Island Life travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Island Life travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Island Life har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Island Life har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Island Life


Gustav V:s pokal och Drottning Silvias pokal är den traditionella starten på storloppssäsongen för de fyraåriga travarna. På l&..


Gustav V:s pokal och Drottning Silvias pokal är den traditionella starten på storloppssäsongen för de fyraåriga travarna.
På lördagen var det finaldags igen på Åbytravet med de största pengapåsarna i loppets historia, dryga 1,1 miljoner kronor i förstapris i vardera lopp.
Conrad Lugauers Campo Bahia spelades till klar favorit i loppet som på förhand målades ut som ett trekejsarslag.
Svante Båths Attraversiamo var urtapper i dödspositionen som tvåa för Erik Adielsson. Ingenting bet dock mot Campo Bahia som Conrad Lugauer dundrade till ledningen med redan efter 700 meter och sedan drog konkurrenterna sönder och samman.
Sista 700 meterna klockades till strax över 1.07,0 och segertiden var lika med nytt svenskt rekord, 1.10,6 över 2140 meter med bilstart.
- Jag har valt att inte vara blyg i intervjuerna. Och varför ska jag inte kunna sticka ut hakan när jag har en sådan bra häst? Jag visste att ingen hade den farten som han har sista 700 och att det var där jag hade mitt kort att ta fram, sa en glad och stolt vinnare som även fött upp hästen.
Lugauer hann med en segergest i god tid före mål.
- Han är bra och visst kan vi vara överens om att det här är Sveriges framtidshäst för Prix d’Amerique? Jag har då aldrig kört de här tiderna, 07 sista 700 med en häst i nionde starten. Men en sak vi inte ska glömma bort är att Eriks häst (Attraversiamo) var fantastisk på utsidan och inte ett steg sämre än min, sade Conrad Lugauer.
Svenskt Travderby och Europaderbyt är viktigaste loppen i år för stjärnan från Jägersro.

Wallins största seger
Oslagbar trodde många om Conrads Rödluva när Örjan Kihlström hittade andraparet utvändigt med dagens största favorit i Drottning Silvias Pokal.
Drömresan till trots blev det förlust mot en för dagen bättre Activated. Gävlestoet var satt i strålande skick av Fredrik Wallin och Carl Johan Jepson kunde mer eller mindre bara åka med när enprocentaren (!) Activated länsade undan upploppet ner.
- Det var vår dag i dag. Hästen var i ett fantastiskt skick samtidigt som vi fick ett helt optimalt lopp. Men hon behöver absolut inte skämmas för det här, hon var jättebra, sa segerkusken Jepson efter triumfen på kanontiden 1.11,7 över 2140 meter auto.
Activated handikappades av ett elftespår bakom bilen men när Jepson nådde tredjeparet utvändigt i ryggen på storfavoriten Conrads Rödluva var mycket vunnet.
Björn Goop höll ett tufft tempo i täten med Zeta Kronos och Örjan Kihlström kunde vänta till 600 meter från mål med att lyfta ut och gled till täten kort senare.
Men snabbt upp på utsidan kom då Activated och genom den sista kurvan satt Carl Johan Jepson och finåkte och kopplade sedan enkelt grepp i början av upploppet med stoet från Gävle.
En häst som delägs av tränaren själv och bland andra Gävletravets styrelseordförande Maja Dangardt.
- Det var jäkligt häftigt att få se henne gå för fullt sista biten en gång – det här är min största seger! Det har strulat så mycket varje gång vi kommit fram till någonting med henne så det här är helt jävla underbart! sa tränare Fredrik Wallin som varit duktig på att plocka fram hästar till de stora unghästloppen men inte nått ända fram förrän nu.
Inga In Heaven var slagen på målfoto mot Cash Crowe 2017 i Drottning Silvias Pokal. På lördagen blev det full pott för Gävletränaren och dryga 1,1 miljoner in till ägargänget.

Oturen som vände
Activated har gjort det bra men haft en del otur. Eller vad sägs om att man tvingades stryka från ett E3-kval under fjolåret för en trampskada. I finalen av Svenskt Travoaks på Solvalla fick Wallin sedan stryka sin stjärna grund av infektion.
Tvåa i drottningens slutade Conrads Rödluva som kanske inte var som bäst för dagen. Kusken Örjan Kihlström ville dock inte förta något av glansen från vinnaren.
- Det är många lopp under säsongen så Daniel har väl inte vässat henne till hundra procent men jag tycker att hon gjorde en klart bra insats. I sista sväng kändes det som att den andra var starkare, sa Kihlström.

Fransyska i Elitloppet
Algot Scotts Minne var rubriken på gulddivisionen och loppet gick till Frankrike. Franska stoet Bahia Quesnot har blivit kvar efter sin tredjeplats i Olympiatravet och avslutade nu från nära nog sista plats till seger i fjärdespår i den sista kurvan.
Kusken och tränaren Junior Guelpa satt med handen i vädret den sista biten nästan ute vid staketet. En rasande spurt som gav fransyskan en plats i Elitloppet och en rosa biljett efter loppet där segertiden skrevs till 1.10,6 över 1640 meter med bilstart.

I övrigt noterade vi att…
…Peter Untersteiner vann starten i bronsdivisionen från ett springspår i volten med Pastor Power och spårade till mål i ett moderat tempo. Favoriten Vlad del Ronco tröttnade efter ett lopp utvändigt ledaren.
…i torsdags blev Johan Untersteiner pappa för första gången. På Åbyfältet hittade Halmstadtränaren de rätta ryggarna från ett tolftespår i klass II-loppet med skrällen Marcello Wibb (tre procent) som tackade med en toppspurt. Tiden ruggiga 1.10,8 över 1640 meter med bilstart.
……Tysklands bästa sto Leasperanza kom i träning hos Björn Goop i vintras där hon förfinats ytterligare med seger i Frankrike bland annat. I silverdivisionen lade hon hingstarna på rygg efter ett snyggt lopp av kusken. Efter resan i andraparet utvändigt rundade Leasperanza lätt fram till ledaren Island Life och ner i rygg på denne genom den sista kurvan.
Mellby Club fick en fin resa av Jorma Kontio och vann klass I-loppet före heroiske Whipped Eggs som var något av moralisk vinnare.
…utdelningen på V75 blev 2 081 204 kronor, sex rätt delade ut 2 477 kr och fem rätt 89 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Avstängd för en drivningsförseelse bakom Transcendence i Berth Johanssons Memorial på Umåker för två veckor sedan så..


Avstängd för en drivningsförseelse bakom Transcendence i Berth Johanssons Memorial på Umåker för två veckor sedan så tvingas Robert Bergh bevittna hemmabanans stora tävlingsdag från sidan.
Bakom Muscle Hustle blir det Björn Goop som sköter tömmarna i Olympiatravet.
- Jag frågade honom direkt när jag visste att jag skulle bli avstängd. Det passar jättebra på Muscle för dagen att få lite vänsterjagning istället för höger. Ombyte förnöjer, påpekar Bergh om sin vänsterhänte ersättare.
I senaste starten stred man mot Propulsion långt in på upploppet och Åbys ledande tränare låter övertygad om att en ännu bättre prestation är att vänta.
- Hästen blev piggare och rappare av det där, han behövde ha en riktig genomkörare. Han är inne i en väldigt bra period nu och tar träningen på väldigt bra sätt. Min känsla är att han är i sitt livs form, säger Bergh som planerar att sätta på svensk jänkarvagn för första gången i år och fortsätter med det norska huvudlaget från förra starten.
Räcker det för att ge Propulsion en match om segern?
- Vi har mött honom några gånger nu och det har skiljt några metrar. Nu när Muscle kommer att vara ännu mer förbättrad så kanske han är lite närmare i mål, men han har trots allt inte rått på honom hittills så jag måste vara objektiv i den tanken och förstå att det är ingen riktig chans.

”Skulle vara ett enormt plus”
I Olympiastayern sitter Örjan Kihlström upp bakom Whipped Eggs och Erik Adielsson bakom Bullyoung. Tränaren tvivlar inte vem han tror mest på.
- Whipped Eggs ser väldigt intressant ut om han skulle få komma först, det skulle vara ett enormt plus. Då finns det hur mycket styrka som helst i honom. Han är lite grov i gången och blir ännu besvärligare när han får hästar framför sig. Skulle han få överta ledningen så skulle det nog vara en bra chans.
- Han vann lopp när han travade dåligt och nu när han har känts bra har det blivit pannkaka. Jag har inte hunnit balansera efter hans utveckling så nu blir det barfota runt om.

”Redo för ett riktigt topplopp”
Positiva är tongångarna även kring Island Life (V75-3) som också får Kihlström i sulkyn.
- Jag hörde att han har blivit nerstruken ett spår. Jag tror att han är redo för ett riktigt topplopp. Det är de två som har vettiga chanser, tycker jag.
Hur har Promo Kemp (V75-6) känts i träningen efter årsdebuten?
- Verkligen jättebra. Han ser väldigt spänstig och rapp ut. Att tro att man ska vinna därifrån är en annan sak, men definitivt kommer han att göra det bästa lopp han gjort hittills hos mig i alla fall.
Det ska regna på Åby, hur kommer det att påverka underlaget?
- Vi har haft en tendens att det blir hårt och väldigt tufft för hästarna, men vi har diskuterat det i veckan så det kommer att bli ett mjukare underlag nu, kanske lite mer tungsprunget. Jag såg på materialet igår (torsdag) att det kommer att tåla regn på ett bra sätt. Banan blir inte hård som den brukar bli.
Passar det dina hästar?
- Ja, det tror jag.

Kanal 75


5 925 personer såg de soliga tävlingarna på Umåker på lördagen och duellen i uttagningsloppet till Olympiatravet.Daniel R..


5 925 personer såg de soliga tävlingarna på Umåker på lördagen och duellen i uttagningsloppet till Olympiatravet.
Daniel Redén hade inte startat sin stjärna sedan femteplatsen i Prix d’Amerique i januari och det var en ringrostig världsartist som äntrade banan i Umeå.
Dramatik blev det före loppet då Propulsion ryggade för vattenbilen och trampade av sig en sko i uppvärmningen och ytterligare en sko rök i provstarterna innan loppet.
Tränaren Daniel Redén fick jobba i smedjan och tiden blev knapp vilket gjorde att Robert Bergh ändrade taktik till loppet.
Bergh svarade envist ledningen med Muscle Hustle när favoriten kom farande 1500 meter från mål. Första 1000 passerades på snabba 1.11,4 och Bergh drog tufft och hårt under slutrundan.
Örjan Kihlström tog det lilla lugna på utsidan och tog sig tid att gå ner i ledarens rygg genom den sista kurvan med världsstjärnan Propulsion.
- Nej, jag trodde väl aldrig att vi skulle förlora. Men han är smått flegmatisk i loppet och Robbans häst ser ut som att han joggar i den där farten. Så hade jag aldrig kört Propulsion tidigare hade jag kanske blivit orolig, sa Örjan Kihlström efter segern på nya banrekordet i Umeå, 1.11,3 över 2140 meter med autostart.
Muscle Hustle klar tvåa och stark mot övermakten efter ett rolig satsning av Robert Bergh.

"Hade varit kört annars"
Propulsion blir stor favorit i Olympiatravet på Åby sista lördagen i april. Hästen är dessutom inbjuden till Elitloppet i maj hemma på Solvalla.
Daniel Redén var framför allt hovslagare den här lördagen i Umeå.
- Så jäkla skönt. Prova och stå där och slå fast skon på hästen och du nästan inte har något att spika i, och så står det en ekipagekontrollant och säger en minut till start. Det finns inte att han ska vinna med det loppet! Vilken djävla häst det är, jublade Daniel Redén.
Men det var aldrig tal om att stryka Propulsion berättade tränaren.
- Han behövde det här loppet för att vara med i Olympiatravet. Det hade varit kört annars. Det är hans sista säsong och jag har tränat mycket hårdare och måste få honom att lyfta ännu mer. Visst…stilen kanske inte var fläckfri i dag men det kommer att bli mycket bättre, sade Daniel Redén.

Redén även i Berths lopp
Daniel Redén och Örjan Kihlström tog hem de två största loppen på Umåker. I dagens näst största löpning Berth Johanssons Memorial vann Son Of God utan att behöva visa botten.
Örjan Kihlström kom fram i tredjeparet utvändigt och kunde köra rakt fram när konkurrenten framför galopperade under slutrundan.
På den sista bortre långsidan drog Erik Adielsson hårt framme i ledningen med skrällen Hotshot Luca och ryckte undan tillsammans med Transcendence.
Kihlström kunde dock relativt enkelt jaga ikapp och väntade sedan till upploppets början med attacken och Son Of God kunde lugnt och städat ta sig förbi.
- Han gick ju bra redan i fjol och hävdade sig bra i tuffa gäng. Men det här var en väldigt lovande årsdebut och det ska bli intressant att se vad kan uträtta i år. Vi fick en fin resa men han avgjorde ju på ett fint sätt och hade tussarna kvar i mål, sa Örjan Kihlström.
200 000 kronor var segern värd. Segertiden skrevs till 1.12,3 över 2140 meter med bilstart, ett rekord för loppet vikt för femåringar.
Fredrik B Larssons storfavorit Milliondollarrhyme galopperade i den sista kurvan.

”Månprinsen får se upp”
Björn Karlsson är tränare på grannbanan Solänget tolv mil söderöver från Umeå och har siktat på kallblodens elitlopp Elitkampen i ett par års tid med Tangen Haap.
Läget var sämsta tänkbara i Vårbjörken över 1640 meter men det var inget snack. Karlsson hittade tidigt tredje utvändigt med Tangen Haap och vred på i tredjespår genom den sista kurvan med hästen som ägs av ishockeytvillingarna Sedin.
En svepning i den högre skolan.
- Som det känns nu får Månprinsen A.M. och Lome Brage se upp över 1600 meter. Jag hoppas att jag får en inbjudan nu till Elitkampen, sa Björn Karlsson.

Toppspurt av hemmahäst
Lilla spurtkanonen Mr Golden Quick ordnade en bejublad hemmaseger i silverdivisionen tillsammans med Magnus A Djuse.
Hästen som tränas av Mika Haapakangas på Umåker svarade för dagens mest imponerande insats. I den sista kurvan var det sex-sju längder fram till bortflyende Island Life men Mr Golden Quick flög som vanligt lågt över upploppet och tog segern på målfoto. Imponerande i hästens sjätte seger på V75. Segertiden 1.13,1 över 2640 meter med bilstart.
En liten hemmaseger blev det även i det avslutande bronsdivisionsloppet. Ulf Ohlsson tog de rätta vägarna med Hierro Boko från spåret längst ut på vingen. Halmstadproffset Marcus Lindgren växte upp i Umeå och tränar hästen.
Det har krånglat mycket för sjuårige valacken Twice Kronos i livet. På lördagen kom karriärens fjärde seger i blott åttonde starten i klass II-loppet på Umåker för Petter Lundberg.
Det blev helfinskt i klass I-försöket i form av Roberto Diver och kusken Iikka Nurmonen. Ossi Nurmonen, pappa till den unge kusken, tränar sexåringen i Kuopio.
Sju rätt på V75 betalade 17 090 kronor, sex rätt 217 kronor och fem rätt 27 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Åby-tränaren reser till Umeå med åtta hästar till start på V75. Mest intressant blir det att se Muscle Hustle (V75-3) som Robe..


Åby-tränaren reser till Umeå med åtta hästar till start på V75. Mest intressant blir det att se Muscle Hustle (V75-3) som Robert Bergh tidigare har uttalat sig om gärna vill vara med i både Olympiatravet och i Elitloppet.
- På kapaciteten ska han vara med och jag hoppas verkligen att han visar det nu. Jag har de planerna i alla fall, säger Robert Bergh.
Guldbjörken, tillika den tredje avdelningen i Olympiatravet, utgör V75-3 och där har vi omgångens megafavorit i Propulsion. Tränaren Daniel Redén har uttalat sig i veckan att hästen kommer mycket väl förberedd och har känts kanonfin i träningen.

Både Bergh och hästen hade haft semester
Ett av de eventuella motbud som finns är Muscle Hustle. Robert Berghs stjärna har gjort två starter i år efter ett långt uppehåll. Först vann hästen i Kalmar i ett stayerlopp över tre varv från 80 meters tillägg. Och senast blev han fyra på Solvalla i V86 i ett lopp som vanns av Sorbet.
- Jag var på semester och då hade han också tagit lite semester i träningen inför den starten. Han var helt annat tillspetsad inför Kalmar och nu är han också tillspetsad. Jag tror att han kommer att göra ett klart bättre lopp än på Solvalla senast, säger Robert Bergh.
- Jag är väldigt nöjd med hur det ser ut för honom och han har gått tung träning i backen hela vintern och även fram till loppet på Solvalla senast. Nu har vi släppt på den träningen och han är mer trimmad. Vi får köra lite på känsla. Det är svårt att sia om taktiken och om vi kan slå Propulsion men han fick ju läget som passar honom.
- Nu blir det urryckare och norskt huvudlag och barfota runt om. Så det blir en klar förändring på det, fortsätter Bergh som därmed maxar allt vad det gäller balans och utrustning.

”Transcendence gynnad av litet fält”
Den bästa vinstchansen tycker Bergh kommer redan i V75-inledningen. Det är starke och kapable Transcendence som har tävlat i Frankrike i vinter och bland annat varit tvåa på Vincennes. Nu har han ett fint läge med spår tre bakom bilen i ett litet fält med nio hästar.
- Transcendence (V75-1) är gynnad av det här lilla fältet för normalt sett hamnar han så långt ner och får tunga lopp. Nu kommer att vara mer med dem direkt och det blir inte så många att runda. Han känns stark och är i bra form hästen och jag har en bra tro på att han ska kunna segerstrida. Han kan göra mycket själv och jag tycker att det är min bästa chans, säger Bergh.

”Island Life gillar de här förutsättningarna bättre”
Bergh kommenterar de övriga V75-hästarna på följande vis. I den andra avdelningen startar han Nyhet från spår tolv som kommer med två raka segrar.
- Nyhet (V75-2) har utvecklats perfekt hela tiden efter att vi gjort någon korrigering med utrustningen. Det ser väldigt bra ut och det är samma där han har fått tung träning i backen och nu har vi lättat på den och jag tror att han gör ett ännu bättre lopp nu. Det blir barfota bak igen som senast.
- Island Life (V75-5) blev seg i loppet på Axevalla och det var många olika saker, först skor och broddar och han hamnade längre och längre ut hela tiden innan loppet blev klart. Senast var han klart bättre när han fick vara med där framme hela tiden. Nu har han ett bra läge och är startsnabb och det känns som samma upplägg som senast. Jag tror att han är bättre mentalt än när han som näst senast hamnar ner i kön och då blir han seg. Så han gillar de här förutsättningarna bättre.
- Jag tycker att Island Life har lite bättre högsta nivå än 3 Bullyoung (V75-5) även om båda två har toppform.

”Väldigt nöjd - kände att det hade hänt något”
- Enjoy Day (V75-6)
fick bra erfarenhet av de långa banorna i Frankrike och han var faktiskt bra redan när vi åkte till Danmark med honom. Han visar en bra utvecklingskurva och det känns som att han bär pengarna. Jag tror att han har lite lättare att komma iväg nu mot hur det var i Frankrike där han hade lite problem att komma iväg. Hästen har trimmat på sedan han kom hem och behövde ingen paus.
- Corroded (V75-7) var jag inte riktigt nöjd med i sista jobben innan han skulle starta i Mantorp men det har varit en klar förändring efter det. Jag var väldigt nöjd med hur han kändes tre dagar efter och direkt i första jobbet kände jag att det hade hänt något efter den starten. Det har varit lite av ett mål att han ska vara bra nu när ägarna bor i Umeå. Det ser bra ut och jag är väldigt nöjd med hästen. Han är rätt så bra på att komma iväg, senast var han så tung och klumpig i steget men jag tror att han kommer att visa en annan stil nu. Den här gången blir det halvstängt huvudlag också, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75


Åby-tränaren befinner sig i Åre där han har bjudit hela sin personal på en semesterresa. Hela team Bergh är på plats f&ou..


Åby-tränaren befinner sig i Åre där han har bjudit hela sin personal på en semesterresa. Hela team Bergh är på plats för att umgås och åka skidor några dagar. Det gjorde de även förra året och Bergh har regelbundet genom åren hittat på olika aktiviteter tillsammans med personalen.
- Jag tycker att det blir bättre gemenskap om man går utanför travbubblan. Det blir en helt annan avkopplande känsla och det blir inte att man träffas så ofta på det här viset. Man kär känna varandra väl och det är jättebra, säger Robert Bergh.
- Nu när vi har hästar på tre olika ställen så är det svårare att göra något tillsammans varje månad som vi gjorde förut med olika månadsaktiviteter. Då bestämde vi att vi slår ihop det här och gör något stort tillsammans istället. Vi hyr lägenheter på torget i Åre och är här i fyra dagar. Det är jättekul.
- Vi har personal som är spridda från hela Europa alltifrån Holland och Danmark så det är lite olika nivåer på skidåkningen. Det är bra att alla får lära känna varandra när vi har hästar på olika ställen och de inte träffas så ofta.

Stora framgångar i Frankrike
I fjol körde stall Robert Bergh in 24,5 miljoner kronor och hästarna vann totalt 212 lopp. Det nya året har också börjat jättebra med drygt 2,6 miljoner inkört och Bergh ligger tvåa i den allsvenska tränarligan efter Timo Nurmos. Han har bland annat firat stora framgångar i Frankrike där hästar som Balfour, Angle of Attack, Mellby Drake, och inte minst montéstjärnan Mindyourvalue V.F. har tagit flera segrar och sprungit in mycket pengar.
- Det har varit ett fantastiskt resultat. Från oktober, november, fram till nu januari, februari, har vi snittat på 170 000 kronor inkört per start där nere. Det är otroligt bra, säger Bergh.

”Nimbus C.D. – är en speciell häst”
Hemma i Sverige har en annan av stallets stjärnor glänst i loppen. Det är Nimbus C.D. som har gjort en strålande comeback för sin nye tränare Robert Bergh. Den karismatiske fuxen, som delägs av bland annat hockeylegendaren Mats Sundin, hade varit borta i två och ett halvt år från tävlingsbanan. Detta på grund av en skada i ett bakben. Nimbus C.D. vann som femåring miljonloppet Jubileumspokalen och radade upp V75-segrar för sin dåvarande tränare Stefan Hultman. Han var därefter i träning hos både Pasi Aikio och Peter Untersteiner innan han blev konvalescent hos Kenth Åkerlund och Caroline Holm. Sedan den 22 mars förra året finns hästen hos Robert Bergh och nu har han glädjande nog blivit fräsch och börjat tävla. Nioårige Nimbus C.D. inledde med att bli trea i comebacken, varpå han vann i starten efter i Bollnäs. Senast blev han trea i V75 på Åby efter en mycket vass avslutning bakom vinnande Sorbet.
- Nimbus C.D. (V75-3) har sett fantastiskt fin ut efteråt och det är jätteroligt att han tar loppen så bra och går framåt hela tiden. Det är ett bakben som har varit problemet men det senaste halvåret har vi kunnat träna honom kontinuerligt och det har bara blivit bättre och bättre. Han har varit på två återbesök hos veterinären efter att han började tävla och det har sett bra ut. Nu får vi verkligen hoppas att det här håller i sig, säger Robert Bergh.
- Det krävs en speciell häst för att komma tillbaka på den här nivån men han är så otroligt spänstig och lever mycket på just det att han har kommit tillbaka. Vi har gett hästen den tid han har behövt och ägarna har varit lugna hela tiden och velat att vi ska ge det en chans till.

”Har en väldigt cool stil”

Om du beskriver Nimbus C.D. som individ och hans kvaliteter, hur låter det då?
- Det är en riktigt speciell och skön individ. Det jag är mest imponerad över är att han är så otroligt laddad i värmningen men i själva loppen har han en väldigt cool stil. Trots att han har sprungit bakom startbilen och jagat vingen sedan han var tre år är han överladdad innan loppen men sedan otroligt flegmatisk och fin i själva loppen. Jag hoppas att han varvar ner i värmningen också men det tror jag att han kommer att göra, säger Bergh.
Vad säger du om senaste insatsen som tvåa i Gulddivisionens final?
- Det kändes fantastiskt bra och hästen var helt perfekt. Hade jag suttit ett hack längre fram hade han vunnit loppet. Nu sprang han med full fart över mål och man känner att han blir starkare med loppen och blir lite bättre på allting. Han vann ju lätt gången före med krafter kvar.
- Det känns som att han skulle kunna ta sig upp och tävla mot eliten men samtidigt får vi tänka på historiken också.

”Visst har han chans”
Nimbus C.D. har spår tio i lördagens V75-omgång. Han startar i den tredje avdelningen över distansen 2640 meter. Robert Bergh sitter själv i sulkyn och tror på bra chans, trots bakspåret.
- Visst har han chans men han är samtidigt lite utlämnad från det här läget. Jag hade gärna sett honom från ett bra spår men vi får se hur loppet utvecklar sig. Han har som sagt gjort tre fina lopp hos mig och blir bara bättre så det är klart att han ska räknas.
Du har även med Kadett C.D. i samma lopp som har gjort tre starter efter ett långt uppehåll. Hur ser du på hans möjligheter?
- Kadett C.D. (V75-3)
blev det tempofel för senast men gången före var han fin och satt fast med krafter kvar i rygg på ledaren. Det är en bror till Nimbus C.D. och han är i fin form. Hästen är tolv år och känns fantastiskt fin och kan nog vara med bland de tre, fyra främsta.

”Whipped Eggs känns bättre än någonsin”

Du har ytterligare två V75-hästar till start på Axevalla, dels Whipped Eggs samt nyförvärvet Island Life. Chanserna där?
- Whipped Eggs (V75-1)
känns enormt fin för dagen och faktiskt bättre än någonsin. Han gjorde ett bra lopp på Åby senast men det var den dagen när det regnade så mycket och banan var dålig. Han blev kvar i vattnet på bortre långsidan när det var tempoökning och tappade tio till 15 meter där. Sedan kom han tillbaka bra och jag är väldigt nöjd med utvecklingen för honom för dagen. Hästen är stor och väldigt grov i gången och nu har han springspår, det är i och för sig ett bra spår, men det är svårt att veta hur pass snabbt han kommer iväg därifrån. Jag tycker att Whipped Eggs är min bästa chans på V75, säger Bergh.
- Island Life (V75-4) har sett bra ut i träningen en längre tid och jag har även kört ett banjobb på Åby med honom. Då sprang han 1.17 över full distans och han känns verkligen redo för start. Det känns som ett bra häst men jag har svårt att värdera chansen så här i debuten för mig från dubbla tillägg.

Michael Carlsson, Kanal 75


Vem som helst skulle kunna bli knäckt av att se sitt hem eldhärjas och totalförstöras. Att därefter vara hänvisad till ett litet m..


Vem som helst skulle kunna bli knäckt av att se sitt hem eldhärjas och totalförstöras. Att därefter vara hänvisad till ett litet modulhus och tvingas till lång väntat på att kommunen ska bevilja nytt bygglov är inte heller någon humörhöjare. Men Peter G Norman är inte typen som gräver ner sig.
- Det finns de som har det mycket värre så det är inget att deppa över, utan det är bara att gilla läget och tänka på hur bra allt blir när vi får flytta in i ett nytt hus, säger Solvallatränaren.
Det var 15.22 en tisdag i april som larmet om en villabrand på Eriksund i Sigtuna inkom till larmcentralen. Flera brandbilar kom till platsen men huset gick inte att rädda.
- Det har flutit på bra med försäkringsbolaget och det blev klart med nytt hus fort, men sedan har kommunen segat och bygglovet kom först nu i december. De ska börja med grunden efter nyår och kommer vi in i huset före Elitloppet (27 maj) är det bra, men det kan gå fortare med lite tur.
Sedan branden har Peter G Norman, hans sambo Jennie Samuelsson och yngsta dottern Emilia, 13, bott på drygt 50 kvadratmeter i ett modulhus strax intill den eldhärjade tomten. Äldsta dottern Celine, 19, har fått flytta in hos Peters syster Annsofie Norman.
- Det klart att det kan vara lite segt att gå på varandra i det lilla huset när man är van att bo större, men det har varit mycket tävlingar hela tiden och det underlättar så klart. Hade man haft ett vanligt nio-till-fem-jobb hade det nog varit segare.

Föreslår spik Valeur
Att det flitiga tävlandet har gett goda resultat har säkerligen också underlättat tillvaron. För fjärde året i följd har Peter G Norman förbättrat sina siffror och för första gången har stallets hästar, i dagsläget 68 till antalet, tagit mer än 50 segrar och tjänat över fem miljoner kronor.
- Året har varit klart godkänt. Det som saknats är väl den där riktiga stjärnan som kan duga långt i årgångsloppen. Men vi har varit med i fem årgångsfinaler och det är tack vare bra bredd och att många har levererat som vi redan i november gick förbi fjolårssiffrorna.
Än är inte heller året slut och när Gävle på lördag arrangerar V75-tävlingar med jackpot, 40 miljoner kronor väntar i sjurättspotten, laddar Peter G Norman med fem hästar. Först ut är Valeur (V75-1), som spikas av sin tränare i det officiella kusk- och tränartipset Fem tippar V75.
- Jag tror på honom, säger Norman och utvecklar:
- Senast hoppade han i sista sväng, som han har gjort någon gång förut också utan någon riktig förklaring, men han kändes jättefin inför den starten och jättefin efteråt också. Han har visat sig duga bra i silver och speciellt över kort distans. Läget är bra och vi får hoppas på rejäl körning. Han tävlar alltid med skor så det är en liten fördel gentemot dem som brukar tävla barfota. Jag tror att han kommer att göra ett riktigt bra lopp och då räcker han långt.

Bra form och likvärdig kapacitet
Peter G Norman har med alla sina hästar på sitt systemförslag i Fem tippar V75 och han har svårt att skilja på Prediction och Castleman i V75-2.
- Prediction har vaknat till ordenligt den senaste tiden. Han har varit nedsatt i omgångar av infektioner men i de senaste fyra loppen har han tävlat på den nivå som vi har hoppats att han ska vara på. Han har bara gått lugna träningsrundor efter segern förra onsdagen men han känns väldigt fin.
- Castleman (V75-2) har gått jämnt och säkert hela året och härdats i tuffa treåringslopp. Även han är fin efter senaste loppet.
Bäst chans av dessa?
- Båda har bra form och jag tror att de har rätt så jämn kapacitet också. De har haft olika säsonger där Castleman har varit med på lite högre nivå hela säsongen och Prediction kommit nu på slutet. Prediction visade senast att han går bra med skor runt om och hakar. Castleman hade också hakar i bakskorna senast men gick barfota fram så det är ett litet frågetecken hur framskor påverkar honom. Det blir vanlig vagn istället för jänkarvagn på Castleman också.

Banunderlaget ställde till det
Sheilah Laday (V75-6) startar E3 Revanschen för treåriga ston, där dagens största segercheck på 200 000 kronor ska delas ut. Hon ställs på nytt mot Virunga, som hon var chanslös att utmana senast.
- Sheilah Laday har varit jämn och säker hela året, varit med i två årgångsfinaler och tjänat fina pengar. Inför senast hade hon fått tung träning i backen och jag förstod att hon skulle vara lite ringrostig. Hon har gått framåt med loppet och kommer med bättre form den här gången, men jag kände senast att skor runt om inte är helt optimalt för henne. Vi får hoppas att hon klarar det bättre nu med mer spänst i kroppen. Men hon är väldigt långsam från start och med tanke på det och att Virunga har bra läge och är startsnabb måste vi ha mycket tur för att vara med och segerstrida. Eventuellt får Sheilah Laday gå med jänkarvagn den här gången. Det har hon gjort en gång tidigare. Då galopperade hon i sista sväng men det berodde inte på vagnen utan på att hon var för pigg.
Sist men inte minst i Peter G Normans V75-kvintett är Island Life (V75-7). Han förvånade många när han senast kastade in handduken i ledningen.
- Jag har svårt att se någon annan förklaring än att det var banunderlaget som ställde till det den dagen. Han såg ut precis som han brukar och har aldrig förlorat i ledningen förut, men trots 1.16,5 första varvet hade han ingen ork kvar till slut. Jag tror att han blev rejält muskeltrött av att inte få fäste och det loppet är bara att stryka. Han har varit väldigt fin i träningen efter det och allt ser bra ut inför lördag. Att han inte har tävlat på några veckor gör ingenting. Han går alltid ut och levererar direkt och har vunnit många gånger efter vila.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-09-25 2015-09-25 Solvalla-1 2140/10 0 g 21
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-6 Erik Adielsson 2140/11 D 1 14.7 87
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-7 Erik Adielsson 1640/4 C 0 g 47
2016-10-22 2016-10-22 Romme-9 Erik Adielsson 2140/1 C 1 14.9 119
2016-09-16 2016-09-16 Solvalla-5 Erik Adielsson 2140/4 B 1 14.4 22
2016-08-27 2016-08-27 Bergsåker-9 Erik Adielsson 2140/2 B 6 15.3 28
2016-08-17 2016-08-17 Solvalla-12 Peter G Norman 2140/5 A 6 14.1 30
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-6 Torbjörn Jansson 2640/6 D 6 15.0 63
2016-06-28 2016-06-28 Gävle-2 Peter G Norman 2140/6 A 1 13.5 22
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-8 Peter G Norman 2140/4 D 2 15.7 126
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-11 Peter G Norman 2140/4 B 3 12.9 47
2017-11-22 2017-11-22 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/8 A 5 15.3 49
2017-10-31 2017-10-31 Eskilstuna-2 Peter G Norman 2140/6 A 1 14.7 24
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-11 Peter G Norman 2640/8 B 0 16.1g 184
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-10 Peter G Norman 2140/2 B 4 13.0 35
2017-07-18 2017-07-18 Bollnäs-6 Peter G Norman 2140/8 A 1 13.9 13
2017-07-08 2017-07-08 Halmstad-11 Peter G Norman 2140/11 C 6 12.5 144
2017-06-14 2017-06-14 Vaggeryd-10 Peter G Norman 2140/11 C 0 316
2017-05-24 2017-05-24 Solvalla-9 Peter G Norman 2140/7 C 1 12.9 51
2017-05-06 2017-05-06 Örebro-10 Erik Adielsson 2100/2 D 3 14.2 57
2017-04-16 2017-04-16 Romme-11 Peter G Norman 2640/9 D 0 g 81
2017-03-29 2017-03-29 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/4 C 0 g 13
2017-03-01 2017-03-01 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/3 B 1 13.9 11
2017-02-01 2017-02-01 Solvalla-10 Peter G Norman 2140/7 D 1 14.7 27
2017-01-17 2017-01-17 Eskilstuna-7 Peter G Norman 2140/5 D 1 14.7 35
2018-10-31 2018-10-31 Solvalla-6 Peter G Norman 2160/13 B 0 14.7 70
2018-10-03 2018-10-03 Solvalla-9 Erik Adielsson 2180/12 B 6 14.1 42
2018-09-19 2018-09-19 Solvalla-5 Peter G Norman 2140/7 D 0 12.5 154
2018-08-31 2018-08-31 Romme-7 Jean-Claude Pace 2140/8 A 1 15.4 18
2018-07-26 2018-07-26 Gävle-5 Peter G Norman 2160/13 A 4 14.3 68
2018-07-03 2018-07-03 Solvalla-4 Erik Adielsson 1640/9 D 0 11.8 109
2018-03-09 2018-03-09 Romme-9 Peter G Norman 2140/3 B 5 14.4 18
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-7 Erik Adielsson 2140/2 B 7 14.9 83
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-5 Peter G Norman 2140/4 C 0 13.4 141
2018-01-20 2018-01-20 Romme-5 Peter G Norman 2140/5 C 2 13.8 29
2019-10-14 2019-10-14 Färjestad-9 Ulf Ohlsson 2140/10 B str
2019-10-05 2019-10-05 Skellefteå-9 Per Lennartsson 2140/11 C 0 13.9g 74
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-11 Robert Bergh 2140/8 D 0 13.7g 432
2019-05-11 2019-05-11 Åby-9 Christoffer Eriksson 2640/3 B 0 g 43
2019-04-27 2019-04-27 Åby-7 Örjan Kihlström 1640/11 C 3 10.7 92
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-9 Robert Bergh 2640/2 C 2 13.1 71
2019-03-27 2019-03-27 Åby-5 Stefan Söderkvist 3140/3 D 1 14.4 61
2019-02-16 2019-02-16 Axevalla-8 Robert Bergh 2180/14 A 6 15.9 30ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se