Holger travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Holger travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Holger har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Holger har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Holger


Travfesten fortsatte på söndagen på Axevalla med V75® och årets tuffaste lopp för de fyraåriga stona, Stochampionatet, avg..


Travfesten fortsatte på söndagen på Axevalla med V75® och årets tuffaste lopp för de fyraåriga stona, Stochampionatet, avgjordes. Stor favorit var Sabine Kagebrants Joviality som imponerade stort i sitt uttagningslopp, men i finalen så hade hon inte sin bästa dag och gav sig i ledningen.
Loppet vanns av Joy Sisu, tränad av Petri Salmela och körd av Mika Forss som fick revansch från förra året då han förlorade knappt med Lara Boko.
- Riktigt kul. Det gick perfekt för oss och Erik ville köra i ett högt tempo. Hon var starkast i dag. 400 kvar så valde jag att gå ut i andraspår och jag kände direkt att hon hade krafter kvar. Hon gick ett riktigt kanonlopp i försöket och för oss var det ingen skräll, sa Mika Forss.
Joviality hade inga större problem att ta ledningen och sedan lät Erik Adielsson hålla ett tempo som Joviality ville. Joy Sisu satt klistrad i rygg hela tiden och det var få positionsbyten under loppet. På sista långsidan attackerade Queen Belina och Mika Forss tog ut Joy Sisu i andraspår. In på upploppet var Joviality slagen och Joy Sisu kopplade greppet och höll sedan undan för Jennifer Sisu, tränad av Timo Nurmos, som avslutade starkt för Magnus A Djuse. Trea efter en pigg spurt blev Mary Ann Jane, tränad och körd av Johan Untersteiner.
Tiden 1.12,4/2640 meter autostart är nytt svenskt rekord för fyraåriga ston och Joy Sisu fick 2,4 miljoner kronor för segern.
Tränaren Petri Salmela var rörd till tårar efteråt.
- Det är så stort. Man är redan gammal och har fått uppleva många fina segrar, men jag sa till ägargänget att det var länge sedan mitt hjärta slog så hårt, sa Petri Salmela.
Erik Adielsson kommenterade förlusten med Joviality.
Det är klart att det känns skit. Vi ville vinna och slutade fyra. Det är klart att det inte är den roligaste dagen på en travbana. Hon var vass i dag och hon var så pigg och ville tävla och ville bara iväg fast jag håller henne vad jag kan. Hela första 1500 meterna låg hon hårt på bettet och jag hade inte kört det här tempot om jag fått bestämma, sedan blir hon pigg en gång till. Hon jobbade lite mot sig själv i dag och var för ivrig, sa Erik Adielsson.

Lyckosam helg för Lönborg
Michael Lönborg lär inte glömma helgen i första taget. På lördagen vann han en bejublad och känslosam seger med Eddie The Eagle. På söndagen startade lillebrorsan Holger Danske (V75-2) och han ville inte vara sämre, men det var inte utan dramatik. Holger Danske såg ut att bli fast, men det löste sig med små marginaler och Holger Danske hann fram med ett huvud tillgodo.
- Jag har stora planer för den här. Det är derbykval i Danmark och några veckor och vi drömmer om att vara med där, sa Michael Lönborg.

Mot sto-EM
Blackflash Bar gjorde sin andra start i V75-1 för Alessandro Gocciadoro och följde upp segern i Kalmar på ett lika imponerande sätt. Det kostade på att ta ledningen och första varvet travade på snabba 1.10,4. Över upploppet var det lugna gatan och för Alessandro Gocciadoro var det bara att se till att inte Glamorous Rain inte fick fritt spelrum.
- Detta är en topphäst. Hon var super i dag, klart bättre än senast. Nu siktar vi på sto-EM den 16 augusti på Solvalla, sa Alessandro Gocciadoro.

I övrigt hände detta på V75...
...Eclipse As, tränad av Reijo Liljendahl, och körd av Ulf Ohlsson blev svaret i V75-4, tillika Slaget vid Axevalla Hed. Empire As drog på i ledningen samtidigt som Eclipse As åkte med som tvåa i andraspår. Empire As såg lite ansträngd ut över upploppet och Eclipse As sög sig allt närmare och vann till slut enkelt.
...Björn Goop överraskade i V75-3 tillsammans med skrällen Yohan Hills. Tempot var alldeles för högt i täten och det gynnade Yohan Hills som kryssade mellan hästar på upploppet och hann fram med ett huvud.
...Goop bjöd på ytterligare en överraskning. I Stochampionatets Consolation körde han på chans med Månskenstösen och hennes speed bet bra över Axevallas långa upplopp och segern blev säker.
...Jannah var svaret i den avslutande avdelningen. Oskar Svanberg körde i ledningen och det var ingen av konkurrenterna som kom i farlig närhet och ännu en skräll var ett faktum.
V75-omgången var svår, så svår att ingen hittade alla sju rätt.. Sex rätt betalar 50 808 kronor och fem rätt 1 544 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Axevallas trippeltrav är en av årets absoluta höjdare, både för två och fyrbenta. Livet på campingen gillas av mång..


Axevallas trippeltrav är en av årets absoluta höjdare, både för två och fyrbenta. Livet på campingen gillas av många och det är fest i dagarna tre.
Det bjuds på bra travsport och mest fokus är det på lördag och söndag då båda dagarna erbjuder spel på V75®.
En sällsynt gäst på Axevalla är den danske tränaren Michael Lönborg. Han håller till strax utanför Århus och har en rörelse med ett 25-tal hästar på träningslistan.
– Jag jobbar även som hovslagare. Pengarna vi kör om i Danmark är lite för små för att få en vettig ekonomi. Jag tycker att det fungerar bra och jag vill inte byta, jag stortrivs, säger Lönborg.
Dansken inledde karriären som proffstränare i Sverige. Han jobbade som lärling hos Hans Adielsson och när Adielsson valde att flytta till England fick Michael ta över rörelsen.
– Det var 2010 som jag tog över och sedan höll jag på i fem år innan vi valde att flytta tillbaka till Danmark.
– Familjen trivdes inte riktigt och hade hemlängtan och sedan var det svårt att få in nya hästar och tufft rent ekonomiskt.
Vilken var den största segern i Sverige?
- Det var segern med Happy Days i Sprintermästaren 2014. Sedan vann jag även lärlings-SM på Åby.

Bättre än någonsin
I helgen kommer han med två hästar inom ramen för spelet V75®, en på lördag och en på söndag.
– Dom är bröder och bägge tycker om att vinna och det är en egenskap som man som tränare gillar.
På lördag startar storebror 3 Eddie The Eagle (V75-7) som kommer med fyra raka segrar.
– Han har varit fantastisk bra och är bättre än någonsin. Han har inte riktigt räckt till i Sverige tidigare och bara vunnit ett lopp. Med den form han har nu så hoppas jag att han får visa hur bra han är.
Hur lägger du upp taktiken?
– Han är startsnabb och växer en klass i ledningen och jag kommer att ladda för att komma till täten. Nu vet jag att det är skillnad på att vara startsnabb i Danmark och i Sverige och det kommer säkert att kosta en del, men jag kommer att göra ett försök i alla fall.
Hur värderar du segerchansen?
– Med tanke på hur bra han har varit så måste jag tro på honom.
På söndag är det 1 Holger Danske (V75-2) som ska försvara familjeäran. Vad är det för en typ av häst?
– Det är en jättebra häst det också och han har faktiskt högre kapacitet än Eddie The Eagle. Jag tar det medvetet ganska lugnt med mina hästar och låter dom ta den tid de behöver. Holger Danske har startat sju gånger och svarat för kanonlopp varje gång.
Hur snabbt kan han öppna?
– Det är en väldigt klok häst och han kommer att öppna bra, men om det räcker för att ta ledningen vet jag inte, hur som helst får vi ett bra lopp.
Är han ett segerbud?
– Det hoppas jag. Jag siktar på det danska derbyt med honom och ska han vara med där så ska han duga i det här loppet. Holger Danske är en häst jag har förhoppningar på i framtiden.

 

Joakim Brundin, Kanal 75


För en dryg månad sedan firades Hohneck för elitloppsvinsten på Solvalla.Året innan var det Etonnant som krossade hemmalaget i v&aum..


För en dryg månad sedan firades Hohneck för elitloppsvinsten på Solvalla.
Året innan var det Etonnant som krossade hemmalaget i världens största sprinterlopp.
På lördag går de båda franska giganterna i clinch på hemmaplan när Enghien bjuder in till sommarens fartfest över engelska milen.
Trots att förutsättningarna på pappret är exakt desamma som i Elitloppet så skiljer sig uppgifterna då Paris-banan mäter 1,3 kilometer kryddat med ett av Europas längsta upplopp på mastiga 400 meter.
I fjol dominerade Hohneck loppet från ledningen som storfavorit på 1.09,6, frågan är om det blir lika smärtfritt mot Etonnant som har revansch att utkräva för sin upploppsgalopp på Solvalla och närmast kommer från imponerande seger i finska Kymi Grand Prix? Noterbart är att den senare likt i elitloppsförsöket kommer att tävla med skor runt om.

Startlista Prix de Washington
1 609 meter autostart

1 Callmethebreeze – Franck Nivard (Philippe Allaire)
2 Capital Mail – David Thomain (Fabrice Souloy)
3 Fric du Chene – Paul-Philippe Ploquin (Julien le Mer)
4 Etonnant – Anthony Barrier (Richard Westerink)
5 Echo de Chanlecy – Tony le Beller (Eric Gilles Blot)
6 Hohneck – Gabriele Gelormini (Philippe Allaire)
7 Bleff Dipa – Roberto Vecchione (Holger Ehlert)
8 Grandy de Ranchy – Mathieu Abrivard (Emmanuel Varin)
9 Hermine Girl – Julien Travers (Stephane Provoost)
Förstapris: cirka 600 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Europas näst största sprinterlopp avgjordes på Agnano-banan i Neapel under söndagskvällen. Det kördes i vanlig ordning tre fö..


Europas näst största sprinterlopp avgjordes på Agnano-banan i Neapel under söndagskvällen. Det kördes i vanlig ordning tre försök, där vinnarna i respektive heat var Usain Töll, Capital Mail och Vernissage Grif. Alessandro Gocciadoro kvalade in fyra egentränade hästar till finalen – efter att ha haft hela nio av de 27 startande hästarna i försöken.
Väl i finalen valde han att köra Vernissage Grif efter dennes enkla seger i försöket där fuxen var snabbast av alla på tiden 1.10,1/1600a.  Den nioårige hingsten efter Varenne försvarade där fjolårets seger i Lotterian och tog andra raka fullträffen i det italienska storloppet för äldre eliten. Han gjorde det på ett imponerande sätt och krossade konkurrenterna trots ett tufft lopp utvändigt om ledande Capital Mail. Vernissage Grif kopplade greppet mitt på upploppet och vann på det nya löpningsrekordet 1.09,6 över distansen 1600 meter med autostart.
Tvåa i mål blev Holger Ehlert-tränade Bief Dipa som avslutade bra efter en resa i rygg på Vernissage Grif, medan favoritspelade Capital Mail höll till tredjeplatsen.
Förstapriset uppgick till cirka 2,2 miljoner kronor. Den redan elitloppsklara Vivid Wise As fick en blytung resa då han hängde i tredjespår loppet igenom och slutade näst sist av de felfria hästarna på 1.10,4. Den svenskfödda duon Usain Töll slutade femma på tiden 1.09,9 efter segern i försöket, och Bythebook, som tog sig till final via en tredjeplats i försöket, galopperade in i första sväng och blev diskvalificerad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Våren 2008 ändrade Örebrotravet distanserna gällande autostart och blev unika i landet.Istället för att ha startlinjerna 140 resp..


Våren 2008 ändrade Örebrotravet distanserna gällande autostart och blev unika i landet.
Istället för att ha startlinjerna 140 respektive 640 meter före mållinjen valde man att flytta fram dessa, dessutom olika långt.
Starten på bortre långsidan ligger nu 609 meter före mål vilket innebär att man tävlar över distanserna 1 609 meter och 2 609 meter.
Startlinjen på målrakan flyttades 40 meter till distansen 2 100 meter.
Anledningen var att man på grund av landets kortaste upplopp (175 meter) och tillhörande anlopp ansåg att hästarna med spår långt in behövde få längre accelerationssträcka.
Med hjälp av Travfakta kan vi se resultaten från samtliga lopp sedan 2010 och eftersom Örebro är den enda banan i landet som har olika anlopp över kort- och medeldistans undersöker vi dessa separat.

Underlaget för sprinterdistans innefattar 624 lopp på Örebro sedan vi exkluderat spårtrappor, monté och kallblodslopp.

Spårstatistik kort distans autostart
Örebro (hela landet)

Spår 1: 11 (10)
Spår 2: 14 (11)
Spår 3: 12 (11)
Spår 4: 13 (14)
Spår 5: 12 (15)
Spår 6: 10 (10)
Spår 7: 9 (8)
Spår 8: 6 (7)
Spår 9: 7 (6)
Spår 10: 5 (7)
Spår 11: 6 (7)
Spår 12: 3 (4)

Örebro:
Högst ROI spår 7 (89)
Lägst ROI spår 12 (31)

Hela landet:
Högst ROI spår 5 (96)
Lägst ROI spår 9 (50)

Örebro: Andel spetsvinnare 44 (ROI 252)
Hela landet: Andel spetsvinnare 43 (ROI 233)

Om vi börjar med att analysera startspåren är det glasklart att spåren långt in är gynnade över sprinterdistans på Örebro, där 1-4 och 9 samtliga visar högre segerprocent än vad som är brukligt.
Den stora ”förloraren” är det normalt bästa utgångsläget spår 5 medan övriga bakspår också tappar.

Tittar man på ROI visar däremot spår 7 bäst resultat då läget verkar underspelas och vinnarna betalar närmare tio gånger pengarna i snitt. Att spela hästar från spår 12 är däremot inte att rekommendera.

Det lönar sig också bättre att hitta spetshästen på Örebro jämfört med andra banor, där ROI i detta fall symboliserar ett hypotetiskt spel på ledaren varvet från mål.

Då kikar vi om tendensen är densamma över medeldistans där underlaget på Örebro är mer robust med 1 475 lopp.

Spårstatistik medeldistans autostart
Örebro (hela landet)

Spår 1: 10 (10)
Spår 2: 11 (11)
Spår 3: 12 (11)
Spår 4: 15 (13)
Spår 5: 12 (13)
Spår 6: 9 (10)
Spår 7: 8 (9)
Spår 8: 5 (7)
Spår 9: 8 (7)
Spår 10: 6 (7)
Spår 11: 7 (7)
Spår 12: 5 (5)

Örebro:
Högst ROI spår 4 (93)
Lägst ROI spår 8 (31)

Hela landet:
Högst ROI spår 5 (86)
Lägst ROI spår 9 (55)

Örebro: Andel spetsvinnare 47 (ROI 230)
Hela landet: Andel spetsvinnare 44 (ROI 211)

Här skiljer sig resultaten inte lika mycket åt.
Invändiga utgångslägen är fortfarande aningen gynnade med extra plus för 4 som också är det mest spelvärda spåret.
Däremot verkar det smått hopplöst att komma till från spår 8 vilket också ROI visar.
Andelen spetsvinnare ökar samtidigt som ROI sjunker, ett tecken på att favoriter oftare kan köra sig till spets när distansen är lite längre – en tendens som syns på alla banor.

För att se hur spelarna resonerar kring de speciella förutsättningarna på Örebrotravet kan det vara intressant att se snittoddset för vinnarna från de olika spåren.

Snittodds på vinnarna kort distans autostart
Örebro (hela landet)

Spår 1: 5,0 (5,8)
Spår 2: 5,8 (5,9)
Spår 3: 4,8 (5,7)
Spår 4: 5,7 (6,1)
Spår 5: 6,7 (6,4)
Spår 6: 8,5 (7,5)
Spår 7: 9,9 (8,9)
Spår 8: 11,0 (10,4)
Spår 9: 6,4 (8,3)
Spår 10: 11,0 (8,9)
Spår 11: 11,2 (10,9)
Spår 12: 10,3 (14,3)

Snittodds på vinnarna medeldistans
Örebro (hela landet)

Spår 1: 7,4 (6,3)
Spår 2: 6,5 (6,3)
Spår 3: 4,4 (5,9)
Spår 4: 6,2 (6,0)
Spår 5: 5,7 (6,6)
Spår 6: 8,9 (7,5)
Spår 7: 6,2 (7,6)
Spår 8: 6,2 (10,0)
Spår 9: 9,4 (7,9)
Spår 10: 10,5 (8,7)
Spår 11: 9,1 (10,1)
Spår 12: 11,4 (12,4)

Här blir det tydligt att underlaget är får lågt för att få en sann bild.
Medan snittoddsen för hela landet (där underlaget på medeldistans innefattar över 30 000 lopp) följer en logisk kurva blir resultaten spretiga på Örebro.
Värt att notera är i alla fall att spelarkollektivet generellt tycks anse att spår 3 är det bästa bakom startbilen.

Att tänka på inför lördagen

Då går vi över till veckans omgång för att se om det finns några statistiska godbitar att ha i bakhuvudet i jakten på sju rätt på V75.

V75-1
1 L.L.Labero har haft innerspår bakom bilen vid två tillfällen och inlett i rygg ledaren, båda på Solvalla.
2 Come With Age är anmäld barfota bak och med jänkarvagn, båda för första gången. Kusken Magnus Jakobsson har bara kört 268 lopp i amerikansk sulky där han har 9 i segerprocent, att jämföra med 12 i vanlig sulky.
3 So Far Away Ås bytte från norskt till helstängt huvudlag för första gången vid skrällvinsten senast och ska enligt Kenneth Haugstad tävla så även på lördag. Hästen har tagit 5 av karriärens 6 segrar från spets.
4 Twigs Honor har tävlat med kombinationen barfota runt om/jänkarvagn vid 7 tillfällen och vunnit 3 där samtliga vinster tagits utvändigt om ledaren.
5 The Baron har bara löpt i ledningen en gång på svensk mark och vann då, på Färjestad 2019.
6 Filippa B.J. har resultaten 3 st: 2-1-0 över sprinterdistans i Sverige.
7 Parveny har tagit 7 av karriärens 8 segrar från spets och har bara förlorat en gång från den positionen. Hästen körs av Mats E Djuse för första gången.
8 Capital Gain C.C. har vunnit 4 av 7 starter över sprinterdistans, att jämföra med 4 av 33 över andra distanser.
9 Illfindmywayhome har startat inom 10 dagar vid 5 tillfällen i karriären med resultaten 2-1-1.
10 Betting Pacer har 1 seger på 11 starter barfota fram, att jämföra med 3 på 13 barfota runt om. Hästen har tagit 4 av sina 5 segrar från spets, vinsten bakifrån togs i karriärens tredje start. Hon är segerlös i 10 starter på våren.
11 Es Trenc är obesegrad i spets i 7 starter på svensk mark och har vunnit 2 av 9 när han travat i andra positioner. Hästen är obesegrad i 3 starter på Örebrotravet, samtliga vinster från ledningen.

V75-2
2 Mr Birdman
är anmäld barfota runt om för första gången. Hästen är obesegrad i 2 starter från ledningen och segerlös på 26 starter från andra positioner.
3 Rendez Vous har haft proffkusk i sulkyn vid tre tillfällen med en seger och två galopper som resultat.
4 Vision of Gideon är anmäld barfota runt om för första gången.
5 Northman Maxus gör sin första start över lång distans.
6 Jackpot har sprungit i ledningen två gånger och vunnit båda, han vann även sin enda start över lång distans. Han är också ensam i fältet om att ha vunnit på V75.
7 Isac Journey gör sin första start över lång distans.
8 Always A Pleasure har tagit karriärens samtliga segrar från ledningen.
10 Working Class Hero gör sin första start över lång distans. Hästen är obesegrad i tre starter utan bakskor och i en start med Björn Goop i sulkyn.

V75-3

1 Chestnut Hill är segerlös i 14 starter på våren i Sverige.
2 Tycoon Conway Hall har bara tävlat med jänkarvagn på svensk mark vid tre tillfällen, senast var 2021 då han galopperade.
3 Chapuy har tagit 16 av karriärens 19 segrar över kort distans och 18 av segrarna från ledningen. Han har sprungit i spets över kort distans vid 22 tillfällen med resultaten 15-3-1.
4 Night Brodde har tagit 13 av sina 16 segrar i Sverige från ledningen. Över kort distans har han bara kommit till spets 6 gånger och vunnit 3 av dessa, senast i elitloppsförsöket i fjol där han slutade fyra.
5 Dear Friend har 47 i segerprocent under våren i Sverige, att jämföra med 28 i segerprocent övriga året. Hästen körs av Björn Goop för första gången på svensk mark. Ekipaget var oplacerat på Wolvega i vintras i sin enda start tillsammans.
8 Zacon Gio gör sin första start i Sverige. Hästen är unik i travvärlden då han är den ende som besegrade franske travkejsaren Face Time Bourbon vid två tillfällen, båda i Italien 2019 och 2020. Hästen tränade då av Holger Ehlert, i senaste starten gjorde han debut för Alessandro Gocciadoro – som har två segrar och ett andrapris på tre starter på svensk mark i år. Enda förlusten var med Bengurion Jet mot San Moteur.
9 Heart of Steel har tagit 7 av sina 10 segrar på svensk mark från ledningen och övriga segrar utvändigt om ledaren.
12 Brambling vann kungapokalskval i sin andra start för året 2021. I fjol slutade han fyra bakom San Moteur i andra starten för året.

V75-4
1 Ove Palema
har haft innerspår bakom bilen en gång, på Solvalla i somras då han hamnade i tredje inner. Hästen har vunnit 2 av 8 på våren, att jämföra med 1 av 18 övriga året. Han har aldrig gått i ledningen med amerikansk sulky.
2 Håna Am gör debut för Katja Melkko och är anmäld med jänkarvagn för första gången. Hästen har aldrig varit på prispallen på 5 starter barfota fram.
3 Hipster K. har resultaten 8 st: 2-3-0 på våren, att jämföra med 7 st: 0-1-1 övriga året. Hästen har travat i ledningen vid tre tillfällen och inte varit på prispallen.
4 Global Dash tävlade barfota runt om för första gången vid vinsten senast. Han har samtliga karriärens segrar från ledningen (5) eller utvändigt om ledaren (2).
5 Ivory Am tävlade med jänkarvagn för första gången vid vinsten senast. Hästen har vunnit 7 av 8 starter hon travat i ledningen.
6 Load Master har resultaten 8 st: 2-4-1 på våren, att jämföra med 16 st: 1-5-2 övriga året.
10 S.G.Mistral tävlade barfota runt om för första gången vid andraplatsen näst senast.
11 Freedom N.O. gör sin andra start i Sverige, i den förra tävlade han med skor.

V75-5
1 Zaffiro Jet
har haft innerspår bakom bilen vid två tillfällen i Sverige, båda på Åby. I mars 2021 spetsade han och släppte efter 450 meter, i september samma år blev han överflyglad av Echelon och fick så småningom fjärde inner. Han har gått i spets två gånger i Sverige och varit etta och tvåa.
3 Laradja Vrithhout har tagit samtliga 12 segrar på svensk mark från ledningen och bara förlorat 3 gånger i den positionen.
4 Certanly är obesegrad i två starter med Ulf Ohlsson.
6 L.A.Boko är obesegrad i fyra starter i ledningen.
7 Hipster Am har resultaten 8 st: 4-1-2 på våren, att jämföra med 17 st: 5-1-4 övriga året. Det blir första gången hästen startar ”vecka-vecka” i Sverige.
8 Falcon Eye gör andra starten för Johan Untersteiner och är anmäld barfota bak för första gången och med amerikansk vagn för andra gången i Sverige. Hästen segrade i Örebro Int’l från startvolten i fjol.
9 Condior körs av Örjan Kihlström för första gången.
10 Innovation Love körs av Björn Goop för första gången.
12 Kagan har tagit 6 av sina 8 segrar från ledningen där han är obesegrad.

V75-6
1 Kia Ora
spetsvann från innerspår i sin senaste start. Hon har haft innerspår bakom bilen 4 gånger och spetsat i 2 av dessa.
2 Loaded Maria har resultaten 5 st: 4-0-1 på våren, att jämföra med 16 st: 4-2-2 övriga året. Hon är obesegrad i fem er från ledningen och i två starter på Örebrotravet.
3 Barbro Kronos körs av Carl Johan Jepson för första gången. Hon är obesegrad i fyra starter från ledningen.
6 Lady Beluga tävlade med jänkarvagn för första gången vid vinsten i årsdebuten. Hon har gått i ledingen vid tio tillfällen och vunnit samtliga.
7 Iceland Falls har resultaten 9 st: 1-3-3 i jänkarvagn, att jämföra med 40 st: 9-7-7 i vanlig sulky. Hästen vann det här loppet i fjol från tredje ytter.
9 Lucky Queen Soa har gjort en start på svensk mark och var fyra på V75 från rygg ledaren bakom Allegra Gifont i maj 2021.
10 Zeudi Amg segrade på 1.11,5/2 140 meter autostart i första starten på svensk mark i fjol efter att ha bombat till spets via 1.06,5 första 500 från spår 8.
12 Glamorous Rain vann kval till Drottningens Pokal i andra starten i fjol.

V75-7
3 Mellby Indigo
är obesegrad i 5 starter från ledningen och har vunnit 11 av 16 gånger han tävlat barfota fram.
4 Bad Manner är obesegrad i tre starter från ledningen.
6 Grant Hall har vunnit 3 av 4 starter med Rikard N Skoglund och 8 av 13 starter han travat i ledningen. Han bör debut över tre varv.
7 Olga Utca har segrat i sina två senaste starter över aktuell distans.
8 Versace Face har resultaten 8 st: 2-3-1 över tre kilometer.
9 Starbec’s A.to Z. har resultaten 12 st: 5-3-2 på våren, att jämföra med 49 st: 8-9-5 under övriga året.
11 Power Doc gör debut över distansen. Hästen fick sitt genombrott den här tiden i fjol då han spurtade till andrapriset i Kungapokalen bakom Francesco Zet, spelad till över 200 gånger pengarna.
12 Santos de Castella har resultaten 6 st: 4-0-0 på våren. Han har segrat i årsdebuten två säsonger i rad och har tagit samtliga karriärens segrar från ledningen.
14 Digital Summit har bara startat en gång över distansen, vid den överlägsna segern på V75 på Solvalla på annandagen. Han är segerlös i åtta starter barfota fram.
15 Ferrari Sisu är särklassigt mest rutinerad i fältet gällande distansen över vilken han tagit 3 segrar på 14 starter.

Robin Johansson, Kanal 75


Yonkers International Trot, ofta kallat VM-loppet, har inte körts sedan 2019 på grund av pandemin. Då blev det italiensk triumf genom Zacon Gio..


Yonkers International Trot, ofta kallat VM-loppet, har inte körts sedan 2019 på grund av pandemin. Då blev det italiensk triumf genom Zacon Gio. Han landade på John F. Kennedy International Airport under måndagen tillsammans med övriga deltagare från Europa, däribland franske stenkrossen Etonnant. Från svenskt håll har intresset varit svalt inför årets VM-lopp och de blågula färgerna representeras av svenskfödde Kennedy. Norge skickar ett starkare lag i form av Cokstile och Stoletheshow och Danmark har en het segerkandidat Ecurie D., som gick i Åke Svanstedts träning i USA förra året och i år är Nordamerikas snabbaste häst över 1 609 metet med kilometertiden 1.07,9. Åke Svanstedt har även med USA-representanterna Back Of The Neck, som kommer från segrar i Maple Leaf Trot och Dayton Trotting Derby. Startspåren lottas under tisdagen.

Deltagare Yonkers International Trot
2 011 meter, autostart
Back Of The Neck - Tim Tetrick (Åke Svanstedt, USA)
Cokstile - Vincenzo Piscuoglio dell’Annunziata (Mattia Orlando, Norge)
Ecurie D - Åke Svanstedt, Danmark
Etonnant - Anthony Barrier (Richard Westerink, Frankrike)
It’s Academic - kusk ej klar (Ron Burke, USA)
Kennedy - Jason Bartlett (Erik Bondo, Sverige)
Lovedbythemasses - kusk ej klar (Jeff Cullipher, Kanada)
Stoletheshow - Frode Hamre, Norge
Tycoon Conway Hall - Kasper Foget (Flemming Jensen, Danmark)
Zacon Gio - Robert Vecchione (Holger Ehlert, Italien)
Förstapris: cirka fem miljoner kronor

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-11-16 2022-11-16 Solvalla-4 Mats E Djuse 2140/11 A str
2022-11-10 2022-11-10 Gävle-2 Jörgen Westholm 2140/7 B 1 17.0 33
2022-11-02 2022-11-02 Solvalla-1 William Ekberg 2140/5 B 0 g 105
2022-07-29 2022-07-29 Eskilstuna-8 Jörgen Westholm 2140/9 B 0 16.9 153
2022-06-27 2022-06-27 Gävle-6 Jörgen Westholm 2140/6 D 7 16.9 134
2023-12-26 2023-12-26 Solvalla-4 Jörgen Westholm 2640/2 A 0 16.8 52
2023-11-22 2023-11-22 Solvalla-3 Jörgen Westholm 2640/3 C str
2023-11-06 2023-11-06 Rättvik-5 Jörgen Westholm 1640/3 A 4 14.7 19
2023-10-23 2023-10-23 Mantorp-6 William Ekberg 2140/5 B 2 15.0 28
2023-08-25 2023-08-25 Bergsåker-5 Magnus A Djuse 2640/11 B 0 16.0 48
2023-07-15 2023-07-15 Årjäng-9 Örjan Kihlström 2640/1 D 8 15.5 128
2023-06-15 2023-06-15 Solvalla-7 Mats Gunnarsson 2640/9 C 1 15.3 26
2023-06-01 2023-06-01 Bergsåker-3 Ailin Berg-Almaas 2640/5 C 1 17.2 22
2023-05-21 2023-05-21 Solänget-6 Jörgen Westholm 2140/1 D 2 16.9 15
2023-05-12 2023-05-12 Romme-4 Jörgen Westholm 2140/4 D 1 16.1 28
2024-04-19 2024-04-19 Romme-8 Zeb Jonasson 2140/2 C 2 15.0 34
2024-04-02 2024-04-02 Rättvik-1 Jörgen Westholm 2640/1 B 4 16.3 39
2024-03-22 2024-03-22 Örebro-4 Jörgen Westholm 2140/6 A 2 14.5 31



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se