Karlängs Lill travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Karlängs Lill travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Karlängs Lill har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Karlängs Lill har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Karlängs Lill


Hårdsatsande amatörtränaren Lars-Erik Karlsson blev tvåa i Svenskt Kallblodsderby med hästen Fantom i Östersund för nå..


Hårdsatsande amatörtränaren Lars-Erik Karlsson blev tvåa i Svenskt Kallblodsderby med hästen Fantom i Östersund för någon vecka sedan.
Karlsson har travet som fritidssyssla och har åtta hästar i träning i byn Järvsö i Hälsingland.
Inför Norrländska Elitstoet på Umåker hade han dragit på sig en avstängning och tog hjälp med kuskandet.  
Tioåriga Alfie som inte segrat på 30 starter – sedan i januari 2018  – vann utan prut med Ove A Lindqvist i sulkyn.
Lindqvist stod med 60 meters tillägg i medeldistansloppet tillsammans med Alfie och valde att köra invändigt direkt i starten. Det blev femte par invändigt för Alfie, en position Lindqvist tråcklade sig ut ifrån i mitten av den sista bortre långsidan.
Bakom en mur av hästar veks Alfie ut i fjärdespår och växlade motståndet genom den sista kurvan. Segertiden skrevs till 1.24,5 över 2200 meter efter en imponerande avslutning.
100 000 kronor in till uppfödaren och tränaren Lars-Erik Karlsson från Järvsö som suttit bakom vid Alfies nio segrar i karriären före fredagen.
- Det var rätt att chansa invändigt för Alfie kändes verkligen bra när jag vek ut. Vad snabb hon var! sa Ove A Lindqvist efter segern med åttaprocentaren på V64-spelet.
Bakom Alfie i Norrländska Elitstoet blev det duell om andrapriset. Karlängs Lill slutade tvåa för Jessika Sidbäck och trea Torpa Olea körd av Hans Bergh.
Favoriten Granetta blev störd till galopp dryga varvet från mål när Jimmy Jonsson påbörjade avancemang i tredjespår och i sista kurvan galopperade Granetta på nytt.
Alf Ann var Lars-Erik Karlssons andra häst i loppet, där blev det en sjundeplats med Magnus A Djuse i sulkyn.

14-åring mot SM
En annan fin kallblodsvinnare under kvällen var Micael Melanders dubble miljonär Mel Odin.
Efter tävlingsfrånvaro på över ett år spurtade 14-åringen (!) till segern från dubbla tillägg i ett sprinterlopp på V64-spelet.
Mel Odin kostade på sig några galoppsteg i början och fick gå med i rygg på en konkurrent i tredjespår genom den sista kurvan och kördes bara till över upploppet.
Galileo veks invändigt av Magnus A Djuse den sista biten och i mål skiljde bara en halv längd mot Mel Odin. Segertiden 1.24,1 över 1680 meter.
Nu väntar en start i Svenskt Mästerskap på Bergsåker lördagen 29 augusti för 14-årige Mel Odin om det går som Micael Melander tänkt sig.
- Kommer vi med i SM är vi gärna med där. Han har varit borta länge för ett gaffelband men trots att hade kunnat ta ut honom mycket tidigare på säsongen har jag inte velat göra det på grund av alla problem. Nu var han fin i en snabb avslutning. Det är en jättekompis det här och en positiv individ som älskar att träna och tävla. Annars hade jag inte fortsatt med honom, sade Micael Melander en stund efter loppet.

Mikael Wikner, Kanal 75


Simon Wall kom in i travet via ridsporten – ”på ett bananskal” som han själv uttrycker det. Med en nyköpt gård fem kilom..


Simon Wall kom in i travet via ridsporten – ”på ett bananskal” som han själv uttrycker det.
Med en nyköpt gård fem kilometer från travbanan i Bollnäs är tanken att slå sig in i sporten både som tränare och uppfödare.
Juldagen i fjol tog den unge amatörtränaren karriärens största seger i Ess Express Minne ingående i V75 på Umåker med 100 000 kronor till vinnaren.
Walls stjärna sjuåriga Silver Jossan (nio segrar på elva starter 2019) vann med Peter Eriksson i sulkyn.
På fredag kväll återvänder han till Umåker med en annan av sina hästar.  I Norrländska Elitstoet (V64-5) gör Silver Stjärna blott andra starten på två år. Comebacken i veckan på Hagmyren slutade med galopp.
Trean från Sto-SM på Hagmyren sommaren 2018 har inte startat på ett par säsonger nu.
- Det handlar mest om att få henne felfritt från start. Hon har fina lopp i höst som hon ska vara med i. Så på fredag får hon smyga igång. Kanske kan hon vara en skräll med mycket tur? Hon står ju bra till i loppet men samtidigt har hon inte startat på två år – så jag kan inte säga någonting var hon står, säger den 22-årige Bollnäsamatören.

Chans i Guldtäcket på söndag
Sjuåriga Silver Jossan gör en högintressant start i Svensk Travsports Guldtäcke på Dannero (V75-7) på söndag. Simon Wall är lika spänd på vad tre år äldre ”Stjärna” kan uträtta i Norrländska Elitstoet på fredagen.
I slutet av april förra året fölade Silver Stjärna. Hingstfölet (med Ingbest som pappa) är en av några få avkommor uppfödaren från Bollnäs hunnit få fram.
- Alla hästar är till salu, det är så man får jobba. Jag har bara kvar en av mina egna uppfödningar, en tvåårsmärr som heter Pårs Carla. Jag ser min framtid som uppfödare! Jag vill dricka lite bubbel och applådera hästarna på upploppen. Men det här att träna och tävla är superkul. Jag älskar ju hästar, jag har precis köpt en gård och ska försöka slå mig in i travsporten, säger han.

Kihlström köpte Stormaren
Kontakten med Bollnäs-bördige världskusken Örjan Kihlström gjorde att han ställde frågan om Kihlström kunde tipsa om någon potentiell köpare av en ettårig kallblodshingst.
- Då sa Örjan att han ville komma och kolla på ettåringen själv. Och så ringde han till Daniel och sa att nu ska vi köpa häst! Det är förstås väldigt roligt för mig som liten uppfödare.
Stormaren är namnet på den lille, efter skådespelaren Peter Stormare som kommer från samma by i Bollnäs som Simon Wall.
Men till fredagen då.  Wall kan inte ha några jätteförväntningar på morsan Silver Stjärna.
- Det är bara en skräll i så fall. Hon har gjort fina jobb men gillar inte riktigt att resa. Men tar hon resan upp till Umeå bra och kommer iväg från start så kan hon faktiskt överraska, säger tränaren. 
Sportchefen på Umåker, Håkan Persson, står för tipsen i banans program. Persson rankar Simon Walls häst sjua av de 14 startande.
- Jag tippar Alfie etta i programmet, trots att hon inte vunnit sedan januari 2018. Det är intressant att hon ska köras av Ove A Lindqvist denna gång. Han är erkänd för att få en extra effekt på hästarna, speciellt när han kör dem för första gången. Det ska ändå sägas att Alfie tagit samtliga nio segrar hittills med tränaren Lars-Erik Karlsson i vagnen. Motbuden i första hand är en felfri Granetta som är i riktigt bra slag, och Torpa Olea som kan avsluta bra, tipsar Håkan Persson.

Startlista
Norrländska Elitstoet (V64-5)
2140 meter, voltstart

1. Höstbolillemor – John Östman
2160 meter
2. Kaksi Can – Robert Kärrman
3. Haga Bruden - Ulf Ohlsson
4. Alf Ann - Magnus A Djuse
5. Vårvind - Krister Söderholm
6. Thess Vilja - Mats E Djuse
7. Silver Stjärna - Daniel Wäjersten
8. Vindbläsen - Sandra Eriksson
9. Optandsfröken - Michael von Essen
2200 meter
10. Granetta - Jimmy Jonsson
11. Alfie - Ove A Lindqvist
12. Karlängs Lill - Jessika Sidbäck
13. Karlängs Linda - Kjell Svanstedt
14. Torpa Olea - Hans Bergh
Förstapris: 100 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Kristi himmelsfärdsdag var det ridande trav för hela slanten på travbanan i Sundsvall. Nio montélopp stod på programmet med Mont&ea..


Kristi himmelsfärdsdag var det ridande trav för hela slanten på travbanan i Sundsvall. Nio montélopp stod på programmet med Monté-SM för kallblod som största begivenhet.
SM-loppet reds så sent som i september förra året. Emilia Leo fick då prova åttaårige valacken Wilda Fille för första gången och efter succén den gången har Leo fått fortsätta kampera ihop med hästen som tränas av Jan-Olov Persson.
Åtta segrar, en andraplats och en diskvalifikation är facit för Wilda Fille på tio starter med en av landets montédrottningar på ryggen.
På den röda torsdagen var dags för en repris på fjolåret i Monté-SM för kallblod - med den skillnaden att det blev ett prydligt svenskt rekord den här gången.
Emilia Leo hjälptes av ett högt utgångstempo och kunde sätta sig i dödspositionen och ta över kommandot på den sista bortre långsidan.
- Det var ingen fara någon gång under loppet. Jag kände redan i provstarten att han var fin. Han var lite knackig senast men Linnea och Persson har ju satt honom i toppskick till i dag. Så i dag kändes han helt perfekt och då spelar det inte riktigt någon roll hur man rider, sade Emilia Leo i segerinterervjun syftande på hästens skötare Linnea Holappa och tränaren Jan-Olov Persson.
Hästen som ägs av Wilda HB, Sundsvall (Leif Lindholm) fick 100 000 kronor för segern och har nu sprungit in 1,1 miljoner kronor.
Wilda Fille vann på tiden 1.24,6 över 2.140 meter autostart, ett svenskt rekord på distansen. Tvåa Don Viking och trea Karlängs Lill, tiondelen efter vinnaren.

Leo med egentränat
Med Wilda Fille knep Emilia Leo fjärde segern på de fem senaste åren i loppet. Blås Undan och Trippa Undan är Leos andra vinnare i detta SM.
Leo, korad till kometen i landet under förra året, vann också det största montéloppet för varmbloden. I loppet ”100% monté” segrade hon med egna hästen Sign Me Up Too som inkasserade 100 000 kronor.
Jonathan Carre', skrälljockeyn från söndagens Montéeliten på Solvalla med hästen Aigle Jenilou, vann ett av loppen i Sundsvall tillsammans med Destin du Bosque, tränad av
sambon Constanza Flores med licens på Umåker.
Nio montélopp reds under dagen och övriga vinnare var Natosi Goj (riden av Jenny Brunzell), Höiby Anders (Stephanie J Werder), Västerbo Tristan (Isabelle Orsimo), Green Bax (Amanda Hedlund), Igor Sånna (Lena Fritz) samt Chambaldi du Mirel (Caroline Forsner).

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Bergsåker-5 1660/9 0 27.3 304
2015-12-04 2015-12-04 Bergsåker-7 1640/12 0 31.6 106
2015-11-25 2015-11-25 Bergsåker-7 1640/7 4 27.0 97
2015-11-17 2015-11-17 Östersund-1 2140/2 2 30.8 27
2015-10-31 2015-10-31 Bergsåker-12 1640/11 5 27.1 61
2015-09-25 2015-09-25 Bergsåker-7 2160/4 0 28.4g 264
2016-09-11 2016-09-11 Dannero-8 Kjell Svanstedt 2160/9 B 0 29.8g 108
2016-09-03 2016-09-03 Bergsåker-8 Kjell Svanstedt 1640/9 B 0 29.2g 403
2016-08-18 2016-08-18 Bergsåker-7 Kjell Svanstedt 2160/10 B 0 33.6g 355
2016-08-09 2016-08-09 Östersund-7 Kjell Svanstedt 2140/2 C 0 28.9 431
2016-06-23 2016-06-23 Dannero-5 Kjell Svanstedt 2160/11 B 0 29.2g 360
2016-06-13 2016-06-13 Bergsåker-1 Kjell Svanstedt 1660/8 C 5 25.9 83
2016-06-02 2016-06-02 Bergsåker-5 Kjell Svanstedt 1640/2 C 3 25.4 203
2016-05-19 2016-05-19 Bergsåker-1 Kjell Svanstedt 2140/5 B 2 29.1 106
2016-05-07 2016-05-07 Bollnäs-7 Kjell Svanstedt 2180/11 A 0 27.8g 207
2016-04-17 2016-04-17 Hagmyren-3 Kjell Svanstedt 2640/3 C 1 29.6 344
2016-03-30 2016-03-30 Bergsåker-9 Kjell Svanstedt 1640/3 C 4 25.6 323
2016-03-16 2016-03-16 Bergsåker-5 Kjell Svanstedt 1660/13 D 4 26.4 375
2016-02-17 2016-02-17 Bergsåker-4 Kjell Svanstedt 2140/4 D 1 28.0 135
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-4 Kjell Svanstedt 2660/5 B 0 31.7 232
2017-12-09 2017-12-09 Bollnäs-7 Rikard N Skoglund 2160/12 B 3 27.4 474
2017-11-16 2017-11-16 Östersund-3 Micael Melander 2180/14 B 0 27.9 419
2017-10-30 2017-10-30 Bergsåker-2 Kjell Svanstedt 1640/1 C 0 24.5 152
2017-10-14 2017-10-14 Bollnäs-8 Wiktor Kylin-Blom 2180/15 A 0 28.7 72
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-11 Kjell Svanstedt 2160/10 B 0 319
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-8 Fredrik Jonsson 2160/14 D 4 25.4 1919
2017-09-07 2017-09-07 Gävle-10 Rauno Pöllänen 2180/9 C 0 g 277
2017-08-29 2017-08-29 Östersund-8 Fredrik Jonsson 2640/2 C 3 28.3 222
2017-08-11 2017-08-11 Umeå-9 Jan Norberg 2160/7 C 0 27.4g 279
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-2 Kjell Svanstedt 1640/9 B 4 25.9 113
2017-07-22 2017-07-22 Bergsåker-4 Kjell Svanstedt 2140/2 A 1 26.0 43
2017-06-30 2017-06-30 Bergsåker-2 Fredrik Jonsson 1640/10 B 6 24.9 380
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-5 Fredrik Jonsson 2160/9 C 4 26.1 253
2017-06-09 2017-06-09 Östersund-5 Fredrik Jonsson 2660/14 C 0 28.2g 527
2017-05-29 2017-05-29 Östersund-1 Fredrik Jonsson 2140/12 C 4 28.0 208
2017-05-11 2017-05-11 Hagmyren-5 Fredrik Jonsson 2180/10 A 2 27.9 434
2017-05-04 2017-05-04 Östersund-7 John Östman 2140/1 C 6 28.2 336
2017-03-30 2017-03-30 Bollnäs-6 Kjell Svanstedt 1640/6 D 4 26.5g 330
2017-03-05 2017-03-05 Östersund-10 Kjell Svanstedt 2640/10 C 0 30.5 98
2017-02-14 2017-02-14 Bergsåker-6 Kjell Svanstedt 2180/11 C 1 28.2 85
2018-12-28 2018-12-28 Bergsåker-8 Anders Eriksson 2180/7 B 0 26.5 138
2018-11-29 2018-11-29 Bergsåker-2 Jessika Sidbäck 2140/8 C 0 28.2 554
2018-11-09 2018-11-09 Umeå-6 Jessika Sidbäck 2160/5 C 0 g 287
2018-11-02 2018-11-02 Bergsåker-3 Jessika Sidbäck 2140/2 C 0 28.0 85
2018-10-22 2018-10-22 Bollnäs-2 Jessika Sidbäck 2140/2 C 3 25.4 142
2018-10-12 2018-10-12 Umeå-3 Jessika Sidbäck 2160/9 C 2 27.1 97
2018-09-24 2018-09-24 Bollnäs-3 Jessika Sidbäck 2640/2 C 2 28.6 126
2018-09-14 2018-09-14 Bergsåker-7 Jessika Sidbäck 2140/3 C 0 26.9g 141
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-7 Kjell Svanstedt 1660/4 C 7 24.5 213
2018-08-13 2018-08-13 Hagmyren-6 Linnea Fasten 1660/4 C 2 25.8 89
2018-08-05 2018-08-05 Dannero-8 Jessika Sidbäck 1660/6 C 3 24.9 38
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-8 Jessika Sidbäck 2140/5 D 0 26.9 579
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-11 Jessika Sidbäck 2140/9 D 4 24.8 318
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-9 Jessika Sidbäck 2140/1 D 2 26.4 59
2018-06-07 2018-06-07 Bollnäs-4 Jessika Sidbäck 2160/5 D 2 26.0 426
2018-05-24 2018-05-24 Östersund-3 Jessika Sidbäck 2140/7 D 6 25.2 171
2018-05-16 2018-05-16 Bergsåker-7 Jessika Sidbäck 2640/9 D 3 27.8 306
2018-05-06 2018-05-06 Hagmyren-4 Kjell Svanstedt 2660/6 C 3 28.9 40
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-9 Jessika Sidbäck 2140/5 D 0 27.9 258
2018-04-02 2018-04-02 Hagmyren-3 Jessika Sidbäck 2660/3 C 3 30.2 236
2018-01-30 2018-01-30 Östersund-4 Fredrik Jonsson 2160/5 C 0 27.8 568
2018-01-14 2018-01-14 Östersund-10 Kjell Svanstedt 1640/12 D 0 25.9 458
2019-11-17 2019-11-17 Östersund-9 Jessika Sidbäck 2140/11 D 0 26.9 279
2019-11-08 2019-11-08 Umeå-7 Jessika Sidbäck 2180/9 B 1 26.2 77
2019-10-24 2019-10-24 Gävle-5 Jessika Sidbäck 2180/4 C 3 25.2 142
2019-10-18 2019-10-18 Bollnäs-8 Isabelle Orsimo 2180/6 B 2 27.0 98
2019-10-03 2019-10-03 Bollnäs-9 Jessika Sidbäck 2140/2 D 4 25.0 401
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-4 Jessika Sidbäck 2140/10 C 0 27.8 302
2019-09-06 2019-09-06 Umeå-2 Jessika Sidbäck 2180/6 C 2 25.9 112
2019-08-30 2019-08-30 Bollnäs-6 Jessika Sidbäck 2200/9 B 6 25.5 318
2019-08-18 2019-08-18 Hagmyren-6 Jessika Sidbäck 2180/8 B 4 26.0 72
2019-08-09 2019-08-09 Umeå-8 Jessika Sidbäck 2180/9 B 0 26.2g 106
2019-07-30 2019-07-30 Bollnäs-8 Jessika Sidbäck 1660/8 B 2 23.9 87
2019-07-20 2019-07-20 Dannero-8 Jessika Sidbäck 1660/4 A 2 23.8 26
2019-07-11 2019-07-11 Bollnäs-7 Per Linderoth 2160/5 B 5 25.2 180
2019-06-30 2019-06-30 Hagmyren-9 Ulf Eriksson 2140/12 A 6 26.5 80
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-7 Jessika Sidbäck 2180/12 A 3 25.0 66
2019-06-08 2019-06-08 Bollnäs-7 Jessika Sidbäck 2160/2 C 1 24.4g 155
2019-05-30 2019-05-30 Bergsåker-7 Isabelle Orsimo 2140/7 C 3 25.7 370
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-2 Jessika Sidbäck 2180/9 C 4 24.4g 1000
2019-04-11 2019-04-11 Bergsåker-5 Eirin Bolme 2160/3 B 0 g 622
2020-12-02 2020-12-02 Bergsåker-4 Anna-Lena Forsberg 2180/5 A 0 30.5 167
2020-11-24 2020-11-24 Östersund-9 Jessika Sidbäck 2160/13 D 0 26.9 752
2020-09-25 2020-09-25 Bergsåker-6 Anna-Lena Forsberg 2140/5 C 0 500
2020-09-12 2020-09-12 Hagmyren-4 Jessika Sidbäck 2140/10 C 6 25.3 460
2020-08-28 2020-08-28 Bergsåker-8 Jessika Sidbäck 3180/8 D 0 g 529
2020-08-07 2020-08-07 Umeå-8 Jessika Sidbäck 2200/12 B 2 24.8 344
2020-07-27 2020-07-27 Skellefteå-10 Jessika Sidbäck 2180/9 B 2 26.0 126
2020-07-10 2020-07-10 Dannero-2 Jessika Sidbäck 2660/7 C 3 25.7 491
2020-06-28 2020-06-28 Hagmyren-7 Jessika Sidbäck 1660/8 C 6 24.0 1317
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-2 Jessika Sidbäck 2180/3 C 0 25.1 492
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-3 Jessika Sidbäck 2180/13 D 0 24.9 884
2020-05-03 2020-05-03 Hagmyren-7 Jessika Sidbäck 1660/11 B 6 25.4 161
2020-04-23 2020-04-23 Gävle-6 Jessika Sidbäck 2140/6 C 4 24.9 901
2020-02-07 2020-02-07 Umeå-7 Jessika Sidbäck 2160/7 A 0 30.3 500
2020-01-29 2020-01-29 Bergsåker-8 Jessika Sidbäck 2640/3 C 0 30.6 211
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-6 Jessika Sidbäck 1660/10 B 0 26.4 685
2021-05-07 2021-05-07 Bollnäs-9 Jessika Sidbäck 2140/6 D 3 25.9 84
2021-03-30 2021-03-30 Bergsåker-4 Anna-Lena Forsberg 2180/4 C 0 777ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se