Itami travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Itami travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Itami har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Itami har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Itami


Mattias Djuse är en riktig snitsare på att ta fram fina unghästar och Larah Westwood är en av en handfull treåriga ston i hans stall ..


Mattias Djuse är en riktig snitsare på att ta fram fina unghästar och Larah Westwood är en av en handfull treåriga ston i hans stall som nosar på kulltoppen. Den här gången körde tränarbrodern Mats E Djuse och när förhandsfavoriten Kitty Hawk galopperade kort efter start kunde han enkelt ta hand om ledningen från spår ett bakom startbilen. Större dramatik än så blev det inte. Visserligen fick skuggande Pure Diamond lucka till slut men Larah Westwood släppte aldrig någon i farlig närhet utan stegad undan till mycket enkel seger på fina kilometertiden 1.13,2 över 2 140 meter.
- Hon svarade bra när jag sa till henne att öka och sträckte på sig på bra vis, sa segerkusken.
Segern var Larah Westwoods andra för året efter en småstrulig inledning på säsongen.
- Det är en fin häst som hamnade helt fel på det och straffade ut sig några gånger. Det har varit riktigt frustrerande men nu har det vänt. Vi har ändrat lite huvudlag, vagn och lite barfota, smågrejer som har gjort att det har klickat till, sa Mattias Djuse.

Klirr i kassan för Westholm
I Margareta-loppet för de treåriga grabbarna blev det en stökig inledning när favoritspelade Mister Kabuli galopperade vilt bakom startbilen. Men invändige Caviar From Mine lät sig inte störas och i Björn Goops trygga händer tog han hand om ledningen från spår ett. Favoriten ställde sig i trav kort efter start och kördes fram som första häst i andraspår, men var chanslös att gå i klinch med ledaren som sprintade ifrån konkurrenterna till överlägsen seger när Björn Goop lättade på tömmarna på slutrakan.
- Riktigt kul! Vi är sju delägare på den här och det är samma gäng som hade mamman (Mellby Fashion), som var tvåa i ett sånt här lopp för några år sedan, och det här är hennes första avkomma. Det är egen uppfödning också så det klirrar på bra, sa den mycket belåtne tränaren Jörgen Westholm.

”Har varit en vitamininjektion”
Margareta-loppen för fyraåringar var stängda vid 450 000 kronor intjänat och i loppet för ston slog Johan Untersteiner-tränade Jelly Bean Mearas till efter en perfekt resa serverad av Erik Adielsson. Vid upploppets början kom luckan från ledarryggen som på beställning och då spurtade Jelly Bean Mearas till enkel seger.
- Det blev klockrent för oss! Hon är en otroligt behaglig häst. Checkremmen ramlade faktiskt av men hon redde ut det väldigt fint. När hon får lite hjälp på vägen gör hon allt hon kan och lite till känns det som, sa Erik Adielsson innan han hyllade Margaretas Tidiga unghästserie, som med 300 000 kronor i förstapris i varje enskilt lopp körs från februari till juli.
- Solvalla har väldigt många fina lopp men det här har varit en vitamininjektion som sträcker sig över långt tid under året. Det är väldigt roligt att vinna ett lopp som har Margaretas namn.
I avdelningen för fyraåriga hingstar och valacker nåddes det inledande varvet på 1.10,3 efter tuff körning mellan Working Class Hero och Milan Boko. Det gottade sig Björn Goop åt i kön med favoritspelade Excusez Moi och när han kastade loss Timo Nurmos-träningen på den sista bortre långsidan sköljde han över fältet och försvann till överlägsen triumf.
- Det klart att vi profiterade på att de krigade så hårt där framme men han gjorde det på ett otroligt fint sätt med krafter kvar i mål, sa Björn Goop.

Filippa fällde dagens största favorit
Castor the Star har imponerat under försommaren och när han nu gick ut i silverdivisionen spelades han till blytung favorit. Men fältets enda sto, Sybille Tinter-tränade Filippa B.J., brydde sig inte om spelarkollektivets värdering. Hon svarade upp ledningen från sitt innerspår och gav sedan inte favoriten och övriga motståndare skuggan av en chans.
- Hon är snabb ut och tog enkelt hand om ledningen. Sedan var hon jättefin hela vägen och vann med tussarna kvar i öronen och mycket sparade krafter, sa kusken Jorma Kontio.
Björn Karlsson strödde lovord över Bokli Rapp N.O. inför kallblodsdivisionen och Solängettränaren hade fog för sin optimism. Från positionen som första häst i andraspår plockade nioåringen enkelt ner ledande favoriten Ard.
- Det har hänt något med honom sedan april. Det satt fast och gnisslade i alla fyra bromsar i fjol men jag har hela tiden känt potentialen, men som det har känts sedan april har jag inte vågat drömma om. Jag hade tussarna kvar och allting, han är som ett monster, sa Björn Karlsson.
I diamantstoet satte Mika Forss allt på ett kort med Alessandro Gocciadoro-tränade Celiaz och sedan han fått överta ledningen av favoritspelade Unleashed Kemp kunde han lotsa femåringen först över mållinjen.
- En riktigt fin tjej! Hon valde själva taktiken och kändes stark hela vägen, sa Mika Forss.
Conrad Lugauer vann också inom ramen för V86 och hans skräll Leroy Boko bidrog i hög grad till att utdelningen för åtta rätt landade på 1 772 355 kronor. Sju rätt delade ut 7 086 kronor och sex rätt 473 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


På onsdagen kom Svensk Travsports Ansvars- och disciplinnämnds (STAD) beslut i det omtalade ärendet där Svensk Travsport gjorde oannonserat..


På onsdagen kom Svensk Travsports Ansvars- och disciplinnämnds (STAD) beslut i det omtalade ärendet där Svensk Travsport gjorde oannonserat tillslag i Mathias Anderssons stall på Hagmyren natten mellan 30 november och 1 december då man misstänkte brott mot antidopingreglementet gällande stallets stjärna Doctor Doxey Zenz, som var anmäld att starta i lopp på Bergsåker travbanan 3 december.
Enligt Svensk Travsport gjorde man sitt tillslag under pågående behandling i form av infusion/injektion.
Mathias Andersson hävdar att hästen var uttorkad och skulle få dropp och att hästen skulle strykas ur loppet på Bergsåker.

Inga otillåtna preparat
Provtagning, blodprov, på Doctor Doxey Zenz vid tillslaget visar att hästen inte hade några otillåtna preparat i kroppen.
Svensk Travsport har yrkat på två års licensindragning för Mathias Andersson.
STAD:s beslut innebär ett års licensindragning för Mathias Andersson och 50 000 kronor i böter för brott mot antidopningsreglementet. I beslutet skriver STAD bland annat: ”Det har inte visat annat än det otillåtna försöket att behandla hästen Doctor Doxet Zenz inom karenstid före tävling skett med natriumklorid och vitaminer som om behandlingen skett utom karenstiden skulle vara en tillåten åtgärd. Det skulle enligt nämndens mening därför vara uppenbart oskäligt att återkalla Mathias Anderssons licens för en så lång tid som två år”.
Eftersom Mathias Andersson blev av med sin A-licens interimiskt vid tillslaget så gäller hans licensindragning enligt STAD:s beslut till 2 december 2023.
STAD:s beslut kan överklagas inom 14 dagar hos Svensk Travsports Överdomstol.
- Självklart kommer jag att överklaga. Det hade vi bestämt redan före STAD:s beslut. Jag har inte gjort något fel, säger Mathias Andersson.
- Vi är nöjda med att ärendet nu prövats av en oberoende instans och vi tycker att Ansvars- och Disciplinnämndens beslut är välbalanserat. Beslutet gällande ansvarsdelarna är i enlighet med vårt yrkande och det visar att vårt regelverk håller, säger Liv Färndahl, chefsjurist på Svensk Travsport på förbundets hemsida.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det hela började 1992 när Solvallas V5® paketerades, tv-sändes och fick namnet Riks-V5. Så rullade det på fram till 1997 när..


Det hela började 1992 när Solvallas V5® paketerades, tv-sändes och fick namnet Riks-V5. Så rullade det på fram till 1997 när den nya spelformen V54 lanserades. Två kronors radpris och utdelning på 5 och 4 rätt. Men V54 mottogs ganska så ljummet av kunderna och 1999 såg därför V64® för första gången dagens ljus.
– V54 fungerade inte tillräckligt bra och därför utvecklades V64 relativt snabbt. Med tre vinstgrupper, likt V75®, var tanken att en bredare kundgrupp skulle gilla spelet, säger Nicklas Jonsson.
Inte heller V64 blev den vitamininjektion som ATG önskade och 2003 återlanserades V65®. Onsdagarna hade ändå svårt att riktigt ta fart och V64 var tillbaka igen 2005, då med nyheten att kunna spela V6, det vill säga att gå enbart för sex rätt och då få 2,5 gånger utdelningen.

V86 - den största nyheten sedan V75
V64 med V6 föll väl ut och höll ställningarna på onsdagar fram till november 2011 då V86 hade premiär. Det fanns en hel del motstånd och till att börja med skulle spelformen därför testas under tio onsdagar.
– Så var det, många sa att det skulle bli alldeles för svårt med åtta lopp. Men med ett radpris på 25 öre var intresset stort och kunderna gillade V86. Det visar inte minst premiäromsättningen på 34,4 miljoner, säger Nicklas Jonsson.
Tommi Kylliäinen och hästen Felix Pro vann det allra första loppet på V86 och ingen lyckades pricka in åtta rätt. Veckan efter var det därmed Jackpot och 37 miljoner omsattes. Nio system hade alla åtta rätt och belönades med 2,3 miljoner kronor vardera.
Succén var ett faktum och omsättningen låg stadigt på 20-25 miljoner. Och eftersom testperioden utföll till belåtenhet togs beslutet att V86 blir kvar som onsdagarnas stora spelform.
I februari 2014 var det sedan dags för V86 Xpress där två banor delar på omgången med åtta lopp på 90 minuter. Men det är en helt annan historia…

prressrelease ATG


Marc Stott har blivit avstängd fyra år efter en framställan från Skandinavisk Dopingkomité till Dansk Galop.Den hårda domen k..


Marc Stott har blivit avstängd fyra år efter en framställan från Skandinavisk Dopingkomité till Dansk Galop.
Den hårda domen kommer efter en följd av överträdelser angående medicinering av hans hästar.
Enligt ett pressmeddelande från Dansk Galop är det klargjort att Marc Scott under 2018 vid flera tillfällen gjort grova och uppsåtliga överträdelser av det danska travreglementet § 130.
Förseelserna består i upprepade och systematiska överträdelser av gällande karenstider för behandling med Duphalyte (en vätska med vitaminer och elektrolyter som ges via dropp), med en karenstid på 96 timmar, samt ledbehandlingar där inte heller reglerna följts.
Ingen av de behandlade hästarna har testat positivt i samband med deras starter. Ingen av hästarna är heller längre i träning.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Närmare tio miljoner kronor insprunget. Twister Bi (V75-6) hade ett magiskt fjolår med segrar i bland annat Oslo Grand Prix, Ulf Thoresen Minneslopp ..


Närmare tio miljoner kronor insprunget. Twister Bi (V75-6) hade ett magiskt fjolår med segrar i bland annat Oslo Grand Prix, Ulf Thoresen Minneslopp och toppade säsongen med att ta hem VM-loppet på Yonkers i USA.
Men efter en mindre bra start i december på Vincennes har Twister Bi inte synts till på tävlingsovalen.
- Det visade sig att han hade en lunginfektion. Han hade mycket slem och lite blod i lungorna. Vi behandlade honom i omgångar och när undersökningen visade att slemmet var helt borta började jag träna honom. Men jag kände att han inte var sig själv och då visade det sig att det var blod där. Veterinären förklarade då att hans lungor fortfarande var sköra från infektionen och att vi var tvungna att vara tålmodiga, berättar Jerry Riordan och fortsätter:
- Vi gör allt vi kan göra. Allt från hur vi värmer upp och tränar honom till ventilationen i stallet och vad han äter. Han äter flera olika vitaminer och örter, jag vet inte hur många olika sorter det är och oavsett vad det är så fungerar det.
Efter tuffa månader njuter Halmstadstränaren av att få köra sin stjärna igen.
- Jag satte på honom sulkyn för ett par veckor sedan och lät honom löpa ut på slutet. Han fortsatte bara accelerera och attackerade verkligen mållinjen. Han gick nog 1.11,0 de sista 300-400 metrarna och sättet han gjorde det på – han var frisk och glad.

”Hoppas att jag inte är dum nog”
På lördag väntar en efterlängtad comeback för Twister Bi. En årsdebut som Gävlepubliken har chansen att uppleva på plats när V75 gästar stadens travbana.
Jerry Riordan åker upp redan på fredagen för att ge sin häst bästa möjliga förutsättningar inför starten i H.H.K. Prins Daniels lopp. I potten ligger bland annat en åtråvärd Elitloppsbiljett men det är inte anledningen till att tränaren åker hela vägen från Halmstad.
- Hur det än går så vill jag inte starta i Elitloppet med honom, säger Jerry Riordan och utvecklar:
- Jag vill verkligen att han ska vinna men jag hoppas att jag inte är dum nog att tacka ja och säga att vi är redo för det – det vore inte det bästa för hästen. Om Twister Bi är sitt gamla jag och tävlar som han alltid gjort blir säkert många besvikna om han inte är med i Elitloppet men jag vet att det inte vore rätt att tacka ja. Jag hoppas att Anders (Malmrot) är förstående i så fall.
Om inte Elitloppet, hur ser planen ut framöver?
- Idealt vore att kunna tävla honom var tredje vecka. Jag åker gärna tillbaka till Kouvola i Finland, jag har bara goda minnen därifrån och Kymi Grand Prix. Om det passar kommer jag försöka åka dit med Twister Bi.

Resan viktigare än seger
Det är inte bara den rosa biljetten som är i skymundan på lördag. Seger är även det en senare prioritering.
- Jag hoppas verkligen att många hästar går iväg. Jag vill inte att Twister Bi ska hamna utvändigt ledaren och jag vill inte att han flyger iväg från start. Det är hans första lopp så det är viktigt att han är avslappnad och att hans lungor är så elastiska som möjligt. Vi tar vad vi får och om han är sig själv kommer han att passera några hästar, det vet alla, säger Jerry Riordan.
Även om rätt lopp kommer i första hand finns en god segerchans.
- Att han har varit så glad och stark i träningen, och haft bra hjärtrytm efteråt, tyder på att han är nära 100 procent. Och om han är det och får rätt resa har han chansen att vinna. Hästen känns bra. Han var så övertaggad att jag lättade från träningsvagnen när vi lämnade stallet i dag och det är alltid ett gott tecken, säger Jerry Riordan med ett skratt.

Gina Söderlund, Kanal 75


Fem hästar i stallet varav två är för unga för att starta.Patrik Karlsson är raka motsatsen till en stortränare.Något ..


Fem hästar i stallet varav två är för unga för att starta.
Patrik Karlsson är raka motsatsen till en stortränare.
Något han valt själv.
- Som mest hade vi 30 hästar, men vi drog ner radikalt när vi väntade vårt andra barn och min sambo (Mie Kingo Langkilde) var mammaledig. Men nu har lillkillen precis börjat på dagis och Mie jobbar heltid igen så då hade vi tänkt utöka lite grann. Det finns plats för sju hästar så två till är välkomna, hälsar Karlsson som blott gjort 13 starter under året.
Lite även för hans mått.
Orsaken är att stallets profil Hank von Håleryd inte tävlade alls mellan april och september.
- Det var en planerad sommarvila. Hästen hade varit igång en och en halv säsong och gjort det väldigt bra. I samråd med ägaren bestämde vi oss för att preparera honom ordentligt för vintern.
Tre starter har det blivit sedan dess med resultatraden 4-0-2, men bakom detta döljer sig mer dramatik än man kan ana.
- Jag var enormt nöjd med honom efter comebacken när han satt fast med gott om krafter kvar på en 1.13-tid. Men i starten efter var han sjuk och blev väldigt down en vecka efteråt. Vi hittade aldrig exakt vad det berodde på, men han fick dåliga blodvärden och tappade 50 kilo. Veterinären gav honom en mirakelkur, sedan blev det snabbt bättre.
Har han fått tillbaka vikten nu?
- Han hade väl fått tillbaka hälften till förra starten och blir bättre för varje vecka som går. Infektionen satte ner honom på alla plan, men vi har hjälpt honom tillbaka med mat, vitaminer och massage. Med tanke på de förutsättningarna var jag klart nöjd med senaste insatsen.
Hur känns han inför onsdagens lopp?
- Han borde vara ytterligare förbättrad, även om han inte är tillbaka till 100 procent ännu. Sista jobbet i lördags var väldigt plusbetonat.
Hur tränas han?
- Han galopptränas i djupsand, min sambo rider honom. Hon har haft Flemming Jensen som läromästare och utvecklat sin filosofi därifrån. Jag tycker att det fungerar väldigt bra, hästarna får träna andra muskler än när de springer för sulky. Vi har det upplägget, jag kör dem till och med treåringssäsongen, sedan får de på sig en sadel så fort de är mogna för det, säger Karlsson som med 17 i segerprocent de senaste fem åren och över 20 000 kronor inkört per start under 2016 ståtar med siffror som få proffstränare klarar av.

Aktie- och travtips
Men med så få starter blir det ändå inte tillräckligt för att försörja familjen.
- Nej, det räcker inte. Men mitt andra stora intresse är börsen och det är därifrån inkomsterna till vårt dagliga bröd kommer.
Hur lyckas du med det?
- Jag är inte den som köper och säljer utan djupanalyserar och är väldigt långsiktig. Just nu har jag fem innehav och det är i företag som jag kan utan och innan.
Då måste du ge ett aktietips!
- Då säger jag Starbreeze som är mitt största innehav. Det är en högkvalitativ spelutvecklare som det pratas gott om i branschen och ligger långt framme i bland annat virtual reality-teknologi. Ett väldigt välskött företag som jag tror kommer att fortsätta växa de närmaste åren.
Och ett tips gällande Hank von Håleryd chanser på onsdag…?
- Jag tror nog att han är den kapablaste hästen i fältet och även om formen inte är på topp så är han så pass bra att han borde räknas. Vi har jobbat mycket med att utveckla hans startsnabbhet under sommaren och skulle Johan (Untersteiner) vilja köra i ledningen får han gärna göra det. Hästen har bara gått där en gång och då vann han med 30 meter.
Blir det några ändringar i utrustning eller balans?
- Ja, jag är inne på att prova norskt huvudlag för första gången. De senaste säsongerna har han sprungit med öppet eftersom han var hetsig i humöret tidigare, men nu har han istället blivit lite slö i loppen. Förhoppningsvis kan det få honom extra motiverad på onsdag, säger Patrik Karlsson.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-27 2015-12-27 Axevalla-7 2140/7 0 18.0 291
2015-12-14 2015-12-14 Halmstad-4 2640/5 6 16.3 901
2016-12-30 2016-12-30 Romme-8 Jonathan Carre 2160/5 D 0 25.8 361
2016-12-12 2016-12-12 Umeå-8 Jonathan Carre 1640/3 D 0 23.6g 245
2016-11-20 2016-11-20 Bergsåker-2 Susanne H Osterling 1660/4 A 0 17.5 212
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-12 Jonathan Carre 2140/4 D 0 16.2 550
2016-10-23 2016-10-23 Bergsåker-6 Jonathan Carre 2160/7 A 1 17.5 98
2016-09-01 2016-09-01 Skellefteå-7 John Östman 2140/5 C 5 16.3 347
2016-08-21 2016-08-21 Dannero-4 John Östman 1660/14 C 0 14.5 967
2016-07-05 2016-07-05 Lycksele-7 Jonathan Carre 2140/5 C 0 17.6g 266
2016-06-17 2016-06-17 Boden-7 Jonathan Carre 2160/11 C 0 19.4 812
2016-05-24 2016-05-24 Umeå-11 Jonathan Carre 2140/7 B 0 17.8 113
2016-05-14 2016-05-14 Skellefteå-2 Jonathan Carre 1640/3 B 0 g 159
2016-03-12 2016-03-12 Kalmar-4 Jörgen Åsén 2140/3 D str
2016-02-25 2016-02-25 Åby-6 Jörgen Åsén 2640/13 D 0 16.8 445
2016-02-11 2016-02-11 Åby-8 André Eklundh 2140/7 C 0 17.0g 140
2016-01-28 2016-01-28 Åby-10 André Eklundh 2160/4 B 2 17.3 76



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se