Jaguar Håleryd travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Jaguar Håleryd travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Jaguar Håleryd har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Jaguar Håleryd har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Jaguar Håleryd


72-årige Jan Norberg är kvar på sjukhuset efter fredagens olycka på hemmabanan Umåker. Besöken har varit många och p&ari..


72-årige Jan Norberg är kvar på sjukhuset efter fredagens olycka på hemmabanan Umåker.
Besöken har varit många och på tisdagen blev det trav via en mobiltelefon.
- Janne hjälpte till med att jobba in Jaguar Håleryd från sjuksängen, säger Umåkers sportchef Peter Fahlén, syftande på Umeå-amatörerna Malin Viklund och Linnea Lundgrens seger i Sundsvall under tisdagslunchen.
Jan Norberg fick läsa artikeln om olyckan i tisdagens nummer av Travronden. Umeå-kusken åkte i banan med våldsam kraft och blev liggande.
Läkarna har konstaterat en bäckenfraktur och en fraktur i höger hand.
- Det var riktigt otäckt att se. Det var inte bara det att han gick i backen, han blev slungad i banan. Jag har varit med många år i travet men har nog aldrig sett någon kusk slungas med en sådan kraft, säger sportchefen Peter Fahlén.

”Tar sin tid”
Klart är att Jan Norberg blir kvar på sjukhuset en tid.
- Han är på bättringsvägen men precis som det sagts så tar det ju sin tid. Han är uppe och går lite grand i korridorerna och var vid gott mod i dag när några jag känner hälsade på, säger Fahlén.
Skellefteåkusken Christian Månsson skadade ena axeln.
Olyckshästarna klarade sig enligt de första rapporterna undan med lindrigare trampskador.

Mikael Wikner, Kanal 75


Umeålärlingen fick sitt genombrott som kusk i fjol med 32 segrar och den bästa julklappen kom på juldagen. Tillsammans med Jaguar Hå..


Umeålärlingen fick sitt genombrott som kusk i fjol med 32 segrar och den bästa julklappen kom på juldagen. Tillsammans med Jaguar Håleryd tog Malin en bejublad hemmaseger och att bästa väninnan Linnea Lundgren tränar hästen gjorde inte saken sämre.
- Det är helt otroligt att få ta sin första V75-seger med Linneas häst och få göra det på hemmaplan. Hon som stått vid min sida och varit min högra hand i halva livet. Sedan blir man helt varm i hjärtat av att få se alla komma ut och jubla. Det är så här trav ska vara, det är underbart, sa den populära hemmakusken precis efter segern.

”Kul att det var så uppskattat”
Med en dryg veckas distans är V75-segern något som Malin Viklund inte kan sluta prata sig varm om. Efter hennes bästa år som travkusk fick hon även vinna sin första V75-seger, och därtill med bästa kompisens häst som hon även hjälper till med att sko.
- Det var väldigt känslomässigt. Förutom att det var första V75-segern för mig var det även första starten på V75 för Linnea. Vi har följts åt hon och jag hela livet både med travet och med annat. Linnea jobbar som ungdomsansvarig på Umåker och vi har haft mycket hjälp och utbyte av varandra. Det betyder mycket att vi fick vinna tillsammans på hemmaplan. Kul att det var så uppskattat också. Det kom ut så mycket folk från restaurangen för att hylla oss vid vinnarcirkeln och det kändes jättehärligt, säger Malin Viklund.

”Har gått strålande bra”
Den 32-åriga tjejen från Röbäck jobbar som lärling hos amatörtränaren Ingemar Hultqvist (stall Ratu) tillsammans med Samu Sundqvist. Trion driver ett litet men naggande gott stall med åtta hästar och har varit mycket framgångsrika senaste åren. I fjol vann hästarna var tredje lopp de startade i och på 30 segrar blev det 2,2 miljoner kronor inkört. Höjdpunkten kom den sista söndagen i oktober på Solvalla där det blev en dubbelseger i semifinalerna i Breeders Crown. Det var syskonen Eva I.H. och Selmer I.H. som levererade imponerande prestationer.
- Det har gått strålande bra, även om vi hade önskat att få sätta pricken över i:et i någon av Breeders Crown-finalerna. Men överlag har hästarna gjort väldigt bra prestationer under året. Vi har ett litet material men fina hästar och vi har mycket tid Samu och jag att jobba med hästarna och lägga ner mycket tid på varje individ. Samu är försteman och sköter träningsupplägg och matchning och så jobbar vi tillsammans. Det fungerar jättebra och Samu har även utvecklat mig mycket också, säger Malin.

”Genombrottsår i fjol”
Hon har fått ett rejält uppsving som kusk de senaste åren och även om 2016 var mycket bra med 21 segrar så gick det ännu bättre i fjol med 32 segrar och 1,3 miljoner inkört. Malins bästa år hittills i karriären.
- Det får man verkligen säga att det var mitt genombrottsår i fjol. Några år tidigare hade jag dragit ner på körningarna men så bestämde jag mig för att köra allt jag kunde och det har gett bra utdelning. Det gick långt mycket bättre än vad jag vågade hoppas på och jag fick bland annat köra lärlings-SM i fjol.
- Bästa sättet att komma framåt och utvecklas som kusk är att köra mycket lopp och samla rutin. Man lär sig i princip något varje gång och jag vill köra alla typer av hästar. Man ska aldrig underskatta någon och jag har sagt att man även lär sig något av de dåliga hästarna så jag tackar aldrig nej till en styrning.

Rejäla hemmabyggda skor på förvandlingsnumret
Om vi går tillbaka till Jaguar Håleryd så har han blivit rena förvandlingsnumret sedan han köptes av Linnea Lundgren och kom i hennes i träning i början av mars i fjol. Den fyraårige valacken var tidigare i träning hos Per Linderoth och efter segern i debuten blev det sedan mest galopper. Hos amatörtränaren Linnea Lundgren har hästen hittat stilen och vunnit sex lopp och ståtar nu med tre raka segrar.
- Jaguar Håleryd är en fin häst men han har varit valpig och omogen. Linnea har gjort det jättebra och jobbat på med honom utifrån hans förutsättningar. Först och främst var det att hästen skulle börja sköta sig och fungera, och i andra hand att han skulle prestera.
- Han har fungerat bättre och bättre och efterhand kom vi underfund med att han hade ont i fötterna. Det tog en stund för Linnea och mig att klura ut det tillsammans. Det är ju Linnea som tränar och sköter hästen men jag har skott honom och vi har tyckt det varit lite märkligt att han har fallit ur aktionen. Så nu går han med rejäla hemmabyggda skor och sulor och det har funkat bra, säger Malin.

”Har aldrig förlorat i strid häst mot häst”

Vad är Jaguar Håleryd för typ av häst?
- Han är väldigt allround, startsnabb och går från alla positioner. Han har vunnit från ledningen, utvändigt om ledaren och från kön. Hästen är fantastiskt behaglig att köra i loppen och slösar inga krafter i onödan. Det är ingen glänsare som sticker ifrån de andra utan han gör bara vad som behövs. Det kan se lite oroväckande ut när man får påminna honom men han svarar alltid ärligt häst mot häst.
- Han har aldrig förlorat när det har varit strid sida vid sida mot en annan häst. Det är lite som så att han kan vinna med en nos på en 1.18-tid och han kan vinna med en nos på en 1.15-tid. Det känns som att det finns kapacitet och utveckling i hästen.

Vad säger du om insatsen vid V75-segern senast?
- Jag var jätteglad att han skötte sig så bra från start eftersom han gjort bort sig en del tidigare. Han klev iväg bra och när han fick bestämma så var han nästan skyldig att vinna. Jag tror att han åker dit på en kortspeed mot Vincent Caprese men den hästen tog ett felsteg på upploppet och tappade farten på det. Även om han inte vann med någon stor marginal så var det inte slutsålt i mål. Jag drog vad som gick femhundra kvar men han är inte en sådan som sticker ifrån de andra.

”Spåret är ett plus – bättre bakifrån”
På lördag är det dags för en ny start i V75 för Jaguar Håleryd. Han startar i den andra avdelningen på Bergsåker, har spår sju bakom bilen och körs återigen av Malin Viklund.
- Spår sju är ett plus för honom för han är bäst när han får starta längre ut bakom vingen där det är bättre fart och man slipper att ta i honom så mycket. Det är större chans att han sköter sig från sådana lägen. Nu skötte han sig även bra senast då han hade spår längre in och det var första gången som hästen har känts så stabil långt in bakom vingen.
- Jag har aldrig kört på honom från start men trots det har han öppnat snabbt och han får kliva iväg själv. Sedan om det blir ledningen igen eller tredje par utvändigt får vi se. Jag tror faktiskt att han är bättre bakifrån då han får jaga de andra men hamnar han i spets får han göra det också. Jag tycker att hästen var heroisk när han galopperade från start näst senast och ändå rundade alla ifrån kön.
- Nu har jag inte börjat läsa på motståndet så mycket ännu men han hävdar sig bra i klassen och att det är skotvång är såklart ett plus eftersom han alltid tävlar med skor. Han fixar även alla banunderlag, stumma banor, isbanor och kladdiga banor. Jag förstår att det inte är lika låg klass som senast i Umeå men jag tror ändå att han är en av de som är med och gör upp om det. Det är härligt att åka ut med en sådan här häst som man inte känner sig slagen med. Det skulle vara förträffligt om året började med en ny seger. Inga ändringar, samma vagn och utrustning som tidigare, säger Malin Viklund.

Michael Carlsson, Kanal 75


Att första V75-segern kan vara känslosam fick vi många exempel på under juldagstravet från Umåker.Varken tränaren Linnea ..


Att första V75-segern kan vara känslosam fick vi många exempel på under juldagstravet från Umåker.
Varken tränaren Linnea Lundgren eller kusken Malin Wiklund kunde hålla tårarna tillbaka sedan radarparet nått sin största framgång tillsammans när Jaguar Håleryd gick undan från ledningen.
- Jag är så glad att det inte är sant. Det känns som en saga, jag trodde aldrig att det skulle gå. Det är helt galet. Man kan aldrig slappna av med den här hästen eftersom man vet att han kan hoppa, jag tror att jag höll andan i 2 600 meter, sade tränaren som på åtta månader förvandlat den kroniske galoppören till en V75-vinnare.
För Malin Wiklund var det toppen på ett genombrottsår som kusk där hon vunnit 32 lopp, varav äntligen ett på V75.
Att det var en populär vinnare syntes på publikuppslutningen vid vinnarcirkeln.
- Det är helt otroligt att få ta sin första V75-seger med Linneas häst, och få göra det på hemmaplan. Hon som stått vid min sida och varit min högra hand i halva livet. Sedan blir man helt varm i hjärtat av att få se alla komma ut och jubla. Det är så här trav ska vara, det är underbart, sade den populära hemmakusken.

Ingen sovmorgon efter julfirandet
Någon hemmaplan var det sannerligen inte tal om för Lovisa Canneryd, som inte verkar lida av att vara morgontrött.
- Vi hade lite julafton med släkt och vänner, så fick vi åka i morse. Vi reste 03.40, berättade Lindesbergsamatören sedan hon torkat tårarna från kinderna efter att ha fått se sitt kallblodssto Rus Can klä av betydligt mer garvade konkurrenter från svårt utgångsläge för Ulf Eriksson.
- Vilken julklapp, jag trodde inte att jag skulle behöva gråta idag. Det är fantastiskt vilken häst det är och att få avsluta året på topp, förklarade Canneryd innan hon styrde mot hästtransporten för 65 mil hemåt i decembermörkret.

Dubbeln för Jenny Engfors
Bättre på att hålla känslorna i styr var Jenny Engfors sedan hon satt dit norske isbanespecialisten Myr Faksen i kallblodsloppet.
Och tur var nog det.
I loppet efter svingade hon sig nämligen upp bakom egenägda Barbed Wire Bronco och bjöd på omgångens knall när ekipaget visslade förbi konkurrenterna över upploppet.
En präktig dubbel för Bodenlärlingen som jobbar hos Hanna Olofsson och inför juldagen bara hade kört ett V75-lopp under 2017.
- Jag kan inte riktigt förstå det, jag trodde inte på det. Men hästen kändes riktigt fin och när jag vred på så bet det verkligen, sade Engfors som ombads summera sin juldag:
- Det måste vara den bästa jag upplevt.

Ännu en seger för Ratu
Även om det inte skedde i sulkyn så kunde även Malin Viklund räkna in en V75-dubbel innan dagen var slut.
Som en del i landets mest segerrika amatörstall har hon upplevt otaliga framgångar från sidan under året och när Magnifik Brodde spurtade hem Varma Hästägarkanna för John Östman blev det ännu en fjäder i hatten för Umåkers nya tungviktare stall Ratu.
Sambon Samu Sundqvist lyckades emellertid inte fullborda succén med favoriten Eva I.H. utan fick se Umekollegan Mika Haapakangas’ Vic de Luxe spåra runt om för Krister Söderholm.
Upbeat Music och Peter Eriksson var den sjunde pusselbiten som krävdes för att finna alla rätt på V75 och belönas med 968 068 kronor för sju rätt.
På annandagen drar Winter Burst vidare till Solvalla med V75-finaler.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-2 Per Linderoth 2160/9 A 0 g 44
2016-10-27 2016-10-27 Gävle-2 Per Linderoth 2140/1 B 0 18.5g 47
2016-06-09 2016-06-09 Bollnäs-10 Per Linderoth 2140/10 C 0 18.7g 247
2016-05-20 2016-05-20 Östersund-1 Per Linderoth 2160/15 A 5 17.4 36
2016-05-05 2016-05-05 Bergsåker-1 Per Linderoth 2140/5 C 5 16.6 18
2016-04-24 2016-04-24 Bergsåker-1 Per Linderoth 2140/5 D 1 17.2 16
2017-12-25 2017-12-25 Umeå-7 Malin Viklund 2640/2 B 1 17.9 23
2017-11-25 2017-11-25 Umeå-7 Malin Viklund 2140/1 C 1 16.8g 33
2017-11-09 2017-11-09 Bergsåker-7 Malin Viklund 2640/7 B 1 17.8 52
2017-10-20 2017-10-20 Umeå-11 Malin Viklund 2140/4 B 3 15.5 60
2017-10-09 2017-10-09 Boden-1 Malin Viklund 2140/10 B 0 16.3g 67
2017-09-20 2017-09-20 Bergsåker-2 Malin Viklund 2140/10 C 3 15.0 125
2017-09-08 2017-09-08 Skellefteå-1 Malin Viklund 2140/1 C 2 18.4 71
2017-08-19 2017-08-19 Umeå-8 Malin Viklund 2140/6 C 1 16.6 25
2017-07-28 2017-07-28 Umeå-2 Malin Viklund 1640/1 C 4 18.2 29
2017-07-15 2017-07-15 Solänget-4 Malin Viklund 2140/6 C 0 g 22
2017-07-07 2017-07-07 Lycksele-1 Malin Viklund 2140/11 D 0 g 32
2017-06-20 2017-06-20 Solänget-3 Malin Viklund 2140/6 D 1 17.9 28
2017-06-08 2017-06-08 Umeå-4 Malin Viklund 2140/1 D 0 g 99
2017-04-13 2017-04-13 Boden-3 Malin Viklund 2140/7 B 1 18.7 34
2017-03-08 2017-03-08 Gävle-2 Ulf Eriksson 2640/1 D 0 g 165
2017-02-13 2017-02-13 Östersund-3 Per Linderoth 2160/7 B 7 19.0g 81
2018-08-02 2018-08-02 Umeå-2 Malin Viklund 2140/9 C 0 16.1g 32
2018-03-27 2018-03-27 Bergsåker-5 Malin Viklund 2140/8 C 1 15.0 32
2018-03-04 2018-03-04 Umeå-10 Malin Viklund 2640/9 B 2 17.8 51
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-6 Malin Viklund 2140/7 D 7 15.6 114
2019-12-06 2019-12-06 Umeå-9 Malin Viklund 2660/9 C 0 g 27
2019-11-26 2019-11-26 Bergsåker-1 Malin Viklund 2140/9 D 0 17.0 364
2019-11-07 2019-11-07 Bergsåker-11 Malin Viklund 2140/14 C 4 15.7 123
2019-10-18 2019-10-18 Umeå-2 Malin Viklund 2140/6 C 0 19.3g 24
2019-09-17 2019-09-17 Hagmyren-4 Malin Viklund 2140/6 D 0 17.4 98
2019-08-26 2019-08-26 Östersund-2 Malin Viklund 2140/3 D 2 14.8 310
2019-06-28 2019-06-28 Lycksele-5 Malin Viklund 2140/5 D 0 g 86
2019-06-14 2019-06-14 Umeå-4 Ingvar Nyberg 2660/14 D 4 16.7 177
2019-06-01 2019-06-01 Dannero-4 Malin Viklund 2680/8 B 7 17.0 33
2020-08-04 2020-08-04 Boden-3 Malin Viklund 2640/5 D 0 17.7 108
2020-04-28 2020-04-28 Umeå-8 Malin Viklund 2140/7 C 1 16.6 59
2020-02-08 2020-02-08 Skellefteå-4 Malin Viklund 2140/7 D str
2020-01-22 2020-01-22 Skellefteå-4 Malin Viklund 2140/2 D str
2020-01-07 2020-01-07 Skellefteå-5 Malin Viklund 2160/12 C 3 17.5 55ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se