Hipster K. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Hipster K. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Hipster K. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Hipster K. har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Hipster K.


Världens bästa travsport med årets roligaste V75.Men från vilka positioner brukar loppen vinnas under elitloppslördagen på Solv..


Världens bästa travsport med årets roligaste V75.
Men från vilka positioner brukar loppen vinnas under elitloppslördagen på Solvalla?
Vi har kikat på de tio senaste åren och kan konstatera att det lönat sig betydligt mer att vara offensiv än defensiv.
Vi räknar Harper Hanovers för sig och tittar på övriga 60 lopp som körts på V75 den här lördagen. Det handlar om STL-finaler samt två lopp för ston, precis som i år.
Och ser man till var vinnarna suttit varvet från mål är det påtagligt hur sällan de återfunnits längre bak på innerspår än i rygg ledaren.
Endast en gång har det hänt, när Hans G Eriksson skrällde till nästan 80 gånger pengarna med Topgear i klass I-finalen 2016. Då gick segervägen via femte inner och ut i fjärde utvändigt 700 kvar.
I övriga 59 lopp har vinnaren återfunnits aningen i spets, dödens, rygg ledaren eller längre bak i andraspår.
Här är vinnarnas positioner från V75 elitloppslördagen sedan 2013 med Harper Hanovers lopp borträknat.

Spets 21
Dödens 13
Rygg ledaren 4
Andra ytter 7
Tredje inner 0
Tredje ytter 6
Fjärde inner 0
Fjärde ytter 1
Femte inner 1
Femte ytter 2
Sjätte inner 0
Sjätte ytter 5
Övriga 0

Vi räknar om till procent och jämför med vinnande positioner för alla lopp på V75 sedan 2020, en uppgift som finns tillgänglig i Travfakta.

Vinnande positioner i procent
V75 elitloppslördagen (V75 totalt)

Spets 35 (42)
Dödens 22 (14)
Rygg ledaren 7 (7)
Andra ytter 12 (9)
Tredje inner 0 (3)
Tredje ytter 10 (8)
Övriga 15 (17)

Invändig resa 43 (56)

Att trava på innerspår är betydligt mindre gynnsamt under elitloppslördagen än vad det brukar vara och det som sticker ut mest är andelen dödensvinnare. I många fall har det handlat om tidiga avancemang från hästar som inlett i kön, men hunnit fram utvändigt ledaren inför slutvarvet.
Varför det varit så otroligt sällsynt med vinnare efter invändiga smygresor går förstås att spekulera i. En teori som ligger nära till hands är att jämnare fält gör att luckorna kommer mer sällan. En annan skulle kunna vara att innerspåret generellt är lite tyngre än övriga spår den här dagen.

Vad gäller Harper Hanovers lopp har ingen häst vunnit från ledningen sedan Nougat Ås 2013, de två andra vinnarna från startvolten är Platon Face som kördes fram utvändigt om ledaren medan Eelis smög i fjärde inner. Vad gäller övriga sju vinnare har samtliga gått med i tåget i tredjespår varvet från mål så tendensen att få vinnare travat på innerspår håller i sig även där.

Genomgång av omgången
Då går vi över om omgången där vi med hjälp av Travfakta och olika öppna databaser försökt gräva fram matnyttig information kring lördagens hästar.

V75-1
1 Filippa B.J.
har aldrig haft innerspår bakom bilen i Sverige. Hon har haft spår 2 vid tre tillfällen och spetsat i två av dessa, senast via 1.12,2 första 500 på Örebrotravet för fyra starter sedan.
2 Racing Brodda har spetsat i 2 av 4 starter från spår 2 bakom bilen och har vunnit 5 av 10 gånger hon travat i ledningen.
3 Imhatra Am är obesegrad från spets i sju starter i Sverige. Hon har bara spetsat i en av fem starter från spår 3.
4 A Perfect Dutchess har bara startat på svensk mark en gång, i vintras då hon var trea från spets bakom Faeza Zet och Nymke Brigadoon.
5 Zeudi Amg segrade i bronsfinalen den här helgen i fjol då hon bombade till spets från spår 8 och drog undan på 1.11,5/2 140 meter autostart. Det är enda gången hon kommit till spets på svensk mark där hon är segerlös i övriga fyra starter från startspåren 8, 9, 6 och 10 bakom bilen. Hon har vunnit 2 av 11 starter över medeldistans genom karriären, att jämföra med 23 av 46 på sprinterdistans. Det här blir hästens första start över sprinterdistans i Sverige.
6 Call Me Brodda har vunnit 6 av 12 gånger hon travat i spets i Sverige och brukar sällan släppa, men har aldrig nått ledningen i 17 starter från spår 6 eller längre ut bakom bilen i hemlandet.
9 Riet Hazelaar gör första starten i Sverige och körs av Dexter Dunn som kör sitt första lopp på svensk mark tidigare under lördagen. Tränaren Dion Tesselaar har 31 i segerprocent och ROI 137 efter 29 starter på svenska banor.
10 Sister Sledge har tagit 7 av sina 9 segrar i Sverige från spets och aldrig suttit längre bak i fältet än i rygg ledaren varvet från mål. I sin enda start från bakspår forcerades hon fram utvändigt ledaren efter 700 meter i stenhårt tempo och kroknade. Hon segrade på 1.09,1 i Fyraåringseliten den här helgen för två år sedan och har resultaten 4 st: 3-1-0 över sprinterdistans i Sverige, då hon travat i ledningen varje gång.

V75-2
1 Ultra Violet
har bara stått på startvolten vid tre tillfällen och aldrig haft spår 1. Hon har tappat mark och hamnat i kön från spår 2 respektive 7, samt körts fram utvändigt ledaren via tredjespår från spår 5. Hon travat iväg felfritt i samtliga åtta voltstartslopp och är obesegrad på två försök från ledningen. Hon ska tävla barfota bak för tredje gången i karriären.
2 Kit Crown spetsade från spår 2 i sin senaste start, har haft läget i voltstart vid fyra tillfällen och gått felfritt i samtliga. Hästen har vunnit 6 av 8 starter sedan Öystein Tjomsland tog över träningen och galopperat vid båda förlusterna.
4 Ballerina Indika har resultaten 6 st: 3-0-0 med jänkarvagn, att jämföra med 16 st: 3-4-0 med vanlig vagn som hon måste ha i voltstart. Hon körs av Åke Svanstedt för första gången.
6 Pam Trot har haft springspår på startvolten vid två tillfällen och hamnat i rygg ledaren båda gångerna.
7 Toscana Southwind gjorde debut för Troels Andersen i sin senaste start. Hon har haft springspår sex gånger och galopperat i en. Två av dessa har varit från startvolten då hon inte varit med i spetskörningen från början.
8 Future Sox är anmäld barfota runt om för första gången.
9 Classy Knox ska tävla barfota runt om för fjärde gången i karriären.
10 Queen ska tävla barfota runt om för fjärde gången i karriären.
13 Vilja T.Y.C. ska tävla barfota runt om för tredje gången i karriären.
15 Devs Daffodil är rutinerad när det gäller att starta från 40 meters tillägg över medeldistans och har segrat i 3 av 12 starter från 2 180 meter. Hon tävlade den här helgen i fjol och slutade då fyra i stoeliten efter en pigg spurt från fjärde inner.

V75-3
1 Friend of Elves
har haft innerspår bakom bilen en gång och fick då inleda i tredje inner för att tidigt gå ut i andra ytter på Solvalla i höstas. Hästen har aldrig travat i ledningen.
2 Heartbeat Thunder har gjort fyra starter för Daniel Wäjersten. Hästen har bara körts i spets en gång och var då fyra i tidigare regi.
3 Hipster K. är obesegrad i två starter med Linda Sedström.
4 Lincoln Abe Boko är obesegrad i ledningen i fyra starter sedan han kom till Hans Crebas.
5 Match’em är obesegrad i tre försök från ledningen.
6 Keystone Cash körs av sin tränare Bo Westergaard för första gången i Sverige. Stallet har vunnit 6 av 10 starter i Sverige sedan 15 maj.
8 Dragons Bar gör första starten i Sverige. Hästen tävlade barfota runt om vid vinsten på Vermo senast och har resultaten 5 st: 3-2-0 med den balansen i Italien. Hästen kom till Alessandro Gocciadoro inför årets säsong.
9 Kingslayer Pellini tävlade barfota runt om för första gången i Daniel Wäjerstens regi senast, hästen är segerlös på sex starter med den balansen.
10 Majah B. gör sin första start i Sverige. Gaute Lura är segerlös i 18 starter på svensk mark som tränare.
11 Demon är anmäld barfota runt om för första gången i Sverige. Hästen är obesegrad i två starter på den balansen i Italien.
12 El Vego Khalifa är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången.

V75-4
1 Working Class Hero
är obesegrad i fyra starter barfota bak och i tre starter från ledningen. Han har aldrig haft innerspår bakom bilen. Kusken Gabriele Gelormini var segerlös i sina första 18 starter i Sverige, men har vunnit 4 av de senaste 10 inklusive en dubbel på V75 den här dagen i fjol bakom Heliade du Goutier och Diablo de Vauvert.
2 Smile Silvio är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången. Hästen har aldrig tävlat med så tätt intervall som han gör nu.
3 Jackpot gick barfota runt om samt med jänkarvagn för första gången senast. Hästen körs av Örjan Kihlström för första gången. Kihlström har 22 i segerprocent med jänkarvagn på V75, att jämföra med 14 i vanlig sulky.
4 Kaxig In har tävlat med skor runt om i samtliga starter.
5 Oligark Tooma tävlade barfota runt om och kördes av Mika Forss för första gången vid vinsten senast.
6 Sir Express ska göra sin första start i Sverige. Tränaren Wolfgang Nimczyk har 28 i segerprocent totalt på svensk mark och 17 i segerprocent på V75.
7 Peter Pan tävlade barfota runt om för första gången vid segern senast och är nu anmäld att tävla med jänkarvagn för första gången.
9 Mellby Imperial har aldrig tävlat med så tätt intervall som han gör nu.
11 Patrick Palema gör sin första start på svensk mark där tränaren Anette Midtlyng har vunnit 3 av 20 starter.
12 Email har resultaten 3 st: 2-0-0 i jänkarvagn, att jämföra med 10 st: 0-5-0 i vanlig sulky.

V75-5
1 Twigs Honor
har haft innerspår bakom bilen vid sex tillfällen och blivit överflyglad varje gång.
3 Es Trenc är obesegrad från ledningen i sju starter på svensk mark, men vek sig i tät hemma i Norge i sin senaste start.
4 Castor the Star har gått i ledningen med barfotabalans vid sex tillfällen och var obesegrad så innan han åkte dit mot Francesco Zet i senaste starten. Han har inte lyckats nå spets i någon av tre starter från spår 4 bakom bilen. Han spetsade från innerspår, släppte till Fabulous Pellini och tog sistapengen i klass I-finalen den här helgen i fjol.
5 Laredo Boko har bara lyckats komma till spets två gånger i karriären och vunnit båda.
6 Inspiration ska tävla med jänkarvagn för första gången. Hästen är segerlös i nio starter under våren.
7 Heroine Darling tävlade med jänkarvagn för första gången i sin senaste start.
8 So Far Away Ås har tagit 6 av karriärens 7 segrar från ledningen.
11 Comes With Age tävlade barfota bak samt med jänkarvagn för första gången vid spetsvinsten senast.

V75-6
1 Karat River
kunde inte svara ut Sourire Frö i sin enda start från innerspår i Breeders’ Crown-finalen i höstas. Hästen har travat i ledningen vid fem tillfällen och vunnit samtliga.
2 Readly Lavec har resultaten 12 st: 10-2-0 från spets i Sverige och har frontat i sina sex senaste starter bakom bilen på svensk mark. Han släppte spets till Zeudi Amg och slutade fyra i bronsfinalen den här helgen i fjol.
4 L.A.Boko ska tävla barfota runt om för första gången i karriären. Han är obesegrad i fem starter i ledningen. Hästen slutade tvåa bakom Kentucky River i klass II-finalen den här helgen i fjol.
5 Behind Bars har forcerats till spets i alla sina tre starter från spår 5, varav två gånger efter första halvvarvspasseringen. Han har segrat i 7 av 9 starter från ledningen.
8 King of Everything har tävlat med kombinationen barfota runt och jänkarvagn två gånger, vann den första i överlägsen stil från spets och satt fast i den andra.
9 Hipster Am var trea bronsfinalen efter en pigg spurt från fjärde inner den här helgen i fjol. Han har resultaten 10 st: 8-1-0 över sprinterdistans, att jämföra med 16 st: 2-1-6 över medeldistans.
11 King Schermer vann sitt försök från samma utgångsläge på Jägersro. Michel F Rothengatter har 21 i segerprocent och skyhöga ROI 371 som tränare på 28 starter på svensk mark.
12 Falcon Eye har aldrig tävlat barfota runt om i Sverige.

V75-7
1 Boli You S.M.
ska tävla barfota runt om för första gången. Hästen har gått i ledning en gång i Sverige, vid tredjeplatsen på Bergsåker i februari.
2 Imperatur Am ska tävla barfota bak för andra gången i karriären.
3 Versace Face var med från startvolten i det här loppet och fjol och slutade oplacerad efter en strulig resa då han drogs bakåt från andra par utvändigt. Hästen har resultaten 9 st: 3-3-1 över distansen.
5 Velten Swarowski har segrat i 5 av 8 lopp då han tävlat barfota bak i Sverige.
6 Global Beware är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären, förra gången var i derbykvalet 2021 då han slutade trea bakom San Moteur och Global Badman i regi Johan Untersteiner. Han har tävlat barfota bak i sina tre senaste starter och är obesegrad på den balansen i Finland.
7 Gasolin har aldrig tävlat barfota runt om i Sverige.
8 Kentucky River segrade i klass II-finalen på 1.11,1/2 140 meter autostart den här helgen i fjol. Han har tävlat i voltstart sju gånger och haft springspår i en av dessa – från tillägg på Halmstad i mars i fjol då han tillsammans med Per Nordström inte alls prickade starten och hamnade först i andraspår som femtehäst runt första sväng i ett lopp där det bara stod en häst på startvolten.
9 Calle Crown har tävlat i princip uteslutande barfota runt om i Frankrike. På svensk mark har han bara gått med den balansen i 2 av 25 starter, vid femteplatsen i Hugo Åbergs Memorial samt vid segern i gulddivisionen på Mantorp i fjol. Han har segrat på 2 925 meter i Cagnes-sur-Mer samt över 2 875 meter på Vincennes.
10 Aetos Kronos har aldrig tävlat över tre kilometer. Han har vunnit 2 av 5 starter över 2 640 meter och slutade trea i Svenskt Travderby efter en sylvass spurt från femte ytter bakom Hail Mary och Don Fanucci Zet 2020.
11 Eric the Eel har resultaten 11 st: 2-3-1 och har aldrig varit sämre än femma felfri över distanser 2 850 meter och längre på fransk mark. Hästen har inte startat i Sverige sedan 2020.
12 Power har startat över tre varv en gång i Sverige och segrade då i St Leger på Åby som fyraåring på tiden 1.13,8/3 180 meter.
13 Fakir de Mahey var först i mål i ett överpacat lopp senast och hade förmodligen landat på 1.10,1/2 100 meter autostart, men blev diskvalificerad för orent trav. Hästen tävlade barfota bak då och hade tävlat barfota runt om i sju starter i rad före det. Mathieu Mottier red Florida Sport till seger i montéeliten i fjol, men har aldrig kört lopp i Sverige. Han har 10,6 i segerprocent som kusk i hemlandet.
14 Hatchet Man tränades tidigare av Philippa Allaire och är segerlös i sju starter för Charles-Antoine Mary i Frankrike. Mary har startat två hästar Sverige som tränare - Florida Sport i montéeliten i fjol samt Rapide du Bois som galopperade i Fyraåringseliten 2009 och har aldrig kört lopp i Sverige. Han har 6,4 i segerprocent som kusk i hemlandet.
15 Moni Viking har segrat i 5 av 7 starter över tre kilometer i Sverige och sprungit in 5,95 miljoner kronor i dessa. Bland segrarna finns Harper Hanovers lopp 2020 på världsrekordtiden 1.11,9/3 180 meter. I fjol slutade han fyra i detta lopp på 1.12,5.

Robin Johansson, Kanal 75


Efter fyra delfinaler delades på lördagen den sista finalbiljetten till Paralympiatravet ut i Sista Chansen på Örebrotravet. Den tog hemma..


Efter fyra delfinaler delades på lördagen den sista finalbiljetten till Paralympiatravet ut i Sista Chansen på Örebrotravet. Den tog hemmaidolen Chapuy när han sprintade till ledningen från spår tre bakom startbilen och sedan drog musten ur konkurrenterna på det krävande banunderlaget.
- Det är underbart! Han är fantastisk hästen, underlag och sådant spelar ingen roll för honom. Det var aldrig något snack om att han skulle ta ledningen och efter att vi hade fått bestämma en bit blev det full fart igen. Jag vet inte om det hade gjort någon skillnad men jag ryckte aldrig tussarna och jag tror att han hade lite kvar i mål, sa Åke Lindblom, som alltså snabbt måste ta ställning till om hans hederhäst ska få göra resan till Åbytravet nästa helg för att jaga en segercheck på 1,5 miljoner kronor.
- Jag får fundera lite. Jag har ett litet hopp om Elitloppet också men nu har han kvalat in hit.
Sedan tidigare är följande hästar klara för Paralympiatravet final; Rackham, Milliondollarrhyme, Jimmy Ferro B.R., Bilo Jepson, Hades de Vandel, Cicero T.G., Emoji, Mister Hercules och San Moteur.
- Jag hoppas verkligen att Åke tackar ja till platsen som han har gjort sig förtjänt av. Det blir en jättefin final! sa Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen som var på plats i Örebro.

Styrkedemonstration av Versace Face
Kraftprovet Orebro Int’l över tre varv lockade med en segercheck på 400 000 kronor och den lade Versace Face beslag på. Och sexåringen imponerade. Med lite över kilometern till mål vek Örjan Kihlström ut i tredjespår och via en kraftfull sista bortre långsida stormade hästen till ledningen, ryckte åt sig ett stort försprång och vann säkert.
- Han är stor som elefant men har tränat på och haft en bra inställning, och nu har tekniken börjat komma också. Jag tror att hans utvecklingskurva bara kommer peka uppåt ju äldre han blir, sa Daniel Redén, som noterades för sin första seger i storloppet.
Ferrari Sisu spurtade in som tvåa och tredjeplatsen gick till en mycket tapper High On Pepper, som reparerade startgalopp med briljans.

Pettersson dubblade
Stefan P Pettersson hade två hästar till start inom ramen för V75 och det blev full pott. Först ut var Comes With Age som hade ren uppvisning i bronsdivisionen då han i händerna på Magnus Jakobsson tog ledning och sedan lämnade motståndet till överlägsen seger.
- Nu blir väl valet om han går ut i finalen eller om det blir Sweden Cup. Jag tror att han duger där, sa hästens ägare Björn Frössevi (Stall Mållinjen).
Nästa häst från stall Pettersson var Hipster Am och även han kördes till ledningen. Det kostade emellertid en del och in på upploppet var utvändige Falcon Eye närgången. Men väl understödd av Erik Adielsson sträckte Hipster Am på sig och gick undan till säker triumf.
- Senast blev han lite störd till galopp så det var rättvist att han fick komma till ledningen i dag. Det är en jättefin häst med rätt inställning, jag är otroligt stolt över honom, sa Stefan P Pettersson.

Känslosam seger för ”Bernie”
Dagens största segermarginal, sex längder, kom i klass II och hästen som utklassade motståndet var Jörgen Westholms Working Class Hero. Björn Goop lotsade honom till ledningen från bakspår och sedan var det spel mot ett mål.
- Han har farten också men framför allt har han styrkan som vapen, sa Goop.
I klass I ledde Hipster K. från start till mål tillsammans med Linda Sedström, vilket fick känslorna att svalla hos hästens tränare Björn ”Bernie” Norén.
- Yes! Vad skönt! Jag har hållit på med det hår i 31 år och jag älskar travsport, så det klart att det är stort att vinna på V75, sa Norén.
Segern i stoeliten gick till Fredrik Wallin-tränade Iceland Falls, som med Magnus A Djuse i vagnen spurtade förbi favoritduon Glamorous Rain och Zeudi Amg när luckan uppenbarade sig från tredje par invändigt vid upploppets början.
- Det kändes iskallt 500 kvar när det hade gått så sakta på sista långsidan men jag hade turen att luckan kom och hon avslutade riktigt snabbt. Hon är en riktig hedershäst! sa Djuse.
Alla rätt på V75 delade ut 15 911 kronor, sex rätt 238 kronor och fem rätt 34 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Våren 2008 ändrade Örebrotravet distanserna gällande autostart och blev unika i landet.Istället för att ha startlinjerna 140 resp..


Våren 2008 ändrade Örebrotravet distanserna gällande autostart och blev unika i landet.
Istället för att ha startlinjerna 140 respektive 640 meter före mållinjen valde man att flytta fram dessa, dessutom olika långt.
Starten på bortre långsidan ligger nu 609 meter före mål vilket innebär att man tävlar över distanserna 1 609 meter och 2 609 meter.
Startlinjen på målrakan flyttades 40 meter till distansen 2 100 meter.
Anledningen var att man på grund av landets kortaste upplopp (175 meter) och tillhörande anlopp ansåg att hästarna med spår långt in behövde få längre accelerationssträcka.
Med hjälp av Travfakta kan vi se resultaten från samtliga lopp sedan 2010 och eftersom Örebro är den enda banan i landet som har olika anlopp över kort- och medeldistans undersöker vi dessa separat.

Underlaget för sprinterdistans innefattar 624 lopp på Örebro sedan vi exkluderat spårtrappor, monté och kallblodslopp.

Spårstatistik kort distans autostart
Örebro (hela landet)

Spår 1: 11 (10)
Spår 2: 14 (11)
Spår 3: 12 (11)
Spår 4: 13 (14)
Spår 5: 12 (15)
Spår 6: 10 (10)
Spår 7: 9 (8)
Spår 8: 6 (7)
Spår 9: 7 (6)
Spår 10: 5 (7)
Spår 11: 6 (7)
Spår 12: 3 (4)

Örebro:
Högst ROI spår 7 (89)
Lägst ROI spår 12 (31)

Hela landet:
Högst ROI spår 5 (96)
Lägst ROI spår 9 (50)

Örebro: Andel spetsvinnare 44 (ROI 252)
Hela landet: Andel spetsvinnare 43 (ROI 233)

Om vi börjar med att analysera startspåren är det glasklart att spåren långt in är gynnade över sprinterdistans på Örebro, där 1-4 och 9 samtliga visar högre segerprocent än vad som är brukligt.
Den stora ”förloraren” är det normalt bästa utgångsläget spår 5 medan övriga bakspår också tappar.

Tittar man på ROI visar däremot spår 7 bäst resultat då läget verkar underspelas och vinnarna betalar närmare tio gånger pengarna i snitt. Att spela hästar från spår 12 är däremot inte att rekommendera.

Det lönar sig också bättre att hitta spetshästen på Örebro jämfört med andra banor, där ROI i detta fall symboliserar ett hypotetiskt spel på ledaren varvet från mål.

Då kikar vi om tendensen är densamma över medeldistans där underlaget på Örebro är mer robust med 1 475 lopp.

Spårstatistik medeldistans autostart
Örebro (hela landet)

Spår 1: 10 (10)
Spår 2: 11 (11)
Spår 3: 12 (11)
Spår 4: 15 (13)
Spår 5: 12 (13)
Spår 6: 9 (10)
Spår 7: 8 (9)
Spår 8: 5 (7)
Spår 9: 8 (7)
Spår 10: 6 (7)
Spår 11: 7 (7)
Spår 12: 5 (5)

Örebro:
Högst ROI spår 4 (93)
Lägst ROI spår 8 (31)

Hela landet:
Högst ROI spår 5 (86)
Lägst ROI spår 9 (55)

Örebro: Andel spetsvinnare 47 (ROI 230)
Hela landet: Andel spetsvinnare 44 (ROI 211)

Här skiljer sig resultaten inte lika mycket åt.
Invändiga utgångslägen är fortfarande aningen gynnade med extra plus för 4 som också är det mest spelvärda spåret.
Däremot verkar det smått hopplöst att komma till från spår 8 vilket också ROI visar.
Andelen spetsvinnare ökar samtidigt som ROI sjunker, ett tecken på att favoriter oftare kan köra sig till spets när distansen är lite längre – en tendens som syns på alla banor.

För att se hur spelarna resonerar kring de speciella förutsättningarna på Örebrotravet kan det vara intressant att se snittoddset för vinnarna från de olika spåren.

Snittodds på vinnarna kort distans autostart
Örebro (hela landet)

Spår 1: 5,0 (5,8)
Spår 2: 5,8 (5,9)
Spår 3: 4,8 (5,7)
Spår 4: 5,7 (6,1)
Spår 5: 6,7 (6,4)
Spår 6: 8,5 (7,5)
Spår 7: 9,9 (8,9)
Spår 8: 11,0 (10,4)
Spår 9: 6,4 (8,3)
Spår 10: 11,0 (8,9)
Spår 11: 11,2 (10,9)
Spår 12: 10,3 (14,3)

Snittodds på vinnarna medeldistans
Örebro (hela landet)

Spår 1: 7,4 (6,3)
Spår 2: 6,5 (6,3)
Spår 3: 4,4 (5,9)
Spår 4: 6,2 (6,0)
Spår 5: 5,7 (6,6)
Spår 6: 8,9 (7,5)
Spår 7: 6,2 (7,6)
Spår 8: 6,2 (10,0)
Spår 9: 9,4 (7,9)
Spår 10: 10,5 (8,7)
Spår 11: 9,1 (10,1)
Spår 12: 11,4 (12,4)

Här blir det tydligt att underlaget är får lågt för att få en sann bild.
Medan snittoddsen för hela landet (där underlaget på medeldistans innefattar över 30 000 lopp) följer en logisk kurva blir resultaten spretiga på Örebro.
Värt att notera är i alla fall att spelarkollektivet generellt tycks anse att spår 3 är det bästa bakom startbilen.

Att tänka på inför lördagen

Då går vi över till veckans omgång för att se om det finns några statistiska godbitar att ha i bakhuvudet i jakten på sju rätt på V75.

V75-1
1 L.L.Labero har haft innerspår bakom bilen vid två tillfällen och inlett i rygg ledaren, båda på Solvalla.
2 Come With Age är anmäld barfota bak och med jänkarvagn, båda för första gången. Kusken Magnus Jakobsson har bara kört 268 lopp i amerikansk sulky där han har 9 i segerprocent, att jämföra med 12 i vanlig sulky.
3 So Far Away Ås bytte från norskt till helstängt huvudlag för första gången vid skrällvinsten senast och ska enligt Kenneth Haugstad tävla så även på lördag. Hästen har tagit 5 av karriärens 6 segrar från spets.
4 Twigs Honor har tävlat med kombinationen barfota runt om/jänkarvagn vid 7 tillfällen och vunnit 3 där samtliga vinster tagits utvändigt om ledaren.
5 The Baron har bara löpt i ledningen en gång på svensk mark och vann då, på Färjestad 2019.
6 Filippa B.J. har resultaten 3 st: 2-1-0 över sprinterdistans i Sverige.
7 Parveny har tagit 7 av karriärens 8 segrar från spets och har bara förlorat en gång från den positionen. Hästen körs av Mats E Djuse för första gången.
8 Capital Gain C.C. har vunnit 4 av 7 starter över sprinterdistans, att jämföra med 4 av 33 över andra distanser.
9 Illfindmywayhome har startat inom 10 dagar vid 5 tillfällen i karriären med resultaten 2-1-1.
10 Betting Pacer har 1 seger på 11 starter barfota fram, att jämföra med 3 på 13 barfota runt om. Hästen har tagit 4 av sina 5 segrar från spets, vinsten bakifrån togs i karriärens tredje start. Hon är segerlös i 10 starter på våren.
11 Es Trenc är obesegrad i spets i 7 starter på svensk mark och har vunnit 2 av 9 när han travat i andra positioner. Hästen är obesegrad i 3 starter på Örebrotravet, samtliga vinster från ledningen.

V75-2
2 Mr Birdman
är anmäld barfota runt om för första gången. Hästen är obesegrad i 2 starter från ledningen och segerlös på 26 starter från andra positioner.
3 Rendez Vous har haft proffkusk i sulkyn vid tre tillfällen med en seger och två galopper som resultat.
4 Vision of Gideon är anmäld barfota runt om för första gången.
5 Northman Maxus gör sin första start över lång distans.
6 Jackpot har sprungit i ledningen två gånger och vunnit båda, han vann även sin enda start över lång distans. Han är också ensam i fältet om att ha vunnit på V75.
7 Isac Journey gör sin första start över lång distans.
8 Always A Pleasure har tagit karriärens samtliga segrar från ledningen.
10 Working Class Hero gör sin första start över lång distans. Hästen är obesegrad i tre starter utan bakskor och i en start med Björn Goop i sulkyn.

V75-3

1 Chestnut Hill är segerlös i 14 starter på våren i Sverige.
2 Tycoon Conway Hall har bara tävlat med jänkarvagn på svensk mark vid tre tillfällen, senast var 2021 då han galopperade.
3 Chapuy har tagit 16 av karriärens 19 segrar över kort distans och 18 av segrarna från ledningen. Han har sprungit i spets över kort distans vid 22 tillfällen med resultaten 15-3-1.
4 Night Brodde har tagit 13 av sina 16 segrar i Sverige från ledningen. Över kort distans har han bara kommit till spets 6 gånger och vunnit 3 av dessa, senast i elitloppsförsöket i fjol där han slutade fyra.
5 Dear Friend har 47 i segerprocent under våren i Sverige, att jämföra med 28 i segerprocent övriga året. Hästen körs av Björn Goop för första gången på svensk mark. Ekipaget var oplacerat på Wolvega i vintras i sin enda start tillsammans.
8 Zacon Gio gör sin första start i Sverige. Hästen är unik i travvärlden då han är den ende som besegrade franske travkejsaren Face Time Bourbon vid två tillfällen, båda i Italien 2019 och 2020. Hästen tränade då av Holger Ehlert, i senaste starten gjorde han debut för Alessandro Gocciadoro – som har två segrar och ett andrapris på tre starter på svensk mark i år. Enda förlusten var med Bengurion Jet mot San Moteur.
9 Heart of Steel har tagit 7 av sina 10 segrar på svensk mark från ledningen och övriga segrar utvändigt om ledaren.
12 Brambling vann kungapokalskval i sin andra start för året 2021. I fjol slutade han fyra bakom San Moteur i andra starten för året.

V75-4
1 Ove Palema
har haft innerspår bakom bilen en gång, på Solvalla i somras då han hamnade i tredje inner. Hästen har vunnit 2 av 8 på våren, att jämföra med 1 av 18 övriga året. Han har aldrig gått i ledningen med amerikansk sulky.
2 Håna Am gör debut för Katja Melkko och är anmäld med jänkarvagn för första gången. Hästen har aldrig varit på prispallen på 5 starter barfota fram.
3 Hipster K. har resultaten 8 st: 2-3-0 på våren, att jämföra med 7 st: 0-1-1 övriga året. Hästen har travat i ledningen vid tre tillfällen och inte varit på prispallen.
4 Global Dash tävlade barfota runt om för första gången vid vinsten senast. Han har samtliga karriärens segrar från ledningen (5) eller utvändigt om ledaren (2).
5 Ivory Am tävlade med jänkarvagn för första gången vid vinsten senast. Hästen har vunnit 7 av 8 starter hon travat i ledningen.
6 Load Master har resultaten 8 st: 2-4-1 på våren, att jämföra med 16 st: 1-5-2 övriga året.
10 S.G.Mistral tävlade barfota runt om för första gången vid andraplatsen näst senast.
11 Freedom N.O. gör sin andra start i Sverige, i den förra tävlade han med skor.

V75-5
1 Zaffiro Jet
har haft innerspår bakom bilen vid två tillfällen i Sverige, båda på Åby. I mars 2021 spetsade han och släppte efter 450 meter, i september samma år blev han överflyglad av Echelon och fick så småningom fjärde inner. Han har gått i spets två gånger i Sverige och varit etta och tvåa.
3 Laradja Vrithhout har tagit samtliga 12 segrar på svensk mark från ledningen och bara förlorat 3 gånger i den positionen.
4 Certanly är obesegrad i två starter med Ulf Ohlsson.
6 L.A.Boko är obesegrad i fyra starter i ledningen.
7 Hipster Am har resultaten 8 st: 4-1-2 på våren, att jämföra med 17 st: 5-1-4 övriga året. Det blir första gången hästen startar ”vecka-vecka” i Sverige.
8 Falcon Eye gör andra starten för Johan Untersteiner och är anmäld barfota bak för första gången och med amerikansk vagn för andra gången i Sverige. Hästen segrade i Örebro Int’l från startvolten i fjol.
9 Condior körs av Örjan Kihlström för första gången.
10 Innovation Love körs av Björn Goop för första gången.
12 Kagan har tagit 6 av sina 8 segrar från ledningen där han är obesegrad.

V75-6
1 Kia Ora
spetsvann från innerspår i sin senaste start. Hon har haft innerspår bakom bilen 4 gånger och spetsat i 2 av dessa.
2 Loaded Maria har resultaten 5 st: 4-0-1 på våren, att jämföra med 16 st: 4-2-2 övriga året. Hon är obesegrad i fem er från ledningen och i två starter på Örebrotravet.
3 Barbro Kronos körs av Carl Johan Jepson för första gången. Hon är obesegrad i fyra starter från ledningen.
6 Lady Beluga tävlade med jänkarvagn för första gången vid vinsten i årsdebuten. Hon har gått i ledingen vid tio tillfällen och vunnit samtliga.
7 Iceland Falls har resultaten 9 st: 1-3-3 i jänkarvagn, att jämföra med 40 st: 9-7-7 i vanlig sulky. Hästen vann det här loppet i fjol från tredje ytter.
9 Lucky Queen Soa har gjort en start på svensk mark och var fyra på V75 från rygg ledaren bakom Allegra Gifont i maj 2021.
10 Zeudi Amg segrade på 1.11,5/2 140 meter autostart i första starten på svensk mark i fjol efter att ha bombat till spets via 1.06,5 första 500 från spår 8.
12 Glamorous Rain vann kval till Drottningens Pokal i andra starten i fjol.

V75-7
3 Mellby Indigo
är obesegrad i 5 starter från ledningen och har vunnit 11 av 16 gånger han tävlat barfota fram.
4 Bad Manner är obesegrad i tre starter från ledningen.
6 Grant Hall har vunnit 3 av 4 starter med Rikard N Skoglund och 8 av 13 starter han travat i ledningen. Han bör debut över tre varv.
7 Olga Utca har segrat i sina två senaste starter över aktuell distans.
8 Versace Face har resultaten 8 st: 2-3-1 över tre kilometer.
9 Starbec’s A.to Z. har resultaten 12 st: 5-3-2 på våren, att jämföra med 49 st: 8-9-5 under övriga året.
11 Power Doc gör debut över distansen. Hästen fick sitt genombrott den här tiden i fjol då han spurtade till andrapriset i Kungapokalen bakom Francesco Zet, spelad till över 200 gånger pengarna.
12 Santos de Castella har resultaten 6 st: 4-0-0 på våren. Han har segrat i årsdebuten två säsonger i rad och har tagit samtliga karriärens segrar från ledningen.
14 Digital Summit har bara startat en gång över distansen, vid den överlägsna segern på V75 på Solvalla på annandagen. Han är segerlös i åtta starter barfota fram.
15 Ferrari Sisu är särklassigt mest rutinerad i fältet gällande distansen över vilken han tagit 3 segrar på 14 starter.

Robin Johansson, Kanal 75


Årets snabbaste segertid efter en av tidernas snabbaste öppningar.Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal levde upp till alla f&..


Årets snabbaste segertid efter en av tidernas snabbaste öppningar.
Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal levde upp till alla förväntningar i en sanslös fartfest.
Anledningen var att Seven Nation Army och Bo Westergård kunde svara ut favoriten Iznogoud Am från början. Erik Adielsson nöjde sig emellertid inte med det och gav inte upp spetskampen förrän klockan första halvvarvet stannat på smått otroliga 1.04,9.
Det passade andrahandsfavoriten Jimmy Ferro B.R. perfekt och Gocciadoro kunde glida fram utanpå ledaren när tempot bedarrade.
Sedan följde en duell där en heroisk Seven Nation Army tvingades sträcka vapen.
- Det är en väldigt, väldigt bra häst. Och en internationell häst, han har startat i fyra länder och vunnit i alla. Jag mindes det här loppet från i fjol och trodde att det skulle gå fort i början, därför valde jag att ta det lugnt. Jag vet att min häst är stark och tål att gå utvändigt,. Det kan vara en häst för Elitloppet, nästa år. Att gå ut där redan som femåring är för tufft, förklarade Gocciadoro som gjorde sitt första gästspel på svensk mark sedan september och visade att han lär bli en faktor på lördagarna även denna sommar.

”Gör ett fantastiskt lopp”
Frågan är om Bo Westergård tänker likadant med Seven Nation Army?
Fredagens prestation lär i alla fall sätta hästen högst upp på listan om Danmark får en representant bland de 16 sista söndagen i maj.
Hästen visade inte bara nyfunnen startsnabbhet utan även beundransvärd inställning när han krigade till mållinjen trots det smått vansinniga öppningstempot.
- Det är klart att man funderar på att sluta köra när det går så fort, men jag hade sagt A och tagit beslutet att köra i spets, då får man stå för det, förklarade Westergård sin taktik och öste beröm över hästen:
- Jag tycker att han gör ett fantastiskt lopp. Han gav sig aldrig och kom igen 100 kvar. Hade han haft ytterligare ett lopp innanför västen så kanske han orkat hålla undan.
Däremot blev det en missräkning för hästen som uttryckt ambitioner att vara med Elitloppet.
Iznogoud Am galopperade i ledarryggen i början av upploppet.
- Det är en besvikelse. Det är klart att jag kan ta upp från start och sätta mig i andra- tredje utvändigt, men det gjorde jag inte. Jag tyckte att vi hade ett stort övertag och trodde att Bosse skulle sig, nu blev det inte så, kommenterade Adielsson spetskörningen innan han gav sitt omdöme om hästen.
- Han känns väldigt fräsch och fin och var inte tom när han galopperade. Men han knagglade till lite på första långsidan och på samma ställe på upploppet. Det krävs inte mycket i de farterna, det räcker med att de touchar i sig lite, för att det ska bli galopp.

Urstark italienska
För Gocciadoro innebar triumfen att han är obesegrad på V75 under 2023. Clarissa visade sig nämligen betydligt tuffare än sina kullsystrar då hon mosade Faeza Zet från utsidan i Folke Hjalmarssons Minneslopp på vassa 1.11,0/2 140 meter autostart.
- Det är en väldigt stark häst som vunnit många lopp i Italien utvändigt om ledaren. Jag trodde mycket på henne idag, berättade långfredagens segerherre som var på sitt bästa humör och strödde superlativerna omkring sig.
- Det är en väldigt fin bana här på Färjestad och ett mycket trevligt ställe att vara på. Jag hade fina minnen från den här dagen förra året, men då fick jag inte vinna något lopp så det var viktigt att lyckas i år. Sedan vill jag tacka Lutfi Kolgjini som varit väldigt snäll och låtit oss stå på hans gård. Det är ett fantastiskt ställe för hästarna, summerade Alessandro Gocciadoro.

Ingen jackpot trots Jackpot
Att våren kommit till Karlstad syntes på klockan även i övriga avdelningar. Amatörernas Påskpris varvades på 1.11 över full distans varpå Hipster K. visade överlägsen kapacitet sedan Linda Sedström svept till ledningen och kört ifrån klungan redan på sista långsidan.
- Hästen har tagit åt sig träningen väldigt bra och kändes urstark i tisdagsjobbet. Jag har vunnit många storlopp i USA, men att vinna V75 är också väldigt stort, sade Björn Norén som bjöd på ett rejält segervrål.
Favoritparaden fortsatte när Oscar Berglunds löfte Jackpot reglerade motståndet utvändigt om ledaren för Magnus A Djuse medan norske Ramstad Balder (Andras Opheim tränar och Adrian Solberg Akselsen körde) var tuffast bland kallbloden.
Mer dramatik blev det i Lars ”Tvåan” Nilssons Minneslopp där Andreas Lövdal såg ut att sitta hermetiskt fastlåst som femte häst på innerspår, men fann en väg ut på sista bortre långsidan och spurtade till seger bakom Maria Törnqvists Email.
Därmed låg värdet inför avslutningen på dryga tusenlappen och allt talade för att söndagens multijackpot skulle få ytterligare påfyllning.
Men Carl Johan Jepson och framförallt årsdebuterande Digital Eye ville annat och avrundade omgången med en praktskräll i LångfredagsStayern varpå utdelningen drog upp till 79 340 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Björn Norén har en gedigen bakgrund inom travet och blev redan i tioårsåldern intresserad av hästarna. Han började tidigt att ..


Björn Norén har en gedigen bakgrund inom travet och blev redan i tioårsåldern intresserad av hästarna. Han började tidigt att springa på stallbacken hemma på Axevalla där han sedermera började jobba hos Bo Näslund. När han var 20 år gammal var det en kompis som lockade över honom till USA och ”Bernie” började arbeta hos Jimmy Takter. Först som hästskötare i fyra år innan han blev hjälptränare åt Takter. Där fick han vara med och träna och köra topphästar och världsstjärnor under många säsonger innan han blev egen tränare först i USA och sedan några år i Kanada. När Åke Svanstedt flyttade till USA började ”Bernie” jobba hos honom som hjälptränare även där.
– Jag var hos Jimmy i tolv år och därefter egen tränare i fem år. Sedan jobbade jag hos Åke i fyra år innan jag åkte hem till Sverige och började jobba hos Knutsson Trotting som manager, säger Björn Norén som nu har haft det uppdraget sedan 2016.
Numera är ”Bernie” även en uppskattad expert i ATG Live-sändningarna när det visas stortrav från USA. Som exempelvis i lördags då det var penningstinna Breeders Crown-tävlingar på The Meadowlands och han fick se Knutsson Trotting-ägda Felicity Shagwell ordna Åke Svanstedts första seger i amerikanska Breeders Crown.
– Det var verkligen häftigt. En otrolig känsla och väldigt roligt, säger ”Bernie” som gjorde vad han kunde när han frenetiskt jobbade in hästen till seger, samtidigt som han fick lägga band på sig själv eftersom han var med i ATG Live-sändningen.

”Är en stor och rejäl häst efter Sebastian K.”
Björn Norén tränar dessutom ett par hästar på Bjertorp och en av dessa är Hipster K. som ägs av Knutsson Trotting. Det är en USA-född fyraårig valack som har gjort tre starter på The Meadowlands och vunnit samtliga. Det var i februari tidigare i år som det blev tre raka på 1.12-tider varje gång, för den dåvarande tränaren Andy Miller.
– 5 Hipster K. (V86-3) är en väldigt fin häst, han är stor och rejäl efter Sebastian K. och ett Muscle Hill-sto. Han vann tre lopp i vintras från ledningen och rygg på ledaren. Hästen var mycket stakad som treåring och den dåvarande tränaren Jim Campbell trodde mycket på honom. Sedan flyttades han till Andy Miller som var väldigt nöjd med hästen. Men sedan började det krångla och han fick känning i ett gaffelband. Annars hade han fortsatt att tävla i USA, säger Björn Norén.
– Men eftersom han fick lite känning i gaffelbandet så tog vi hem honom hit till Sverige. Han fick läka ihop först och har sedan tränat på sedan i juni. Vi har byggt upp musklerna på honom och har inte haft några problem med skadan sedan han kom hit. För en månad sedan körde jag 1.17 i 1600 meter och det joggade han lätt. Jag är väldigt nöjd med hästen för dagen.

”Blir inte överraskad om han räcker till seger”
På onsdag är det dags för debut på svensk mark och för sin nya tränare. Hipster K. startar i den tredje avdelningen i V86 på Åby, i en omgång som är kryddad med en jackpot där det finns 19 miljoner kronor i åttarättspotten. Hipster K. har spår fem bakom bilen över kort distans och körs av Johny Takter. Det är något som tränare ”Bernie” är mycket nöjd med.
– Jag har känt Johnny i 20 år och det är en toppkusk. Det var roligt att han kunde köra hästen, säger Norén.
– Jag har haft det här loppet i sikte ett tag och tyckte det var lämpligt med 1600 meter. Det var en passande proposition och det är samtidigt lite bättre för de amerikanska hästarna med kort distans. Men när de sedan väl har kommit i form så har de inga problem att gå längre distanser.
– Även om han känns fin och är väl förberedd så ska man tänka på att han inte har startat sedan februari och är väldigt orutinerad gentemot de andra hästarna i loppet. De har gjort 20 starter och han gör sin fjärde på onsdag.
– Men min är en bra häst i grund och botten och det ska bli spännande att se hur långt han räcker. Jag blir inte överraskad om han räcker till seger men samtidigt vet jag inte hur bra de andra är och han kanske behöver ett lopp i kroppen. Vi kör med fyra järnskor, öppet huvudlag och vanlig vagn. Det blir första gången då han har tävlat i jänkarvagn tidigare, säger Björn ”Bernie” Norén.

Michael Carlsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-12-22 2021-12-22 Åby-8 André Eklundh 2140/2 A 4 14.7 139
2021-12-14 2021-12-14 Axevalla-4 Stefan Persson 2140/4 B str
2021-11-03 2021-11-03 Åby-7 Johnny Takter 1640/5 A 5 14.9 30
2022-10-19 2022-10-19 Åby-4 Gustav Johansson 1640/8 D 5 12.9 267
2022-09-27 2022-09-27 Åby-4 André Eklundh 2140/12 B 2 14.5 102
2022-08-18 2022-08-18 Åby-4 Gustav Johansson 2140/7 B str
2022-08-01 2022-08-01 Åby-5 Gustav Johansson 2140/2 C 3 13.5 41
2022-06-05 2022-06-05 Axevalla-6 André Eklundh 2140/1 C 0 15.1 32
2022-05-25 2022-05-25 Åby-5 André Eklundh 2140/6 C 1 14.4 28
2022-05-10 2022-05-10 Axevalla-4 Gustav Johansson 2140/3 C 4 15.8 80
2022-04-26 2022-04-26 Axevalla-2 André Eklundh 1640/9 C 2 13.5 57
2022-04-08 2022-04-08 Åby-4 André Eklundh 2140/7 A 2 14.5 98
2022-01-04 2022-01-04 Färjestad-1 André Eklundh 2140/1 A 4 18.4 16
2023-11-14 2023-11-14 Axevalla-3 Linda Sedström 2140/5 A 0 15.1 78
2023-09-09 2023-09-09 Axevalla-7 Linda Sedström 2140/3 B str
2023-06-29 2023-06-29 Åby-5 Gustav Johansson 2140/8 A 0 23
2023-05-27 2023-05-27 Solvalla-8 Linda Sedström 2140/3 B 0 12.5 100
2023-04-29 2023-04-29 Örebro-8 Linda Sedström 1609/3 B 1 13.3 25
2023-04-07 2023-04-07 Färjestad-6 Linda Sedström 2140/8 B 1 12.1 26
2023-03-29 2023-03-29 Solvalla-10 Carl Johan Jepson 2140/9 C 4 13.4 260
2023-03-15 2023-03-15 Solvalla-10 Björn Goop 2140/10 C 4 13.2 140
2024-05-17 2024-05-17 Färjestad-9 André Eklundh 1640/3 B 1 11.4 11
2024-04-27 2024-04-27 Örebro-9 Erik Adielsson 1609/5 C 1 11.0 57
2024-03-29 2024-03-29 Färjestad-4 Linda Sedström 1640/8 B 2 11.1 27
2024-03-09 2024-03-09 Mantorp-5 Erik Adielsson 2140/7 C 4 12.8 410
2024-02-07 2024-02-07 Solvalla-7 Linda Sedström 2140/5 B 3 13.9 90
2024-01-16 2024-01-16 Axevalla-9 André Eklundh 1640/5 B 2 14.8 43ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se