Hector Sisu travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Hector Sisu travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Hector Sisu har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Hector Sisu har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Hector Sisu


V64 Xpress var tillbaka och omgången delades mellan Rättvik och Umåker. På Dala-banan fick publiken se Bold Knick ta sin femte raka seger..


V64 Xpress var tillbaka och omgången delades mellan Rättvik och Umåker. På Dala-banan fick publiken se Bold Knick ta sin femte raka seger, på mindre än två månader. Den 31 januari tvingades hästen till ett kvalificeringslopp efter att ha galopperat bort sig tre gånger i rad. Därefter påbörjades segerraden och i den femte avdelningen på V64 fullbordades ”staketet” med fem raka ettor. Ifrån ledningen höll han säkert undan för namnkunniga hästar som jagade förgäves från tilläggen. Gulddivisionshästen Born Unicorn sändes fram utvändigt om ledaren men var slagen in på upploppet. Ubiquarion Face spurtade godkänt till tredjeplatsen men åt Bold Knick fanns inget att göra. Tränar gör Ulf Stenströmer tillsammans med Jennie Hermansson som äger hästen. Segerkusken Ulf Ohlsson var imponerad.
– Det är en helt fantastisk utveckling på hästen. Det kunde man aldrig tro för några månader sedan. Jag körde i ett tempo som skulle passa honom, och göra det halvjobbigt för de andra, sa Ulf Ohlsson.

Kingslayer Pellini övertygade igen
Finalen av Umåker Cup med 75 000 kronor i förstapris avslutade V64. Favoriten Kingslayer Pellini tog hem segerchecken tillsammans med sin tränare Daniel Wäjersten. Han kördes till ledningen 1300 meter kvar och i sista sväng kom andrahandsfavoriten Vincent Cheri fram på utsidan och utmanade. Men över upploppet svarade Kingslayer Pellini enkelt och gled ifrån till en lätt seger. Det var hästens tredje seger på de fyra senaste starterna i hans nya regi hos Daniel Wäjersten. Segertiden blev 1.14,3/2140a för lillebrodern till bland annat Readly Express, Fabulous Pellini och Caddie Lisieux.
V64 blev favoritbetonad och sex rätt betalade 598 kronor. Fem rätt gav sju kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V64 och nästa omgång körs på måndag då det är Hagmyren som är värd för miljonspelet.

Power trea i comebacken
I ett lopp innan V64 tog sin början så gjorde Power comeback. Det var stjärnhästens första start på över ett år efter att ha tjänstgjort som avelshingst. Efter en lugn inledning så skickade Robert Bergh fram Power i ett huj över den första långsidan och tog sig snabbt fram utvändigt om den ledande Selmer I.H. Power tryckte sedan på under slutvarvet men började se slagen ut i slutsvängen. Selmer I.H. hade greppet i det längsta men fick ge sig på mållinjen mot en mycket vasst spurtande Hector Sisu som skrällde tillsammans med Mika Forss. Tränar det gör Petri Salmela och segertiden blev 1.12,9/2140a. Power noterade 1.13,1 som trea.

Michael Carlsson, Kanal 75


Daniel Redén är i första hand tränare och att hans namn dyker upp i en kuskmatch tillhör inte vanligheterna. Men på lördag..


Daniel Redén är i första hand tränare och att hans namn dyker upp i en kuskmatch tillhör inte vanligheterna. Men på lördag är han en av tolv kuskar som gör upp i två lopp i den femte upplagan av Arctic Challenge i Tomtens officiella hemstad Rovaniemi i finska Lappland.
- Hästarna kommer i andra hand denna gång. Men jag är slagen på förhand. Även om jag känner mig stark i gänget, säger Daniel Redén.
- Jag valde att tacka ja för att dom har lovat mig att jag ska få träffa Tomten. En dröm som går i uppfyllelse.
Travbanan Mäntyvaara är skådeplatsen där sju finska kuskar utmanas i Arctic Challenge av en trio från Sverige samt en fransman och en irländare: Kari Alapekkala, Petteri Joki, Kimmo Kemppi, Ville Koivisto, Olli Koivunen, Santtu Raitala och Hannu Torvinen försvarar de finska färgerna, Örjan Kihlström, Jorma Kontio och Daniel Redén de svenska, Yannick-Alain Briand de franska och Sean Kane de irländska.
Örjan Kihlström har två uppsittningar förutom de två i Arctic Challenge: Ewe’s Birthday (lopp 2), Mamas Little Devil (lopp 4, Arctic Challenge), Hector Sisu (lopp 5) och Boulder Vulcanus (lopp 7, Arctic Challenge).
Jorma Kontio kör totalt nio lopp under lördagen: Ainutkertainen (lopp 1), Jiminy Cricket (lopp 2), Midnight Kingstar (lopp 4, Arctic Challenge), Super Schissel (lopp 5), Diamond Lord (lopp 7, Arctic Challenge), Easy Come Easy Go (lopp 8), Mandela Zon (lopp 9), Helan (lopp 10) och Profiili (lopp 11).
Daniel Redén nöjer sig med de två loppen i kuskmatchen: Caballo de Pino (lopp 4, Arctic Challenge) och Ivar Journey (lopp 7, Arctic Challenge).
Tidigare vinnare i Artic Challenge: Antti Teivainen 2019, Petteri Joki 2020 och Santtu Raitala 2021 och 2022.

Startlista
Arctic Challenge, heat 1 (lopp 4)
2100 meter autostart
1. Mamas Little Devil - Örjan Kihlström
2. Springwind Lotta - Ville Koivisto
3. Blonde Wind - Sean Kane
4. Mr Dredd - Kimmo Kemppi
5. M.T.Neutron - Hannu Torvinen
6. Iron Queen - Olli Koivunen
7. Mr Huugo - Yannick-Alain Briand
8. Caballo de Pino - Daniel Redén
9. Natus Stella - Santtu Raitala
10. M.T.Special Girl - Kari Alapekkala
11. Midnight Kingstar - Jorma Kontio
12. Mr McCool - Petteri Joki

Arctic Challenge, heat 2 (lopp 7)
2100 meter autostart
1. Lavicii Boko - Petteri Joki
2. Exit Fastback - Kimmo Kemppi
3. Ivar Journey - Daniel Redén
4. Jerome di Quattro - Kari Alapekkala
5. Diamond Lord - Jorma Kontio
6. Chevy To The Levy - Sean Kane
7. Artie B.Zet - Santtu Raitala
8. Samaras K.M.E. - Ville Koivisto
9. Marttistrip - Hannu Torvinen
10. Boulder Vulcanus - Örjan Kihlström
11. Sagredo Hanover - Olli Koivunen
12. Ranch The Rock - Yannick-Alain Briand

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Grand Slam 75® avgjordes i Boden och omgången bjöd på två riktiga skrällar och det bäddade återigen för hög..


Grand Slam 75® avgjordes i Boden och omgången bjöd på två riktiga skrällar och det bäddade återigen för hög utdelning på Grand Slam 75®.
Redan i den inledande avdelningen skrällde det till rejält. Omgångens stora favorit Selmer I.H. fick oväntat ge sig för jätteskrällen Mr Golden Quick och Kari Alapekkala (bilden). Selmer I.H. fick ett avvaktande lopp av Micael Melander samtidigt som Hector Sisu drog på i högt tempo i ledningen. Mr Golden Quick smög med i rygg och när ledaren gav sig 500 meter före mål tog han över och ryckte åt sig flera längder och det höll hela vägen.
Micael Melander tog revansch bakom den andra riktiga överraskningen Bambus Jet som tackade för ett fint lopp och avgjorde kort före mål.
Ulf Ohlsson gav Beast ett perfekt lopp i rygg på favoriten Apeman i GS75-2 och Beast avgjorde lätt mitt på upploppet. Jaakko Alamäki och Leonas Yakira vann andra seger i rad på bara några veckor. Alamäki körde påpassligt till ledningen 1400 meter före mål och höll sedan säkert undan i GS75-6.

Favoriter som höll
En favorit som höll var Petri Salmelas Marttistrip som ledde varje meter av GS75-4 för Mika Forss.
Höll som hårt betrodd gjorde också Madelene Wiksténs Waybach W.F. som svarade för en mersmakande årsdebut. Ove A Lindqvist körde till ledningen efter 300 meter och via en snabb avslutning blev det en enkel seger.
Ledningen var också segerreceptet för Fyrkrafs och Jens Eriksson i som är stekhet för dagen. Detta var hans åttonde seger i år på drygt 30 starter.Sju rätt betalar 996 529 kronor, sex rätt 4 245 kronor och fem rätt 88 kronor.
Ett av dom vinnande systemen var inlämnat på OKQ8 i Jämjö och kostade 192 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Salmela har sin bas på Bodentravet men har även runt 30 hästar på Söderby Gård utanför Stockholm. Dessutom några f&a..


Salmela har sin bas på Bodentravet men har även runt 30 hästar på Söderby Gård utanför Stockholm. Dessutom några få hästar i Torneå, där han även har sin familj. Han har faktiskt kvar sin taxirörelse men nu enbart med en bil i trafik och utan att själv sitta vid ratten. Han har så mycket annat att göra. Som nu denna onsdag då han på hemmabanan Boden har tio hästar till start varav åtta inom V86-spelet. Dessutom ska han kvala fem tvååringar.

Idomenio Sisu är bästa chansen
Så här kommenterar Salmela sina V86-chanser:
- Ladybug Lara (V86-1) tappade formen i maj efter att ha haft en bra vinter. Hon är på väg tillbaka och känns kanonfin i jobben. Läget är trist och visst kan hon behöva en genomkörare trots allt.
- Backwood's Bentley (V86-3) har galopperat en del barfota och nu får skorna sitta på. Uppgiften ser tuff ut och vi siktar på en slant.
- Idomenio Sisu (V86-3) har tävlat mycket starkt. Är uppkollad efter senast och allt var bra. Jag har själv kört honom i jobb efter senast och han kändes mycket fin. Distansen tacklar han utan problem och det bör vara en utmärkt chans. Min bästa denna kväll.
- Backwood's Baddy (V86-6) har bättre form än vad raden visar. Han är blixtsnabb från start och kan spetsa trots läget. Han ska dock smygas. Senast blev det lite fel med löpningsförloppet.
- B.W.L.Ruthless (V86-7) har pausat. Tävlar bäst under höst- och vintersäsongen och vi siktar på slantar här. Lyckas det blir vi nöjda.
- Leave Your Sox On (V86-7) har inte vunnit lopp i år men också matchats tufft. Han har utvecklats av det och hade sparade krafter i mål i V75-finalen senast. Uppgiften här ser lämplig ut och det kan mycket väl vara dags för seger.
- Hector Sisu (V86-8) fick ett tuffare jobb i fredags och var bra då, Formen är god. Han fick sent fritt senast och hann inte fatta att han skulle öka. Nu får vi kanske chansen att dra propparna på honom och det kan ge bra effekt.
- Henry Flyer Sisu (V86-8) är en kanonhäst som kan bli riktigt bra. Han känns bara bättre efter genomköraren senast och jag är mycket nöjd. Han är nog rätt jämn med Hector Sisu.

Käraste Sisu sticker ut
Dina tvååringar som ska kvala? Hur ser det ut på unghästfronten och är det någon som utmärker sig lite extra?
- Jag har flera lovande tvååringar i stallet och vi har kört ett tiotal av dessa i 1.20-tempo i jobb över kort distans. De känns överlag fina och den som sticker ut mest heter Käresta Sisu. Hon är efter Face Time Bourbon och kvalar nu på onsdag. En spännande häst att följa.
Är du nöjd med stallets siffror och resultat i år?
- Vi hade en tuff vinter med en del dåliga träningsförhållanden. Framför allt i Stockholms-filialen. Sista tiden nu har varit mycket positiv och det ser bara bra ut. Det känns lovande.
Avslutningsvis, hur är läget med Makethemark och har ni någon start inplanerad?
- Han har varit riktigt fin och har inte varit trött i mål i de tre senaste starterna. Han känns bara bra efter senaste starten i Mikkeli och vi får se vad vi hittar för kommande uppgift för honom.

Ulf Nilsson, Kanal 75


I Elitloppet på Solvalla för två veckor sedan lyckades inte Alessandro Gocciadoro ta sig till finalen med Vernissage Grif efter en offensiv sat..


I Elitloppet på Solvalla för två veckor sedan lyckades inte Alessandro Gocciadoro ta sig till finalen med Vernissage Grif efter en offensiv satsning i sitt försök.
I helgen kom fuxen till Östersund som titelförsvarare i Jämtlands Stora Pris och hade inga problem att bärga förstapriset 700 000 kronor.
Visserligen hade man en hel del hjälp på vägen av konkurrenter. Ingen skugga ska dock falla över den åttaårige hingsten som var bra igen efter en sämre period.
Vernissage Grif inledde från ett bakspår och fick kliva på i tredjespår 700 meter från mål. I den sista kurvan sågs vinnaren i fjärdespår men var bara bäst den här dagen och länsade undan till seger med sex längder.
Kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro bjöd på en spektakulär segergest. Med armarna i vädret och de långa tömmarna i ena handen hälsade han publiken.
I vinnarcirkeln efter loppet lirkades det med vinnaren. Kunde Östersundstravet till och med vara Gocciadoros nya favoritbana?
- Ja… efter Solvalla så är det helt klart Östersund! kontrade Gocciadoro.
Vernissage Grif har inte varit som bäst i år och stallet har låtit hästen leta formen.
- Det finns inte ord för att beskriva den här fantastiska hästen. Nu har han haft en period då han inte varit helt till sin fördel. Men vi har tävlat honom med skor de två senaste loppen och det har funkat fantastiskt bra, sa Gocciadoro efter segern på tiden 1.12,7 över 2140 meter auto.

Rivigt i kallvädret
Östersundstravet hade otur med vädret efter två pandemiår som hållit publiken borta. Banan var inte som bäst och publiken kunde ha fått en bättre upplevelse av tävlingarna som delvis ansattes hårt av regn.
Huvudlöpningen Jämtlands Stora Pris blev emellertid mycket sevärd med körning på flera händer.
Stefan Melanders elitlopppsfemma Click Bait hade innerspåret och försvarade den positionen loppet igenom och utsattes för press i omgångar.
I starten ville Fredrik B Larsson till ledningen med Milliondollarrhyme men fick ge sig och kröp ner bakom Click Bait. Per Lennartsson var sedan på väg att släppa till loppets favorit Mister Hercules 1400 meter från mål. I momentet efter rullade Örjan Kihlströms häst över i galopp.
1300 meter kvar kom så Mika Forss upp på utsidan och satte press med Selected News. En slagen häst redan 1400 meter från mål medan Click Bait i stället höll urstarkt till tredjeplatsen.
Fredrik B Larsson snirklade sig loss med Milliondollarrhyme som sköt till i tredjespår genom slutkurvan till andraplatsen.

Dubbel till Gocciadoro
Alessandro Gocciadoro dubblerade på V75. Italienaren spår en mycket bra säsong i Sverige för Italienfödde Born to Run. Femåringen spelades till lördagens största favorit på V75 (72 procent) och tog en överlägsen seger.
I klassikern Storsjöpokalen (silverdivisionen) gick det undan den tunga banan till trots.
Efter en öppning i underkant 1.08 för täthästarna satte Mika Forss högsta fart med Hector Sisu och kuppade sig till ledningen 850 meter från mål och fick direkt en ledning med ett par längder.
Forss lät den femårige valacken hålla tempot uppe och försprånget räckte till knapp seger. Storfavoriten Gardner Show avslutade starkt och tog andraplatsen ett ”huvud” bakom vinnaren.
Petri Salmela tränar Hector Sisu som får högsta betyg för insatsen.
- Jag har känt i årets starter att han blivit bättre och bättre och senast gick han i mål med krafter kvar. Funderade därför på att köra lite offensivare den här gången, han var mycket bra, berömde Mika Forss femåringen som segrade på de under omständigheterna mycket fina 1.11,6 över 1640 meter auto.
Bergsåkertränaren Henrik Svensson hade en frisk Kalmar i nävarna i Sjunga Bests Minne och femåringen vann enkelt efter en stark sista kurva i spåren närmast före Ulvsåsen, också den hästen från Sundsvall. Favoriten L.Q.Widde tröttnade efter ett ryckigt lopp.

Lövdal säker på sin sak
- Frågan är om någon kusk haft en bättre chans på V75?
Andreas Lövdal stack ut hakan i lördagens tv-sändningar med storfavoriten Bentley Gar i lärlingsloppet Wångens Stora Ungdomspris.
Stoet kom i Timo Nurmos träning i april, och tog nu tredje segern i Sverige på lika många starter. Lövdal körde fram direkt från tillägget och lät den femåriga italienska överta ledningen på den sista bortre långsidan och sedan tackade storfavoriten för sig.
Östersundstränaren Oscar Berglund fick triumfera på hemmaplan med sitt team då Firefoot vann klass II-försöket enkelt efter tidig ledning för Magnus Djuse.
Berglund har haft sjuka hästar och vill helst glömma starten på 2022.
- Det har gått fruktansvärt dåligt. Men att få vinna så här på hemmaplan räddar upp allt, pustade Berglund.
Robert Bergh vann bronsloppet med L.L.Royal som tog sin tredje raka seger.
Sju rätt delade ut 4 424 kronor till 4921 system.

Mikael Wikner, Kanal 75


Tränarens resultat på V75, stallformen, kuskens resultat på V75 och form – kryddat med startspårens betydelse.Viktiga ingredienser ..


Tränarens resultat på V75, stallformen, kuskens resultat på V75 och form – kryddat med startspårens betydelse.
Viktiga ingredienser att ta hänsyn till när man analyserar lördagens sju avdelningar.
För oavsett hästarnas individuella kunnande finns det basala faktorer som gör dem till mer eller mindre troligare vinnare.
Det har vi tagit fasta på här och rankat de sju avdelningarna på V75 i jakten på lördagens jackpotmiljoner.

V75-1
Vi börjar med att titta på startspårens betydelse.
V75-1 avgörs över 1 640 meter autostart där segerprocenten på Umåker kompletteras med segerprocenten för riket i stort (minus spårtrappor och montélopp).

Segerprocent 1 640 meter autostart Umåker (hela landet)
Spår 1: 13 (10) = 11,5
Spår 2: 9 (11) = 10
Spår 3: 10 (11) = 10,5
Spår 4: 14 (14) = 14
Spår 5: 13 (15) = 14
Spår 6: 10 (10) = 10
Spår 7: 8 (8) = 8
Spår 8: 6 (7) = 6,5
Spår 9: 4 (6) = 5
Spår 10: 7 (7) = 7
Spår 11: 9 (7) = 8
Spår 12: 6 (4) = 5

Eftersom underlaget på Umåker bara innefattar 343 lopp (15 441 lopp för hela landet) så slår vi ihop resultaten och räknar snittet som poäng för utgångsläget.

Nästa steg är tränarna.
Vi gör det genom att kika på de historiska resultaten på V75 sedan 2005-01-01 och mäter därefter stallformen utifrån segerprocenten i alla lopp i år.

Tränare segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Håkan Berglund: 0 (17) = 7,5
Benny Christensen: 0 (4) = 2
Joakim Elfving: 8 (11) = 9,5
Jörgen Westholm: 7 (18) = 11
Jill Ivarsson: 0 (18) = 7,5
Daniel Wäjersten: 11 (24) = 13
Robert Bergh: 11 (25) = 13
Oscar Berglund: 11 (27) = 13
Sandra Eriksson: 21 (28) = 15
Hanna Forslin: 3 (12) = 7,5
Robert Bergh: 11 (25) = 13
Peter G Norman: 6 (6) = 6

För att få jämförbara resultat och att för inte någon faktor ska bli för avgörande sätter vi ett maxtak på 15 i varje kategori, räknar sedan ihop resultaten och delar med två.
Sandra Eriksson når alltså maximala 15 poäng som tränare.

Steg tre är att vi gör samma sak med kuskarna

Kuskar segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Björn Goop: 14 (16) = 14,5
Benny Christensen: 0 (8) = 4
Rikard N Skoglund: 5 (15) = 10
Jörgen Westholm: 8 (21) = 11,5
Jill Ivarsson: 0 (12) = 6
Daniel Wäjersten: 8 (19) = 11,5
Ove A Lindqvist: 3 (17) = 9
Magnus A Djuse: 11 (18) = 13
Sandra Eriksson: 9 (14) = 11,5
Hanna Forslin: 5 (9) = 7
Per Lennartsson: 9 (11) = 10
Örjan Kihlström: 15 (24) = 15

Även här införs ett maxtak på 15 vilket gör att Örjan Kihlström är ensam om att nå maximala 15 poäng.

Då räknar vi ihop resultaten till en ”ranking” enligt följande:

Ranking V75-1
4 Castor the Star (36,5)
6 Fabulous Pellini (34,5)
1 S.G.Flying Diaval (33,5)
9 Devils Tongue (33)
8 No Limit Express (32,5)
11 Geronimo Am (31)
3 Twigs Got U. (30)
7 Baby Boy (30)
5 A Knight’s Victory (27,5)
12 Anna Montana (26)
10 Västerboflashdance (21,5)
2 Prometheus (16)

Detta är alltså en ranking enbart byggd på förutsättningarna runt varje häst. Att försöka mäta deras individuella form och kapacitet med statistik är mer vanskligt så den biten får man försöka lösa på egen hand.

V75-2
Då gör vi samma sak i V75-2 som avgörs över 2 140 meter med voltstart.
Här exkluderar vi tilläggslopp och monté.

Segerprocent 2 140 meter voltstart Umåker (hela landet)
Spår 1: 12 (14) = 13
Spår 2: 13 (11) = 12
Spår 3: 10 (10) = 10
Spår 4: 8 (9) = 8,5
Spår 5: 8 (8) = 8
Spår 6: 9 (12) = 10,5
Spår 7: 14 (11) = 12,5
Spår 8: 8 (8) = 8
Spår 9: 7 (7) = 7
Spår 10: 8 (7) = 7,5
Spår 11: 12 (6) = 9
Spår 12: 2 (5) = 3,5

Underlaget på Umåker innefattar 372 lopp (12 124 lopp för hela landet) varför vi använder samma metod som med autostart och räknar från snittet.

Tränare segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Jan-Ove Olsen: 2 (13) = 7,5
Daniel Wäjersten: 11 (24) = 13
Hanna Olofsson: 4 (14) = 9
Robert Dunder: 6 (15) = 10,5
Björn Goop: 11 (14) = 12,5
Veera Vekola: 0 (17) = 7,5
Stefan Arvidsson: 6 (8) = 7
Oscar Berglund: 11 (27) = 13
Robert Bergh: 11 (25) = 13
Robert Bergh: 11 (25) = 13
Roger Nilsson: 6 (5) = 5,5
Jasmine Ising 13 (25) = 14

Veera Vekola har bara gjort en start som tränare i Sverige varför vi tagit hennes segerprocent från alla lopp i Finland i år istället. Resultat kring övriga tränare gäller enbart starter i Sverige.

Kuskar segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Jan Ove Olsen: 4 (11) = 7,5
Daniel Wäjersten: 8 (19) = 11,5
Hanna Olofsson: 3 (15) = 9
Robert Dunder: 5 (17) = 10
Björn Goop: 14 (16) = 14,5
Mika Forss 12 (11) = 11,5
Örjan Kihlström: 15 (24) = 15
Magnus A Djuse: 11 (18) = 13
Rikard N Skoglund: 5 (15) = 10
Per Lennartsson: 9 (11) = 10
Mats E Djuse: 6 (11) = 8,5
Ulf Ohlsson 10 (13) = 11,5

Ranking V75-2
2 Nils Zonett (36,5)
5 Bunch of Budgies (35)
7 Behind Lord (34,5)
8 Firefoot (34)
10 Dream Sensation (30,5)
9 Bara Mahara (30)
6 Frozen A.F. (29,5)
4 Västerbo Victorious (29)
12 Ferox Brick (29)
1 Mizai (28)
3 Bosse Bee (28)
11 Mellby Java (23)

V75-3

Segerprocent 2 140 meter autostart Umåker (hela landet)
Spår 1: 9 (9) = 9
Spår 2: 9 (11) = 10
Spår 3: 10 (11) = 10,5
Spår 4: 12 (13) = 12,5
Spår 5: 13 (13) = 13
Spår 6: 11 (10) = 10,5
Spår 7: 12 (9) = 10,5
Spår 8: 8 (8) = 8
Spår 9: 8 (7) =7,5
Spår 10: 8 (7) =7,5

Underlaget på Umåker innefattar 585 lopp (29 454 för hela landet).

Tränare segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Daniel Redén: 20 (44) = 15
Timo Nurmos: 16 (27) = 15
Björn Goop: 11 (14) = 12,5
Per Lennartsson: 10 (24) = 12,5
Gabriella Laestander: 3 (21) = 9
Daniel Wäjersten: 11 (24) = 13
Ola Åsebö: 1 (9) = 5
Anna Näslund 2 (18) = 8,5
Petri Salmela 4 (7) = 5,5
Rikard Lindh 4 (2) = 3

Dominanterna Daniel Redén och Timo Nurmos når båda maximal poäng.

Kuskar segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Örjan Kihlström: 15 (24) = 15
Magnus A Djuse: 11 (18) = 13
Björn Goop: 14 (16) = 14,5
Per Lennartsson: 9 (11) = 10
Samu Sundqvist: 10 (14) = 12
Daniel Wäjersten: 8 (19) = 11,5
Rikard N Skoglund: 5 (15) = 10
Mats E Djuse: 6 (11) = 8,5
Ulf Ohlsson 10 (13) = 11,5
Petter Lundberg 5 (10) = 7,5

Ranking V75-3
1 Don Fanucci Zet (39)
2 Antonio Trot (38)
3 Diamanten (37,5)
4 Nappa Scar (35)
6 Esprit Sisu (35)
5 Selmer I.H. (34)
7 Hard Times (25,5)
8 Noble Superb (25)
9 Makethemark (24,5)
10 Antonio Tabac (18)

V75-4

Segerprocent 2 140 meter autostart Umåker (hela landet)
Spår 1: 9 (9) = 9
Spår 2: 9 (11) = 10
Spår 3: 10 (11) = 10,5
Spår 4: 12 (13) = 12,5
Spår 5: 13 (13) = 13
Spår 6: 11 (10) = 10,5
Spår 7: 12 (9) = 10,5
Spår 8: 8 (8) = 8
Spår 9: 8 (7) =7,5
Spår 10: 8 (7) =7,5
Spår 11: 5 (7) = 6
Spår 12: 6 (6) = 6

Tränare segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Robert Bergh: 11 (25) = 13
Daniel Redén: 20 (44) = 15
Oskar J Andersson: 8 (23) = 11,5
Jörgen Westholm: 7 (18) = 11
Stefan Lundmark: 0 (20) = 7,5
Wilma Wallberg: 0 (13) = 6,5
Lars Wikström: 8 (24) = 11,5
Reijo Liljendahl 11 (22) = 13
Björn Goop: 11 (14) = 12,5
Susanne H Osterling 0 (0) = 0
Jasmiina Aho 0 (75) = 7,5
Sören Lennartson: 11 (8) = 9,5

Jasmina Aho har inte tävlat i Sverige i år varför hennes form också räknas på stallets starter i Finland.

Kuskar segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Magnus A Djuse: 11 (18) = 13
Örjan Kihlström: 15 (24) = 15
Oskar J Andersson: 6 (15) = 10,5
Jörgen Westholm: 8 (21) = 11,5
Ove A Lindqvist: 3 (17) = 9
Mats E Djuse: 6 (11) = 8,5
Per Linderoth 5 (11) = 8
Per Lennartsson: 9 (11) = 10
Björn Goop: 14 (16) = 14,5
Susanne H Osterling: 2(2) = 2
Rikard N Skoglund: 5 (15) = 10
Ulf Ohlsson 10 (13) = 11,5

Ranking V75-4
2 Bugatti Miles (40)
1 Condior (35)
4 Strong Heartbeat (35)
9 Shapes (34,5)
3 Readly Lavec (32,5)
8 Perpertuate (31)
7 Ellis Pride (30)
5 Eskimo Brother (29,5)
12 Just Celebration (27)
6 Mellby Hoffa (25,5)
11 Just A Flirt (23,5)
10 Walther På G. (9,5)

V75-5

Segerprocent 2 140 meter autostart Umåker (hela landet)
Spår 1: 9 (9) = 9
Spår 2: 9 (11) = 10
Spår 3: 10 (11) = 10,5
Spår 4: 12 (13) = 12,5
Spår 5: 13 (13) = 13
Spår 6: 11 (10) = 10,5
Spår 7: 12 (9) = 10,5
Spår 8: 8 (8) = 8
Spår 9: 8 (7) =7,5
Spår 10: 8 (7) =7,5

Tränare segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Petri Salmela 4 (7) = 5,5
Jörgen S Eriksson 3 (17) = 9
Caroline Forsner 0 (20) = 7,5
Daniel Wäjersten: 11 (24) = 13
Roger Nilsson: 6 (5) = 5,5
Stefan Melander 11 (7) = 9
Pär Ländin 10 (15) = 12,5
Stefan Arvidsson: 6 (8) = 7
Veijo Heiskanen: 12 (18) = 13,5
Daniel Redén: 20 (44) = 15

Veijo Heiskanen har inte startat någon häst i Sverige i år varför hans stallform bedöms på resultaten i Finland.

Kuskar segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Mika Forss 12 (11) = 11,5
Jörgen S Eriksson 7 (18) = 11
Stefan Johansson 8 (7) = 7,5
Daniel Wäjersten: 8 (19) = 11,5
Ulf Ohlsson 10 (13) = 11,5
Mats E Djuse: 6 (11) = 8,5
Magnus A Djuse: 11 (18) = 13
Per Lennartsson: 9 (11) = 10
Björn Goop: 14 (16) = 14,5
Örjan Kihlström: 15 (24) = 15

Ranking V75-5
10 Mister Hercules (37,5)
4 Rome Pays Off (37)
7 Axel Ruda (36)
9 Kurri Jari Boko (35,5)
2 Dollar Doc (30)
5 Nikita Sunrise (30)
6 Maesteraemon (28)
1 Hector Sisu (26)
3 Philomenia (25,5)
8 G.K.Justus (25)


V75-6

Segerprocent 2140 meter voltstart med tillägg hela landet
Spår 1: 15
Spår 2: 12
Spår 3: 11
Spår 4: 9
Spår 5: 10
Spår 6: 12
Spår 7: 10
Spår 1 tillägg: 11
Spår 2 tillägg: 10
Spår 3 tillägg: 10
Spår 4 tillägg: 8
Spår 5 tillägg: 7
Spår 6 tillägg: 9
Spår 7 tillägg: 10
Spår 8 tillägg: 5

Eftersom antalet lopp av denna typ på Umåker är för lågt för att få relevant statistik och uppgifterna måste sökas manuellt ur travfakta.se bygger siffrorna på ett urval som innefattar drygt 25 000 lopp i hela landet.

Tränare segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Mikael Cedergren 4 (6) = 5
Fredrik B Larsson 8 (13) = 10,5
Mika Haapakangas 11 (10) = 10,5
Tomas Pettersson 4 (9) = 6,5
Daniel Redén: 20 (44) = 15
Jörgen S Eriksson 3 (17) = 9
Lars Wikström: 8 (24) = 11,5
Reijo Liljendahl 11 (22) = 13
Daniel Wäjersten: 11 (24) = 13
Ann-Catrin Frisk: 0 (38) = 7,5
Fredrik Wallin: 5 (11) = 8
Oskar Kylin Blom: 14 (15) = 14,5
Björn Goop: 11 (14) = 12,5
Jan-Ove Olsen: 2 (13) = 7,5
Hanna Olofsson: 4 (14) = 9

Kuskar segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Peter Eriksson: 6 (5) = 5,5
Magnus A Djuse: 11 (18) = 13
Dwight Peters 0 (5) = 2,5
Tomas Pettersson 5 (6) = 5,5
Örjan Kihlström: 15 (24) = 15
Jörgen S Eriksson 7 (18) = 11
Per Linderoth 5 (11) = 8
Per Lennartsson: 9 (11) = 10
Daniel Wäjersten: 8 (19) = 11,5
Ove A Lindqvist: 3 (17) = 9
Emilia Leo 6 (13) = 9,5
Oskar Kylin Blom 7 (11) = 9
Björn Goop: 14 (16) = 14,5
Jan Ove Olsen: 4 (11) = 7,5
Hanna Olofsson: 3 (15) = 9

Ranking V75-6
5 Succession (40)
13 Miss Irma (36)
2 Cute and Charming (35,5)
9 Impala Am (34,5)
8 Black Magic Eyes (34)
6 Conrads Annette (32)
12 Staro Onyourmarks (30,5)
7 Gumman Sisu (29,5)
10 Liqufy’Em (26,5)
1 Isla Nga Hari (25,5)
11 Ies Juvel (25,5)
14 Krakas (25)
3 Special Topmodel (24)
15 La Norna (23)
4 Katrine Hill (21)


V75-7

Segerprocent 2 640 meter autostart hela landet
Spår 1: 8
Spår 2: 10
Spår 3: 11
Spår 4: 12
Spår 5: 12
Spår 6: 11
Spår 7: 9
Spår 8: 8
Spår 9: 7
Spår 10: 7
Spår 11: 8
Spår 12: 6

Även här är underlaget på Umåker för litet (44 lopp) varför vi går helt på siffrorna från hela landet som omfattar 3 843 lopp.

Tränare segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Timo Nurmos: 16 (27) = 15
Lars Wikström: 8 (24) = 11,5
Hanna Forslin: 3 (12) = 7,5
Jörgen Westholm: 7 (18) = 11
Oscar Berglund: 11 (27) = 13
Malin Åberg: 0 (0) = 0*
Oskar J Andersson: 8 (23) = 11,5
Nicklas Westerholm 9 (19) = 12
Sandra Eriksson: 21 (28) = 15
Jörgen Westholm: 7 (18) = 11
Reijo Liljendahl 11 (22) = 13
Petri Salmela 4 (7) = 5,5

*Malin Åberg har bara gjort tre starter som tränare så hennes statistik är egentligen inte relevant.

Kuskar segerprocent V75 (segerprocent 2022)
Örjan Kihlström: 15 (24) = 15
Per Linderoth 5 (11) = 8
Hanna Forslin: 5 (9) = 7
Jörgen Westholm: 8 (21) = 11,5
Magnus A Djuse: 11 (18) = 13
Ulf Ohlsson 10 (13) = 11,5
Oskar J Andersson: 6 (15) = 10,5
Nicklas Westerholm: 8 (21) = 11,5
Sandra Eriksson: 9 (14) = 11,5
Mats E Djuse: 6 (11) = 8,5
Per Lennartsson: 9 (11) = 10
Mika Forss 12 (11) = 11,5

Ranking V75-7
1 Amalencius B.B. (38)
5 Dwayne Zet (38)
4 Gardner Shaw (34,5)
9 Swagger (33,5)
8 Kalashnikov (31,5)
7 One Kind of Art (31)
11 The Bald Eagle (31)
2 Huddlestone (29,5)
10 Digital Dominance (26,5)
3 Xanthis Coktail (25,5)
12 Leave Your Sox On (23)
6 Dizzy River (22,5*)

Rankingen gör på intet sätt anspråk på att vara en slutgiltig bedömning av segerchansen för respektive häst. Det finns naturligtvis mängder av ytterligare saker att ta hänsyn till när man bedömer ett travlopp.
Men ibland kan det vara lätt att falla för en utrustningsändring eller en tränare som tror på seger när man ska hitta en spik på V75. Eller såga en häst helt efter en tveksam värmning.
Då kan det vara bra att ha en grundchans att utgå ifrån, en bild av hur trolig varje häst är att vinna rent statistiskt med de förutsättningar som bjuds på lördag.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-04 2019-12-04 Bergsåker-7 Ulf Eriksson 2140/2 D 1 15.7 141
2019-11-18 2019-11-18 Umeå-1 Krister Söderholm 1640/4 C 2 17.0 120
2019-09-24 2019-09-24 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 1640/6 C 4 17.4 86
2019-09-01 2019-09-01 Skellefteå-1 Antero Heinonen 1640/5 C 3 19.6g 41
2019-08-13 2019-08-13 Boden-1 Antero Heinonen 1640/2 C 2 20.7g
2020-11-08 2020-11-08 Eskilstuna-12 Erik Adielsson 2140/9 B 0 g 382
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-8 Erik Adielsson 2140/10 B 3 12.5 696
2020-09-07 2020-09-07 Mantorp-4 Ulf Ohlsson 2160/5 B 7 15.7 48
2020-08-19 2020-08-19 Solvalla-11 Ulf Ohlsson 1640/8 C 6 12.0 157
2020-07-16 2020-07-16 Bergsåker-6 Ulf Ohlsson 2140/10 B 1 13.6 23
2020-06-30 2020-06-30 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2140/5 B 2 14.4 83
2020-06-20 2020-06-20 Rättvik-6 Örjan Kihlström 2140/4 B 1 13.9 35
2020-05-29 2020-05-29 Solvalla-2 Ulf Ohlsson 2140/5 C 2 14.7 44
2020-05-06 2020-05-06 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/2 B 2 14.9 34
2020-04-10 2020-04-10 Färjestad-6 Ulf Ohlsson 2140/5 B 2 14.4 20
2020-04-01 2020-04-01 Bergsåker-1 Ulf Ohlsson 2140/5 C 1 14.7 73
2021-09-21 2021-09-21 Solänget-9 Ulf Ohlsson 2140/5 C 0 g 220
2021-09-09 2021-09-09 Gävle-6 Ulf Ohlsson 1640/1 C 4 11.4 300
2021-09-01 2021-09-01 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/5 B 3 13.5 128
2021-08-11 2021-08-11 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 1640/1 C 3 11.2 114
2021-07-28 2021-07-28 Boden-6 Ulf Ohlsson 2140/5 B 2 13.6 88
2021-07-14 2021-07-14 Visby-3 Ulf Ohlsson 2180/11 A 5 13.3 61
2021-06-16 2021-06-16 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/2 C 0 g 802
2021-05-30 2021-05-30 Solvalla-11 Ulf Ohlsson 1640/1 D 0 10.2 314
2021-05-05 2021-05-05 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/6 B 2 13.9 170
2021-04-08 2021-04-08 Örebro-8 Ulf Ohlsson 2100/1 B 0 14.7 40
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/2 B 2 13.4 68
2022-12-25 2022-12-25 Umeå-11 Mika Forss 2140/6 B 4 16.4 60
2022-11-10 2022-11-10 Boden-4 Mika Forss 2140/8 B str
2022-08-19 2022-08-19 Boden-5 Mika Forss 2140/6 C 1 12.9 14
2022-07-27 2022-07-27 Boden-10 Ulf Ohlsson 2140/5 B 0 g 39
2022-07-02 2022-07-02 Eskilstuna-8 Ulf Ohlsson 2140/3 D 4 12.2 164
2022-06-11 2022-06-11 Östersund-5 Mika Forss 1640/6 D 1 11.6 114
2022-05-14 2022-05-14 Umeå-9 Mika Forss 2140/1 C 3 13.3 239
2022-04-28 2022-04-28 Boden-6 Mika Forss 2140/9 B 2 13.8 51
2022-04-02 2022-04-02 Bergsåker-5 Mika Forss 2140/7 B 7 14.5 53
2022-03-24 2022-03-24 Umeå-7 Mika Forss 2140/4 A 1 13.6 94
2023-05-19 2023-05-19 Boden-2 Mika Forss 1640/6 B 0 14.6g 29
2023-05-13 2023-05-13 Umeå-7 Mika Forss 2140/9 C 7 14.7g 232
2023-04-28 2023-04-28 Umeå-6 Mika Forss 2140/4 D 1 12.9 223
2023-04-14 2023-04-14 Boden-6 Ulf Ohlsson 2140/9 C 0 16.0g 181
2023-02-24 2023-02-24 Boden-4 Mika Forss 2140/11 A 0 17.2g 15
2023-02-12 2023-02-12 Skellefteå-4 Mika Forss 1640/9 A 2 12.7 81
2023-01-29 2023-01-29 Boden-4 Mika Forss 2140/3 B 4 14.6 41ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se