Inca travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Inca travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Inca har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Inca har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Inca


20 hästar startar lördagens Kentucky Derby och favorit på förhand i den i 149:e upplagan är hingsten Forte som kommer till Churchill D..


20 hästar startar lördagens Kentucky Derby och favorit på förhand i den i 149:e upplagan är hingsten Forte som kommer till Churchill Downs med fem raka segrar. Forte kommer närmast från triumf i Florida Derby på Gulfstream Park 1 april. Stallkamraten Tapit Trice är andrahandsfavorit och kommer med fyra raka triumfer. Tränaren Todd A. Pletcher har vunnit Kentucky Derby två gånger tidigare: Always Dreaming (2017), Super Saver (2010).

Första benet i Triple Crown
Kentucky Derby har ridits i obruten svit sedan 1875 och är det sportevenemang med längst historia i USA. Loppet kallas sedan 1925 för the ”Run for the Roses” sedan Bill Corum, sportkolumnist från New York, myntade uttrycket. Man brukar även referera till loppet som “The most exciting two minutes in sports”.
Kentucky Derby är första benet i Triple Crown och totalt har 13 treåringar lyckats vinna Kentucky Derby följt av Preakness Stakes och därefter Belmont Stakes: Sir Barton (1919), Gallant Fox (1930), Omaha (1935), War Admiral (1937), Whirlaway (1941), Count Fleet (1943), Assault (1946), Citation (1948), Secretariat (1973), Seattle Slew (1977), Affirmed (1978), American Pharoah (2015) och Justify (2018).

Startande hästar utan startnummer
Kentucky Derby
1 1/4 miles, dirt
Angel Of Empire - Flavien Prat (Brad H. Cox)
Confidence Game - James Graham (J. Keith Desormeaux)
Cyclone Mischief - Joel Rosario (Dale L. Romans)
Derma Sotogake - Christophe Patrice Lemaire (Otonashi Hidetaka)
Disarm - Joel Rosario (Steven M. Asmussen)
Forte - Irad Ortiz Jr (Todd A. Pletcher)
Hit Show - Manny Franco (Brad H. Cox)
Jace’s Road - Florent Geroux (Brad H. Cox)
King Russell - Rafael Bejarano (Ron Moquett)
Kingsbarns - Jose L. Ortiz (Todd A. Pletcher)
Mage - Javier Castellano (Gustavo Delgado)
Mandarin Hero - Kimura Kazushi (Terunobu Fujita)
Raise Cain - Gerardo Corrales (Ben Colebrook)
Reincarnate - John R. Velazquez (Tim Yakteen)
Rocket Can - Junior Alvardo (William I. Mott)
Skinner - Juan J. Hernandez (John A Shirreffs)
Sun Thunder - Brian Joseph Hernandez, Jr. (Kenneth G. McPeek)
Tapit Trice - Luis Saez (Todd A. Pletcher)
Two Phil´s - Jareth Loveberry (Larry Rivelli)
Verifying - Tyler Gaffalione (Brad H. Cox)
Förstapris: 19 miljoner kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Fredagskvällens V64 Xpress delades mellan Halmstad och Romme.Kvällens mest intressanta lopp var ett fyraåringspris på Rommeravet där ..


Fredagskvällens V64 Xpress delades mellan Halmstad och Romme.
Kvällens mest intressanta lopp var ett fyraåringspris på Rommeravet där Gävletränaren Erik Lindgren spelades till stor favorit med Ruger som ståtade med sju segrar på tio starter inför fredagen med tränarens uttalade mål i sikte att vara med i derbykvalen på Jägersro i slutet av augusti.
Ruger galopperade emellertid i en snäv situation i den första kurvan vilket öppnade för en skräll.
Rikard N Skoglund gav Conch on Inn ett lopp i kön och valacken gick starkt i tredjespår genom den sista kurvan. Olle Alséns Doldis var tapper och förlorade på målfoto efter ett lopp utvändigt ledaren.
Segernicken till Conch on Inn på tiden 1.13,5 över 2140 meter auto.
– Han fick ju gå i tredjespår relativt tidigt och gjorde ett bra lopp som kopplade greppet till slut. Det blev ju ett helt annat lopp när favoriten galopperade, sa körande Rikard N Skoglund.
Rommetravets Joakim Elving har nu en häst att hoppas på i kvalen till Svenskt Travderby tisdagen 23 augusti.
– Jag har Incase of Fire som jag hoppades kunna vara med där också men han måste strykas på måndag eftersom han har en förkylning i kroppen. Nu hoppas jag att den här har poäng att komma med i Breeders’ Crown på Mantorp. Sedan är det väl derbykvalen som är målet, avslöjade Joakim Elving.
Conch on Inn ägs av Åsa Holmberg och Johan Mörk som även har fött upp vinnaren.
– Det är min moster och hennes sambo, sa Elving.

"Tålde det inte"
Jättefavoriten Ruger hade ingen lyckad dag. Erik Lindgren berättade om en incident i den första kurvan som hans häst reagerade på.
– Han är lite känslig när det går så fort in i första sväng, när Olles häst (Doldis) bröt ner där blev det tajt och det tålde han inte. Men det är racing. Han kändes annars i balans och var fin och derbykvalen är fortsatt målet, sa Erik Lindgren.
I ett lopp i Halmstad svarade Con Crowe för en fin insats och bollade med motståndet från dödspositionen och även den hästen matchas mot derbyt i höst.
Petri Puro har fött upp Con Crowe som ägs i Tyskland och tränas av tysken Wolfgang Nimczyk med filial i Sverige, sonen Michael Nimczyk körde till seger.
Sex rätt på V64 delade ut 7 234 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Sundsvallskillen Rikard N Skoglund bor sedan drygt 1,5 år utanför i Sigtuna inte långt från klassiska travgården Eriksund. Sedan 20..


Sundsvallskillen Rikard N Skoglund bor sedan drygt 1,5 år utanför i Sigtuna inte långt från klassiska travgården Eriksund. Sedan 2018 är han kusk på heltid och flytten söderut ger närhet till fler banor än i Norrland.
2017 vann Rikard N Skoglund 52 lopp och körde in 3,5 miljoner kronor.
Första året som catchdriver sköt siffrorna i höjden med 136 segrar och 12,3 miljoner inkört.
2019 och 2020 har fortsatt uppåt. I fjol blev det 237 segrar – det gav en femteplats bland landets kuskar bakom Ulf Ohlsson, Björn Goop, Jorma Kontio och Örjan Kihlström. I pengar har Solvallakusken kört in drygt 25 miljoner kronor per säsong.
- Att bli catchdriver är faktiskt något jag drömde om redan som 12-13-åring. Det kändes lite kaxigt så det höll jag för mig själv. I USA hade man den kulturen men här i Sverige fanns bara några få som bara körde lopp. Här var vägen att först bli tränare. Så blev det för mig också och det är inget jag ångrar heller, man fick ändå en grund att vara tränare och jag har faktiskt fem hästar fortfarande på min lista som jag tränar tillsammans med min sambo Lina Bergström, berättar Rikard N Skoglund.
Lever du ditt drömliv?
- Anfallsstjärna i Chelsea hade kanske varit bättre…, men ja, det kan man säga att jag gör.
Så du gillar fotboll?
- Jag är sportintresserad och framför allt fotboll, jag ser mest matcher på TV men jag försöker kolla GIF Sundsvall live i alla fall en gång om året. Jag är även filmintresserad så det blir en del tv.

Träningstips från Örjan Kihlström
När vi gör denna intervju på torsdagen sitter Rikard i bilen på väg till lunchtrav i Gävle. Han har precis avslutat ett träningspass hemma i villan.
- Det blir många mil i bilen och det sliter både när man kör bil och kör häst. Jag försöker träna och mest blir det rygg, mage och axlar. Jag har fått en del tips av Örjan Kihlström som verkligen är vältränad.
Att vara catchdriver innebär att man reser mellan landets travbanor som är arbetsplatsen.
- Jag samåker mycket med Ulf Ohlsson, det är både ekonomiskt och trevligt, vi har samma humor och det funkar perfekt. Jag åker väl bil 15 000-16 000 mil på ett år varav min egen bil rullar ungefär 12 000 mil.
I år har det hittills blivit drygt 150 segrar och 15 miljoner kronor inkört för Rikard N Skoglund.
- Jag tycker väl att det gått relativt bra även om jag ligger efter siffrorna från i fjol. Men jag saknar den där storsegern i år och det är lite irriterande, man är ju tävlingsmänniska. Även om jag brukar vara bättre på hösten blir det svårt att nå 25 miljoner igen, men det handlar mycket om att träffa i årsgångsloppen där det är väldigt stora pengar. Jag trodde mycket på Incase Of Fire i år men han var sjuk i E3-finalen och det blev heller inget kriterie för honom.
Vad är höjdpunkten hittills i år?
- Jag måste säga att Coronan försvunnit, eller i alla fall är på väg att försvinna. Det går liksom över allt annat. Förresten, en annan höjdare är att vi anlade en pool i somras hemma på terrassen, den gillar jag.
Och sportsligt?
- Sportsligt har jag inte vunnit nått stort lopp, men året är inte slut.

Fyra chanser på GS75
Från Gävles lunchtrav rullar bilen vidare till Örebro på kvällen, Solvalla fredag lunch och vidare till Romme på fredagskvällen. Därefter väntar V75 på Solänget och sedan Hagmyren och GS75 på söndag där han avslutar veckan med att köra fem hästar varav fyra på GS75.
- 2 Gelatiamo (GS75-1) har jag inte kört men jag har varit i kontakt med stallet. Det ska vara en stark rejäl häst men samtidigt svår. Det gäller att tro på honom. Den långa distansen passar och det kan vara ett kul streck om man letar en skräll. Jag tycker det är ett öppet lopp bakom 10 Zerozerosette.
- 10 I Love Faux Depart (GS75-5) vann jag med i Årjäng i april på 1.16,3 i hennes andra start. Det är en fin häst som jag tycker ska räknas tidigt med lopp i kroppen även om det är ett halvtråkigt startspår. Det är en rejäl gång i henne och Joakim Elfving hade höga tankar om henne när hon började tävla. Jag tror hon går under 1.16 och sedan får spelarna själva fundera på hur långt det räcker.
- 2 Insignia (GS75-6) har jag aldrig kört. Jag tycker de bästa står på 20 meters tillägg och jag tror det blir svårt att vinna mot flera V75-meriterade. För mig handlar det om att köra för en bra placering.
- 3 Tangen Töff (GS75-7) tycker jag har varit bra på slutet och han blev trea senast trots att han fick gå i tredjespår sista 1 300 meterna. Det är en stark och rejäl häst. 8 Nårje är bra, men spikar man inte den tycker jag att Tangen Töff är tidig. Jag såg att han är rankad fyra i banprogrammet men jag rankar honom tvåa.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Söndagens travtävlingar på Sundbyholmstravet i Eskilstuna förgylldes av nio uttagningslopp till E3-finalerna över medeldistans. Fö..


Söndagens travtävlingar på Sundbyholmstravet i Eskilstuna förgylldes av nio uttagningslopp till E3-finalerna över medeldistans. För hingstar och valacker handlade det om fyra uttagningslopp där de tre främsta gick till final. I stoklassen var det fem uttagningslopp där de två främsta samt de två bäst seedade hästarna gick till final.
Dagens stora segerherrar blev tränaren Svante Båth och kusken Erik Adielsson som avslutade GS75® med ett äkta hattrick när i tur och ordning Glorious U.M., Mellby Jinx och Lacille Boko vann sina uttagningslopp. Totalt kvalade Svante Båth in fem hästar till finalerna som samtliga kördes av Erik Adielsson, tre hingstar och två ston.
Den som imponerade mest var kanske valacken Mellby Jinx som i nästan lite nonchalant flegmatisk stil plockade ner konkurrenterna över upploppet efter en resa i andra utvändigt sista varvet.
- Lite småsegt och inte riktigt topp, men jag hoppas verkligen att vi ska ha det till finalen. Drömmen var väl att han skulle få vara lite småseg och ändå kunna vinna. Det är det optimala och vi har alla möjligheter att piffa till honom till finalen, sa Svante Båth.
Glorious U.M. dominerade sitt uttagningslopp i spets från start till mål medan Lacille Boko kom till täten 1 500 meter från mål höll sedan undan till knapp men säker seger.
Svante Båth har ett imponerande CV när det gäller E3 med totalt 14 segrar i storloppet för treåringar och nu har han alltså fem nya chanser i finalerna som avgörs på Färjestad 3 juli.
Sju av uttagningsloppen ingick i GS75® och 51 system med sju rätt vann 75 409 kronor, sex rätt gav 452 kronor och fem rätt 41 kronor.

Så här lottades finalerna:
E3-final hingstar/valacker
2140 meter autostart
1 Idomenio Sisu (Petri Salmela)
2 Donizetti (Jerry Riordan)
3 Mustang Racer (Robert Bergh)
4 Mellby Jinx (Svante Båth)
5 Felix Orlando (Per Nordström)
6 Incase Of Fire (Joakim Elfving)
7 Chippen Kronos (Svante Båth)
8 Immanuel K. (Daniel Wäjersten)
9 King Of Djazz (Joakim Lövgren)
10 Mellby Joker (Robert Bergh)
11 Cool Kronos (Svante Båth)
12 Herecomestheboom (Mikael Cedergren)

E3-final ston
2140 meter autostart
1 Red Lady Express (Christian Persson)
2 Lacille Boko (Svante Båth)
3 Al’s Starlicious (Mattias Djuse)
4 Glorious U.M. (Svante Båth)
5 Black Magic Eyes (Reijo Liljendahl)
6 Bright Crystal (Björn Goop)
7 Impala Am (Daniel Wäjersten)
8 Global Courtesy (Anders Eriksson)
9 Rihanna W.I. (Timo Nurmos)
10 Good Vibes (Per Nordström)
11 Global Countess (Mattias Djuse)
12 Bouillabaisse (Oskar J Andersson)

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Grand Slam 75 avgörs i Eskilstuna och det är uttagningslopp till E3 i samtliga lopp på miljonspelet. En härlig duell kan det bli i den andr..


Grand Slam 75 avgörs i Eskilstuna och det är uttagningslopp till E3 i samtliga lopp på miljonspelet. En härlig duell kan det bli i den andra avdelningen där Robert Berghs snackhäst Borups Victory och Joakim Elfvings topptravare Incase of Fire återigen drabbar samman. Senast de möttes var för två starter sedan och då klädde Incase of Fire av Borups Victory från dödens och imponerade oerhört. Nu kan det på nytt bli samma upplägg då Borups Victory har spår invändigt av dessa två.
– 5 Incase of Fire (GS75-2) är en väldigt effektiv häst som är snabb och stark. Dessutom verkar han ha en ruskig inställning. När han besegrade Borups Victory efter att denne fått bestämma i 1.19-tempo första varvet var imponerande. Min häst avslutade 1.10 sista varvet och kunde plocka ner ledaren. Det var väldigt bra gjort, säger Joakim Elfving.
– Senast var han smått överlägsen och även om det blev en promenad i parken så rörde han sig bättre än tidigare. Just intrycksmässigt såg han finare ut än han har gjort tidigare i loppen. I träningen efteråt känns han precis som förut och där är det ingen skillnad.
– När vi hade spåren bredvid varandra näst senast så tog ju Borups Victory en längd på min häst och nu är vi utvändigt så det är stor risk att min får gå i dödens igen. Men så bra som han har varit måste jag tro på en jättebra chans. Jag har inte sett botten i honom och vi ändrar ingenting, säger Elfving.

Är snabb ut och hoppas på ledningen”
Romme-tränaren har ytterligare en häst till start i E3-kvalen och i Grand Slam 75. Det är Conch On Inn i den fjärde avdelningen som tog tre raka segrar i våras och som därefter blev tvåa innan han galopperade senast.
– 3 Conch On Inn (GS75-4) hade varit lite förkyld inför senaste starten på Bergsåker och var inte på topp där. Han blev snabbt frisk och har fått träna flera pass efteråt och känns väldigt uppåt i jobben. Det är en fin häst med en bra inställning och han är rätt så snabb ut. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och när hästen nu känns så bra så tror jag på en finalplats. Vi ändrar ingenting där heller.

Michael Carlsson, Kanal 75


Tre lopp i Margaretas tidiga unghästserie samt Stoeliten avgjordes på Solvalla innan V75 drog igång och vilka prestationer som bjöds. De t..


Tre lopp i Margaretas tidiga unghästserie samt Stoeliten avgjordes på Solvalla innan V75 drog igång och vilka prestationer som bjöds. De treåriga stona öppnade tävlingsdagen och där lyste orutinen igenom på flera håll i startmomentet. Inte mindre än fem av de tolv deltagarna ägnade sig åt att tappa mark den första biten samtidigt som favoriten Cintra kunde köra sig till ledningen ut på första långsidan. Därefter blev det Robert Bergh som satte tonen på loppet. Varvet passerades på 1.16,9 och sedan kunde han trycka gasen i botten och dra ifrån övriga genom slutsvängen till en överlägsen seger – stall Berghs 18:e för året värd hela 300 000 kronor.

Nurmos-seger
Någon fartfest blev det inte heller inledningsvis efterföljande loppet där de fyraåriga stona gjorde upp i sitt Margareta-lopp. I favoritposition hittade vi Timo Nurmos Mister J.P.-dotter Marion Fouty Bon som tidigt kunde inta ledningen och där fick hållas till 1.15,6 på varvet. E3-vinnaren tillika oakstrean Barbro Kronos kastades loss på den sista långsidan och svarade för en fullt godkänd årsdebut, men räckte inte längre än till tredjeplatsen sedan Clockwork spurtat till sig andrapriset bakom Nurmos favorit.

Blek Rödluva
Snabbt gick det från start i Stoeliten, men när Johan Untersteiner väl hade placerat favoriten Dear Friend fanns det inget intresse för någon att sätta upp tempot. Varvet i detta kortlopp passerades på mycket modesta 1.14,3 och Örjan Kihlström tog inget initiativ med årsdebuterande Conrads Rödluva. Hon fick åka med i andra utvändigt, men föll tillbaka över upploppet och tränare Daniel Redén fick nog en hel del huvudbry kring sin snygga fux. Loppet vanns från täten av Dear Friend och utvändigt om henne svarade Dixie Brick för en fin insats.

Sprudlande sista varv
De treåriga grabbarna sydde ihop den V4 som öppnade tävlingsdagen och inte heller där blev det någon fart på det hela – åtminstone inte första varvet. Ut på slutrundan sate dock Adrian Kolgjini färg på loppet när han kastade loss Akilles Face som käkade upp ledande Mellby Joker och hade kommandot in på upploppet. Mjölksyran kom dock över upploppet och när Incase Of Fire kopplade greppet försvarade sig Akilles med galopp. Den Joakim Elfving-tränade treåringen sattes dit av Rikard N Skoglund som därmed ordade tävlingsdagens första överraskning. Incase Of Fire kom hem på nya rekordet 1.13,9 över full väg och var helt klart behållningen från de fyra inledande loppen.

Robin Malmgren, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-11-25 2018-11-25 Örebro-3 Robert Bergh 2140/6 C 2 16.8 22
2018-11-15 2018-11-15 Åby-6 Robert Bergh 1640/8 D 0 14.1 671
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-3 Robert Bergh 2160/11 D 4 16.6 96
2018-10-11 2018-10-11 Åby-10 Isabella Bergh 2140/9 C 4 15.9 35
2018-09-24 2018-09-24 Mantorp-3 Robert Bergh 2140/5 C 2 16.5 24
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-13 Robert Bergh 2140/11 B 7 16.8 51
2018-07-13 2018-07-13 Axevalla-2 Robert Bergh 2140/2 C 0 18.2 22
2018-06-28 2018-06-28 Åby-1 Robert Bergh 2140/1 D 2 17.0 48
2019-06-07 2019-06-07 Östersund-4 Robert Bergh 1640/10 C 0 g 86
2019-05-21 2019-05-21 Rättvik-7 Nicklas Westerholm 2160/3 C 0 g 107
2019-05-08 2019-05-08 Bergsåker-7 Robert Bergh 2140/7 C 0 15.7 151
2019-04-26 2019-04-26 Bollnäs-6 Ulf Eriksson 2160/6 C 0 18.8g 42



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se