Ivan travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ivan travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ivan har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ivan har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ivan


 Det kunde inte ha blivit ett mer välregisserat avslut.Norges mångfaldige championtränare Wido Neuroth är inne på sin avskedstur..


 Det kunde inte ha blivit ett mer välregisserat avslut.
Norges mångfaldige championtränare Wido Neuroth är inne på sin avskedsturné efter en drygt 50 år lång karriär.
Nästa år ska sonen Jan-Erik sluta rida och istället ta över ansvaret för stallets hästar.
Men duon hade en sista chans att vinna det norska galoppderbyt tillsammans.
Ett lopp där pappa hade sex inteckningar, men sonen ingen.
Och sagan fick ett lyckligt slut sedan Ami de Vega inte bara besegrat utan utklassat sina kullkamrater på det krävande underlaget där arrangörerna såg sig nödgade att kort före start ändra bansträckningen till den inre svängen, vilket innebär att det annars så utslagsgivande 800 meter långa upploppet halveras.
- Det var en överraskning för mig när det blev inre sväng och det gjorde att vi fick lägga upp en ny taktik med offensivare planer. Det var jag inte nöjd med, konstaterade Wido Neuroth aningen bistert innan han sprack upp i ett stort leende inför den jublande publikskaran.
- Jag visste inte att jag hade så många fans. Det är klart att jag kan njuta av det här med så många människor, det här kommer jag aldrig att glömma. Det var verkligen stort och hästen var fenomenalt bra.
Ännu mer känslor visade Jan-Erik Neuroth som var med i tätkänning hela vägen varpå Ami de Vega helt sonika galopperade ifrån sina konkurrenter sista 200 meterna.
- Banan var tung, så jag valde att hålla igång honom till mål. Det här är mitt största ögonblick i karriären, på hemmabanan, det bara är det, sade Neuroth junior med sprucken röst.

Hard One to Please tillbaka i vinnarcirkeln
Dagens andra höjdpunkt var Grupp 3-löpningen Marit Sveaas Minneslopp som såg en likaledes bejublad återkomst för Hard One To Please.
Fjolårets utropstecken i Skandinavien som vann dubbla derbyn och tvålade dit äldre eliten i Stockholm Cup hade floppat i årets två första starter, men stod nu åter att känna igen.
Ridande Sandro di Paiva kunde bjuda på en rejäl segergest över mål sedan fyraåringen krigat ner sina äldre och mer garvade konkurrenter
- En väldigt bra häst som jag verkligen är glad att få rida. Han sprang som en champion, kommenterade segerjockeyn medan tränaren Annika Bye Hansen fyllde i:
- Det har varit en misslyckad säsong, men nu tog vi igen allt. Han funkade inte alls på banan i Goodwood senast, men idag var det den tunga banan som räddade oss. Normalt är 1 800 meter för kort för honom, sade Bye Hansen och meddelade att siktet nu är inställt på att försvara titeln i Stockholm Cup.
Dubbla listedvinster blev det för hemmabanans dominanter Niels Petersen och Carlos Lopez.
Lopez lurade konkurrenterna i Polar Cup då han tog vänster över upploppet med Let’s Go Crazy och sprintade ifrån övriga fältet som valde att avsluta närmast publikplats.
Lanwades Stud Stakes såg rafflande ut med samtliga sex hästar sida vid sida halvvägs in på det långa upploppet. Då visade fjolårsvinnaren Iron Butterfly vem som var starkast och tågade undan till 200 000 norska kronor och en eftertraktad fribetäckning.
Ingen hittade sex rätt på V64 vilket innebär att 1,4 miljoner kronor går vidare till kommande söndag på Bro Park i form av jackpot.

Robin Johansson, Kanal 75


Admiral As svarade för en minst sagt svettig insats när han tog hem det anrika storloppet. Snacka om att bästa hästen vann över den mas..


Admiral As svarade för en minst sagt svettig insats när han tog hem det anrika storloppet. Snacka om att bästa hästen vann över den mastiga distansen, 3140 meter. Han hade det sämsta utgångsläge med spår åtta bakom bilen och fick en dryg inledning med tredjespår genom första kurvan. Samtidigt hade Power öppnat snabbt till ledningen och Robert Bergh hade inga planer på att släppa ifrån sig taktpinnen när Örjan Kihlström kom fram utvändigt med Admiral As. Därmed var loppet ganska så låst och tätduon fick anföra i ett moderat tempo över den respektingivande distansen. Power ledde fortfarande när upploppet nalkades men då plockade Admiral As fram en växel till och kopplade greppet. Han tog ner Power på ren råstyrka och kunde sedan hålla undan före en sylvasst spurtande Bengurion Jet, som flög fram via open stretch den sista biten. Segertiden blev 1.12,5/3140a och förstapriset var 1,5 miljon kronor.
– Men helvet vilket lopp han gjorde! Kul, kul, kul, utbrast Daniel Redén när han intervjuades precis efter målgång.
– Örjan är Örjan och dom körde sakta där framme och bjöd inte in dom där bak. Vi har sett många gånger att !Admiralen” kan gå i dödens och i sista sväng såg han lite full i fan ut med slickade öron. Jag tänkte att ska det verkligen kunna gå men han har en ruggig inställning. Han trivs bra hos oss och har verkligen levererat, fortsatte Redén som fick in Admiral As i träning i april tidigare i år. Det här var fjärde starten i den nya regi och andra raka segern.
– Han har verkligen levrat och bara blivit bättre och bättre. Han har blivit starkare och fått trampa mycket sand och lera hemma i träningen. Jag har haft några hästar åt Lennart (Ågren) och han ville prova något nytt. Ibland är det inte fel att prova något nytt om man kör fast.
– Hästen är lite speciell, det har jag känt hemma och han kan reagera genom att kasta sig i galopp när det blir tajta situationer. Jag har provocerat honom genom att låta honom springa med slaka tömmar i sanden för att han ska bli lite mer trygg i sig själv. Men de tär en jäkla kille som har en jäkla talang, sa Daniel Redén.

”Det löste sig inte – men han vann ändå”
Även segerkusken Örjan Kihlström var förstås full av beundran över Admiral As.
– Han visade senast att han var i riktigt bra form, men sedan hade vi ett dåligt läge så det var lite blandade känslor innan, sa Örjan Kihlström.
– Det skulle helst lösa sig och nu gjorde det inte det, men hästen var bra nog att vinna ändå. Tempot var lågt vilket var positivt för oss. Det var en tuff inledning men sedan var det ett jämnt och lugnt tempo. Han gjorde allt jobb själv och lyckades ändå vinna, fortsatte Kihlström.

Goop och Working Class Hero obesegrade ihop
Björn Goop vet inte hur det känns att förlora med Working Class Hero. Han körde den Jörgen Westholm-tränade hästen för femte gången – och de tog femte segern tillsammans. Working Class Hero var andrahandsfavorit i den inledande avdelningen, tillika finalen i Klass ett. Theycallmesixten öppnade sylvasst från bricka åtta bakom bilen och susade till ledningen. Working Class Hero inledde som tredjehäst men ut ur första kurvan gjorde Goop slag i saken och körde till ledningen efter ett halvvarv som öppnades efter 1.08,8. Han fick sedan dämpa tempot till 1.12 och hade favoriten Hankypanky Pinkman på utsidan. När det var sexhundra meter kvar kastade Magnus A Djuse loss Kapten Brodde som kom med en kraftfull attack och tog sig fram utvändigt om Working Class Hero i utgången av sista sväng. Men han förmådde aldrig koppla något grepp på ledaren som stack ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev strålande 1.11,6/2140a. Kapten Brodde fullföljde mycket starkt till andraplatsen.
– Han har ett stort steg och framförallt har han orken att orka med ett stort steg. Hästen har ett jäkla driv och en ruggig fysik och en fantastisk inställning. Det var ungefär ett sånt här scenario som jag hade hoppats på att det skulle bli. Kapten Brodde kom väldigt fort men min häst kändes väldigt fin och var mycket bra, sa Björn Goop.
Favoriten Hankypanky Pinkman blev trea utan att ha sin bästa dag enligt Örjan Kihlström.
– Han var bra men fick det tyngsta loppet av alla. Samtidigt var han inte riktigt så bra som när han har varit som bäst, sa Örjan Kihlström.

Från vinnarhålet till ledningen - och seger
Den andra avdelningen på V75 blev händelserikt i slutskedet. Helt plötsligt galopperade ledande Comes With Age i sista sväng. I rygg på ledaren satt Mellby Joker och på utsidan fanns Karat River. Den sistnämnda hade Johan Untersteiner sänt fram i ”dödens” inför slutrunvan. Magnus Jakobsson lät Comes With Age galoppera undan och ut ur fältet, och därmed satt Mellby Joker hux flux i ledningen i utgången av slutkurvan. Det blev en duell upploppet ner mellan Karat River och Mellby Joker, men den sistnämnda höll undan knappt men säkert. Örjan Kihlström körde åt Daniel Wäjersten som tränar hästen, och segertiden i den här finalen av Silverdivisionen blev 1.11,4/2140a.
– Hästen kändes fin hela vägen. Det stod och vägde upploppet ner men han höll farten bra. Det var ovisst men 50 kvar kändes det som att han skulle greja det, sa Örjan Kihlström.

Raketspurt av Monastery Boko – Danger Bi urtapper
I fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne, tillika V75-3, skrällvann Björn Goop tillsammans med Monastery Boko. Han satt sist i fältet i femte par utvändigt samtidigt som tempot var högt uppskruvat i täten. S.I.P kunde överta ledningen från en hetsig Make It Schermer, där den sistnämnda var väldigt hetsig i täten. Storfavoriten Danger Bi hängde hela det första varvet i tredjespår innan han kom fram utvändigt om ledaren varvet kvar. Danger Bi kopplade greppet inne på upploppet och såg ut att gå mot seger, men då kom Monastery Boko stormande långt ut i banan. Han var ute i vida spår genom slutsvängen och hade långt fram, men spurtade otroligt vasst och nådde fram till segern precis på mållinjen. Segermarginalen blev en nos och båda hästarna noterade tiden 1.11,7/2140a. Monastery Boko tränas av Paul Hagoort i Holland.
– Danger Bi gjorde ett helt fantastiskt lopp. Min häst gjorde en rejäl avslutning men han var heroisk, sa Björn Goop och fortsatte.
– Vi hade såklart en stor fördel av de körde så fort där framme, men han gjorde ett jättebra lopp. Han kändes så jäkla fin när vi gick ut på slutvarvet men samtidigt tyckte jag att han fick så dåliga ryggar och var långt utanför doseringen i sista sväng. Men han gjorde en rejäl avslutning.

Keep Gamble imponerade – ”Är häftig att köra”
Keep Gamble imponerade stort när han vann finalen i Klass två för Magnus A Djuse. Han öppnade snabbt till ledningen och inledde i 1.09-tempo och varvade på 1.12,2. Över upploppet ryckte han undan till en mycket lätt seger och såg otroligt läcker ut vid målgången. Segertiden för den Timo Nurmos-tränade hästen blev strålande 1.11,6/2140a och intrycket var femstjärnigt. Det här var den fyraårige valackens femte seger i åttonde starten, och det var en imponera segerkusk efter loppet.
– Det var en trevlig åktur och han var riktigt fin, precis som han var i Örebro. Han är mer stark än snabb och häftig att köra. Han öppnade bra och det var lite förvånande att vi skulle sitta i ledningen efter fyrahundra meter. Att vinna på1.11,6 i den här klassen är fantastiskt, sa Magnus A Djuse.

Smällkaramell när 1-procentare vann
Det blev en riktig smällkaramell i den femte avdelningen, tillika Bronsdivisionens final, när Dominic Webb storskrällde för Dante Kolgjini. Han fick en fin löpning i rygg på den ledande favoriten Global Dash. När upploppet kom så vred Dante ner sin häst på open stretch, och Dominic Webb spurtade mycket vasst och kort före mål var smällen ett faktum. Hästen, som tränas av broder Adrian Kolgjini och ägs av pappa Lutfi, var spelad till blott en procent på V75. Men helt förvånad var inte segerkusken.
– Om man kollar på vad han har haft för spår så var det här första gången på två år som han hade framspår. Jag varnade lite för honom som en topp tre-placering. Jag hade ställt in mig på att försöka få rygg på tvåan (Global Dash) och han kändes fin hela vägen. Jag hade så mycket att åka med i sista sväng och bara väntade på att få vrida ut honom, sa Dante Kolgjini.

Gocciadoro fick stryka favoriten – då vann stallkamraten
Alessandro Gocciadoro fick stryka favoriten Destiny Effe på grund av feber i Diamantstoet, V75-6. Han fick därmed stå vid sidan och kunde se sin andra häst Celiaz vinna för Mika Forss. Efter en vid förstasväng körde Mika Forss offensivt och forcerade Celiaz till ledningen. Hon blev sedan tufft utmanad genom sista sväng och såg ett tag ut att schabbla lite med travet men styrka fanns det så att det räckte och blev över. Väl inne på upploppet så var det ingen som kunde gå i närkamp med Celiaz som gled ifrån enkelt på tiden 1.12,1/2140a.
– Det är roligt att köra hästar som är i ordning och kan springa hela vägen till mål. Björn kom i full fart 500 kvar men hon svarade fint och vann mycket enkelt. Det var en riktigt snabb avslutning och hon hade lite krafter kvar, berömde Mika Forss.
Sju rätt på V75 gav 1 343 963 kronor. Sex rätt gav 6278 kronor och fem rätt betalade 226 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Det i dag sjuåriga stoet 2 Pappajonnys Ilse (V75-1) vann två STL-lopp på kort tid som fyra- och femåring och blev tillsammans med ..


 Det i dag sjuåriga stoet 2 Pappajonnys Ilse (V75-1) vann två STL-lopp på kort tid som fyra- och femåring och blev tillsammans med sin karismatiske tränare Mikael Eriksson ett populärt inslag på rikstoton. De senaste säsongerna har dock hästen inte synts fullt lika ofta i rampljuset – fram till alldeles nyligen. Pappajonnys Ilse har gjort flera starka insatser i sommar och fick senast dessutom återvända till vinnarcirkeln, efter att ha försvarat sig storartat i ett lopp på Bergsåker.
Hästen har verkligen hittat stilen igen?
– Ja, hon gick ju jättebra förut, men sedan fick hon en massa problem; hon fick sårskador och korsförlamningar och så flyttade vi stall två gånger och mycket annat. Så i princip hade jag väl gett upp med henne, förklarar Mikael Eriksson och fortsätter om sin hästs återfunna storform:
– Men nu har hon gått 1.13-tider de senaste gångerna så formen är väldigt bra, jag skulle tro den kanske är 95 procent nu på lördag. Hon har ju startat väldigt tätt ett tag, hon gjorde fyra starter på nitton dagar, men nu kommer det ju ha gått nio dagar sedan senaste starten. Det är lite som idrottsmän på elitnivå brukar göra, tränar hårt och så ett litet uppehåll och så kommer de igång igen.

Älskar dödens – ger aldrig upp
När den här lördagens jackpotomgång av V75® körs i Rättvik är Pappajonnys Ilse tillbaka i svensk travsports finrum igen. Stoet startar i den inledande avdelningen, ett försök till Bronsdivisionen. Sin seger senast till trots lär hästen inte tillhöra de mest streckade i den nu tuffare konkurrensen, men tränaren andas sedvanlig optimism.
– Ja, men jag tror det kan gå vägen alltså. Jag är medveten om att det är tuffa motståndare men många av dem har också fått sämre lägen. Det ska bli jävligt spännande att se hur långt hon räcker och skulle hon få gå i ledningen eller i dödens, då lovar jag att hon hellre offrar sina fyra ben än ger upp. Hon har en sådan ”skalle”.
Det är spår två i voltstart nu, men det ska inte innebära några problem?
– Hon har aldrig visat några osäkra tendenser och brukar ju kasta sig iväg ur volten från alla spår. Det är inget problem utan jag tror snarare att hon är gynnad jämfört med många andra som ju oftast tävlar med autostart. Min häst är naturligt startsnabb, kanske ingen blixt men över medel. Sedan vet jag inte hur snabba ut de andra är men vi hoppas kunna köra till täten eller mot dödens, hon går bäst där och hästen älskar ju dödens, säger Mikael som tillägger:
– Fyra gånger har hon gått i ledningen och har vunnit tre…
Ni har också genomfört lite utrustningsändringar på sistone?
– Hon har gått med googles-huvudlag i fyra starter och i de tre senaste starterna också ett nät för ögonen, hon gillar inte att få grus i ögonen, men med den här utrustningen känner hon sig tryggare och har ju gått jättebra i ryggar också.
Ditt råd till spelarna är alltså att strecka?
– Det tycker jag absolut. Hon är inte ofarlig. Hästen är naturligtvis inte rankad etta i några tips men hon kan bli en obehaglig överraskning, det har jag feeling för.

Ska bli mamma – har planen klar
En annan anledning till nytändningen för Pappajonnys Ilse kan ligga i magen. Stoet är faktiskt dräktigt och har bara ett antal veckor kvar av sin tävlingskarriär.  Till våren blir hon mamma.
– Ja, hon konstaterades dräktig i maj och vi siktar på att hon ska göra sin sista start på V75® i Eskilstuna den 16 september. Hon får tävla fram till dess.
Blivande stolt far är Sauveur. Är det en ny stjärna i vardande kanske?
– Ja, jag kan inget om stammar och blodslinjer och sådant, jag bryr mig inte om det, utan jag bara älskar hästen Sauveur. Den är ju mer franskstammad och Pappajonnys Ilse är ju mer amerikansk, men väldigt stark, säger tränaren och avslutar:
– Så det här fölet hon får, jag siktar på att vinna Harper Hanovers lopp 2030 med det, det är min plan. Men vi får väl börja på V75® och i årgångsloppen först…

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Halmstad delade fredagskvällens V64®Xpress med Romme och på dalabanan visade Daniel Wäjersten upp en väldigt intressant treå..


 Halmstad delade fredagskvällens V64®Xpress med Romme och på dalabanan visade Daniel Wäjersten upp en väldigt intressant treåring.
Namnet att lägga på minnet är Kuiper. Den fint stammade Face Time Bourbon-sonen gjorde sin karriärs tredje start och noterande andra segern på riktigt lovande vis. I ledningen tryckte Wäjersten på gaspedalen med 700 meter från mål, Kuiper skaffade sig blixtsnabb ett par längder och såg ut att bolla med sitt motstånd över upploppet i en kvick avslutning.
– Han hade väldigt fin uppsyn tidigt, jag gillade honom och var oerhört glad när jag fick in honom i träning, det är ju en fantastisk härstamning i honom. Han har varit jättefin i de här senaste starterna och det är nog inte alls omöjligt det är en kriteriehäst, sa Daniel Wäjersten.

Pharagraf förvisade favoriten
I Halmstad stod Ivelin Ivanov-tränade Pharagraf  för en riktigt skarp insats.
Valacken fick press under vägen, men förvisade ändå favoriten Klondyke River till slut.
Alessandro Gocciadoro bärgade en seger även på fredagskvällen på Romme.
Magnus A Djuse skötte tömföringen bakom Cash Back Bi som först hade dödens, men fick rygg och kunde vänta till upploppets början för att avväpna Portofino som stod för ett rejält lopp utvändigt om ledaren.
Johan Untersteiner har en lovande variant i treåriga stoet Farina.
Efter ett par galopper i raden fick hon travet att stämma och kunde visa sin kapacitet. Fram till dödens och svarade ut all uppvaktning.
Kvällens överraskning stod elvaårige Andre Ward för. Dansken, körd av Stefan Persson, avgjorde enkelt i spurten.
Illfindmywayhome tog första årsseger när han hittade rätt väg till mål och satte nosen först i en stentuff upploppsstrid.
6 rätt på V64® belönades med 9786 kronor. För 5 rätt 129 kronor och för 4 rätt 20 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 När V75® avgjordes i Årjäng den 15 juli blev utdelningen hög trots att exempelvis storfavoriten San Moteur infriade.En av huvudor..


 När V75® avgjordes i Årjäng den 15 juli blev utdelningen hög trots att exempelvis storfavoriten San Moteur infriade.
En av huvudorsakerna till att endast ett fåtal system lyckades pricka sju rätt var Hulte Annika med sin kusk Emil Eriksson. Ekipaget delade ut 64 gånger pengarna i vinnarodds och var streckade på blott en procent av insatsfördelningen.
Segerglädjen gick dock inte att ta miste på. 27-årige Emil Eriksson firade med segergest vid målgång efter att, för spelarna högst överraskande, ha tagit sin karriärs första seger på V75®.
– Ja, det var ofantligt häftigt, verkligen. Det var lite svårsmält. Det blev sådan stor uppståndelse efteråt och det är lite svårt att sätta ord på det. Man har ju skrivit in sig i historieböckerna genom en sådan seger, Erik Perssons Memorial är ju ett anrikt lopp. Det var stort för mig, berättar Emil.
Men var det verkligen en lika stor överraskning för dig, som för spelarna?
– Alltså, jag visste att jag satt bakom en häst i form och som är väldigt bra. Vi hade ju mött flera av de hästarna tidigare och hon hade gjort det bra mot dem och till och med slagit några av dem. Så att hon skulle vara bra det hade jag klart för mig och att hon kanske var lite för dåligt spelad kontra hennes insatser tidigare. Sedan var det väl så att jag körde lite för snällt med henne i starten före det, på Dannero, men vi ville att hon skulle få ett lopp innanför västen inför starten i Årjäng. Hon kändes fantastiskt fin och jag tog med mig den positiva känslan och kände att jag ändå skulle ha en realistisk chans att vinna. Så en så stor chock för mig var det inte, som man kanske kunde tro om man bara tittade på oddsen.

Ledde till en fin vänskap
Emil Eriksson är kanske för den breda publiken inte ett så välkänt namn, men han har varit en del av travsporten i stort sett hela sitt liv. Trots att han inte hade travet med sig från allra första början.
– Jag kommer från en familj som egentligen inte hållit på med hästar, i alla fall inte mina föräldrar, men jag var väldigt intresserad och började först på ridskola. Jag kände väl det kanske inte var något för mig, men så hade de ju travskola på Hagmyren och det var så det började. När jag var tolv år fick jag praktik hos Thomas Lönn och där var jag på helger och lov ända fram till gymnasietiden på Wången.
Därefter bar flyttlasset söderöver, till Skaraslätten.
– Ja, jag var först hos Anna Forssell, men fick hemlängtan och ett erbjudande att jobba hos Thomas Lönn igen, var där två år, sedan tre år hos Jan-Olov Persson och sedan en tid hjälper jag till mycket i olika stall, inte minst hos Jan Ove Olsen. Jag skor väldigt mycket och man kan väl säga att jag är hovslagare i första hand.
Och så har du ett nära samarbete med Leif Jonsson, som tränar Hulte Annika?
– Ja, absolut. De behövde hjälp när Leif blev sjuk förra året, vi trivdes bra ihop Leif, Annika och jag och när han inte kunde göra allting själv så fick jag vara med och köra jobb när han inte kunde. Nu sköter han det mesta själv och det gör han med bravur. Men det har blivit till en fin vänskap och det är väldigt inspirerande; jag har alltid sett upp till sådana som Leif, jag har ju sett hans hästar ända sedan jag började springa på travet. Sedan är det en bonus allt man får uppleva, att man får vinna lopp och dessutom så pass stora lopp som senast.

Kan man hitta rätt slagläge så…
Efter skrällsuccén i Årjäng senast spänner teamet kring 2 Hulte Annika (V75-4) bågen mot V75® igen. Nu gäller Erik Graléns Minne – på hemmabanan Hagmyren.
– Det blev så. Det föll på det här loppet till slut, vi hade lite andra alternativ också men att det var lång distans jämfört med kort distans fällde avgörandet.
Så du ser lång distans som en fördel?
– Både och kan man väl säga. Hon är lite gynnad av att loppen går saktare, inte för att hon inte kan springa fort själv, men de andra loppen vi valde mellan hade också varit spårtrappor och det hade inte blivit så kul lägen heller.
Hur ser du på möjligheterna i lördagens lopp då?
– Det känns väl som att den som får det bästa loppet också kommer att vinna. Hästarna som står på startvolten känns väldigt jämna och Perssons hästar där bak är bra, jag har respekt för dem och de kommer från fina insatser. Jag kommer väl inte köra särskilt offensivt den här gången, men jag skulle gärna vilja ha rygg på Ulf Ohlsson (Trö Kasper reds.anm.) som jag tror gärna kör i ledningen. Det känns väl som att det kan bli ett vinstgivande rygg att ha hela vägen. Kan man hitta ett slagläge på sista bortre långsidan så kan vi nog vara med där framme och slaget är aldrig förlorat förrän det är över. Men vi behöver lite tur och skulle vi vara fyra, femma här så är jättenöjd.
Det blev andraspår i volten. Men det är inga problem för Hulte Annika?
– Hon är okomplicerad vilket spår hon än har. Det är snarare kanske en fördel kontra mot att hon skulle ha spår ett tror jag. Hon är mycket lättplacerad i volten och går alltid i väg bra.
Men ni blir inga 64-oddsare den här gången väl?
– Det är tuffare mot och det är upp till spelarna att avgöra, men det finns väl en risk att vi inte ger riktigt lika högt odds nu…Prestationen senast ligger färsk på näthinnan, det har gett ringar på vattnet och det var nog en ögonbrynshöjande insats för de som ska spela. Samtidigt vill jag väl ligga lite lågt, för jag tycker det är ett tuffare lopp den här gången, avslutar Emil.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Det var två månader sedan han slutade heroisk tvåa i Harper Hanovers lopp.Det var också den senaste starten för Kentucky Rive..


 Det var två månader sedan han slutade heroisk tvåa i Harper Hanovers lopp.
Det var också den senaste starten för Kentucky River. Men det verkade inte direkt bekomma den urstarke femåringen från Per Nordströms stall. Segern i lördagens Gulddivisionen, tillika Axevallalöpning, togs till slut med enkelhet.
Vägen mot segern underlättades då favoritstreckade Rackham kastade sig i galopp direkt i starten. Per Nordström kunde hitta fram i en fin position, tredje par utvändigt. Det medan ledande Emoji fick ta emot Revelation utvändigt om sig. Med drygt 600 meter kvar av loppet drog Nordström i högertömmen och Kentucky River klev med tunga steg fram mot tätduon. Då även Revelation föll över i galopp var det bara Emoji kvar, men ledarhästen blev ett enkelt byte den sista biten.
Segern i Axevallalöpning innebär också en för Kentucky River vigd plats i Åby Stora Pris. Storloppet, som körs över krävande 3140 meter, avgörs den 12 augusti.
– Det känns fantastiskt bra. Jag vet att han inte hade hundraprocentig form, men precis som jag sagt i veckan så ville vi ned i banan och köra till slut. Han överraskar mig positivt gång på gång den här hästen, det är en riktig krigare. Jag tror banne mig det är den starkaste häst som jag har tränat; han har en fantastisk återhämtningsförmåga, gillar att träna och är alltid positiv och glad, sa Per Nordström som bjöd på en knuten näve i segergest vid målgång.

Edelweiss fortsätter att övertyga – lätt från spets
Den tidigare proffstränaren Stefan Hofling har hittat en riktig juvel i Edelweiss.
Fyraåringen, som kanske kan vara en lite bubblare inför stundande derbykval, plockade hem Klass 1-försöket i smått överlägsen stil. Rikard N Skoglund var tidigt offensiv, styrde fram och övertog täten och därifrån var Edelweiss omöjlig att komma in på skinnet. Lätt ifrån över upploppet i fin stil för årets femte fullträff.
– Han har en väldigt positiv utveckling nu, tycker jag. Hästen går bättre och bättre för varje gång nu, känns det som. Han är anmäld till derbyt så det kan bli försöken till det som han startar i nästa gång, sa Stefan Hofling.
Michael Lönborg kom från Danmark för att visa upp Eddie the Eagle i absolut toppform.
Valacken förlängde genom vinsten i Bronsdivisionen sin segerrad till fem raka. Eddie the Eagle var blixtrande kvick ut bakom bilen och körde sig till ledningen. En position som dansken inte gick att passera från, även om striden tätnade den sista biten.
Att Axevallas upplopp är långt, brukar det pratas om.
Det är kunskap som även Jorma Kontio besitter. Tillsammans med It’s Peppertime bjöd han på en spurt som var riktigt i publikens smak. Tuffingen från Katja Melkkos stall låg länge och släpade sist i kön, men via en remarkabel avslutning långt ute i banan fångade It’s Peppertime kort före mål in loppets streckfavorit Keep Gamble som travat sista varvet utvändigt om ledaren.

Favoriternas fall – bäddade för miljonutdelning
Charliebrown Effe är tillbaka i gammalt gott slag.
Italienaren, som tränas av Gennaro Casillo, bjussade på en riktigt häftig prestation då han i Silverdivisionen knep årets första seger. Vinnaren, framförd av Carl Johan Jepson, satt placerad djupt ned i kön men klev på med 700 meter kvar. Femprocentarens avslutning var strålande och tillräcklig för att säkert fånga in den ledande favoriten Natorp Bo.
Favoriterna fortsatte att falla.
Många hade nog förlitat sig på Ivanka Amok och Magnus A Djuse i Diamantstoet. Ekipaget tog också hand om ledningen, men tempot hölls stenhårt. Något som brorsan, Mats E Djuse, tackade för där han satt i rygg ledaren med La Sassicaia. Fritt spelrum kom tidigt och segergreppet kopplades säkert när Ivanka Amok av trötthet galopperade hundra meter från mål. La Sassicaia, streckad på fyra procent av insatsfördelningen, tog sin första seger i den tredje starten för Mattias Djuse.
Lärlingsloppet var vidöppet på förhand och resulterade också i en liten kupongrensare.
I ett lopp med flera galopper kunde Jenny A Björk kunde ge Gilmore Trot en trevlig resa, vrida på i full fart genom sista sväng och säkert plocka ned länge ledande Summerrazz. Gävles Troels Andersen tränar vinnaren.
En skrällfylld V75®-rebus som var långtifrån enkel att finna lösningen på.
18,28 system lyckades med konststycket att hitta alla rätt. Något som betalade 1 167 630 kronor. Största vinnarna blev ett andelssystem hos Gulf Hällevadsholm som var spelat två gånger och totalt resulterade i drygt 2,7 miljoner kronor till sina lyckliga andelsköpare. Fyra av kupongerna med sju rätt var konstruerade av Harry Boy®.
 För sex rätt blev utdelningen 5930 kronor och för fem rätt 366 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-11 2016-11-11 Färjestad-7 Olof Högberg 1640/4 C 2 15.3 116
2016-08-21 2016-08-21 Årjäng-8 Olof Högberg 2140/10 B 0 16.1g 70
2016-08-08 2016-08-08 Färjestad-3 Olof Högberg 2140/8 C 0 17.9g 49
2016-07-16 2016-07-16 Årjäng-4 Olof Högberg 2140/7 C 7 16.4g 44
2016-07-07 2016-07-07 Årjäng-8 Olof Högberg 2140/13 B 2 16.4g 41
2016-06-24 2016-06-24 Årjäng-3 Olof Högberg 2140/9 B 1 16.2 100
2016-06-13 2016-06-13 Färjestad-5 Olof Högberg 2140/1 C 5 16.0 180
2016-05-15 2016-05-15 Årjäng-4 Olof Högberg 2140/2 B 2 17.6g 43
2016-04-24 2016-04-24 Årjäng-1 Olof Högberg 2140/6 C 2 18.5g 42
2017-11-21 2017-11-21 Färjestad-5 Niclas Benzon 2140/8 A 5 18.2 58
2017-09-16 2017-09-16 Årjäng-9 Olof Högberg 2140/2 A 0 g 35
2017-08-28 2017-08-28 Färjestad-4 Olof Högberg 2140/12 A 0 16.0 366
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-3 Torbjörn Jansson 2640/7 D 0 16.4 53
2017-06-23 2017-06-23 Årjäng-5 Olof Högberg 1640/9 B 0 14.4 73
2017-06-05 2017-06-05 Årjäng-4 Olof Högberg 2140/7 C 1 15.4 237
2017-04-01 2017-04-01 Åby-2 Olof Högberg 2140/1 A 1 15.9 24
2017-03-06 2017-03-06 Färjestad-7 Kaj Widell 2160/8 B 0 17.0 34
2017-01-30 2017-01-30 Färjestad-10 Olof Högberg 2140/11 C str
2018-12-26 2018-12-26 Bjerke-2 Olof Högberg 1609/9 B 0 45
2018-12-10 2018-12-10 Färjestad-7 Olof Högberg 1640/1 B 2 15.5 104
2018-11-26 2018-11-26 Färjestad-10 Olof Högberg 1640/7 C 2 13.7 75
2018-11-04 2018-11-04 Momarken-5 Olof Högberg 2140/6 C 3 78
2018-10-14 2018-10-14 Åmål-4 Olof Högberg 2080/12 D 0 16.0g 351
2018-09-30 2018-09-30 Tjeckien-1 Olof Högberg 2100/8 C 3 369
2018-09-16 2018-09-16 Årjäng-5 Olof Högberg 2140/9 D 6 15.6 177
2018-04-17 2018-04-17 Momarken-6 Olof Högberg 2140/1 C 0 132
2018-03-06 2018-03-06 Momarken-3 Olof Högberg 2140/3 C 2 218
2018-02-15 2018-02-15 Örebro-6 Niclas Benzon 2100/11 D 0 17.4 232
2018-01-23 2018-01-23 Momarken-4 Niclas Benzon 1640/12 A 0 36
2018-01-01 2018-01-01 Färjestad-10 Niclas Benzon 2140/4 A 2 18.0g 20
2019-06-23 2019-06-23 Arvika-3 Olof Högberg 2100/5 C 3 16.8g 21
2019-06-09 2019-06-09 Eskilstuna-1 Olof Högberg 2140/1 B 8 15.3g 49
2019-05-19 2019-05-19 Årjäng-5 Olof Högberg 2640/6 D 0 17.4 425
2019-05-03 2019-05-03 Rättvik-6 Olof Högberg 2140/12 D str
2019-03-25 2019-03-25 Färjestad-7 Olof Högberg 2140/12 B 6 15.0 185
2019-03-12 2019-03-12 Momarken-5 Olof Högberg 1640/12 B 0 122
2019-02-03 2019-02-03 Eskilstuna-10 Olof Högberg 2140/3 C 3 17.0g 66
2020-09-12 2020-09-12 Örebro-6 Olof Högberg 2100/10 C 4 16.8 52
2020-08-30 2020-08-30 Åmål-4 Olof Högberg 2080/5 D 6 16.9g 42
2020-07-21 2020-07-21 Arvika-4 Olof Högberg 1700/9 D 0 15.8g 290
2020-06-01 2020-06-01 Färjestad-3 Olof Högberg 2140/12 C str
2020-05-17 2020-05-17 Lindesberg-5 Olof Högberg 2140/1 D 5 15.5g 179
2020-05-04 2020-05-04 Färjestad-10 Olof Högberg 2140/7 B 2 15.3 96
2020-04-18 2020-04-18 Färjestad-4 Olof Högberg 2140/6 C 7 15.7 146
2020-02-16 2020-02-16 Tjeckien-6 Olof Högberg 2100/7 C 0 329
2021-11-29 2021-11-29 Färjestad-7 Olof Högberg 2140/15 D str
2021-10-25 2021-10-25 Årjäng-4 Olof Högberg 1640/6 D 0 15.9g 834
2021-10-11 2021-10-11 Färjestad-9 Olof Högberg 2140/13 D 5 15.7 290
2021-09-06 2021-09-06 Färjestad-5 Nathalie Blom 2180/14 D 8 16.3 376
2021-08-07 2021-08-07 Rättvik-4 Nathalie Blom 2140/4 D 7 16.3 944
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-1 Nathalie Blom 2140/8 C 2 15.7 422
2021-06-19 2021-06-19 Romme-7 Nathalie Blom 2140/9 D 0 16.9 672
2021-05-17 2021-05-17 Färjestad-7 Olof Högberg 2140/12 D 7 17.8 197
2021-03-08 2021-03-08 Färjestad-4 Olof Högberg 2140/12 D 0 16.6 939
2021-02-21 2021-02-21 Örebro-10 Olof Högberg 2100/6 D str
2021-01-18 2021-01-18 Färjestad-5 Olof Högberg 2140/10 D 4 15.3 125
2021-01-04 2021-01-04 Färjestad-5 Olof Högberg 2140/15 C 5 15.8 669
2022-11-27 2022-11-27 Momarken-5 Paw Mahony 2140/2 D 3 17.5 54
2022-11-11 2022-11-11 Örebro-5 Saga Laursen 2640/1 D 2 18.0 683
2022-08-15 2022-08-15 Färjestad-6 Olof Högberg 2140/11 D str
2022-07-26 2022-07-26 Arvika-8 Jenny Jonsson Ryman 1700/11 C 0 18.9 588
2022-06-26 2022-06-26 Arvika-7 Olof Högberg 2100/2 D 8 17.6g 159
2022-05-26 2022-05-26 Rättvik-5 Olof Högberg 2140/5 D 3 16.0 111
2022-05-14 2022-05-14 Årjäng-3 Per Anders Thuresson 1640/1 C 0 15.5g 152
2023-10-05 2023-10-05 Örebro-11 Olof Högberg 2100/6 D 0 17.5 352
2023-09-15 2023-09-15 Romme-5 Jenny A Björk 1640/6 D 0 15.8 855
2023-08-27 2023-08-27 Årjäng-5 Linnéa Palmberg 2140/3 B 2 19.1 100
2023-05-12 2023-05-12 Årjäng-6 Julia Nilsson 2140/1 D str
2023-04-23 2023-04-23 Årjäng-2 Anna Bergsten 2140/5 C 7 18.1 767
2023-03-27 2023-03-27 Färjestad-9 Julia Nilsson 2140/6 D 0 16.2 1249
2023-03-06 2023-03-06 Färjestad-3 Satu Liitiäinen 2160/4 C 5 17.6 306
2023-02-04 2023-02-04 Årjäng-4 Julia Nilsson 2140/1 D 2 17.1g 309ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se