Jalapeno K. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Jalapeno K. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Jalapeno K. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Jalapeno K. har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Jalapeno K.


Det är 50 år sedan Ego Boy vann Elitloppet och under lördagen hedrade hans hemmabana Rättvik den forna stjärnan genom att köra Eg..


Det är 50 år sedan Ego Boy vann Elitloppet och under lördagen hedrade hans hemmabana Rättvik den forna stjärnan genom att köra Ego Boys Minne. Det var flera startsnabba hästar med bakom startbilen, och däribland startkatapulten Click Bait. Den sistnämnda närmast följde bilen när den lämnade fältet och hade inga problem att blåsa till ledningen. Sedan drog han i ett hårt tempo, 1.08 första 500 metrarna och 1.10 första varvet. På utsidan fanns Mister Hercules och i rygg på ledaren satt Global Badman. Magnus A Djuse höll Click Bait på bettet hela vägen och den Stefan Melander-tränade hästen gled undan i imponerande stil över upploppet. Segertiden blev finfina 1.09,9/1640a och Mister Hercules höll starkt till andraplatsen och i rygg på ledaren satt Global Badman fast med krafter kvar. Det var en imponerad segerkusk efter loppet.
– Han kändes fantastiskt fin och är i ett väldigt bra skick. Det är en häftig häst som är lätt att sitta bakom och han sköter det själv när bilen släpper och piper iväg lätt till ledningen. Det är en härlig känsla. Han har tekniken och är en riktigt snabb och explosiv häst, berömde Magnus A Djuse.

Svenskt rekord av H.C.’s Crazy Horse
Förra lördagen förlorade H.C.’s Crazy Horse knappt i V75 mot Robthebank. Nu slog den fyraårige valacken till med ett nytt svenskt rekord, när han i imponerande stil spurtade hem Bronsdivisionens försök, V75-1, för sin tränare Daniel Wäjersten. Han fick en fin resa i tredje par utvändigt samtidigt som det var tuff körning framme i täten. Ledande Farfars Dream fick först utkämpa en duell med Final Whistle om ledningen, och kort senare kom Greensboro Zet och Daniel Redén och gav honom en tryckare. Den sistnämnda höll farten storstilat till tredjeplatsen, efter en dryg första sväng i tredjespår. Men mot H.C.’s Crazy Horse fanns inget att göra. När han attackerade i tredjespår genom slutsvängen så bet det bra och han kopplade direkt greppet vid upploppets början. Mellby Imperial satt i fjärde par utvändigt och liftade med i H.C.’s Crazy Horses rygg när denne attackerade. Mellby Imperial, som gått upp två klasser efter senaste starten, avslutade bra till andraplatsen men H.C.’s Crazy Horse var bara bäst. Segertiden blev 1.11,8/2140 vilket är nytt svenskt rekord över medeldistans med voltstart. Det tidigare rekordet hade Campo Bahia med tiden 1.12,3.
– Det var så jäkla surt förra veckan när vi åkte dit med bara någon centimeter och jag anmälde honom direkt nästan i ren frustration. Jag förstod att han skulle bli lite rappare med tätare starter och han är väldigt rejäl när han är bra. Jag hade 1.10,3 sista varvet och det är starka papper. Segertiden är väldigt bra med tanke på vädret och att det inte är någon värme. Närmast blir det derbykvalen som ligger bra i tiden om 17 dagar. Han har varit med i Kungapokalen tidigare och är strax under de bästa, sa Daniel Wäjersten.

”Trodde inte att det skulle bli så enkelt”
Det blev en märklig start i V75-2 där springspårshästarna inte alls kom iväg, Jalapeno K. galopperade direkt och favoriten Decathlon var väldigt långsam ut. Den sistnämnda fick vandra i tredjespår genom första kurvan och sedan utvändigt om ledande Loaded Olle som tagit ledningen. Markus B Svedberg fick bestämma farten till 1.18,5 första varvet och då attackerade Örjan Kihlström med hårt betrodda Never Mind’Em som blev kvar ute i spåren på slutrundan. Han var slagen redan i slutsvängen och det var bara Decathlon som kunde följa in på upploppet. Men han kunde aldrig hota ledande Loaded Olle som gled undan till seger för sin tränare Markus B Svedberg.
– Jag trodde inte att det skulle bli ledningen så pass enkelt. Det var inget man hade trott på förhand, att man skulle spets och få köra så pass långsamt. Det är en jättefin häst som har bra syskon att brås på, men har inte varit så tidig av sig. Men det kommer mer och mer, sa Markus B Svedberg.

Nybliven pappa och vinnare på V75
Niclas Hammarström blev pappa för några veckor sedan, och nu skrällvann han i V75 med Izola Silvåkra i lärlingsloppet. Hon försvarade innerspåret i starten och höll upp ledningen, men när Andreas Lövdal kom farande ut på den första långsidan och tryckte på resolut, fann Hammaström det för gott att släppa ledningen. Efter en tuff inledning via 1.09 första 500 metrarna så fick Southwind Boko varva på 1.11,7. Det tuffa tempot satt i benen på storfavoriten som var slagen redan i utgången av sista sväng. Niclas lyfte ut Izola Silvåkra i andraspår och i rygg på Thelma M.M. som kopplade greppet på ledaren. Men över upploppet hade hon inget försvar mot Izola Silvåkra som prisade förbi till en säker seger. Tränar gör Liselott Olsson.
– Det är en fantastisk tid man upplever just nu. En bonus att få vinna på V75 men det största är att bli pappa såklart, sa Niclas Hammarström.
– Jag ville prova att köra från start och när Andreas ställde frågan så testade jag först men sen kändes det rätt att ändå släppa när han kom med så mycket fart i det andra skedet. Han hade sån fart så det kändes befogat att släppa. Det här är hästen jag har väntat på att få köra för hon är extremt kapabel och jättefin i loppen, sa Niclas Hammarström som jobbar som försteman hos Svante Båth och går proffstränarkursen just nu. Han har planer på att plocka ut proffslicenen någon gång nästa år.

Andrahandsfavoriten Ramstad Balder vann kallblodsloppet V75-4 med minsta möjliga marginal, efter en offensiv styrning Adrian Solberg Akselsen. Från sina 20 meters tillägg kastade han loss efter ett halvvarv och dundrade fram utvändigt om ledande Ros Boken för att överta, men Ulf Ohlsson svarade täten med den sistnämnda hästen. Ramstad Balder kopplade greppet inne på upploppet och räddades av mållinjen, när Brenne Rön kom stormande den sista biten och höll sånär på att hinna fram, efter att ha blivit lite generad av King Svarten som galopperade mitt på upploppet.

Kendall Jackson flög fram till seger via en sylvass spurt
Kendall Jackson tog sin andra seger i sin nya regi hos Timo Nurmos när han imponerade i V75-6. I senaste starten fick hästen aldrig chansen och hade krafter kvar. Nu hamnade han en bit bak i fjärde par utvändigt i sprinterloppet, men Magnus A Djuse tog i högertömmen redan ut ur första kurvan och gav sig iväg via tredjespår. Han fick svar av framförvarande Need’Em och Örjan Kihlström, men den hästen var trög och gick knappt framåt. Need’Em var tidigt slagen och då gjorde Djuse slag i saken in i slutkurvan och vred på via fjärdespår. Samtidigt var det långt fram till täthästarna men oj så fort han avslutade och närmast flög fram över upploppet. Kendall Jackson hann fram till seger precis på tiden 1.11,4/1640a.
– Han spurtade väldigt bra och det var en femstjärnig avslutning. Han bet tag rejält i grejerna och var jättebra. Det känns som att hästen är under bra utveckling och han blir bara bättre och bättre, sa Magnus A Djuse efter sin andra seger på V75.

Castor The Star vann Jim Fricks Minne
Jim Fricks Minne, tillika Silverdivisionen, avslutade V75 och där ledde favoriten Castor The Star från start till mål för Mats E Djuse. Versace Face avslutade bra till andraplatsen via tredjespår men åt Castor The Star fanns inget att göra.
– Han sprang och lattjade på där framme och var jättefin. När Örjan kom med Versace Face passade jag på att köra, sa Mats E Djuse.
– Jim Frick var en stor förebild och mentor för mig så det här var coolt. Det betyder mycket för mig att få vinna det här loppet, sa tränaren Jörgen Westholm.
Sju rätt på V75 gav 35 542 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Startskottet för STL Sommartrav gick på Lindesberg på onsdagen och publiken på den idylliska sommarbanan fick avnjuta såväl st..


Startskottet för STL Sommartrav gick på Lindesberg på onsdagen och publiken på den idylliska sommarbanan fick avnjuta såväl strålande försommarväder som högklassig travsport. Huvudloppet, som i och med Svensk Travsports satsning på sommartravet i år fått gulddivisionsstatus, hade samlat ett starkt startfält. Gooner tog initialt ledningen från innerspår men när Click Bait kom farande in i första sväng hade han inget att sätta emot och galopperade. Väl i spets var det spel mot ett mål och Click Bait stack undan till säker seger före en årsdebuterande Hell Bent For Am.
- Att sitta bakom den här är så njutbart som det kan bli att köra häst, får man köra den här har man nått sitt crescendo, sa kusken Per Lennartsson om Stefan Melanders topphäst.
- Han är exceptionellt härlig för han gör alltid sitt. Han är startsnabb, travsäker och man kan placera honom var man vill i loppen. Han vinner inte alltid när han möter de bästa men han gör alltid sitt bästa.
Click Bait, som varit med i Elitloppet tidigare men inte fick någon inbjudan till årets upplaga, vann på kilometertiden 1.11,0 över 1 640 meter med bilstart och fick för det 150 000 kronor.

Förvånad över spelfördelningen
Ytterligare fem avdelningar på V86 utgjordes av lopp ingående i Svenska Travligan och i klass II skrällde det rejält. Tvåprocentaren Blauer Max serverades ett fint lopp i rygg på ledaren och när luckan kom till slut spurtade han enkelt förbi framförvarande ekipage.
- Jag lägger inte så stor vikt vid spelet och trodde väl inte att han skulle vara favorit, men två procent var extremt lågt, kommenterade hästens tränare och kusk Oskar J Anderssons.
I kallblodsdivisionen prickade Eirik Höitomt starten perfekt med Fakserling och väl i spets var det inte som helst bekymmer för den Thor Borg-tränade femåringen att ta sin femte raka seger.
- Hans utveckling är helt enorm. Teamet runt hästen har gjort ett väldigt bra jobb, sa segerkusken.
Thor Borg tog även hem diamantstoet då Nelsonbrighteagle vann i händerna på Tom Erik Solberg,
Katja Melkkos Go Peppergirl ledde klass I från start till mål tillsammans med Kaj Widell och detsamma gjorde Per Lennartssons Corazon De B. i bronsdivisionen.

Chestnut starkast i långa loppet
I långloppet blev det favoritseger genom Daniel Redén-tränade Chestnut, som kördes till ledningen från 20 meters tillägg, stod emot segerstaplaren Bold Knicks försök att utmana och gick undan till säker triumf i sin speciella stil.
- Han kändes fin hela vägen och var inte tom i mål. Det är en jättetrevlig häst det här. Han har kanske inte den bästa tekniken men är en häst som verkligen vill göra vad han kan och alltid försöket till 100 procent. Det känns också som att han har fått till tekniken lite bättre i år och utvecklats på alla vis, sa mannen i sulkyn, Örjan Kihlström.
Det kördes även ett ungdomslopp inom ramen för V86 och det vanns av André Eklundh-tränade Jalapeno K. och Simon Helm.
De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86 fick för det 88 026 kronor. Sju rätt delade ut 731 kronor och sex rätt 64 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Årjäng bjöd på gråväder och regn när GS75® avgjordes i Värmland på söndagen och det blev en fin sö..


Årjäng bjöd på gråväder och regn när GS75® avgjordes i Värmland på söndagen och det blev en fin söndag för kusken Carl Johan Jepson med tre segrar: Loke Lovebite, Kolbu Prinsen och Oxidizer.
Det blev hårt i mål i GS75-1 men segervane Loke Lovebite fick huvudet först i duell med Jessie och tog tredje segern på de fyra senaste starterna. Conny H Andersson tränar vinnaren.
Favoriten Ramos som kom till start med fyra segrar på fyra starter i livet galopperade bort sig i startrusningen från innerspåret bakom startbilen.
I GS75-3 såg ledaren Eik Best ut att ha avgjort loppet när han galopperade på upploppet 100 meter före mål. Istället gick segern till Kolbu Prinsen som höll farten bäst i händerna på Carl Johan Jepson. Carina Simonsen tränar vinnaren som tog andra raka segern.
David Persson-tränade Oxidizer var tillbaka som en vinnare senast och i GS75-7 visade han härlig inställning när han spurtade ner ledaren Suarez i sista stegen in mot mål.
- Det är en jättebra häst som haft bekymmer och inte vågat ta ut sig. I dag krigade han verkligen bra. Det här är en häst jag gillar, sa Carl Johan Jepson.

Kuskdubbel för Goop
Även Björn Goop var flitig till vinnarcirkeln med två segrar på GS75.
I GS75-6 svarade han för ett snyggt jobb i sulkyn som höll favoriten Guli Fantom i trav hela vägen efter att kört till spets 850 meter före mål. Därmed är Jörgen Westholms segerstaplare tillbaka som en vinnare efter galoppen senast på Solvalla, innan dess hade sexåringen sju raka segrar.
I GS75-4 var Björn Goop offensiv och körde tidigt fram utvändigt ledaren med favoriten D.J.Spritz, som var riktigt tapper i tredje segern för året på fem starter. Magnus Dahlén tränar den italienska fyraåringen som totalt har nio segrar på 23 starter i karriären.

Jackpot nästa söndag
I GS75-2 kom favoriten Jalapeno K. bekvämt till spets efter 650 meter och sedan kontrollerade André Eklundh loppet till en enkel seger i årsdebuten.
Favoriten Oh Ah Kennedy fick göra grovjobbet i GS75-5 utvändigt ledaren och såg ut att gå mot segern in mot upploppet men kunde inte stå emot Josefine Ivehag-tränade Xanthis Flicka som avslutade vasst efter en ryggresa i andraspår i händerna på Linda Sedström.
- Hon avgjorde lätt med krafter kvar, kommenterade segerkusken.
Sju rätt på GS75 gav 2 244 kronor, sex rätt 36 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed väntar och jackpot på Grand Slam 75® i Vaggeryd söndag 30 april med 3,1 miljoner kronor extra i de tre poolerna. En ensam vinnare med sju rätt får tio miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Årjäng bjöd på gråväder och regn när GS75® avgjordes i Värmland på söndagen och det blev en fin sö..


Årjäng bjöd på gråväder och regn när GS75® avgjordes i Värmland på söndagen och det blev en fin söndag för kusken Carl Johan Jepson med tre segrar: Loke Lovebite, Kolbu Prinsen och Oxidizer.
Det blev hårt i mål i GS75-1 men segervane Loke Lovebite fick huvudet först i duell med Jessie och tog tredje segern på de fyra senaste starterna. Conny H Andersson tränar vinnaren.
Favoriten Ramos som kom till start med fyra segrar på fyra starter i livet galopperade bort sig i startrusningen från innerspåret bakom startbilen.
I GS75-3 såg ledaren Eik Best ut att ha avgjort loppet när han galopperade på upploppet 100 meter före mål. Istället gick segern till Kolbu Prinsen som höll farten bäst i händerna på Carl Johan Jepson. Carina Simonsen tränar vinnaren som tog andra raka segern.
David Persson-tränade Oxidizer var tillbaka som en vinnare senast och i GS75-7 visade han härlig inställning när han spurtade ner ledaren Suarez i sista stegen in mot mål.
- Det är en jättebra häst som haft bekymmer och inte vågat ta ut sig. I dag krigade han verkligen bra. Det här är en häst jag gillar, sa Carl Johan Jepson.

Kuskdubbel för Goop
Även Björn Goop var flitig till vinnarcirkeln med två segrar på GS75.
I GS75-6 svarade han för ett snyggt jobb i sulkyn som höll favoriten Guli Fantom i trav hela vägen efter att kört till spets 850 meter före mål. Därmed är Jörgen Westholms segerstaplare tillbaka som en vinnare efter galoppen senast på Solvalla, innan dess hade sexåringen sju raka segrar.
I GS75-4 var Björn Goop offensiv och körde tidigt fram utvändigt ledaren med favoriten D.J.Spritz, som var riktigt tapper i tredje segern för året på fem starter. Magnus Dahlén tränar den italienska fyraåringen som totalt har nio segrar på 23 starter i karriären.

Jackpot nästa söndag
I GS75-2 kom favoriten Jalapeno K. bekvämt till spets efter 650 meter och sedan kontrollerade André Eklundh loppet till en enkel seger i årsdebuten.
Favoriten Oh Ah Kennedy fick göra grovjobbet i GS75-5 utvändigt ledaren och såg ut att gå mot segern in mot upploppet men kunde inte stå emot Josefine Ivehag-tränade Xanthis Flicka som avslutade vasst efter en ryggresa i andraspår i händerna på Linda Sedström.
- Hon avgjorde lätt med krafter kvar, kommenterade segerkusken.
Sju rätt på GS75 gav 2 244 kronor, sex rätt 36 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed väntar och jackpot på Grand Slam 75® i Vaggeryd söndag 30 april med 3,1 miljoner kronor extra i de tre poolerna. En ensam vinnare med sju rätt får tio miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-09-15 2022-09-15 Åby-6 André Eklundh 2140/12 A str
2022-08-08 2022-08-08 Färjestad-7 André Eklundh 2140/5 C 3 14.3 64
2022-07-21 2022-07-21 Åby-1 André Eklundh 2140/6 B 1 16.3 21
2022-07-04 2022-07-04 Mantorp-1 André Eklundh 2140/3 D 3 16.1 14
2023-12-23 2023-12-23 Mantorp-12 Erik Adielsson 2140/7 A 1 12.4 33
2023-12-11 2023-12-11 Färjestad-4 André Eklundh 2140/8 A 1 14.5 33
2023-11-28 2023-11-28 Eskilstuna-6 André Eklundh 2140/7 A 2 14.2 38
2023-10-17 2023-10-17 Axevalla-4 André Eklundh 2140/6 C 5 13.6 135
2023-10-08 2023-10-08 Årjäng-9 André Eklundh 2680/11 A 2 14.3 19
2023-09-30 2023-09-30 Åby-7 Simon Helm 2140/11 B 0 g 81
2023-09-13 2023-09-13 Jägersro Trav-10 André Eklundh 2140/9 B 5 13.3 96
2023-09-02 2023-09-02 Jägersro Trav-3 André Eklundh 2160/4 B 3 13.1 28
2023-08-22 2023-08-22 Jägersro Trav-6 André Eklundh 2640/4 D 4 12.9 396
2023-08-05 2023-08-05 Rättvik-6 André Eklundh 2140/7 B 3 14.5g 36
2023-06-28 2023-06-28 Vaggeryd-5 André Eklundh 2650/8 D 4 14.6 82
2023-05-31 2023-05-31 Lindesberg-7 Simon Helm 2140/7 C 1 14.4 69
2023-05-11 2023-05-11 Örebro-4 André Eklundh 2100/2 B 2 14.0 22
2023-04-23 2023-04-23 Årjäng-5 André Eklundh 2140/11 B 1 16.3 15
2024-05-07 2024-05-07 Axevalla-3 André Eklundh 2140/4 B 1 13.4 13
2024-03-23 2024-03-23 Solvalla-11 Erik Adielsson 2140/9 A 0 g 58
2024-02-24 2024-02-24 Örebro-11 Erik Adielsson 2100/2 A 1 12.7 18
2024-02-03 2024-02-03 Solvalla-9 Erik Adielsson 2140/6 A 1 12.9 59
2024-01-13 2024-01-13 Kalmar-4 André Eklundh 2660/6 A 2 15.6 26ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se