Idun travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Idun travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Idun har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Idun har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Idun


Odd Herakles och Pydin har båda varit med i Elitkampen förut och är etablerade i högsta eliten.Finske kriterievinnaren Vixus (bilden) ä..


Odd Herakles och Pydin har båda varit med i Elitkampen förut och är etablerade i högsta eliten.
Finske kriterievinnaren Vixus (bilden) är en nykomling och klart yngst av de hittills sex inbjudna kallbloden.
Hästen dominerade sin kull i hemlandet och segrade i Steggbests Minne i första starten på svensk mark i fjol.
I sin senaste start slutade femma från svårt utgångsläge i Vårbjörken på Umåker och travade då sitt nya rekord 1.21,3.
Ännu snabbare lär Vixus behöva springa sista söndagen i maj om han ska hänga med i svängarna mot världens bästa kallblod.
För tränaren Katja Melkko innebär det att hon blir historisk som första tränare att få med en häst i både Elitloppet (Elian Web) och Elitkampen samma år.

Fem raka segrar
Pydin var med i Elitkampen 2018 då han slutade femma trots galopp och visade åter att han kan springa riktigt snabbt över sprinterdistans vid utklassningvinsten på 1.20,1 i Sleipners Elitlopp hemma på Hagmyren ifjol.
Odd Herakles är den särklassigt mest meriterade i trion och gör sin femte start i Elitkampen, där han som bäst varit fyra.
Han tillhör den ytterst exklusiva grupp kallblod som travat under 1.19 och ståtar för närvarande med fem raka segrar efter en glimrande säsongsupptakt.
– Pydin är en Torstemo-häst rakt igenom och en mycket värdig svensk deltagare. Odd Herakles håller absolut högsta nivå och är en otroligt läcker travare, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Sedan tidigare är fjolårsvinnaren Tangen Haap, 2018 års vinnare Lome Brage samt finske fartvidundret Välähdys inbjudna till Elitkampen.
Frågetecken har emellertid rests kring den senare då tränaren Ville Korjus uttalat i finska medier att han inte hinner sätta hästen i form på grund av tävlingsstoppet i hemlandet.

 

Inbjudna hästar Elitkampen:

Fakta Odd Herakles
Ålder: 10 år
Kön: Hingst
Far: Moe Odin
Mor: Gaupen Stjerna
Intjänat: 6 929 597 SEK
Starter/Resultat: 111 (41-14-15)
Ägare: Odd Paulsen & Linda C Kvernenes
Tränare: Lars O. Romtveit
Uppfödare: Odd Team AS

Fakta Pydin
Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Moe Odin
Mor: Pyraksa
Intjänat: 2 337 094 SEK
Starter/Resultat: 68 (18-14-6)
Ägare: Bo Torstemo
Tränare: Niclas Torstemo
Uppfödare: Bo Torstemo

Fakta Vixus
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Viesker
Mor: Xena
Intjänat: 2 582 235 SEK
Starter/Resultat: 32 (14-6-4)
Ägare: Tuomo Korhonen
Tränare: Katja Melkko
Uppfödare: A-K Tenhunen & J-M Smolander

Fakta Lome Brage
Ålder: 13 år
Kön: Hingst
Far: H.G.Balder
Mor: Lomestjerna
Intjänat: 4 703 545 SEK
Starter/Resultat: 102 (43-15-11)
Ägare: Bengt Erik Persson
Tränare: Anders Lundström Wolden
Uppfödare: Erling Hasle

Fakta Tangen Haap
Ålder: 11 år
Kön: Hingst
Far: Lome Elden
Mor: Tangen Mai
Intjänat: 3 292 632 SEK
Starter/Resultat: 94 (39-11-14)
Ägare: Stall Sedin HB
Tränare: Björn Karlsson
Uppfödare: Signe Kvaale Nilsen & Jørn G. Nilsen

Fakta Välähdys
Ålder: 11 år
Kön: Hingst
Far: Viesker
Mor: Kuusys
Intjänat: 475 720 euro
Starter/Resultat: 92 (49-16-4)
Ägare: Samuli & Ville Korjus & Teija Majander
Tränare: Ville Korjus
Uppfödare: Arto Nieminen

Robin Johansson, Kanal 75


Inte sedan Roger Walmann gjorde det med La Croisette och Gloves 2002 har samma tränare tagit hem Vårfavoritens båda avdelningar. - Då &au..


Inte sedan Roger Walmann gjorde det med La Croisette och Gloves 2002 har samma tränare tagit hem Vårfavoritens båda avdelningar.
- Då är det bara att sträcka på sig lite till. Det hade jag inte koll på, sa Per Nordström till Kanal 75 efter sin historiska dubbel.
Bragden blir inte sämre av att Per Nordström gjort resan från Skåne med endast två hästar och alltså fick full utdelningen. Att han dessutom har fött upp vinnaren av stoavdelningen fick glädjebägaren att nästan rinna över.
- Jag tränade även pappan Djali Boko så Tiny Rocket ligger mig extra varmt om hjärtat. Det är en snabbfotad dam som var lite för uppstressad förra året och behövde ett halvår på sig att grovna i med vinterträning. I år har hon gjort allt rätt i tre starter.
Den här gången tog Tiny Rocket enkelt hand om ledningen och sedan Per Nordström fått dra ner tempot till 1.19 första varvet höll hon undan knappt men säkert i en snabb avslutning.
- Det blev tight trots att vi fick maska bort lite i ledningen men hon visade brunst i dag och jag tror att det spelade in. Det gick fort till slut och hon var inte dålig på något sätt, men hon var ovanligt lugn och lite segare än vanligt. Samtidigt kan man inte mer än vinna.

"En riktigt bra häst"
Vårfavoriten för hingstar och valacker kördes utanför V86-kupongen och där gjorde Önas Prince en bländande insats. Till skillnad från sin kullsyster dundrade han på i högt tempo hela vägen och när favoritspelade Forever Melon hittade loss från innerspår i slutkurvan lät Per Norström sin häst lämna sina förföljare. I mål visade klockan 1.13,5 över 2 140 meter – årets hittills snabbaste segertid av en treåring i Sverige.
- Honom hittade jag hos uppfödaren och han var en jäkligt besvärlig häst att köra in. Men han var taggad i dag och jag visste att han skulle göra en bra prestation. Det är en riktigt bra häst det här, ett råämne, och det finns mycket att plocka på honom balansmässigt. Men det dröjer innan jag vågar rycka tussarna på honom eftersom han är bakrädd och har varit bråkig och bökig.
Blir det segerfest i ett vårljummet Stockholm nu?
- Det blir det inte. Min fru ligger över med hästarna och jag styr kosan till Örebro och till Önas-uppfödaren för att titta ut nya stjärnor.

Elitloppsbiljett till Chief Orlando?
Kvällens kanske allra svettigaste prestation på Solvalla stod Chief Orlando för. Rikard N Skoglund skötte tömmarna och för att komma till ledningen krävdes brutalt snabba 1.06,9 de första 500 meterna. Varvet nåddes på 1.10,1 och när attackerna kom bakifrån stack den Pia Huusari-tränade sjuåringen ifrån konkurrenterna till överlägsen triumf på 1.09,8 över 1 640 meter med bilstart. Den prestationen kan mycket väl visa sig räcka till en elitloppsinbjudan.
Även Amiral gjorde en mycket bra insats när han i Örjan Kihlströms händer infriade favoritspelarna förväntningar.
- Styrkan är bra och kapaciteten är megabra, men stilen... Nja, vi får slipa lite till, sa tränaren Daniel Redén.
V86-omgångens enda riktiga skräll stod Per Oleg Midtfjelds Euklid A.T. för när han i Torbjörn Janssons händer vann från bricka tolv.

Dubbel till team Båth-Djuse
Bergsåker stod värd för övriga V86-lopp och i långloppet där gjorde Svante Båth-tränade Fighter Mearas en mycket fin insats då han enkelt höll undan till seger trots att han pressats till 1.07,8 de första 500 meterna för att försvara ledningen. I sulkyn satt Magnus A Djuse och han körde även Svante Båths Idun A’Lir till seger. Övriga V86-lopp på Sundsvallbanan vanns av Mikael Cedergren-tränade Jamaica Boko (Niclas Hammarström) och Daniel Wäjerstens Syoss (Mats E Djuse).

Ola Johansson, Kanal 75


Med den ryska olje- och gasjätten Tatneft som hästägare har Eduard och hans far Genadii Bolshakov tagit sikte mot Sverige.Duon från den rys..


Med den ryska olje- och gasjätten Tatneft som hästägare har Eduard och hans far Genadii Bolshakov tagit sikte mot Sverige.
Duon från den ryska delrepubliken Tatarstan, där travintresset är som störst hos den store grannen i öst, befinner sedan ett par månader på svensk mark med en handfull hästar. Närmare bestämt inkvarterade hos Jägersrotränaren Helena Burman.
Tre segrar på sex starter var facit hittills för satsningen då Eduard Bolshakov på fredagskvällen körde sitt första lopp på Solvalla.
Och det blev full pott för I Keep Tabs, fallen efter amerikanska fartvidundret och forna elitloppsfavoriten Buck I St Pat, som svarade för en strålande prestation då han krossade motståndet på 1.14,0 över full distans – en sällsynt segertid för hästar med under 100 000 kronor på kontot.
Däremot blev Eduard Bolshakov varse det stränga svenska reglementet för drivningar då hans agerande i sulkyn renderade i tre veckors avstängning.

Inga fotfel från Djokovic
Fin sport bjöds även inom V64-spelet där Mattias Djuses löfte Djokovic äntligen höll ordning på benen och segrade på snygga 1.12,9/2 140 meter autostart efter en tuff forcering till ledningen.
En vådlig olycka fördröjde tävlingarna när hästen Perfect Time slog en regelrätt kullerbytta, men såväl häst som kusk Erik Lindegren klarade sig enligt rapporter från banan undan med smärre skavanker.

Robin Johansson, Kanal 75


När Anders Eriksson styrde in 109-oddsaren Celinn Palema i V86-2 i onsdags la han grunden till att V86-raden blev omöjlig och att det därmed finn..


När Anders Eriksson styrde in 109-oddsaren Celinn Palema i V86-2 i onsdags la han grunden till att V86-raden blev omöjlig och att det därmed finns 5,7 extramiljoner att spela om denna vecka.
För Eriksson var det punkten på ett omtumlande dygn som började med att han fick veta att tilldelats det årliga Nordin-stipendiet, vilket förutom äran ger 10 000 kronor att förkovra sig med inom travsporten.
Om förkovring nu är något han behöver.
Sprungen ur en travfamilj från Bollnäs där pappa Ulf Eriksson och farbror Peter Eriksson båda är proffstränare och dessutom har en meriterad kusin vid namn Örjan Kihlström så är det inte konstigt att karriären blivit som den blivit.
- Min farfarsfar hade hästar i lite mindre skala, men för släkten började det på allvar med min farfar Kjell som var en av de större tränarna i regionen på framförallt 1970-talet. Han var champion på Bollnästravet några år och hade väl 30-40 hästar under sin storhetstid, berättar Anders Eriksson som emellertid är uppväxt vid en annan travmetropol, Stig H Johanssons träningsgård Stora Alby.
- Min mamma Helén Nilsson arbetade som hästskötare hos Stig H Johansson i 25 år och jag bodde där fram till jag åkte till USA som 19-åring. Från högstadiet så spenderade jag alla lov i stallet och jobbade extra hos Stig, förutom några somrar då jag var hos pappa och farbror och hjälpte till i deras stall. Så det har alltid varit hästar som gällt, förklarar Anders Eriksson som efter ett år i Nordamerika hos Björn Norén återvände för en tur hos Stefan Hultman följt av ytterligare tre år hos Stig H Johansson innan han kom till sin nuvarande arbetsgivare Svante Båth.
Men trots den digra bakgrunden är det inte förrän de senaste två åren som 28-åringen börjat höra tala om sig i sulkyn.
- Jag hade aldrig någon ungdomslicens och var bara hästskötare i början. När jag återvände till Sverige hade jag inte så mycket kontakter och även om jag fick köra lärlingslopp under andra sejouren hos Stig H så blev det bara 30-40 styrningar per år. Men sedan började det gå bra och därefter har det rullat på. Nu kör jag så mycket jag kan och har tid till, det är det roligaste jag vet.

”Det största man kan vinna”
I fjol gick Anders Eriksson den första delen av proffstränarkursen och planen är att gå den avslutande nästa vinter. Men innan han försöker sig på en tränarkarriär finns det många saker att uppnå som lärling.
Exempelvis gå i pappas kusins fotspår och vinna Travrondens Guldklocka, Solvallas lärlingsserie med anor från 1957 som förutom Örjan Kihlström sett vinnare som Torbjörn Jansson, Stefan Melander och Daniel Redén.
- För mig är Guldklockan det största man kan vinna som lärling. Det är så mycket historia knutet till loppet. Jag hoppas att andra fortfarande tycker att det är lika stort, även om det hamnat lite i skymundan de senaste åren.
Så är fallet också i år då loppen körs innan V86-spelet med avgörande i lopp 5 där kuskarna får välja häst utifrån hur många poäng de samlat in.
Anders Eriksson slutade tvåa i grundserien bakom Oskar J Andersson och har därmed tolv poäng med sig redan från start.
I de två försöksloppen har han lottats på hästarna Valentine Heart (lopp 1) och Ready to Flex (lopp 2), där ingen är rankad bland de fyra främsta i Solvallaprogrammet.
- I fjol var det ganska givet vilken häst som var bäst i finalen, men nu tycker jag att det är fler som kan vinna och det är bra. Men loppet ser ändå lite ojämnt ut och det är synd när det är 100 000 kronor i förstapris, säger Anders Eriksson som har ett förslag på hur Travrondens Guldklocka ska hamna mer i rampljuset framöver:
- Man kunde väl köra det i samband med V75-finalerna under annandagen? Det är garanterat fler som tittar på V4-loppen en sådan dag än som kommer att se V5-loppen på onsdag.

Skräll i repris?
Oavsett om det är med en nyvunnen guldklocka på armen eller inte så har Anders Eriksson ytterligare två styrningar under kvällen, och dessa i ljuset av V86.
Dessutom handlar det om en duo som han vet hur man skräller med.
26 september avrundade Eriksson V86-omgången med att sätta dit Henrik Larsson-tränade Global Thunder. Med fyra procent av spelet i ryggen såg ekipaget till att det blev miljonutdelning.
- Hästen var riktigt bra då, men jag tror faktiskt att formen är ännu bättre nu. Han var riktigt på hugget senast, tyvärr var han så laddad att det blev galopp 800 kvar, säger han inför onsdagens V86-2:
- Det blev en rörig situation när vi gick ut i rygg i tredjespår på en häst som hängt därute hela loppet. Det tog lite stopp och i eftersom min häst var så pigg och framåt blev det galopp. Men formintrycket var bästa tänkbara och nu ska jag försöka var med på noterna om det händer något liknande. Motståndet ser inte värre ut den här gången och lyckas jag servera honom en passande resa, gärna ryggar till 600 kvar i hårt tempo, så borde vi vara i segerstriden.
Lite mindre är förväntningarna på förra veckans superknall Celinn Palema som är kraftigt uppanmäld i V86-8.
- Jag visste väldigt lite om hästen inför loppet senast och tyckte på förhand att vi hade ett bra läge för att köra längs sargen och hoppas på lite pengar.
- Men tränaren (Bo Ralfelt) var väldigt optimistisk och hade inte alls några planer på att ligga invändigt. I efterhand är jag väldigt glad att jag lyssnade på honom och körde i andra- och tredjespår. Hästen var riktigt bra och både jag och spelarna var definitivt fel ute.
Kan ni skrälla igen?
- Det har jag svårt att tro. Motståndet ser betydligt tuffare ut. På förhand tycker jag att vi har ett bra läge att köra längs sargen och hoppas på lite pengar…

 

Det här berättar Anders Eriksson om stallets övriga V86-hästar:

- 2 Duke of Mearas (V86-2) kördes snyggt senast och fick äntligen vinna, det var välförtjänt efter många fina insatser. Han öppnade lite förbättrat då, men är ingen startraket eller den typen som gynnas av kort distans. Ska man jämföra med Global Thunder är Duke of Mearas den som tål tuffare upplägg, men Thunder är snabbare i benen. Hårt tempo skulle vara gynnsamt och hästarna i jämna, men med tanke på distansen hoppas jag att det är liten fördel för min styrning.
- 3 Global Withdrawl (V86-3) föll ur travet och galopperade i Breeders’ Crown-finalen senast. Spontant skulle jag gissa att han blev lite öm i fötterna på den sträva banan, det har nämligen inte varit några fel på honom och han har tränats för fullt hela tiden. Jag körde honom för två timmar sedan och han kändes jättefin så någon fara för formen tycker jag inte att det är. Hästen är givetvis inte toppad för den här uppgiften, men bör vara i samma slag som vid vinsterna och därmed ha bra vinstchans i det här sällskapet. Han har tagit sina flesta segrar med skor så det ser vi inte som negativt.
- 1 Global Wizard (V86-4) har jag sämre koll på eftersom han står i Sundsvall. Det är en bra häst i grunden, men eftersom jag inte kan dagsformen kan jag inte uttala mig om hans möjligheter här.
- 11 Global Unlimited (V86-5) står också i Sundsvall, men den har jag bättre koll på, inte minst för att jag körde emot honom senast. Han vann på rejält sätt då och det var välförtjänt efter att ha mött tuffa hästar mest hela året. Eftersom han är mer stark än snabb, lite flegmatisk och alltid går in i mål så känns distansen snarast som en fördel. Utan att kunna motståndet ordentligt så tycker jag att han ska räcka långt i den här typen av lopp.
- 7 Idun A’Lir (V86-6) står här i Knivsta och jag kör henne ibland, senast i förra veckan. Hon är grov i gången och har haft problem med travet bitvis, framförallt har hon haft lätt att slå ihop vilket varit orsaken till galopperna. Hon har gått många banjobb på Solvalla för att få rutin och det känns som att hon har utvecklats mycket de senaste veckorna. Styrkan räcker och blir över i klassen, men även om hon känns allt bättre är det fortfarande ingen häst att lita på.
- 9 Virunga (V86-8) slog ihop kort efter start senast och har gjort så förut, även om det kom lite oväntat den gången. Hon var väldigt bra vid vinsten gången innan. Hästen står på Stora Alby så jag ser henne inte till vardags, men är formen intakt kan hon vara platsaktuell. Motståndet ser hårt ut så jag misstänker att hon får svårt att räcka hela vägen.

Robin Johansson, Kanal 75


Årets upplaga av Silverörnen på Solänget i Örnsköldsvik blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledn..


Årets upplaga av Silverörnen på Solänget i Örnsköldsvik blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledningen och när på pappret värste konkurrenten Makethemark hamnade långt ner i kön var det upplagt för spetsseger. Men det var fler ekipage som ville blanda sig i leken och när Jan Norberg bakom Muscle Hustle valde att svara positionen utvändigt om ledaren, istället för att få andra par utvändigt bakom Zenit Brick, fick Diamanten obarmhärtig press samtidigt som köhästarna bjöds in i loppet. Diamanten höll starkt där framme men kroknade lite sista biten och fick nöja sig med tredjeplatsen. Istället var det vasst spurtande duon Makethemark och Dreammoko som gjorde upp om segern. Längsta strået drog fransmannen.
- Man blir jätteglad! Det är inte så ofta man är uppe i Norrland och hälsar på sina vänner och så får man köra en så här fin häst också, sa Peter Ingves som för första gången fått förtroendet att köra Richard Westerink -tränade Dreammoko.
- Det är en jättemysig häst. Han är lite egen och gör inte så mycket i varken värmning eller provstart, då är han i sin egen lilla värld, men han vaknar till när det blir lopp, sa Halmstadkusken.

Små marginal mellan succé och fiasko
I silverdivisionen stack Stefan Melander-tränade Disco Volante till ledningen i en snabb öppning och sedan körande Ulf Ohlsson fått dämpa tempot en bit stod hästen i en klass för sig. Men det var ytterst nära att segern gick upp i rök i slutkurvan.
- Det var väldigt nära galopp där. Han taktade till och kom helt ur rytmen så det var kris där ett tag. Men jag lyckades få honom felfritt och det var skönt för han var väldigt stark och rejäl och löpte undan fint på upploppet, summerade Ulf Ohlsson.
Sveriges mestvinnande kusk hade en bra lördagseftermiddag och satte också dit Svante Båths Esprit Sisu i klass I samt Timo Nurmos-tränade Roheryn i stoloppet.

Jätteskräll i lägsta klassen
V75-omgången bjöd på en riktig smällkaramell och den fyrade Peter G Norman av tillsammans med All Star i klass II. Hästen gjorde en mycket fin insats när han rundade fältet i tredjespår under slutrundan och enkel klev förbi jättefavoriten Emile Zola Sisu till slut.
- Han hade mycket problem som liten men det är en bra häst och de kommer igen, sa Peter G Norman.
I kallblodsloppet blev det norsk seger genom Reidun Böhn-tränade Kaksen N.O. som med Tor Wollebaek i sulkyn avslutade mycket starkt i tredjespår och fångade in favoritduon Finseth Yr och Guli Tor före mållinjen. Omgången avslutades av Sign Me Up Too som med sin tränare Emilia Leo i vagnen tog säsongens femte seger i sjätte starten.
- Det var inte riktigt det rätta trycket i honom i dag men det räckte ändå, sa Gävletränaren.
På V75 delade sju rätt ut 256 205 kronor. Sex rätt gav 665 kronor och för fem rätt fick man 55 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


V86-spelet flyttade tillfälligt norrut veckan efter elitloppshelgen då Solvalla tog igen sig lite och hela omgången –åtta lopp - av..


V86-spelet flyttade tillfälligt norrut veckan efter elitloppshelgen då Solvalla tog igen sig lite och hela omgången –åtta lopp - avgjordes i Boden.
Travtränaren Petri Salmela har tre baser i livet som boende i finska Torneå, med tränarlicensen knuten till Boden och med en stor filial i Märsta.
Stallets bäste är också en av landets bästa fyraåringar.
Makethemark var favoritspelad i Kungapokalen i den senaste starten där han gjorde bort sig med galopp.
Många undrade om formen var i vikande. Den här kvällen hotade också ett innerspår bakom bilen och Ulf Ohlsson var fullt sysselsatt med att försöka ta sig ut i andraspår första halvvarvet. Svart kusk lyckades till slut och kunde köra sig till ledningen efter 600 meter.
Jan Norberg masserade favoriten med Robert Berghs Algot Zonett som spratt i galopp i den sista kurvan och Makethemark kunde kliva undan och vinna med många längder.

”Inga oschysstheter”
Luckan uppenbarade sig efter 500 meter – turligt?
- Lite strid var det men det var inga oschysstheter i alla fall. Det gäller att ha lite flyt i sådana lägen och det hade jag, sa Ulf Ohlsson.
Segern i försöket till Norrlands Grand Prix var värd 100 000 kronor för ägarna AB Nian från Älvsbyn. Petri Salmela kunde andas ut efter pärsen.
- Vi var i alla fall hundra säkra på att det inte var något fel på honom på Åby - men med tanke på läget i dag var det i alla fall en liten lättnad att det gick vägen. Det var extra roligt att komma hem och vinna!
Petri Salmela meddelade att Makethemark ska starta i Norge nästa gång. Hästen är preliminäranmäld till Fyraåringseliten söndagen 11 juni (V75) under Oslo Grand Prix-dagen.

Selmer – vilket löfte
Treårige Selmer I.H. ser ut som en kommande stjärna. Valacken kom från seger och ett banrekord i Skellefteå och kunde nu bärga andra raka trots att körande Mika Forss väntade lite väl länge med att sätta in slutstöten från femteparet utvändigt.
Selmer I.H. avslutade tungt i spåren och fångade in Canwin B.F. precis på linjen. Imponerande.
- Vi hade bestämt att vi skulle köra honom bakifrån i dag och säker var jag inte förrän på mållinjen. Han är mycket kapabel den här, sa finske kuskettan Mika Forss,
Umeåamatören Ingemar Hultqvist äger, tränar och har fött upp Selmer I.H. som var en av sju (!) hästar från stallet som startade i Boden den här kvällen. En proffsig amatör med ett stall där lärlingarna Samu Sundqvist och Malin Viklund bildar team.
Team Ingemar Hultqvist tog ytterligar en seger på V86. Segerrike Magnifik Brodde tuffade runt fältet i tredjespår sista 800 meterna i sprinterloppet i V86-6 från djupaste kön och även denne var kusligt bra. Mika Forss i vagnen igen.

Beau Mec i Scandalens
Ulf Ohlsson knep tre segrar på V86. I storloppet Scandal Plays Minne för högsta klassen behövde han dock inte tänka på finliret bakom tioårige Beau Mec.
Den forne derbyvinnaren fick dra tåget först i tredjespår sista 700 meterna. Tredje raka. Lars Wikström tränar.
Bakom Örnsköldsvikshästen Hagentoy hade Ohlsson lekstuga i ett försökslopp till klass-I (V75). Detta sedan Ulf Ohlsson än en gång bemästrat ett innerspår och kunde glida till ledningen i den första kurvan. Amatören Kenneth Thelin står bakom.

Idun överraskade
Omgångens jätteöverraskning kom i kallblodsloppet Greivins Minne. Danneros Micael Melander hjälpte amatören Peter Forsgren från samma bana med åttaåriga stoet Idun som påpassligt plockade första segern sedan april 2015 i detta finallopp med 100 000 kronor till vinnaren. En vinnare endast spelad på en procent på V86.
Triospelarma som prickade 13 Idun-2 Hallsta Majestix-7 Våler Troll fick 73 148 gånger pengarna i odds!

Favoriten i Lappland Cup
V86-2 var finalen av Lappland Cup med 60 000 kronor till vinnaren. Finalen hade föregåtts av ett försökslopp i Torneå där Don Juan Sisu vann i pigg stil från ledningen.
Att fyraåringen nu ställdes med 20 meters tillägg gjorde mindre. Don Juan Sisu – favoriten i loppet spelad på 34 procent - ser ut att vara ett löfte och spurtade till överlägsen seger efter att ha liftat med i ryggar till den sista kurvan. Uleåborg-tränaren Mauri Jaara managerar.
Petri Samelas Tortuga visade än en gång att hon tål tuffa upplägg. Kaj Widell körde offensivt i dödens och bemästrade ledande favoriten Castanya Am knappt men säkert.
Åtta rätt på V86-spelet gav 13 715 kronor. Sju rätt delade ut 35 kronor medan det blev jackpot på sex rätt och extra miljoner att spela om nästa onsdag.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-16 2015-12-16 Bergsåker-4 2140/12 0 31.7 709
2015-12-08 2015-12-08 Östersund-1 1660/13 0 30.8 181
2015-11-03 2015-11-03 Umeå-1 1640/10 6 29.5g 144
2015-10-21 2015-10-21 Bergsåker-5 2140/13 0 29.6 620
2015-09-29 2015-09-29 Dannero-1 1660/13 2 27.3 415
2016-12-21 2016-12-21 Bergsåker-5 Micael Melander 2140/13 D 0 30.1 999
2016-12-12 2016-12-12 Umeå-4 Micael Melander 1660/7 C 6 31.5 303
2016-12-02 2016-12-02 Umeå-4 Susanne H Osterling 2160/7 D 5 31.5 283
2016-11-20 2016-11-20 Bergsåker-6 Micael Melander 1660/4 C 0 30.9 215
2016-10-31 2016-10-31 Östersund-4 Micael Melander 2160/14 D 8 29.2 337
2016-10-23 2016-10-23 Bergsåker-5 William Strand 2180/11 C 5 29.9 160
2016-10-06 2016-10-06 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 1640/4 D 0 27.9 185
2016-04-03 2016-04-03 Dannero-8 Linnea Swartling 1660/6 B 0 g 53
2016-03-21 2016-03-21 Bollnäs-9 Martin P Djuse 2140/1 D str
2016-03-20 2016-03-20 Hagmyren-9 Martin P Djuse 2140/1 D 0
2016-02-24 2016-02-24 Bergsåker-5 Susanne H Osterling 2160/7 C 0 28.2 531
2017-11-10 2017-11-10 Umeå-9 Susanne H Osterling 2160/8 C 3 26.9 425
2017-10-30 2017-10-30 Bergsåker-2 Angelica Holm 1640/11 D 0 24.9 878
2017-10-14 2017-10-14 Bollnäs-8 Susanne H Osterling 2180/12 B 6 28.4 184
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-11 Micael Melander 2140/1 D 2 26.0 297
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-9 Micael Melander 2180/7 C 5 25.5 285
2017-09-19 2017-09-19 Skellefteå-6 Micael Melander 2160/2 C 4 27.9 76
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-8 John Östman 2160/10 C 0 25.8 620
2017-08-11 2017-08-11 Umeå-9 Micael Melander 2160/6 C 5 26.2 179
2017-07-26 2017-07-26 Östersund-1 Micael Melander 1660/7 C 5 24.5 105
2017-07-03 2017-07-03 Bollnäs-9 Micael Melander 2140/6 D 2 26.4 482
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-5 Micael Melander 2160/13 B 3 26.1 210
2017-05-31 2017-05-31 Boden-7 Micael Melander 1660/13 C 1 25.0 497
2017-05-16 2017-05-16 Boden-8 Micael Melander 1640/12 C 5 26.7 327
2017-05-08 2017-05-08 Solänget-4 Micael Melander 1640/3 D 5 26.6 359
2017-04-21 2017-04-21 Umeå-7 Micael Melander 2140/5 D 7 29.0 596
2017-04-14 2017-04-14 Umeå-6 Micael Melander 2140/6 D 3 28.5 271
2017-04-08 2017-04-08 Dannero-6 William Strand 2140/1 D 4 30.4 273
2017-03-12 2017-03-12 Skellefteå-5 Micael Melander 2140/6 D 3 29.5 582
2017-02-12 2017-02-12 Umeå-8 Angelica Holm 2140/3 D 0 31.4 1133
2018-11-09 2018-11-09 Umeå-6 Micael Melander 2160/7 D 0 27.6 454
2018-10-22 2018-10-22 Bollnäs-2 Micael Melander 2140/1 D 4 26.0 262
2018-10-12 2018-10-12 Umeå-3 Susanne H Osterling 2160/3 D 0 27.6 115
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-8 Micael Melander 2160/14 D 0
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-7 Tomas Pettersson 1660/15 C 0 24.8 598
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-3 Micael Melander 1640/2 D 4 25.1g 135
2018-08-10 2018-08-10 Umeå-9 Susanne H Osterling 2180/12 D 5 25.8 822
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-8 Micael Melander 2140/6 D 0 25.4 817
2018-07-17 2018-07-17 Skellefteå-6 Micael Melander 1640/1 C 1 24.8 121
2018-07-10 2018-07-10 Skellefteå-5 Malin Viklund 2160/2 B 0 212
2018-06-23 2018-06-23 Oviken-6 Jan-Olof Johansson 2120/6 B 0 28.4 213
2018-06-07 2018-06-07 Bollnäs-4 Micael Melander 2160/6 C str
2018-05-31 2018-05-31 Dannero-3 Micael Melander 2160/12 A 0 g 255
2018-05-24 2018-05-24 Östersund-3 Micael Melander 2140/9 B 7 25.2 761
2018-05-13 2018-05-13 Solänget-6 Micael Melander 1660/7 C 5 24.2 547
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-9 Micael Melander 2140/3 D 6 27.7 303
2018-03-11 2018-03-11 Östersund-10 Micael Melander 2140/9 D 0 27.3 868
2018-01-28 2018-01-28 Bollnäs-6 Jorma Kontio 2140/11 D 0 28.0 518
2018-01-14 2018-01-14 Östersund-10 Susanne H Osterling 1640/2 B 5 25.7 197
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-4 Micael Melander 2140/5 D 0 27.3 431
2019-09-06 2019-09-06 Umeå-2 Micael Melander 2160/5 C 4 26.9 141
2019-08-09 2019-08-09 Umeå-8 Micael Melander 2180/13 D 0 27.1 683
2019-07-25 2019-07-25 Boden-3 Micael Melander 2160/5 B 4 25.6 134
2019-07-13 2019-07-13 Solänget-4 Micael Melander 2140/10 C 6 28.5g 598
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-7 Fredrik Fransson 2180/13 D 0 25.7 144
2019-05-17 2019-05-17 Dannero-4 Micael Melander 1640/10 D 5 23.7 801
2019-04-26 2019-04-26 Boden-3 Hanna Olofsson 1660/8 B 2 25.6 150ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se