Jubel travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Jubel travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Jubel har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Jubel har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Jubel


Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal för femåringar är ett riktigt vårtecken och också ett tecken på v..


Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal för femåringar är ett riktigt vårtecken och också ett tecken på vad travpubliken kan vänta sig resten av året.
Perfect Spirit gjorde inte favoritspelarna besvikna och Hambletonian-vinnaren dominerade loppet från spets sedan Örjan Kihlström ganska bekvämt kommit till ledningen.
Mellantiderna var 1.09,6 första 500 och 1.10,8 första 1 000.
Segertiden blev 1.10,1 över distansen 1 640 meter autostart.
- Han såg fin ut och det är det viktiga. Han ser finare ut i travet i år jämfört med förra året. Vi har det norska huvudlaget kvar och det brukar han svara bra på. Det finns en hel del kvar att göra, sa tränaren Daniel Redén.
Förstapriset var en kvarts miljon kronor och Perfect Spirit närmar sig tio miljoner kronor insprunget i karriären via 17 segrar på 31 starter.
Bakom storfavoriten såg flera andra femåringar spännande ut. Peter Untersteiners Heart Of Steel avslutade strålande från tredje utvändigt till andrapriset.
- Jag har en feeling att han kan gå rätt så längt denna hästen. Han har haft en bra vinter. Han tar så långa kliv att man inte känner hur snabbt det går, sa Halmstadkusken.
Även trean Eldorado B. såg läcker ut med krafter kvar från rygg på ledaren.
- Det såg jättefint ut, det blir ett roligt och spännande i år, sa tränaren Hans-Owe Sundberg.

Storfavoriten skenade och ströks
V75-omgången bjöd på stor dramatik redan före första loppet då storfavoriten Hevin Boko sparkade bakut och skenade i uppvärmningen sedan hästen blivit rädd för en traktor. Hästskötaren som satt i vagnen lyckades parera sparkarna och hanterade situationen på ett föredömligt sätt.
Hevin Boko blev struken och därmed kom endast fyra hästar till start i V75-1.
Odessa Celeber fick bära ett mycket stort favoritskap och tillsammans med Örjan Kihlström blev det favoritseger efter en stark insats efter attack 700 meter från mål.
Roger Walmann tränar det femåriga stoet som tjänade 100 000 kronor och därmed klev över en miljon kronor inkört.
- Hon var bäst i det här gänget och vann på ett bra sätt, konstaterade Roger Walmann.

Goop hälsade till ägarna
I V75-2 visade Björn Goop att han även bemästrar kallblod och han serverade Joker C.K. ett drömlopp när han hittade andra utvändigt från bakspår och 20 meters tillägg över kort distans. Jan-Olov Persson tränar segraren som gav 17,93 vinnarodds på ATG.
Mitt på upploppet hälsade Björn Goop till någon på publikplats.
- Ägarna är uppe i våran loge, jag ville bjuda på det, sa Färjestadskusken.
Segergest fick vi se även i V75-3 sedan Christian Fiore dominerat loppet från start till mål med favoriten Taiga Woodland.
Segertiden blev fina 1.12,8 över distansen 2 140 meter autostart och tränar gör Laura Myllymaa som kunde räkna in karriärens andra V75-seger.
Ledning från start till mål fick vi se även i V75-4 där Emmylou var bäst för dagen tillsammans med Carl Johan Jepson. Tränar gör Axevalla-amatören David Persson.
I V75-5 blev det hemmajubel sedan Magnus Jakobsson lotsat Global Weather kopplat segergreppet mitt på upploppet efter en resa utvändigt ledaren. Det var fyraåringens fjärde seger på sex starter i karriären.
Långfredagens stora skräll kom i V75-6 över dryga tre kilometer där 41-oddsaren Enzo Am hade torrt spurtkrut över upploppet efter en resa i tredje invändigt. Per Nilsson satt i segersulkyn och tränar och äger gör Färjestadsamatören Bengt Oltorp.
Sju rätt på V75 gav 71 506 kronor, sex rätt gav 392 kronor och fem rätt 32 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Aldrig har det delats ut mer prispengar under en hästkapplöpningsdag än det gjorde under lördagen i Dubai.Över 325 miljoner kronor fann..


Aldrig har det delats ut mer prispengar under en hästkapplöpningsdag än det gjorde under lördagen i Dubai.
Över 325 miljoner kronor fanns i priskistan på Meydan och den allra största checken skrevs ut till arrangörerna själva.
Hemmastallet Godolphin, som styrs av Dubais härskare Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, tog sin åttonde inteckning i loppet man gjort till ett av världens största.
Men för första gången var det en titelförsvarare som gick segrande sedan Thunder Snow betvingat loppets stora överraskning Gronkowski.
Segermarginalen blev en kort nos sedan belgiske superjockeyn Christophe Soumillon fått ta fram alla sina knep i en episk duell där hästarna löpte sida vid sida upploppet ner.
- Förra året vann vi från ledningen med många längder. Idag fick vi fightas hårt. Jag red honom som i derbyt för tre år sedan. Det var väldigt hårt att komma förbi och jag såg väl mer ut som en hinderjockey sista biten. Men man måste göra något annorlunda för att få honom att springa, förklarade Soumillon innan han gjorde ett segerskutt i sadeln.
Segern var värd nästan 70 miljoner kronor och tränaren Saeed bin Suroor var samlad efter sin nionde inteckning i loppet.
- Det är en väldigt modig häst som alltid gör sitt bästa. Han har kommit tillbaka efter resan till USA och gjorde nu det som ingen annan häst har klarat av, att vinna två gånger. Jag är väldigt glad att vi kunde vinna igen.

Europa väntar för japanskt supersto
Det blev även skandinaviskt jubel sedan norskfödde jockeyn William Buick skött sina kort prickfritt och gjort segerrycket 300 kvar på Old Persian i Sheema Classic. Tränar gör Charlie Appleby och även här äger Godolphin, som totalt tog hem fyra av de nio löpningarna.
Men allra gladast var kanske ändå de tillresta japanerna och kretsen kring Almond Eye.
Fantomstoet gjorde sitt första framträdande på den internationella scenen och levde upp till förväntningarna då hon trots en löpning i tredjespår runt om enkelt avgjorde Dubai Turf.
- Almond Eye kan uppfylla alla mina drömmar. Nu åker vi till Europa och siktar på Prix de l'Arc de Triomphe, sade tränaren Sakae Kunied vars häst tjänat drygt 90 miljoner kronor på sina åtta starter.

Robin Johansson, Kanal 75


Det var inte bara Stefan Hultman som jublade över stålmormor Speedy Foxy Vicane, även segerkusken Kim Eriksson och tränaren och deläga..


Det var inte bara Stefan Hultman som jublade över stålmormor Speedy Foxy Vicane, även segerkusken Kim Eriksson och tränaren och delägaren David Källgren strålade efter segern på Kalmartravet.
- Hon gör det jättebra som vanligt. Det var jävligt skönt, konstaterade Kim sedan resultatet blivit offentligt.
Vaggeryd-amatören David Källgren hade svårt att få fram ord.
- Jag har jobbat ända sedan hon var ett år med hästen…, det är klart: Det kommer inte många tio-åriga ston framöver som vinner i guld… Man har drömt om hästar som Lady Snart, Iata Käll och Krama Käll och så har man en sådan själv nu, guldmärrar.
Speedy Foxy Vicane var med i startrusningen och Kim Eriksson hittade ner i rygg på ledaren Västerboonthenews. In mot upploppet tog Jairo över, Joakim Lövgren tog samtidigt upp sin häst och det gjorde att luckan dröjde för Speedy Foxy Vicane. Men när det tioåriga stoet fick luckan så borrande hon ner sig och spurtade sylvasst invändigt. Samtidigt avslutade även jätteskrällen Elliot Coger strålande långt ut i banan, men Speedy Foxy Vicane fick huvudet först.

Miljonutdelning på V75
V75-omgången var en blandning av favoriter och rejäla skrällar. 18 klarade sju rätt på V75 och belönades med 1 171 776 kronor. Sex rätt gav 3 889 kronor och fem rätt 209 kronor.
Kiss My Lips H.C. svarade för dagens skräll och 57-oddsaren avgjorde V75-2 mycket enkelt sedan luckan kom in mot upploppet från rygg ledaren. Christoffer Eriksson tränar och han körde även ett perfekt lopp för det femåriga stoet.
- Det är klart att jag också är lite överraskad att hon vann så pass enkelt. Hon kräver ett sådant här lopp för att bjuda till, sa Christoffer Eriksson.
13-oddsaren Legend Brodde gjorde allt grovjobb själv i V75-1 och fällde Illuminati som var dagens största favorit på V75-spelet i Kalmar.
Carl Johan Jepson satt i segersulkyn och han körde resolut till positionen utvändigt ledaren på första bortre långsidan. Genom slutsvängen kopplade Legend Brodde grepp på ledaren Bonnies Celebrity och höll sedan undan för Illuminati som närmade sig hela vägen in mot mål.
Tränar vinnaren gör Halmstadtravets Lars Brindeborg.
Det var dock lite dramatik på upploppet som var svår att uppfatta för publiken.
- Sitsen hamnade på sned och jag var på väg ur sulkyn 50 meter kvar, sa Carl Johan Jepson.

Populära hemmasegrar
V75-4 bjöd på en populär hemmavinst sedan favoriten Ritz Guiness motsvarat spelarnas förtroende tillsammans med Markus Niklasson. Kalmar-amatören Emma E Johansson grät glädjetårar och var kanske gladast av alla på Kalmartravet denna lördag.
Även i V75-5 blev det stort hemmajubel sedan elva-oddsaren Niras Bumblebee skrällt tillsammans med Jörgen Sjunnesson.
Kalmar-amatören Johanna Johansson sken som en sol på väg till vinnarcirkeln
- Äntligen en V75-seger, som jag har längtat!
I V75-6 blev det favoritseger och The Real Star svarade för en rejäl insats tillsammans med Carl Johan Jepson. Från fjärde utvändigt drog han tåget i tredjespår 700 kvar och sedan kom femåringen ner utvändigt ledaren och därifrån avgjorde han på styrka. Magnus Dahlén, Halmstad, tränar.
Även I V75-avslutningen blev det favoritseger sedan Jorma Kontio lyckats försvara innerspåret med favoriten Global Trust. Vinnaren tränas av Timo Nurmos som på söndagen ska försöka försvara fjolårssegern i Prix d’Amerique med Readly Express.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Trots svensk förlust i fotbolls-VM och försenade tävlingar på grund av rökutveckling i Hästsportens hus var stämningen p&ari..


Trots svensk förlust i fotbolls-VM och försenade tävlingar på grund av rökutveckling i Hästsportens hus var stämningen på Halmstadtravet på topp. När brandlarmet tystnat i Stockholm kunde dagens huvudnummer Stosprintern köras och efter en snabb inledning fick Björn Goop överta ledningen med Vamp Kronor i utgång av första sväng. In på upploppet kom Rose Mary med en stark slutstöt men ledaren hade sparade krafter och höll utan problem sina fyraåriga kullsystrar bakom sig.
- Det var ganska lätt. Det klart att hon var lite matt men hon gjorde det på ett bra sätt och var duktig, berömde Björn Goop.
Precis som för Björn Goop var det hemmatränaren Jerry Riordans andra seger i Stosprintern.
- Jag är väldigt nöjd med loppet hon gjorde. Det var en högklassig insats. Hon har löphuvudet, hon har kroppen…den här hästen har allt, sa Jerry Riordan.
Vamp Kronos noterades för kilometertiden 1.11,7 över 1 609 meter med bilstart och utöver äran och en plats i historieböckerna kunde hennes ägare, Bruni Renato från Dubai, glädjas åt en segercheck på nästan 700 000 kronor.
- Det här är min första Kronos-häst men nu blir det fler, sa den långväga gästen.

Stjärnsmäll i gulddivisionen
Jättefavoriten Day Or Night In fick hållas i lugnt tempo i ledningen i gulddivisionen men på upploppet hade han ändå tomt i tanken. Allt stod knappast rätt till med sexåringen men ingen skugga ska falla över vinnaren Art On Line som levererade en stark spurt. Hästen var spelad på mindre än en procent på V75 och delade ut 41 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Vi är jättechockade faktiskt. Men pappa sa att förra starten bara var att glömma, det fanns anledningar till att han var dålig då, och innerst inne vet vi att det är en bra häst, sa tränaren Mikko Ahos dotter Iina Aho.
- Hästen var jättebra helt enkelt. Han fick spara sin speed till upploppet och då avslutade han piggt, summerade skrällkusken Carl Johan Jepson.

Dubbel till Dahlén
Carl Johan Jepson vann även klass I med Magnus Dahlén-tränade italienaren Vischio Holz och det blev dubbelt segerjubel också för hemmatränaren när hans Julia Pellini tog hem Wången Cup-finalen med Oskar J Andersson i sulkyn. Som grädde på moset knep stallkamraten Foxy Brown andraplatsen.
- Jag är så nöjd så det är helt fantastiskt! sa en segerrusig Dahlén.
I klass II utklassade Marcus Lindgrens Adiago Trot (Christoffer Eriksson) konkurrenterna från ledningen tillsammans med Christoffer Eriksson, Veijo Heiskanens Te Quiero Grif (Peter Ingves) spurtade hem bronsdivisionen och i silverdivisionen krigade Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction (Ulf Ohlsson) ner Handsome Brad över upploppet. Sju rätt på V75 gav 490 497 kronor, sex rätt 374 kronor och fem rätt 31 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Ett kollektivt jubel hördes över Sverige när herrlandslaget i fotboll på onsdagen krossade Mexiko i VM och därmed avancerade till &ari..


Ett kollektivt jubel hördes över Sverige när herrlandslaget i fotboll på onsdagen krossade Mexiko i VM och därmed avancerade till åttondelsfinal mot Schweiz. Om det svenska stålet biter även mot ostlandet väntar nya glädjescener på tisdag. Inte minst på Solvalla som kommer att sända matchen i sportbaren Ströget, både inomhus och på uteserveringen.
- Matchen börjar klockan fyra och vi öppnar entréerna klockan tre. Sedan har vi första start klockan sex så det kan inte bli så mycket bättre, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till travronden.se.
Solvalla ska även plocka fram grillarna och efter fotbollen väntar fortsatt bra tryck på publikplats när en V64-omgång innehållande fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie ska avgöras. I ett av dessa kan Björn Goops obesegrade jättetalang Mellby Free ta sin sjätte raka seger och i loppet för treåriga ston ställs inte mindre än tre obesegrade hästar mot varandra. Att väderprognoserna lovar 25 grader och sol gör inte saken sämre...

Ola Johansson, Kanal 75


Harran Boko är så här dags på säsongen en av hästarna det snackas lite extra om inför Svenskt Travderby i höst. Conrad..


Harran Boko är så här dags på säsongen en av hästarna det snackas lite extra om inför Svenskt Travderby i höst. Conrad Lugauer drar vissa paralleller med topphästen Spartan Kronos men trycker på att det är en bit kvar till de verkliga höjderna.
Valacken har aldrig förlorat ett felfritt lopp. I den senaste starten galopperade han kanske bort segern i ett lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla där hästen föll ut i travet den sista biten.
Hästen har fått besöka veterinären efter det och intrycket på onsdagen bådar gott. Conrad Lugauer körde sig till ledningen tidigt med Harran Boko och bara brakade undan.
Seger på en inte helt snabb bana på tiden 1.14,0 över 2140 meter med bilstart. Kvällens verkliga "storis" på V86, spelad på 75 procent.
- Han var stark och rejäl hela loppet - det är inte ofta man vinner lopp på det här sättet. Det är en talang det här som är utrustad med extrem snabbhet och bra styrka. Hästen är…ja, lite crazy också. Alltså en sådan attityd som ofta riktigt bra hästar har, sa Conrad Lugauer.
Tidigare SHL-spelaren Simon Mitman äger hästen tillsammans med sin pappa. Simon Mitman valde att sluta med ishockeyn för en karriär inom travet och jobbar nu i stallet hos Conrad Lugauer.

Amatörers jubel
Hemma-amatörerna hade en fin kväll på Åby.
Mats Olsson tränar stoet Save Our Souls som nu tog andra raka med sonen Klas i sulkyn. I förra starten vann duon ett lopp på Grand Slam 75. Nu spårade välkörande Klas Olsson ett sprinterlopp runt om bekvämt tillbakalutad.
Amatören Tony Löfqvist triumferade i V86-5, ett långlopp för hästar som hade tjänat upp till 135 000 kronor. Robert Bergh körde sig till ledningen tidigt med storfavoriten Aperfectdream men fick problem över upploppet. I stället gled Vikings Preacher ut från ledarryggen framlotsad av Peter Ingves och spurtade till knapp seger på målfoto mot Federal Agent som dök på open stretch.
- Derbydrömmen lever! sadeTony Löfqvist från Åby som showade efter loppet.

Heiskanen drog skorna
Veijo Heiskanen vann det fjärde loppet på Åby med Puccy Italia som köptes till Sverige från Italien i fjol. Nio år gammal var det dags att springa utan skor för första gången för hästen.
Första segern i åttonde starten för tränaren och ägaren Veijo Heiskanen.
- Det är väl ingen gulddivisionshäst men i sådana här sammanhang duger han bra, sa Åbytränaren.

”Han bara leker” sa Kontio
Åby delade på V86-omgången med Solvalla och på huvudstadsbanan var det en häst från Timo Nurmos stjärnfyllda stall som stal showen.
Arch Lane är en häst som Timo Nurmo har höga tankar om. Fyraåringen är obesegrad efter onsdagen efter fyra starter och segerreceptet Jorma Kontio använde sig av var samma som tidigare. Kontio körde sig tidigt till ledningen och lät hästen kliva undan till seger i lite klassig och typisky opolerad stil.
- Han bara leker som det är nu, sa Kontio.
Superhästen Readly Express ägare Rolf Andersson rår om även den här opolerade diamanten.

Dubbelt Goop
Björn Goop var inte närvarande på Solvalla och tog två segrar som tränare.
Joe Martini vann ett klass I-lopp i V75 i november och föder sig bra. Björn Goop hade lånat ut den starke sexåringen till Carl-Johan Jepson på Solvalla och det blev en seger med plus i kanten.
Stefan Melanders jänkare Diceman fick bestämma i ledningen men kunde inte freda sig i ett snabbt avslut där Joe Martini fick runda fram utvändigt genom den sista kurvan och krigade ner ledarhästen till knapp seger.
Mera Björn Goop blev det i loppet efter då Kaj Widell såg till att sno år sig ledningen i den första kurvan med Rose Garden och hålla till mål. Favoritspelade Barbara L.Hanover hamnde en bit bak och fick dra tåget först i tredjespår sista 900 meterna.
Kvällens enda skräll kom i den sista avdelningen på Solvalla där Bollnäshästen I'll Fixit spurtade till seger längst ut i banan för Ulf Eriksson. Krister Jakobsson tränar denne enprocentare på V86-spelet.
I'll Fixit
Åtta rätt på V86 delade ut 121 044 kronor. Sju rätt gav 576 kronor och sex rätt 44 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-11-13 2017-11-13 Åby-6 Mikael J Andersson 2160/5 C 4 18.2 56
2017-10-26 2017-10-26 Axevalla-1 Mikael J Andersson 2140/3 D 8 18.6g 63
2017-10-05 2017-10-05 Årjäng-7 Mikael J Andersson 2140/2 C 1 17.6 13
2017-09-25 2017-09-25 Mantorp-2 Mikael J Andersson 2140/6 D 2 17.4 62
2017-05-09 2017-05-09 Axevalla-1 Stefan Söderkvist 2140/3 D 0 21.5g 25
2018-12-13 2018-12-13 Åby-10 Carl Johan Jepson 2160/12 B 0 18
2018-11-29 2018-11-29 Axevalla-1 Carl Johan Jepson 2140/2 B 3 17.1 30
2018-11-01 2018-11-01 Färjestad-8 Carl Johan Jepson 2660/10 A 3 17.8 69
2018-10-25 2018-10-25 Mantorp-4 Mikael J Andersson 2140/1 C 0 g 62
2018-10-04 2018-10-04 Axevalla-4 Carl Johan Jepson 2140/4 C 0 g 66
2018-09-16 2018-09-16 Årjäng-2 Carl Johan Jepson 2640/2 D 4 17.4 65
2018-08-27 2018-08-27 Åmål-8 Carl Johan Jepson 2080/8 B 0 18.8g 51
2018-07-13 2018-07-13 Årjäng-7 Ulf Eriksson 2160/9 A 0 18.4g 20
2018-07-02 2018-07-02 Årjäng-5 Carl Johan Jepson 2140/2 B 1 16.9 20
2018-06-11 2018-06-11 Färjestad-1 Mikael J Andersson 2140/3 C 3 16.1 193
2019-10-29 2019-10-29 Axevalla-5 Eric Martinsson 2140/10 A 0 g 33
2019-09-10 2019-09-10 Axevalla-6 Stefan Söderkvist 2140/3 D 0 14.9 34
2019-08-11 2019-08-11 Dannero-8 Rikard N Skoglund 2160/10 B 0 g 96
2019-07-20 2019-07-20 Axevalla-7 Mikael J Andersson 3140/5 D 6 16.0 584
2019-07-12 2019-07-12 Årjäng-7 Dagfinn Aarum 2140/7 C 0 15.2g 87
2019-06-21 2019-06-21 Årjäng-6 Carl Johan Jepson 2140/8 A 4 15.1 26
2019-06-10 2019-06-10 Färjestad-5 Rebecca Arnerlöf 2640/8 A 1 15.7 28
2019-05-23 2019-05-23 Axevalla-8 Carl Johan Jepson 2140/13 A 2 15.0 28
2019-05-05 2019-05-05 Årjäng-6 Carl Johan Jepson 2640/11 A 1 16.5 39
2019-04-01 2019-04-01 Färjestad-7 Julien Fontaine 2140/8 A 6 15.7g 24
2019-03-20 2019-03-20 Örebro-5 Carl Johan Jepson 2160/4 B 1 15.5 31
2019-01-28 2019-01-28 Mantorp-10 Carl Johan Jepson 2160/8 B 7 18.9g 18
2020-11-27 2020-11-27 Åby-2 Carlos Söderström 1640/9 C 0 g 204
2020-11-09 2020-11-09 Färjestad-8 Mikael J Andersson 2640/2 D str
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-4 Mikael J Andersson 2640/8 C 1 17.5 131
2020-10-05 2020-10-05 Färjestad-2 Mikael J Andersson 2640/1 D 2 15.4 387
2020-09-25 2020-09-25 Axevalla-9 Andreas Andersson 2660/4 C 3 17.2 144
2020-09-06 2020-09-06 Årjäng-6 Andreas Andersson 2140/4 B 7 16.7 65
2020-08-16 2020-08-16 Årjäng-6 Andreas Andersson 2140/1 C 2 16.2 65
2020-07-31 2020-07-31 Åmål-5 Mikael J Andersson 2080/4 C 0 g 397
2020-07-10 2020-07-10 Axevalla-10 Mikael J Andersson 2160/14 A 0 17.0 290ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se