Kapten Kidd travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Kapten Kidd travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Kapten Kidd har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Kapten Kidd har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Kapten Kidd


Solvallatränaren Mattias Djuse vann två lopp inom en halvtimmes tid på lördagseftermiddagen i två penningstinna lopp för ston.R..


Solvallatränaren Mattias Djuse vann två lopp inom en halvtimmes tid på lördagseftermiddagen i två penningstinna lopp för ston.
Resultatet: dryga halvmiljonen intjänat till stallet.
Först ut var rutinerade Racing Brodda som klev över sju miljoner intjänat i karriären efter en mycket enkel seger stoeliten som inledde tävlingsdagen på Solvalla.
- Stallets stjärna så klart. Vi får hoppas att hon får tävla några år till. Hon har vunnit lopp sex år i rad nu, svarade en rörd tränare på frågan hur länge det sjuåriga stoet har på sig innan det är dags för avel.
Sedan var det dags för Kayla Westwood i de treåriga stonas avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie. Ett lopp med 300 000 kronor till vinnaren.
Kayla Westwood kom till start som storfavorit och inledde från ett tiondespår bakom bilen med Magnus A Djuse.
När Per Nordström fick anföra första varvet i underkant av 1.20 med betrodda Sommerbrise framme i ledningen. såg det mörkt ut för favoriten i tredjeparet utvändigt.
900 meter från mål kände sig Magnus A Djuse tvungen att ge sig av och blev sedan kvar i ingenmansland resten av loppet.
Kusken såg dock mest ut att sitta och åka bakom sin häst.
I mitten av den sista kurvan manades Kayla Westwood på och kunde fånga in i dödens gående Escada i de sista stegen.
Markus B Svedbergs Escada var stor i nederlaget men segern på målfoto alltså till Mattias Djuses fuxa som under fjolåret bland annat segrade i Menhammar Stuteris Tvååringspris på hemmabanan.
- Jag satt lugn för att inte köra henne trött. Det blev inte bra nån gång under loppet men hon vann ändå och stred ju tappert, sa segerkusken.
Storebror Mattias tränar talangen.
- Hon har gjort bra lopp hela tiden och är en väldigt fin löphäst som redan nu vet hur hon ska göra. När första rundan gick så där sakta kändes det ju hopplöst att hon ens skulle vara med på målfotot. Som många andra drömmer vi om en start i Oaks med henne, sa Mattias Djuse efter segern.

Skräll i fyraåringsloppet
Fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie avgjordes på Solvalla under lördagen där ett var placerat på V75-spelet.
Det blev en storskräll i fyraåringsloppet för hingstar och valacker när Örjan Kihlström gav Johan Untersteiners Vinci Nice ett lopp i tredjeparet invändigt och hann fram till seger med en halv längd före ledande Icon Mearas och mycket positive Hobart.
300 000 kronor in till andelsgänget i Stall Kapten Kidd vars Vinci Nice efter lördagen tjänat 530 000 kronor på elva starter.
I loppet var det stort stök i den första kurvan där betrodda duon Kee Keeper och Ruger galopperade nästan samtidigt.
Vinci Nice styrdes ner i tredjepar invändigt.
- Det kändes ju väldigt ovisst om vi skulle få någon lucka överhuvudtaget men i dag hade vi den turen som behövdes, sa Örjan Kihlström.

Simpsson storvinnare
I de fyraåriga stonas lopp i Margareta-serien blev loppscenariot snarlikt. Även där hittades vinnaren i tredjeparet invändigt.
Färska Gävletränaren Jessica Simpsson blev en av dagens stora segrare när Bravo Unita slog till med seger till dryga 41 gånger pengarna på vinnarspelet.
Från spår sju bakom bilen körde Marcus Lilius till ordentligt med Bravo Unita innan han fann det för gott att kliva ner på innerspår.
I början av upploppet kom luckan och Gävlestoet tackade genom att spurta till seger på målfoto.
- Hon är ju så otroligt startsnabb att det var givet att ladda. När vi inte kunde ta oss förbi de invändiga passade det ju bra att krypa ner. Det här var ingen överraskande vinnare, åtminstone inte för mig, sa Marcus Lilius efter sin största seger i karriären.
Roger Walmann tränar vinnaren av de treåriga hingstarna och valackernas lopp.
Torbjörn Jansson blev hängande från sjundespåret bakom bilen med Bedazzled Sox och kunde överta ledningen efter 500 meter och sedan blev det spel mot ett mål.

Mikael Wikner, Kanal 75


På lördagen kördes årets sista klassiker i svenskt trav, Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.För andra gå..


På lördagen kördes årets sista klassiker i svenskt trav, Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.
För andra gången hemfördes tvååringarnas största lopp av hemmatränaren Per Nordström.
2012 skrällde stoet Denim Boko från ledningen på ett nytt svenskt rekord.
I årets upplaga var Per Nordströms finalhäst faktiskt i en klass för sig.
Spelad till 27 gånger pengarna i vinnarodds tog Revelation karriärens första seger i den femte starten efter ett lopp i tredjeparet utvändigt. Hingsten kom som skjuten ur en kanon genom den sista kurvan och trots en hel del jobb i spåren hade han avgjort i god tid mot ledande andrahandsfavoriten Armani Degato.
Per Nordström satt och pekade på vinnaren han hade framför sig efter mål.
- Vilken glädje... man känner en stor tacksamhet till hästen!
Vinnaren av unghästklassikern Revelation är sannerligen ingen billig vem som helst-häst utan sprungen ur Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express första kull. Mamman Monrovia har en väldigt känd son, folkkäre On Track Piraten.
Revelation har fötts upp av Lars Andersson och Roger Karlsson och stod hos Rättvikstränaren Kajsa Frick när den köptes till Nordströms stall av Per Holst.
- Per Holst är en satsande hästägare i vårt stall och han är verkligen värd det här. Underbart för tränare, ägare, skötare och uppfödare naturligtvis! Det var mycket läckert att vinna med Denim Boko 2012 men det här snäppet värre. Förkylningar, skador…ingenting får gå fel för då hamnar man inte här, sa Per Nordström efter segern värd 1,4 miljoner kronor.

”Fanns lite sparat”
Svante Båths betrodde Armani Degato fick öppna 1.09,6 första 500 och första 1000 klockades till 1.12,4 och andrahandsfavoriten var stor i nederlaget.
Storfavoriten Global Badman höll till tredjeplatsen efter att ha passerats i den sista kurvan.
- Jag stötte ut Daniels häst för att få en bra rygg att gå i och kände att jag fick mycket tryck i linorna när jag gick ut ett halvt spår. Sedan bara matade han på sista 300 meterna hela vägen hem och det fanns lite sparat också, sa Per Nordström, som drömmer om en bra treåringssäsong med Revelation och så småning om kanske ett derby.

Springer mot Prix d’Amerique
En av Europas bästa hästar sprang av sig lite damm i V75-inledningen.
Conrad Lugauer hade mer eller mindre lovat seger i Johan Jacobssons Minne där Campo Bahia som fyraåring hade att hämta in 20 meter på treåringarna.
Efter förlusten som storfavorit i derbyt där hästen inte var helt kurant var det den vanlige glänsaren publiken fick se.
1100 meter från mål körde Conrad Lugauer till täten och resten blev en ren expeditionsaffär. Campo Bahia matchas mot Prix d’Amerique och testades lite av sin tränare som ville vara säker på att formen satt där den skulle.

”Helt magisk”
Segertiden.12,3 över 2160 meter är ett nytt svenskt rekord för svenskfödda fyraåriga hingstar och valacker med voltstart. Och då vann hästen avstannade.
Lugauer nästa mål med stjärnan är fyraåringsloppet Criterium Continental på Vincennes ett par dagar före jul. Sedan kan det bli tal om en start i Prix d’Amerique.
- Helt magisk var han. Det här var en ännu bättre bekräftelse på formen än jag hade förväntat mig. Campo Bahia får bestämma allt men vi är ju också långt ifrån att ha kvalat in hästen till Prix d’Amerique. Men är allt bra vill vi vara med. Inte för att jag tror att vi direkt kan slå de allra bästa men vi vill prova, sa Jägersrotränaren.

Berghs 22:a i V75
Robert Bergh inkasserade årets 22:a seger på V75 i stall Kapten Kidds gulsvart hästägardress. Fyraårige Imagine Boko var bara bäst i klass II-loppet efter en resa utvändigt ledaren.
Åke Lindblom var favoritspelad med Bordeaux Doc som skruvade upp sig i ledningen vart efter och förlorade på målfoto mot Berghs häst som höll farten samtidigt som favoriten mattades på upploppet.
- Jag vek ner honom i rygg i sista kurvan men då sprang han och var rädd för grussprutet i stället och trivdes bättre med att gå utvändigt, sa Bergh.

”En av de snabbaste jag haft”
Bronsdivisionen var den här gången en uppgörelse över 1640 meter med bilstart och här fick Åke Lindblom revansch efter förlusten med favoriten Bordeaux Doc från V75-2.
Chapuy visade kuslig startsnabbhet från fjärdespåret när Lindblom laddade. Första 500 gick efter 1.08,2 och då hade tempot redan dämpats.
Efter en långsam bit mitt i loppet höll åttaprocentaren Chapuy undan knappt före storfavoriten Man At Work som kom dykande.
- Han är en av de snabbaste jag haft. Ryan Trot var grym men den här är nästan lika snabb, sa Lindblom
Efter två spetssegrar i guldfinaler under hösten tog det emot för Global Trustworthy som förlorade Meadow Prophets Minne som stor favorit.
Jorma Kontio fick dämpa tempot till 1.12 första rundan men blev ändå ett enkelt byte för Velvet Gio som på nytt vann ett lopp i gulddivisionen för Ulf Ohlsson och tränare Magnus Dahlén. Femåringen var mycket tuff då han spurtade hem segern från kön.
Hemmaseger blev det i V75-3 (klass I) där startraske Erik Adielsson prickade starten från springspåret med Lars I Nilssons Franklin Face och spårade till mål.
Peter Ingves rundade av med en enkel spetsseger i silverdivisionen med Petri Puros Martin de Bos.
Sju rätt på V75 belönades med 174 828 kronor till 229 vinnande system.

Mikael Wikner, Kanal 75


Peter Untersteiner har sitt bästa år som tränare sett till inkörda pengar med drygt 32,3 miljoner kronor inkört 2018.Men det är t..


Peter Untersteiner har sitt bästa år som tränare sett till inkörda pengar med drygt 32,3 miljoner kronor inkört 2018.
Men det är tävlingsdag kvar av 2018 och Peter Untersteiner har laddat inför V75-tävlingarna på Axevalla som kryddas av en multijackpot på 60 miljoner kronor.
Som vanligt bjuder Halmstadtränaren på sina tankar inför loppen i samarbete med spelvärde.se.
- 9 Arsenal (V75-1) blev lite trött i slut i comebacken, men gick utanpå ledaren sista varvet. Men han verkar ha tagit det loppet bra och jag tror han går framåt lite. Jag är medveten om att han har fått mycket pengar på sig i år och han kan inte bara avgöra loppen längre. Så jag får köra lite snällare, men troligtvis är han i alla fall bättre med loppet i kroppen. Det blir norskt huvudlag och vanlig vagn.
- 3 Justice Ås (V75-2) känns fin efter lite paus och allt tyder på att han ska gå bra. Medeldistans var länge sedan och det är inget plus, men han har vunnit V75 över det – så det är ingen katastrof. Det kommer bli norskt huvudlag istället för helstängt huvudlag den här gången eftersom han kan bli lite hetsig med helstängt. Det är viktigt att han inte lägger för mycket kraft första varvet. Jänkarvagn fortsätter vi med.
- Borups Regent (V75-3) får smyga med och ta en slant här. Det är bra att han fick det här läget, då kan han rädda lite pengar. Han räcker inte riktigt till. Det blir öppet med murphy och rulle som senast, men vanlig vagn istället för jänkarvagn.
- Kapten Kidd (V75-4) tror vi är bra i ordning. Han blev överladdad senast och nöp i galopp efter 50 meter. Nu har han spår sju och då ser jag det som goda chanser att han går felfritt. Vi är revanschsugna såklart. Det blir murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt vanlig vagn som senast.
- Zeeland Kronos (V75-5) var positiv senast i Halmstad och kämpade bra. Jag har klagat på det tidigare, men det fungerade bra med norskt huvudlag och det kan ha gjort sitt. Spår elva och kort lopp gör att det ser jobbigt ut, men insatsen senast var positiv i alla fall. Det blir fortsatt norskt huvudlag, men jänkarvagn istället för vanlig vagn nu när det är autostart.
- Stonewashd Diamant (V75-6) ser allting bra ut med och hon är väldigt tuff. Är det någon häst som ska vinna med sådana här förutsättningar är det hon. Det blir helstängt huvudlag som senast, men vanlig vagn istället för jänkarvagn.
- Magic Happens (V75-7) har riktigt fin form tycker jag. Det har han visat tre gånger i rad utan att få utdelning. Han gick riktigt bra i skymundan senast och gick resolut sista 100 meterna. Hoppas det klaffar snart så han får en fullträff – det känns som det ligger nära. Det blir norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Travets traditionella uppesittarkväll med V75 dominerades av Peter Untersteiner som vann fyra lopp på hemmabanan i Halmstad varav tre som kusk.Sonen ..


Travets traditionella uppesittarkväll med V75 dominerades av Peter Untersteiner som vann fyra lopp på hemmabanan i Halmstad varav tre som kusk.
Sonen Johan har vunnit kuskligan tre år i rad i Halmstad men 2018 blev det pappas tur igen.
En omtalad strid som varade till årets sista tävlingsdag. När loppen satte igång dan före dopparedan stod herrarna med lika många segrar.
Peter Untersteiner knep nu tre segrar som kusk och en som tränare, där tre av triumferna kom på V75-spelet
Tiger Face kostade 1,5 miljoner kronor på auktion som ettåring och har nu trummat igång karriären med tre segrar på sex starter.
Leif Bergwall, sedan 31 år hästägare hos Untersteiner, äger Tiger Face som spurtade till seger efter en fin resa i loppet där stallets Kapten Kidd (favoriten) galopperade.
- Hästen har ju höga krav på sig men bitarna börjar sakta men säkert falla på plats, sade Peter Untersteiner.

Punkterade med Zeeland
Peter Untersteiner satte punkt för championstriden i V75-3 där Zeeland Kronos imponerade i ett lopp för enbart ston.
Storfavoriten Queen of Sand är jämn och säker men gjorde nu en slät figur föll ur travet helt i den sista kurvan. Untersteiner senior hade placerat Zeeland Kronos i dödspositionen och tryckte på nästan hela resan för att möra upp ledarhästen och lyckades. Global Rhapsody spurtade som en raket från de bakre regionerna men var lite för sent ute.
Untersteiners trogne hästägare Leif Bergwall äger även den här vinnaren.
- Zeeland Kronos kunde få fjärde invändigt eller dödens. Eftersom jag tyckte att jag hade så dåliga hästar framför mig valde jag det senare och litade på min träning, sade Peter Untersteiner.
58-åringen hade fem raka kuskchampionat i Halmstad innan Johan tog över och tagit hand om de tre senaste titlarna.
- Att bli champion på Jägersro, Åby och Halmstad är inte gjort på en handvändning faktiskt. Det är härligt att ha med sig det i livet, för det är inte lätt att göra om, sade Peter Untersteiner.
Fjärde segern till stallet ordnade Johan som gästkusk bakom Kaiser Håleryd i V75-5. Peter körde galopp i starten med loppets favorit Vinci Power medan Johan hittade rygg ledaren och lucka invändigt till slut med fyraåringen.

Simbergs stjärna
Bengt Simberg, amatör med licens på Halmstadtravet, var lycklig efter stoloppet V75-6. Simberg har en häst på träningslistan och har verkligen lyckats med fyraåriga Wild Love. Kevin Oscarsson satte in attacken från andra utvändigt i den sista kurvan och tog sig enkelt förbi ledaren, danska storfavoriten Carna Sensei, i årets andra V75-triumf.
- Jag är väldigt glad att jag får vara med om det här – för en sån här häst får jag aldrig mer, sa Bengt Simberg.
Joakim Lövgren grejade en dubbel på V75 med två smarta styrningar. I det avslutande fyraåringsloppet hittade han ut från tredjeparet invändigt med stallets Staro Leonardo som spurtade till sig segern.
I ett treåringslopp för ston med upp till 300 000 intjänat serverade Joakim Lövgren fuxan Personal Jesus ett stillsamt lopp och hästen svarade med att ta en säker seger i ett lopp där det kördes friskt framme i täten. Jägersros Johan Lejon tränar.
Det inledande stayerloppet över tre kilometer gick till Kalmar, Fredrik Persson och Elliot Coger.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-9 Peter Untersteiner 2140/7 B 3 18.8g 29
2018-12-23 2018-12-23 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2140/2 C 0 g 24
2018-12-03 2018-12-03 Halmstad-5 Peter Untersteiner 2140/5 A 1 17.3 14
2018-10-23 2018-10-23 Jägersro Trav-7 Peter Untersteiner 2140/7 B 3 17.3 12
2018-10-01 2018-10-01 Halmstad-3 Henriette Larsen 2640/3 B 1 17.8 12
2018-09-15 2018-09-15 Halmstad-1 Peter Untersteiner 2140/8 C 1 16.2 16
2019-11-29 2019-11-29 Kalmar-6 Peter Untersteiner 2640/4 B 0 g 31
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-6 Peter Untersteiner 3140/2 C 0 g 138
2019-10-26 2019-10-26 Jägersro Trav-6 Henriette Larsen 2140/11 C 5 14.7 239
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-8 Peter Untersteiner 2140/3 B 0 g 56
2019-07-25 2019-07-25 Åby-8 Peter Untersteiner 2640/2 A 1 15.8 28
2019-07-02 2019-07-02 Jägersro Trav-3 Henriette Larsen 2160/8 B 1 15.4 18
2019-03-25 2019-03-25 Halmstad-4 Peter Untersteiner 2640/9 D 2 16.7 19
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-9 Peter Untersteiner 2140/11 D 0 g 55
2020-12-15 2020-12-15 Umeå-6 Robert Bergh 2140/8 C str
2020-11-29 2020-11-29 Eskilstuna-5 Robert Bergh 2140/8 C 6 15.9 98
2020-11-08 2020-11-08 Eskilstuna-8 Kevin Oscarsson 2140/5 C 0 13.7 44
2020-10-30 2020-10-30 Örebro-10 Caroline Åkerlund 2100/7 A 1 14.9 57
2020-10-12 2020-10-12 Solänget-3 Kenth Åkerlund 2140/1 A 3 15.7 50
2020-09-05 2020-09-05 Jägersro Trav-7 Robert Bergh 2140/5 C 0 g 202
2020-08-22 2020-08-22 Solänget-4 Ulf Eriksson 3140/1 D 2 16.1 44
2020-08-06 2020-08-06 Bergsåker-7 Robert Bergh 2640/3 C 1 15.6 23
2021-12-23 2021-12-23 Halmstad-11 Henriette Larsen 2640/9 D 0 16.7 834
2021-12-06 2021-12-06 Halmstad-3 Henriette Larsen 2640/2 C 5 17.0 103
2021-09-26 2021-09-26 Solvalla-10 Victor Rosleff 2140/7 D 0 g 323
2021-09-10 2021-09-10 Östersund-4 Micael Melander 2140/8 C 2 14.7 82
2021-08-26 2021-08-26 Bollnäs-10 Tomas Pettersson 1640/7 D 5 13.2 305
2021-08-08 2021-08-08 Dannero-7 Tomas Pettersson 2640/3 D 2 15.5 343
2021-08-01 2021-08-01 Dannero-6 Rikard N Skoglund 2140/1 C 0 g 36
2021-07-20 2021-07-20 Östersund-3 Rikard N Skoglund 1640/2 C 0 g 48
2021-07-08 2021-07-08 Bergsåker-7 Rikard N Skoglund 2140/4 C 5 13.9 41
2021-06-19 2021-06-19 Boden-4 Nicklas Westerholm 2640/5 B 4 16.4g 64
2022-02-24 2022-02-24 Åby-9 Sören Boel 2140/3 D 0 14.9 797
2022-02-17 2022-02-17 Åby-10 Henriette Larsen 2160/9 C 7 16.6 131
2022-02-08 2022-02-08 Jägersro Trav-9 Henriette Larsen 2140/10 D str
2022-01-30 2022-01-30 Axevalla-9 André Eklundh 2180/11 B 0 17.1 398
2022-01-10 2022-01-10 Halmstad-7 Henriette Larsen 2660/4 D 0 16.4 284



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se