Jaguar Hill travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Jaguar Hill travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Jaguar Hill har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Jaguar Hill har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Jaguar Hill


Claes Sjöström visar år efter år upp jämna och stabila resultat när det gäller segrar och inkörda pengar. Både s..


Claes Sjöström visar år efter år upp jämna och stabila resultat när det gäller segrar och inkörda pengar. Både som tränare och kusk. Men frågan är om han har fått en sådan här rivstart på ett nytt år som de senaste två veckorna har resulterat i. Fem segrar på 18 starter och nio av loppen bland de tre främsta är resultatet för stallets hästar vilket ger en segerprocent på 28 procent. Tillsammans med särbon Hanna Olofsson är han nyligen hemkommen efter en tre veckor lång semester i Australien. Det verkar ha gjort susen då även Hanna har firat stora framgångar efter hemkomsten och slog till med fyra segrar direkt i Grand Slam 75 i Boden.
- Det måste vara semestern som har gjort det. Vi får se till att åka oftare, säger Claes Sjöström och skrattar.
- Men skämt åsido, det känns bra och jag tycker att hästarna har gått bra även ett par månader innan jul när de startade.
Hur var Australien-semestern?
- Den var riktigt bra och kul att prova på en gång att göra en så lång resa. Vi var borta i tre veckor men hade nästan behövt en vecka till för att hinna med allt. Vi var bland annat i Melbourne och Sidney ett par dagar och gjorde även en kryssning runt Nya Zeeland med sex olika stopp. Det var trevligt.

”Gillar Jaguar Hill – nu med jänkarvagn”
I fjol hade han sitt bästa år som kusk och körde in närmare sju miljoner kronor och tog 104 segrar. När det gäller de egna stallet så ligger han stadigt varje år på mellan tre till tre och en halv miljon kronor i inkörda pengar. Solvalla-tränaren har 55 hästar i stallet och en av dem startar i onsdagens Super Jackpot på Bergsåker. Där kan en ensam vinnare ta hem 22 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Jaguar Hill är favorit i den sjunde avdelningen efter två raka segrar och läget med innerspåret är perfekt eftersom han är startsnabb.
- Jaguar Hill (V86-7) är en häst jag gillar och han är ganska allround. Han började bra som treåring men gjorde sedan illa sig och var borta ett tag så det blev bara tre starter. Sedan blev fyraåringssäsongen lite delad med inte så många starter eftersom han blev förkyld under sommaren liksom hela stallet blev. Men sedan i starterna under hösten var han klart bra i flera av dem, säger Sjöström.
- Däremot var jag lite besviken på honom i Örebro i slutet av oktober då han inte var som han skulle. Vi hittade inga fel och han var inte riktigt i form den dagen. Han fick träna på ett par månader och har varit fin i två raka segrar efter uppehållet. Först från ledningen och senast fick han ett fint lopp.
- Hästen känns fortsatt fin och det är lagom avstånd mellan starterna nu. Läget är bra och han kan öppna snabbt men jag har dålig koll på hur snabba de andra är från början.
Är det aktuellt med några ändringar i balans och utrustning?
- Ja, jag har precis bestämt att vi kör med jänkarvagn för första gången. Det kan passa bra nu när det är kort distans och bra spår. Jag hoppas och tror att det ska ge bra effekt och att det kan göra några procent till. Det är klart att jag måste vara optimist och tro på min häst.

”Lincoln Lawyer en bättre chans”

Du kör även Lincoln Lawyer åt Håkan Wallberg i V86-inledningen. En häst du känner väl och har tagit flera segrar med. Chanserna där?
- Jag tycker att Lincoln Lawyer (V86-1) är en bättre chans än Jaguar Hill. Han har varit så jäkla rejäl och var riktigt bra som tvåa från dödens efter Angle of Attack senast i V75. Han har även varit bra flera gånger innan dess när jag har kört, bland annat när han vann i Gävle åkandes på en 1.12-tid. Sedan vann han ju även V75 för Björn Goop ganska bekvämt utan att ha sin bästa dag.
- Jag tycker att han är ännu vassare över 1600 meter som det är nu och han är rätt så snabb från start. Vi får se hur snabb ut Magnifik Brodde är och i vilken form den hästen är i. Om de vill köra i ledningen eller inte. Men jag är inte främmande för att min häst även kan vinna från dödens om han är fortsatt på topp, säger Claes Sjöström.

De fem största V86-vinsterna:
1) 10 898 760 kronor – ATG.SE i Stockholms län
2)   9 940 445 kronor – ATG.SE i Stockholms län
3)   6 728 203 kronor – ATG.SE i Stockholms län
4)   6 321 575 kronor – ATG.SE i Stockholms län
5)   6 255 073 kronor – ATG.SE i Västra Götaland

Michael Carlsson, Kanal 75


Guldklockan är lärlingarnas mest prestigefyllda uppgörelse och tittar man i listan bland tidigare segrare så finns namn som toppkuskar Torb..


Guldklockan är lärlingarnas mest prestigefyllda uppgörelse och tittar man i listan bland tidigare segrare så finns namn som toppkuskar Torbjörn Jansson och Örjan Kihlström. Vi hittar även framgångsrika tränare som Stefan Melander, Stefan Hultman och Daniel Redén.
I år blev det dansk seger genom Mads H Nielsen som verkligen etablerat sig på den svenska huvudstadsbanan. Mads H Nielsen, 25, jobbar hos Solvallatränaren Peter G Norman och han har haft ett synnerligen starkt 2017 där han bland annat representerat Sverige i lärlings-EM.
Mads H Nielsen vann grundserien av Guldklockan och kom till finaldagen med fina förutsättningar. När han sedan slog till direkt och vann det första av två försök på onsdagen med favoriten Toreador så stod det klart att han skulle få välja häst först i finalen. I det andra vann Tomi Haapio med favoriten Jaguar Hill medan Mads H Nielsen blev sexa bakom M.T.Knight Rider.

Kastade körspöet
I finalen valde Mads H Nielsen att köra Louie Brodde och trots ett svårt utgångsläge med spår 11 blev det till slut en mycket stabil seger efter en offensiv styrning.
När Mads H Nielsen skar mållinjen kastade han körspöet i en härlig segergest.
- Det är många känslor. Det är jättestort. Det är det absolut det största. Jag tyckte Louie Brodde var bästa hästen i fältet och det visade han också, sa Mads H Nielsen.
Tvåa i finalen blev Oskar Kylin-Blom med She’s From Above och trea Marika Eriksson med Comte du Pommeau.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det var inför anmälningarna till uttagningsloppen till Svenskt Travderby som tränaren missade att anmäla sin häst. Salmela trodde att a..


Det var inför anmälningarna till uttagningsloppen till Svenskt Travderby som tränaren missade att anmäla sin häst. Salmela trodde att anmälningarna var på torsdagen men de var redan på onsdagen. Jägersro försökte få tag i Salmela men förgäves då han var ute och körde häst hela morgonen den aktuella dagen. När han upptäckte det hela var det för sent.
- Det var helt och hållet mitt fel och jag kan inte skylla på någon. Jag mådde inte bra då och det var svårt att hitta ord efteråt. Samma sak var det för ägarna. Det är bara att lyfta på hatten för att de har haft tålamod med mig men vi har också haft ett långt och bra samarbete och de är fina människor, säger Petri Salmela.
- Nu vill jag bara lämna det bakom mig och blicka framåt. Efter det tråkiga har vi bara haft full fokus på Europaderbyt och Breeders Crown. Då ska hästen vara i absolut toppform.

”Vill vända den trenden”
Makethemark är unghäststjärnan som radade upp segrarna i fjol som treåring. Han vann båda E3-försöken och har fortsatt att tävla bra även i år som fyraåring där han har kvalat in till både Kungapokalen och Sprintermästaren.
- Han vann även försöken till Kungapokalen och Sprintermästaren, påpekar Salmela.
Och tillägger:
- Nu har hästen vunnit så många försök men inte fått till det i finalerna att jag vill vända den trenden. Jag hoppas att han kan vinna i Europaderbyt istället. Men först och främst gäller det att ta sig till final och det är ett tufft försök som det alltid är.

”Passivt upplägg senast – ledsen i några sekunder”
De två uttagningsloppen till Europaderbyt kryddar onsdagens V86-omgång och båda körs på Solvalla. Finalen avgörs under kriteriehelgen, lördagen den 30 september med nästan två miljoner i förstapris. Makethemark startar i den sjätte V86-avdelningen, har spår fem bakom bilen och körs av Ulf Ohlsson. Senast blev han trea i Breeders Crown i Umeå efter ett passivt upplägg.
- Han var bara trea i mål och några sekunder efter loppet var man ledsen att han inte vann. Egentligen var hästen skyldig att vara med i striden i ett sådant lopp. Men Uffe valde en snäll taktik och ville inte gå på i spåren redan 1300 meter kvar. Han ville spara hästen och det var säkert klokt. Jag vill ha honom formtoppad till Europaderbyt och det går inte att köra offensivt varje gång. Alla förstår att jag får inte en sådan här häst en gång om året, kanske inte ens en gång vart tionde år. Man måste försöka att spara hästen lite också och för hans del var det bra med ett snällt lopp. Jag hoppas att vi har nytta av det nu.

”Ett av de bästa lopp han gjort i karriären”
- Det var inte hästens viktigaste lopp men viktigast för mig var att Uffe var så nöjd med honom. Nu fastnade han bakom Jaguar Hill och gick med full fart över mål. Uffe sa att hästen kändes otroligt fin och det gjorde han även gången innan på Solvalla då han spurtade enormt bra som trea mot derbyhästarna från ett dåligt läge. Han avslutade då 1.07 sista 700 metrarna och 1.06 sista 400. Jag måste säga att det loppet var ett av de bästa i karriären som hästen har gjort, säger Salmela.
Hur har han känts i träningen efter senaste starten?
- Jag körde honom själv lite hårdare på rakbanan i torsdags förra veckan och han kändes fantastiskt fin. Skötaren körde de sista intervallerna i måndags och var mycket nöjd även hon.

”Självklart tror jag på bra chans”

Hur ser du på uppgiften i V86-6?
- Det är hårt motstånd men det är också de hästarna han brukar möta. Han har visat att han tillhör de bästa i kullen och självklart tror jag på en bra chans. Många gånger kan just försöksloppen vara svåra men jag har en bra känsla av att han är med i finalen. Spåret är okej och jag vill inte byta häst med någon.
Några ändringar i balans och utrustning?
- I de två senaste loppen har han tävlat med en lite ny balans. Lättast möjliga aluminiumskor och det verkar passa honom perfekt. Så det blir samma igen och inga ändringar, han går med samma vagn som han har tävlat med i två år.

Michael Carlsson, Kanal 75


V86 fortsätter sin turné och når Gotland den här veckan. Traditionsenligt kör Visbytravet sin största dag för året i..


V86 fortsätter sin turné och når Gotland den här veckan. Traditionsenligt kör Visbytravet sin största dag för året i juli med Gotlandslöpningen som den stora höjdpunkten. Claes Sjöström är regerande champion efter en rafflande avslutning sista tävlingsdagen i fjol. Han kan banan utan och innan.
- Jag låg fem segrar efter Tomas Jonsson inför sista tävlingsdagen och vann sex lopp. Det var mitt tredje championat där, säger Claes Sjöström som gör ännu ett bra år som tränare och kusk. Han har hittills vunnit 60 lopp i år och kört in över fyra miljoner kronor.
- Jag är jättenöjd. Det går bra med både körningar och hästarna i stallet går också bra säger Claes som har 62 hästar i träning.

Tävlar regelbundet i Visby – ”Trevligt”
Han är Solvalla-tränare men tävlar frekvent i Visby när de kör under sommarmånaderna.
- Det började med att jag åkte dit för många år sedan när jag var lärling innan jag blev tränare. Jag var less på att bara gå hemma och skrota och tog med mig sex hästar och hyrde ett stall med en lägenhet ovanför. Jag åkte ner i maj och stannade i tre och en halv månad. Det var långt innan jag började köra så mycket lopp men jag vann sex lopp den sommaren och tog tolv andra- och tolv tredjepris.
- Då sa jag att jag kommer tillbaka nästa år och då ska jag bli champion. Då fick folk upp ögonen för mig och dessutom fick jag lite fler hästar med mig ner i träning. Den andra sommaren vann jag 18 lopp och blev champion. Ronny Widerström vann också 18 lopp så det var stenhårt även då.
- Sedan började jag köra mer och mer hemma och efter att jag tagit ut proffslicensen har jag åkt ner till Visby varje år. Man har fått många bekanta där och sedan är det lätt att det blir lite kuskbrist på de mindre banorna och det gör att man får köra mycket lopp när man kommer dit. Sedan de lade om banan för två år sedan tycker jag att banan är en av de tio bästa banorna i landet. Förut hade de ganska dåligt underlag så det är ett jättelyft för dem och det är trevligt att anmäla hästar dit ner.

Några smultronställen eller favoriter utanför travbanan?
- Visby är ju en trevlig stad att vara i på sommaren. I stort sett allting innanför murarna tycker jag är trevligt. Sedan finns det många stränder och kalkbrott man kan åka till så det finns lite av varje vad som passar varje människa. Sommar och sol gör mycket, menar Claes.

Övertygat i två raka – ”Bra kapacitet”
När V86 kommer till ön på onsdag är Claes Sjöström i hetluften och kör sex hästar inom streckspelet. Han inleder med en egentränad mycket duktig fyraåring och kör sedan bland annat ett par vinnarhästar åt Sten O Jansson. Så här säger Sjöström själv om sina styrningar.
- Jaguar Hill (V86-1) har jag hållit högt ända sedan första starten och han gjorde flera jättebra lopp som treåring. Tyvärr gjorde han sig illa sedan och det tog lång tid och vi har varit extra försiktiga med honom. Han var bara lugnt tränad inför comebacken och jag hade kört 1.22 som snabbast. Han blev trea då och jag var väldigt nöjd med honom. Sedan har han vunnit två raka på ett bra sätt och hästen har bra kapacitet. Jag petade till honom en gång hundra kvar senast då jag tyckte att han kändes lite seg men då bara klev han undan lätt så det var positivt.
- Normalt sett ska det inte finnas en sportmössa för mig att slå Monark Newmen i det här loppet och den hästen måste ha en jättechans att vinna. Men vi borde ha bra chans att bli tvåa. Sedan är det så med hästar och djur att allt kan hända. Vi fortsätter med skor runt om och fast bomull ett tag till, säger Claes.

”Bra chans trots läget”
- Kinnonna Goj (V86-3)
är en häst med bra potential som är obesegrad i tre raka och som har vunnit bekvämt två gånger i rad när jag har kört henne. Hon vann nästan lika enkelt senast som gången innan och gick en bra tid. Hon fick tuffast möjliga lopp senast i dödens i hårt tempo och kändes lite lagom loj, men när jag bad henne att öka stack hon bara ifrån med 20 meter. Nu är det ganska dåliga förutsättningar med spår i det andra ledet och 15 hästar och därmed många att runda. Banan i Visby är så rund att det är svårt att ta sig runt hela fält ute i spåren. Men jag känner mig ändå inte slagen och trots läget ska hon ses med bra chans.
- Dooleys (V86-4) är en fin häst som alltid gör bra lopp. Jag skulle nog vilja påstå att han är distansgynnad här också. Han är stark och rejäl och tål att göra en del själv. Sedan är det klart att man skulle vilja att det vore fler ettor i resultatraden, men det känns mer som att han är lite bekväm än att han är oärlig. Han gjorde ett rejält lopp senast och det vara bara det att han mötte en som var bättre. Det troliga är nog att han är ett platsbud på nytt.

”Blir inte förvånad om hon vinner igen”
- Sunwapta Goj (V86-5)
har jag vunnit två raka med och det är också en häst som visar bra inställning och kapacitet. Första gången vann hon hur enkelt som helst efter ett smörlopp i andra par utvändigt och senast efter ett drömlopp i rygg på ledaren. Peter Norman hade en bra häst som drog hårt i ledningen och det gick 1.10 över sista bortre långsidan. Då fick hon ge allt för att hänga med men så i sista sväng fick jag upp henne på bettet igen. När sedan Peters häst galopperade var det bara at styra ut och glida förbi. Nu är det tyvärr ett tråkigt läge och spår åtta över kort distans i Visby är upplagt för strul. Men det är samma sak där som med Kinnonna Goj att hon är så pass rejäl att jag inte blir ett dugg förvånad om hon skulle vinna ändå.
- Zacke (V86-6) vann på Solvalla för tre starter sedan från ledningen och därefter har han varit fyra från spår tolv över 1600 meter i Visby och det var ett typiskt sådant lopp där det inte gick att komma in i matchen. Men senast var han en liten besvikelse då han var fyra från ledningen. Visserligen fick vi köra lite första fyrahundra för att komma dit men han borde ändå ha hållit undan för att få helt godkänt. Men Sten O Jansson som tränar sa att hästen aldrig har gått något tidigare i loppen när det har blivit omstart, vilket det blev nu också. Så han var inte jätteförvånad att hästen tjurade ihop till slut. Bilstart nu ökar chansen att det inte ska bli omstart i alla fall och han är snabb ut och har ett bra läge. Det är inte helt omöjligt att han kan vinna om det stämmer.
- Kenzi (V86-7) var fin när jag vann med henne på V75 och då fick hon väldigt mycket pengar på sig. Hon gjorde två starter till innan hon fick ett uppehåll inför loppet senast. Hästen borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och nu ska det bli barfota runt om och jänkarvagn. Det är plus såklart men spåret är tråkigt och från spår elva ökar inte direkt chanserna, säger Claes Sjöström.
Vem är din bästa chans på V86?
- Jag har svårt att säga vem som är bästa chansen. Det är lite mycket om och men och att det måste stämma, även om det är bra hästar. Jag blir inte förvånad om jag vinner med någon av dem och skulle jag vinna två lopp är det jäkligt bra.

Michael Carlsson, Kanal 75


Claes Sjöström har sju treåringar i stallet och facit så här långt är riktigt bra. Sex av hästarna har kvalat, fem ha..


Claes Sjöström har sju treåringar i stallet och facit så här långt är riktigt bra. Sex av hästarna har kvalat, fem har startat och tre har besökt vinnarcirkeln.
- Den sjunde har haft lite problem och blivit opererad så den kommer inte starta i år, säger Solvallatränaren.
Men sju treåringar är lite få för att Claes Sjöström ska vara helt nöjd.
- Jag skulle kunna tänka mig ha 20 hästar i en kull, som mest har jag haft tolv, berättar han.
Precis som många andra hoppas Claes Sjöström mycket på 2018 och den satsning på treåringarna som svensk travsport då ska göra med minst 50 000 kronor till vinnaren i samtliga treåringslopp.
- Det gäller hästarna som i dag är 1,5 år jag siktar på att jobba in en större kull. Jag tycker att det blir superintressant med tanke på de nya prisskalorna. Den här satsningen är bra för både topp och bredd. En normal treåring kommer tjäna mer än i dag, säger Claes Sjöström.

Obsegrad efter två starter
Claes Sjöström selar ut två treåringar inom V86-spelet hemma på Solvalla på onsdagen. Två hästar som inlett karriären starkt.
Jaguar Hill (V86-5) är obesegrad efter två starter.
- Han har gått från klarhet till klarhet. Han var överambitiös i kvalet och hoppade från start, sedan skötte han sig. I vinstloppen har han spurtat bra från fjärde respektive andra utvändigt och inte behövt gå i botten. Han är ingen tidig häst men man har känt talangen i träningen.
- Nu är det svårbedömt motstånd. Jag är nöjd med hästen som tagit loppen bra, men nu är det definitivt tuffare, som det blir när man vinner.
Vad tror du om chansen?
- Jag har faktiskt lite dålig koll på motståndet i dagsläget. Spår 4 är generellt ett bra spår i autolopp och jag tror att han kommer att öppna bättre med bil- än i voltstart, han har varit lite valpig i volten.
Gör du några ändringar?
- Ja, troligtvis kommer vi att döva honom lite mindre, han har varit extra dövad när det varit voltstart men jag tror inte att det behövs nu. Möjligen blir det även barfota fram, säger Claes Sjöström.

Inledde med tre raka
D’Laina
(V86-6) inledde med tre raka som tvååring i september fjol men sedan har det inte blivit flera segrar.
- I fjärde starten tog vi bort skygglapparna och då gick hon inget alls. I femte hoppade när jag lyfte ut henne. Sen var hon godkänd i årsdebuten som oplacerad i Örebro från utvändigt ledaren i ett Breeders’ Crown-lopp. Därefter var hon knappt godkänd på Romme som femma.
- Senast tyckte jag hon var godkänd igen som femma på en 1.15-tid, hon hade bättre spänst i steget. Hon gick barfota och med jänkarvagn senast och fick lägga ett par speeder i loppen. Nu har vi ett bra startspår med innerspår men M.T.Lara Croft är snabbare och den kan jag inte svara, men han brukar släppa med den och om min är snabb kanske vi får prova om han vill släppa, annars blir det ett lopp på innern gissar jag, säger Claes Sjöström.
Tycker du att dina hästar ska streckas på V86?
- Ja, om man streckar på lite ska båda med på kupongen. Caddie Lisieux i D’Lainas lopp kan vara spikförslag, den ser ut som en kulltopp, men bakom den ska min räknas.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-6 Claes Sjöström 2140/2 C str
2016-06-08 2016-06-08 Solvalla-7 Claes Sjöström 2140/4 B 3 15.4 41
2016-05-18 2016-05-18 Solvalla-4 Claes Sjöström 2140/3 C 1 16.1 48
2016-04-28 2016-04-28 Gävle-3 Claes Sjöström 2140/7 C 1 17.1 111
2017-12-20 2017-12-20 Solvalla-2 Tomi Haapio 2140/4 A 1 16.0 28
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-4 Claes Sjöström 2660/12 C 0 15.8 98
2017-10-01 2017-10-01 Solvalla-9 Claes Sjöström 2140/3 D 4 14.0 112
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-7 Claes Sjöström 2140/10 C 2 14.9 95
2017-09-01 2017-09-01 Umeå-8 Claes Sjöström 2140/7 D 0 15.1 486
2017-08-22 2017-08-22 Gävle-9 Claes Sjöström 2140/5 A 3 14.4 38
2017-07-12 2017-07-12 Visby-3 Claes Sjöström 2140/6 B str
2017-07-04 2017-07-04 Bollnäs-12 Claes Sjöström 2140/2 A 1 15.2 21
2017-06-03 2017-06-03 Bollnäs-6 Claes Sjöström 2140/2 C 1 14.9 34
2017-05-02 2017-05-02 Visby-7 Claes Sjöström 2140/6 C 3 16.2 22
2018-01-17 2018-01-17 Bergsåker-9 Claes Sjöström 1640/1 B 4 12.7 24
2018-01-03 2018-01-03 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/11 A 1 16.0 31ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se