Jullan Palema travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Jullan Palema travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Jullan Palema har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Jullan Palema har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Jullan Palema


Southwind Feji är ett populärt namn ute i stugorna. Inte minst på grund av sina nio fullträffar i folkspelet V75. Men nu har sexåring..


Southwind Feji är ett populärt namn ute i stugorna. Inte minst på grund av sina nio fullträffar i folkspelet V75. Men nu har sexåringen lyst med sin frånvaro sedan april.
- Hon opererades i sina framknän och fick sedan gå på sommarbete och ha det bra. Nu har hon tränat på för fullt i drygt tre månader och hon känns stark och bra, säger Pär Hedberg.
Hans sto brukar gå bra direkt efter uppehåll. Med tävlingsdebuten inräknad har hon vunnit fyra av fem starter efter uppehåll på två månader eller mer.
- Hon brukar leverera direkt, men tidigare har det inte varit så här långa uppehåll. Det känns att det fattas lite i henne. Hon har gått mycket intervaller och så har vi kört två rundbanejobb. Som snabbast har hon gått 1.22 över 2 000 på bra sätt men hon har inte den där riktiga spänsten i kroppen än. Den får komma med några starter. Samtidigt är hon i grunden en så bra häst att hon kan räcka långt ändå men jag tror att det blir tufft att vinna den här gången.
Även om hon inte är någon het segerkandidat direkt i comebacken lär Southwind Feji låta höra mer om sig framöver.
- Allt är upp till hästen men hon har inte gjort så många starter och tanken är att hon ska tävla på i ett år till. Hon är mycket fräschare efter operationen. Framför allt var det ett av knäna som det var lite förändringar i som de fick skrapa bort. Jag tror att hon har känt av det där knät och nu det ska bli kul att se henne komma igång och tävla igen.

”Otroligt nöjd med honom”
Pär Hedberg har ytterligare fem hästar till start inom GS75 på sin hemmabanan Axevalla och han ser Boke Palema (GS75-3) och Prince Palema (GS75-5) som sina hetaste segerbud.
- Boke Palema har gjort det både bra och dåligt kan man säga. Han är lite speciell men känns bättre och bättre och har börjat släppa till. Jag litar inte fullt ut på honom ännu men på kapacitet är han klar favorit i loppet.
Efter två galopper utrustades treåringen med helstängt huvudlag och efter det har det blivit två raka segrar.
- Det känns som att han är lite mer fokuserad med helstängt och han ska gå med det igen. Att det är startbil nu kan också vara positivt. Då slipper han snurra och greja i volten och har farten uppe när starten går. Han har inte provat bilen men det ska vi göra innan tävlingarna och jag tror att det är åt det positiva hållet.
Prince Palema har gjort elva starter och till skillnad från sin jämnårige stallkamrat har han aldrig galopperat. Det har bara blivit en seger men han har slutat bland de tre främsta sju gånger och i sin senaste start spurtade han storstilat. När han lyftes ut i fjärdespår med 400 meter till mållinjen gick han från sista till tredje plats.
- Jag var otroligt nöjd med honom. Att han skulle vara trea trodde jag inte 600 kvar när det var hästar i vägen överallt, men han avslutade jättebra och närmade sig hela vägen in i mål och var inte långt ifrån segern.
Förra gången hade den startsnabbe hästen nummer tolv bakom startbilen. Den här gången har han spår fem.
- Han har bara gått lugna intervaller efter senast men allt har sett ut som det ska. Loppet nu ser intressant ut. Han har ett bra läge och är normalt sett kvick ut. Kommer han till ledningen kan det hålla hela vägen. På förhand känns det som att det står mellan min häst och Piteraq.
Skulle det ta emot in på upploppet finns det en extraväxel att ta till den här gången.
- Han kommer gå med rycktussar för första gången. Vi har testat det i träningen och det fungerade bra.

Skor inget bekymmer
Även Pär Hedbergs Gun Palema (GS75-6) kommer bli påpassad av GS75-spelarna. Men senast hade hon inte någon av sina bättre dagar när hon galopperade i slutkurvan.
- Hon var inte helt hundra fräsch för dagen och är behandlad efter det. Nu känns hon fin i träningen igen och jag förstår om hon blir hårt betrodd. Jag har full respekt för Callmesally och jag tror att det står mellan dem.
Gun Palema startar med 20 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter. Hennes tre tidigare försök över lång distans har som bäst resulterat i en fjärdeplats.
- Jag tror inte att distansen ska vara något bekymmer alls. Hon gick jättebra över 2 640 i ett stochampionatstest förra året och en gång var det försök till Stochampionatet och då räckte hon inte riktigt i klassen. På sistone har hon varit som bäst när hon har fått ligga där bak och komma till slut och hon kan gå rejält sista 700 meterna.
Att Gun Palema på grund av barfotaförbudet måste gå med skor runt om istället för med enbart skor på bakhovarna lägger inte Pär Hedberg något stor vikt vid.
- Hon gick bra med skor runt om på Färjestad för några starter sedan och det gjorde ingen större skillnad den gången.

Tillbaka efter halsoperation
Sina övriga GS75-hästar kommenterar Pär Hedberg enligt följande:
- Sunettan Palema (GS75-5) är en jättefin häst som började bra men sedan blev det lite krångel. Nu har hon inte startat på länge och är opererad i halsen. Hon känns bra i jobben och gick samma banjobb som Sothwind Feji senast på bra sätt. Det känns som det borde finnas mycket kvar i henne men det här gången är hon i första hand med för att få lopp i kroppen efter uppehållet och jag blir förvånad om hon räcker till seger. Hon har tävlat med helstängt huvudlag men nu blir det öppet.
- Jullan Palema (GS75-7) går jämnt och bra hela tiden och hon tävlade bra hela förra vintern så skor runt om är inget bekymmer alls. Men nu har hon spår lite för långt ut för att kunna räcka till seger.

Ola Johansson, Kanal 75


Pär Hedberg, som kommer från Örnsköldsvik fick jobb hos Åke Svanstedt på Bergsåker efter skolan och när sedan stj&au..


Pär Hedberg, som kommer från Örnsköldsvik fick jobb hos Åke Svanstedt på Bergsåker efter skolan och när sedan stjärntränaren flyttade söderut följde Pär med. Efter några år på Bjertorp flyttade Pär sedan vidare några stenkast till Stall Palema där Åke var ansvarig tränare tills Pär tog över 2013.
- Norrland går aldrig ur men visst börjar jag känna mig mer och mer som en västgöte, säger 36-åringen.

Fina traditioner
På fredagen inleds Trippeltravet på Axevalla, som alltså tävlar tre dagar i rad med V75 både lördag och söndag. Hela helgen och hela årets höjdpunkt är Stochampionatet på söndagen. Ett sto(r)lopp där Stall Palema har fina traditioner med segrar för Kristina Palema (1985) och Emelie Palema (1987).
Pär Hedberg har under sina år som tränare på Stall Palema haft två finalister: Jetta Palema och Evelina Palema 2015. I år testade han att kvala Gun Palema och Jullan Palema båda missade finalen men finns ändå med i startlistorna i helgen där Gun Palema jagar revansch i Stochampionatet Consolation i V75-5 på söndagen.
- Gun blev femma i sitt försök. Hon hamnade lite för långt bak med avslutade bra och visade att formen sitter där.
Totalt selar Pär Hedberg ut elva hästar i helgen och så här säger han om chanserna.

Fredag
- 2 Hjalle Palema (lopp 1) är en fyraåring som debuterar, det har varit mycket krångel med honom men han känns bra nu. Han var bra i kvalet men behöver lopp i kroppen.
- 7 Fredric Palema (lopp 1) har tränat på bra och gick fullt godkänt i sitt kvallopp. Han är lite orutinerad och jag har inga direkta segerförhoppningar direkt.

Lördag
- 11 Jejje Palema (lopp 4) gått jättebra en längre tid och det var synd på läget här. Det känns väl inte omöjligt men från till exempel spår 3, 6 eller 7 hade han suttit i ledningen.
- 6 Bålsta Palema (V75-1) fick ett kanonläge. Han hade varit ifrån inför den senaste starten eftersom han var sjuk på Vaggeryd i starten före. Han behövde det loppet i kroppen senast. Jag har en bra känsla den här gången. Även om jag tycker att han blivit bättre även bakifrån är han som bäst när han får löpa ut utan ryggar, han är lite stänkrädd.
- 13 Diva Deo (V75-2) har gjort två lopp efter längre uppehåll och blir bättre och bättre nu. Hon känns fin i träningen. Det är ett vanskligt läge men det är lång distans och det är bra. Vi provar norskt huvudlag denna gång.
- 9 X.L.Bygg Palema (V75-3) har gått jämnt och säkert hela tiden. Nu tuffare på V75 men han känns inte helt borta men behöver maxklaff.
- 11 Southwind Feji (V75-4) var tillbaks efter ett uppehåll senast på Solvalla. Hon hade lite krafter kvar i mål då och det var skönt att se. Nu är det helt andra förutsättningar med tillägg, men jag tror någon av de där bak är starkast till slut. Min gynnas av det långa upploppet på hemmabanan.

Söndag
- 6 Jullan Palema (lopp 4) galopperade bakom bilen senast. Hon vart lite rädd för startbilens vinge. Hon gick med jänkarvagn senast men går med vanlig vagn nu. Kusken var nöjd med hur hon kändes senast.
- 11 Rossi Palema (V75-3) har gått bra hela tiden men det här är det tuffaste loppet för honom hittills. Från det här läget hänger mycket på vad de andra hittar på. Seger blir tufft.
- 13 Dream Night Palema (V75-4) var tillbaks senast efter långt uppehåll och gick jättebra. Det var skönt att se honom igen. Det känns bra med läget. Det är några bra som står 20 meter före men jag är väldigt nöjd. Han har tränat bra efter segern senast och jag tror att han gör bra ifrån sig igen.
- 3 Gun Palema (V75-5) avslutade som sagt bra i sitt försök till Stochampionatet. Jag tycker att Vanquish Kronos sticker ut lite annars ser det ut som ett jämnt lopp där min dragit ett bra startspår.
Om vi ska sammanfatta?
- Nej, men det är två som jag har en extra bra känsla för och det är Bålsta Palema på lördagen och Dream Night Palema på söndagen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Distansen i uttagningsloppen är 2640 meter och har 70 000 kronor i förstapris.Uttagningslopp 11. Mily - Peter Untersteiner2. Butterfly Ima - Åke..


Distansen i uttagningsloppen är 2640 meter och har 70 000 kronor i förstapris.

Uttagningslopp 1
1. Mily - Peter Untersteiner
2. Butterfly Ima - Åke Lindblom
3. Beam Me Up Scotty - Erik Adielsson
4. Gun Palema - Mikael J Andersson
5. Flight Lane - Johan Untersteiner
6. Dibaba - Örjan Kihlström
7. Mogas Piggelin - Christoffer Eriksson
8. Neon Brodda - Niclas Stenquist 
9. Havana Boko - Mattias Djuse
10. Elsa Mearas - Per Linderoth
11. Devs Daffodil - Joakim Lövgren
12. Livinginmydream - Kevin Oscarsson

Uttagningslopp 2
1. Ava - Kim Eriksson
2. Je t'Aime Lucky - Johan Untersteiner
3. Historic Moment - Örjan Kihlström
4. Maharani de Baroda - Björn Goop
5. Veroni - Peter Untersteiner
6. On Vogue - Conrad Lugauer
7. Jullan Palema - Mikael J Andersson
8. Vamp Kronos - Christoffer Eriksson
9. Elsa America - Stefan Söderkvist 
10. Infinity - Lars-Åke Söderholm
11. Sunwapta Goj - Oskar J Andersson
12. Veiled - Carl Johan Jepson

Uttagningslopp 3
1. Bring Me Love - Stefan Persson
2. Zolicia - Johan Untersteiner
3. Hot Chocolate - Erik Adielsson
4. Hevin Boko - Jorma Kontio
5. Kavata Käll - Peter G Norman
6. Run Chica Run - Peter Untersteiner
7. Lorina Citron - Björn Goop
8. Queen of Sand - Tommy Karlstedt
9. Belle Godiva - Joakim Lövgren
10. Wild Love - Kevin Oscarsson
11. Odessa Celeber - Örjan Kihlström 
12. Crowd Pleaser - Mattias Djuse

Uttagningslopp 4
1. Cosmorita - Carl Johan Jepson
2. Ileach C.C. – Oskar Kylin Blom
3. Thaiti Journey - Jorma Kontio
4. Havefunwithme - Johan Untersteiner
5. Papiljotte - Per Linderoth
6. Hillcrest Player - Örjan Kihlström
7. Catch my Love - Kim Eriksson
8. Europhile Am - Peter Untersteiner
9. Rose Mary - André Eklundh
10. Entertainment Ås - Björn Goop 
11. Flare - Erik Adielsson
12. Rim Perfect - Kaj Widell

Uttagningslopp 5
1. Bellatrix Zet - Örjan Kihlström
2. Vera Spiro - Carl Johan Jepson
3. A Taste of Honey - Maria Törnqvist
4. Calamara's Girl - Erik Adielsson
5. Helloise Boko - Mattias Djuse
6. Sheilah Laday - Peter G Norman
7. Ambon Degato - Johan Untersteiner
8. Restless - Åke Lindblom
9. Global Upperstyle - Peter Untersteiner
10. Klara Håleryd - Henriette Larsen 
11. Ace of Fairway - Per Berg Thomsen
12. Alfa Mare - Kevin Oscarsson

Uttagningslopp 6
1. Swarovski Broline - Peter Untersteiner
2. Rita C.D. - Hans R Strömberg
3. Nacrous - Troels Andersen
4. Worth a Lot - Stefan Söderkvist
5. Blue Racer Ås - Joakim Lövgren
6. Current Affair - Kim Eriksson
7. Anne Royal - Carl Johan Jepson
8. Vanquish Kronos - Christoffer Eriksson
9. Mellby Free - Björn Goop
10. Poem in Motion - Erik Adielsson
11. Hip Hurray Boko - Johan Untersteiner
12. Charmante Amok - Mattias Djuse

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-08-31 2017-08-31 Örebro-5 Kaj Widell 2100/8 C 0 17.7g 299
2017-08-21 2017-08-21 Färjestad-6 Mikael J Andersson 2140/2 C 6 15.1 75
2017-07-21 2017-07-21 Axevalla-11 Mikael J Andersson 2140/6 D 0 14.9 553
2017-06-29 2017-06-29 Åby-5 Mikael J Andersson 2140/12 B 6 15.8 189
2017-06-04 2017-06-04 Axevalla-11 Mikael J Andersson 2140/8 C 6 15.4 520
2017-05-09 2017-05-09 Axevalla-10 Linus Svensson 2140/12 C 7 16.1 46
2017-04-10 2017-04-10 Mantorp-5 Mikael J Andersson 2140/2 D 1 16.9 111
2017-04-02 2017-04-02 Färjestad-3 Mikael J Andersson 2140/3 B 2 18.5g 74
2017-03-20 2017-03-20 Färjestad-2 Mikael J Andersson 2140/9 D 5 19.4 479
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-4 Mikael J Andersson 2140/8 D 5 18.5 165
2018-12-21 2018-12-21 Axevalla-9 Mikael J Andersson 2140/8 D 7 16.8g 260
2018-11-23 2018-11-23 Axevalla-7 Pär Hedberg 2140/7 B 6 15.7 321
2018-11-13 2018-11-13 Axevalla-4 Pär Hedberg 2140/11 A 4 18.1 28
2018-10-27 2018-10-27 Färjestad-9 Mikael J Andersson 2140/5 C 4 16.1 493
2018-10-12 2018-10-12 Axevalla-3 Petter Karlsson 1640/12 B 5 15.5 308
2018-10-04 2018-10-04 Axevalla-9 Mikael J Andersson 2140/2 C 5 15.2 386
2018-09-14 2018-09-14 Axevalla-6 Linus Svensson 2140/3 C 0
2018-07-22 2018-07-22 Axevalla-4 Mikael J Andersson 2160/6 C 0 15.4 182
2018-07-13 2018-07-13 Axevalla-5 Mikael J Andersson 2640/7 D 0 16.9g 978
2018-07-03 2018-07-03 Axevalla-2 Mikael J Andersson 2160/8 B 2 15.2 80
2018-06-18 2018-06-18 Örebro-11 Mikael J Andersson 2160/8 C 2 15.7 133
2018-06-03 2018-06-03 Axevalla-4 Beatrice Hårleman 2140/3 D 6 16.8 51
2019-12-15 2019-12-15 Axevalla-10 Mikael J Andersson 2140/7 C 0 18.6 169
2019-11-22 2019-11-22 Axevalla-7 Mikael J Andersson 1640/2 D 0 14.5 200
2019-11-15 2019-11-15 Axevalla-3 Mikael J Andersson 2140/3 C 4 16.8 181
2019-11-03 2019-11-03 Axevalla-10 Mikael J Andersson 2140/5 C 0 16.9 258
2019-10-22 2019-10-22 Axevalla-4 Mikael J Andersson 2640/12 B 3 16.6 198
2019-10-08 2019-10-08 Axevalla-1 Hans Crebas 2140/9 B 0 16.2 248
2019-09-26 2019-09-26 Åmål-3 Mikael J Andersson 2080/7 B str
2019-09-10 2019-09-10 Axevalla-3 Mikael J Andersson 1640/3 D 6 14.2 89
2019-08-27 2019-08-27 Axevalla-5 Linus Svensson 2160/9 B 2 14.6 62
2019-07-03 2019-07-03 Lindesberg-10 Mikael J Andersson 2140/6 C 0 15.9 381
2019-06-20 2019-06-20 Axevalla-4 Mikael J Andersson 2140/5 B 2 14.6 46
2019-04-30 2019-04-30 Axevalla-6 Mikael J Andersson 2140/8 B 0 16.1 80
2019-04-19 2019-04-19 Färjestad-8 Mikael J Andersson 2140/4 D 0 13.8 320
2019-04-01 2019-04-01 Färjestad-9 Mikael J Andersson 2140/3 B 2 14.8 46
2019-03-18 2019-03-18 Färjestad-3 Linus Svensson 2140/1 C 2 14.1 76
2019-03-05 2019-03-05 Axevalla-3 Mikael J Andersson 2140/7 D 1 17.4 74
2019-02-25 2019-02-25 Axevalla-8 Mikael J Andersson 1640/5 D 0 18.0g 97
2019-02-16 2019-02-16 Axevalla-3 Mikael J Andersson 1640/2 C 3 15.4 74
2019-01-24 2019-01-24 Axevalla-9 Mikael J Andersson 2140/4 C 2 16.1 58
2020-12-08 2020-12-08 Axevalla-5 Emilia Leo 2140/11 D str
2020-11-28 2020-11-28 Axevalla-3 Mikael J Andersson 1660/8 C 0 16.4 177
2020-11-09 2020-11-09 Färjestad-9 Mikael J Andersson 2140/10 D str
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-7 Mikael J Andersson 2160/7 D 5 16.4 151
2020-10-10 2020-10-10 Åby-6 Mercedes Balogh 2140/2 D 0 14.5 634
2020-10-02 2020-10-02 Axevalla-5 Mikael J Andersson 2160/10 C 0 16.1g 199
2020-09-03 2020-09-03 Örebro-6 Mercedes Balogh 2100/5 B 1 15.9 53
2020-08-24 2020-08-24 Axevalla-9 Mikael J Andersson 2140/10 C 3 15.4 287
2020-06-29 2020-06-29 Mantorp-4 Sofia Frilén 2140/7 D 0 15.0 1143
2020-05-19 2020-05-19 Axevalla-6 Mikael J Andersson 1640/2 D 0 14.6g 415
2020-05-05 2020-05-05 Axevalla-6 Hans Crebas 2140/2 D 4 15.5 101
2020-04-14 2020-04-14 Axevalla-5 Linus Svensson 2140/15 C 8 16.6 104
2020-03-24 2020-03-24 Axevalla-3 Mikael J Andersson 2160/11 C 5 16.3 273
2020-03-03 2020-03-03 Axevalla-10 Mikael J Andersson 2160/11 B 2 16.8 76ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se