Iceland Falls travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Iceland Falls travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Iceland Falls har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Iceland Falls har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Iceland Falls


På onsdag väntar travfest på Solvalla. V75® kryddat av Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och EM för ston. På torsdagen blev sta..


På onsdag väntar travfest på Solvalla. V75® kryddat av Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och EM för ston. På torsdagen blev startlistorna klara och Solvalla bjuder på toppsport rakt igenom hela tävlingsdagen.
Daniel Redéns supertravare Francesco Zet fick innerspår bakom startbilen i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal, tidigare Jubileumspokalen.
1,5 miljoner kronor väntar vinnaren i femåringsloppet.
I EM för ston, med en miljon kronor till vinnaren startar tolv hästar och där konstaterar vi att Alessandra Gocciadoros Zeudi Amg, som kommer från två raka segrar på 1.09-tider, lottats till bakspår med Magnus A Djuse i sulkyn.

Startlista
Margareta Wallenius-Klebergs Pokal (V75-6)
2 140 meter autostart
1. Francesco Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
2. High On Pepper – Jorma Kontio (Katja Melkko)
3. Castor The Star – Mats E Djuse (Jörgen Westholm)
4. Jimmy Ferro BR – Magnus A Djuse (Alessandro Gocciadoro)
5. Clarissa – Alessandro Gocciadoro
6. Mellby Jinx – Erik Adielsson (Daniel Wäjersten)
7. Borups Victory – Daniel Wäjersten
8. Invictus Madiba – Björn Goop (Tomas Malmqvist)
9. Seven Nation Army – Bo Westergaard
10. Imperatur Am – Magnus Teien Gudersen (Geir Vegard Gundersen)
Förstapris: 1 500 000 kronor

EM för ston (V75-3)
2 140 meter autostart
1. Glamorous Rain – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
2. Miss Pepper – Åsbjörn Tengsared (Rune Flaskerud)
3. Global Yankee – Jeppe Juel
4. Isla Jet – Björn Goop (Tomas Malmqvist)
5. Imhatra Am – Mats E Djuse (Jörgen Westholm)
6. Great Skills – Daniel Wäjersten
7. Blackflash Bar – Alessandro Gocciadoro
8. Iceland Falls – Carl Johan Jepson (Fredrik Wallin)
9. Golden C.N. – Bent Svendsen
10. Chebba Mil – Robin Bakker (Paul J P Hagoort)
11. Zeudi Amg – Magnus A Djuse (Alessandro Gocciadoro)
12. Barbro Kronos – Markus B Svedberg
Förstapris: 1 000 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Enkelt till ledningen och väl där dämpa tempot.Gotlandslöpningen såg länge ut att bli en relativt odramatisk historia med d..


 Enkelt till ledningen och väl där dämpa tempot.
Gotlandslöpningen såg länge ut att bli en relativt odramatisk historia med den tunga favoriten Missle Hill i ledningen. Men då klev Iceland Falls in i bilden. Fredrik Wallins läckra sto, som satt placerad som fjärde häst i andraspår, gavs gasen i botten av Magnus Djuse över sista bortre långsidan. Iceland Falls accelererade blixtsnabbt och såg genom sista sväng ut att ha fått övertag på ledaren.
En synvilla emellertid. Väl in på rakan kontrade sig Missle Hill tillbaka och kunde till slut faktiskt vinna ohotad. Daniel Redéns sexfaldiga miljonär försvarade därmed sin fjolårstitel i Gotlandslöpningen genom att här knipa första segern för året. Den var värd 150 000 kronor och togs på 1.11,7 över 2120 meter med autostart.
– Det gick fruktansvärt fort en bit, men han satt bakåtlutad som i en fåtölj, Örjan. Det var spännande det där…Det är en jäkla individ Missle Hill, han är inte stor, minimal till växten, men en sådan inställning att han gärna vill visa sig som störst och vackrast, sa Daniel Redén.
Seger även i Klass 1-försöket för Redén och Kihlström.
Omgångens mest streckade häst Hankypanky Pinkman fick förvisso en tyngre inledning, men kunde hitta ned i andra utvändigt. När favoriten väl sändes till anfall avgjorde han på några få steg och såg närmast ut att ha lekstuga med konkurrenterna. Fjärde segern i sjätte starten i år noterad.

Spännande sort från Båth
Svante Båth har något väldigt spännande i Great Time Trot.
För Ulf Ohlsson blev det seger i fyraåringsloppet Erik Cederqvists Minneslopp på ett väldigt fin vis. Great Time Trot, som inför kvällen gjort en start efter ett långt tävlingsuppehåll, plockade efter en tuff duell ned ledande Global Defender från utvändigt ledaren.
– Han var rätt så bra som tvååring, men var inte riktigt klar så vi valde att ställa av honom. Sedan fick han en skada och det tog en himla tid innan vi fick till honom. Det känns som det är mycket kvar i honom, sa Svante.
Stayermatchen Ringmurens lopp till Fredrik B Larsson.
Solvallatränaren kunde ge sin Matiere en trivsam resa i andra paret utvändigt, styrde på till attack med halvvarvet till mål, plockade enkelt ned ledande favoriten In Love Mearas och avgjorde lätt.
– En oerhört bra häst, jag är inte förvånad över hur han gick i dag. Det är sådant härligt driv i honom, han har haft lite problem med travet, men aldrig varit trött någon gång, sa ”Fredde”.

Full pott för David Persson
Tolftespår över kort distans. Oftast en övermäktig uppgift på Visbytravet.
Men Dynamite Sensation ställde till med en jätteskräll i den inledande Bronsdivisionen. Mats E Djuse lotsade in valacken från David Perssons stall, som profiterade på det stenhårda tempot och avslutade starkast långt ute i banan för att kort före mål fånga in storfavoriten Filippa B.J. Dynamite Senastion såg till att 99 av 100 V86®-system föll bort redan i kvällens första avdelning.
Stall David Persson kom med två hästar till Visby. Det blev full pott.
För redan i efterföljande lopp var det dags för Mister Vredebest att slå till. Till skillnad från sin stallkompis var fyraåringen streckfavorit. Magnus A Djuse hittade andra par utvändigt, höll sig iskall och fick fritt spelrum en bit in på upploppet. Mister Vredebest avgjorde med lätthet.
Jade Sisu svarade för en häftig insats i Diamanstoet.
Fyraåringen, som tidigare i år var finalist i Drottning Silvias Pokal, fick full marschorder av sin kusk Conrad Lugauer en bit in på slutvarvet. Stoet svepte fältet, rushade fram mot ledande With Wings som fick det ordentligt hett om öronen. Jade Sisu avgjorde definitivt in mot upploppet och stegade undan till en mycket övertygande seger utrustad med ny balans och nytt bett.
– Det var som en helt annan häst. Jättestabil och jag kunde köra precis som jag ville. Det var jättekul och positivt, sa Lugauer efter att ha tangerat banrekordet.
Visbys kuskchampion Claes Sjöström skulle förstås också få med sig en seger på V86®.
Den kom med egentränade Mahadour som via en kvick forcering i sista sväng kunde avgöra säkert i det avslutande Klass 2-försöket.
8 rätt på V86® gav 27 689 kronor till 251,2 system. För 7 rätt blev utdelningen 135 kronor och ingen utdelning för 6 rätt. Något som betyder jackpot när V86® nästa vecka avgörs på Mantorp.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Det var inget snack om vem som var dagens mest populära häst när Kalmartravet på söndagen bjöd på traditionellt midsommartr..


Det var inget snack om vem som var dagens mest populära häst när Kalmartravet på söndagen bjöd på traditionellt midsommartrav med V75. A Fair Day tog sats från femte utvändigt varvet kvar och hade sedan rena lekstugan när han vände ut och in på konkurrenterna i sitt livs första start utan skor på hovarna i V75-4 (STL Klass I). Det var en fantastisk barfotadans till vinnarcirkeln och när Oscar Ginman hukade sig i sulkyn 500 meter från mål såg konkurrenterna ut att stå still.
- Han bara exploderade när jag gav honom signalen, jag fick verkligen det svar jag ville ha. Detta är vår elitloppsdag här i Kalmar, det är fantastiskt, sa Oscar Ginman som bjöd på segergest redan 175 meter före från mål och hela upploppet ner.
Hemmapubliken jublade och tränaren Elisabeth Almheden var i ”chock”. Bara ett par timmar tidigare hade lillebrorsan Maroon Day också fått segerdefilera tillsammans med Oscar Ginman.
- Jag begriper ingenting, sa amatörtränaren med endast två hästar på träningslistan.

Vann spetsduellen
Kalmarsundspokalen (V75-6) avgjordes i starten då Click Bait accelererade till ledningen och vann spetsduellen med Usain Töll. Väl i spets fanns det bara en häst på banan och trots att Per Lennartsson försökte köra så sakta han kunde blev segertiden 1.09,7 över distansen 1640 meter autostart.
- Det är en underbar häst. Man kan inte ha bättre känsla än att sitta bakom den här i starten. Absolut en av de läckraste hästar jag kört i min karriär, sa segerkusken.
Click Bait belönades med dagens största prischeck, 150 000 kronor, och tränar gör Solvallas Stefan Melander.

Rafflande inledning
V75 fick en rafflande inledning då Dragons Bar, dagens största favorit, galopperade bort sig kort efter start. Samtidigt rusade Herakles i ledningen och han såg lika löpsugen som svårstoppad ut tills han plötsligt tappade travet in i slutsvängen. Jätteskrällen Cheri Cheri Lady tog över och höll till kort före mål då andrahandsfavoriten Crown Wise As sluggade sig förbi i händerna på Johan Untersteiner, som tog karriärens 1999:e kuskseger.
- En fantastisk individ att hålla på med, en kompis och personlig favorit, sa Johan Untersteiner om lillebrorsan till Vivid Wise As.
Även V75-2 (STL Klass II) bjöd på dramatik då storfavoriten Kyrie Eleison, dagens stora stallskrik, var alldeles för laddad och galopperade direkt bakom startbilen. Rex Tile tog ledningen men var också väl pigg och slagen in i slutsvängen. Från tredje utvändigt svarade Markus B Svedberg attackerna bakifrån på sista bortre långsidan och när han sedan drog det norska special-huvudlaget med bara en skygglapp 400 meter från mål kopplade 21-oddsaren Topping Artist in överväxeln och vann överlägset.

Imponerande Sverige-debut
STL Stoeliten (V75-3) bjöd på en duell mellan favoriten Iceland Falls i ledningen och andrahandsfavoriten Blackflash Bar utvändigt. Med favoritduon där framme var tempot lågt och det blev till slut en ren speeduppgörelse där Blackflash Bar var starkast och italienskan imponerade stort i händerna på Alessandro Gocciadoro i sin Sverige-debut.
I V75-4 (STL Diamanstoet) försvarade Rikard N Skoglund innerspåret från start och ledde sedan från start till mål tillsammans med Dennis Palmqvist-tränade Miss Chevy Neo, som svarade för en liten överraskning.
STL Silverdivisionen (V75-7) hade lockat ett mycket fint startfält där King Of Everything svarade för en mycket stark prestation tillsammans med Magnus A Djuse efter att ha fått jobba för att komma till ledningen efter 600 meter. Väl i spets fick han försvara sig mot framför allt favoriten Jimmy Ferro B.R. utvändigt och sedan en tapper Larry Wood till slut.
- Det var ett tufft lopp med många fina hästar med. Han gjorde det jättebra, kommenterade tränaren Claes Svensson.
Sju rätt på V75 betalade 130 803 kronor, sex rätt gav 990 kronor och fem rätt 91 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Som traditionen kräver under midsommarhelgen är det Kalmar och söndag som gäller för V75®. Starttiden är den vanliga, 16.20, s..


Som traditionen kräver under midsommarhelgen är det Kalmar och söndag som gäller för V75®. Starttiden är den vanliga, 16.20, så det finns gott om tid för återhämtning efter grodhopp, sill-frosseri och kanske en nubbe för mycket – och för att grotta ner sig i startlistorna. När den senare sysslan görs kommer Alessandro Gocciadoro sticka ut. ”Gul tränare” gästar Småland med fyra hästar som samtliga startar med bra segerchans. Däribland dagens största favorit Dragons Bar (V75-1), som senast gjorde en mycket fin insats som målfotoslagen i klass I-finalen under elitloppshelgen.
- Dragons Bar är en väldigt bra häst som har gjort två starka insatser sedan han kom till Norden. Han öppnade klart förbättrat senast och på den startsnabbhet han visade den dagen passar kort distans väldigt bra. Jag siktar mot ledningen eller dödens; det spelar ingen roll vart vi hamnar för han klarar av det oavsett. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn igen, säger Alessandro Gocciadoro till sulkysport.se.

Härdad mot de bästa
Två avdelningar senare är det dags för stoeliten och där står stall Gocciadoros hopp till Blackflash Bar (V75-3), en sexårig dam med 8,6 miljoner kronor på vinstkontot som härdats mot europaeliten och nu gör debut för Alessandro Gocciadoro.
- Blackflash Bar (V75-3) har varit hos mig i två månader och tränar väldigt starkt. Det känns som hon vuxit fysiskt, men jag säger inte att hon är hundraprocentig ännu utan det förväntar jag mig först inom ett par månader. Hon har inte gått banjobb inför det här, men det är bara för att jag inte tror att hon har ett behov av det, säger Alessandro Gocciadoro.
Blackflash Bar är andrahandsfavorit i loppet bakom Iceland Falls, men att döma av tonläget hos hennes tränare har hon god chans att bunta ihop samtliga motståndare.
- Med tanke på vilken bra häst det här är, att hon under sin karriär besegrat klart bättre hästar än det här, så känner jag mig trygg i att hon kommer hävda sig väl direkt för hon är på intet vis i dålig form. Det blir barfota runt om samt jänkarvagn och så bestämmer jag huvudlag efter värmningen.

Spurtkanon i guld
Gulddivisionen utgörs av Kalmarsundspokalen över 1 640 meter. Där selar Alessandro Gocciadoro ut Bengurion Jet (V75-6), som närmast kommer från imponerande spurtseger i Sweden Cup. Att han den här gången drog bakspår får inte tränaren att ge slaget förlorat.
- Han har tränat bra efter Sweden Cup. Jag ville ge honom en månads ledigt med återhämtning och inte stressa på. Spår tio är inte det bästa startspåret, men han har visat att han kan anfalla bakifrån och vara med i striden om bara tempot varit tillräckligt högt första halvan. Jag tror min häst är i bra form och att han kommer tävla på en hög nivå även om det är S:t Michel Race om tre veckor som är det allra viktigaste loppet för honom. Det blir inga ändringar.

Lika bra som i prinsens lopp
Sist men inte minst i Alessandro Gocciadorors söndagskvartett är Jimmy Ferro B.R. (V75-7). Han visade prov på sin enorma kapacitet när han näst senast krossade motståndet i Prins Carl Philips Jubileumspokal på topptid, men gången efter tröttnade han i Paralympiatravets final och fick nöja sig med sjätteplatsen.  
- Det var inte samma häst på Åby som det var på Färjestad, men det var faktiskt samma sak med Clarissa som tävlade samma dagar. Hästen åkte hem efter Färjestad och sedan tillbaka när det var dags för start på Åby, så med facit i hand tror jag hästarna fick för lite träningsjobb i sig. Nu är han väl förberedd igen inför det här loppet så jag förväntar mig en prestation i nivå med hur han gick på Färjestad. Det blir inga ändringar utan barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn.

Ola Johansson, Kanal 75


Många travlopp förloras redan i spårlottningen.Men inte den här lördagen.Ska man dra ett ”dåligt” utgångsl&au..


Många travlopp förloras redan i spårlottningen.
Men inte den här lördagen.
Ska man dra ett ”dåligt” utgångsläge bakom startbilen finns det inget bättre ställe att göra det än på Östersundstravet.

Det märks när man med hjälp av Travfakta jämför spårstatistiken för lördagens arrangör med hela landet.

Segerprocent Östersund (ROI) hela landet (ROI)
2 140 meter autostart (borträknat spårtrappor, monté och kallblodslopp)

Spår 1: 9 (57) 10 (63)
Spår 2: 10 (77) 11 (69)
Spår 3: 8 (43) 11 (65)
Spår 4: 12 (60) 13 (78)
Spår 5: 14 (86) 13 (86)
Spår 6: 10 (77) 10 (75)
Spår 7: 8 (52) 8 (72)
Spår 8: 9 (134) 7 (73)
Spår 9: 9 (58) 6 (59)
Spår 10: 10 (62) 7 (62)
Spår 11: 10 (74) 7 (71)
Spår 12: 7 (59) 5 (62)

Först och främst bör påpekas att man inte kan jämföra procenten rakt av eftersom totalen på Östersund blir 116 jämfört med 108 för hela landet. Anledningen är att Östersund kört färre lopp med fulla fält (bara i knappt hälften av loppen har någon häst faktiskt startat från spår 12) och Travfakta räknar den faktiska segerprocenten, alltså segrar/antalet starter, för varje spår individuellt.
Men även med den detaljen inräknad så är skillnaderna slående och det blir väldigt tydligt att spåren som gynnas är de traditionellt sämsta - nämligen 8 och uppåt.
Bortsett toppspåren 4 och 5 som sticker ut på alla banor är vinstchansen från övriga utgångslägen förbluffande jämn.
Tittar man på ROI (Return On Investment) ser man att högoddsarna varit kraftigt överrepresenterade från spår 8, ett läge som är lätt att rata automatiskt som spelare, men kan vara värt att hålla ett öga på denna lördag.

Vi kikade på vinnande positioner när Östersund arrangerade V75 i vintras och fokuserar därför på spetshästarna med aktuella förutsättningar.

Procentuell andel spetsvinnare
2 140 meter autostart (borträknat spårtrappor, monté och kallblodslopp)
Östersund 39 (ROI 136)
Hela landet 44 (ROI 211)

Inte nog med att andelen spetsvinnare än klart lägre än brukligt. Ännu mer påtaglig är skillnaden i ROI, vilket i detta fall symboliseras av ett fiktivt spel med en fast insats på ledarhästen varvet från mål i alla lopp - där Östersund ligger lägst i landet.
Räknar man om det till odds innebär det att snittoddset på spetshästar som håller undan i Östersund är 3,49, jämfört med 4,80 i hela landet - trots att de alltså vinner mer sällan.

Hemligheten: mållinjens placering
Varför är då startspår och positioner mindre avgörande på Östersundstravet jämfört med andra banor?
Orsaken kan ligga i en tämligen unik bankropp. Trots Sveriges näst längsta upplopp på 218 meter så har man också landets vidaste svängar när det kommer till banor som arrangerar V75.
Kurvradien på 90 meter i båda svängarna matchas närmast av Eskilstuna, Färjestad och Gävle – tre banor med betydligt kortare upplopp.
Jämför med landets längsta upplopp på Axevalla där svängarna är betydligt skarpare med en radie på 77 respektive 78 meter.
Anledningen till att Östersund kan kombinera långt upplopp med vida svängar beror förstås inte på att banan är längre än en kilometer utan att mållinjen är placerad i slutet av rakan, nästan där svängen börjar.

 

Vi fyller på med ett statistikpaket kring lördagens hästar

V75-1
1 Itso Sisu har tävlat barfota runt om vid tre tillfällen, där han suttit fastlåst i två och galopperat i en. Hästen är anmäld med jänkarvagn för första gången. Han har haft innerspår bakom startbilen vid två tillfällen utan att kunna svara ledningen.
2 Beast är anmäld barfota runt om för första gången, samt med jänkarvagn för andra gången.
3 Mon’s Tornado har resultaten 6 starter: 3-1-2 på sommaren. Hästen är obesegrad i fyra starter från ledningen, men har inte nått spets under första halvvarvet i någon av sina fyra starter från framspår bakom bilen (från spår 1-6-6-8).
4 Olly Håleryd är obesegrad i tre starter från ledningen. Hon har haft spår 4 bakom bilen vid tre tillfällen, startgalopperade i barfotapremiären senast och har hamnat utvändigt om ledaren i övriga.
6 Doctor Gio gick barfota runt om för tredje gången i karriären i Sverigedebuten senast.
7 Fat Rabbit är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången.
10 Lindysmusclemania visade stora fartresurser för Åke Svanstedt i USA som två- och treåring och rankades trots två raka galopper som sjundehandsfavorit till slutsegern i Hambletonian av harnesslink.com i juni 2021, två hack före stallkamraten och sedermera vinnaren Captain Corey. En skada gjorde att han aldrig kom till start och höll honom borta från tävlingsbanan i nästan två år inför Sverigedebuten senast.
11 Longgone River har tävlat barfota runt om en gång, på Solvalla i höstas då han galopperade efter 400 meter. Hästen är obesegrad i två starter på sommaren.
12 Invisible Sun är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären, första gången var för tre starter sedan då hästen blev hästen störd till galopp i spetskörningen.

V75-2
1 Klack Molle har haft innerspår på startvolten vid tre tillfällen och spetsat varje gång. Han har vunnit 6 av 7 när han travat i ledningen. Hästen kördes av Björn Goop för första gången vid vinsten senast. Han har vunnit 1 av 8 starter på sommaren.
3 Eld Tekno har tävlat barfota runt om vid tre tillfällen med ett femtepris som bästa resultat.
4 Tangen Ove är anmäld barfota runt om för första gången på svensk mark. Hästen har resultaten 8 st: 4-2-0 på sommaren i Sverige, att jämföra med 7 st: 0-2-0 under övriga årstider.
6 Vännfors Stjärna har bara haft springspår på startvolten en gång, på Bollnästravet i juli i fjol då hon spetsade för Erik Adielsson. Hästen har körts i ledning över sprinterdistans vid 10 tillfällen och vunnit 4 av dessa.
7 Kaksi har resultaten 7 st: 5-2-0 från spets, men har aldrig kommit dit över sprinterdistans. Hon har haft springspår på startvolten vid sex tillfällen utan att fronta.
8 Ros Borken har resultaten 3 st: 2-1-0 över sprinterdistans i Sverige.
11 Stjärnblomster har 5 segrar på 7 starter med Örjan Kihlström i vagnen. Hon har resultaten 3 st: 2-1-0 barfota bak, att jämföra med 15 st: 12-0-1 barfota runt om och 28 st: 14-4-2 med skor runt om i Sverige.
12 Forspärla körs av Ove A Lindqvist för första gången.
13 Rönningsgutten är segerlös i 14 starter under sommaren där han tävlat med skor runt om varje gång.
14 Ramstad Balder har 5 segrar på 12 starter i Sverige. Kusken Adrian Solberg Akselsen har startat från svenskt springspår tre gånger, varav en gång bakom aktuell häst då ekipaget öppnade vasst till andra ytter från dubbla tillägg på Färjestad 2019.
15 Alfa Lina har resultaten 17 st: 5-3-2 på sommaren i Sverige, att jämföra med 31 st: 1-4-6 övriga årstider.

V75-3
1 Kia Ora har spetsat från innerspår bakom bilen i sina tre senaste starter. Hästen tävlade i gulddivisionen i sin förra start och går därmed ner två klasser. Hon har resultaten 7 st: 3-1-1 från ledningen över medeldistans och har tävlat med vanlig sulky i samtliga dessa starter.
2 Declan är obesegrad i två försök från ledningen.
3 Mizai har resultaten 5 st: 3-2-0 från ledningen.
4 Bon Jovi Jet gör första starten i Sverige. Hästen tävlade barfota runt på Vermo senast och har vunnit en av sju starter med den balansen genom karriären. Vid de två segrarna i mars tävlade hästen barfota fram.
5 Kalle Taxam tävlade barfota runt om för första gången vid andraplatsen senast. Hästen har resultaten 4 st: 2-2-0 från ledningen.
8 Green Mamba har resultaten 17 st: 0-3-1 under vår/sommar, att jämföra med 27 st: 9-5-1 under höst/vinter. Hon är anmäld barfota runt om för första gången sedan i oktober och har som bäst två fjärdepris på tre starter med den balansen.
10 Marlon Boko är anmäld barfota runt om för första gången, samt med jänkarvagn för första gången. Hästen har resultaten 8 st: 3-1-2 på sommaren, att jämföra med 21 st: 2-3-8 övriga året.
12 H.C.’s Crazy Horse är anmäld barfota runt om för första gången.

V75-4
1 Young Mistress är anmäld med jänkarvagn för första gången. Hästen fick femte inner i sin enda start från innerspår bakom startbilen, på Eskilstuna i fjol.
3 Bellatrix Club har aldrig varit på prispallen på fyra starter på sommaren i Sverige.
4 M.T.Ravishing har aldrig varit på prispallen på sex starter på sommaren.
6 Exklusiva Liss är anmäld barfota bak för första gången i år och har 4 st: 1-1-0 på den balansen.
7 Just More Fun är obesegrad i fem starter från ledningen.
8 Isabelle Cash har resultaten 6 st: 3-1-0 på sommaren.
11 Vilja T.Y.C. är anmäld barfota fram för första gången, hon har tävlat barfota runt om tre gånger med ett andrapris som bäst.
13 Invidia var obesegrad i tre starter med Olle Wäjersten inför femteplatsen i senaste starten. Hon har vunnit 4 av 6 jänkarvagn, att jämföra med 12 av 32 med vanlig vagn. Hästen är anmäld med skor bak den här gången och har vunnit 3 av 6 starter med den balansen.
14 Ies Juvel är anmäld med jänkarvagn för första gången.
15 Cintra har gjort två starter för för Jörgen Westholm då hon tävlat med jänkarvagn, vilket hon aldrig hade gjort tidigare i karriären.

V75-5
1 Pop the Music är anmäld barfota runt om för första gången. Hästen har haft innerspår bakom bilen vid två tillfällen och galopperat i båda.
2 De Facto har aldrig startat med så tätt intervall tidigare.
3 The Oak L.A. är anmäld barfota runt om samt med jänkarvagn, båda för första gången.
4 I Am Timmie är obesegrad i tre försök från ledningen.
8 Joker Mearas tävlade barfota bak för första gången vid segern senast. Hästen är segerlös i sex starter på sommaren.
9 Elmer Wibb har aldrig startat med så tätt intervall som nu.
11 Portofino gjorde debut för Fredrik B Larsson senast och är anmäld barfota bak för första gången.

V75-6
1 Iznogoud Am har resultaten 6 st: 4-2-0 från ledningen i Sverige. Han har svarat spets i en av fyra starter från innerspår bakom startbilen. Han är anmäld med jänkarvagn för första gången i år med vilken han har resultaten 11 st: 5-3-0 i Sverige.
2 Click Bait har spetsat i sina sex senaste starter från framspår bakom startbilen och i totalt 25 av 35 starter från spår 1-5 i Sverige. Han har haft spår 2 vid 6 tillfällen och frontat i 5 av dessa, enda gången han inte nådde spets var över 1 609 meter i Hugo Åbergs Memorial i fjol då han fick svar av invändige Don Fanucci Zet. Hästen har körts i ledningen över full distans vid 11 tillfällen med 5 segrar som resultat. En av gångerna var i det här loppet i fjol då han fick våldsam press på regntung bana och höll till tredjepriset.
3 Hail Mary tävlade barfota runt om för första gången i elitloppsfinalen senast. Han har resultaten 17 st: 13-3-0 från spets i Sverige varav 3 st: 1-2-0 hos Daniel Redén.
4 Iceland Falls har körts av Björn Goop vid två tillfällen och slutat tvåa i båda, på Halmstad respektive Vincennes.
7 Jaguar Dream har vunnit 11 av 18 starter på våren, att jämföra med 1 av 13 på sommaren. Hästen har resultaten 10 st: 5-4-0 från ledningen.
9 Always Ek har aldrig tävlat barfota runt om i Italien, där han i regel tävlat barfota fram vilket varit fallet i årets tre starter. Det var också med den balansen hästen gick vid sitt enda tidigare Sverigebesök som oplacerad i Åby Stora Pris i fjol. Däremot tävlade hästen barfota runt om vid sina tre starter på Vincennes i vintras, där han nådde ett sjättepris som bäst.
10 Power tävlade barfota runt om för första gången i Harper Hanovers lopp senast. Han har resultaten 24 st: 10-7-2 barfota bak och 7 st: 4-2-0 under sommarmånaderna i Sverige.

V75-7
1 Huddlestone har svarat spets i 3 av 7 starter från innerspår bakom bilen, två gånger på Bergsåker och en gång på Dannero. Han vek sig i tät i senaste starten och har resultaten 14 st: 8-2-0 från ledningen. Han har segrat i sina tre senaste starter på Östersund varav två i V75.
2 L.L.Royal tog spets och kördes där från spår 2 på Umåker för tre starter sedan. Han har resultaten 15 st: 8-2-2 från ledningen och vann V75-7 (bronsdivisionen) därifrån den här dagen i fjol.
3 L.A.Boko är anmäld med jänkarvagn för första gången. Hästen har vunnit två av tre starter över sprinterdistans och är obesegrad i fyra starter från ledningen.
4 Hoboken Am gör sin första start över sprinterdistans. Hon har vunnit 4 av 7 på sommaren, att jämföra med 2 av 10 övriga året. Hästen är obesegrad i tre starter från ledningen, men har inte kommit dit sedan karriärens femte start i september 2020.
5 Barbro Kronos har aldrig startat så tätt som nu. Enda gången hon tävlat med färre än tio dagars mellanrum var i finalen av Stochampionatet där hon fick starkt som tvåa bakom Honey Mearas. Hon är obesegrad i fyra starter från ledningen.
8 Kagan är obesegrad i sex starter från ledningen och tog sig dit efter 600 meter från spår 8 bakom bilen i årsdebuten.
9 Condior spetsvann försök och final i supersprinten under elitloppshelgen. Hästen har bara vunnit bakifrån en gång i karriären, då han fick rygg ledaren från just spår 9 på Åby i oktober 2021.
10 Glamorous Rain har vunnit 4 av 5 starter när det som nu gått mer än en månad mellan starterna, enda förlusten kom i årsdebuten på Färjestad näst senast.
11 Hannibal Face har bara tävlat med så här tätt intervall en gång sedan han kom till Oscar Berglund, vid finalvinsten i V75 från spår 12 på Solvalla under annandagen.
12 Hipster Am har resultaten 10 st: 8-1-0 över sprinterdistans, att jämföra med 17 st: 2-1-6 över medeldistans som han tävlat över samtliga starter i år.

Robin Johansson, Kanal 75


 Sweden Cup. En pålitlig fartfest. Så även i år. ”Lilla Elitloppet” såg en magisk vinnare från Italien.Sex&a..


 Sweden Cup. En pålitlig fartfest. Så även i år. ”Lilla Elitloppet” såg en magisk vinnare från Italien.
Sexårige Bengurion Jet har tjusat den svenska publiken tidigare och visat sina väldiga fartresurser, men inför elitloppslördagens Sweden Cup var hästen ännu utan seger i år.
Så också efter försöket. Men en blytung avslutning som tvåa bakom Iceland Falls skvallrade om att toppformen fanns där. Något som skulle bekräftas i finalen.
Sweden Cup-finalen avverkades i högt uppskruvat tempo. I ledningen befann sig just Iceland Falls, fältets enda sto, men där fick hon inte sitta i fred efter enträgen press från den stekhete Bepi Bi.
Bengurion Jet hade dock aldrig varit inblandad i startrusningen och satt placerad som sista häst i andraspår. Fram till 400 meter återstod. Då vred Alessandro Gocciadoro i högertömmen och stod på gasen. Maharajah-sonen gav svar genom en gnistrande spurt. Landsmannen Callmethebreeze, som i fjol segrade i fyraåringseliten under elitloppshelgen, var den som bjöd upp till dans över upploppet – men Bengurion Jet var vassare och avgjorde kort före mål.
– Mama Mia, han var fantastisk i dag! Riktigt, riktigt bra. Vi fick inget enkelt lopp, han var inte så snabb bakom bilen så vi hamnade sist men de sista 300 meterna, då gick det fort, sa Alessandro Gocciadoro och tillade:
– Jag älskar den här hästen, Solvalla och publiken.

Tredje i Sweden Cup för Gocciadoro
Alessandro Gocciadoro bärgade därmed sin tredje seger i Sweden Cup.
I fjol vann han med Bepi Bi, 2018 med Arazi Boko. På söndagen har den framgångsrike italienske tränaren två bidrag i Elitloppet i form av Vivid Wise As och Vernissage Grif.
Segertiden för Bengurion Jet gav kanske en försmak om vad som komma ska; 1.09,3 över 1640 meter med autostart var en tangering av löpningsrekordet.
Callmethebreeze således tvåa. Fredrik Wallin-tränade Iceland Falls, som tvingades varva efter 08,8, tapper som bronsmedaljör.
– Hon föll med flaggan i topp, jag är jättenöjd med hästen. Jag tyckte det kändes bra hela vägen fram till 150 kvar, då började hon mattas och de två andra spurtade förbi oss helt enkelt, sa kusken Magnus A Djuse.
Övriga försöksvinnare Invictus Madiba och Four Guys Dream hade inte samma lycka i finalen och slutade båda i det slagna fältet.
– Det var inte riktigt samma häst i finalen, inget riktigt drag i honom och han öppnade ingenting. Han trivdes väl helt enkelt inte med att starta två gånger samma dag, sa Four Guys Dreams kusk Stefan Persson.
Förstapriset i finalen av Sweden Cup var 600 000 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-31 2019-12-31 Axevalla-8 Nicklas Westerholm 1640/7 D 0 g 350
2019-12-19 2019-12-19 Gävle-6 Magnus A Djuse 2140/11 D 3 15.8 37
2019-11-19 2019-11-19 Solvalla-7 Erik Adielsson 2140/5 D 1 16.0 56
2019-11-11 2019-11-11 Gävle-1 Tomas Pettersson 2140/10 C 0 g 51
2019-10-21 2019-10-21 Rättvik-3 Tomas Pettersson 2140/3 C 2 17.1 40
2019-09-26 2019-09-26 Solänget-6 Tomas Pettersson 2140/3 C 5 17.1 20
2019-08-27 2019-08-27 Romme-5 Tomas Pettersson 2140/2 B 1 16.2 19
2019-08-13 2019-08-13 Bollnäs-6 Tomas Pettersson 2140/9 B 1 17.5 61
2019-08-02 2019-08-02 Gävle-3 Oskar Kylin Blom 2140/4 D 0 19.1g 110
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-7 Claes Sjöström 2160/14 A 7 16.6 35
2020-11-26 2020-11-26 Bollnäs-9 Claes Sjöström 2160/6 A 1 13.4 92
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-9 Claes Sjöström 2140/1 C 3 13.2 77
2020-09-12 2020-09-12 Hagmyren-5 Claes Sjöström 2140/7 C 1 13.0 201
2020-08-28 2020-08-28 Bergsåker-7 Anders Eriksson 2140/10 A 1 12.9 80
2020-08-19 2020-08-19 Solvalla-4 Claes Sjöström 2140/9 B 4 13.6 118
2020-07-30 2020-07-30 Bergsåker-7 Magnus A Djuse 2140/10 A 3 14.8 30
2020-07-15 2020-07-15 Eskilstuna-9 Claes Sjöström 2140/3 B 1 13.3 70
2020-06-30 2020-06-30 Solvalla-5 Claes Sjöström 2140/5 C 2 12.9 115
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-3 Claes Sjöström 2140/8 C 6 14.2 527
2020-05-22 2020-05-22 Bollnäs-5 Claes Sjöström 2160/12 B 3 15.4g 167
2020-05-15 2020-05-15 Bollnäs-5 Ludwig Wickman 2140/11 A 5 16.2 66
2020-04-20 2020-04-20 Eskilstuna-7 Ludwig Wickman 1640/3 C 2 12.7 44
2020-04-12 2020-04-12 Romme-8 Marcus Lilius 2140/5 D 5 16.7 221
2020-03-26 2020-03-26 Gävle-3 Örjan Kihlström 2160/7 D 0 g 138
2020-01-22 2020-01-22 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/3 D 0 g 42
2021-10-02 2021-10-02 Skellefteå-7 Ulf Ohlsson 2180/14 A str
2021-09-25 2021-09-25 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2180/14 B 0 12.9 546
2021-09-08 2021-09-08 Bergsåker-7 Daniel Wäjersten 2140/7 B 3 13.6 44
2021-09-01 2021-09-01 Solvalla-2 Magnus A Djuse 1640/4 C 2 11.7 73
2021-08-15 2021-08-15 Hagmyren-6 Magnus A Djuse 2180/8 B 2 13.4 16
2021-08-08 2021-08-08 Dannero-11 Magnus A Djuse 2180/14 A 3 13.3 109
2021-07-25 2021-07-25 Axevalla-3 Claes Sjöström 2140/5 C 4 14.8 286
2021-07-02 2021-07-02 Färjestad-9 Johan Untersteiner 2160/7 C 6 13.2 169
2021-06-25 2021-06-25 Hagmyren-9 Claes Sjöström 1640/1 B 2 11.5 32
2021-06-19 2021-06-19 Boden-9 Erik Adielsson 2180/12 A 5 13.7 152
2021-06-05 2021-06-05 Mantorp-8 Claes Sjöström 2140/6 C 7 12.3 419
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-11 Erik Adielsson 1640/8 B str
2021-04-28 2021-04-28 Solvalla-2 Claes Sjöström 2140/7 B 3 12.9 67
2021-04-14 2021-04-14 Solvalla-2 Claes Sjöström 1640/6 C 2 12.1 84
2021-03-24 2021-03-24 Bergsåker-9 Magnus A Djuse 1640/3 B 1 12.7g 19
2022-12-23 2022-12-23 Vincennes-5 D Thomain 2700/6 D 3 14.8 162
2022-12-08 2022-12-08 Vincennes-8 A Abrivard 2850/2 B 6 14.3 67
2022-11-12 2022-11-12 Eskilstuna-8 Claes Sjöström 2640/10 A str
2022-10-26 2022-10-26 Bergsåker-6 Mats E Djuse 2160/10 A 4 14.4 34
2022-10-08 2022-10-08 Åby-5 Kevin Oscarsson 2140/10 A 3 12.0 383
2022-07-09 2022-07-09 Halmstad-12 Björn Goop 1640/5 B 2 11.4 17
2022-06-26 2022-06-26 Kalmar-7 Magnus A Djuse 2140/1 A 2 11.9 19
2022-05-28 2022-05-28 Solvalla-12 Carl Johan Jepson 3160/11 C 0 13.4 528
2022-05-07 2022-05-07 Åby-10 Magnus A Djuse 2140/9 C 2 12.3 122
2022-04-30 2022-04-30 Örebro-7 Magnus A Djuse 2100/7 B 1 13.6 88
2022-04-14 2022-04-14 Gävle-10 Magnus A Djuse 2680/15 A 3 14.2 56
2022-03-13 2022-03-13 Cagnes sur Mer-5 D Thomain 2700/13 A 1 30
2022-02-20 2022-02-20 Vincennes-6 D Thomain 2850/6 B 1 147
2022-02-03 2022-02-03 Vincennes-5 P.Y Verva 2850/11 B 0 171
2023-12-30 2023-12-30 Vincennes-3 B Goop 2850/8 C 7 13.9 268
2023-09-30 2023-09-30 Åby-10 Magnus A Djuse 2140/5 C 5 11.6 80
2023-09-16 2023-09-16 Eskilstuna-11 Magnus A Djuse 1640/2 B 4 10.4 36
2023-08-16 2023-08-16 Solvalla-7 Carl Johan Jepson 2140/8 B 5 11.6 305
2023-08-02 2023-08-02 Visby-6 Magnus A Djuse 2120/10 B 2 11.8 51
2023-06-25 2023-06-25 Kalmar-7 Magnus A Djuse 2140/1 A 2 11.9 22
2023-06-10 2023-06-10 Östersund-10 Björn Goop 2140/4 B 6 11.2 103
2023-05-27 2023-05-27 Solvalla-2 Magnus A Djuse 1640/4 B 1 10.4 44
2023-05-14 2023-05-14 Charlottenlund-11 Magnus A Djuse 2011/2 C 4 10.4 306
2023-04-29 2023-04-29 Örebro-10 Magnus A Djuse 2100/7 B 1 13.2 64
2023-04-06 2023-04-06 Gävle-10 Magnus A Djuse 2680/14 A 1 13.0 43
2023-03-25 2023-03-25 Solvalla-4 Carl Johan Jepson 1640/11 B 5 12.8 183
2023-03-11 2023-03-11 Halmstad-5 Carl Johan Jepson 2140/9 B 3 13.8 77
2023-02-10 2023-02-10 Vincennes-7 M Mottier 2700/3 D 0 14.0 221
2023-01-29 2023-01-29 Vincennes-8 B Goop 2100/13 D 2 12.6 222
2024-07-20 2024-07-20 Axevalla-1 Ailin Berg-Almaas 2160/9 A 7 13.4 80
2024-07-06 2024-07-06 Halmstad-11 Örjan Kihlström 2140/12 B 6 13.7 113
2024-06-09 2024-06-09 Bjerke-10 Magnus A Djuse 1609/6 C 4 12.4 97
2024-05-29 2024-05-29 Bollnäs-2 Magnus A Djuse 2140/2 B 2 12.9 24
2024-03-28 2024-03-28 Gävle-10 Magnus A Djuse 2680/14 A 3 14.7 19
2024-02-09 2024-02-09 Vincennes-8 M Mottier 2700/13 C 0 13.3 144
2024-01-28 2024-01-28 Vincennes-9 D Thomain 2100/7 C 0 11.1 108
2024-01-07 2024-01-07 Vincennes-4 G Gelormini 2100/11 D 2 11.4 507ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se