Ibelieveinamerica travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ibelieveinamerica travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ibelieveinamerica har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ibelieveinamerica har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ibelieveinamerica


Ibelieveinamerica (V86-3) har vunnit närmare hälften av de lopp han ställt upp i. Sin åttonde och senaste seger tog han i V75 på Axev..


Ibelieveinamerica (V86-3) har vunnit närmare hälften av de lopp han ställt upp i. Sin åttonde och senaste seger tog han i V75 på Axevalla på nyårsafton. Via en respektingivande långspurt vann han överlägset.
- Det var makalöst roligt! Och på nyårsafton dessutom. När vi kom hem hade grannarna lagat middag åt oss och champagneflaskan stod redo, så det var väldigt rolig, säger Louise Frumerie.
Amatörtränaren är tillsammans med sin sambo Mathias Alm både uppfödare och ägare till Ibelieveinamerica. Men från början trodde de kanske inte att hästen skulle få dem att skåla i champagne.
- Han var inte så värst märkvärdig som unghäst. Men otroligt snäll. Så vi lånade ut honom till en granne som jag ville försöka få in i travet. Hon hade aldrig kört häst men hon hoppade upp och drog iväg och det gick bra. Sedan tog hon både B-tränarlicens och montélicens med honom.
Grannen, Malin Larsson, blev väldigt förtjust i Ibelieveinamerica och när hon gifte sig drog han brölloppsvagnen. Men den nybakade amatörtränaren tyckte att hennes lärohäst var väl lat och skaffade sig istället en egen häst att träna. Den där latheten var emellertid som bortblåst när det blev allvar för Ibelieveinamerica.
- Två veckor senare kvalade han på ett otroligt sätt och sedan debuterade han några veckor senare och var precis hur bra som helst, berättar Louise Frumerie.
Då var hästen fyra år och han inledde tävlingskarriären med tre raka segrar. Totalt vann han fem av sju starter under sitt debutår på tävlingsbanan.

Knät söndertrasat i olycka
Louise Frumerie har varit amatörtränare sedan början av 00-talet och sedan 2003 håller hon och hennes sambo till på en liten gård utanför Varberg. Innan hon började träna hästar själv arbetade hon i travstall och hon tillbringade även mycket tid i sadeln. Men det tvingades hon sluta med efter en olycka.
- Jag fick en häst över mig som trampade sönder ett knä fullständigt. Det opererades fem gånger och jag gick på kryckor i flera år. Det var en stor sorg när jag inte kunde fortsätta arbeta med hästar och rida på samma nivå som tidigare. Det var en fruktansvärd tid i mitt liv.
I dag jobbar Louise Frumerie som ansvarig på häst- och djuravdelningen i en Granngården-butik och genom att hela tiden arbeta efter kroppens villkor har hon hittat balansen mellan hästarna och jobbet.
- Först tränade jag sönder knät och gick med ständig inflammation, men när jag började jobba och gick på helt släta golv utan att kunna pressa mig så hårt la sig inflammationen och knät blev bättre. Vissa dagar kan jag fortfarande ha för ont för att jobba, men man måste lyssna på sin kropp och inte ställa för stora krav på sig själv. Det hoppas jag att andra också kan ta till sig, att det går men att man får lägga allt på en lagom nivå.

Döpt efter känd öppningsreplik
I dagsläget tränar Louise Frumerie fyra hästar. Sambon Mathias, som också har amatörlicens, hjälper till med träningen men han arbetar även som hovslagare och hans uppgift i travrörelsen är i första hand att köra hästarna i lopp. Samt att döpa de egna uppfödningarna.
- Mathias är väldigt förtjust i Gudfadern-filmerna och har döpt många hästar efter dem. Det har blivit lite av en grej det där och ”I believe in America” är öppningsrepliken i den första filmen.
Några träningsförutsättningar som kan jämföras med stortränarnas mångmiljonanläggningar finns inte på gården men Louise Frumerie jobbar efter devisen ”man tager vad man haver”.
- Vi har en åker här utanför som vi har lagt sand på och där kör vi. Och om inte underlaget är bra kör vi någon annanstans. Jag känner mina hästar väldigt väl och vet redan när jag kör ut vad de kommer ha för puls när jag kör in igen. Jag känner i tömmarna hur trötta de är och anpassar träningen efter det.

”Väldigt stark till slut”
Ibelieveinamerica skulle ha startat i V75 på Jägersro 12 januari men ströks ur loppet.
- Det var inget allvarligt. Han fick bara en liten febersläng och fick ta det lugnt i några dagar. Sedan har han tränat på och han känns jättebra. Jag tror att formen är lika bra som senast.
Det är jackpot på V86-spelet och åttarättspotten beräknas uppgå till 14 miljoner kronor. Ibelieveinamerica har spår tre bakom startbilen över distansen är 2 640 meter och han kan mycket väl bli ett av namnen på den vinnande raden.
- Han är inte speciellt startsnabb och kommer ibland punschigt på det i loppen, men när det blir tempo och han får gå med i ryggar är han alltid väldigt stark till slut. Men om loppet blir låst och går långsamt blir det svårare. Han är inte känslig för banunderlag så blir banan dålig som senast gynnas han gentemot konkurrenterna. Jag är fett dålig på att tippa men hästen är i bra ordning och eftersom han ofta är med där framme kan han vara bra att ha med på kupongen.

Ola Johansson, Kanal 75


Efter ännu ett framgångsrikt år i Nordamerika är Åke Svanstedt i Sverige för jul- och nyårsfirande. Det senare förgy..


Efter ännu ett framgångsrikt år i Nordamerika är Åke Svanstedt i Sverige för jul- och nyårsfirande. Det senare förgylldes av en framgångsrik dag på tävlingsbanan där Åke Svanstedt fick förtroendet bakom sin tidigare lärling Pär Hedbergs hästar. Hemmatränaren hade ställt i ordning och Åke Svanstedt skötte uppdraget med bravur. Sedan han värmt upp med segrar bakom Hjalle Palema och Sara Palema satte han i tur och ordning dit Diva Deo och Dream Light Palema i V75.
- Det har varit en bra dag, konstaterade segerstaplaren, vars fullträff med Diva Deo i allra högsta grad bidrog till att V75-året avslutades med miljonutdelning.
Det var så kallad multijackpot och trots att så många som 49 inlämnade system innehöll den rätta raden betalade sju rätt 1,2 miljoner kronor. Diva Deo var endast treprocentare på V75-spelet och fick utdelningen att dra i höjden när hon säkert höll omgångens största favorit Stonewashd Diamant bakom sig.
- Det var kul det här. Hästarna var starka och kämpade bra till slut, sa Svanstedt.  

Italienskt schackdrag sänkte favoriten
Men precis allt gick inte som på räls för Åke Svanstedt. I V75-1 spelades han till favorit med X.L.Bygg Palema men när italienaren tillika Halmstadlärlingen Christian Fiore satte allt på ett kort och via tredjespår blåste till ledningen med Othala på den första bortre långsidan galopperade X.L.Bygg Palema i blotta förskräckelsen. Othala tuffade sedan på där framme och lämnade aldrig konkurrenterna skuggan av en chans.
- Helt fantastiskt! Det här är min första V75-seger som tränare så det är väldigt roligt, sa Halmstadtränaren Laura Myllymaa och önskade alla åhörare gott nytt år.

”Han tog fram skallen”
Rikard Svanstedt fick precis som pappa Åke lämna Axevalla som en vinnare. Efter ett lopp i kön avslutade Baron Gift starkt och höll undan knappt men säkert före skuggande Michelangelo Ås.
- Det var skönt så klart. Han var lite flegmatiskt och jag hade svårt att tro på det under vägen, men han tog fram skallen i dag, sa hemmatränaren.

”Det bara löste sig”
Överraskningen Ibelieveinamerica gav också V75-utdelningen en rejäl skjuts när han från invändig position långt ner i kön lyckades hitta fri passage och spurta till seger. På V75 var hästen endast spelad på fem procent.
- Det bara löste sig. Det kom lite luckor att gå ut i och det blev helt perfekt. Känslan inför loppet var att han skulle kunna göra ett sånt här lopp men det är hysteriskt svårt att ha tur och komma till. Vi har haft lite stolpe ut på slutet tycker jag så det här var gött, sa segerkusken Mathias Alm vars sambo Louise Frumerie tränar hästen.
- Louise gör det mesta av jobbet i stallet. Jag är mest assisterande lallare, hovslagare och lånekusk, sa Alm.
Övriga V75-lopp vanns av Catrin Fajerssons Sobel Photo (Stefan Söderkvist) och Peter Untersteiners Zeeland Kronos. På lördag går startskottet för det nya V75-året på Bergsåker, där bland annat topphästarna Lionel, Zenit Brick och Nimbus C.D. ska göra upp i gulddivisionen.

Ola Johansson, Kanal 75


Sena kvällar och tidiga morgnar. Så beskriver Louise Frumerie livet som amatörtränare. Till vardags jobbar hon som djuransvarig i en butik...


Sena kvällar och tidiga morgnar. Så beskriver Louise Frumerie livet som amatörtränare.
Till vardags jobbar hon som djuransvarig i en butik. Förutom att träna hästar på fritiden föder hon och hennes sambo Mathias Alm upp både trav- och hopphästar. I stallet finns just nu nio stycken.
Fyra av fem travhästar är uppfödda och ägda av paret själva. En av dem är Ibelieveinamerica (V75-3) som har en brokig väg bakom sig.
- Det har varit lite otur med honom. Det har varit långa förkylningar och sparkar i hagen. Han fick opereras när hans kompis sparkade av en benbit i hasen. Sedan har han rullat fast i staketet och sådana där konstiga grejer, berättar Louise Frumerie.
Efter en spolierad treårssäsong har Ibelieveinamerica haft en desto bättre fyraårssäsong.
Han inledde med tre raka segrar men i den fjärde starten kom nästa motgång.
- Han var inte alls som vanligt. Han blev trött i loppet och återhämtade sig inte som han skulle. Vi tog blodprov och det visade att han hade kraftig borrelia och anaplasma.

Dragit bröllopsvagn
Efter behandling och en lång vila stod Ibelieveinamerica åter på startlinjen i början av december.
Comebacken blev precis som inledningen av säsongen bästa tänkbara, vilket följdes upp med ytterligare en seger.
- Han har verkligen gjort jobbet själv. Senast gick han i dödens och i loppet innan drog han tåget i tredjespår. Han är stark och kämpar, vi är verkligen stolta över honom. Utan tvekan känns det som den bästa häst som vi har haft, säger Louise Frumerie och fortsätter:
- Han är också otroligt snäll och en intelligent häst. En häst man verkligen har roligt med. Han har dragit bröllopsvagn och vi har lånat ut honom till montékurs. Sedan ger han ju allt i tävling, det är fantastiskt – det är svårt att inte tycka om en sådan häst.

”Det blir nervöst”
På Åby har Ibelieveinamerica tagit två av sina fem segrar men i V75-debuten väntar betydligt tuffare motstånd från spår sex bakom startbilen.
- Formen verkar god men vi får se från det läget, han är inte speciellt startsnabb. Det blir inget offensivt upplägg utan han får smyga med och gå i ryggar. Vi har sagt att han ska få ett snällare lopp, säger Louise Frumerie.
Precis som tidigare är det sambon Mathias Alm som sköter tömföringen och utrustningen blir den vanliga: fast bomull, skor och öppet huvudlag.
- Jag vet inte hur långt det räcker men han gör alltid sitt bästa och mer kan man inte begära, säger Louise Frumerie som inte vågar räkna med en ny seger.
- Vinst vågar man inte tänka på. Det blir nervöst på torsdag men det finns inga krav och jag är aldrig besviken på den här hästen.

Gina Söderlund, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-28 2017-12-28 Åby-5 Mathias Alm 2140/6 C 3 14.8 106
2017-12-18 2017-12-18 Halmstad-7 Mathias Alm 2160/6 B 1 15.5 22
2017-12-01 2017-12-01 Åby-2 Mathias Alm 2140/12 A 1 16.9 31
2017-08-24 2017-08-24 Åby-3 Mathias Alm 2140/1 C str
2017-07-26 2017-07-26 Vaggeryd-4 Mathias Alm 2160/12 B 7 16.4 33
2017-07-12 2017-07-12 Vaggeryd-5 Mathias Alm 2160/7 A 1 16.5 18
2017-06-20 2017-06-20 Axevalla-5 Mathias Alm 2140/5 B 1 15.7 23
2017-05-25 2017-05-25 Åby-1 Mathias Alm 2140/6 B 1 16.3 53
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-8 Mathias Alm 2660/14 A 1 18.8 75
2018-12-22 2018-12-22 Mantorp-7 Anders Christiansson 2140/14 A 0 g 148
2018-12-03 2018-12-03 Färjestad-5 Mathias Alm 2140/5 A 1 14.5 70
2018-11-07 2018-11-07 Åby-7 Mathias Alm 3140/9 B str
2018-10-22 2018-10-22 Halmstad-6 Mathias Alm 2140/3 A 2 15.5 83
2018-08-02 2018-08-02 Åby-2 Mathias Alm 1640/1 A str
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-4 Ulf Stenströmer 2140/9 A 5 15.2 51
2018-06-25 2018-06-25 Halmstad-8 Mathias Alm 2680/12 A 2 14.6 94
2018-06-09 2018-06-09 Halmstad-7 Mathias Alm 2660/4 B 3 14.6 84
2018-05-17 2018-05-17 Åby-4 Mathias Alm 2160/8 C 2 15.3 82
2018-04-30 2018-04-30 Halmstad-5 Mathias Alm 2640/10 A 3 16.4 52
2018-04-04 2018-04-04 Åby-6 Mathias Alm 2140/6 B 4 15.0 207
2018-03-03 2018-03-03 Halmstad-6 Mathias Alm 2140/5 B 6 15.0 89
2018-02-17 2018-02-17 Axevalla-7 Mathias Alm 2640/4 C 0 17.6g 58
2018-01-31 2018-01-31 Jägersro Trav-2 Mathias Alm 2140/1 B 1 15.2 11
2019-12-12 2019-12-12 Åby-9 Mathias Alm 2180/7 A str
2019-11-16 2019-11-16 Åby-4 Mathias Alm 2140/11 D 6 15.5 130
2019-08-15 2019-08-15 Åby-7 Daniel Karlsson 2140/6 C 3 14.0 61
2019-08-04 2019-08-04 Vaggeryd-7 Mathias Alm 2640/9 C 3 15.7 55
2019-07-23 2019-07-23 Jägersro Trav-3 Mathias Alm 2140/7 C 4 13.9 48
2019-07-02 2019-07-02 Axevalla-1 Mathias Alm 2140/3 B 5 14.9 71
2019-06-18 2019-06-18 Jägersro Trav-3 Mathias Alm 2140/5 C 0 64
2019-05-09 2019-05-09 Åby-8 Mathias Alm 2160/8 B 1 15.1 36
2019-04-28 2019-04-28 Vaggeryd-6 Mathias Alm 2180/11 A 2 15.2 30
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-9 Mathias Alm 3140/7 D 0 14.9 131
2019-03-14 2019-03-14 Åby-8 Mathias Alm 2640/4 C 1 16.3 36
2019-01-30 2019-01-30 Jägersro Trav-7 Mathias Alm 2640/3 D 6 15.5g 101
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-11 Mathias Alm 2140/7 D str
2020-05-24 2020-05-24 Vaggeryd-6 Elinor Pettersson 2180/6 B 1 16.5 56
2020-04-29 2020-04-29 Åby-9 Mathias Alm 2140/11 D 0 13.7 401
2020-04-14 2020-04-14 Axevalla-9 Mathias Alm 2140/11 D 3 14.0 398
2020-04-07 2020-04-07 Axevalla-9 Mathias Alm 1640/10 D 0 g 215
2020-03-23 2020-03-23 Halmstad-8 Mathias Alm 2140/8 C 4 14.3 721
2020-03-05 2020-03-05 Åby-4 Mathias Alm 2140/9 C 6 15.3 476ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se