Jersey travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Jersey travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Jersey har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Jersey har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Jersey


 Pappa Jimmy Takter vann Hambletonian fyra gånger.Nu var det Nancy Takters tur. I en spännande upplösning av världens mest prestigefyl..


 Pappa Jimmy Takter vann Hambletonian fyra gånger.
Nu var det Nancy Takters tur. I en spännande upplösning av världens mest prestigefyllda unghästlopp var det Tactical Approach som avslutade kvickast för en överraskande seger.
Scott Zeron, som nu vann sitt tredje Hambletonian, hade en jobbig uppgift på förhand med spåret längst ut bakom vingen, men lyckades hitta den vinnande vägen. Tactical Approach jobbade sig fram invändigt för att få fritt spelrum på innerspåret över upploppet.
Fram till dess såg det ut att gå vägen för Marcus Melander. Hans bidrag Oh Well pressade musten ur den ledande Celebrity Bambino och skaffade sig greppet. I spåren avslutade Åke Svanstedt visslande med sin Up Your Deo.
De tre svensktränade hästarna i loppet gjorde upp om guldet den sista biten, men det var Tactical Approach som hade det torraste spurtkrutet.
– Jag har älskat den här hästen från första början, men han var väldigt omogen förra året så vi gav honom den tid som han behövde. Han har kommit tillbaka starkt i år och Scott gav hon en perfekt resa i dag. Jag tänkte att det kanske inte gick snabbt nog från början, men det löste ju sig fint, sa Nancy Takter vid segerceremonin.
Förstapriset i Hambletonian var värt cirka 5,3 miljoner kronor. Segertiden skrevs till 1.08,7 över 1609 meter autostart.
– Det här var oväntat. Inte på grund av hästen, men baserat på spåret. Jag har kört tuffa lopp med honom tidigare, i dag tog vi det lugnare och det tackade han mig för över mållinjen, sa Scott Zeron.
Storslam för de blågula tränarna. Melanders Oh Well stor i nederlaget som tvåa, medan Svanstedts Up Your Deo, som tidigare i år vann Yonkers Trots, fick bronsmedaljen.

Melander fick jubla efter Hambletonian Oaks
Marcus Melander hade tre hästar i Hambletonian Oaks.
Varken oddstavlan eller startspåret talade för Heaven Hanover. Men loppet avverkades i rasande fart och det gynnade Melanders skräll som länge låg placerad sist i fältet. Tim Tetrick kunde följa i rygg på Åke Svanstedt och Bond som avslutade fort över upploppet när täthästarna började hissa nödflagg – men Heaven Hanover avslutade fortast. Kort före mål kopplades segergreppet för Melanders första Hambo Oaks-triumf. Således Bond, som var en av förhandsfavoriterna, tvåa. För kusken Tim Tetrick betydde det andra raka segern i loppet. Segertiden var skarpa 1.08,7 över 1609 auto.
Heaven Hanover, som delägs av SRF Stable, tjänade på segern drygt 2,6 miljoner kronor.
– Hon har tävlat bra hela året egentligen. Vi har tävlat henne barfota den senaste tiden, hon har fungerat fint med det. Det här var ett öppet lopp i år och kunde vi plocka några procent med barfotabalansen så kan det ha avgjort, sammanfattade Marcus Melander.

Fina silverplatser för Svanstedt och Melander
Marcus Melander var också nära att få pokalen efter John Cashman Memorial, för den äldre eliten.
Tränarens bidrag Venerate stod för en vass avslutning, men fick sträcka vapen på linjen för It’s Academic och David Miller. Hästen följde därmed upp sina tidigare segrar i Crawford Farms och Spirit of Massachusetts med en ny triumf, denna tagen på 1.09,2 över 1609 auto.
Här slutade Åke Svanstedt trea med Southwind Tyrion, inte stort slagen av tätduon.
Traditionella tvååringsloppet Peter Haughton Memorial körs i år längre fram på säsongen.
Men Hambletonian-dagen förgylldes i stället av de penningstinna finalerna i New Jersey Sire Stakes. Marcus Melander var nosade på segern i hingstarna och valackernas uppgörelse, men svensktränarens My Way hittade loss för sent för att hinna förbi ledande Sig Sauer, körd av Andrew McCarthy och tränad av Noel Daley.
Samma kusk- och tränarduo kunde också fira efter New Jersey Sire Stakes-finalen för ston. Buy A Round fixade en säker seger före Åke Svanstedts Sunkist Beauty och Lucas Wallins Soiree Hanover.
Åke Svanstedts svenskägda Jiggy Jog matchas mot VM-loppet längre fram i höst.
Stoet fick favoritskapet i John Steele Memorial, avslutade starkt men hade som tvåa ingen chans att rubba M-M’s Dream som liksom senast i Hambletonian Maturity gick segrande ur striden. Vinnaren, som tränas av Ron Burke och kördes av David Miller, noterades för sin 23:e seger i 29:e starten. Segertiden var vassa 1.08,4 över 1609 auto.


 Gemensamt för framgångsrika tränaren Ron Burke och kusken Yannick Gingras är att de ännu saknar en seger i Hambletonian.Näs..


 Gemensamt för framgångsrika tränaren Ron Burke och kusken Yannick Gingras är att de ännu saknar en seger i Hambletonian.
Nästa lördag har de ett gyllene tillfälle. När uttagningarna till världens största treåringslopp kördes på Meadowlands i New Jersey natten till söndag svensk tid, bärgade Burke och Gingras båda segrarna.
Point of Perfect överraskade i den första uttagningen.
Gingras körde tidigt till ledningen och fick Marcus Melanders favorit Oh Well utvändigt om sig så fort tempot bedarrade. Men Tim Tetrick, bakom Oh Well, fick aldrig rätsida på ledaren som höll undan på 1.09,2 över 1609 auto i en tät slutstrid. Oh Well således tvåa medan stallkamraten Kilmister misslyckades med att avancera till final. För Åke Svanstedts hopp Kierkegaard K., som var andrahandsspelad i loppet, slutade äventyret med en olycklig galopp in i den första kurvan.

Galopp för Kihlström och Air Power
I den andra uttagningen bar Air Power favoritskapet.
Örjan Kihlström stod för styrningen av Marcus Melanders treåring. Ekipaget inledde en bit ned i kön, men på frammarsch ur sista kurvan snubblade Air Power till med en galopp som följd och fick därmed sina finalchanser spolierade.
I stället kunde Celebrity Bambino enkelt sticka undan från ledningen till seger på 1.08,9 över engelska milen med autostart. Här slutade Nancy Takter-tränade Tactical Approach trea efter en fin avslutning medan Åke Svanstedt knep sista finalbiljetten med Up Your Deo.
Två uttagningar till Hambletonian Oaks för treåriga ston avgjordes också på Meadowlands.
Marcus Melander fick tre hästar till final genom Secret Volo, Kayleigh och Heaven Hanover. Åke Svanstedt kvalificerade för finalen med Bond som var favorit i loppet men tröttnade efter att ha anfört i högt tempo och fick nöja sig med femtepriset. Segern i uttagningen till skrällen Heart on Fire tränad av Tony Alanga. Det andra försöket gick till Walner Peyton från Chris Ryders stall.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Åke Svanstedts Special Way kom till finalen i New Jersey Sire Stakes, som avgjordes på Meadowlands, för de treåriga stona med nio raka se..


Åke Svanstedts Special Way kom till finalen i New Jersey Sire Stakes, som avgjordes på Meadowlands, för de treåriga stona med nio raka segrar. Åke Svanstedt tog det lugnt från start med Special Way som hamnade som femma på innerspår efter 400 meter. Efter halva loppet valde han att kliva ut i andraspår och över upploppet var Special Way utan konkurrens och kunde räkna in sin tionde seger i rad.
Air Power, tränad av Marcus Melander vann finalen för treåriga hingstar och valacker. Andrew McCarthy körde ett avvaktande lopp med Air Power som fick chansen sent på upploppet. Air Power blixtrade till och spurtade vasst till en säker seger på topptiden 1.08,9/1609 meter autostart. Tvåa slutade Oh Well, också tränad av Marcus Melander, trea slutade Up Your Deo, tränad och körd av Åke Svanstedt.
Bägge vinnarna belönades med drygt 1,3 miljoner kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Det fyraåriga stoet Joviality blev i fjol tvåa i Hambletonian bakom Cool Papa Bell. Hon har tagit 20 segrar på 28 starter i Marcus Melanders r..


Det fyraåriga stoet Joviality blev i fjol tvåa i Hambletonian bakom Cool Papa Bell. Hon har tagit 20 segrar på 28 starter i Marcus Melanders regi, och sprungit in nästan två miljoner dollar. Som tvååring vann hon nio lopp på 12 starter, bland annat Breeders Crown
Nu väljer stjärnstoets ägare Stall Courant att flytta hästen till Sverige för fortsatt tävlande. Det blir Sabine Kagebrant, som nyligen har blivit proffstränare med licens på Solvalla, som kommer att träna hästen framöver.
– Joviality har tränats hela vintern av Marcus Melander och är i toppskick. Jag körde henne i New Jersey i onsdags och hon kändes väldigt fin. Nu ser jag verkligen fram emot detta, säger Sabine Kagebrant, tillika VD för Stall Courant.
I Sverige finns tänkbara storlopp som Stochampionatet och Svenskt Travderby som kan bli aktuella.
– Förhoppningsvis tar hon resan bra och acklimatiserar sig till sin nya miljö. I så fall kan hon starta redan i början av maj. Jag får återkomma med mer detaljer när jag har haft henne hos mig ett tag, säger Kagebrant.

Kanal 75


 Två hästar drog till sig mer än hälften av spelet under söndagens GS75.Gemensamt var att båda tränades av Joakim L&ou..


 Två hästar drog till sig mer än hälften av spelet under söndagens GS75.
Gemensamt var att båda tränades av Joakim Lövgren.
Och båda levde upp till förväntningarna med råge.
Lucky Guy Boko genrepade inför finalerna på V75 på annandagen och kunde inte ha gett ett bättre intryck.
Lövgren körde målmedvetet till ledningen och åkte ifrån sina konkurrenter.
- Jag fick alla svar jag behövde. Han skulle få blåsa ut lite grann idag, det var därför jag var här, mös Lövgren som var minst lika nöjd med sin treåring Jersey som spräckte segernollan i karriärens sjätte start.
- Han var superfin. Från början trodde jag att han var en av stallets bästa treåringar, därför var jag lite besviken på honom de första starterna. Men nu kommer det.
Löpglädje visade även Johanna Johansson-tränade tioåringen R.K.King när han rusade undan i ledningen för Jörgen Sjunnesson och Stefan Granlunds Ninja Zon ville inte vara sämre i montédebuten för Emelie Sivertsson.
- Hon pullade hela vägen så det var bara för mig att hänga med. Otroligt för en liten ryttare som jag som knappt rider några lopp att få prova en så fin häst, berättade Sivertsson.

”Hängde med bilen en bra stund”
Nästa hemmaseger signerades Attention Please som fick huvudet först i sista steget för Kim Eriksson.
- Hon är fin den här och nu börjar hon funka också, då kommer framgångarna. Det har varit mycket nerv i henne som unghäst, men nu är hon trygg och fin. Nu provar vi Diamantstoet på nyårsafton, berättade tränaren Thomas Madsen.
Sedan tog Christoffer Eriksson över showen. Börje Törnqvist-tränade Guiding Light serverades en drömresa i ledarryggen och tackade med att gå förbi favoriten Come On Lane.
Håkan K Perssons Global Believer bombades till spets och släppte ingen över bron på 1.12,6/1 640 meter autostart.
- Han var verkligen startsnabb, han hängde med bilen en bra stund innan han släppte den. Sedan kändes han pigg och stark, det var aldrig någon fara, konstaterade Eriksson.
Utdelningen på GS75 blev 64 760 kronor för sju rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


 ”A Hambletonian shocker” konstaterade löpningsreferenten på Meadowlands vid målgång.Cool Papa Bell var hästen som ..


 ”A Hambletonian shocker” konstaterade löpningsreferenten på Meadowlands vid målgång.
Cool Papa Bell var hästen som knappast någon hade tippat som vinnare i Hambletonian när den 97:e upplagan av världens mest prestigefyllda unghästlopp avgjordes under lördagen. Som loppets största överraskning genom historien belönades den treårige valacken efter Chapter Seven med ett förstapris på cirka fem miljoner kronor.
På förhand hade svensktränarna, med sju av tio finalister, det väl förspänt. Lucas Wallin-tränade Rebuff, som också var favoritspelad, anförde fältet men tröttnade när det drog ihop sig in över det långa upploppet. I det läget såg Örjan Kihlström ut att kanske kunna gå mot en historisk seger bakom Marcus Melander-tränade Temporal Hanover – samtidigt som stallkompisen, stoet Joviality fick fritt invändigt och sköt till blixtsnabbt.

Svensktränarna fick se sig snuvade
Men den ungen australiske kusken Todd McCarthy hade lotsat fram Cool Papa Bell perfekt i fältet. Hästen som tränas av Jim Campbell, letade sig fram invändigt, fick nu fritt spelrum ute i banan och avslutade knivskarpt. Precis före mål kopplades det sensationella segergreppet.
Cool Papa Bell vann loppet på 1.09,3 över 1609 meter med autostart. Tränaren Jim Campbell tog därmed sin andra Hambletonian-seger; den första kom för 27 år sedan med Tagliabue.
För Marcus Melander var det återigen svindlande nära en seger i superloppet. Jovailty slutade som knappt slagen tvåa, medan Temporal Hanover knep bronset. Åke Svanstedts hopp Jiggy Jog spurtade fint efter en svår resa för att bli fyra, medan Melanders tredje häst Perciculum slutade femma med Mattias Melander i sulkyn.
För Jim Campbell blev det en oförglömlig lördag i New Jersey.
Han vann nämligen också Hambletonian Oaks. En dubbel som enbart Jan ”F:et” Johnson och Jimmy Takter tidigare tagit.
– Det är en fantastisk känsla att få vinna de här båda loppen under samma dag, det kunde jag inte ens drömma om, sa en omtumlad Campbell vid prisceremonin.
Därför Fashion Schooner blev nämligen svaret i ett öppet Hambletonian Oaks.
Det treåriga stoet från Campbells stall gjorde om sin mamma Broadway Schooners bedrift från 2009, för samma tränare. Tim Tetrick körde Fashion Schooner som brottades med spåret längst ut bakom vingen, men som snabbt tog sig framåt och tidigt kunde köra sig till ledningen. Därmed var loppet avgjort. Walner-dottern släppte aldrig konkurrenterna särskilt nära och vann lätt på 1.09,2 över 1609 meter auto. Förstapriset var drygt 2,5 miljoner kronor.

Dubbelseger för Melander i Peter Haughton
Peter Haughton Memorial slutade i storslam för Marcus Melander.
De båda förhandsfavoriterna i de tvååriga hingstarna och valackernas största slag kom från Melanders stall och det var också den duon som gjorde upp. Oh Well kördes offensivt till ledningen efter att knappt halva distansen avverkats, medan Kilmister avvaktade som tredje häst. Men när det drog ihop sig till slutstrid hade Kilmister fått upp farten ordentligt för sin kusk Brian Sears och ”Lemmy”, som hästen kallas, avgjorde mycket enkelt sista biten.
Kilmister, som vann på 1.10,6 över 1609 auto och som ägs av svenska Stall Courant, kvarstår som obesegrad efter fyra starter och segrade före stallkamraten Oh Well. Förstapriset var värt cirka 1,7 miljoner kronor.
Det kunde förresten blivit ännu bättre för Melander; Upstaged, som kördes av Örjan Kihlström, var på väg mot tredjeplatsen men galopperade över mål och blev därmed nedflyttad till fjärde.

Ny topprestation av Svanstedts Alrajah One
Triumf i John Cashman Memorial för Åke Svanstedt.
Den italienskfödde Alrajah One har tagit USA med storm. Här tog sonen efter Maharajah sin tredje seger på lika många starter i Svanstedts regi. Dexter Dunn hade hand om tömmarna bakom Alrajah One som avvaktade bakom stallkamraten Ecurie D. med tränaren själv i sulkyn, men fick full marschorder ur sista kurvan. Då gick det undan. Alrajah One levererade en visslande avslutning för att enkelt avväpna Ecurie D. som lade beslag på andrapriset. För Åke Svanstedt var det här fjärde segern i John Cashman Memorial. Segertiden noterades till 1.08,7 över 1609 auto och belöningen knappt 1,5 miljoner kronor.
Jim Doherty Memorial för tvååriga ston slutade i en liten skräll.
Andrew McCarthy, äldre bror till Hambletonian-vinnaren Todd, kunde ge Instagram Model en perfekt resa, vilket den unga Chapter Seven-talangen tackade för genom att avgöra säkert över upploppet. Annie Stoebe tränar Instagram Model som bärgade segern värd cirka 1,8 miljoner kronor på 1.10,2 över 1609 meter auto.
Fjolårets Hambletonian Oaks-vinnare Bella Bellini glänste.
Det sedan toppstoet för Dexter Dunn enkelt plockat ned titelförsvararen Atlanta i John Steele Memorial. Segertiden var strålande: 1.08,2 över 1609 auto, ett nytt löpningsrekord.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-11 2022-12-11 Kalmar-6 Joakim Lövgren 2140/6 B 1 17.1 16
2022-11-28 2022-11-28 Halmstad-3 Joakim Lövgren 2140/3 B 2 16.3 20
2022-10-04 2022-10-04 Kalmar-1 Joakim Lövgren 2140/10 A 5 17.1 99
2022-07-21 2022-07-21 Karlshamn-5 Tyler Mifsud 1680/5 B str
2022-07-05 2022-07-05 Jägersro Trav-9 Joakim Lövgren 2140/4 D 0 g 234
2022-06-06 2022-06-06 Kalmar-2 Joakim Lövgren 2140/2 A str
2022-04-27 2022-04-27 Jägersro Trav-1 Joakim Lövgren 2140/7 B 4 16.8 28
2022-04-13 2022-04-13 Åby-1 Joakim Lövgren 2140/6 C 5 17.1 68
2023-11-16 2023-11-16 Romme-7 Tomas Pettersson 2140/11 C 0 18.7g 590
2023-11-03 2023-11-03 Bollnäs-10 Tomas Pettersson 2140/1 C 1 19.3 82
2023-04-18 2023-04-18 Halmstad-8 Joakim Lövgren 1640/4 C 0 17.6g 132
2023-04-05 2023-04-05 Jägersro Trav-4 Thomas Linder 2140/2 C 0 20.7g 138
2023-03-22 2023-03-22 Åby-2 Joakim Lövgren 2140/5 D 0 16.1 153
2023-02-15 2023-02-15 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 2640/1 C 0 21.1g 45
2023-02-07 2023-02-07 Jägersro Trav-7 Joakim Lövgren 2140/6 B 0 g 42
2023-01-18 2023-01-18 Åby-4 Joakim Lövgren 2140/7 C 5 20.2g 87
2023-01-04 2023-01-04 Jägersro Trav-5 Joakim Lövgren 2140/8 D 0 g 27ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se