över i galopp och andrahandsfavoriten kunde ta över.
Första 500 meterna klockades till 1.10,0. Nordström fick sedan ta det lugnare i 500 meter och låta Felix Orlando pusta lite.
Strax innan varvningen lät Örjan Kihlström storfavoriten Chipper Kronos glida ut från plankan till positionen utvändigt ledaren men Svante Båths häst sågs aldrig med chans. 
Trean från Svensk Uppfödningslöpning gjorde ett gott dagsverke och höll undan till seger före starkt spurtande Indigo Sisu som bara var en halv längd efter i mål.
Segertiden 1.14,6 över 2140 meter, auto.
- Han sträckte verkligen på sig och det var full fart över mål. Han klarade det här med att resa riktigt bra. Vi håller på att skola in honom för att bli en riktig tävlingshäst inför alla större uppgifter som kommer, sade Per Nordström.
Vårfavoriten för ston kördes som ett av kvällen inledande lopp. Svante Båth gick segrande ur striden med Lacille Boko som kördes till seger av Ulf Ohlsson. Segerpremien 100 000 kronor.

Barfotapremiär gav effekt
Annat som hände på Solvalla var att Timo Nurmos trodde på ”bra chans” på förhand med Love Affair i stoloppet på över 1640 meter.
En del av optimismen hade sin grund i att det fyraåriga stoet fick springa barfota på alla fyra för första gången. Vilket gav avsedd effekt. Storfavoriten (39 procent) dirigerad loppet i fin stil från start till mål för Claes Sjöström.
Försöket till Guldklockan för lärlingar genomfördes utan dramatik sedan William Ekberg styrt till ledningen per omgående med favoriten Reven Dejavu. Jörgen Westholm, Ekbergs arbetsgivare, tränar.
Pierre Nyström bjöd stallets Riptide R.D. på en fin ryggresa i V86-8 och valacken tackade genom att spurta till seger på 1.13,2 över 2140 meter auto. En skräll modell större.

Coin Perdu i Xpresstayern
Solvalla körde saxat med Åbytravet där det inledande V86-loppet drog till sig det största intresset på förhand.
I Xpresstayern över 3140 meter var frågan hur åttaårige Shocking Superman stod till formmässigt i debuten för Robert Bergh. Skulle hästen kunna utmana storfavoriten Coin Perdu?
Svaret blev nej.
Erik Adielsson körde offensivt från dubbla tillägg med Coin Perdu och övertog ledningen efter 600 körda och dirigerade sedan i bländande stil.
Efter att ha inlett 2000 meter på 1.17,0 lät Erik Adielsson Svante Båths numera åttaårige ”unghäststjärna” stick undan på lätta hovar.
Robert Bergh lät Shocking Superman följa med sist i sexhästarsfältet. Försöket till avancemang på den sista bortre långsidan visade att det fattas en del i hästen. Nya tag på tisdag för Shocking Superman som då är anmäld till ett V64-lopp på Axevalla.

Joyo för hela slanten
Halmstadtränaren Svend Dyhrberg körde som att han hade bästa hästen i loppet i stoloppet för hästar med högst 275 000 kronor intjänat.
Femåriga Joyo (två procent på V86!) var fantastiskt fin igen efter ett mellanår i fjol. Dyhrberg styrde till ledningen efter 600 meter i en snabb öppning och höll sedan fältet bakom sig utan problem. Carl Johan Jepson bytte ut andra utvändigt mot dödspositionen med favoritspelade M.T.One Wish men kunde aldrig hota.
V86-7 blev ett händelserikt lopp där O.M.Faststeep spurtade till seger efter en smygresa till tränare Per-Ola Åkessons stora glädje.
Favoriten Harper Seabrook tappade aktionen och galopperade i sista sväng, och i samma veva kom luckan för Marc Elias och O.M.Faststeep som avgjorde på ett snyggt sätt.
En favoritseger blev det i den korta versionen av Xpresstayern, den över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson drog musten ur motståndet med Fromheaven Idzarda. Tuffa 1.13,0 första 1000 stoppade inte Åbytränaren Per Henriksens häst.
Åtta rätt på V86 delade ut 103 510 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det är Travronden som under måndagseftermiddagen är först med nyheten att Shocking Superman byter tränare. Han har varit hos Oscar Ber..


Det är Travronden som under måndagseftermiddagen är först med nyheten att Shocking Superman byter tränare. Han har varit hos Oscar Berglund i två år och tagit steget upp i Gulddivisionen. Den tvåfaldige miljonären vann bland annat Silverörnen på tiden 1.10,7/2140a och var aktuell för Elitloppet i fjol. Men dessvärre uteblev framgångarna under 2020 och säsongen avslutades med två starter i Frankrike som misslyckades. Hästen blev väldigt sjuk efter det äventyret och har därefter vilat. Det var meningen att Shocking Superman skulle börja träna igen den här veckan när Berglund fick det tunga beskedet att han tappar sin topphäst.
– Det är svårt det här. Man är travtränare och hästen har trots allt inte levererat som vi har hoppats. Det är bara att inse att om man inte gör kunderna nöjda äger de rätten att ändra på situationen. Samtidigt måste man få vara besviken. Att bli av med den här hästen är det tyngsta jag har upplevt och jag vet att jag aldrig kommer i kontakt med en så bra häst igen. Det är en väldigt fin kompis som lämnar verksamheten och det måste få göra ont också, säger Oscar Berglund till Travronden.

”Hoppas att de sopar banan i Elitloppet”
Facktidningen har varit i kontakt med en av delägarna som bekräftar att Robert Bergh blir ny tränare. Detta eftersom en majoritet i ägarkonstellationen vill prova något nytt. Oscar Berglund säger till Travronden att han är glad över att det just blir Robert Bergh som får ta hand om hästen framöver.
– Vi spände bågen med den här hästen och mycket stannade vid en dröm. Är det någon som ska göra den till verklighet är det Robert Bergh. Jag önskar verkligen både hästen och Robert lycka till och det känns ändå bra att han kommer just dit. Jag hoppas att Robert får visa vilken fantastisk häst det är. Robert är min stora idol och enligt mig Sveriges bästa tränare. Hoppas de sopar banan i Elitlop

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-12-13 2021-12-13 Mantorp-7 Roger Pettersson 2160/6 B 2 20.7 85
2021-11-24 2021-11-24 Solvalla-1 Roger Pettersson 2140/3 D 5 18.8 279
2021-11-01 2021-11-01 Mantorp-1 Roger Pettersson 2140/4 D 0 19.1g 837
2021-10-25 2021-10-25 Mantorp-7 Roger Pettersson 2140/10 D 3 18.9 606
2021-10-01 2021-10-01 Kalmar-3 Roger Pettersson 2140/9 C 5 19.7 288
2022-11-07 2022-11-07 Mantorp-9 Roger Pettersson 2140/1 D 0 22.7g 298
2022-10-17 2022-10-17 Mantorp-11 Roger Pettersson 2140/1 D 6 18.9 610
2022-10-06 2022-10-06 Örebro-8 Roger Pettersson 2160/11 D 0 g 225
2022-05-08 2022-05-08 Vaggeryd-2 Leif Millerud 2168/14 D 0 20.9g 1138
2022-04-25 2022-04-25 Mantorp-10 Leif Millerud 2140/5 D 0 24.5g 592
2022-02-07 2022-02-07 Mantorp-7 Petter Karlsson 2140/5 D 0 339
2022-01-06 2022-01-06 Åby-2 Roger Pettersson 2140/3 D 0 g 534



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se