Husnäs Elving travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Husnäs Elving travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Husnäs Elving har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Husnäs Elving har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Husnäs Elving


Husnäs Elving var den stora svårigheten för spelarna i V75 på Solänget i lördags då Erik Adielsson lotsade den sjuår..


Husnäs Elving var den stora svårigheten för spelarna i V75 på Solänget i lördags då Erik Adielsson lotsade den sjuårige valacken först över mål i kallblodsloppet Säterbests Minne. Endast tre procent av kupongerna hade med hästen från Sollefteå.
Nu är förhoppningen att allt ska fortsätta av bara farten i Bollnäs V75. V75-4 på lördag är Jon Olssons Minne med 200 000 kronor till vinnaren där Husnäs Elving står 20 meter bättre till på förra lördagens tuffaste motståndare.
- Ja, vi hade lite tur att han höll sig på rätt sida av tilläggsgränsen. Det känns riktigt bra. Det är klart att vi fått upp förhoppningarna på honom nu när han presterade så bra förra gången. Han borde kunna vara med igen - men vi har absolut inga krav på honom, säger 26-åriga Amelie Nilsson som hjälper till med träningen.
Håkan Norman, 72, behövde hjälp med sina hästar och kontaktade Amelie Nilsson för ett par år sedan och ställde frågan.
Håkan och Amelie bor bara dryga milen ifrån varandra i Helgum i Sollefteå kommun.
- Här i Helgum känner alla alla ungefär.  Håkan kände mina föräldrar lite och visste att jag hade hållit på mycket med trav. På det viset blev det och vi blev ett ganska bra team, säger Amelie Nilsson som flyttat hem efter några år som lärling i travstall och utbildning på travskolan Wången.

”Delar på Elving”
Hon kände för en paus från livet i större stall och flyttade hem. Jobbet på ett äldreboende ger tid till Håkan Normans två hästar.
Husnäs Elving är döpt efter byn Husnäs där Håkan Norman bor.
Stoet Nylands Xenia lyckades inte på travbanan och har nu lämnat Husnäs Elving (efter Månprinsen A.M,) och dennes helsyster Husnäs Tilja.
- Tilja vill jag träna helt själv för dagen. Elving är rätt okomplicerad och där delar vi på träningen, Håkan och jag. Jag ridtränar ibland och kör de sista finslipande jobben innan det är dags för start för att känna att allt är tipp-topp, säger Amelie Nilsson.

En lugnare hästvecka
Det blir täta starter för Husnäs Elving som får ta sig an lördagens Jon Olssons Minne i Bollnäs efter triumfen på Solänget.
- Han ska bara få lunka på den här veckan, få massage och må gott och njuta av att vara häst. Vi ändrade senast så att han fick gå barfota fram och ändrade även huvudlag. Det blir samma på lördag. Formen är ju jättebra och gör han om den prestationen igen borde han vara med i striden den här gången också, säger Amelie.
Mamman Jessica Nilsson har varit amatörtränare med licens på Dannero. Amelie har hjälpt till i stallet sedan småbarnsåldern och numera är mamma Jessica hennes största anhängare.
- Jag har tagit fem segrar och samtliga med Husnäs Elving. Så han ligger mig hemskt varmt om hjärtat den här killen. Det är många som följer Elving här omkring och hör av sig både före och efter loppen och tycker att det är rolig att det går så bra. Mamma är den som skriker högsta ändå, det brukar höras över hela Helgum när hon hejar!

”Erik passar på Elving”
Amelie Nilsson har inte kört tillräckligt många lopp för att få vara med i V75.
Men Erik Adielsson gjorde det bra då han skrällde med Husnäs Elving senast tycker hon och på lördag kan det bli andra raka V75-segern på en vecka med toppkusken.
- Det är lite tråkigt att jag inte får köra alla lopp jag vill just nu. Men Erik kör ju bra och passade verkligen på Elving, och det är klart att vi har förhoppningarna nu också, säger hon.
Stark, snabb, galopplysten är ord man kan beskriva Husnäs Elving med. Att galoppen ligger på lut många gånger under loppen påtalade Erik Adielsson på Solänget.
- Han är sån i stilen bara! Man måste prata med honom hela tiden för att han ska vara med på det man gör. Han är en liten glidare - men han vet var mållinjen är, säger hon.
Erik Adielsson vänder upp från ett så kallat springspår med hästen den här gången. Hur är han från start den här ”glidaren”?
- Ena gången är han pilsnabb från start och nästa fattar han inte vad han ska göra. Det är lite från gång till gång. Drömmen vore att han förstår och att Erik kan ladda från start och få en riktigt bra position.

Mikael Wikner, Kanal 75


Silverörnen i V75-6 var dagens höjdpunkt på Solänget under lördagen. Det blev Shocking Superman som satte storfavoriten Dreammoko och ..


Silverörnen i V75-6 var dagens höjdpunkt på Solänget under lördagen. Det blev Shocking Superman som satte storfavoriten Dreammoko och de andra ordentligt på plats. Han svarade för en häftig uppvisning när han svepte konkurrenterna i ett nafs över den sista botre långsidan. När Emilia Leo styrde ut honom till angrepp så flög hästen förbi konkurrenterna och vände ut och in på samtliga. Storfavoriten Dreammoko inledde i andra par utvändigt men fick trava det sista varvet utvändigt om ledaren när Selmer I.H. tog över täten efter ett varv. Tempot var 1.10 de första 500 metrarna och 1.12 första varvet. Men täthästarna såg ut att så stilla när Shocking Superman avfyrade speeden och växlade ner samtliga. Han försvann ifrån till en överlägsen seger och förstapriset på 200 000 kronor. Segertiden blev 1.10,7/2140a vilket är tangerat löpningsrekord med Beanie M.M.
– Han är så jäkla kvick i benen och han vann med tussarna kvar. Jag är helt mållös och skakis. Det är skithäftigt och något utöver det vanliga att få köra en sådan här häst, sa Emilia Leo.
– Jag var inte nöjd med honom i provstarten och åkte fram till Oscar som sa men kör av då. Jag gjorde en andra provstart och då var det bättre. Han är så kaxig den här hästen och jag tror att han bara leker med mig.

”Längtar efter Frankrike”
Vid sidan av banan stod tränaren Oscar Berglund som förstås var väldigt stolt över sin stjärna. Han var också lite tagen efter att Shocking Superman pulveriserat sina konkurrenter.
– Jag och Emilia skojade med varandra tidigare och hon sa att vi kommer att vara med i många stora lopp nästa år med den här hästen. Hon har känt något i honom och jag var väldigt nöjd med honom när jag körde ett banjobb i söndags. Men i dag travade han inte och jag var lite brydd i provstarten för han drog lite höger men tog sig samman på klasshästens vis.
– Jag tror att han kan bli hur bra som helst och längtar efter Frankrike. Det är sjukt att som en liten amatör få en så här bra häst. Emilia är helt otrolig också. Hon tar hand om hästarna och ger dem långa karriärer. Det är en drömhäst och jag kommer nog aldrig att få någon liknande, sa Oscar Berglund.
Favoriten Dreammoko höll till andraplatsen och trea blev Digital Ink.

Favoritseger i spets inledde
Derbyvinnarna från i söndags, Erik Adielsson och Svante Båth, inledde V75-omgången med favoriten Arras Cando. Hästen försvarade ledningen från innerspåret i en snabb öppning och höll säkert undan till slut. Över upploppet handlade det om att inte släppa ut Maximus M.M. från rygg på ledaren som aldrig fick chansen och hade gott om krafter kvar i mål. Segertiden blev 1.12,3/1640a.
– Det gick bra fort första hundra. Relativt odramatiskt efter det och han gjorde det riktigt bra och sträckte på sig efter en tuff öppning, sa Erik Adielsson.

Istanbul Boko strålande från dödens
Mika Forss prickade starten perfekt med Dixie Brick i V75-2 och ledde det här stoloppet från start till mål. Den snygga Timo Nurmos-tränade favoriten var aldrig i förlustfara och vann med krafter kvar. Segertiden blev nya rekordet 1.14,9/2640 meter.
Timo Nurmos fick sin andra tränarseger när Istanbul Boko vann den tredje avdelningen och svarade för en strålande insats. Efter en tappstart i början från spår tolv, tog Ulf Ohlsson ett tidigt initiativ ut på den första långsidan och sände direkt fram Istanbul Boko utvändigt om ledande Nisse Sånna. Han slog klorna i ledaren och pressade på under slutrundan. När Ulf Ohlsson ryckte tussarna vid upploppets början hade Istanbul Boko en pollett till och tog sig förbi Nisse Sånna precis före mål. En ruggigt stark prestation och hästen travade 1.12,7 i 2000 meter efter tappstarten.
– Han kändes stark och rejäl men var lite spänd första biten och hoppade i första starten och tog något felsteg i den giltiga. Det kändes på förhand som att jag skulle behöva köra på styrka och han gjorde det riktigt bra, sa Ulf Ohlsson.

Jätteskräll i dramatiskt kallblodslopp
Kallblodsloppet, V75-4, blev dramatiskt och slutade med en jätteskräll. Favoriten Lukas Rauen galopperade och i en tät slutstrid gjorde Husnäs Elving och Don Viking upp när Forspärla kom flygande. Forspärla var på väg att koppla greppet och på väg mot segern när hon olyckligt slog på en galopp. Då gick segern istället till Husnäs Elving och Erik Adielsson. Hästen tränas av amatören Håkan Norman och sköts av Amelie Nilsson.
– Vi hade ändrat lite på hästen och jag tyckte faktiskt redan förra gången att det var en häst med fart. Han kändes jättestark hela vägen men det är inte långt ifrån galopp och jag satt lite stilla och hade jag gamblat så hade vi nog varit två som kört målgalopp. Nu hade vi tur och jättestolpe in som vann V75 men det ska man ha ibland, sa Erik Adielsson.

Talangen Djuse fortsätter att leverera
Den 19-årige kusktalangen Magnus A Djuse har haft ett sensationellt bra år och framgångarna bara fortsätter. Han gjorde allting rätt bakom det stora stallskriket From The Mine i den femte avdelningen. Efter en resa i andra par utvändigt klev han fram utvändigt om ledaren varvet kvar och satt sedan kall genom slutkurvan. In på upploppet gav han hästen full anfallsorder och From The Mine vann till slut enkelt. En riktigt vass prestation och tränar gör amatören Catarina Nordqvist.
– Det var jättekul att han levererade så bra som han kan göra. Det blev egentligen tufft men det blev bäst efter förutsättningarna, sa Magnus A Djuse.
Favoriten Global Undecided avslutade V75-omgången och gav Timo Nurmos hans tredje tränarseger på V75 och den andra kusksegern för Mika Forss. Efter att ha blivit hängande i tredjespår genom första kurvan körde Mika Forss resolut till ledningen efter ett drygt halvvarv. Sedan blev Global Undecided aldrig utmanad och klev undan enkelt över upploppet. Segertiden blev 1.11,7/2140 meter. Hårt betrodda Very Kronos galopperade i första kurvan.
Sju rätt på V75 gav 20 789 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-09 2015-12-09 Bergsåker-5 2160/12 0 35.9g 408
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-2 1660/5 1 35.9 52
2015-11-07 2015-11-07 Östersund-9 1660/9 0 g 50
2015-10-17 2015-10-17 Bergsåker-2 2140/2 3 35.2 83
2016-12-28 2016-12-28 Bergsåker-9 Per Linderoth 2180/13 B 7 31.1 99
2016-12-11 2016-12-11 Bergsåker-1 Per Linderoth 1660/12 B str
2016-11-30 2016-11-30 Bergsåker-5 Jan Norberg 2180/12 A 1 32.2 71
2016-11-22 2016-11-22 Umeå-8 Jan Norberg 2160/6 B 3 33.3g 42
2016-11-02 2016-11-02 Bergsåker-1 Per Linderoth 2160/6 C 0 32.9 63
2016-10-17 2016-10-17 Östersund-10 Ove A Lindqvist 2160/13 A 0 g 35
2016-10-10 2016-10-10 Hagmyren-7 Jan Norberg 1640/7 C 2 30.3 223
2016-10-02 2016-10-02 Dannero-1 Jan Norberg 1680/13 C 7 33.7g 160
2016-09-19 2016-09-19 Hagmyren-3 Ove A Lindqvist 2160/5 D 0 g 343
2016-03-26 2016-03-26 Dannero-8 Micael Melander 1680/11 C str
2016-03-08 2016-03-08 Östersund-7 Micael Melander 2160/4 D 0 g 369
2017-12-29 2017-12-29 Bergsåker-7 Amelie Nilsson 2180/15 C 3 29.8g 63
2017-12-17 2017-12-17 Bergsåker-5 Amelie Nilsson 2160/11 C 5 30.5 53
2017-12-05 2017-12-05 Östersund-2 Amelie Nilsson 2640/6 C 1 29.2 162
2017-10-26 2017-10-26 Östersund-8 Amelie Nilsson 2640/2 D 5 30.4 216
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-4 Rikard N Skoglund 1640/12 B 0 27.6g 191
2017-08-31 2017-08-31 Hagmyren-7 Ove A Lindqvist 2140/1 C 0 g 67
2017-08-13 2017-08-13 Dannero-8 Jan Norberg 2160/3 D 0 29.6g 51
2017-07-21 2017-07-21 Dannero-5 Ove A Lindqvist 1640/10 B 7 27.3g 37
2017-06-23 2017-06-23 Hagmyren-4 Ove A Lindqvist 1640/12 A 1 25.8 166
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-2 Ove A Lindqvist 2160/11 A 4 27.5g 71
2017-05-22 2017-05-22 Dannero-3 Ove A Lindqvist 2180/13 A 6 28.4g 40
2017-04-30 2017-04-30 Hagmyren-3 Ove A Lindqvist 2180/15 A 1 28.5 93
2017-03-31 2017-03-31 Bergsåker-4 Ove A Lindqvist 2180/10 B 1 29.7 40
2017-03-22 2017-03-22 Bergsåker-1 Ove A Lindqvist 2140/11 C 5 30.0 86
2017-03-05 2017-03-05 Östersund-6 Ove A Lindqvist 1640/3 D 4 28.2 204
2017-01-27 2017-01-27 Östersund-5 Ove A Lindqvist 2160/5 A 2 31.3g 31
2018-12-06 2018-12-06 Östersund-3 Amelie Nilsson 2140/1 B 0 g 23
2018-11-27 2018-11-27 Östersund-7 Amelie Nilsson 2640/5 B 2 28.4 22
2018-11-12 2018-11-12 Östersund-1 Amelie Nilsson 2140/6 C 1 25.5 60
2018-10-26 2018-10-26 Bergsåker-3 Amelie Nilsson 2140/6 B 3 27.0 325
2018-10-13 2018-10-13 Solänget-3 Amelie Nilsson 1640/7 A 4 27.3 36
2018-09-21 2018-09-21 Bergsåker-3 Amelie Nilsson 2160/12 A 2 27.1 56
2018-09-10 2018-09-10 Dannero-3 Amelie Nilsson 2160/15 A 0
2018-07-16 2018-07-16 Dannero-4 Amelie Nilsson 2160/2 B 0 27.9g 202
2018-06-29 2018-06-29 Bergsåker-5 Amelie Nilsson 2640/2 D 4 27.2g 185
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-5 Per Linderoth 2640/2 D 5 28.3 115
2018-05-21 2018-05-21 Bergsåker-3 Amelie Nilsson 1640/2 D 0 28.2 114
2018-05-10 2018-05-10 Bergsåker-3 Amelie Nilsson 2140/1 B 4 27.5 69
2018-04-16 2018-04-16 Östersund-2 Amelie Nilsson 2140/8 A 5 28.5g 37
2018-03-31 2018-03-31 Dannero-2 Amelie Nilsson 2640/2 C 3 29.5 47
2018-03-11 2018-03-11 Östersund-4 Amelie Nilsson 2680/15 B 6 29.9g 71
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-2 Amelie Nilsson 2640/2 D 1 28.4 73
2019-11-17 2019-11-17 Östersund-9 Amelie Nilsson 2140/7 C 0 27.1 113
2019-10-18 2019-10-18 Umeå-8 Amelie Nilsson 2180/12 A 2 26.6 58
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-8 Erik Adielsson 2160/12 B 3 25.0 44
2019-09-07 2019-09-07 Solänget-8 Erik Adielsson 2160/8 D 1 24.8 171
2019-08-09 2019-08-09 Umeå-6 Amelie Nilsson 2160/8 B 1 26.6g 68
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-8 Erik Adielsson 2140/4 D 0 g 204
2019-07-13 2019-07-13 Solänget-4 Amelie Nilsson 2140/1 D 0 g 76
2019-06-28 2019-06-28 Bergsåker-4 Amelie Nilsson 2140/3 B 1 26.0 37
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-3 Amelie Nilsson 1680/8 A 5 27.8 61
2019-06-01 2019-06-01 Dannero-5 Amelie Nilsson 2140/1 C 0 g 47
2019-05-14 2019-05-14 Östersund-3 Amelie Nilsson 2680/11 A 0 27.8g 74
2019-04-25 2019-04-25 Östersund-2 Amelie Nilsson 2140/4 C 0 g 35
2019-04-12 2019-04-12 Umeå-7 Amelie Nilsson 2160/7 C 3 27.6 238
2019-03-27 2019-03-27 Östersund-3 Amelie Nilsson 2140/6 B 2 31.4g 35
2019-03-20 2019-03-20 Bergsåker-7 Amelie Nilsson 2140/10 D 0 26.4 236
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-8 Rikard N Skoglund 1640/7 C 7 26.3g 48
2020-11-24 2020-11-24 Östersund-9 Amelie Nilsson 2160/10 C str
2020-10-16 2020-10-16 Umeå-8 Amelie Nilsson 2660/12 C 0 26.6g 249
2020-09-25 2020-09-25 Bergsåker-9 Amelie Nilsson 2640/4 D 6 25.0 920
2020-09-18 2020-09-18 Östersund-8 Amelie Nilsson 2140/4 D 2 24.2 352
2020-09-04 2020-09-04 Bollnäs-9 Amelie Nilsson 2160/12 D str
2020-07-25 2020-07-25 Bollnäs-8 Björn Goop 2660/10 D 0 26.7 359
2020-07-03 2020-07-03 Lycksele-6 Amelie Nilsson 2160/9 C 5 25.3 434
2020-06-06 2020-06-06 Östersund-6 Erik Adielsson 2140/2 D 5 24.7 85
2020-05-10 2020-05-10 Dannero-3 Amelie Nilsson 2660/11 A 4 28.7 43ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se