Just Wait and See travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Just Wait and See travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Just Wait and See har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Just Wait and See har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Just Wait and See


Skådeplatsen var Örebrotravet där Just Wait And See i våras vann kraftprovet Orebro Intn’l. Precis som då blev segern öve..


Skådeplatsen var Örebrotravet där Just Wait And See i våras vann kraftprovet Orebro Intn’l. Precis som då blev segern överlägsen. André Eklundh körde till ledningen och sedan han fått bestämma tempot efter eget huvud lät han Just Wait And See lämna konkurrenterna i slutkurvan och jogga undan till mycket enkel triumf.
- Han har gjort det fantastiskt bra hittills i karriären men han blev lite sliten så Håkan valde att ställa av honom och ge honom en träningsperiod. Att ta ut honom i det här skicket är imponerande. Jag hade körspöet under armen och släppte inte av honom en meter, sa André Eklundh.
Just Wait And Sees tränare Håkan K Persson berättade inför loppet att siktet är inställt på Frankrike och det siktet lär knappast riktas om nu.

Ola Johansson, Kanal 75


Just Wait And See (GS75-5) hade en strålande säsongsupptakt som i maj kröntes med imponerande seger i kraftprovet Orebro Intn’l över ..


Just Wait And See (GS75-5) hade en strålande säsongsupptakt som i maj kröntes med imponerande seger i kraftprovet Orebro Intn’l över tre varv. Men under sommaren gick det knackigare och nu har inte femåringen startat sedan augusti.
- Han hade gått ganska många långlopp och var lite sliten. Så han fick ett break och efter uppfräschning och återhämtning har vi tränat upp honom igen med sikte på vintermeetinget i Paris, berättar Håkan K Persson.
Tävlingsuppehållet blev emellertid lite längre än planerat. När Just Wait And See var klar för start och anmäld till lopp i mitten av november blev han krasslig och tvingades vila i en vecka. Istället skulle första starten efter uppehållet ha gjorts i förra veckan men då var banunderlaget så uselt att Håkan K Persson valde att stryka hästen kort före start.
- Det har inte gått raka vägen om man säger så, men han är i bra ordning. Efter strykningen i november har han gått ett banjobb som jag var väldigt nöjd med, han gick 1.18 full väg på bra sätt utvändigt hela vägen, och senast på Axevalla värmde han jättebra och hade som det kändes gjort ett riktigt bra lopp, säger Halmstadtränaren.

Bra efter uppehåll tidigare
Efter fyra månaders tävlingsuppehåll är det knappast en Just Wait And See i absolut toppform som kommer till Örebrotravets GS75-tävlingar. Men han är inte typen som måste gå några lopp för att komma igång. Det visade han när han efter ett lika långt uppehåll vann årsdebuten i februari.
- Formen är så klart ett litet frågetecken även för mig men han är en liten och lätt häst som är ganska lättränad. Det viktigaste för honom är att han är frisk och fräsch och jag är väldigt nöjd med hur han känns i träningen.
Distansen den här gången är 2 140 meter och Just Wait And See startar från spår sex i volten, ett så kallat springspår, precis som han gjorde i Orebro Intn’l. Den gången kom en konkurrent i vägen och han kördes till ledningen först efter ett halvvarv.
- Han är inte jättesnabb ut men från springspår kan han öppna hyggligt. Det klart att det vore bra med ledningen men det är inget jag räknar med.
Just Wait And See har tävlat utan skor sedan förra Örebrostarten. Att det nu krävs skor är inget som oroar hans tränare.
- Det klart att det är ett litet minus jämfört med barfota men han är ingen utpräglad barfotahäst. Som treåring vann han i V75 på isbrodd och han gick jättebra med skor i våras.

Nästa start kan bli på Vincennes
Banprogrammet rankar Just Wait And See fyra i söndagens lopp, där bland andra V75-bekantingarna Doctor Doxey Zenz och Rafiki Fri står för motståndet.
- Det är bra hästar med men jag håller honom högt. Det krånglade lite efter förra Örebrostarten och efter det fick han inte ut vad han visade där. Nu känns allt bra igen och han duger absolut i klassen.
Förra gången Just Wait And See tävlade i Örebro fick Håkan K Persson segerjubla framför ATG Live. Då befann han sig nämligen på semester i Spanien. Den här gången kommer han vara med på banan. Och nästa gång hästen ska starta kan han befinna sig på Vincennes i Paris.
- Det skulle vara roligt att prova honom där. Han känns som en häst som skulle passa bra där med långa lopp och ofta hårt tempo. Jag har kollat lite och det finns fina lopp åt honom. Men först måste han ge ett kvitto på att allt är så bra som det känns i träningen.

Ola Johansson, Kanal 75


Håkan K Persson har fått se Just Wait And See falla med flaggan i topp tre gånger i rad. Men på lördagen förgyllde hästen..


Håkan K Persson har fått se Just Wait And See falla med flaggan i topp tre gånger i rad. Men på lördagen förgyllde hästen sin tränares semester med en storloppsseger. Klistrad framför direktsändningen i Alicante fick Axevallatränaren segerjubla.
- När man tittar sådär vågar man inte tro att det ska räcka hela vägen. Man blir negativ och ser alla faror. Men när han såg så fin ut 500-600 kvar fick jag upp hoppet och sedan på upploppet vet jag knappt vad som hände, sa den segerrusige Axevallatränaren i telefon efter loppet.
Just Wait And See  kom till start i Orebro Intn’l med tre raka andraplatser bakom sig. Nu var planen att sticka till ledningen och sedan inte släppa in tilläggshästarna, med storfavoriten Call Me Keeper i spetsen, i matchen. Riktigt så blev det inte.
- Jag fick en riktigt dålig start. Femman stod i vägen så vi kom inte iväg alls. Då tyckte jag att det var bäst att köra lite lugnt fram till ledningen. Men han blev lite skarp så det var tur att Roberts häst kom direkt så att han lugnade ner sig. Annars hade det inte gått, sa kusken Christoffer Eriksson.
Robert Bergh skötte farthållningen med Tesio och där bakom tassade Just Wait And See med. När attackerna kom bakifrån på den sista bortre långsidan lyfte Christoffer Eriksson ut sin häst i andraspår och när Örjan Kihlström vred på Call Me Keeper till full attack i slutkurvan lämnade Just Wait And See, för dagen utan skor på hovarna, motståndet och defilerade hem segerchecken på 400 000 kronor.
- Jag vet att hästen är väldigt speedig så jag ville inte ut och köra för tidigt, men han var riktigt fin i dag och de har gjort ett bra jobb både Håkan och Christine (Håkans sambo), sa Eriksson.
Håkan K Persson åker hem till Falkenberg under söndagen, men hemresan är inget man tänker på när man har en storloppsseger att fira.
- Nu blir det kalas, helt klart!

Styrkebesked med elitloppsdoft
Just Wait And See var inte ensam om att imponera på Örebrotravet. Volstead kan ha sprungit till sig en plats i Elitloppet när han tuggade ner favoriten Shadow Woodland i gulddivisionen och gick undan på snabba 1.10,0 över 1 609 meter.
- Han var fin i dag, otroligt fin, och då är han ändå inte på topp, sa hästens tränare och kusk Stefan Melander.
Det blev rejäl körning i loppet och klockorna visade 1.05,8 när Shadow Woodland nådde 500 meter. Volstead hamnade som första häst i andraspår en bra bit bakom ledaren men när första varvet passerades på 1.09,1 hade han jobbat sig fram utvändigt om Shadow Woodland. I slutkurvan kopplade han grepp och över upploppet avfärdade han enkelt Charrua Forlans försök att utmana.
- Han är en jättebra häst och han kommer gå framåt kraftigt med det här loppet, det är jag säker på, sa Stefan Melander.
Volstead var med i Elitloppet för två år sedan och i fjol vann han Sweden Cup under elitloppshelgen. Nu talar mycket för att han kommer vara med under travfesten på Solvalla även i år.
- Han har haft så otroligt dåliga spår när det har varit riktiga lopp men om han startar i Elitloppet i år får han nog spår två, skämtade Stefan Melander, som även fick se sin Output Pressure spurta till seger i klass II tillsammans med Per Lennartsson.

Anna i en klass för sig
I stoeliten kastade Kim Eriksson loss Anna Mix redan på den första bortre långsidan och sedan det Sofia Aronsson-tränade toppstoet tagit över ledningen av favoriten In Toto Sund drog hon konkurrenterna sönder och samman.
- När ”Kött-Anna” kommer med fart är det inget man vill gå upp i ringen emot, sa Kim Eriksson med ett segerleende modell större.
In Toto Sund fick chansen från ledarryggen till slut men var chanslös att utmana om segern.
- I och med att Anna Mix var så bra i dag var andraplatsen maxplacering för oss, sa In Toto Sunds kusk Örjan Kihlström.

Första ettan efter tre raka tvåor
I silverdivisionen var det Örjan Kihlströms tur att bli släppt till ledningen på den första bortre långsidan och därifrån blev segern säker tillsammans med Michelangelo Ås. Hästen kom i Daniel Redéns träning i januari och efter tre raka andraplatser kom nu första fullträffen i den nya regin.
- Han kändes bra hela vägen och även om han fick öppna i bra tempo första 500 sträckte han på sig, sa Kihlström som inte behövde rycka tussarna ur hästens öron.
Claes Svenssons Whisky Akema vann sin årsdebut för två veckor sedan och i bronsdivisionen fortsatte han på den inslagna vägen. I en tät slutstrid med Ragazzo da Sopra krigade han sig först över mållinjen.
- Han var väldigt fin även i årsdebuten och i dag var han fantastiskt bra, konstaterade Claes Svensson.
Jörgen Westholm-tränade Urgent Call sprang utan skor på samtliga hovarna för första gången i karriären och i Oskar J Anderssons tog han en säker seger i klass I.
På V75 delade sju rätt ut 43 409 kronor. För sex rätt fick man 509 kronor och för fem rätt 59 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Det var på tisdagen förra veckan som Håkan skadade sig i samband med att han skulle leda in en unghäst från hagen vid stallet i Falk..


Det var på tisdagen förra veckan som Håkan skadade sig i samband med att han skulle leda in en unghäst från hagen vid stallet i Falkenberg. Han fick hästen över sig och vred benet så illa att det blev tre frakturer.
- Jag tror att jag fick hästen över mig och han tryckte ner mig så att jag ramlade och vred benet. Det gjorde fruktansvärt ont och eftersom jag var ganska långt från stallet skrek jag enormt så att någon skulle höra mig. Det tog lite tid innan någon hörde mig och ambulansen kom, säger Håkan K Persson.
Hur mår du nu en dryg vecka senare?
- Det är sådär. Jag har fortfarande ont men får morfintabletter så det fungerar hanterligt. Men det blir inga långpromenader direkt utan jag håller mig hemma. Det blir ju segt eftersom man är van att hålla igång hela dagarna men nu är man så pass handikappad och jag har heller ingen energi till att vara ute.
- Jag opererades förra onsdagen och kom hem på fredagen. Sedan har jag redan varit inne och gipsat om benet för det var lite snett. Jag ska även byta gips en gång till nästa vecka och får ha gipset totalt i åtta veckor, så det är sju kvar nu.
- Det är annars bra prognos på skadorna och det kommer att bli bra. Det är tre frakturer i fotleden och på två ställen har man skruvat ihop dem och den tredje ska självläkas.
Så då har du inte heller varit i stallet någonting?
- Nej, jag tar mig ingenstans. Jag längtar efter att börja ta mig ut men jag har ändå bra koll på det. Min bror Stefan har varit här och kört lite och han ska vara här en dag i veckan framöver och köra snabbjobb.

”Såg jättefin ut – full spänst över mål”
Samma kväll som olyckan inträffade fick Håkan K Persson se sin häst Just Wait And See vinna på V86. Hästen har gjort tre starter i Håkans regi och det var första segern senast.
- Hästen såg jättefin ut och det var full spänst över mål. Jag var jättenöjd och han hade inte startat sedan i mitten av oktober. Han opererades i halsen efter tredjeplatsen i oktober och då gjorde han även där ett bra lopp på Jägersro men lät ur halsen och tävlade inte på sin fulla kapacitet. Även i första starten för mig lät han också ur halsen och då var han sjuk.
- Så det var verkligen roligt att se att operationen hade slagit väl ut senast, menar Håkan.

”Kan absolut vinna”
I lördagens V75-omgång på Solvalla startar Just Wait And See i den andra avdelningen och körs av Erik Adielsson. Han har springspår på 20 meters tillägg och är andrahandsfavorit.
- Just Wait And See (V75-2) har ett intressant läge och Erik är känd för att pricka bra från springspår. Jag hoppas att det blir en bra start och att han hittar ner någonstans. Hästen har tydligen varit spänd i voltstart i sin tidigare regi men senast hade han spår två och då såg han stabil ut.
- Det är positiva rapporter från stallet och han har gått två jobb i veckan, ett i måndags och i dag (torsdag) och tydligen sett jättefin ut. Löper han upp till sin fulla kapacitet tror jag att han är långt framme. Även om han funkade bra senast så vill man ju ändå se att hästen gör ett par bra lopp till efter operationen.
Men du är inne på att hästen kan vinna med rätt resa?
- Det tror jag absolut att han kan göra. Jag har så pass höga tankar om den här hästen.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Han kommer att gå med broddar bak och det har han inte gjort hos mig. Men han vann V75 som treåring på isbana så det ska inte vara några problem.
- Det skulle vara kul om hästarna fungerar när man själv inte fungerar. Man påverkas mycket av hur hästarna springer, säger Håkan K Persson som har 23 hästar i träning.

Michael Carlsson, Kanal 75


På juldagen bjöd landets tredje nordligaste bana Umåker in till den första V75-omgången genom tiderna att avgöras på en k..


På juldagen bjöd landets tredje nordligaste bana Umåker in till den första V75-omgången genom tiderna att avgöras på en klassisk (isad) vinterbana.
Klapparna var utdelade och den mest långväga gästen hade rest ändå från Harstad i Nordnorge. En sträcka på 90 mil. Amatören Tone Merete Pettersens bor i Espens - en by som västerut ligger en bra bit norr om Kiruna.
Sjuårige Myr Faksen galopperade bort sina möjligheter i Elitkampen på Solvalla i maj. På juldagen var hästen säkerheten själv i ett kallblodslopp på V75-kupongen.
Krister Söderholm vann åkandes och smått överlägset trots att Myr Faksen stod med 40 meters tillägg över kort distans i femtonhästarsloppet.
– Vi blev av med draghjälpen 650 meter från mål då hästen framför galopperade. Jag tyckte nog att det var i tidigaste laget, men han grejade det ju säkert ändå, sa Söderholm som brukar köra Myr Faksen i dennes starter i Sverige.

Norröver på torsdag igen
Myr Faksen klar favorit - spelad på 46 procent på V75.
Den norske hästen klev nu över tre miljoner intjänat i karriären.
Krister Söderholm strödde beröm efter loppet som avgjordes i åtta minusgrader, med plusvindar.
– Det är en fantastisk häst som ju är van att resa långt och gillar det också. Tone Merete kom med honom till mig i tisdags och åkte sedan hem igen. På torsdag efter jul är det sagt att han ska åka hem. Jag vet inte alls hur det blir med starter framöver, sa hemmatränaren.

Sambucus från spets
V75-omgången på juldagen var den andra i ATG:s avslutning på året med Winter Burst – en satsning med åtta V75-omgångar på nio dagar och en stor final med en så kallad multijackpot på Mantorp under nyårsafton.
En vildsint strid om ledningen inledde omgången. Hemmahästen Magnifik Brodde med John Östman var dagens tyngsta favoriter (61 procent) men fick kapitulera i den första kurvan och ge upp den åtråvärda ledningen.
Leif Eriksson körde resolut med Skellefteåhästen Sambucus P.R. och kunde sätta sig tillrätta i mitten av den första kurvan. Första 500 meterna klockades till 1.09.5 på isbanan!
– Ja, det fanns bara ett sätt att slå Johns häst och då skulle vi förbi den, sa Leif Eriksson i vinnarcirkeln.
Storfavoriten Magnifik Brodde lyftes ut direkt utvändigt ledaren och var stor i nederlaget.

Galoppskorna hemma
Epitetetet ”kapabel men osäker” stämmer verkligen in på Hallsta Vinnex, överraskande vinnare av kallblodsloppet Ess Express Minne.
Åttaåringen hade bara gått felfritt i 11 av 65 starter innan juldagens lopp. Nu bombade tränaren, ägaren och uppfödaren Magnus O Jonsson upp utvändigt ledaren direkt och kopplade ett säkert grepp kort före mål om invändige Essis Lille Alfred.
Segergest av Bergsåkersproffset Magnus O Jonsson.
- Det är sånt här man drömmer om - att få stå inför en sådan här publik en sådan här dag. Det här var min första V75-seger som kusk, sa en tagen Magnus O Jonsson.

Hemmaseger till Bucht
Leif Eriksson dubblerade på V75. Tillsammans med hemmatränaren Mats Buchts So Gå Imponera var Skellefteåkusken överlägsen i stoloppet på kupongen.
Det lilla stoet - endast 1.45 över manken - visade i den senaste starten att hon gillar isbana och det gjorde hon även den här gången.
Stoet svepte fältet på den sista bortre långsidan och imponerade kraftigt.
- Det kändes bra och hon var inte tom i mål heller, sa Eriksson efter sin första V75-dubbel.

Skräll av Hanna
I juli fick Bodentränaren Hanna Olofsson in ostartade sjuåringen K.B.Millanson i träning. I sjunde starten blev det seger i V75 - och 100 000 kronor in.
I V75-6 galopperade storfavoriten Falco di Quattro i starten. Segern gick i stället till andrahandsfavoriten Just Wait And See som skulle visa sig överlägsen för Per Linderoth. Loppets ende treåring.
Det avslutande loppet var Hästägarkannan för varmblodiga hästar. Ett högklassigt lopp som helt kom att stå mellan hästarna från 40 meters tillägg.
Favoriten Narold Vox stånkade först i tredjespår sista varvet och lyckades hålla uppvaktande Raz Mackenzie bakom sig upploppet ner. Bollnästränaren Krister Jakobsson står bakom sjuåringen som begick ”ispremiär” med Krister Jakobsson i sulkyn.
Sju rätt på V75 delade ut 169 145 kronor, sex rätt betalade 1 288 kronor och fem rätt 108 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-12 2015-10-12 Boden-5 1640/2 1 19.3 31
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-10 Per Linderoth 2140/2 C 1 15.8 59
2016-12-16 2016-12-16 Boden-10 Ove A Lindqvist 2180/12 A 1 16.6 32
2016-11-25 2016-11-25 Boden-3 Ove A Lindqvist 2160/5 B 1 16.0 23
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-5 Oskar J Andersson 2140/10 D 0 g 859
2016-09-30 2016-09-30 Boden-7 Sandra Eriksson 2180/11 A 5 15.9g 27
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-4 Oskar J Andersson 2140/12 B 4 14.6 438
2016-08-17 2016-08-17 Solvalla-7 Oskar J Andersson 1640/4 D str
2016-07-21 2016-07-21 Bergsåker-9 Oskar J Andersson 2140/7 D 0 13.5 586
2016-06-25 2016-06-25 Skellefteå-9 Sandra Eriksson 2140/8 A 2 15.0 40
2016-06-18 2016-06-18 Boden-11 Örjan Kihlström 2640/9 C 6 16.9 103
2016-06-01 2016-06-01 Boden-2 Ove A Lindqvist 2140/3 C 2 14.8 24
2016-05-12 2016-05-12 Boden-5 Ove A Lindqvist 2160/7 A 1 16.3 23
2016-04-30 2016-04-30 Skellefteå-5 Ove A Lindqvist 2160/5 B 2 16.9g 27
2016-04-08 2016-04-08 Umeå-4 Ove A Lindqvist 2160/7 C 2 15.8g 113
2016-03-24 2016-03-24 Boden-3 Ove A Lindqvist 2160/7 C 3 18.2g 57
2016-02-18 2016-02-18 Boden-1 Ove A Lindqvist 2140/1 C 5 19.7g 20
2017-10-18 2017-10-18 Jägersro Trav-5 Håkan K Persson 2640/9 C 3 14.6 80
2017-10-01 2017-10-01 Halmstad-7 Håkan B Johansson 2180/9 B 6 15.7 15
2017-07-19 2017-07-19 Eskilstuna-11 Oskar J Andersson 2640/7 D 0 14.3 1090
2017-06-24 2017-06-24 Skellefteå-6 Petter Lundberg 2140/6 D 5 14.0 216
2017-05-31 2017-05-31 Boden-3 Ove A Lindqvist 2140/2 D 0 g 187
2017-04-21 2017-04-21 Umeå-8 Per Linderoth 2140/1 C 4 16.4 98
2017-01-28 2017-01-28 Bergsåker-5 Ove A Lindqvist 2140/11 C 0 16.4 65
2018-12-16 2018-12-16 Örebro-9 André Eklundh 2140/6 B 1 14.3 32
2018-12-06 2018-12-06 Axevalla-8 André Eklundh 2160/7 B str
2018-11-15 2018-11-15 Åby-9 Håkan K Persson 2640/4 C str
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-11 Per Linderoth 2660/10 A 0 15.4 91
2018-07-20 2018-07-20 Axevalla-12 Christoffer Eriksson 4160/5 A 3 16.6 90
2018-07-07 2018-07-07 Halmstad-11 Christoffer Eriksson 1640/6 B 0 g 300
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-7 Christoffer Eriksson 3160/10 B 7 16.0g 72
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-11 Christoffer Eriksson 2660/14 A 6 13.7 33
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-11 Christoffer Eriksson 3140/6 C 1 13.9 69
2018-04-19 2018-04-19 Axevalla-4 Stefan Persson 2160/8 B 2 13.7 15
2018-03-28 2018-03-28 Jägersro Trav-7 Christoffer Eriksson 3160/7 B str
2018-03-13 2018-03-13 Jägersro Trav-4 Christoffer Eriksson 2140/8 C 2 13.8 17
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-6 Erik Adielsson 2160/13 B 2 13.8 38
2018-02-13 2018-02-13 Jägersro Trav-9 Christoffer Eriksson 2160/10 B 1 14.1 108
2019-07-13 2019-07-13 Årjäng-6 Håkan K Persson 2640/3 C 6 13.6 229
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-9 Håkan K Persson 2140/3 D 4 12.1 153
2019-06-03 2019-06-03 Halmstad-6 Håkan K Persson 2640/7 B 2 13.2 77
2019-02-20 2019-02-20 Jägersro Trav-9 Stefan Persson 2640/6 B str
2019-01-26 2019-01-26 Kalmar-10 Stefan Persson 2680/13 A 2 14.6 66
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-6 André Eklundh 3180/11 C 0 16.5 192
2019-01-01 2019-01-01 Solvalla-9 Erik Adielsson 2140/5 B 0 g 24ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se