Jumble Ås travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Jumble Ås travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Jumble Ås har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Jumble Ås har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Jumble Ås


Kusk- och tränarintervjuer till lördagens V75-tävlingar på Momarken:V75-1:- 1 Clemenza Am (V75-1) högg i galopp när vi skulle acc..


Kusk- och tränarintervjuer till lördagens V75-tävlingar på Momarken:

V75-1:
- 1 Clemenza Am (V75-1) högg i galopp när vi skulle accelerera från start i årsdebuten, men kändes jättestark efter det så jag visste att han var i ordning när Jimmy (Takter) fick testa honom. Han vann på bra sätt och har sett fin ut efteråt så jag räknar med att formen ska vara ytterligare framflyttad till lördag. Jänkarvagnen lär få sitta på igen och förmodligen även skorna eftersom han såg så fin ut. Jag vet att innerspår kan vara lite lurigt på bortre långsidan på Momarken så det blir väl svårt att svara ledningen, men Adrian får lägga upp taktiken hur han vill. Utan att känna till motståndet räknar jag med att han är bra nog att slåss om segern, säger Lutfi Kolgjini.
- 2 Conrads Wilhelm (V75-1) har varit jämn och säker på sistone och framförallt har han stabiliserat sig. Han känns fortsatt fin i träningen och spåret är passande även om han inte kan utnyttja det. Olav får köra lite på chans och blir det lite tempo på loppet kanske Conrads Wilhelm kan dyka upp på en plats, det är tuffa hästar emot. Om hästen är lugn i värmningen så provar jag med en ryckhuva, det var ett tag sedan han hade det, säger Kristian Lindberg.
- 3 Sugarboj Petoj (V75-1) har inte haft någon riktigt tur på sistone och är bättre än raden. Senast blev allt fel och ändå spurtade han över upploppet. Nu möter han lite för bra hästar och jag vill ner på innerspår så fort som möjligt. Jag ligger lågt vad det gäller segerchanse och den här gången blir det vanlig vagn, säger Kevin Oscarsson.
- 4 Flirtin Beach (V75-1) var väldigt bra senast och har tagit loppet fint. Motståndet är bra, men vi känner oss inte slagna på förhand från ett bra spår. Men är beroende av ett fint lopp över denna distansen. Går med sin vanliga huva, men ska lättas lite i balansen. Vi plockar bort brodden och provar lätta PG-skor istället för de tunga han går med i träning, säger tränarsonen Morten Strand.
- 5 Thengill (V75-1) gick ett bra lopp senast och han har skött sig på sistone. Han känns fin och jag tror på en ny bra insats av honom och jag ändrar inget, säger Peter Untersteiner.
- 6 Västerbo Exact (V75-1) har lopp i kroppen inför den här uppgiften och jag räknar med att han går framåt rejält med den genomköraren. Jag hade bara kört 1.20/1600 meter som snabbast innan årsdebuten. Hästen känns jättefin och lång distans gillar han och spåret är ok. Thomas får testa lite från början och det långa upploppet passar Västerbo Exact och jag hoppas att han är med där framme. Om banan är fin kommer han att tävla barfota runt om och förra året när vi ryckte skorna gav det en väldig kick och jag hoppas det gör det igen, säger Roger Persson.
- 7 Moni Viking (V75-1) visade i fjol att han tillhör de bättre treåringarna i Europa. Har tränat fint i vinter, 17,5/2100 i flera jobb. Han är bra förberedd och gillar distansen, men stöter på bra hästar och det blir ett försiktigt upplägg från ett spår långt ute. Det är endast en premiechans i mina ögon. Skor och vanlig sulky, säger Frode Hamre.
- 8 Amour du Coglais (V75-1) hade jag haft segerambitioner med från ett bättre spår. Nu är det nog en premie som gäller. Detta är en väldigt fin häst – som ändå jag blev lite besviken på senast genom att inte ta ner Kolgjinis Clemenza Am. Distansen 2600 meter är ett plus. Går med öppet huvudlag, skor och jänkarvagn, säger tränaren och kusken Jeppe Juel.
- 9 Pathos Om (V75-1) var väldig bra på Leangen näst senast. Galoppen sist får vi sätta på kontot for arbetsolycka. Uppgiften är spännande med ett smygspår över lång distans, men vi möter självklart häster som har högre kapacitet. Med klaff slutar han långt framme. Det blir utan skor fram eller barfota runt om, om banan tillåter det. Han går även med norskt huvudlag, säger tränaren Anders Lundström Wolden.
- 10 Framie Brodde (V75-1) tog en välförtjänt seger senast och han var riktigt bra. Distansen är inga problem och spåret klagar jag inte på för hans del. Han gör säkert ett bra lopp igen och han var fin barfota och går så igen, säger Peter Untersteiner.
- 11 Emir la Brousse (V75-1) har gjort bra lopp hela vägen, men står lurigt till mot bra hästar nu. Om vi har tur med resan kämpar han om en plats bland de tre. Är bäst utan bakskor och med jänkarvagn, säger kusken Magnus Teien Gundersen.
- 12 Västerbo Hard Cash (V75-1) håller mycket bra form och är bra för klassen. Han var uppe i Bollnäs i lördags och det tog ju sin tid och vi får se hur han hanterar det. Allt väl så här långt i alla fall och distansen har han inget emot. Spåret är tråkigt och han måste ha mycket tur nu. Inga ändringar är planerade, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2:
- 1 Pandora Face (V75-2) skyggade lite när vingen slog tillbaka i huvudet på henne i starten senast och kunde därför inte vara med i spetskörningen. Sedan kändes hon jättefin under loppet och hade gott om krafter kvar. Hon ska bli rappare med den genomköraren och jag utgår från att Adrian vill köra i ledningen här. I fjol blev hon klart bättre när vi ryckte skorna och det finns hovar för det nu, men jag måste se banan innan vi kan avgöra det. Hon hade öppet huvudlag i årsdebuten, eventuellt blir det någon form av stängt den här gången. Från ledningen blir hon inte lätt att slå, jag har i alla fall svårt att se någon ta 20 meter på henne.
- 2 West Coast (V75-2) möter lite för bra hästar och det är en premie som gäller. Går med helstängt huvudlag och utan skor fram, säger Frode Hamre.
- 3 Donatella Center (V75-2) har gått i mål med alla krafter kvar i de senaste två starterna. Hon känns fortsatt jättefin och formen är på topp. Hon ska ha rygglopp för att komma till sin rätt och hon kan inte göra så mycket själv i loppen. Det är tufft emot, men jag tror inte att dom springer ifrån henne. Voltningen ska inte vara några problem och vi ändrar inget, säger Micael Lindblom i Juhani Partanens stall.
- 5 Debbie B.R. (V75-2) har tränat bra och länge i vinter. Hon skulle årsdebuterat på på Bjerke 15 februari men den dagen blev inställd. Mot detta motstånd blir det att smyga med. Hon kommer gå utan skor och med "blindmask", säger tränaren Tor Arne Eggen.
- 6 Starfish And Coffee (V75-2) håller bra form och är snabb nog i volten för att få en bra start. Hoppas vi kan snabbstarta och kommer ner på innerspår. Därifrån hänger vi med till en peng. Hästen går med skor, urryckare och norskt huvudlag, säger tränaren Hans Wilhelm Storås.
- 7 S.J.’s Victoria (V75-2) möter några som blir för bra här. Jag har endast premie-ambitioner. Kommer ut med vanlig balans, utan sko fram och aluminiumskor bak, samt öppet huvudlag, säger tränaren Björn Larsen.
- 8 Jetset (V75-2) svarade för ett bra lopp senast och det gick lite för sakta första varvet för att hon skulle komma in i loppet på allvar. Hon känns fin och gör sällan ett dåligt lopp. Jag ändrar inget, säger Peter Untersteiner.
- 9 Seronera (V75-2) har inte startat på ett tag och lär behöva lopp i kroppen. Vi ligger lite lågt vad det gäller segermöjligheterna. Jag tror inte att det blir några ändringar, säger Anton Sverre i Bjrön Goops stall.
- 10 Caviar Sisu (V75-2) gör bra lopp varje gång och hon visar fortsatt form i träningen. Det är bra hästar emot den här gången och hon behöver lite tur för att vinna. Caviar Sisu är den hetaste av våra i loppet och inga ändringar är planerade, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
- 11 Nelson Nora (V75-2) har varit fantastisk i Frankrike i vinter där hon mött häster som Bold Eagle och andra elitstjärnor. Kommer ut utan skor och med norsk huvudlag nu. Ambitionen är självklart seger, säger tränaren Marc Bæk Nielsen.
- 12 Gematria (V75-2) gör aldrig ett dåligt lopp och ser oförändrat fin ut i träning. Hon går över alla distanser och från alla positioner. Voltstart bör inte vara något problem. Hon ska gå utan skor och i vanlig sulky. Min bästa vinstchans på lördag, säger Frode Hamre.
- 13 Jumble Ås (V75-2) visade full form senast och det var inte långt borta att hon slog Pasithea Face. Jumble Ås gör säkert ett bra lopp ige och nu får hon tävla utan framskor, säger Peter Untersteiner.
- 15 Indoor Voices (V75-2) missgynnades av ett dåligt tempo första varvet senast och det gick ruskigt fort sista 7-800 meterna. Hon tränar på fint och hon har visat att hon är bra för den här typen av lopp. Vi får se vad det blir för bana om vi gör några ändringar, det blir optimalt för dagen, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.

V75-3:
- 1 Tango Vang (V75-3) blev lite för pigg i ledningen senast på en dålig bana. Har varit fin i träningen efteråt. Spåret är kanon, men han är bäst med rygglopp. Då kan vi så klart bli fast. Han går över alla distanser. Det blir utan skor runt om för första gången i år och troligen även jänkarvagn, säger tränaren Peter Jensen.
- 2 Tonicetobetrue (V75-3) var väldigt duktig senast. Slutar normalt bland de tre och kan med klaff på loppet vinna från en fin utgångsposition. Går utan skor på alla fyra och med jänkarvagn, men detta är inget nytt, säger tränaren och kusken Jeppe Juel.
- 4 British Steel (V75-3) gör kanonlopp varje gång. Han har ett bra läge och får vi bara ryggar under slutvarvet så tror jag på en mycket bra chans. Han är värd en seger och den kan komma nu, säger Erlend Rennesvik hos Marcus Lindgren.
- 5 Thai Navigator (V75-3) har vi inte haft många dagar i stallet. Det är en otroligt bra häst som gjorde två bra insatser i Sverige innan den kom til oss. Ägaren vill att hästen ska starta här, så vi tar ut honom med förhoppning om en bra placering. Hästen kommer gå med skor nu för att spara hovarna till framtida uppgifter, säger tränaren Marc Bæk Nielsen.
- 6 Alvena Take It (V75-3) gick ett kanonlopp i årsdebuten. Hon har tagit loppet bra och kommer att göra ett bra lopp igen. Jag ändrar inget, säger Peter Untersteiner.
- 7 Beppe Am (V75-3) fick ett tungt slutvarv utvändigt ledaren senast och ledsnade nog lite. Nu är det lite täta starter och långa resor. Han har tagit det bra, men spåret är lite långt ut. Vi får se vad det blir för bana om vi gör några ändringar, det blir optimalt för dagen, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.
- 8 Zenit Brick (V75-3) tävlar starkt nu och han fortsätter att utvecklas. Allt ser bra ut i träningen efter senaste loppet och trots spåret tycker jag att han ska räknas tidigt. Vi ändrar inget, säger Clas Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
- 10 Alwaysinblackpedia (V75-3) satt fast senast med krafter sparade. Bakspår tycker jag är helt okej i ett tufft lopp. Kommer avsluta bra, men jag tror inte det är en vinnare härifrån, kanske platschans. Inga ändringar, säger Frode Hamre.
- 12 Deep Ses Dream (V75-3) fick ett riktigt dåligt spår mot bra hästar. Det blir därför chansartat. Får vi en slant är det bra. Om han går med eller utan skor är inte bestämt, säger tränaren Ove Georg Hvidsten.

V75-4:
- 1 Kolnes Kjell (V75-4) var bra senast efter en paus. Han spurtade snabbt då luckan kom i sista sväng. Hästen är mycket snabb, men jag önskar ett lopp i rygg då jag tror det är för tidigt för honom att gå i ledningen redan nu. Tror han kan runt sitt rekord och jag åker till Momarken som optimist. Inga ändringar, säger tränaren Jenny Thygesen.
- 2 Myhreng Jerker (V75-4) var bra på Bollnäs och tog både resan och loppet fint. Hästen har blivit stadigare på benen, men de första 200-300 meterna är lite kritiska. Vi måste komma iväg bra för att de där bak inte ska få tag i oss tidigt. Jag tycker hästen har form och kapacitet att kämpa om segern och om banan tillåter det vill jag köra utan bakskor, det gör honom bättre från start. Dessutom kan det hända att vi testar med en modesulky, men det ska jag fundera på fram till loppet, säger tränaren och kusken Olav Mikkelborg.
- 3 Bokli Vind (V75-4) är färsk mot dessa hästar och det saknas lite på toppfarten. Utan skor fram om banan tillåter det, men pengar är målet, säger tränaren Geir Flåten.
- 4 Mofaksan (V75-4) vann lätt senast och loppet sa inte så mycket. Hon håller inte toppform ännu och detta loppet blev riktigt bra och jag ligger väldigt lågt. Ove får smyga med och får hon pengar är jag mer än nöjd. Jag trodde på förhand att det skulle bli ganska billigt, men jag hade verkligen fel och vi slår ur underläge. Det blir inga ändringar, säger Mikael Olsson.
- 5 Galileo (V75-4) fungerade väldigt fint på Bergen förra helgen, men möter våldsamt bra häster här. Mest realistisk är att jaga en slant och ta loppet som en härdare. Det blir skor runt om och öppet huvudlag, säger tränaren Geir Flåten.
- 6 Alsaker Piril (V75-4) har tränat bra och håller samma goda form. Hade ambitioner att kämpa i toppen innan vi såg spåret, nu blir det mer chansartat. Hjåller han sig i trav satser vi framåt och kör på hästens styrka. Går som vanligt utan skor fram, helstängt huvudlag och ryckhuva, säger Espen Bakka hos Arthur Bö.
- 7 Steinfaks (V75-4) är jag nöjd med om det blir pengar. Han är inte lika bra som de bästa och tappade klart mot dem senast. Det blir spännande att se honom med sommerbalans, skor utan brodd, säger tränaren Ronnie Hansen.
- 9 Fetter’n T.G. (V75-4) kommer ut efter lång paus, men har tränat bra länge. Möter så pass bra häster att vi endast har penga-ambitioner. är banen fin går han utan skor runt om, säger tränarsonen Magnus Teien Gundersen.
- 10 Tekno Jerken (V75-4) hittar formen först när värmen kommer så han är inte helt på topp ännu. Möter väldigt bra hästar så det blir att smyga med och ta det vi får. Klaffer det max kan han så klart kämpa där framme, säger tränaren Anders Lundström Wolden.
- 11 Moe Svarten (V75-4) håller fin form och jag kunde kört mycket fortare senast, men jag var ganska säker på seger som det blev. När vi möter dessa konkurrenterna skulle jag helst sett att distansen var 500 meter längre. För de som väljer att ta med några häster kan Moe Svarten vara aktuell. Han går med samme utrustning som senast, det vill säga skor runt om, säger kusk och tränaren Jan Martin Bjerring.
- 12 Teddy Gutten Stöen (V75-4) var bra senast och tål att göra mycket jobb själv på vägen. Nu hoppas jag vi får ett rygglopp så han slipper göra grovjobbet ännu en gång, det kan sätta sig åp psyket på sikt. Det kommer bli en sevärd uppgörelse och vår häst är en av de som kan vinna. Det blir aluminiumskor på alla fyra hovarna, huva med bomull och norskt huvudlag, säger tränaren Jan Kristian Överdal.
- 13 Smedheim Solan (V75-4) var väldigt bra då han vann Lars Laumb och vann enkelt senast. Det är inte enkelt att hämta in 40 meters tillägg och det blir att köra i ryggar så länge som möjligt. Klaffar det positions- och tempomässigt är han en av flera som kämpar om segern. Skor och vanlig utrustning, säger Frode Hamre.

V75-5:
- 1 Revenue Lavec (V75-5) har mycket bra form, men möter lite för bra hästar för att kämpa om mer än en premie. Går med sin vanliga utrustning, säger Frode Hamre.
- 2 Ulisse Kronos (V75-5) gjorde vad jag förväntade mig senast och kändes stark hela vägen även om han som vanligt var lite trög. Allt har varit bra efteråt och hästen utvecklas för varje start. Han är den av mina hästar som lär vara mest hämmad av att få tävla utan körspö, men för att kompensera det kommer vi att utrusta honom med rycktussar för första gången. I övrigt ändrar vi inget och givetvis räknar jag med att göra upp om segern. Han har övernattat förut så det oroar mig inte kring honom eller någon av mina andra hästar, säger Lutfi Kolgjini.
- 3 Mellby Exotic (V75-5) hamnade illa till senast och kunde sedan inte ta något till slut. Hon gick fort över upploppet och hade full fart genom mål. Formen är fin och spåret passar. Vi får se vad det blir för bana om vi gör några ändringar, det blir optimalt för dagen, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.
- 4 Trot Kronos (V75-5) är en högkapabel häst som vann lätt senast och hade krafter kvar. Hans aktion är lite märklig och jag hoppas och tror att han slipar till det ju mer han får tävla. Jag hoppas att han ska kunna duga bra här och jag ändrar inget, säger Veijo Heiskanen.
- 5 Don Vince (V75-5) galopperade på Solvalla på väg mot ledningen. Jag tar på mig skulden för att det skedde. Han slog i sulkyn och tappade balansen. Efteråt har hästen också behandlats för en lätt halsinflammation. Vi har haft siktet inställt på loppet på Momarken och formen verkar fin. Don Vince är snabb bakom bilen, jag tror ingen på utsidan tar en längd. Det är meningen att köra i spets om han kommer dit. Vi har pratat om att lätta honom lite, från järnskor till aluminium, säger Karoline Krogh-Hanssen.
- 6 Ferrari B.R. (V75-5) var enormt bra senast, bättre än jag hade trott. Han hade inte fått några rejälare snabbjobb i kroppen före starten i Widding-loppet. Han har varit hos veterinären efter den starten, men det var absolut inte något särskilt att sätta fingret på. Jag måste säga att jag var jättenöjd med årsdebuten och jag har höga förväntningar på denna hästen framöver. Spåret är chansartat, men jag tror på min häst och skulle strecka honom tidigt på V75-kupongen. Jag planerar inga ändringer, säger Per Oleg Midtfjeld.
- 7 Symphonic Lennox (V75-5) har väldigt bra form och överraskade positivt genom att hålla undan för Urakas Gilbak senast. Med rygglopp speedar han snabbt, men jag tycker han möter fantastiskt bra hästar igen. Allt han får här är en bonus efter de loppen han har gjort den sista tiden. Går utan skor runt om som senast, säger tränaren Tor Olaf Halle.
- 8 Ulk Delle Selve (V75-5) har nyligen kommit till mitt stall. Jag har endast kört ett lugnt jobb i 1,26-fart på isbanan i Nannestad. Hästen kändes fin, men jag tar detta lopp som en test och kommer köra på väntan. Det blir skor på alle fyra hovarna. Möjligen blir det huvudstång, men det blir i vilket fall en murphybländare. Jag ligger lite lågt i första starten för oss, säger tränaren och kusken Kai Johansen.
- 10 Clint Classic (V75-5) står chansartat till med bakspår, men hästen är bra och håller fin form. Jag vill tro att vi har platschans. Hästen går utan skor runt om och med urryckare, säger kusken Kristian Malmin.
- 11 Cantab Genius (V75-5) står svårt till mot bra hästar. Trots fin form är det en premie som gäller. Inga ändringar, säger Frode Hamre.
- 12 Bestbyarsenal (V75-5) är en väldigt bra häst som tål att göra mycket jobb. Spåret blev dåligt och motståndet bra så vi kör i första hand om bästa möjliga premie. Hästen går tungt balanserat och utan extrautrustning, säger tränaren Magne Olsen.

V75-6:
- 1 Gigant Slugger (V75-6) vann i billigt sällskap senast, gick sista 700 i det loppet. Här kan vi bestämma om vi vill köra i ledningen, vi får se. Det är tuffa hästar emot och en plats är realistisk. Går utan skor fram och med jänkarvagn, säger kusken Jeppe Juel om hästen som Peter Jensen tränar.
- 2 Attack Diablo (V75-6) avslutade bra senast och han går bra nu. Spår och distans passar och jag kommer inte att ändra något till den här starten. Det är tufft emot säger Peter Untersteiner.
- 3 Patricia Hastrup (V75-6) fick ett fint spår. Jag är osäker på om vi kommer förbi Attack Diablo. Formen är fortsatt på topp och jag förväntar mig en bra insats, men att vinna kräver jag inte. Då måste loppet bli helt perfekt. Hon kommer gå utan skor runt om, säger tränaren Jens Kristian Brenne.
- 4 Bruno di Quattro (V75-6) är rejäl och tog en säker seger från dödens senast. Sprinterdistans är ett stort minus, men jag sätter på helstängt huvudlag för första gången för att få honom lite kvickare. Möter ett par mycket bra hästar, men han är bra nog att vara bland de tre. Går med skor och i vanlig sulky, säger Frode Hamre.
- 5 Allaballakaitoz (V75-6) möter nog lite för bra hästar. Han har gjort två bra lopp för mig och han känns fin i jobben. Han är bäst på innerspår och jag kommer att skicka iväg honom från start för att komma ner i banan. Kan han vara trea-fyra är jag jättenöjd. Inga ändringar är planerade, säger Veijo Heiskanen.
- 6 King City (V75-6) har fått träna mycket i vinter och visade i årsdebuten att han hade tagit det på rätt sätt. Han var lite bättre än vad vi hoppats på så det var positivt. Allt ser bra ut efteråt och han bör vara ännu lite bättre till den här starten och det lär behövas. Vi får se hur banan ser ut, kanske blir det barfota, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.
- 7 Winmecredit (V75-6) saknar lite till toppformen och står långt ut mot goda hästar. Ska gå utan skor och i vanlig sulky, men är inte aktuell, säger Frode Hamre.
- 8 Thai Broadway (V75-6) blev det lite fel för senast. Han har gjort bra lopp lite i skymundan och formen är fin. Nu är läget tråkigt och det blir svårt att komma till. Om banan tillåter blir det nog barfota igen, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
- 9 Mosaique Face (V75-6) har känts underbar i vinter och verkligen mått gott av en längre träningsperiod. Han gick ett provlopp på Jägersro förra veckan och jag sade åt Johnny Takter att köra 1.12,5. Nu blev det 1.11,6/1 600 meter istället och det var ett oerhört bra jobb för att vara den här hästen. Vanligtvis är han väldigt oinspirerad i träning. Han gick med öppet huvudlag i provloppet och vad han får på lördag beror på hur hästen uppträder i värmningen. Normalt tävlar han inte med öppet så många gånger per säsong, men är han laddad får han nog gå så nu. Annars är norskt det vanligaste då han ska attackera bakifrån. Jag har respekt för B.B.S.Sugarlight, men Mosaique Face är en bättre häst när båda hästarna tävlar på topp och jag räknar med att han vinner det här. Förmodligen sparar vi barfotakörningen och kör med lätta skor runt om, säger Lutfi Kolgjini.
- 10 B.B.S.Sugarlight (V75-6) har tränat fint inför årsdebuten. Jag tror knappt att jag har tränat honom hårdare inför en ny säsong. Han har fått fyra skarpa snabbjobb. Det sista i 1.14-fart på Jarlsberg med Vidar Hop som kusk. Bakspår är egentlig helt ok i årsdebuten. Jag förväntar inte att han vinner i den första starten för året, men jag blir inte överraskad om han gör det heller. Jag har inte bestämt balans, men det kan bli fyra aluminiumsskor. Jag tror på min häst, men är nöjd om han får rygglopp och spurtar in till en av de fyra bästa placerimgarna ni i årsdebuten, säger tränaren Fredrik Solberg.

V75-7:
- 1 Frascati B.R. (V75-7) har strålende form och satt fast senast med mycket sparat. Han är kvick ut och jag hoppas på ledningen, men kan inte startsnabbheten hos de de svenska hästarna. Jag har segerförhoppningar och detta är min näst bästa möjlighet. Ska gå utan framskor, upplyser Frode Hamre.
- 2 Sheriff Bi (V75-7) körde jag ett provlopp med förra veckan och han fick springa 1.14,5/1600 meter med en snabbare avslutning. Han kändes fin och behövde en genomkörare för att vara laddad inför den här uppgiften. Jag är helnöjd med läget och hoppas komma till ledningen för där gör han sina bästa lopp. Det är ett öppet lopp och jag tror alltid på chans med den här hästen. Vi gör inga ändringar, säger Tobias Modig.
- 3 Carlos Milo (V75-7) blev det helt fel för senast. Dom körde 1.19 första varvet och det är helt fel för min häst. Han känns riktigt fin och jag kommer att testa urryckare och ett halvstängt huvudlag i veckan och slår det väl ut så kommer han att tävla med den utrustningen på lördag. Jag hoppas att det blir lite körning för det gynnar min häst. Loppet är öppet och han måste ha lite tur för att duga. Är banan fin kommer han att tävla barfota runt om och det har han gjort en gång och då blev det galopp, men det var inte balansens fel, säger John Ö Jensen.
- 4 Double Spin (V75-7) möter milt sagt kvalificerat motstånd så jag har i utgångsläget endast tankar på en premie. Hästen har fin form, har bra kapacitet för klassen och kändes fin i de senaste intervallerna. Jag har ingenting att klaga på. Går med halvstängt huvudlag, järnskor fram och aluminium bak, säger tränaren Evy Marie Brinch
- 5 Mariana (V75-7) var jättefin vid segern senast och hon höjer sig lite för varje start. Hon blev ännu bättre utan skor och hon kommer att gå utan igen och vi ändrar inget. Hon är snabb från start och jag måste söka en bra position och trots att det är ett ganska tufft lopp har jag lite segerplaner med henne, säger Kevin Oscarsson.
- 6 Emil Fame (V75-7) är hårt anmäld, men det visste jag. Det är en snabb vardagshäst som normalt inte hävdar sig i toppen i denna omgivning. Han klarar att hänga med i alla tempo, så jag hoppas han får en fin position. Är banen bra kör vi utan framskor och han går som alltid med norsk huvudlag för han blir stressad annars, säger tränaren Gaute Lura.
- 7 Lea Chip (V75-7) vann lätt senast och det loppet bör föra fram formen ytterligare lite. Hon känns fin i jobben och är snabb från start om jag vill ladda, men det kostar också om jag gör det. Lea Chip måste ha en hel del tur och ett rygglopp för att kunna göra sig gällande här. Hon gick med ett norskt huvudlag senast och det rycktes aldrig, kanske blir det helstängt den här gången, det beror på hur hon är i värmningen, annars tävlar hon som senast, säger Micael Lindblom i Juhani Partanens stall.
- 8 Coffie U.N.G. (V75-7) gjorde bort sig senast men kändes annars lika bra som vanligt. Formen är säkert fortsatt på topp och jag räknar med en ny bra insats här. Läget blev tyvärr sämsta tänkbara men skulle vi hitta ned i ett vettigt läge då biter hans spurt bra. Jag har förhoppningar om att han ska dyka upp där framme. Inga ändringar, skor runt om, förmedlar Svante Båth via sin hemsida.
- 9 Mr Creation (V75-7) vann lätt senast och hade krafter kvar och svarade för ett topplopp. Det är liknande läge nu och hästen är fortsatt fin enligt tränaren och jag har förhoppningar om att vara med långt framme. Vi gör inga ändringar, säger Marcus Hultman.
- 10 Xanthis Amazing (V75-7) fick en spark i hagen och fick stryka sinför en start för några veckor sedan. Det var inget allvarligt och hon känns jättefin i jobben. Jag har inget att klaga på och spåret behöver inte vara fel och det långa upploppet gynnar henne. Jag har tänkt att köra henne barfota runt om den här gången och det hoppas jag ska ge önskad effekt. Hon visade senast att hon duger på V75 och jag tycker att hon ska räknas tidigt, säger Peter Strömberg.
- 11 Wallaby (V75-7) håller fin form och känns fin i jobben. Läget gör att jag inte kan ha så stora förväntningar. Om banan tillåter blir det barfota den här gången, säger Emma Bjerkås.
- 12 Astoria Brick (V75-7) har jag inte haft länge nog för att för att skapa mig en komplett bild av. Spåret sänker förhoppningarna och vi är beroende av tempo. Hon går utan skor runt om, säger tränaren Jens Kristian Brenne.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Eskilstuna var skådeplatsen när On Track Piraten som treåring gav en hint om vad som komma skulle genom att vinna E3 Revanschen. Sex år s..


Eskilstuna var skådeplatsen när On Track Piraten som treåring gav en hint om vad som komma skulle genom att vinna E3 Revanschen. Sex år senare var han på lördagen tillbaka på den sörmländska banan. Nu som etablerad elithäst. Precis som vid senaste besöket blev det seger. Utan att behöva förta sig utklassade On Track Piraten konkurrenterna från ledningen.
- Han är en världsartist, en av de bästa hästar jag har kört, sa Johnny Takter.
Segern var On Track Piratens åttonde raka och för 23:gången fick han segerdefilera efter ett V75-lopp. Det för upp honom på tredje plats i varmblodens V75-maratontabell. Att han har tagit samtliga segrar i högsta klassen gör det än mer imponerande.
- Jag vet inte vad jag ska säga, det är fantastiskt! Han verkar trivas med livet…springer och klipper med öronen i guld…, sa tränaren Hans R Strömberg.
Rättvikstränaren berättade efter loppet att nästa uppgift för On Track Piraten kan bli gulddivisionen i Bollnäs om två veckor. Där kan han i så fall stöta på en annan fixstjärna i superhästen Nuncio.
- Vi har inte lyckats rå på honom än men de behöver ju mötas. Blir det inte i Bollnäs blir det i finalen 1 april. Det ska bli jättekul! sa Strömberg.

Bra besked av USA-resenären
Kulltoppen Pasithea Face gjorde en mycket bra årsdebut när hon för första gången ställdes mot äldre kamrater i stoeliten. Det krävdes förvisso målfoto för att kora henne till vinnare före smygkörde jätteskrällen Jumble Ås men på klasshästens vis kämpade hon sig först över linjen.
- Hon var slagen hela upploppet men segade sig tillbaka och vann på styrka. Det är inte ofta en märr kontrar på det sättet så det var för jäkla roligt, sa tränaren Lutfi Kolgjini om femåringen som i sommar ska emigrera till USA.
- Hon kommer att utvecklas enormt i år. Kapacitetsmässigt är hon det bästa sto jag har tränat.
Lutfi Kolgjini har låtit sonen Adrian ta över allt mer av kuskandet och själv hade han inte styrt in en V75-vinnare sedan augusti. När han nu var tillbaka i segertagen nöjda han sig inte med en fullträff. I klass II körde han talangfulle fyraåringen Rigel Face till säker triumf från spets.
- Hans kapacitet stiger för varje gång jag sitter bakom honom. I dag får han fem stjärnor av fem möjliga.

Kihlström hyllade tränaren
Rättvikamatören Gunnar Lassis har fått fantastiskt fin snurr på egna uppfödningen Qatrine Gel. Med Örjan Kihlström i vagnen avancerade hon tidigt fram utvändigt om ledaren i ett försök i diamantstoet och därifrån blev segern komfortabel.
- Hon kändes fin hela vägen och avgjord på ett riktigt fint sätt. Det är en fröjd att köra åt den här tränaren. Hästarna är inte bara väldigt fina fysiskt utan också i väldigt fin balans psykiskt, berömde Kihlström.
Fyraårige Man At Work lär låta höra om sig framöver. Med Magnus Jakobsson bakom sig vann han klass I från ledningen utan att behöva förta sig.
- Den här har jag gillat från början och han levererar. Han gick 1.11,2 sista 1 000 i dag och var inte helt tom på det, sa den mycket nöjde tränaren Ulf Stenströmer.

Skräll i Top 7-loppet
Det var en favoritbetonad V75-omgång men ett par skrällar blev det. Den första kom i bronsdivisionen, tillika Top 7-loppet, när Blue Star Champion tackade för en vilsam resa på innerspår genom att spurta ikapp och förbi ledande favoriten Cash A Cheque Em.
- Jag är nästan lite chockad över att han var så här bra. Jag trodde att han skulle behöver lite mer tid för att växa in i brons men han är nog bättre än vad jag tror, sa körande tränaren Svante Ericsson.
Den överraskande vinnaren gjorde att utdelningen för alla rätt på Top 7 rasslade upp i 436 407 kronor.
Dagens andra kalldusch för V75-spelarna kom i den avslutande silverdivisionen när Timo Nurmos-tränade Make It Quick levererade en sisuladdad finish.
- Det var en mycket trevlig bekantskap. Han stred tappert hela vägen, sa kusken Kenneth Haugstad.
På V75 delade sju rätt ut 15 458 kronor och för sex rätt fick man 129 kronor. Femrättspotten frös inne och därmed väntar jackpot när V75 kommande lördag avgörs i Kalmar. För den spelsugne kan man emellertid spela V75 redan på söndagen då en extra omgång körs i Gävle.

Ola Johansson, Kanal 75


Ston får tävla till och med tio års ålder.De flesta hamnar i avelsboxen betydligt tidigare än så.Ytterst få gör som..


Ston får tävla till och med tio års ålder.
De flesta hamnar i avelsboxen betydligt tidigare än så.
Ytterst få gör som Jumble Ås och återkommer på tävlingsbanan.
På onsdagen fick den dubbla miljonärskan besöka vinnarcirkeln igen.
- Det känns fantastiskt skönt att ha fått igång henne igen och att hon vill springa, sade ägaren Lars Melin sedan han fått se sitt sto spåra varje meter av Peace Corps lopp.
Jumble Ås avslutade egentligen sin framgångsrika karriär i april.
En karriär som inleddes hos Peter Untersteiner och fortsatte hos Flemming Jensen där den kulminerade med segern i Sto-SM 2014.
Men när betäckningsförsöken inte gav några resultat bestämde sig Melin sig att ge sin åttaåring en ny chans.
- Jag sa åt honom, ”låt henne vara i fred”, men han stod på sig och nu blev det så här. Men hon vill springa fortfarande och då är det kul att tävla även med äldre ston, bara de har viljan med sig, förklarade Untersteiner efter triumfen värd 80 000 kronor.

”Hon betyder nästan allt”
Kvällens två högst doterade lopp avgjordes på Bergsåker med 125 000 kronor vardera i segercheck.
Den första gick till Markus Pihlströms treåring O.P.’s Fabulous som kom till start med sex segrar på 15 starter under sin debutsäsong och kunde lägga till ytterligare en pinne trots att han fick trava största delen av loppet utvändigt om ledaren i finalen av Bergsåkersmästarna.
- Han är mer stark än snabb och har många växlar kvar till nästa år. Det är den häst jag har haft som varit mest intressant inför derbyt som treåring, konstaterade Pihlström som dessförinnan fått sin andra favorit Casanova Sisu slita förgäves utvändigt om Ingemar Hultqvist-tränade Magnifik Brodde i V86-inledningen.
Den andra tog Catch the Cash, också det efter en löpning först i andraspår i stofinalen av Norrlands Elitserie.
- Hon betyder nästan allt för mig i min rörelse. Hon är fantastisk, mös tränaren Thomas L Larsson vars sexåring därmed kan titulera sig miljonärska.

Dubbel för Kihlström
Miljongränsen sprängde även Veijo Heiskanens V75-kändis Fridericus, och då talar vi enbart om resultat för 2016.
Vägen till vinnarcirkeln kom via ett sylvasst upplopp från köplats i V86-avslutningen.
Ungefär likadant såg det ut när Troels Andersen och Ready For More växlade sina kullkamrater i ett treåringslopp på Bergsåker.
Kvällens enda dubbelvinnare blev Örjan Kihlström som först lotsade in Peter G Normans Valeur via tredjespår på slutrundan och sedan satte dit Reijo Liljendahls Snyting efter häftig upploppsduell med ledande Je t’Amie Ruinart och Björn Goop.
V86-spelet firade sin femårsdag i stilla mak och nöjde sig med att betala ut 12 190 kronor till 462 system med åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


När V75 avgörs på norska Momarken är omgången kryddad med jackpot och 49 miljoner i sjurättspotten.Mycket av förhandssnacke..


När V75 avgörs på norska Momarken är omgången kryddad med jackpot och 49 miljoner i sjurättspotten.
Mycket av förhandssnacket handlar så klart om kampen mellan Sverige och Norge, men man får inte heller glömma bort Danmark i form av Flemming Jensen.
I V75-5 kör han 2014 års svenska mästare för ston, Jumble Ås.
- Det är en riktigt fin häst med mycket kapacitet, säger Flemming Jensen.
Från 20 meters tillägg behöver ekipaget, enligt Flemming Jensen, ha lite tur på vägen.
- Jag hoppas det blir överpace. Då tror jag att vi fäller många över Momarkens långa upplopp.
Jumble Ås har, till skillnad från flera av konkurrenterna, inte haft någon vintervila. På nyårsafton vann åttaåringen ett medeldistanslopp i Ålborg och i början av januari segrade hon i ett sprinterlopp på samma bana.
Men efter det har framgångarna uteblivit. Senast var man långt ifrån pengarna och gången före det tog hästen till galopp.
Hur är formen egentligen?
- Den är god och raden är nog lite missvisande. I de senaste två starterna har Jumble Ås haft dåliga utgångslägen och suttit långt bak i två ganska snabba lopp. Senast gick det så fort att hon aldrig fick chansen ens.
Vad tror du om segerchanserna denna gång?
- Det är svårt för mig att säga. Jag kan inte motståndet men Jumble Ås har alltid chans.
Vad blir det för balans?
- Barfota runt om ifall banan tillåter det.

Hoppas på spets och slut
I V75-avslutningen hoppas Flemming Jensen på spets och slut med Good's of Norway. Precis som i årsdebuten på Åbytravet i februari.
- Han är otroligt snabb ut bakom bilen så spår ett är perfekt för honom. Även om vi inte skulle hålla upp ledningen är vi med där framme direkt.
Men planen är ändå spets och slut?
– Ja, så klart. Får jag chansen att köra i ledningen så tar jag den. Men jag kan inte heller detta lopp och vet inte hur startsnabba hästar vi har utvändigt om oss.
Femårige Good's of Norway har hittills gjort sina bästa prestationer över spinterdistans. Nu är det 2 140 meter.
- Jo, det kan jag hålla med om. Men jag tror inte att distansen ska vara något större problem även om 1 600 hade varit optimalt.
Vad blir det för balans?
– Denna gång blir det troligtvis skor runt om. Vi har lite förhoppningar om att köra barfota längre fram på säsongen, men inte denna gång.
Bästa chansen?
– I och med att Jumble Ås står på 20 meters tillägg säger jag Good's of Norway.

Victor Sundqvist, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-18 2015-12-18 Danmark-7 1640/3 0 16
2015-10-10 2015-10-10 Åby-9 2140/12 0 13.0 506
2015-10-02 2015-10-02 Kalmar-4 2140/5 3 13.0 56
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-8 Peter Untersteiner 2140/5 D 4 14.0 109
2016-11-30 2016-11-30 Solvalla-7 Peter Untersteiner 2140/1 D 1 13.6 30
2016-11-11 2016-11-11 Kalmar-6 Peter Untersteiner 2140/5 D 4 14.1 103
2016-02-27 2016-02-27 Halmstad-7 Flemming Jensen 2140/8 D 0 14.7 306
2016-02-13 2016-02-13 Danmark-3 Jeppe Rask 1800/4 C 2 20
2016-01-27 2016-01-27 Jägersro Trav-8 Flemming Jensen 2140/7 C 5 15.7 90
2017-03-18 2017-03-18 Momarken-6 Johan Untersteiner 2160/13 C 0 16.3 138
2017-02-25 2017-02-25 Eskilstuna-5 Jorma Kontio 2140/5 D 2 13.1 269
2017-01-14 2017-01-14 Jägersro Trav-11 Peter Ingves 2180/14 C 0 14.6 415



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se