Hope and Dreams travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Hope and Dreams travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Hope and Dreams har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Hope and Dreams har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Hope and Dreams


Hur mår du efter lördagens triumf?- Hur bra som helst. Att vinna på lördagar i elitserien är stort och dubbeltravet i Östersund ..


Hur mår du efter lördagens triumf?
- Hur bra som helst. Att vinna på lördagar i elitserien är stort och dubbeltravet i Östersund är som vår elitloppshelg. Det är till den man vill ha alla hästar till start och fullt förberedda. Nu hade jag bara en häst på V75 och att då vinna med den slår högt. Det är kul med trav för dagen, jag var iväg i måndags och vann ett lopp igen.
Spår 13 och tredjespår sista 800 metrarna, hur kändes det när Hope And Dreams spurtade ner konkurrenterna?
- Det syntes när de passerade mig halvvarvet från mål att det skulle gå vägen. Det var häftigt och det absolut största jag varit med om hittills i travkarriären.
Emilia Leo hade också en fantastisk lördag med dubbla V75-segrar, vad säger du om hennes kuskinsats?
- Det är en grym tjej och en grym kusk. Hon är värd all framgång. Jag har inte förstått varför hon inte fått mer uppmärksamhet i sulkyn innan. Alla vet att hon är en av de bästa i Sverige på att rida. Jag var förvånad att ingen hade bokat upp henne varken på fredagen eller lördagen men ingen var gladare än jag och hon vann ett lopp åt mig även på fredagen. Emilia är en bra vän till mig också, det var roligt att hon fick vinna med min häst och sedan med sin egen.
Hur firade du?
- Jättestort. Nej, det gjorde jag inte. De ryckte i mig från alla håll och ville fira men man blir helt slut, och huvudet tomt, efter en sådan dag. Jag for hem istället och gjorde klart stallet. Sedan tog jag vattenskotern och åkte ut på sjön och njöt, det var en fantastisk kväll.
Måndagens seger med Cobourg Hanover gjorde att du också kunde fira en miljon kronor i inkörda pengar som tränare i år...
- Jag var på gång dit i fjol men hann inte ända fram så det var så klart ett mål att passera en miljon i år. Nu har vi gjort det efter halva året och hälften så många starter. Det är ett bevis på att vi gör rätt här hemma i stallet. Cobourg Hanover är en grymt kapabel häst som tyvärr har skör kropp och har varit borta i sex-sju månader men nu tog han fjärde raka efter uppehåll. Det var roligt att just han tog oss över miljonen och extra kul att Rikard N Skoglund körde.
Under elitloppshelgen fick du tillsammans med Evelina Björk motta stipendium som årets unga förebild – hur kändes det?
- Det var kanske lika stort som lördagens seger fast på ett annat plan. Trav är en resultatbaserad sport och man blir bedömd utifrån det, på gott och ont. Den här utmärkelsen är mer för hur man är på sidan av banan och det är roligt att få veta att folk uppskattar hur man är där. Att man ger ett gott intryck och visar respekt för sina kollegor.
Vilket eller vilka tips vill du ge till dem som vill satsa på en framtid inom travsporten?
- För det första måste man slänga iväg klockan, det finns inga tider att förhålla sig till. Det är hårt jobb från morgon till kväll. Det gäller att vara ödmjuk och ha respekt. Sedan måste man älska djuren också, det är inget maskinellt, och ha dem som sina kompisar – det har i alla fall jag. Det är värt varenda sekund, det man gör får man tillbaka flera gånger om.
Hur ser din egen väg ut framöver?
- Bra fråga. Vi gnor på, just nu håller vi på att bygga nytt stall. Tanken är att bli proffstränare till nästa år men jag har ingen brådska. Jag är inte så gammal i gemet och det finns mycket att lära innan man kan kalla sig proffs men det är mitt nästa delmål.

Gina Söderlund, Kanal 75


Readly Express hade inte startat sedan han vann Prix d’Amerique den 28 januari. Tränaren Timo Nurmos har den senaste tiden varit mycket nöjd med..


Readly Express hade inte startat sedan han vann Prix d’Amerique den 28 januari. Tränaren Timo Nurmos har den senaste tiden varit mycket nöjd med hästen i träningen men menade samtidigt att han inte var toppad till det här loppet i comebacken. Det räckte och blev över ändå. Med bred marginal. Från sitt bakspår inledde Readly Express i fjärde par utvändigt samtidigt som Charrua Forlan och Volstead kubbades om ledningen där den sistnämnde tryckte sig till täten ut ur den första kurvan. Jorma Kontio vilade inte länge på hanen och gav sig tidigt iväg i spåren och landade utvändigt om ledaren efter ett varv. Han tryckte sedan till Volstead rejält ut på den sista bortre långsidan och samtidigt som Volstead svimmade helt så fortsatte bara Readly Express att dra ifrån de andra. Det fanns bara en häst på banan, om man säger så. Readly Express var förkrossande överlägsen och behövde inte förta sig för att vinna på tiden 1.10,0 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Hästen är fantastiskt fin och vann mycket lätt. Jag behövde aldrig öppna öronen och det fanns växlar kvar. Han kändes jättestark hela vägen. Readly och Varenne är i topp av de bästa hästar jag har kört, berömde Jorma Kontio.

”Helt otroligt – hade inte gått en meter under 1.20”
Vid sidan av banan stod tränaren Timo Nurmos och var glad över sin ögonsten. Timo hade satt sin stjärna i ett alldeles strålande skick i första starten på ett drygt fyra månader långt uppehåll.
- Det är helt otroligt. Han har känts fin hela tiden i träningen men har inte gått så fort, inte en meter under 1.20. Jag har känt att han har varit färdig för start. Han är lite småtrög men han har känts stark och det fanns krafter kvar. Han visade nu att han har kommit till formen. Hästen kommer att gå mycket framåt när han nu fått ett lopp i kroppen. Vi åker hem nu så får vi se när nästa start blir, sa Timo Nurmos.
Förstapriset i Jämtlands Stora Pris var 700 000 kronor och det kan bli så att det blir start i Norrbottens Stora Pris i Boden om en vecka för Readly Express.
Tvåa i mål blev Diamanten, som avslutade sista varvet efter 1.09, och trea blev Trendy O.K.

Glädjetårar och svenskt rekord för Rebecca
V75-omgången inleddes annars med att glädjetårarna rann nedför Rebecca Dahléns kinder efter att hon vunnit med Minnestads El Paso. Trots att Rebecca orsakat en omstart för illa ledd volt svarade hon för en klockren styrning när loppet väl kom iväg. Hon kunde inte hålla ledningen men gled ut i andraspår ut på den första långsidan och blev kort senare avlöst till andra par utvändigt. Men Rebecca vilade inte på hanen så länge för på den sista bortre långsidan kastade hon loss och när det norska huvudlaget drogs ner så bara forsade Minnestads El Paso till ledningen in i sista sväng. Han försvann ifrån till en överlägsen seger och imponerade stort på nya svenska rekordet 1.11,9/2140. Hästen tränas av Rebecca Dahléns sambo Dennis Palmqvist och de managerar Minnestads El Paso tillsammans. Det var en överlycklig kusk som gjorde segergest när mållinjen passerades och körspöet åkte all världens väg.
- Det är som en saga med den här hästen, fy fan va bra han är. Han kändes så grymt stark och när Fredriks häst i dödens och ledaren inte såg så kaxig ut så tänkte jag att då kör jag. Hästen betyder allting för mig och det här är jättestort, sa Rebecca Dahlén, 29 år.
- Han var lite vass i dag och sprang och schabblade lite från innerspåret och dödens var inget jag ville ha egentligen. Vi ryckte ”norsken” för första gången och då flög han bara ifrån dem. Det var ett vinstdrag. Det är min största seger, fortsatte en rörd Rebecca.

Uppvisning av Erik Sting på 1.09,9
Erik Sting hade uppvisning i V75-2 och efter den våldsamma avslutningen i V75-finalerna under elitloppshelgen var det nu dags för seger. Han inledde som tredje häst på innerspåret innan Carl Johan Jepson lyfte ut honom som första häst i andraspår ut på den sista bortre långsidan. Erik Sting gick sedan i närkamp med ledande Nobel Amok som fått överta täten från en initialt spetsande M.T.Insider. Nobel Amok galopperade som slagen i sista sväng och Erik Sting bara försvann ifrån de andra lekande lätt och vann okörd. Segertiden blev strålande 1.09,9/1640a med krafter kvar.
- Det blev helt perfekt. Han öppnade bra från start och jag såg att det kommer att lösa sig. Det var jättekul att han fick vinna och jag gillar honom kraftigt kan jag säga. Jag har kört honom fem gånger och han var nervös och spänd i början men har blivit bättre och bättre för varje start. Det är en spännande häst för framtiden. Han gillar att tävla och vet att han har vunnit, sa Carl Johan Jepson.

B.W.Sture på svenskt rekord även han
Det blev nytt svenskt rekord även i kallblodsloppet, V75-3, där Örjan Kihlström styrde in B.W.Sture på tiden 1.23,1/2140. Efter att ha blivit hängande i tredjespår lyckades Örjan komma ner i andra par utvändigt efter ett halvvarv och satt sedan kvar när attackerna kom över sista bortre långsidan. Men sedan löste det sig helt perfekt mellan hästar in på upploppet och kort före mål avgjorde B.W.Sture knappt före en vasst spurtande Ådne Odin. Tränar B.W.Sture gör Jan-Olov Persson och det här var tredje raka segern för femårige B.W.Sture.

Dubbelseger för Emilia Leo
Precis som Rebecca Dahlén kommer inte Emilia Leo att glömma den här dagen i första taget. Hon tog inte bara sin första V75-seger med Hope And Dreams i lärlingsloppet, V75-4, hon vann även V75-5 med sin egentränade Sign Me Up Too.
- Jag vet inte, jag fattar ingenting, sa en strålande glad Emilia Leo efter dubbelsegern.
Först styrde hon alltså in Hope And Dreams, som tränas av Oscar Berglund, segerrikaste amatören i landet, och det var en efterlängtad fullträff som dessutom kom på Oscars hemmabana i Östersund.
- Man har drömt om att vinna den här helgen sedan man var här för första gången. Det är vår elitloppshelg och det är fantastiskt, sa Oscar Berglund.
Emilia Leo gav Hope And Dreams en resa i fjärde, femte par utvändigt och följde med i angrepp ute i tredjespår under slutrundan. När hon satte in stöten in på upploppet avgjorde Hope And Dreams säkert den sista biten.
- Det var skitcoolt. En bra häst och det var hennes tur i dag. Hon har gått jättebra lopp men haft dåliga lägen. Nu var det lite bättre läge med spår 13 och det är inte så dumt när det är spårtrappa. Det blev en perfekt resa och draghjälp och jag kunde sitta kvar länge. Det var ganska lugnt, jag vet att hon är speedig när man vrider ut, sa Emilia Leo.

”Jag älskar den här hästen”
Emilio åkte ut på stallbacken och bytte häst till egentränade Sign Me Up Too i loppet efter. Efter en väl avvägd styrning avgjorde hennes häst enkelt in på upploppet efter att storfavoriten Chapuy kastat in handduken redan trehundra meter kvar.
- Jag får chansen på jättefina hästar men det är jättekul med den här som jag tränar själv och gör allting med. Jag älskar den här hästen, sa en överlycklig Emilia Leo.

Italienaren imponerade igen - och jackpot på V75
V75-omgången avslutades med en favoritseger genom Volnik du Kras som följde upp den osannolika insatsen på Solvalla under elitloppshelgen med att vara lika imponerande i Östersund. Han blev hängande i tredjespår genom den första kurvan men forcerades till ledningen efter sjuhundra meter och försvann sedan ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger för sin tränare Alessandro Gocciadoro.
Den favoritbetonade V75:an betalade 8184 kronor för sju rätt, sex rätt gav 94 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det jackpot på V75 när Boden kör sitt traditionsenliga Midnattstrav kommande lördag.

Michael Carlsson, Kanal 75


En slump. Så beskriver Oscar Berglund sitt intåg i travets värld. Allt började med en flytt.- När familjen flyttade till en går..


En slump. Så beskriver Oscar Berglund sitt intåg i travets värld. Allt började med en flytt.
- När familjen flyttade till en gård utanför Östersund hamnade vi bredvid Djuse-bröderna. De lurade upp mig bakom en shetlandsponny först och gång två blev det en storhäst och ja, då var det kört. Före det var jag livrädd för hästar, berättar 24-åringen som vid tidpunkten gick på ett ishockeygymnasium och hade siktet inställt på att bli hockeyproffs.
Det är nu tre år sedan han lade skridskorna på hyllan för att satsa helhjärtat på travet. Intresset delar han också med resten av familjen och för stunden finns 13 hästar på gården.
En av dem är Hope And Dreams (V75-7). Att hon kom till gården är också slumpens förtjänst enligt Oscar Berglund. Telefonsamtalet kom efter att en av ägarna, som bor på gården intill, promenerat förbi familjegården flera gånger.
- Han tyckte att det vore kul att se henne varje dag och ringde för att höra om jag hade plats och om jag ville vara med i henne. Det kunde jag inte tacka nej till, jag hade sett att hon gjort bra lopp tidigare.
Men några segrar hade det då fyraåriga stoet inte tagit på sina 25 försök. Det skulle flytten från Örnsköldsvik till Östersund visa sig ändra på.

”Hennes elddop”
Oscar Berglund övertog träningen i november och i december gjorde Hope And Dreams sin första start i hans regi.
- Jag for till Leangen först eftersom vi har nära dit och det är enkel konkurrens, jag tänkte att det var bra att smyga igång henne där. Men hon lyckades vinna med många längder, med mig i sulkyn, och sedan har hon bara utvecklats och blivit bättre för varje start.
Hope And Dreams avslutade året med ytterligare en seger och fortsatte på den inslagna vägen under januari. Stoet har med andra ord gjort skäl för havren, men att det skulle gå så bra direkt var inget tränaren hade förväntat sig.
- Det har gått osannolikt bra, bättre än vad man trodde när hon kom. Det var en liten oansenlig häst som aldrig vunnit tidigare och som inte såg mycket ut för världen. Men det hände något när hon började starta som jag inte trodde på förhand, hon visade otroligt mycket mer i loppet än i träningen inför.
Efter sina fyra fullträffar var hon redo att debutera i travets elitserie i början av februari.
- Det var ju verkligen hennes elddop i karriären. Hon mötte stenhårda hästar och fick göra hela loppet själv från dödens. För mig kändes det som en seger ändå, hon visade att hon duger och det var det viktigaste för mig, resonerar Oscar Berglund efter att Hope And Dreams fått se sig besegrad av Hankypanky Frances.

”Återgå till norskt huvudlag”
På söndag väntar returmöte när V75 avgörs på Bergsåker och det är en revanschsugen tränare.
- Jag tycker att det ser bra ut på förhand. Vi möter samma häst som vi fick stryk av senast, jag hoppas att vi har möjligheter att ta hem det.
Hur ser du på distansen 2140 meter autostart och spår 13?
- Distansen passar perfekt, hon har gått jättebra över den. Ulf Ohlsson tyckte att hon lade bort lite krafter senast och hon kanske förlorade på grund av det. Det blir bra att gå bakifrån nu och hushålla med krafterna genom att gå i ryggar. På förhand ser det bättre ut den här gången än senast, konstaterar Oscar Berglund som även flaggar för en utrustningsändring.
- Hon gick med helstängt senast och blev lite väl laddad. Det lutar åt att återgå till norskt huvudlag, det är hon obesegrad med.

Gina Söderlund, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-05 2015-11-05 Bergsåker-5 1640/6 2 18.0 151
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-4 John Östman 2140/9 C 6 19.2g 273
2016-11-26 2016-11-26 Östersund-5 Susanne H Osterling 2160/15 B 0 g 418
2016-11-20 2016-11-20 Bergsåker-4 Susanne H Osterling 2160/13 B 0 25.1g 226
2016-10-17 2016-10-17 Östersund-7 Susanne H Osterling 1640/9 D 4 16.0 464
2016-10-02 2016-10-02 Dannero-6 John Östman 2160/8 D 0 17.6 598
2016-09-24 2016-09-24 Solänget-2 Angelica Holm 2168/7 C 8 19.7 105
2016-08-05 2016-08-05 Umeå-3 John Östman 2140/1 D 4 19.0 111
2016-07-21 2016-07-21 Bergsåker-1 John Östman 2160/15 D 0 19.7g 345
2016-04-30 2016-04-30 Skellefteå-5 John Östman 2140/1 C str
2016-04-07 2016-04-07 Bergsåker-1 Ove A Lindqvist 2140/7 B 8 20.9g 50
2017-12-21 2017-12-21 Östersund-6 Magnus A Djuse 2140/5 C 1 15.4 23
2017-10-17 2017-10-17 Solänget-3 John Östman 2160/10 C 0 g 95
2017-09-14 2017-09-14 Dannero-8 John Östman 2140/10 C 3 15.2 125
2017-08-29 2017-08-29 Östersund-7 Martin P Djuse 1640/5 C 0 15.2 43
2017-08-21 2017-08-21 Dannero-6 John Östman 1640/2 B 2 15.5 57
2017-07-30 2017-07-30 Dannero-8 Martin P Djuse 2140/10 B 4 16.6 45
2017-07-15 2017-07-15 Solänget-6 Martin P Djuse 2140/3 B 2 15.7 87
2017-07-02 2017-07-02 Oviken-6 Micael Melander 2120/6 A 0 g 28
2017-06-24 2017-06-24 Oviken-4 Martin P Djuse 2120/11 A 5 19.9g 33
2017-06-16 2017-06-16 Bergsåker-7 Micael Melander 2160/13 D 6 15.5 189
2017-06-02 2017-06-02 Solänget-9 Micael Melander 2140/14 B 2 17.2 86
2017-03-31 2017-03-31 Bergsåker-3 John Östman 2140/15 C 0 18.2 663
2017-03-21 2017-03-21 Hagmyren-4 Ove A Lindqvist 2160/8 B 6 20.9 74
2017-02-08 2017-02-08 Bergsåker-8 Micael Melander 2140/2 C 0 17.3 88
2017-01-28 2017-01-28 Bergsåker-4 Micael Melander 1640/6 C 2 15.5 119
2017-01-16 2017-01-16 Östersund-2 Micael Melander 1640/4 C 2 18.2 118
2018-08-17 2018-08-17 Gävle-6 Ulf Ohlsson 2140/6 B str
2018-06-29 2018-06-29 Färjestad-9 Ulf Ohlsson 2160/12 A str
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-8 Emilia Leo 2140/13 A 1 13.1 82
2018-05-26 2018-05-26 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2160/9 A 3 13.2 42
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-11 Ulf Ohlsson 2140/14 B 3 15.9 79
2018-04-20 2018-04-20 Umeå-9 Ulf Ohlsson 2140/15 A 4 13.5 54
2018-04-03 2018-04-03 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 2140/2 B 1 15.3 15
2018-02-25 2018-02-25 Bergsåker-11 Ulf Ohlsson 2140/13 A 0 16.2 45
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 1640/3 C 2 13.0 86
2018-01-20 2018-01-20 Romme-3 Ulf Ohlsson 2160/15 C 1 16.2 67
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 2160/9 C 1 15.8 57ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se