Himalaya Sisu travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Himalaya Sisu travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Himalaya Sisu har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-08-02 2021-08-02 Mantorp-9 Kristian Lindberg 2140/1 C

Nyheter för travhäst Himalaya Sisu


Lördagens omgång med V75® i Årjäng blev svårlöst med tre riktiga skrällar.Hemmatränaren Kristian Lindberg lå..


Lördagens omgång med V75® i Årjäng blev svårlöst med tre riktiga skrällar.
Hemmatränaren Kristian Lindberg låg bakom den största överraskningen då han vann med Himalaya Sisu spelad på runt fem procent på V75.
63 system hittade av alla vinnarna och utdelningen för sju rätt flög upp i 842 410 kronor. Sex rätt delade ut 2 955 kronor och fem rätt 207 kronor.
- Harry Boy satte femton (!) system med sju rätt. Anmärkningsvärt är att merparten av Harrys system kostade mindre än en hundralapp, närmare bestämt nio stycken. Slumpmässigt har jag unnat mig att ringa upp några av Harrys vinnare som i kväll för under en hundralapp nästan blivit miljonärer. Jag kan lova att det varit trevliga samtal med lirare som tycker att det är jättekul att spela på hästar, men av tidsskäl ofta  litar på Harry Boy, säger ATG:s vinnarombudsman Hans G Lindskog.
Lindskog skriver i en pressrelease:
”Vinstlstan visar på en mycket bred spridning av dagens jackpotmiljoner. Ett tyskt system tog hem den största vinsten på närmare 2,5 miljoner kronor. Stora vinster även till ATG-butiken Hedlunds i Vällingby som satte två system med sju rätt. Bakom system finns Travrondens Gustaf Björck och Daniel Olenklint.Totala vinsten enbart på dom två systemen närmare 2,5 miljoner, plus lite sidovinster”.

Kanal 75


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande s..


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande solsken. Publiken och fick också bevittna finfina tävlingar av hög sportslig kvalitet, där avslutningen var omgångens clou. Årjängs Stora Sprinterlopp blev en rivig inledning där Örjan Kihlström och Missle Hill gjorde allt vad de kunde för att hålla ut Click Bait. Men den sistnämnde är en startkatapult utöver det vanliga och tog sig förbi kort efter start. Click Bait inledde första 500 metrarna strax under 1.10 och Per Lennartsson fortsatte att hålla ett högt och jämnt tempo när han varvade på 1.09,7. Samtidigt hade Zarenne Fas fått en dryg inledning med tredjespår runt första sväng innan han nådde fram utvändigt om ledaren. Örjan Khlström gled ut från innerspåret i utgången av första sväng när han såg att Zarenne Fas kom farande och fick på så vis ett perfekt lopp i andra par utvändigt. I rygg på Missle Hill satt Vernissage Grif placerad efter att Alessandro Gocciadoro lyckats tråckla sig ut i andraspår tidigt eftersom han inte kunde vara med i startrusningen och kampen om ledningen. Vernissage Grif attackerade dryga halvvarvet från mål men då gick Örjan Kihlström ut framför med Missle Hill. Men Missle Hill hade inte sin bästa dag och när han knappt gick framåt styrde Gocciadoro på i fjärdespår med Vernissage Grif. Den italienske stjärnan flög fram över upploppet i en våldsam avslutning och lyckades fånga in tätduon kort före mål. En imponerande uppvisning på segertiden 1.09,7/1640a. Därmed är Vernissage Grif per automatik inbjuden till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 27 juli. Förstapriset där är 1 609 000 kronor och Alessandro Gocciadoro har redan en häst som är inbjuden till storloppet och det är Alrajah One som blev klar tidigare i veckan. Femårige Alrajah One gör då sin första start på svensk mark.

Tapper tvåa efter tuff löpning
Tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp blev Zarenne Fas som gjorde en kolossalt tapper insats efter den blytunga resan. Han tog sig förbi Click Bait precis före mållinjen i kampen om andraplatsen.
– Det blev en lite väl dryg inledning och tuffare än man hade hoppats på. Man är imponerad av hästen som höll så bra. Jag hade lite feeling in på upploppet att vi skulle kunna slå Click Bait men 100 kvar kom ju Gocciadoro, sa kusken Magnus A Djuse.
Per Lennartsson var nöjd med Click Baits insats och kommenterade tredjeplatsen så här.
– Han var lika bra som alltid men de andra två gick bättre. Han ligger på den här nivån och det är inte lätt att slå de andra hästarna. Den som vann fick en halvjobbig löpning och den som gick utvändigt slog oss ändå. Då får man bara acceptera att de andra var bättre, sa Per Lennartsson.
Fyra i mål blev Wild Love som återigen visade gryende form när hon satt fastlåst och fick chansen för sent.
– Jag vet inte om vi vinner men jag har norsken kvar, sa Kevin Oscarsson.

Strong Pepper upprepade fjolårets succé
Strong Pepper inledde V75-dagen i Årjäng i fjol och vann för Erik Adielsson från ledningen. Den norske femårige hingsten slog till även i år och vann V75-1 den här gången med Dagfinn Aarum i sulkyn. Hästen, som numera tränas av Hans Christian Holm, gjorde andra starten för året och vann från bakspår via en rejäl avslutning. Han satt sist utvändigt i fjärde paret och gick sedan med i rygg på den attackerande Barolo Roc ute i tredjespår och fick fin draghjälp i sista sväng. Ledande Upper Face blev ett lätt byte för Barolo Roc in på upploppet och denne kopplade greppet för ett ögonblick. Men han var utan chans att stå emot Baron Pepper den sista biten som avslutade riktigt bra till en lätt seger.

Populär hemmaseger gladde många andelsägare
Det blev en bejublad hemmaseger i V75-2 när Kristian Lindberg vann med sin egentränade Himalaya Sisu. På nytt banrekord dessutom. Hon satt en bit ner i kön från spår elva samtidigt som det var hårt tempo i täten där ledande Capital Gain C.C. tog emot favoriten Erv Zet på utsidan. Den sistnämnde var slagen in på upploppet och Capital Gain C.C. såg ett tag ut att gå mot seger. Men då kom Himalaya Sisu farande som skjuten ur en kanon och spurtade förbi den sista biten. Segertiden blev 1.11,4/1640a, vilket är nytt banrekord för fyraåriga ston.
– Jag är jätteglad. Det var nära att hon skulle galoppera i början av upploppet och jag fick hålla tungan rätt i munnen. Hon hade mycket krafter kvar i det läget och de såg lite plågade ut där framme. Hon gör ett jättefint lopp och det har hon gjort flera gånger, säger Kristian Lindberg.
– Vi köpte henne på auktion och hon var trög och oinspirererad i början och då tänkte jag att varför köpte vi den här. Men sedan tände hon till och vi gjorde en andelshäst av henne. Så nu är det 60 andelar i hästen och många är från Årjäng och är här på plats. Det är jätteroligt att hon kan vara med på V75 och vinna på V75, sa Kristian Lindberg.

Sagan och segertåget för Rotate fortsätter
En häst som också såldes på auktion tidigare i år var Rotate och han har gjort stor succé för sin nya ägare och nya tränare Björn Goop. Hästen har rusat genom klasserna och tjänat över en miljon kronor bara i år. Nu kom den tredje fullträffen i V75 för Rotate när han tog hem Silverdivisionen, tillika den tredje avdelningen. Han öppnade snabbt bakom bilen och kunde glida till ledningen in i första sväng. Han fick tidigt Ivory Di Quattro på utsidan dit Rikard Skoglund omgående styrde på till ut på den första långsidan. Därmed fick Born Unicorn andra par utvändigt och i fjärde utvändigt satt Upstate Face. Born Unicorn travade dåligt i kurvorna och galoppen kom ut på den sista bortre långsidan. Istället var det Upstate Face som attackerade och gick en rejäl långspurt fram till andraplatsen. Men han kom aldrig hotande nära Rotate som höll undan till en säker seger.
– Det har varit en fantastisk resa med Rotate hela våren och sommaren och nu är han uppe i näst högsta klassen, silver, och det är helt otroligt. Det rullade på i ett skapligt tempo och det gick fort, 1.10, sista varvet och det är svårt att ha en speed i tusen meter. Men Rotate var ärlig och svarade, berömde Björn Goop.
Efter loppet meddelade Jägersros sportchef Mats Ahlkvist att Upstate Face har fått en inbjudan till Hugo Åbergs och att Adrian Kolgjini har tackat ja till den.

Norsk överraskning i kallblodsloppet
Det blev en rejäl överraskning i kallblodsloppet, V75-4, där Ask Major spurtade till seger för Åsbjörn Tengsareid. Storfavoriten Ulvåsen styrdes fram utvändigt om den ledande Järvsömalla dryga varvet kvar, men var slagen in på upploppet och stumnade den sista biten. Järvsömalla höll emot bra till andraplatsen men var chanslös att svara när norske Ask Major kom farande den sista biten och vann trots 20 meters tillägg.
– Det här var väldigt stort. Han är helt fantastiskt. Han visar hur bra han är när han är i ordning, sa Martine Wessel.
Skräll nummer tre kom i V75-5 där Fromheaven Idzarda spurtade vasst över upploppet och hann fram till en lätt seger för Jörgen Sjunnesson. En riktigt rejäl insats av hästen som tränas av Per Henriksen som har 19 hästar i träning.

Svecak Palema obesegrad hos Goop – som vann dubbelt på V75
Björn Goop tog en dubbelseger, inte bara som kusk utan även som tränare, när han styrde in Svecak Palema i den sjätte avdelningen. Stoet följde upp den imponerande segern i debuten från Goop i senaste starten, genom att vinna på nytt och är obesegrad i sin nya regi. Svecak Palema satt en bit ner i kön och fick långt fram till skrällen Iceland Radio när denne tog över i sista sväng och ryckte undan i flera längders ledning. Men Svecak Palema och Björn Goop gav inte upp och duon hämtade in meter för meter över ett upplopp som blev rafflande. Kort före mål hade hon fångat in den undflyende ledaren och svarade för en fantastisk prestation.
– Jag berömde faktiskt Magnus när vi passerade 100 kvar för att han körde snyggt och ryckte i precis rätt läge. Men min häst avslutade jättebra och var väldigt duktig, sa Björn Goop.
Sju rätt den här jackpotomgången på V75 gav 842 410 kronor. Sex rätt betalade 2955 kronor och fem rätt gav 207 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


8 juli avgörs Stosprintern i Halmstad. Uttagningsloppen till storloppet för fyraåriga ston körs på måndag på samma bana. ..


8 juli avgörs Stosprintern i Halmstad. Uttagningsloppen till storloppet för fyraåriga ston körs på måndag på samma bana. Totalt anmäldes 32 hästar, vilket mynnat ut i fyra uttagningslopp. Finalfältet ser tio hästar till start, de platserna går till de två bäst placerade i varje uttagning som får sällskap av de två bäst seedade treorna. Förstapriset i finalen är 700 000 kronor.
Robert Bergh-tränade Fifty Cent Piece vann i maj Drottning Silvias Pokal och förärades då en miljon kronor. Hon är en av hästarna som kämpar om finalplatserna i Stosprintern.

Stosprintern, uttagningslopp 1
1609 autostart:
1. A Cash Machine – Kevin Oscarsson
2. Aperfecttric – Jim Oscarsson
3. Malva Ha – Markus B Svedberg
4. Emelie E. – Johnny Takter
5. You Could Be Mine – Kim Eriksson
6. Joy Alissa – Fredrik Linder
7. Kattis J. Boko – Conrad Lugauer
8. Fifty Cent Piece – Robert Bergh

Stosprintern, uttagningslopp 2
1609 autostart:
1. Emma Häggenäs – Johnny Takter
2. Bank Wise As – Ulf Ohlsson
3. Woodbury Wine – Peter Untersteiner
4. Philomenia – Magnus A Djuse
5. Anice Cake – Kevin Oscarsson
6. Global Benchmark – Johan Untersteiner
7. Bring Me Wine – André Eklundh
8. Betting Pacer – Björn Goop

Stosprintern, uttagningslopp 3
1609 autostart:
1. Namaste – Joakim Lövgren
2. Heloise Am – Kim Eriksson
3. Helluva Am – Jorma Kontio
4. Riptide Bay – Ulf Ohlsson
5. Kroatia Boko – Thomas Uhrberg
6. Supercute – Johnny Takter
7. Paramount Tile – Erik Berglöf
8. Florist – Jim Oscarsson

Stosprintern, uttagningslopp 4
1609 autostart:
1. Sashay Kemp – Björn Goop
2. Hilarious Am – Adrian Kolgjini
3. Manstone Two U. – André Eklundh
4. Best In Show As – Johan Untersteiner
5. Kailua Boko – Rikard N Skoglund
6. Dame de Tailleur – Kevin Oscarsson
7. Globalizer – Stefan Persson
8. Himalaya Sisu – Kristian Lindberg

Daniel U Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-03 2020-12-03 Örebro-2 Kristian Lindberg 2100/1 C str
2020-11-26 2020-11-26 Örebro-5 Kristian Lindberg 2100/1 C 4 15.1 42
2020-11-16 2020-11-16 Färjestad-6 Kristian Lindberg 2140/4 D 2 14.6 112
2020-10-28 2020-10-28 Åby-4 Kristian Lindberg 2140/1 D 2 15.3 133
2020-10-12 2020-10-12 Färjestad-3 Kristian Lindberg 2140/5 D 6 16.8g 106
2020-10-04 2020-10-04 Årjäng-8 Kristian Lindberg 2140/1 D 4 16.2 1045
2020-09-18 2020-09-18 Årjäng-1 Kristian Lindberg 2140/2 D 5 16.8 366
2020-05-25 2020-05-25 Färjestad-1 Kristian Lindberg 2140/8 A 4 17.1 201
2020-05-10 2020-05-10 Årjäng-1 Kristian Lindberg 2140/11 B 6 17.9 234
2020-04-19 2020-04-19 Årjäng-1 Kristian Lindberg 2140/8 D 4 18.3 333
2021-07-17 2021-07-17 Årjäng-6 Kristian Lindberg 1640/11 C 1 11.4 109
2021-06-28 2021-06-28 Halmstad-7 Kristian Lindberg 1609/8 D 4 11.7 428
2021-06-11 2021-06-11 Romme-7 Mats E Djuse 2140/9 C 1 13.6 59
2021-06-01 2021-06-01 Eskilstuna-8 Kristian Lindberg 2640/12 B 0 16.6 181
2021-05-10 2021-05-10 Mantorp-9 Kristian Lindberg 2140/4 C 1 14.2 218
2021-04-24 2021-04-24 Romme-6 Kristian Lindberg 2140/5 B 4 15.1 83
2021-03-11 2021-03-11 Åby-6 Kristian Lindberg 1640/3 C 5 14.5 76ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se