Igor Ribb travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Igor Ribb travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Igor Ribb har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-06-02 2020-06-02 Jägersro Trav-3 Lutfi Kolgjini 2140/2 D

Nyheter för travhäst Igor Ribb


Det bjöds på en hel del fina prestationer på Åby som var värd för torsdagens V75-omgång. Men det som etsade sig fast mest..


Det bjöds på en hel del fina prestationer på Åby som var värd för torsdagens V75-omgång. Men det som etsade sig fast mest kom redan i inledningen där Barkevious Mingo bjöd på en härlig uppvisning tillsammans med Carl Johan Jepson. Han fick ett fint lopp i tredje par utvändigt från 40 meters tillägg samtidigt som storfavoriten Nobel Amok galopperade bort sig. Det var frisk körning framme i täten och när Carl Johan Jepson lossade iväg sin häst över sista bortre långsidan gick det undan värre. Barkevious Mingo svepte förbi fältet i ett nafs och tog över ledningen i sista sväng. Sedan försvann han ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger med 50, 60 meter och imponerade minst sagt. Tränaren Nils Norelius låg på förhand lågt inför loppet och menade att hans stjärna var tunt jobbad efter ett fyra månader långt uppehåll. Men det bekom inte Barkevious Mingo det minsta i comebacken. Segertiden blev finfina 1.13,5 över distansen 2180 meter.
- Otroligt skönt, det är en fantastisk häst. Han har inte gjort ett riktigt jobb sedan han startade i augusti och kommer ut och gör det här. Det är en jädra häst alltså, oj, oj, oj, sa en lycklig Nils Norelius.
- Man blir både stolt och rörd. Han har haft problem med fräschören och har inte kunnat träna så hårt på grund av dåliga träningsförhållanden. Han har nog bara 70 procentig form och är som bäst när han får starta var 14.e dag. Det kan bära långt det här och han var väldigt bra på senvintern i fjol.

Storfavoriten Nobel Amok galopperade kort strax efter start och kom sedan ur rytmen. Han galopperade återigen ut ur första kurvan och tappade allt. Hästen fungerade inte med skor på hovarna, förklarade Robert Bergh efteråt.

Hobby De’Liton vann härlig duell
I V75-2 fick vi se en härlig duell mellan Hobby De’Liton och Short In Cash. Det var Hobby De’Liton som tog ledningen och blev utmanad av Short In Cash men Oskar J Andersson svarade resolut upp täten. Första femhundra metrarna travades efter 1.10 och duon varvade på tuffa 1.13. Men det var dessa två som gick loss före de övriga halvvarvet kvar och duellerade upploppet ner. Det var två riktigt fina prestationer vi fick se och en imponerande vinnare i Hobby De’Liton som tränas av Jörgen Westholm. Den treårige hingsten tog fjärde segern i sjätte starten.
- Det är en riktigt bra häst och han kändes väldigt fin för dagen. Jag fick värsta konkurrenten på utsidan och jag förstod att det var vi två som var starkast i det här loppet. Då är det skönt att vara på insidan. Jag var rätt så komfortabel över upploppet. Han är lite småflexibel och tar inte i så mycket själv men han kändes trygg under vägen. Han travade väldigt fint och startsnabbheten han nu visade var härlig att se. Det var två riktigt bra hästar, inget snack om den saken, sa Oskar J Andersson.

Ny seger för stjärnskottet Erwin
Storfavoriten Erwin var bara bäst i V75-3 när han vann enkelt från ledningen med Stefan Söderkvist i sulkyn. Det treårige stjärnskottet är obesegrad felfri och tog nu sin åttonde seger i tionde starten. Han drog musten ur sina konkurrenter och det var spel mot ett mål. Segertiden blev 1.14,0 över distansen 2140 meter med bilstart. Detta efter en öppning på 1.10,9 första femhundra metrarna. Hästen tränas och ägs av amatören Christer SA Karlsson som tidigare tränat topphästen Big Alex och nu har en tronföljare i Erwin.
- Han såg jättefin ut i dag och är väldigt stark, speedig och även startsnabb. Han har det mesta och har en väldigt hög grundkapacitet. Det är helt fantastiskt och det ska bli väldigt spännande nästa år, sa Christer SA Karlsson.

Sandra körde snyggt och vann
Lärlingsloppet, V75-4, vanns av Björn Goop-tränade Desefinado som kördes snyggt till seger av Sandra Eriksson. Hästen öppnade snabbt till ledningen men sedan valde Sandra att släppa täten och Desefinado avgjorde enkelt via open stretch.
- Jag kom ganska enkelt till ledningen men hade på känn att köra honom i ryggar och det är perfekt här på Åby. När det kom en bra häst tyckte jag att jag kunde rygga den och sedan blev det en speeduppgörelse. Jag var lite orolig att det gått lite för långsamt men han var väldigt kvick i benen. En stor, rejäl och stark häst, berömde Sandra Eriksson.
Sandra jobbar till vardags hos Petter Lundberg i Boden men är just nu på hans filial utanför Eskilstuna för att ta hand om hästarna där och köra en del lopp.
- Vi har sagt att vi ska testa ett halvår och utvärdera sedan, sa Sandra Eriksson.

”Kändes otroligt fin – hade bästa hästen”
Storfavoriten i V75-5, Swish Lane, gjorde sin plikt och vann enkelt för sin tränare Peter Untersteiner. Detta efter att smärtfritt övertagit ledningen från Dealwithakiss efter drygt sjuhundra meter. Sedan var det bara en häst på banan och segern blev vattentät.
- Hon kändes otroligt fin och höll ihop travet perfekt. Peppar, peppar, så verkar benen riktigt bra nu och hoppas att de håller ihop en period för hon har dragits med dåliga knän som det tagit tid att få ordning på. Hon är kapabel, det har hon visat i hela sitt liv och tillhörde favoriterna i Stochampionatet. Jag hade bästa hästen och det gällde bara att det inte skulle krångla till sig och att hon inte hade en dålig dag. Det är härligt att ha bästa hästen, sa Peter Untersteiner.

”Var fruktansvärt nervös”
Favoriten Gomez vann V75-6 för Christoffer Eriksson, men det satt hårt åt mot störtdykande Brosa Am. Gomez avancerade från kön under loppet och fick överta ledningen drygt 1300 meter kvar då Lutfi Kolgjini släppte täten med Igor Ribb. Gomez var sedvanligt trög och bekväm av sig men vet var mållinjen ligger och höll undan precis före en vasst spurtande Brosa Am som fått chansen för sent ifrån femte par invändigt. Tränaren till Gomez, Dan Widegren, var lättad efter loppet.
- Det känns fantastiskt. Jag var så fruktansvärt nervös i dag och jag vet inte vad det var med mig. Det var hemskt. Hästen gjorde alla rätt och Christoffer gav honom verkligen alla chanser. Det är en fin häst och man vet vad han kan men han kan också springa och sova i loppen. Han slappnar av hela tiden men är inte trött. Det gäller att ta fram det där sista så att han fortsätter att utvecklas, sa Dan Widegren.
- Han springer mest och väntar på de andra och när Marcus kom sista hundra fick jag verkligen berätta för honom. Han är inte speciellt trött men slappnade av, sa Christoffer Eriksson.

Favoritparad och mer miljoner till multijackpoten
Trots favoritfallen i början så radade favoriterna upp sig därefter och det blev fyra favoriter som vann och tre andrahandare. Även i V75-avslutningen blev det favoritseger genom Juan, körd av Peter Ingves. Han körde på säkerhet den första biten och när Ingves ställde på ut ur första kurvan fick han ta över ledningen från R.K.King. Sedan drog han i ett hårt och jämnt tempo hela vägen för att inte bjuda in till någon speeduppgörelse. Juan vann säkert till slut.
- Vilken duktig häst det var. Jag ville dra för han kan inte speeda, förklarade Peter Ingves.
Sju rätt på V75 gav 1085 kronor, sex rätt 25 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Tio miljoner går därmed vidare till multijackpoten på Nyårsafton i Örebro som nu är uppe i 50 miljoner kronor till en ensam vinnare. Det skulle i så fall vara den tredje största vinsten i historien på V75.

Michael Carlsson, Kanal 75


I uttagningsloppen till Svenskt Travderby för en dryg vecka sedan var det en häst  som höjde sig lite över mängden. Lutfi Kolgjini..


I uttagningsloppen till Svenskt Travderby för en dryg vecka sedan var det en häst  som höjde sig lite över mängden.
Lutfi Kolgjini har matchat mot Svenskt Travderby sedan i våras och har bara haft ett i sikte med Rajesh Face som vann sitt lopp överlägset på den snabbaste kvaltiden, 1.12,8 över 2640 meter auto.
Kolgjini menar att hästen ilsknade till då han försökte hålla inne honom i loppet. Det misstaget kommer inte att upprepas. I finalen på söndag får Rajesh Face tåga hela vägen.
Att Johan Untersteiner mer eller mindre lovat att köra i ledningen med Cyber Lane lägger Kolgjini inte någon större vikt vid.
- Hästen måste få bestämma tempot själv. Om det sedan går ut över Untersteiner skiter jag fullständigt i, säger han.

”Har bästa hästen”
Lutfi Kolgjini har två inteckningar i Svenskt Travderby sedan tidigare och kan nu vara på väg mot en tredje. Erik Adielsson vann med Joke Face 2010 och 2013 satt han själv upp bakom Mosaique Face.
Tommy Nilsson från Lomma strax norr om Malmö äger Rajesh Face och var även ägare till 2013 års vinnare, Mosaique Face. Nilsson har som samtliga ägare till hästarna i finalen valt att satsa på den så kallade premiechansen och har chans till chans på dubbla prispengarna på söndag.
Förstaplatsen i den stora finalen (V75-6) är därmed värd fyra miljoner kronor.
- Vad spelarna ska veta? Jag tycker att de kan känna sig trygga med att jag har bästa hästen. Men som i alla travlopp kan det bli strul, det kan vara sjukdomar med i bilden och så vidare. Men det är klart att jag tror på en jättechans, säger Lutfi Kolgjini.

”Inte en skråma på fötterna”
Rajesh Face fick dra undan efter eget huvud sista varvet i uttagningsloppet. Kolgjini ville inte bråka med hästen som vann med sju längder.
Barfotabalansen var sparad till karriärens 21:a start och det blev en extraväxel menar Kolgjini.
- Han hade inte en skråma på fötterna efter loppet senast, så det blir barfota runt om igen. Den här gången kommer jag också att låta honom bestämma hela vägen helt själv. Jag märkte ju om inte annat senast att han inte alls gillade att jag tog i honom.
Humöret och viljan har söndagens derbyfinalist efter pappan Raja Mirchi men kanske främst efter farfar Viking Kronos. Avlar man på hingstar med stark vilja blir avkommorna därefter menar tränaren.
- Rajesh låter sig inte hunsas hur som helst. Klart att den hårdheten kan spela honom ett spratt ibland men han är i grunden en jävligt intelligent häst. Så jag tror nog att han fattar att det är allvar på söndag. Vi har inte mätt honom sedan han var ett men jag skulle tippa att han bara är 1.54 hög. Det är absolut ingen stor häst men han har ju en gång som han vore 1.70.
Vad har hänt veckan efter uttagningarna?
- Han har i stort sett bara gått och myst. Han gick ett lätt jobb i måndags, sedan har han fått långa promenader och gått mycket i hagen. I dag (torsdag) ska han gå ett 1.32-jobb i 2000 meter på rakbanan. Ja, de jobben är ju inte till för annat än att bara hålla igång systemet.
Du har givetvis försökt toppa formen just till finalen. Hur mycket bättre kommer Rajesh Face att vara?
- Han kommer vara en sekund bättre, det är jag rätt säker på. Åtminstone enligt de prognoser som jag ställt på träningen.

Jänkarbike och Håkan B
Lutfi Kolgjini tycker att stallets näst bästa chans till seger i V75 på söndag kommer i amatörloppet K.G.Bertmarks Minne (V75-5). Halmstadamatören Håkan B Johansson har chans att vinna loppet för tredje gången när han nu får låna Ulisse Kronos.
- Helt klart är Ulisse Kronos näst bästa chansen. Han står jävligt bra till i loppet och är verkligen toppfin i jobben. Läget är bra och hästen kan gå optimalt balanserad, barfota fram och med en jänkarbike för första gången. Håkan B tycker jag är Sveriges bästa amatörkusk.
Chansen med stallets övriga hästar på V75?
- Det är några outsiders. Igor Ribb (V75-2) känns fantastiskt uppåt i jobben. Jag körde intervaller med honom i går (onsdag) och jag har aldrig känt hästen på det viset. Orakel Face (V75-1) har inte startat på ett par månader så jag hoppas att Adrian släpper ledningen till Bergh och Re Doc och kommer till slut i stället. Polycrates Face (V75-7) är väldigt stark häst men är också väldigt ojämn i sitt uppförande. Passar över tre kilometer men motståndet är tufft.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-26 2015-11-26 Åby-3 2160/6 str
2015-11-10 2015-11-10 Jägersro Trav-5 2140/5 4 17.0g 35
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-2 2140/6 0 14.0 1641
2015-10-02 2015-10-02 Kalmar-5 2140/2 3 15.7 415
2016-12-12 2016-12-12 Halmstad-5 Adrian Kolgjini 2140/4 C 0 g 87
2016-10-15 2016-10-15 Åby-12 Adrian Kolgjini 2160/10 B 0 g 88
2016-09-25 2016-09-25 Solvalla-9 Adrian Kolgjini 2140/2 D 0 g 549
2016-09-16 2016-09-16 Kalmar-2 Adrian Kolgjini 2140/5 B 3 14.4 32
2016-08-12 2016-08-12 Åby-2 Adrian Kolgjini 1640/12 C 0 g 175
2016-07-26 2016-07-26 Jägersro Trav-8 Adrian Kolgjini 2140/4 D 0 g 126
2016-07-09 2016-07-09 Halmstad-4 Adrian Kolgjini 2140/8 C 2 14.1 66
2016-06-22 2016-06-22 Åmål-10 Lutfi Kolgjini 2480/9 C 0 16.1 114
2016-06-07 2016-06-07 Jägersro Trav-8 Adrian Kolgjini 1640/7 C 3 14.3 29
2016-05-20 2016-05-20 Kalmar-2 Lutfi Kolgjini 1640/4 B 1 13.5 22
2016-03-09 2016-03-09 Åby-2 Lutfi Kolgjini 1640/4 B 0 g 38
2017-12-28 2017-12-28 Åby-8 Lutfi Kolgjini 2640/11 C 3 16.0 159
2017-11-26 2017-11-26 Mantorp-11 Christoffer Eriksson 2140/9 C 0 g 139
2017-11-09 2017-11-09 Åby-4 Lutfi Kolgjini 2140/1 C 1 14.1 25
2017-10-23 2017-10-23 Halmstad-8 Adrian Kolgjini 1640/1 C 1 13.0 71
2017-10-01 2017-10-01 Solvalla-4 Adrian Kolgjini 1640/3 C str
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2140/4 C 4 13.5 39
2017-08-11 2017-08-11 Åby-4 Adrian Kolgjini 2140/9 B 0 14.5g 191
2017-07-09 2017-07-09 Jarlsberg-8 Adrian Kolgjini 1609/4 C 0 g 96
2017-06-20 2017-06-20 Jägersro Trav-7 Johnny Takter 1640/6 B 0 g 27
2017-05-25 2017-05-25 Jägersro Trav-7 Christoffer Eriksson 2140/5 B 1 13.2 38
2017-05-04 2017-05-04 Åby-9 Adrian Kolgjini 1640/5 A 4 13.0g 27
2017-04-24 2017-04-24 Halmstad-3 Adrian Kolgjini 1640/2 B 0 g 68
2017-04-04 2017-04-04 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 1640/7 B 1 12.2 42
2017-03-29 2017-03-29 Åby-5 Adrian Kolgjini 1640/7 B 0 12.9 130
2017-03-08 2017-03-08 Åby-5 Fredrik Berg 2140/8 C 3 16.1 96
2017-02-22 2017-02-22 Åby-5 Lutfi Kolgjini 2140/2 C 4 16.3 46
2018-12-04 2018-12-04 Jägersro Trav-1 Lutfi Kolgjini 1640/4 C 0 14.4g 77
2018-11-27 2018-11-27 Jägersro Trav-8 Dante Kolgjini 2140/6 D 0 g 110
2018-10-31 2018-10-31 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 1640/12 D 0 13.6g 332
2018-10-18 2018-10-18 Åby-5 Dante Kolgjini 2140/8 C 7 14.8g 78
2018-08-30 2018-08-30 Örebro-7 Oskar J Andersson 2100/11 D 7 15.5 716
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-10 Adrian Kolgjini 1640/4 D 0 12.5 427
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-12 Adrian Kolgjini 2140/10 C 0 15.1 283
2018-06-29 2018-06-29 Färjestad-11 Adrian Kolgjini 1640/6 C 0 g 20
2018-06-06 2018-06-06 Kalmar-9 Lutfi Kolgjini 2140/6 C 6 13.9 346
2018-05-18 2018-05-18 Jägersro Trav-6 Jeppe Juel 2140/2 B 3 14.1 74
2018-05-04 2018-05-04 Kalmar-11 Johnny Takter 2140/2 C 2 14.5 22
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-4 Oskar J Andersson 2140/9 A str
2019-12-13 2019-12-13 Kalmar-6 Roger Malmqvist 2140/10 D 0 16.8 327
2019-11-28 2019-11-28 Jägersro Trav-4 Adrian Kolgjini 2140/5 D 6 14.6 118
2019-11-13 2019-11-13 Jägersro Trav-9 Dante Kolgjini 1640/8 D 6 13.0 221
2019-03-14 2019-03-14 Bjerke-6 Frode Hamre 2100/2 B str
2019-03-06 2019-03-06 Bjerke-6 Adrian Solberg Akselsen 2100/7 C 0 312
2019-02-27 2019-02-27 Bjerke-6 Lars Fredrik Kolle 2100/4 B 0 43
2019-02-24 2019-02-24 Breeders Crown-5 Adrian Solberg Akselsen 2140/3 B 1 27
2020-04-28 2020-04-28 Jägersro Trav-6 Christoffer Eriksson 1640/5 D 0 g 195
2020-04-09 2020-04-09 Jägersro Trav-4 Lutfi Kolgjini 2640/11 D 0 15.8 245
2020-03-28 2020-03-28 Kalmar-2 Dante Kolgjini 2140/5 D 1 14.4 124
2020-02-25 2020-02-25 Jägersro Trav-9 Dante Kolgjini 2640/4 C 0 g 130
2020-02-11 2020-02-11 Jägersro Trav-3 Dante Kolgjini 2140/8 C strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se