Henna travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Henna travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Henna har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Henna har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Henna


Åby-tränaren kan få en trevlig söndag i Vaggeryd som är värd för Grand Slam 75. Veijo Heiskanen selar ut fyra hästar i..


Åby-tränaren kan få en trevlig söndag i Vaggeryd som är värd för Grand Slam 75. Veijo Heiskanen selar ut fyra hästar inom miljonspelet och låter sambon Henna Halme köra tre av hästarna och Peter Ingves en av dem.
Den första Heiskanen-tränade hästen ut är Caloy i den andra avdelningen. Han har gjort två starter för Veijo och vann direkt i debuten och var senast femma.
- Caloy (GS75-2) har gjort det jättebra för oss och är fortsatt fint i ordning. Senast vinglade han till och bröt ut i sista sväng och ville springa hem. Men efter det spurtade han jättebra och formen är på topp. Han kan öppna helt okej bakom bilen men det här är en häst som kan göra jobbet i andraspår. Jag har bra feeling för att han är med och slåss om segern. Barfota runt om igen och så ändrar vi till ett open eye-huvudlag, säger Veijo Heiskanen.

”Blev störd till galopp - jättebra från dödens innan”
- Bag’s Simoni (GS75-4)
blev störd till galopp senast och han hakade ihop med en konkurrent precis innan start och det borde ha varit omstart. Hästen är inte osäker och kan normalt inte galoppera. Näst senast var han jätteduktig och kämpade bra som tvåa från dödens. Han förlorade bara mot en som kom via open stretch. Hästen är väldigt snabb ut och jag hoppas att han kommer till ledningen. I så fall körs han där så länge lampan lyser. Som det känns så kommer den att lysa länge. Jag har bra feeling och nu blir det barfota runt om den här gången. Det ska vara en bra chans, säger Veijo.

”Fick struligt lopp och blev störd - helt galet”

I den sjätte avdelningen har du två hästar till start i Rawindski och Pucci Italia? Vem har bäst chans av dem?
- Det har Puccy Italia (GS75-6) och jag tycker faktiskt att han är min bästa chans i omgången. Han fick ett struligt lopp senast och blev störd så det blev helt galet. Hästen gick annars jättebra i en snabb avslutning och har toppform. Han är mycket snabb ut och jag hoppas att han kommer till ledningen. I så fall körs även han där så länge lampan lyser. Barfota fram som vanligt.
- Rawindski (GS75-6) gick helt okej senast i comebacken och borde gå framåt med loppet i kroppen. Men jag tror att det fattas lite till toppformen. Hästen känns okej men inte mer. Läget är bra men Puccy Italia är snabbare i benen. Jag ligger lite lågt och vi kör barfota runt om igen, säger Veijo.

Michael Carlsson, Kanal 75


I Sverige gjorde han sig känd som en utpräglad frontrunner.På fransk mark hanterar Angle of Attack det mesta.Efter fyra mersmakande pallplacerin..


I Sverige gjorde han sig känd som en utpräglad frontrunner.
På fransk mark hanterar Angle of Attack det mesta.
Efter fyra mersmakande pallplaceringar på stora banan fick hästen nu bekanta sig med Vincennes lilla kvällsbana.
Och det verkade han gilla minst lika mycket.
Bakspår innebar en köresa, men när körande Gabriele Gelormini hittade attackvinkeln vid ingången till upploppet blåstes konkurrenterna ner på några steg.
Segern var värd en kvarts miljon kronor och tiden skrevs till 1.12,5/2 100 meter autostart.
Stallkamraten Montdore slutade fyra medan Frankrikedebuterande Pythagoras Face kroknade från spets som sjua. Usain Henna slutade utanför prispengarna.

Robin Johansson, Kanal 75


Att travtränare reser långt för att tävla är inte ovanligt. Men att någon reser 60 mil enkel väg med fyra hästar och &..


Att travtränare reser långt för att tävla är inte ovanligt. Men att någon reser 60 mil enkel väg med fyra hästar och återvänder med tre segrar är närmast unikt. Den bedriften lyckades Conrad Lugauer med på onsdagen. Redan före starten av V86-1 hade han satt dit Cesare Borgia och Romero och trippeln fullbordades när hans fina fyraåring Gambit Brodde rundade motståndet från bakspår och gick undan till överlägsen seger inom V86-spelet.
- Det här kommer jag minnas ett tag, det var en bra kväll. Vi har helt enkelt jättebra form på hästarna och vi fick bra positioner trots dåliga lägen. Det tackar vi för, sa segerherren.
Gambit Brodde opererades för bland annat en lös benbit under fjolåret och hade varit borta länge inför comebacken i februari, men nu ståtar han med två raka segrar och inom kort kan han ställas inför större uppgifter.
- Jag har inte förmågan att se in i framtiden men han var jättebra i dag och ger intrycket att jag kan matcha honom lite tuffare. Han är säkerligen en V75-häst, sa Lugauer.

Bländande årsdebut av Milliondollarrhyme
Fredrik B Larssons stjärnämne Milliondollarrhyme gjorde sin första start sedan november och han gav sin tränare precis det besked han ville ha. När hästen fick anfallsorder i tredjespår från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan exploderade han förbi och ifrån motståndet. Klockorna visade under 1.10 sista 700 meterna och segertiden skrevs till 1.12,0 (2 140 meter auto).
- Herregud vilket tryck det är i honom! Det är så att man får nypa dig i armen. Jag tänkte sätta mig lugn i tredjespår men han bara lägger iväg och det känns som att han joggar. En otroligt härlig årsdebut! sa Solvallatränaren som även hintade om att hästens nästa uppgift kan bli femåringsloppet Berth Johanssons Memorial i Umeå 13 april.
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Timo Nurmos Joyeuxanniversaire (Jorma Kontio) och Catarina Lundströms Vincent Chase (Christer Nyström).

Snikspåret till dött lopp
I långloppet på Åby demonstrerade Peter Untersteiners M.T.Nordic Spirit varför open stretch (de extra innerspåren på upploppet) brukar kallas snikspår, när han i Stefan Söderkvists händer spurtade till dött lopp med Zizou från rygg på ledaren. Den senare hade då rundat fram till positionen utvändigt om ledaren och krossad densamme.
- Han kämpade riktigt bra men jag var rätt säker på att han var tvåa i mål, men det här var bättre. Han är den bästa häst jag har kört, sa kusken Henna Halme om den Veijo Heiskanen-tränade fyraåringen Zizou.
Övriga vinnare inom V86 på Åby var Erika Persson-tränade Marys Overandout (Sofie Ericsson), Trond Anderssens Luxury Tile (Kristian Malmin) och Joakim Lövgrens holländska Nanny McPhee. Den favoritbetonade V86-raden betalade 2 092 kronor och för sju rätt fick man 42 kronor. Då utdelningen för sex rätt understeg 15 kronor går hela sexrättspotten (5,9 miljoner kronor) vidare till nästa veckas åttarättspott.

Ola Johansson, Kanal 75


Under torsdagseftermiddagen ströks Cobbys Olifant som var favorit i V75-1 på Jägersro. Favoritskapet delas nu istället mellan Dolan Spring ..


Under torsdagseftermiddagen ströks Cobbys Olifant som var favorit i V75-1 på Jägersro. Favoritskapet delas nu istället mellan Dolan Spring och Juan. Där bakom finns Rawindski som en tänkbar skräll för de som vill gardera upp loppet. Hästen var nyligen tvåa i V75 på Momarken och ska vara ännu bättre nu enligt tränaren Veijo Heiskanen.
- Rawindski (V75-1) är minst lika bra nu som när han vann V75 förra vintern. Formen har aldrig varit bättre och han var jättebra som tvåa från ledningen senast. Hästen hade varit sjuk inför den starten och förlorade bara mot den som smög med i vinnarhålet. Han gick en 1.14-tid på den banan vilket var bra gjort, säger Veijo Heiskanen.
- Vi har haft bra träningsförhållanden senaste veckorna och hästen har tränat på och känns fin. Han kommer att gå framåt mycket med loppet i kroppen och förhoppningsvis vara ännu bättre nu.

Vill se hästen i ledningen
Rawindski har springspår (sju) och körs av Peter Ingves. Han är i skrivande stund lite betrodd och endast streckad på två procent av insatsfördelningen. Tränare Heiskanen tycker inte att man ska nonchalera hästen.
- Han är bättre än två procent och jag tycker inte att han är borta. Hästen är snabb ut bakom bilen men i voltstart har han tidigare galopperat och inte startat så många gånger i volt. Fast han har även gått felfritt i volt och vunnit. Vi får hoppas att Ingves får iväg hästen bra och jag ska säga till honom att köra i ledningen om han kommer dit.
- Han gick med skor och broddar senast och det var inga problem. Nu blir det vanlig vagn istället för jänkarvagn eftersom det är voltstart, säger Veijo.
Åby-tränaren har även Bigarrå till start i V75-4. Hästen vann näst senast (barfota runt om) men galopperade senast. Nu har hon spår fyra bakom bilen och körs av Henna Halme.
- Bigarrå (V75-4) är lite på gång men hon springer lite sämre med skorna på. Hon möter lite för tuffa hästar och jag tror inte att hon vinner. Jag är nöjd om hon kan tjäna hyggliga pengar.

Michael Carlsson, Kanal 75


Måndagens triumf tog Usain Henna i Nantes tillsammans med Richard Joly. Detta efter en häftig avslutning. Segertiden blev 1.14,0 över distansen ..


Måndagens triumf tog Usain Henna i Nantes tillsammans med Richard Joly. Detta efter en häftig avslutning. Segertiden blev 1.14,0 över distansen 3025 meter och den åttaårige hingsten stod med 25 meters tillägg. Förstapriset var 13 500 euro, tillika nästan 150 000 svenska kronor. Det här var Usain Hennas fjärde seger på fransk mark sedan augusti och tränar gör Jörgen Westholm som tog över hästen i somras. Totalt har Usain Henna sprungit in 2,8 miljoner kronor.

Franska superlöftet fortsätter att imponera
Det kördes även fina tävlingar på Vincennes under måndagen. Där vann återigen superlöftet Face Time Bourbon med Björn Goop i sulkyn. Sébastien Guaratos nya stjärna stod helt i en klass för sig och imponerade. Från ledningen vann den treårige hingsten retfullt enkelt på tiden 1.13,5 över distansen 2175 meter. Detta i Grupp II-loppet Prix Abel Bassigny. Förstapriset var 54 000 euro, cirka 580 000 kronor. Totalt har Face Time Bourbon sprungit in 2,3 miljoner kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Usain Henna har haft fina framgångar även i tidigare regi men hos Jörgen Westholm har åttaåringen fått en nytändning. Eft..


Usain Henna har haft fina framgångar även i tidigare regi men hos Jörgen Westholm har åttaåringen fått en nytändning. Efter seger i tävlingsdebuten för Rommetränaren bar det av till Frankrike och där har tre starter resulterat i en andraplats och två segrar. Lördagens triumf togs i Cagnes-sur-Mer med Gabriele Gelormini i sulkyn och var värd 152 362 kronor. Totalt har de fyra starterna för Jörgen Westholm inbringat 594 823 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-2 Svend Dyhrberg 2140/10 C 2 16.3 148
2017-11-23 2017-11-23 Åby-7 Svend Dyhrberg 2140/1 C 4 15.9 412
2017-10-28 2017-10-28 Jägersro Trav-12 Svend Dyhrberg 2140/7 C 6 16.3g 360
2017-09-27 2017-09-27 Åby-5 Svend Dyhrberg 2140/12 C 0 15.0 695
2017-09-12 2017-09-12 Axevalla-5 Svend Dyhrberg 2140/9 B 7 16.9 262
2017-09-02 2017-09-02 Jägersro Trav-4 Svend Dyhrberg 2140/3 D 3 15.9 242
2017-08-18 2017-08-18 Kalmar-6 Svend Dyhrberg 2140/1 B 1 16.0g 23
2017-08-01 2017-08-01 Jägersro Trav-7 Steen Juul 2140/6 C 0 19.0g 83
2017-06-13 2017-06-13 Jägersro Trav-3 Svend Dyhrberg 2140/4 C 0 g 188
2017-05-30 2017-05-30 Jägersro Trav-2 Svend Dyhrberg 2140/8 C 4 17.2g 81
2017-05-09 2017-05-09 Jägersro Trav-1 Svend Dyhrberg 2160/9 C 5 16.8 301
2017-04-19 2017-04-19 Åby-2 Thomas Uhrberg 2140/9 D 5 17.8 51
2017-04-03 2017-04-03 Halmstad-1 Svend Dyhrberg 2140/4 D 3 17.5 26
2018-12-28 2018-12-28 Åby-2 Svend Dyhrberg 1640/10 B 6 15.3 79
2018-12-13 2018-12-13 Åby-5 Svend Dyhrberg 2160/6 B 4 16.1 525
2018-12-03 2018-12-03 Halmstad-3 Svend Dyhrberg 2660/2 B 2 17.4 52
2018-11-19 2018-11-19 Halmstad-1 Svend Dyhrberg 2140/2 B 3 15.7 200
2018-11-06 2018-11-06 Jägersro Trav-4 Svend Dyhrberg 2160/4 B 0 g 164
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-4 Svend Dyhrberg 2140/6 D 0 16.1 421
2018-10-18 2018-10-18 Åby-6 Svend Dyhrberg 2640/4 D 0 16.7g 203
2018-05-23 2018-05-23 Åby-4 Svend Dyhrberg 2140/2 D 0 g 586
2018-05-04 2018-05-04 Kalmar-9 Svend Dyhrberg 2140/2 C 4 15.1 511
2018-03-26 2018-03-26 Halmstad-8 Svend Dyhrberg 2140/4 B 0 g 169
2019-06-03 2019-06-03 Halmstad-7 Svend Dyhrberg 1640/3 C 0 g 737
2019-05-16 2019-05-16 Åby-7 Christoffer Eriksson 2140/4 C 7 15.2 282
2019-05-07 2019-05-07 Jägersro Trav-9 Svend Dyhrberg 2140/4 B 3 15.6 132
2019-04-22 2019-04-22 Halmstad-10 Svend Dyhrberg 2640/1 C 0 g 627
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-8 Svend Dyhrberg 2140/5 D 0 15.1 1042
2019-03-26 2019-03-26 Jägersro Trav-9 Svend Dyhrberg 2140/12 B 0 15.2 588
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-6 Svend Dyhrberg 2160/9 B 4 16.0 436
2019-03-02 2019-03-02 Halmstad-3 Svend Dyhrberg 2160/13 D 0 14.9 1000
2019-02-22 2019-02-22 Åby-4 Stefan Söderkvist 2140/12 C 4 16.7 81
2019-02-08 2019-02-08 Kalmar-7 Svend Dyhrberg 2140/8 C 6 17.3 205
2019-01-26 2019-01-26 Kalmar-4 Torbjörn Jansson 2140/1 D 4 16.1 105
2019-01-09 2019-01-09 Åby-9 Svend Dyhrberg 2640/7 D 0 16.7 712ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se