Iceland Radio travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Iceland Radio travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Iceland Radio har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Iceland Radio har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Iceland Radio


Romme var värd för fredagens V64® som avgjordes i snöstorm. Jörgen Westholm var tillbaka på sin gamla hemmabana och slog till med ..


Romme var värd för fredagens V64® som avgjordes i snöstorm. Jörgen Westholm var tillbaka på sin gamla hemmabana och slog till med ett äkta hattrick på miljonspelet. Han inledde med Klack Molle som travade felfritt för första gången sedan i somras. Westholm körde tidigt till ledningen och därefter var det kapabla kallblodet ensam på plan. I den tredje avdelningen körde han sig till ledningen med Mercenary efter åttahundra meter och det var ett vinstgivande drag. Segern blev säker till slut. Det blev den även i loppet efter för Westholm-tränade Cameron som Jörgen styrde in till seger från ledningen och såväl Mercenary som Cameron ägs av JÅS Fastigheter i Enköping som fick en snygg dubbelseger.
– Det är familjen Schenning från Enköping och de satsar stenhårt hos mig. Det är skitkul när de får vinna två lopp hos mig, sa Jörgen Westholm.

Iceland Radio överlägsen – ”Som en tiger”

Utöver Westholms framgångar så bjöd Iceland Radio på en härlig uppvisning tillsammans med sin tränare och kusk Hanna Forslin i V64-5. Ekipaget bidade sin tid i femte par utvändigt och gick ut i tredjespår dryga varvet kvar när hästar attackerade bakifrån. Hon fick sedan rygg att gå i en bit innan Hanna lättade på tömmarna och kastade loss halvvarvet kvar. Då bet det bra för Iceland Radio som flög förbi konkurrenterna i ett nafs ute i spåren och svepte till ledningen i slsta sväng. Sedan blev det uppvisning av Iceland Radio som försvann ifrån till en överlägsen seger och hon såg riktigt läcker ut med full spänst över mål.
Här kan man verkligen snacka om hysterisk form och närmast väntar troligen V75 i Östersund om några veckor.
– Jag hade på känn att hon skulle vara bra men så där bra visste jag inte om hon skulle vara. Hon var enormt bra uppe i Umeå senast men då blev det trafikproblem i sista sväng, annars tror jag att hon vinner där.
– Det känns väl typ som att hon haft bra form hela förra året men hon verkar trivas i sådant här skitväder. Hon var som en tiger och jag har en liten fundering på V75 i Östersund, sa Hanna Forslin.

Michael Carlsson, Kanal 75


När en häst har en nolla längst ner i resultatraden suger det i vanliga fall inte till i speltarmen. Men bakom Sweet And Wilds (V75-4) nolla fr&a..


När en häst har en nolla längst ner i resultatraden suger det i vanliga fall inte till i speltarmen. Men bakom Sweet And Wilds (V75-4) nolla från senaste starten gömmer sig en mycket stark insats. Efter stor startgalopp visade klockorna 1.13 i två varv.
- Hon tappade jättemycket och sedan gick hon ett jäkla lopp. Det är den bästa prestation hon har gjort för mig, säger Hanna Forslin.
Det var det femåriga stoets fjärde start för Hagmyrentränaren, som kvitterade ut proffslicens vid årsskiftet. De tidigare starterna har resulterat i två andraplatser och en tredjeplats och nu ser alltså formen ut att ha kulminerat ordentligt.
- Hon kändes superfin senast men jag fick ta lite i henne innan bilen släppte och det gillade hon inte och galopperade. Men hon var jättebra barfota och visade att formen är riktigt bra.
Den här gången startar Sweet And Wild med volt för första gången sedan hon kom till Hanna Forslin, men det är inget som oroar tränaren nämnvärt.
- Spår tre är bra och jag tror och hoppas att det kommer gå bra.
Precis som senast är det barfota runt om som gäller och dessutom kommer en ny växel finnas till hands.
- Det blir norskt huvudlag. Det är nytt för henne. Jag har provat att dra det i träning och det gick bra. Jag satt kvar i vagnen, säger Hanna Forslin och skrattar.
Det låter som att Sweet And Wild (V75-4) måste vara högintressant för spelarna?
- Jag vill inte byta häst med någon i alla fall. Sedan får vi väl se hur långt det räcker, men kan hon gå 1.13 full väg måste hon kunna pinna på lite över 1 600 meter känns det som.

Skrällbud med rätt resa
Iceland Radios (V75-6) senaste notering i resultatraden, en åtta, gömmer också ett ordentligt formbesked. Uppanmäld i silverdivisionen galopperade hon i ledningen i utgång av första sväng men sedan kom hon tillbaka mycket starkt och gick i mål som fastlåst med sparade krafter.
- Hon gick också jättebra efter galopp senast och hade en del kvar i mål. Hon känns jättepigg och fin efter det och nu kommer hon gå barfota runt om för första gången för mig. Det är svårt för mig att värdera vilken effekt det ger men hon kördes ofta barfota tidigare så det känns som den optimala balansen för henne. Men eftersom hon blev rullig senast får hon nog ett par boots på sig. Psykologiska boots för kuskens skull, säger Forslin och skrattar på nytt.
Den här gången möter Iceland Radio endast ston men utgångsläget med innerspår på 20-metersvolten är inte vad Hanna Forslin hade tagit om hon fått välja.
- Det är ett rätt så chansartat läge och inte riktigt vad jag önskade mig. Men vi får hoppas på lucka. Då blir hon farlig!

Bra spår och snabb ut
Hanna Forslin är med i matchen även när Spring Race på söndag avslutas med en multijackpot på Romme. I silverdivisionen selar hon ut Xanthis Coktail (V75-7), som senast slutade tvåa i loppet där Iceland Radio satt fast.
- Det är fin form där också. Nu är det väl ett par monster med i loppet men där bakom är han inte sämre än någon annan. Han har ett bra läge och är ganska snabb från start och borde kunna få en bra position. Som vanligt ska han gå med skor, jänkarvagn och norskt huvudlag.

Ola Johansson, Kanal 75


 Det började med en jättesmäll när Jan-Ove Olsen satte tonen till söndagens GS75. Zätas Forever Star var näst minst spel..


 Det började med en jättesmäll när Jan-Ove Olsen satte tonen till söndagens GS75. Zätas Forever Star var näst minst spelad i fältet, men brydde sig inte det minsta om det när han lekande lätt blåste förbi konkurrenterna över upploppet.
Olsen satte sig sedan upp bakom Ängsbrage som visade prov på hiskeliga fartresurser för klassen när han rundade hela fältet på ett par hundra meter och höll undan på stumma ben.
När Elin Wickman följde upp med 40-oddsaren Father of Sun - tränad av Eva-Jeanette Liljeberg - stod de kvarvarande spelarnas hopp till Disco Volante.
Omgångens jättefavorit tog programenligt ledningen, men galopperade kort senare.
- Han blev rullig i ingången av första kurvan. Jag får ta på mig det, jag borde ha värmt upp honom mer. Han skulle behövt trava till sig i en extra provstart, förklarade körande Ulf Ohlsson.
Det öppnade för elvaårige Ajlexes Cubano att överta ledningen och sprinta ifrån i härligt spänstig stil.
- Jag trodde att jag hade varit alldeles för snäll mot honom, han hade inte gått jobb på nio dagar. Dessutom hade han inte startat på en månad, så lång paus har han nog aldrig haft. Men han kanske ska ha en månad mellan loppen, funderade ägaren och tränaren Anders Jonsson.

Fullspäckad jackpotvecka
För spelarna innebar det nådastöten. Av över en kvarts miljon inlämnade system återstod då bara ett, som därmed hade chansen på Grand Slam och tio miljoner kronor.
Och chansen levde in i det sista.
Oscar Berglunds storfavorit No Limit Express motsvarade förväntningarna för Magnus A Djuse och därefter var det dags för dagens huvudlopp, stofinalen av Norrlands Elitserie med 150 000 kronor till vinnaren.
Där visade sig Robert Bergh-tränade Miss Silver stå i en klass för sig då hon reglerade motståndet utvändigt om ledaren.
- Hon vann med tussarna kvar och jättemycket krafter sparade. Jag kände redan 800 kvar att vi hade slagit ledaren, berättade körande Rikard N Skoglund om hästen som därmed kan titulera sig miljonär.
Tiofaldig sådan hade alltså en spelare blivit om favoriten Iceland Radio tagit hem avslutningen. Men det var aldrig nära. Istället gick segern till Huddlestone och Henrik Svensson som släppte ledningen till Mellby Ironman och växlade ner denne på imponerande sätt.
Sex rätt betalade 36 810 kronor medan sjurättspotten på nästan 3,8 miljoner kronor går vidare till kommande söndag på Mantorp.
Det innebär att det kommande vecka är jackpot på ATG:s tre största spelformer V86, V75 och GS75.

Robin Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Jägersro-tränaren har tidigare i år vunnit Kungapokalen och Sprintermästaren med Önas Prince. Han vann E3-finalen över medeldista..


Jägersro-tränaren har tidigare i år vunnit Kungapokalen och Sprintermästaren med Önas Prince. Han vann E3-finalen över medeldistans med Felix Orlando och slog nu till med att sopa hem båda E3-finalerna över kort distans i Gävle. Med sin sedvanliga fingertoppskänsla hade han satt hästarna i bästa möjliga författning när det verkligen gällde som mest. Tillsammans med sin fru Emma firade Per elvaårig bröllopsdag genom att påbörja resan från Skåne klockan 04 på lördagsmorgonen mot Gävletravet. De kan nu vända hem med två miljonsegrar (förstapriset var 975 000 kronor i respektive final) och stall Nordström närmar sig nu tio miljoner kronor inkört i år. Unghästspecialisten har varit travtränare i 30 år men upplever nu sin absolut bästa period i yrkeslivet. Han investerade och byggde en helt ny gård för några år sedan och har format ett träningskoncept med banor och annat efter eget huvud. Det har onekligen blivit stor succé och framgångarna bara avlöser varandra.
– Det är helt underbar när det funkar med hästarna som man kör in och sedan tränar dom hela vägen. När man står här i vinnarcirkeln tillsammans med ägaren och uppfödaren är helt fantastiskt. Ingenting får gå fel under vägen och vi har prickat in toppformen. Det är otroligt skönt att det har lyckats två gånger idag, sa Per Nordström.

Felix Orlando toppade formen till finalen
Det började i V75-2, tillika E3-finalen för den öppna klassen, där Felix Orlando följde upp med en ny seger i E3. Hästen var inte som bäst i uttagningsloppet men Per Nordström hade känt i träningen att han nu ”studsat tillbaka” igen och hade gått framåt rejält med försöket i kroppen. Dowhatyoudowell tog direkt hand om ledningen för Jeppe Juel och Per Nordström var snabbt framme utvändigt med Felix Orlando som fick överta efter ett halvvarv. Första 500 metrarna travades på snabba 1.08,2 och det såg ut som att Felix Orlando bara joggade i ledningen. Han fick dämpa tempot och varvade på 1.12 och i andra par utvändigt satt storfavoriten Francesco Zet perfekt placerad för Örjan Kihlström. Men den sistnämnde hade inte sin bästa dag och fick inte travet att flyta helt efter att ha galopperat i provstarten. Francesco Zet kunde inte följa med i sista sväng och var tidigt slagen. Men på upploppet så tände hästen om och kom farande med en stark avslutning till andraplatsen. Han var dock chanslös att nå fram till ledande Felix Orlando som bara drog ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.11,6/1640a och förstapriset var 975 000 kronor.
– Han var inte på topp i försöket och det är en ganska stor och tung häst som har haft samma träningsupplägg som Islay Mist Sisu men hon är en mindre och lättare häst. När jag inte trycker på så mycket i träningen på Felix Orlando då blir han lite seg. Men jag tycker att det viktigaste är att man har formen på uppåtgående till finalen och inte maxa allt i försöket, sa Per Nordström.
– Jag har som sagt hellre en häst som är på väg uppåt i form än en häst som redan peakar i försöket. Han var lite seg i uttagningsloppet och hade fått det lite lugnt i träningen inför den starten. Men jag har känt i jobben efteråt att loppet i försöket hade satt sig på rätt ställe. Det skiljde tre, fyra slag i pulsen idag gentemot efter försöket och han hade onekligen förbättrat konditionen med 20 meter.

"Mer taggad och väldigt på bettet idag"
– Han fick öppna ganska rejält och jag kände att jag redan hade en mer taggad häst idag för han var väldigt på bettet uppe vid vingen. Jag förstod att Jeppe skulle släppa ledningen och när han dämpade så gick jag fram och fick överta. Det var en tuff öppning men sedan kunde jag köra sakta och det var tacksamt, fortsatte Nordström som dagen till ära firade bröllopsdag med sin fru Emma.
– Det har gått väldigt bra för oss och jag är väldigt trygg i träningsupplägget vi har och med den duktiga personalen på vår nya gård som jag har byggt efter eget tänk. Jag är också lite av en stamboksnörd och lägger ner mycket jobb på att runt på stuterier för att hitta dom riktiga pärlorna. Det gäller att hitta den perfekta individen med en bra exteriör och som har stamtavlan i ordning.
– Felix Orlando har en väldigt hög lägsta nivå och huvudmålet har varit Kriteriet. Men jag tror inte att han mår illa av två 1600 meters lopp för hemma är hästen rätt så lugn och cool så han behöver tagga till sig av de här loppen, sa Per Nordström.

Örjan om storfavoriten: ”Det var inte samma häst”
Storfavoriten Francesco Zet var som sagt tidigt slagen, även om han kom tillbaka bra över upploppet. Tränaren Daniel Redén misstänkte att det rörde sig om en humörsak för hästen hade inge hög puls när han kom in i stallet efter loppet. Redén trodde att hästen inte fick något fäste i banan som var lös och Örjan Kihlström höll med om att hästen inte var som senast.
– Det var inte alls samma häst som senast. Han var inte alls på alerten och var väldigt seg mest hela loppet. Jag vet inte om det var en humörsak eller om han inte var på topp. Han gör det jättebra fast han inte har sin bästa dag, sa Örjan Kihlström.

Stolpe in för Nordström i stofinalen
I E3-finalen för ston tog Per Nordström planenligt ledningen med favoriten Islay Mist Sisu. Efter en inledning på 1.11,9 första 500 metrarna öppnade hon varvet efter 1.12,9. Men Islay Mist Sisu var illa ute mitt på upploppet då Ain’t Misbehavin, som Öran Kihlström tidigt sänt fram utvändigt om ledaren, hade kopplat greppet. Men den sistnämnde galopperade snöpligt med segern på gaffeln kort före mål och vips var Islay Mist Sisu en vinnare.
– Vi var ju slagna men hade stolpe in idag och inte stolpe ut som vi har haft i tidigare finaler. Hon är ju pilsnabb och jag körde bara på safety till ledningen och behövde aldrig trycka av henne. När Örjans häst galopperade så var det en annan häst som kom fort längre ut men jag hade en go känsla över mål, sa Per Nordström.

Populär hemmaseger inledde
Det blev en populär hemmaseger i V75-inledningen där Oskar Kylin Blom vann med egentränade Showtimejackflower. Efter en pangstart från spår fem i volten tog hästen hand om ledningen direkt och släppte sedan till Iceland Radio. Den sistnämnde blev het på kuppen och låg på hela vägen, samtidigt som Showtimejackflower fick en smörresa i rygg på ledaren. På sista bortre långsidan lyfte Kylin Blom ut sin häst i andraspår och han kopplade greppet direkt in på upploppet på ledaren. Showtimejackflower försvarade sig sedan till en säker seger, före en bra spurtande Bear Hope som blev tvåa.
– Jag har sagt hela veckan att det kan vara en häst att tänka på för de som letar en skräll. Men jag kunde inte riktigt tro på det förrän jag gjorde provstarten för där var han så rapp och fin. Jag ville gärna ha rygg på Örjan och den hästen blev het så jag körde mest mot de bakom och jag körde mycket mot Kajs häst som satt i rygg på mig hela vägen. Jag fick chansen att gå ut på bortre långsidan trots att det kanske var lite tidigt men i sista sväng tyckte jag att det här kan bli riktigt bra om ingen kommer. Han är fantastiskt läcker, sa Oskar Kylin Blom.

Esprit Sisu slog av en hetsig favorit i guld
Favoriten Milliondollarrhyme tog planenligt hand om ledningen i Gulddivisionen efter en bit och fick bestämma tempot i lugn fart, 1.13,6 första 500 och 1.14,4 första varvet. Men Milliondollarrhyme började skruva upp sig redan 1800 meter kvar och blev väldigt pigg i ledningen. Fredrik B Larsson låg bakåt och brottades med hästen som ödslade mycket krafter i onödan. Han blev trött den sista biten och kunde inte svara vinnande Esprit Sisu som avslutade vasst för Daniel Wäjersten. Efter ett lopp i andra par utvändigt lyfte Wäjersten ut sin häst och svarade attack när Antonio Trot och Claes Sjöström angrep. Men i slutkurvan vek Wäjersten ner på innerspår igen vilket skulle visa sig vara ett vinstgivande drag. När han kom ut in på upploppet så hade hästen krafter nog att kunna ta sig förbi favoriten kort före mål.
– Han var verkligen värd det här för han har gjort många bra prestationer och har varit med i guldcirkusen. Han har gått igenom klasserna på lördagarna och måste vara en fantastisk hästar för ägarna, sa Daniel Wäjersten.
Fredrik B Larsson var besviken på att Milliondollarrhyme skruvade upp sig i ledningen och förlorade loppet på det.
– Det blev stumt sista 50. Han gjorde vad han kunde men hade inte mer att ge. Han taggade upp sig och lade bort mycket krafter. Banan är väldigt lös och jobbig på innerspåret. Han var lugn i ledningen och jag körde ingenting men 1800 kvar så bara biter han i och drar iväg så mycket han orkar. Det går inte på 2600 meter, sa Fredrik B Larsson.

Känslosam seger och glädjetårar
Sourire Frö gjorde sin andra start för nya tränaren Ulrika Wällstedt och efter att ha suttit fast för länge i V75 förra gången, kom nu en riktig fullträff. Erik Adielsson körde tidigt till ledningen och Sourire Frö fick sedan rejäl press på slutrundan av utvändige Santos de Castella. Den sistnämnda såg ut att ha kopplat greppet och avgjort loppet i sista sväng. Men Sourire Frö vägrade att ge sig och visade ett hjärta av guld när han kontrade snyggt in på upploppet till en lätt seger. En mycket känslosam sådan för Ulrika Wällstedt som grät glädjetårar.
– Det är otroligt stort att få ta hand om en sån här häst som köptes för en ansenlig summa pengar och det är vi inte bortskämda med. Vi hade en häst som gick bort på Åby och idag bestämde jag mig för att plocka fram hans huvudlag och det finns någon mening med allt. Jag har inga ord, jag är bara tacksam, sa Ulrika Wällstedt.

Reijo justerade och ändrade till seger
Perpetuate galopperade bort sig som klar favorit i V75 förra gången. Men efter lite småjusteringar i balans och utrustningen av tränaren Reijo Liljendahl gick det betydligt bättre. Perpetuate avgjorde till en säker seger trots en löpning utvändigt om ledaren. Han var bara bäst och imponerade i händerna för Per Lennartsson. Ledande Tattoo Avenger blev ett lätt byte över upploppet.
– Jag vill inte blåsa upp mig men vi hade justerat lite småsaker idag. Det hjälpte till och jag tror att det här är en bra häst som det är utveckling i, sa Reijo Liljendahl som lät Perpetuate tävla tävla barfota fram och med skor bak istället för barfota runt om som senast.
V75 avslutades med att startkatapulten Chapuy flög iväg till ledningen och det var aldrig något snack om spetsstriden. Han drog sedan i ett jämnt 1.11-tempo hela vägen och hade inga problem att dansa undan över upploppet för Åke Lindblom till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.11,1/1640a och tvåa blev bra spurtande Oxidizer.
Sju rätt på V75 betalade 242 278 kronor. Sex rätt gav 952 kronor och fem rätt gav 84 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande s..


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande solsken. Publiken och fick också bevittna finfina tävlingar av hög sportslig kvalitet, där avslutningen var omgångens clou. Årjängs Stora Sprinterlopp blev en rivig inledning där Örjan Kihlström och Missle Hill gjorde allt vad de kunde för att hålla ut Click Bait. Men den sistnämnde är en startkatapult utöver det vanliga och tog sig förbi kort efter start. Click Bait inledde första 500 metrarna strax under 1.10 och Per Lennartsson fortsatte att hålla ett högt och jämnt tempo när han varvade på 1.09,7. Samtidigt hade Zarenne Fas fått en dryg inledning med tredjespår runt första sväng innan han nådde fram utvändigt om ledaren. Örjan Khlström gled ut från innerspåret i utgången av första sväng när han såg att Zarenne Fas kom farande och fick på så vis ett perfekt lopp i andra par utvändigt. I rygg på Missle Hill satt Vernissage Grif placerad efter att Alessandro Gocciadoro lyckats tråckla sig ut i andraspår tidigt eftersom han inte kunde vara med i startrusningen och kampen om ledningen. Vernissage Grif attackerade dryga halvvarvet från mål men då gick Örjan Kihlström ut framför med Missle Hill. Men Missle Hill hade inte sin bästa dag och när han knappt gick framåt styrde Gocciadoro på i fjärdespår med Vernissage Grif. Den italienske stjärnan flög fram över upploppet i en våldsam avslutning och lyckades fånga in tätduon kort före mål. En imponerande uppvisning på segertiden 1.09,7/1640a. Därmed är Vernissage Grif per automatik inbjuden till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 27 juli. Förstapriset där är 1 609 000 kronor och Alessandro Gocciadoro har redan en häst som är inbjuden till storloppet och det är Alrajah One som blev klar tidigare i veckan. Femårige Alrajah One gör då sin första start på svensk mark.

Tapper tvåa efter tuff löpning
Tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp blev Zarenne Fas som gjorde en kolossalt tapper insats efter den blytunga resan. Han tog sig förbi Click Bait precis före mållinjen i kampen om andraplatsen.
– Det blev en lite väl dryg inledning och tuffare än man hade hoppats på. Man är imponerad av hästen som höll så bra. Jag hade lite feeling in på upploppet att vi skulle kunna slå Click Bait men 100 kvar kom ju Gocciadoro, sa kusken Magnus A Djuse.
Per Lennartsson var nöjd med Click Baits insats och kommenterade tredjeplatsen så här.
– Han var lika bra som alltid men de andra två gick bättre. Han ligger på den här nivån och det är inte lätt att slå de andra hästarna. Den som vann fick en halvjobbig löpning och den som gick utvändigt slog oss ändå. Då får man bara acceptera att de andra var bättre, sa Per Lennartsson.
Fyra i mål blev Wild Love som återigen visade gryende form när hon satt fastlåst och fick chansen för sent.
– Jag vet inte om vi vinner men jag har norsken kvar, sa Kevin Oscarsson.

Strong Pepper upprepade fjolårets succé
Strong Pepper inledde V75-dagen i Årjäng i fjol och vann för Erik Adielsson från ledningen. Den norske femårige hingsten slog till även i år och vann V75-1 den här gången med Dagfinn Aarum i sulkyn. Hästen, som numera tränas av Hans Christian Holm, gjorde andra starten för året och vann från bakspår via en rejäl avslutning. Han satt sist utvändigt i fjärde paret och gick sedan med i rygg på den attackerande Barolo Roc ute i tredjespår och fick fin draghjälp i sista sväng. Ledande Upper Face blev ett lätt byte för Barolo Roc in på upploppet och denne kopplade greppet för ett ögonblick. Men han var utan chans att stå emot Baron Pepper den sista biten som avslutade riktigt bra till en lätt seger.

Populär hemmaseger gladde många andelsägare
Det blev en bejublad hemmaseger i V75-2 när Kristian Lindberg vann med sin egentränade Himalaya Sisu. På nytt banrekord dessutom. Hon satt en bit ner i kön från spår elva samtidigt som det var hårt tempo i täten där ledande Capital Gain C.C. tog emot favoriten Erv Zet på utsidan. Den sistnämnde var slagen in på upploppet och Capital Gain C.C. såg ett tag ut att gå mot seger. Men då kom Himalaya Sisu farande som skjuten ur en kanon och spurtade förbi den sista biten. Segertiden blev 1.11,4/1640a, vilket är nytt banrekord för fyraåriga ston.
– Jag är jätteglad. Det var nära att hon skulle galoppera i början av upploppet och jag fick hålla tungan rätt i munnen. Hon hade mycket krafter kvar i det läget och de såg lite plågade ut där framme. Hon gör ett jättefint lopp och det har hon gjort flera gånger, säger Kristian Lindberg.
– Vi köpte henne på auktion och hon var trög och oinspirererad i början och då tänkte jag att varför köpte vi den här. Men sedan tände hon till och vi gjorde en andelshäst av henne. Så nu är det 60 andelar i hästen och många är från Årjäng och är här på plats. Det är jätteroligt att hon kan vara med på V75 och vinna på V75, sa Kristian Lindberg.

Sagan och segertåget för Rotate fortsätter
En häst som också såldes på auktion tidigare i år var Rotate och han har gjort stor succé för sin nya ägare och nya tränare Björn Goop. Hästen har rusat genom klasserna och tjänat över en miljon kronor bara i år. Nu kom den tredje fullträffen i V75 för Rotate när han tog hem Silverdivisionen, tillika den tredje avdelningen. Han öppnade snabbt bakom bilen och kunde glida till ledningen in i första sväng. Han fick tidigt Ivory Di Quattro på utsidan dit Rikard Skoglund omgående styrde på till ut på den första långsidan. Därmed fick Born Unicorn andra par utvändigt och i fjärde utvändigt satt Upstate Face. Born Unicorn travade dåligt i kurvorna och galoppen kom ut på den sista bortre långsidan. Istället var det Upstate Face som attackerade och gick en rejäl långspurt fram till andraplatsen. Men han kom aldrig hotande nära Rotate som höll undan till en säker seger.
– Det har varit en fantastisk resa med Rotate hela våren och sommaren och nu är han uppe i näst högsta klassen, silver, och det är helt otroligt. Det rullade på i ett skapligt tempo och det gick fort, 1.10, sista varvet och det är svårt att ha en speed i tusen meter. Men Rotate var ärlig och svarade, berömde Björn Goop.
Efter loppet meddelade Jägersros sportchef Mats Ahlkvist att Upstate Face har fått en inbjudan till Hugo Åbergs och att Adrian Kolgjini har tackat ja till den.

Norsk överraskning i kallblodsloppet
Det blev en rejäl överraskning i kallblodsloppet, V75-4, där Ask Major spurtade till seger för Åsbjörn Tengsareid. Storfavoriten Ulvåsen styrdes fram utvändigt om den ledande Järvsömalla dryga varvet kvar, men var slagen in på upploppet och stumnade den sista biten. Järvsömalla höll emot bra till andraplatsen men var chanslös att svara när norske Ask Major kom farande den sista biten och vann trots 20 meters tillägg.
– Det här var väldigt stort. Han är helt fantastiskt. Han visar hur bra han är när han är i ordning, sa Martine Wessel.
Skräll nummer tre kom i V75-5 där Fromheaven Idzarda spurtade vasst över upploppet och hann fram till en lätt seger för Jörgen Sjunnesson. En riktigt rejäl insats av hästen som tränas av Per Henriksen som har 19 hästar i träning.

Svecak Palema obesegrad hos Goop – som vann dubbelt på V75
Björn Goop tog en dubbelseger, inte bara som kusk utan även som tränare, när han styrde in Svecak Palema i den sjätte avdelningen. Stoet följde upp den imponerande segern i debuten från Goop i senaste starten, genom att vinna på nytt och är obesegrad i sin nya regi. Svecak Palema satt en bit ner i kön och fick långt fram till skrällen Iceland Radio när denne tog över i sista sväng och ryckte undan i flera längders ledning. Men Svecak Palema och Björn Goop gav inte upp och duon hämtade in meter för meter över ett upplopp som blev rafflande. Kort före mål hade hon fångat in den undflyende ledaren och svarade för en fantastisk prestation.
– Jag berömde faktiskt Magnus när vi passerade 100 kvar för att han körde snyggt och ryckte i precis rätt läge. Men min häst avslutade jättebra och var väldigt duktig, sa Björn Goop.
Sju rätt den här jackpotomgången på V75 gav 842 410 kronor. Sex rätt betalade 2955 kronor och fem rätt gav 207 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Årjängs Stora Sprinterlopp. En etablerad storloppsklassiker i sommar-Sverige. Loppet har avgjorts sedan tidigt 1950-tal och sett ett koppel av stj&au..


Årjängs Stora Sprinterlopp. En etablerad storloppsklassiker i sommar-Sverige. Loppet har avgjorts sedan tidigt 1950-tal och sett ett koppel av stjärntravare segra genom decennierna. När natursköna Årjäng på lördag bjuder in till årets största travdag i västra Värmland, väntar en halv miljon kronor på vinnaren.

Var inte i superform till Elitloppet
En tränare som har erfarenhet av att vinna ”Årjängs Stora” är Stefan Melander. Två år i rad vann han loppet med Igor Brick 2000 och 2001 och 2016 var loppet ett av stoppen på Nuncios stora segerturné. Stefan är också regerande mästare med Milligan’s School, som även var anmäld till årets upplaga men som inte kom med. Förhoppningarna får i stället sättas till femårige 4 Click Bait (V75-7) som tycks trivas fint på just värmländskt underlag.
– Click Bait verkar fin, jag var mycket nöjd med honom senast. Han fick ju lite feber en månad sådär innan Elitloppet, då han skulle ha startat i Finlandia-Ajo och det satte ned hästen lite grand inför Elitloppet och även om han gick ett okej lopp där så var han inte i superform. Men senast i Färjestad var han ruggigt fin och Per Lennartsson som körde sa det efteråt också att han hade krafter kvar i mål, säger Stefan Melander.

Slog Don Fanucci Zet på Färjestad
Click Bait kommer från segern i Färjestads Jubileumslopp i början av juli då han enkelt spatserade hela vägen i ledningen. Tidigare i våras imponerade han på samma bana när han tog hem Prins Carl Philips Jubileumspokal på 1.09,8 över 1640 meter auto – före en viss Don Fanucci Zet som ju senare vann Elitloppet. Att Click Bait är blixtrande snabb ut är väl bekant, lördagens förhållanden är perfekta.
– Senast hade vi innerspår bakom bilen och det är oftast lite svårare att spetsa därifrån, men ”Clicken” brukar reda ut det där ändå. Nu har vi fått ett mycket bra läge och det är väl nästan det bästa vi kunde få där direkt bakom bilen, man brukar få lite hjälp av det. Det ser väldigt spännande ut inför lördag, det är väl Gocciadoros häst (Vernissage Grif reds.anm.) som är värst emot, men vi får se.

Men ledningen är inte ett måste för Click Bait?
– Nej, han funkar ju bakifrån också, han sköt ju till väldigt bra i Östersund näst senast också och då var det medeldistans. Jag vidhåller att han ännu så läng är bättre på 1640 meter så det passar väldigt bra som det är på lördag.

Stefan ”Tarzan” Melander har två hästar till på V75® den här lördagen. 3 Digital Class (V75-3) luftas i Silverdivisionens försök, har ingen seger i raden men formen på stoet är det då rakt inget fel på.
– Digital Class har superform. Hon är ruggigt bra i ordning för dagen. Han gick okej från ett jättesvårt läge senast då det krånglade lite på vägen med mycket hästar kring henne. Nu är det tuffa hästar emot; Rotate till exempel som jag tränat tidigare, är nog bättre och det kan bli lite svårt för Digital Class att vinna. Men hästen är i form som sagt och den långa distansen är i varje fall ingen nackdel.
I Diamantstoet heter stallets bidrag 9 Iceland Radio (V75-6). Femåringen är fortfarande segerlös i år men har samlat på sig till en fullträff inom kort.
– Jo, men hon är lite på gång ändå. Men samtidigt att stå med 20 meters tillägg här kan bli svårt. Skulle det lösa sig helt så kan hon vara med en bit där framme i alla fall. Jag tror hon får smyga med invändigt här för hon gillar att gå på rulle.

Daniel U. Olsson

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-18 2019-12-18 Solvalla-5 Örjan Kihlström 2140/8 B 4 16.8 63
2019-12-10 2019-12-10 Solvalla-3 Carl Johan Jepson 2140/1 D 1 15.1 32
2019-11-26 2019-11-26 Solvalla-1 Carl Johan Jepson 2140/2 C 0 17.7g 75
2019-11-20 2019-11-20 Solvalla-2 Björn Goop 1640/4 C 5 15.7 17
2019-11-12 2019-11-12 Solvalla-2 Björn Goop 2140/2 D 2 18.6 56
2019-10-29 2019-10-29 Solvalla-1 Magnus A Djuse 2140/4 D 0 g 191
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/3 D 5 13.7 272
2020-12-09 2020-12-09 Solvalla-7 Magnus A Djuse 2140/9 B 0 15.5 183
2020-11-27 2020-11-27 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2160/5 C 0 g 37
2020-11-18 2020-11-18 Solvalla-8 Örjan Kihlström 1640/9 C 1 13.0 61
2020-10-30 2020-10-30 Solvalla-3 Magnus A Djuse 2140/2 C 1 14.9 138
2020-10-14 2020-10-14 Solvalla-8 Per Lennartsson 2140/7 D 0 14.1 375
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-3 Magnus A Djuse 2140/1 D 3 15.3 307
2020-09-16 2020-09-16 Solvalla-8 Magnus A Djuse 2660/9 C 6 16.0 336
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-3 Carl Johan Jepson 2140/7 D 0 14.1g 1137
2020-08-17 2020-08-17 Eskilstuna-8 Carl Johan Jepson 2140/13 B 0 16.4 194
2020-07-25 2020-07-25 Bollnäs-10 Örjan Kihlström 2140/3 D 0 g 98
2020-07-10 2020-07-10 Axevalla-7 Carl Johan Jepson 2640/3 D 0 g 549
2020-06-22 2020-06-22 Halmstad-6 Carl Johan Jepson 1609/3 C 0 g 422
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-3 Carl Johan Jepson 2140/5 C 5 14.0 302
2020-05-15 2020-05-15 Solvalla-3 Rikard N Skoglund 2140/9 B 1 14.3 50
2020-05-10 2020-05-10 Solvalla-10 Björn Bylund 2140/11 A 3 15.4 23
2020-04-24 2020-04-24 Åby-6 Carl Johan Jepson 2140/9 D 0 14.1 702
2020-04-15 2020-04-15 Solvalla-2 Emilia Leo 2140/3 D 3 14.6 400
2020-04-01 2020-04-01 Solvalla-7 Emilia Leo 2140/11 C 6 15.3 190
2020-03-25 2020-03-25 Solvalla-6 Emilia Leo 2140/7 D 0 15.7g 215
2020-02-26 2020-02-26 Solvalla-8 Magnus A Djuse 2140/11 C 0 16.2g 133
2020-02-08 2020-02-08 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2140/7 B 0 15.9 309
2020-01-22 2020-01-22 Solvalla-8 Carl Johan Jepson 2140/11 B 6 16.0 167
2020-01-01 2020-01-01 Solvalla-4 Örjan Kihlström 1640/3 B 1 14.8 23
2021-12-26 2021-12-26 Solvalla-12 Hanna Forslin 2140/1 D 0 14.8 99
2021-12-18 2021-12-18 Romme-5 Hanna Forslin 2140/10 D 5 13.5 160
2021-11-28 2021-11-28 Bergsåker-10 Hanna Forslin 2140/10 D 4 14.8 29
2021-11-17 2021-11-17 Bergsåker-5 Hanna Forslin 2140/3 C 1 15.3 18
2021-11-09 2021-11-09 Romme-3 Hanna Forslin 2140/1 D 2 13.9 736
2021-10-20 2021-10-20 Solvalla-9 Magnus A Djuse 2660/10 C 0 16.3 287
2021-10-13 2021-10-13 Solvalla-2 Magnus A Djuse 2140/5 C 0 g 254
2021-09-26 2021-09-26 Solvalla-10 Julia Smedman 2140/12 B 0 g 929
2021-08-31 2021-08-31 Örebro-9 Jorma Kontio 2100/9 D 0 14.0 377
2021-08-21 2021-08-21 Gävle-5 Örjan Kihlström 2640/6 B 7 14.3 63
2021-08-09 2021-08-09 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2140/4 C 4 13.4 88
2021-07-31 2021-07-31 Hagmyren-10 Örjan Kihlström 2140/8 C 3 13.1 147
2021-07-17 2021-07-17 Årjäng-10 Magnus A Djuse 2160/9 D 2 13.0 333
2021-06-30 2021-06-30 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2140/7 C 2 13.4 151
2021-06-18 2021-06-18 Solvalla-2 Ulf Ohlsson 2140/6 C 4 12.8 40
2021-06-11 2021-06-11 Solvalla-6 Mika Forss 2140/8 C 4 13.2 66
2021-05-14 2021-05-14 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/5 C 4 14.2 73
2021-05-07 2021-05-07 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/6 B 2 13.5 38
2021-04-25 2021-04-25 Solvalla-9 Magnus A Djuse 1640/2 D 0 12.5 163
2021-04-04 2021-04-04 Romme-5 Örjan Kihlström 2140/9 B 0 15.4 79
2021-03-26 2021-03-26 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/3 B 3 14.1 52
2021-03-17 2021-03-17 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/4 B 7 14.2 121
2021-03-05 2021-03-05 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/5 B 2 14.9 30
2021-01-20 2021-01-20 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/11 B 6 16.7 64
2022-12-25 2022-12-25 Umeå-8 Hanna Forslin 2180/15 A 3 16.0 40
2022-12-14 2022-12-14 Solvalla-2 Hanna Forslin 2140/2 C 1 14.1 45
2022-11-23 2022-11-23 Bergsåker-6 Rikard N Skoglund 2140/7 C 5 14.2g 123
2022-11-14 2022-11-14 Romme-1 Hanna Forslin 2160/5 B 3 13.6 53
2022-10-26 2022-10-26 Bergsåker-6 Hanna Forslin 2160/9 C 5 14.5 190
2022-09-24 2022-09-24 Solvalla-5 Rikard N Skoglund 2140/5 D 0 g 445
2022-09-10 2022-09-10 Hagmyren-11 Hanna Forslin 2140/8 D 7 12.4 731
2022-08-27 2022-08-27 Bergsåker-4 Andreas Lövdal 2140/8 B 2 12.9 38
2022-08-15 2022-08-15 Romme-6 Rikard N Skoglund 2160/8 B 1 13.0 57
2022-07-30 2022-07-30 Bollnäs-10 Kim Eriksson 2160/11 C 7 13.8 240
2022-07-21 2022-07-21 Bergsåker-6 Hanna Forslin 2140/1 D 0 14.2 241
2022-06-24 2022-06-24 Hagmyren-9 Rikard N Skoglund 1640/2 D 0 12.4 147
2022-06-18 2022-06-18 Boden-7 Hanna Forslin 2140/3 D 5 13.5 240
2022-06-10 2022-06-10 Bollnäs-2 Hanna Forslin 1640/5 C 5 11.8 49
2022-05-24 2022-05-24 Bollnäs-1 Hanna Forslin 1640/2 B 1 11.8 34
2022-05-13 2022-05-13 Umeå-4 Hanna Forslin 640/6 C 0 g 71
2022-04-30 2022-04-30 Örebro-7 Hanna Forslin 2100/8 D 6 14.1 726
2022-04-14 2022-04-14 Gävle-10 Hanna Forslin 2660/9 C 5 15.0 145
2022-04-02 2022-04-02 Bergsåker-5 Hanna Forslin 2140/2 D 8 14.5g 237
2022-03-21 2022-03-21 Bollnäs-1 Hanna Forslin 1640/9 C 1 12.5 53
2022-03-08 2022-03-08 Bergsåker-5 Hanna Forslin 1640/4 C 4 13.2 40
2022-02-19 2022-02-19 Bergsåker-8 Hanna Forslin 2180/12 C 8 14.7 164
2022-02-09 2022-02-09 Bergsåker-2 Hanna Forslin 2180/14 A 1 15.1 36
2022-01-29 2022-01-29 Östersund-11 Hanna Forslin 2140/5 D 8 14.5 86
2022-01-15 2022-01-15 Gävle-5 Hanna Forslin 2140/5 D 4 15.1 154
2023-02-25 2023-02-25 Romme-10 Hanna Forslin 1660/13 B str
2023-02-18 2023-02-18 Bergsåker-5 Hanna Forslin 1640/9 C 5 13.7 154
2023-02-04 2023-02-04 Solvalla-3 Hanna Forslin 2140/4 C 4 13.6 78
2023-01-21 2023-01-21 Östersund-9 Hanna Forslin 2140/11 B 6 14.6 55
2023-01-06 2023-01-06 Romme-8 Hanna Forslin 2160/8 A 1 14.2 18



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se