Karlängs Linda travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Karlängs Linda travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Karlängs Linda har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Karlängs Linda har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Karlängs Linda


Simon Wall kom in i travet via ridsporten – ”på ett bananskal” som han själv uttrycker det. Med en nyköpt gård fem kilom..


Simon Wall kom in i travet via ridsporten – ”på ett bananskal” som han själv uttrycker det.
Med en nyköpt gård fem kilometer från travbanan i Bollnäs är tanken att slå sig in i sporten både som tränare och uppfödare.
Juldagen i fjol tog den unge amatörtränaren karriärens största seger i Ess Express Minne ingående i V75 på Umåker med 100 000 kronor till vinnaren.
Walls stjärna sjuåriga Silver Jossan (nio segrar på elva starter 2019) vann med Peter Eriksson i sulkyn.
På fredag kväll återvänder han till Umåker med en annan av sina hästar.  I Norrländska Elitstoet (V64-5) gör Silver Stjärna blott andra starten på två år. Comebacken i veckan på Hagmyren slutade med galopp.
Trean från Sto-SM på Hagmyren sommaren 2018 har inte startat på ett par säsonger nu.
- Det handlar mest om att få henne felfritt från start. Hon har fina lopp i höst som hon ska vara med i. Så på fredag får hon smyga igång. Kanske kan hon vara en skräll med mycket tur? Hon står ju bra till i loppet men samtidigt har hon inte startat på två år – så jag kan inte säga någonting var hon står, säger den 22-årige Bollnäsamatören.

Chans i Guldtäcket på söndag
Sjuåriga Silver Jossan gör en högintressant start i Svensk Travsports Guldtäcke på Dannero (V75-7) på söndag. Simon Wall är lika spänd på vad tre år äldre ”Stjärna” kan uträtta i Norrländska Elitstoet på fredagen.
I slutet av april förra året fölade Silver Stjärna. Hingstfölet (med Ingbest som pappa) är en av några få avkommor uppfödaren från Bollnäs hunnit få fram.
- Alla hästar är till salu, det är så man får jobba. Jag har bara kvar en av mina egna uppfödningar, en tvåårsmärr som heter Pårs Carla. Jag ser min framtid som uppfödare! Jag vill dricka lite bubbel och applådera hästarna på upploppen. Men det här att träna och tävla är superkul. Jag älskar ju hästar, jag har precis köpt en gård och ska försöka slå mig in i travsporten, säger han.

Kihlström köpte Stormaren
Kontakten med Bollnäs-bördige världskusken Örjan Kihlström gjorde att han ställde frågan om Kihlström kunde tipsa om någon potentiell köpare av en ettårig kallblodshingst.
- Då sa Örjan att han ville komma och kolla på ettåringen själv. Och så ringde han till Daniel och sa att nu ska vi köpa häst! Det är förstås väldigt roligt för mig som liten uppfödare.
Stormaren är namnet på den lille, efter skådespelaren Peter Stormare som kommer från samma by i Bollnäs som Simon Wall.
Men till fredagen då.  Wall kan inte ha några jätteförväntningar på morsan Silver Stjärna.
- Det är bara en skräll i så fall. Hon har gjort fina jobb men gillar inte riktigt att resa. Men tar hon resan upp till Umeå bra och kommer iväg från start så kan hon faktiskt överraska, säger tränaren. 
Sportchefen på Umåker, Håkan Persson, står för tipsen i banans program. Persson rankar Simon Walls häst sjua av de 14 startande.
- Jag tippar Alfie etta i programmet, trots att hon inte vunnit sedan januari 2018. Det är intressant att hon ska köras av Ove A Lindqvist denna gång. Han är erkänd för att få en extra effekt på hästarna, speciellt när han kör dem för första gången. Det ska ändå sägas att Alfie tagit samtliga nio segrar hittills med tränaren Lars-Erik Karlsson i vagnen. Motbuden i första hand är en felfri Granetta som är i riktigt bra slag, och Torpa Olea som kan avsluta bra, tipsar Håkan Persson.

Startlista
Norrländska Elitstoet (V64-5)
2140 meter, voltstart

1. Höstbolillemor – John Östman
2160 meter
2. Kaksi Can – Robert Kärrman
3. Haga Bruden - Ulf Ohlsson
4. Alf Ann - Magnus A Djuse
5. Vårvind - Krister Söderholm
6. Thess Vilja - Mats E Djuse
7. Silver Stjärna - Daniel Wäjersten
8. Vindbläsen - Sandra Eriksson
9. Optandsfröken - Michael von Essen
2200 meter
10. Granetta - Jimmy Jonsson
11. Alfie - Ove A Lindqvist
12. Karlängs Lill - Jessika Sidbäck
13. Karlängs Linda - Kjell Svanstedt
14. Torpa Olea - Hans Bergh
Förstapris: 100 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Smetig bana och regn var förutsättningar på Bergsåker under den röda tisdagen med V75. Assar Engbloms lopp med 150 000 kronor till vi..


Smetig bana och regn var förutsättningar på Bergsåker under den röda tisdagen med V75.
Assar Engbloms lopp med 150 000 kronor till vinnaren var huvudloppet som gick som den femte avdelningen och inför start utlystes en tio minuters paus för att banpersonalen skulle kunna skrapa av den värsta sörjan från banan.
När loppet väl kom igång var det otursförföljde Sorbets tur att glänsa igen. Skadedrabbad och med endast trettiotalet starter i karriären visade Sorbet återigen stabilt ”guldkunnande” och kördes till ledningen efter 700 meter.
Örjan Kihlström ville förvissa sig om att Robert Bergh blev kvar på innerspår med Balfour innan han laddade av på allvar.
- Jag ville se till så att inte han kom ut och så provade jag på ledningen och det löste sig ju bra. Om han får vara hel och frisk nu så ska han kunna få en fin säsong, sa Örjan Kihlström om Sorbet
Assar Engblom delade ut pris i sitt eget lopp som kördes för andra året. Bergsåkers mångårige ordförande och förre basen i Svensk Travsport passade sig när lergubben Kihlström erbjöd honom en segerkram efter loppet.

”Hade att köra med”
Sorbet rundade på strax över 1.15 men fick snart sällskap av Queer Fish när Kaj Widell valde att testa en bit. Norske Noralf Braekken satte högsta fart med Evil Enok M.E. i spåren 800 meter från mål och tempot skruvades upp.
Örjan Kihlström menade att det hade varit ganska lugnt ändå och drog inte propparna ur Sorbets öron förrän hundra kvar.
- Det gick fort där ett tag men jag hade att köra med. Noralf Braekkens häst gjorde ju ett fantastiskt lopp men Sorbet vann ju säkert i alla fall, sa Solvallakusken.

Lerigt och slirigt
Per Lennartsson inledde omgången med käcke Young da Vici (sex procent) som fick göra grovjobbet utvändigt ledande Kövras So Far.
Robert Bergh vann treåringsloppet (V75-2) mycket enkelt med löftet Frenchnorwegian ID.
Tempot var lågt i loppet med endast sex startande hästar och 1300 meter från mål körde Bergh upp utvändigt ledaren och tog sedan över in på upploppet i en galoppfylld tillställning.
- Det var lerigt och slirigt för honom men nu hade han den rätta spänsten igen, sa Robert Bergh om fuxen som ägs av hockeytvillingarna Henrik och Daniel Sedin.
Jan-Olov Persson körde galopp kort efter start med storfavoriten Järvsöodin i kallblodsloppet. Hudiksvallsstallet tog dock hem loppet ändå med andrahästen B.W.Sture, körd av Ulf Eriksson. B.W.Sture låg på en del och ödslade krafter i loppet över lång distans men till skillnad mot förra starten kunde femåringen hushålla lite grand med krutet och svarade för en stark insats.
Segern satt dock hårt åt och nästan ospelade Karlängs Linda och Kjell Svanstedt fanns med på målfotot.

Sjätte raka för Sir
3140 meter på blötan var ingen match för Catarina Lundström-tränade Sir Q.C. som nu tog sjätte raka segern. Ulf Ohlsson lade av i hög fart från dubbla tillägg med femåringen och satt i ledningen redan efter ett varv.
Betrodde Ready Ribb uppvaktade genom den sista kurvan och upploppet ner men Sir Q.C. bara sträckte på sig. Strongt.
På lördag startar halvbrodern Qahar Q.C. i storloppet Orebro Intn'l över tre varv i Örebro V75. Hästarna ägs och är uppfödda av Roland Johansson.
U.Boat och John Östman var på vippen att ställa till med sensation i V75-4 men blev upphunnen i de sista stegen av andrahandsfavoriten Esprit Sisu. Körande Per Linderoth körde slalom på upploppet och dök invändigt med den Svante Båth-tränade fyraåringen.
Omgången avslutades med en storskräll i form av enprocentaren Rita C.D. Kaj Widell gav stoet en resa i ledande Bear Aribas rygg och lyckades ta sig förbi och vinna på målfoto.
V75-utdelningen sköt upp i 922 459 kronor för sju rätt, sex rätt gav 2 054 kronor och fem rätt 118 kronor.
Bland de vinnande systemen fanns fyra Harry Boy som gav dryga 950 000 kronor vardera. Hos Madlains Tobak i Borås hade två vinnande kuponger lämnats in, utdelningen 984 000 och 968 000 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det hände saker i spelväg i travet på lördagen. V75-raden på Åby blev inte särskilt svårfunnen och i kolumnen fö..


Det hände saker i spelväg i travet på lördagen.
V75-raden på Åby blev inte särskilt svårfunnen och i kolumnen för fem rätt lyste ordet jackpot. Enligt den information som framkommit kan en ensam spelare med sju rätt på lördag i Gävle bli 40 miljoner kronor rikare.
Kvällstävlingarna på lördagen sköttes av Bollnästravet som bjöd in till julbordstrav. Där blev det tvärtom ingen som lyckades pricka alla vinnare.
Drygt 16 000 system hade lämnats in men inte en kupong hittades med vare sig sex eller fem rätt.
Jimmy Jonsson inledde V65 med stora favoriten Sjö Vinn.
Sedan blev det svårare.
35-åriga Sybille Tinter, dotter till tränaren Klaus Kern och lärling hos Michael Demmers, lotsade in överraskningen Ljusterös Love i den andra avdelningen.
- Ljusterös Love var ju en hundraoddsare som drog mycket. Men en stor favorit och några outsiders vann ju i övrigt så från sidan såg det inte jättesvårt ut på spelet, säger travbanechefen i Bollnäs Stefan Samuelsson.

1,5 miljoner i potten
Så förutom jackpoten på V75 kommande lördag skjuts det nu av en dubbel jackpot till V65 i Kalmar samma dag där en vinnare med sex rätt kan bli 1,5 miljoner kronor rikare.
V65 var travspelet nummer ett i Sverige fram till 1993 då V75 ersatte V65 som det stora spelet.
- V65 har haft lite olika skepnader under åren. När det gäller spelet i "modern tid" har vi under söndagen gjort en snabbare kontroll utan att hitta en omgång där ingen lyckats pricka sex eller fem rätt. Vi behöver dock titta lite närmare på det här och återkomma med ett mer säkert svar, säger Stefan Serrander på ATGs marknads- och PR- avdelning.

V65-raden Bollnäs, lördagen 10 december
7 Sjö Vinn – Jimmy Jonsson (37 procent)
2 Ljusterös Love – Sybille Tinter (1 procent) 
7 Sam Forget – Rauno Pöllänen (7 procent)
15 Karlängs Linda – Kjell Svanstedt (7 procent)
15 Thrilling – Oskar Kylin-Blom (3 procent)
4 Neverendingdream – Joakim Eskilsson (9 procent)
Sex rätt: Jackpot
Fem rätt: Jackpot

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-23 2015-12-23 Bergsåker-3 2140/5 0 30.6g 199
2015-12-04 2015-12-04 Bergsåker-7 1640/11 0 29.1g 162
2015-11-21 2015-11-21 Bergsåker-6 2160/12 2 29.9 18
2015-11-11 2015-11-11 Bergsåker-3 1640/6 5 26.6 87
2015-10-26 2015-10-26 Bergsåker-4 2180/7 1 29.1 16
2015-10-21 2015-10-21 Bergsåker-5 2140/8 7 28.8 39
2015-09-25 2015-09-25 Bergsåker-2 2140/2 1 26.5 37
2016-12-28 2016-12-28 Bergsåker-6 Kjell Svanstedt 2660/2 B 6 29.9g 43
2016-12-11 2016-12-11 Bergsåker-4 Kjell Svanstedt 2200/9 A 5 29.5g 29
2016-11-26 2016-11-26 Östersund-4 Kjell Svanstedt 2680/9 A 1 31.8 41
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-9 Kjell Svanstedt 2140/6 C 2 28.0 158
2016-10-23 2016-10-23 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2180/13 A 0 g 32
2016-10-16 2016-10-16 Bergsåker-8 Kjell Svanstedt 2680/11 C 1 27.7 192
2016-10-08 2016-10-08 Bollnäs-7 Kjell Svanstedt 2140/8 C 6 27.9g 186
2016-09-23 2016-09-23 Bergsåker-4 Kjell Svanstedt 2640/2 D 0 28.2 641
2016-09-09 2016-09-09 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2140/1 C 2 27.5 124
2016-09-01 2016-09-01 Dannero-4 Kjell Svanstedt 2160/7 B 3 27.2 317
2016-08-18 2016-08-18 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2140/5 C 0 g 37
2016-08-02 2016-08-02 Hagmyren-2 Kjell Svanstedt 2140/2 D 6 29.3g 103
2016-07-15 2016-07-15 Hagmyren-5 Kjell Svanstedt 2140/3 D 4 27.6 410
2016-07-04 2016-07-04 Hagmyren-6 Kjell Svanstedt 2140/4 D 4 28.0g 510
2016-06-24 2016-06-24 Hagmyren-3 Kjell Svanstedt 1640/2 C 6 27.6 276
2016-05-27 2016-05-27 Bollnäs-7 Kjell Svanstedt 2140/5 B str
2016-05-05 2016-05-05 Bergsåker-4 Kjell Svanstedt 2640/12 B 8 28.4g 148
2016-04-24 2016-04-24 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2180/15 A 4 27.9 171
2016-04-07 2016-04-07 Bergsåker-6 Kjell Svanstedt 2140/14 C 3 28.9 208
2016-03-31 2016-03-31 Hagmyren-2 Kjell Svanstedt 1640/5 C 7 27.6 273
2016-01-21 2016-01-21 Bergsåker-3 Kjell Svanstedt 2200/9 B 6 29.7 25
2017-12-09 2017-12-09 Bollnäs-7 Kjell Svanstedt 2160/15 A 1 27.2 91
2017-11-16 2017-11-16 Östersund-3 Kjell Svanstedt 2180/10 A 6 27.4 213
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2160/10 A 6 26.1 232
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-9 Kjell Svanstedt 2180/8 B 6 25.5 56
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-8 Kjell Svanstedt 2160/7 A 0 26.3g 308
2017-09-07 2017-09-07 Gävle-10 Kjell Svanstedt 2180/7 B 1 25.4 126
2017-08-29 2017-08-29 Östersund-8 Kjell Svanstedt 2640/4 B 2 28.2 50
2017-08-11 2017-08-11 Umeå-9 Kjell Svanstedt 2160/8 B 0 26.9 139
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-8 Kjell Svanstedt 2660/5 B 1 28.5 29
2017-07-04 2017-07-04 Bollnäs-8 Ulf Ohlsson 2160/9 A 3 25.7 19
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-5 Kjell Svanstedt 2160/7 A 1 25.9 75
2017-06-09 2017-06-09 Östersund-5 Kjell Svanstedt 2660/10 A 7 28.1 102
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-8 Kjell Svanstedt 2160/6 D 0 25.4 391
2017-05-11 2017-05-11 Hagmyren-5 Kjell Svanstedt 2180/11 C 1 27.8 119
2017-05-04 2017-05-04 Östersund-7 Kjell Svanstedt 2140/8 D 1 27.8 809
2017-04-25 2017-04-25 Bergsåker-5 Kjell Svanstedt 2140/10 D 0 28.1g 446
2017-04-05 2017-04-05 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2140/10 D 0 28.2 897
2017-01-11 2017-01-11 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2640/9 D 4 31.0 179
2018-12-28 2018-12-28 Bergsåker-8 Oskar Florhed 2180/12 C 2 25.9 153
2018-11-29 2018-11-29 Bergsåker-2 Kjell Svanstedt 2140/7 D 0 29.8g 476
2018-11-09 2018-11-09 Umeå-6 Kjell Svanstedt 2160/4 D 0 27.6g 181
2018-11-02 2018-11-02 Bergsåker-3 Kjell Svanstedt 2140/3 D 2 26.5 172
2018-10-22 2018-10-22 Bollnäs-2 Kjell Svanstedt 2140/5 C 0 g 162
2018-10-12 2018-10-12 Umeå-3 Kjell Svanstedt 2160/8 C 0 27.7 43
2018-09-28 2018-09-28 Bergsåker-9 Kjell Svanstedt 2640/11 B 2 26.4 228
2018-09-24 2018-09-24 Bollnäs-3 Ulf Eriksson 2640/1 C 4 28.9 55
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-8 Kjell Svanstedt 3180/6 C 5 27.5 379
2018-08-10 2018-08-10 Umeå-9 Kjell Svanstedt 2180/10 C 6 25.8 648
2018-07-30 2018-07-30 Solänget-9 Kjell Svanstedt 2680/15 A 6 27.8 249
2018-07-16 2018-07-16 Dannero-4 Kjell Svanstedt 2180/10 B 0 28.2g 133
2018-06-29 2018-06-29 Bergsåker-5 Ulf Eriksson 2680/14 C 6 26.3 85
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-9 Rikard N Skoglund 2160/6 D 0 g 246
2018-06-07 2018-06-07 Bollnäs-4 Rikard N Skoglund 2160/3 C 0 g 121
2018-05-24 2018-05-24 Östersund-3 Kjell Svanstedt 2140/14 C 0 25.6 76
2018-05-16 2018-05-16 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2640/1 B 2 27.7 51
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2660/14 C 2 27.6 737
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-9 Kjell Svanstedt 2140/6 A 0 g 115
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-2 Kjell Svanstedt 2680/8 B 0 29.0g 241
2019-12-14 2019-12-14 Bergsåker-8 Kjell Svanstedt 2160/6 D 0 28.6 1195
2019-11-17 2019-11-17 Östersund-9 Kjell Svanstedt 2140/9 D 4 25.0 237
2019-11-08 2019-11-08 Umeå-7 Ulf Ohlsson 2200/12 B 4 26.0 92
2019-10-24 2019-10-24 Gävle-5 Kjell Svanstedt 2200/11 B 0 g 164
2019-10-03 2019-10-03 Bollnäs-9 Kjell Svanstedt 2140/4 C 1 24.9 211
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-4 Ulf Ohlsson 2140/4 B 5 25.1 86
2019-09-06 2019-09-06 Umeå-2 Kjell Svanstedt 2180/8 C 3 25.9 55
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-6 Kjell Svanstedt 3180/3 D 3 26.3 153
2019-08-18 2019-08-18 Hagmyren-6 Kjell Svanstedt 2180/11 C 1 25.7 605
2019-08-09 2019-08-09 Umeå-8 Kjell Svanstedt 2180/12 C 6 26.0 548
2019-07-30 2019-07-30 Bollnäs-8 Kaj Widell 1680/9 C 0 25.6 591
2019-07-11 2019-07-11 Bollnäs-7 Kjell Svanstedt 2160/9 D 0 25.4 666
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-4 Kjell Svanstedt 2640/3 D 0 28.1 919
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-8 Kjell Svanstedt 2160/9 D 0 25.8g 1152
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-2 Kjell Svanstedt 2180/8 C 7 24.7 788
2019-05-01 2019-05-01 Bergsåker-9 Kjell Svanstedt 2140/3 D 5 25.2 1074
2019-04-08 2019-04-08 Gävle-6 Kjell Svanstedt 1640/2 C 0 25.6 218
2019-03-20 2019-03-20 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2140/1 C 5 26.1 282
2020-11-24 2020-11-24 Östersund-9 Kjell Svanstedt 2160/7 C 0 27.2 640
2020-11-10 2020-11-10 Gävle-9 Kjell Svanstedt 2660/8 D 0 27.7g 878
2020-10-10 2020-10-10 Hagmyren-2 Kjell Svanstedt 2160/6 A 3 25.9 22
2020-10-01 2020-10-01 Bollnäs-7 Kjell Svanstedt 2200/12 B 0 25.9 272
2020-09-18 2020-09-18 Östersund-8 Kjell Svanstedt 2160/14 C 7 24.2 1223
2020-09-06 2020-09-06 Hagmyren-2 Kjell Svanstedt 2160/5 C 3 25.4 108
2020-08-28 2020-08-28 Bergsåker-8 Kjell Svanstedt 3180/14 D 0 26.4 1019
2020-08-07 2020-08-07 Umeå-8 Kjell Svanstedt 2200/13 B 0 26.2g 591
2020-07-25 2020-07-25 Bollnäs-8 Kjell Svanstedt 2660/11 D 0 25.8 1062
2020-07-10 2020-07-10 Dannero-2 Kjell Svanstedt 2660/8 C 2 25.6 568
2020-06-28 2020-06-28 Hagmyren-7 Kjell Svanstedt 1660/11 C 0 24.1 1081
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-2 Kjell Svanstedt 2180/4 C 4 25.1 272
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-3 Kjell Svanstedt 2180/10 D 7 24.8 811
2020-05-03 2020-05-03 Hagmyren-7 Kjell Svanstedt 1660/7 C 5 25.2 366
2020-04-23 2020-04-23 Gävle-6 Kjell Svanstedt 2140/9 C 0 25.6 803
2020-02-07 2020-02-07 Umeå-7 Kjell Svanstedt 2160/6 C 0 28.6 432
2020-01-29 2020-01-29 Bergsåker-8 Kjell Svanstedt 2640/2 C 5 30.4 254ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se