Heartbeat travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Heartbeat travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Heartbeat har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Heartbeat har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Heartbeat


Det klassiska kraftprovet Harper Hanovers lopp med en miljon kronor till vinnaren rundade som vanligt av elitloppslördagen på Solvalla.En händel..


Det klassiska kraftprovet Harper Hanovers lopp med en miljon kronor till vinnaren rundade som vanligt av elitloppslördagen på Solvalla.
En händelserik dag med stor sport med två bröder Djuse i huvudroller som höll sig framme med flera segrar.
I trekilometersloppet satte sig Magnus A Djuse bakom Eric The Eel och gjorde allt rätt i en maximal styrning trots att han enligt egen utsago aldrig sett hästen tidigare.
På startfållan passade norske Magnus Teien Gundersen på att sno åt sig ledningen med betrodde Imperatur Am. Per Nordström fick en bra start med favoriten Kentucky River men fångades upp av ledaren och blev hänvisad till den krävande positionen utvändigt ledaren hela loppet.
Med två så pass bra hästar längst framme blev loppet ”låst” som det heter på travspråk. Under slutrundan tog Magnus A Djuse rygg på Aetos Kronos och Santtu Raitala som fick dra tåget i tredjespår.
Eric The Eel fick sitta kvar till 300 meter från mål. Först då drog Magnus A Djuse i högertömmen och med små medel skaffade han sig segergreppet i god tid före mål.
– Vi hade väl ingen riktigt taktik på förhand, men det är bara att smyga med. Såna här lopp brukar avgöras i spurten. Tomas Malmqvist är en riktigt bra tränare som kan det här med att ställa i ordning, sa Magnus A Djuse.
Under söndagen kör den 23-årige världskusken Timo Nurmos-tränade Brother Bill i Elitloppet.
– Spännande så klart. Synd med spår åtta men jag har inre gett upp! sa han som vinner med allt för dagen.
Tomas Malmqvist, tränaren som triumferade i Harper Hanovers lopp på lördagen, har den största delen av sin verksamhet förlagd till Frankrike där Eric The Eel oftast brukar husera i loppen.
– Han är kanske inte världens bästa häst men det är en fantastisk individ! sa Malmqvist.
Tapper tvåa loppets moraliske vinnare Kentucky River och trea Imperatur Am.
Per Nordström om Kentucky River:
–Min häst gör ett fantastiskt lopp som går sex svängar i andraspår och slår ledaren, men sedan kunde vi inte stå emot den som kom utvändigt.

Dagens insats i Lady Snärts lopp
Lördagens tävlingar på Solvalla bjöd på vackert väder och sport i absolut världsklass.
Som traditionen bjuder inleddes lördagens V75-finaler med Lady Snärts lopp för den högsta klassens ston där publiken fick bevittna dagens klart svettigaste prestation.
Italienskan Zeudi Amg, åttaårigt sto i träning hos Alessandro Gocciadoro, segrade efter en mäktig svepning av fältet i den sista kurvan.
Gocciadoro hamnade sist i fältet efter en tappstart och på den sista bortre långsidan satt italienaren sist i fältet med Zeudi Amg. 400 meter från mål lyftes hästen ut i fjärdespår och avfärdade ett klart meriterat gäng som ingenting!
Segern blev till slut smått överlägsen på tiden 1.10,2 över 1640 meter auto.
Alessandro Gocciadoro kunde höja armen i en segergest 75 meter från mål.
–  Det var nära galopp bakom bilen men sista 300 meterna gick otroligt fort. Hon har många kvaliteter. Hon går från alla positioner. Hon kommer att stanna i Sverige och tävla här, men jag vet inte vad som blir nästa start, sa Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln.

Det talas om Elitloppet...
Jörgen Westholm har en topphäst på gång i Castor the Star Senast på Umåker gav femåringen en av världens bästa hästar Francesco Zet en match och nu var han återigen ögonbrynshöjande bra efter ledning från start till mål.
Castor The Star sög i själv och lämnade konkurrenterna över upploppet och fullbordade en trippelseger för Mats E Djuse. Dagens största favorit spelad på 78 procent på V75.
Det talas om Elitloppet nästa år för hästen som nu vann bronsdivisionens final.
– Det känns i alla fall som att han kommer att duga bra i eliten så småning om. En fantastisk häst, sa Mats E Djuse som blivit ordinarie kusk på stjärnan.
Mats vann även klass I-finalen med Daniel Wäjerstens Heartbeat Thunder. Hästen tog här sin tredje raka seger sedan hästen kom i den nya regin. Wäjersten valde en annan häst i loppet och lämnade över Heartbeat Thunder till Mats E Djuse som suttit bakom vid samtliga segrar.
Alessandro Gocciadoro lät Dragons Bar kliva till ledningen men varvet från mål valde Djuse att köra fram utvändigt och syna favoriten. Fyraåringen var helt enkelt kusligt bra som kunde mata ner italienaren och vinna med huvud.
Segertiden 1.11,6 över 2140 meter auto! Stall Tornado äger framtidslöftet.

Kit Crown igen
Kit Crown var en av de mera betrodda hästarna i Diamantstoet och vann loppet efter att Ulf Ohlsson kört sig till ledningen efter 550 meter i femtonhästarsfältet.
Öystein Tjomsland fick överta träningen under fjolåret och samtliga sju segrar sedan dess har Kit Crown bärgat från ledningen.
– Hon var i fin författning när hon vann V75 senast uppe i Umeå också och det var tacksamt att hon fick ta över ledningen, sa Ulf Ohlsson.
Tidig galopp för favoriten Ultra Violet.
Readly Lavec travar upp i gulddivisionen för tränaren Oscar J Andersson och det stora ägargänget. Segern i silverdivisionen med en kvarts miljon till vinnaren blev kassaskåpssäker efter ledning hela vägen.
– Han är ju så fantastiskt snabb från start och vi fick stjäla loppet lite grand. Men jag förväntar mig att han ska komma i riktigt bra form under sommaren, ”hotade” Eskilstunatränaren.
Peter Untersteiner var tvungen att göra segergest efter mål med stallets Smile Silvio, knapp favorit spelad på 28 procent i klass II-finalen.
Oligark Tooma agerade hare i ledningen och blev för het. Efter 1.06,5 första 500 och 1.09,0 på varvet var det trötta ben 700 meter från mål. Johan Untersteiner-tränade Smile Silvio avslutade tungt från kön och vann med huvud och hals före Mellby Imperial med pappa Peter i sulkyn.
Idel fina insatser på V75 med den enda spelmässiga svårigheten i Harper Hanovers. Sju rätt på V75 betalade ut 6 794 kronor, sex rätt 76 kronor och i kolumnen för fem rätt lyste ordet jackpot.

Mikael Wikner, Kanal 75


Världens bästa travsport med årets roligaste V75.Men från vilka positioner brukar loppen vinnas under elitloppslördagen på Solv..


Världens bästa travsport med årets roligaste V75.
Men från vilka positioner brukar loppen vinnas under elitloppslördagen på Solvalla?
Vi har kikat på de tio senaste åren och kan konstatera att det lönat sig betydligt mer att vara offensiv än defensiv.
Vi räknar Harper Hanovers för sig och tittar på övriga 60 lopp som körts på V75 den här lördagen. Det handlar om STL-finaler samt två lopp för ston, precis som i år.
Och ser man till var vinnarna suttit varvet från mål är det påtagligt hur sällan de återfunnits längre bak på innerspår än i rygg ledaren.
Endast en gång har det hänt, när Hans G Eriksson skrällde till nästan 80 gånger pengarna med Topgear i klass I-finalen 2016. Då gick segervägen via femte inner och ut i fjärde utvändigt 700 kvar.
I övriga 59 lopp har vinnaren återfunnits aningen i spets, dödens, rygg ledaren eller längre bak i andraspår.
Här är vinnarnas positioner från V75 elitloppslördagen sedan 2013 med Harper Hanovers lopp borträknat.

Spets 21
Dödens 13
Rygg ledaren 4
Andra ytter 7
Tredje inner 0
Tredje ytter 6
Fjärde inner 0
Fjärde ytter 1
Femte inner 1
Femte ytter 2
Sjätte inner 0
Sjätte ytter 5
Övriga 0

Vi räknar om till procent och jämför med vinnande positioner för alla lopp på V75 sedan 2020, en uppgift som finns tillgänglig i Travfakta.

Vinnande positioner i procent
V75 elitloppslördagen (V75 totalt)

Spets 35 (42)
Dödens 22 (14)
Rygg ledaren 7 (7)
Andra ytter 12 (9)
Tredje inner 0 (3)
Tredje ytter 10 (8)
Övriga 15 (17)

Invändig resa 43 (56)

Att trava på innerspår är betydligt mindre gynnsamt under elitloppslördagen än vad det brukar vara och det som sticker ut mest är andelen dödensvinnare. I många fall har det handlat om tidiga avancemang från hästar som inlett i kön, men hunnit fram utvändigt ledaren inför slutvarvet.
Varför det varit så otroligt sällsynt med vinnare efter invändiga smygresor går förstås att spekulera i. En teori som ligger nära till hands är att jämnare fält gör att luckorna kommer mer sällan. En annan skulle kunna vara att innerspåret generellt är lite tyngre än övriga spår den här dagen.

Vad gäller Harper Hanovers lopp har ingen häst vunnit från ledningen sedan Nougat Ås 2013, de två andra vinnarna från startvolten är Platon Face som kördes fram utvändigt om ledaren medan Eelis smög i fjärde inner. Vad gäller övriga sju vinnare har samtliga gått med i tåget i tredjespår varvet från mål så tendensen att få vinnare travat på innerspår håller i sig även där.

Genomgång av omgången
Då går vi över om omgången där vi med hjälp av Travfakta och olika öppna databaser försökt gräva fram matnyttig information kring lördagens hästar.

V75-1
1 Filippa B.J.
har aldrig haft innerspår bakom bilen i Sverige. Hon har haft spår 2 vid tre tillfällen och spetsat i två av dessa, senast via 1.12,2 första 500 på Örebrotravet för fyra starter sedan.
2 Racing Brodda har spetsat i 2 av 4 starter från spår 2 bakom bilen och har vunnit 5 av 10 gånger hon travat i ledningen.
3 Imhatra Am är obesegrad från spets i sju starter i Sverige. Hon har bara spetsat i en av fem starter från spår 3.
4 A Perfect Dutchess har bara startat på svensk mark en gång, i vintras då hon var trea från spets bakom Faeza Zet och Nymke Brigadoon.
5 Zeudi Amg segrade i bronsfinalen den här helgen i fjol då hon bombade till spets från spår 8 och drog undan på 1.11,5/2 140 meter autostart. Det är enda gången hon kommit till spets på svensk mark där hon är segerlös i övriga fyra starter från startspåren 8, 9, 6 och 10 bakom bilen. Hon har vunnit 2 av 11 starter över medeldistans genom karriären, att jämföra med 23 av 46 på sprinterdistans. Det här blir hästens första start över sprinterdistans i Sverige.
6 Call Me Brodda har vunnit 6 av 12 gånger hon travat i spets i Sverige och brukar sällan släppa, men har aldrig nått ledningen i 17 starter från spår 6 eller längre ut bakom bilen i hemlandet.
9 Riet Hazelaar gör första starten i Sverige och körs av Dexter Dunn som kör sitt första lopp på svensk mark tidigare under lördagen. Tränaren Dion Tesselaar har 31 i segerprocent och ROI 137 efter 29 starter på svenska banor.
10 Sister Sledge har tagit 7 av sina 9 segrar i Sverige från spets och aldrig suttit längre bak i fältet än i rygg ledaren varvet från mål. I sin enda start från bakspår forcerades hon fram utvändigt ledaren efter 700 meter i stenhårt tempo och kroknade. Hon segrade på 1.09,1 i Fyraåringseliten den här helgen för två år sedan och har resultaten 4 st: 3-1-0 över sprinterdistans i Sverige, då hon travat i ledningen varje gång.

V75-2
1 Ultra Violet
har bara stått på startvolten vid tre tillfällen och aldrig haft spår 1. Hon har tappat mark och hamnat i kön från spår 2 respektive 7, samt körts fram utvändigt ledaren via tredjespår från spår 5. Hon travat iväg felfritt i samtliga åtta voltstartslopp och är obesegrad på två försök från ledningen. Hon ska tävla barfota bak för tredje gången i karriären.
2 Kit Crown spetsade från spår 2 i sin senaste start, har haft läget i voltstart vid fyra tillfällen och gått felfritt i samtliga. Hästen har vunnit 6 av 8 starter sedan Öystein Tjomsland tog över träningen och galopperat vid båda förlusterna.
4 Ballerina Indika har resultaten 6 st: 3-0-0 med jänkarvagn, att jämföra med 16 st: 3-4-0 med vanlig vagn som hon måste ha i voltstart. Hon körs av Åke Svanstedt för första gången.
6 Pam Trot har haft springspår på startvolten vid två tillfällen och hamnat i rygg ledaren båda gångerna.
7 Toscana Southwind gjorde debut för Troels Andersen i sin senaste start. Hon har haft springspår sex gånger och galopperat i en. Två av dessa har varit från startvolten då hon inte varit med i spetskörningen från början.
8 Future Sox är anmäld barfota runt om för första gången.
9 Classy Knox ska tävla barfota runt om för fjärde gången i karriären.
10 Queen ska tävla barfota runt om för fjärde gången i karriären.
13 Vilja T.Y.C. ska tävla barfota runt om för tredje gången i karriären.
15 Devs Daffodil är rutinerad när det gäller att starta från 40 meters tillägg över medeldistans och har segrat i 3 av 12 starter från 2 180 meter. Hon tävlade den här helgen i fjol och slutade då fyra i stoeliten efter en pigg spurt från fjärde inner.

V75-3
1 Friend of Elves
har haft innerspår bakom bilen en gång och fick då inleda i tredje inner för att tidigt gå ut i andra ytter på Solvalla i höstas. Hästen har aldrig travat i ledningen.
2 Heartbeat Thunder har gjort fyra starter för Daniel Wäjersten. Hästen har bara körts i spets en gång och var då fyra i tidigare regi.
3 Hipster K. är obesegrad i två starter med Linda Sedström.
4 Lincoln Abe Boko är obesegrad i ledningen i fyra starter sedan han kom till Hans Crebas.
5 Match’em är obesegrad i tre försök från ledningen.
6 Keystone Cash körs av sin tränare Bo Westergaard för första gången i Sverige. Stallet har vunnit 6 av 10 starter i Sverige sedan 15 maj.
8 Dragons Bar gör första starten i Sverige. Hästen tävlade barfota runt om vid vinsten på Vermo senast och har resultaten 5 st: 3-2-0 med den balansen i Italien. Hästen kom till Alessandro Gocciadoro inför årets säsong.
9 Kingslayer Pellini tävlade barfota runt om för första gången i Daniel Wäjerstens regi senast, hästen är segerlös på sex starter med den balansen.
10 Majah B. gör sin första start i Sverige. Gaute Lura är segerlös i 18 starter på svensk mark som tränare.
11 Demon är anmäld barfota runt om för första gången i Sverige. Hästen är obesegrad i två starter på den balansen i Italien.
12 El Vego Khalifa är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången.

V75-4
1 Working Class Hero
är obesegrad i fyra starter barfota bak och i tre starter från ledningen. Han har aldrig haft innerspår bakom bilen. Kusken Gabriele Gelormini var segerlös i sina första 18 starter i Sverige, men har vunnit 4 av de senaste 10 inklusive en dubbel på V75 den här dagen i fjol bakom Heliade du Goutier och Diablo de Vauvert.
2 Smile Silvio är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången. Hästen har aldrig tävlat med så tätt intervall som han gör nu.
3 Jackpot gick barfota runt om samt med jänkarvagn för första gången senast. Hästen körs av Örjan Kihlström för första gången. Kihlström har 22 i segerprocent med jänkarvagn på V75, att jämföra med 14 i vanlig sulky.
4 Kaxig In har tävlat med skor runt om i samtliga starter.
5 Oligark Tooma tävlade barfota runt om och kördes av Mika Forss för första gången vid vinsten senast.
6 Sir Express ska göra sin första start i Sverige. Tränaren Wolfgang Nimczyk har 28 i segerprocent totalt på svensk mark och 17 i segerprocent på V75.
7 Peter Pan tävlade barfota runt om för första gången vid segern senast och är nu anmäld att tävla med jänkarvagn för första gången.
9 Mellby Imperial har aldrig tävlat med så tätt intervall som han gör nu.
11 Patrick Palema gör sin första start på svensk mark där tränaren Anette Midtlyng har vunnit 3 av 20 starter.
12 Email har resultaten 3 st: 2-0-0 i jänkarvagn, att jämföra med 10 st: 0-5-0 i vanlig sulky.

V75-5
1 Twigs Honor
har haft innerspår bakom bilen vid sex tillfällen och blivit överflyglad varje gång.
3 Es Trenc är obesegrad från ledningen i sju starter på svensk mark, men vek sig i tät hemma i Norge i sin senaste start.
4 Castor the Star har gått i ledningen med barfotabalans vid sex tillfällen och var obesegrad så innan han åkte dit mot Francesco Zet i senaste starten. Han har inte lyckats nå spets i någon av tre starter från spår 4 bakom bilen. Han spetsade från innerspår, släppte till Fabulous Pellini och tog sistapengen i klass I-finalen den här helgen i fjol.
5 Laredo Boko har bara lyckats komma till spets två gånger i karriären och vunnit båda.
6 Inspiration ska tävla med jänkarvagn för första gången. Hästen är segerlös i nio starter under våren.
7 Heroine Darling tävlade med jänkarvagn för första gången i sin senaste start.
8 So Far Away Ås har tagit 6 av karriärens 7 segrar från ledningen.
11 Comes With Age tävlade barfota bak samt med jänkarvagn för första gången vid spetsvinsten senast.

V75-6
1 Karat River
kunde inte svara ut Sourire Frö i sin enda start från innerspår i Breeders’ Crown-finalen i höstas. Hästen har travat i ledningen vid fem tillfällen och vunnit samtliga.
2 Readly Lavec har resultaten 12 st: 10-2-0 från spets i Sverige och har frontat i sina sex senaste starter bakom bilen på svensk mark. Han släppte spets till Zeudi Amg och slutade fyra i bronsfinalen den här helgen i fjol.
4 L.A.Boko ska tävla barfota runt om för första gången i karriären. Han är obesegrad i fem starter i ledningen. Hästen slutade tvåa bakom Kentucky River i klass II-finalen den här helgen i fjol.
5 Behind Bars har forcerats till spets i alla sina tre starter från spår 5, varav två gånger efter första halvvarvspasseringen. Han har segrat i 7 av 9 starter från ledningen.
8 King of Everything har tävlat med kombinationen barfota runt och jänkarvagn två gånger, vann den första i överlägsen stil från spets och satt fast i den andra.
9 Hipster Am var trea bronsfinalen efter en pigg spurt från fjärde inner den här helgen i fjol. Han har resultaten 10 st: 8-1-0 över sprinterdistans, att jämföra med 16 st: 2-1-6 över medeldistans.
11 King Schermer vann sitt försök från samma utgångsläge på Jägersro. Michel F Rothengatter har 21 i segerprocent och skyhöga ROI 371 som tränare på 28 starter på svensk mark.
12 Falcon Eye har aldrig tävlat barfota runt om i Sverige.

V75-7
1 Boli You S.M.
ska tävla barfota runt om för första gången. Hästen har gått i ledning en gång i Sverige, vid tredjeplatsen på Bergsåker i februari.
2 Imperatur Am ska tävla barfota bak för andra gången i karriären.
3 Versace Face var med från startvolten i det här loppet och fjol och slutade oplacerad efter en strulig resa då han drogs bakåt från andra par utvändigt. Hästen har resultaten 9 st: 3-3-1 över distansen.
5 Velten Swarowski har segrat i 5 av 8 lopp då han tävlat barfota bak i Sverige.
6 Global Beware är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären, förra gången var i derbykvalet 2021 då han slutade trea bakom San Moteur och Global Badman i regi Johan Untersteiner. Han har tävlat barfota bak i sina tre senaste starter och är obesegrad på den balansen i Finland.
7 Gasolin har aldrig tävlat barfota runt om i Sverige.
8 Kentucky River segrade i klass II-finalen på 1.11,1/2 140 meter autostart den här helgen i fjol. Han har tävlat i voltstart sju gånger och haft springspår i en av dessa – från tillägg på Halmstad i mars i fjol då han tillsammans med Per Nordström inte alls prickade starten och hamnade först i andraspår som femtehäst runt första sväng i ett lopp där det bara stod en häst på startvolten.
9 Calle Crown har tävlat i princip uteslutande barfota runt om i Frankrike. På svensk mark har han bara gått med den balansen i 2 av 25 starter, vid femteplatsen i Hugo Åbergs Memorial samt vid segern i gulddivisionen på Mantorp i fjol. Han har segrat på 2 925 meter i Cagnes-sur-Mer samt över 2 875 meter på Vincennes.
10 Aetos Kronos har aldrig tävlat över tre kilometer. Han har vunnit 2 av 5 starter över 2 640 meter och slutade trea i Svenskt Travderby efter en sylvass spurt från femte ytter bakom Hail Mary och Don Fanucci Zet 2020.
11 Eric the Eel har resultaten 11 st: 2-3-1 och har aldrig varit sämre än femma felfri över distanser 2 850 meter och längre på fransk mark. Hästen har inte startat i Sverige sedan 2020.
12 Power har startat över tre varv en gång i Sverige och segrade då i St Leger på Åby som fyraåring på tiden 1.13,8/3 180 meter.
13 Fakir de Mahey var först i mål i ett överpacat lopp senast och hade förmodligen landat på 1.10,1/2 100 meter autostart, men blev diskvalificerad för orent trav. Hästen tävlade barfota bak då och hade tävlat barfota runt om i sju starter i rad före det. Mathieu Mottier red Florida Sport till seger i montéeliten i fjol, men har aldrig kört lopp i Sverige. Han har 10,6 i segerprocent som kusk i hemlandet.
14 Hatchet Man tränades tidigare av Philippa Allaire och är segerlös i sju starter för Charles-Antoine Mary i Frankrike. Mary har startat två hästar Sverige som tränare - Florida Sport i montéeliten i fjol samt Rapide du Bois som galopperade i Fyraåringseliten 2009 och har aldrig kört lopp i Sverige. Han har 6,4 i segerprocent som kusk i hemlandet.
15 Moni Viking har segrat i 5 av 7 starter över tre kilometer i Sverige och sprungit in 5,95 miljoner kronor i dessa. Bland segrarna finns Harper Hanovers lopp 2020 på världsrekordtiden 1.11,9/3 180 meter. I fjol slutade han fyra i detta lopp på 1.12,5.

Robin Johansson, Kanal 75


Guldbjörken, gulddivisionen, var dagens höjdpunkt när Umåker stod värd för V75® och det blev en enkel seger för andrahan..


Guldbjörken, gulddivisionen, var dagens höjdpunkt när Umåker stod värd för V75® och det blev en enkel seger för andrahandsfavoriten Global Badman som verkligen trivs i spets. Lördagens triumf var åttonde segern i livet från ledningen på åtta starter.
Power gjorde ett starkt lopp utvändigt ledaren och försökte utmana in mot upploppet men Global Badman försvarade sig enkelt och Daniel Wäjersten kunde sitta still när hans effektiva frontrunner gick ifrån på spänstiga ben sista biten.
- Badman ger sig inte från ledningen och jag hade en bra känsla hela vägen, sa Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.
Favoriten Brambling galopperade varvet kvar i andra utvändigt och galopp blev det även för tredjehandsfavoriten Very Kronos.
- Han tappade travet och trampade av sig en sko, eller så tappade han en sko och därför tappade travet. Jag vet inte riktigt vilket, sa kusken Örjan Kihlström om Brambling.

Dubbelseger för Wäjersten
Daniel Wäjersten kunde räkna in ytterligare en tränarseger på V75 då Heartbeat Thunder bara var bäst i V75-4 i händerna på Mats E Djuse.
Från tredje par utvändigt attackerade Heartbeat Thunder 700 kvar, fick vila lite i rygg genom slutsvängen och sedan avgjorde han enkelt via ny attack in mot upploppet.
- Det var lite kräm kvar också, så det var bra. Vann med tussarna kvar, sa Mats E Djuse.
Som grädde på moset blev Daniel Wäjersten själv tvåa med Kingslayer Pellini efter en rejäl avslutning och således dubbelseger för Bergsåkertränaren.

Uppvisning i Vårbjörken
B.W.Sture
bjöd på en uppvisning i Vårbjörken och tillsammans med Örjan Kihlström dominerade 14-oddsaren loppet en bit före konkurrenterna från start till mål. Jan-Olov Persson tränar vinnaren som kom i mål på nya banrekordet 1.20,5 över distansen 1 640 meter autostart.
- Han var väldigt laddad både i loppet och innan loppet. Han var verkligen på hugget, konstaterade Örjan Kihlström.
Favoriten Månlykke A.M. fick en tung resa först i andraspår och slutade sjua efter att ha tappat mycket över upploppet.
- Han var blek, otroligt blek, det var inget bra, konstaterade tränaren och kusken Gunnar Melander.

Fler spetsvinnare
Spets och slut var det även i V75-1 där Maybach W.F. aldrig var i förlustfara i händerna på Ove A Lindqvist. Madelene Wikstén tränar vinnaren.
- Det kändes bra hela tiden, konstaterade Ove A Lindqvist.
Samma framgångsrika taktik fick vi se i V75-6 där Ulf Ohlsson satt i ledningen på ”kör” med Kit Crown som höll sig i rätt gångart hela vägen efter två raka galopper och vann mycket enkelt. Öystein Tjomsland tränar vinnaren.
I V75-2 var det stenhårt i mål och målfotot visade att skrällhästen Oligark Tooma var före Jackpot. Mika Forss satt i segersulkyn och tränar 12-oddsaren gör Jevgeni Ivanov.
I V75-7 duellerade L.L.Royal i spets och Santos de Castella utvändigt och det tackade Frodo S. för då luckan kom från rygg ledaren dryga 100 meter före mål. Björns Goops häst växlade tempo på bara några steg och speedade till en enkel seger.
Sju rätt gav 496 921 kronor till 133 vinnare. Sex rätt gav 1 898 kronor och fem rätt 172 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


När V75 drar norröver brukar Daniel Wäjersten vara i huvudrollen.Lördagens dubbeljackpot på Umåker är inget undantag.Fö..


När V75 drar norröver brukar Daniel Wäjersten vara i huvudrollen.
Lördagens dubbeljackpot på Umåker är inget undantag.
Först ut från stallet är segermaskinen 7 Chitchat (V75-7) som fick vidkännas karriärens fjärde förlust då han spurtade in som tvåa i första starten på tre månader.
- Han borde bli lite spänstigare med det loppet. Det känns väl allmänt positivt tycker jag, säger Wäjersten om hästen som startar från springspår, något han inte haft sedan tävlingsdebuten. Frågan är hur han kan utnyttja det?
- Det är ingen supersnabb häst, men han är inte dålig ut heller. Han lär säkert öppna medel för klassen, det tror jag. Vi får se hur det löser sig.
Hur ser du på att det är långt distans?
- Det känns som ett plus, det tycker jag.
Andra starten efter ännu längre uppehåll blir det för 3 Global Badman (V75-3) som från bakspår fick nöja sig med fjärdepriset. Den här gången drog han ett mer fördelaktigt starspår invändigt om förmodade favoriten 4 Brambling.
- Jag tyckte att han gjorde ett bra lopp, sedan är han alltid lite missgynnad av att hamna ute i spåren. Jag tyckte att han hade bra fart över mål. Han hade inte startat sedan oktober så med den piprensaren borde han vara förbättrad, säger Wäjersten vars häst är obesegrad i sju starter från ledningen.
- Han är rapp från början. Han är startsnabb för klassen. Sedan är det inte så lätt att ta längder på snabba hästar och likadant är det inte så lätt att ta en längd på honom. Det är klart att han borde kunna få en bra position.
Bra känsla på honom?
- Ja, jag tycker det.

”Mycket högre segerchans”
I V75-4 väljer Wäjersten att köra 8 Kingslayer Pellini före 2 Heartbeat Thunder.
- När Mats vann med Heartbeat senast så känns det bra att han kör den och jag kör Kingslayer. Han var väldigt nöjd med hästen och ville gärna köra honom igen.
- Kingslayer känns ganska bra. Han står lite hårt inne i klassen, han är lite grön. Han gick precis över i förra loppet och det är alltid lite tufft att gå upp en klass, men han känns bra i träningen i alla fall.
Har inte Kingslayer kapacitet för att ha mer pengar på kontot?
- Jo, det har han. Han kvalade nästan in till kriteriet i fjol, så det är en kapabel häst.
Blir det barfota runt om?
- Om banan blir bra och värmningen är bra känns bra blir det så.
Är du rädd för stallkamraten och Mats E Djuse?
- Ja. Nu vet jag inte streckprocenten, men med tanke på startspåret så har Heartbeat en mycket högre segerchans än vad Kingslayer har.
Årsdebut handlar det om för stochampionatsvinnaren 15 Great Skills som ställs mot stallkamraterna 12 Invidia och 8 Havannah Line i V75-6.
- Det är tuffa förutsättningar med dubbla tillägg. Hon kommer att tävla med skor, öppet huvudlag och fast bomull. Hästen är väldigt bra, men det är tuffa förutsättningar den här gången. Jag känner mig ganska trygg i att ta ett sådant lopp. Då kan man välja taktik efter hur det känns när man är osäker på formen.
Hårt betrodd blir även Invidia som kommer från tre raka segrar.
- Hon har överraskat och varit väldigt bra varenda gång. Hon har fin form och gör bra lopp så det är klart att hon startar med vinstchans.
Är hon missgynnad av att tävla med vanlig sulky?
- Lite missgynnad. Hon höjde sig ett snäpp på jänkarvagnen.
Sist ut är 11 L.A.Boko som hunnit få tre lopp i kroppen efter vinterträningen och närmast kommer från en tredjeplats på V75.
- Han är lite missgynnad när han hamnar i de bakre regionerna, han ska helst ha tätkänning. Det är en väldigt bra häst, men lite sämre bakifrån. Eller när han inte är med i främre träffen när det ska avgöras. Det är ingen långspurtare.
Är toppformen nära?
- Han gjorde ett bra lopp senast. Det känns helt okej i träningen, han borde vara 90-95 procentig.

Kanal 75


 Sjua respektive femma i de båda försöksloppen.Julia Smedman fick vänta till nionde kusk innan hon kunde välja Strong Heartbeat s..


 Sjua respektive femma i de båda försöksloppen.
Julia Smedman fick vänta till nionde kusk innan hon kunde välja Strong Heartbeat som vapenbroder i finalen av anrika lärlingsmatchen Travrondens Guldklocka, som körts sedan 1957.
Men det slutade i succé.
Strong Heartbeat, som tränas av Jörgen Westholm, kunde bida sin tid nere i kön i en rivig final som avverkades i uppskruvat tempo. Därifrån löste det sig perfekt genom sista kurvan och vinnarekipaget kopplade ett säkert grepp en bit in över upploppet.
Tvåa i finalen slutade Felicia Molin med Rally Inge och trea Tom Johansson med Comes With Age.
– Det är mycket känslor, de känns jättestort. Det var ju några av hästarna i finalen som man ville ha, men han var verkligen en av dem, så jag var glad att han fanns kvar. Det känns jätteskönt att vinna det här, det har gått så trögt i år, men nu fick man ett kvitto på att man gör något rätt, sa Julia Smedman.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Svenskt Travderby, uttagning 12640 auto1. Swish the Cash – Adrian Kolgjini2. Francesco Zet – Örjan Kihlström3. Indy Rock – Joh..


 Svenskt Travderby, uttagning 1
2640 auto
1. Swish the Cash – Adrian Kolgjini
2. Francesco Zet – Örjan Kihlström
3. Indy Rock – Johan Untersteiner
4. Diamant Sensation – Rick Ebbinge
5. L.A Boko – Daniel Wäjersten
6. Atomic Face – Oskar Kylin Blom
7. Manual Flight – Conrad Lugauer
8. Decathlon – Jorma Kontio
9. Parveny – Magnus A Djuse
10. Corazon de B. – Per Lennartsson
11. Lorenzo Boko – Mats E Djuse
12. Farfars Dream – André Eklundh

Svenskt Travderby, uttagning 2
2640 auto
1. Iznogoud Am – Björn Goop
2. Con Crowe – Michael Nimczyk
3. Grappa Boy – Christoffer Eriksson
4. Lee Harvey Bros – Örjan Kihlström
5. Maybach W.F – Ove A Lindqvist
6. Immigrant Am – Ulf Ohlsson
7. Ikaros Sisu – Thomas Uhrberg
8. Doldis – Mats E Djuse
9. Declan – Daniel Wäjersten
10. Beat Generation – Jörgen Westholm
11. Global Cashflow – Johan Untersteiner
12. Gambino Brick – Oskar J Andersson

Svenskt Travderby, uttagning 3
2640 auto
1. Global Concept – Jörgen Westholm
2. Icouldbetheone – Örjan Kihlström
3. King of Djazz – Joakim Lövgren
4. Imperatur Am – Magnus Teien Gundersen
5. Power Doc – Åke Lindblom
6. Wingait Leif – André Eklundh
7. Django Silver – Ulf Ohlsson
8. Mellby Joker – Daniel Wäjersten
9. Hobart – Carl Johan Jepson
10. Invisible Sun – Adrian Kolgjini
11. Conch on Inn – Rikard N Skoglund
12. Mellby Jinx – Erik Adielsson

Svenskt Travderby, uttagning 4
2640 auto
1. Izor Sisu – Örjan Kihlström
2. J.S Peaky Blinders – Anders Svanstedt
3. Rampant – Adrian Kolgjini
4. Dowhatyoudodowell – Jeppe Juel
5. Edibear – Stefan Persson
6. Ninepoints Lasse – Björn Goop
7. Braddock – Fredrik Persson
8. Mamaneedshismoney – Kevin Oscarsson
9. All In Face – André Eklundh
10. Larry Wood – Joakim Lövgren
11. Donizetti – Magnus A Djuse
12. Felix Orlando – Per Nordström

Svenskt Travderby, uttagning 5
2640 auto
1. Notorious Zon – Victor Rosleff
2. Aquarius Face – Adrian Kolgjini
3. Without A Doubt – Martijn de Haan
4. I Love You Sisu – Ulf Ohlsson
5. Kagan – Robert Bergh
6. Ruger – Erik Lindegren
7. Lulius Boko – Björn Goop
8. Run N’Cola – Magnus A Djuse
9. Roll Control – Jörgen Westholm
10. Sourire Frö – Erik Adielsson
11. Vince Nice – Johan Untersteiner
12. Lucky Guy Boko – Joakim Lövgren

Svenskt Travderby, uttagning 6
2640 auto
1. Black Fire – Björn Goop
2. Nugget Zon – Marcus Lindgren
3. Kentucky River – Per Nordström
4. Mister Invictus – Per Lennartsson
5. Mustang Racer – Robert Bergh
6. Idomenio Sisu – Ulf Ohlsson
7. Inspiration – Joakim Lövgren
8. Akilles Face – Adrian Kolgjini
9. Kövras Joker – André Eklundh
10. Castor the Star – Jörgen Westholm
11. Weather Chart – Markus B Svedberg
12. Icon Mearas – Magnus A Djuse

Derbystoet, uttagning 1
2140 auto
1. Jump In – Robert Bergh
2. Valeraine – Kevin Oscarsson
3. Alice E. – Dwight Pieters
4. Great Skills – Daniel Wäjersten
5. Roubine – Björn Goop
6. Black Magic Eyes – Per Lennartsson
7. Donna Summer – Carl Johan Jepson
8. Faeza Zet – Örjan Kihlström
9. Island Smart – Peter Ingves
10. Global Creation – Johan Untersteiner
11. Edima – Jorma Kontio
12. Indira Split – Magnus A Djuse

Derbystoet, uttagning 2
2140 auto
1. Kung Fu Lady – Björn Goop
2. Rihanna W.I – Jorma Kontio
3. Iliade – Joakim Lövgren
4. Biscuit – Thomas Uhrberg
5. Filippa B.J – Thorsten Tietz
6. Italy Mearas – Rick Ebbinge
7. Affinity Face – Adrian Kolgjini
8. Imhatra Am – Mats E Djuse
9. Ivory Am – Per Nordström
10. Okira Bo – Michael Nimczyk
11. Vinci Love – Jörgen Westholm
12. Florence Ima – Per Lennartsson

Derbystoet, uttagning 3
2140 auto
1. Adorable Face – Adrian Kolgjini
2. Glorius Rain – Flemming Jensen
3. Chatty Kronos – Johan Untersteiner
4. Gone – Kevin Oscarsson
5. Glamorous Rain – Örjan Kihlström
6. Polar Operation – Ulf Ohlsosn
7. Olga Tooma – Stefan Persson
8. Invidia – Daniel Wäjersten
9. Isabelle Sisu – Mats E Djuse
10. Global Collection – Carl Johan Jepson
11. Isabelle Cash – Magnus A Djuse
12. Bright Crystal – Björn Goop

Derbystoet, uttagning 4
2140 auto
1. Senorita Tokio – Ulf Ohlsson
2. Losch Boko – Björn Goop
3. Hard Landing – Per Lennartsson
4. Islay Mist Sisu – Per Nordström
5. I’m All In – Adrian Kolgjini
6. Faith Trot – Rick Ebbinge
7. Felicia Zet – Daniel Wäjersten
8. Lacille Boko – Magnus A Djuse
9. Dino Cream – Mats E Djuse
10. Wilma Töll – Thomas Uhrberg
11. Elena K.J – Robert Bergh
12. Deborah S.H – Fredrik Persson

Derbystoet, uttagning 5
2140 auto
1. Peak Princess – Joakim Lövgren
2. Kashmir River – Petter Lundberg
3. Cintra – Robert Bergh
4. Swept Wing – Örjan Kihlström
5. Darlington Fame – Markus Niklasson
6. Ninepoints Candy – Jörgen Westholm
7. Sangria Pellini – Michael Nimzcyk
8. A Perfect Face – Adrian Kolgjini
9. Good Vibes – Per Nordström
10. Miss Imperatrice – Jorma Kontio
11. Enfin Pastis – Preben Sövik
12. Västerbo Maharani – Mats E Djuse

Derbystoet, uttagning 6
2140 auto
1. Don’t Ask Me – Petter Lundberg
2. Heartbeat Julie – Ulf Ohlsson
3. Mirci A’Lir – Magnus A Djuse
4. Lara Boko – Mika Forss
5. Global Chit Chat – Joakim Lövgren
6. Lady L.L – Per Nordström
7. Impala Am – Daniel Wäjersten
8. Lilliannes Love – Johan Untersteiner
9. Unfair – Markus B Svedberg
10. Perfume – Björn Goop
11. Laferrari Dimanche – Örjan Kihlström
12. Bird Lane – Robert Bergh

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-14 2017-12-14 Östersund-6 John Östman 2140/1 D 1 19.1 48
2017-11-23 2017-11-23 Bergsåker-6 Susanne H Osterling 2160/3 D str
2017-11-10 2017-11-10 Umeå-2 Susanne H Osterling 2160/12 D 0 22.6g 383
2017-10-26 2017-10-26 Östersund-2 John Östman 2140/1 B 5 20.3g 131
2017-09-14 2017-09-14 Dannero-7 John Östman 2640/2 D 0 21.2g 133
2017-08-29 2017-08-29 Östersund-1 Ingvar Nyberg 2140/12 B 4 19.2 152
2017-08-19 2017-08-19 Umeå-5 Ingvar Nyberg 1640/11 D 3 16.9 233
2017-07-30 2017-07-30 Dannero-1 Ingvar Nyberg 2140/6 D 6 19.5g 261
2017-07-20 2017-07-20 Bergsåker-1 Ingvar Nyberg 2140/4 C 7 23.0g 333
2017-07-03 2017-07-03 Bollnäs-1 Ingvar Nyberg 2140/1 C 0 g 379
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-1 Kaj Widell 2640/1 C 0 85
2018-10-30 2018-10-30 Solvalla-8 Kaj Widell 2640/6 D str
2018-10-12 2018-10-12 Umeå-7 John Östman 2140/10 B 0 17.0g 222
2018-09-26 2018-09-26 Solvalla-8 Kaj Widell 2140/12 B 0 17.3 163
2018-09-10 2018-09-10 Dannero-2 Kaj Widell 2140/1 A 0
2018-06-22 2018-06-22 Hagmyren-9 Kaj Widell 3180/8 A 0 g 94
2018-06-12 2018-06-12 Solvalla-8 Kaj Widell 2640/8 B 0 16.2 297
2018-05-21 2018-05-21 Bergsåker-8 Kaj Widell 2140/2 B 1 14.6 39
2018-05-09 2018-05-09 Solvalla-6 Kaj Widell 1640/10 D 5 12.7 123
2018-04-20 2018-04-20 Umeå-11 Kaj Widell 2140/8 B 0 22.4g 30
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-6 Kaj Widell 2140/13 A 2 15.6 53
2018-03-28 2018-03-28 Solvalla-5 Kaj Widell 2640/4 C 1 18.1 36
2018-03-11 2018-03-11 Östersund-6 John Östman 2640/1 D 3 17.6 232
2018-01-31 2018-01-31 Bergsåker-2 Ingvar Nyberg 2140/3 D 0 g 334
2018-01-24 2018-01-24 Bergsåker-3 Ingvar Nyberg 2140/10 D 0 21.8g 210
2019-11-07 2019-11-07 Bergsåker-7 Jill Ivarsson 2640/5 B 0 17.2 98
2019-10-30 2019-10-30 Bergsåker-9 John Östman 1640/2 D 0 g 283
2019-10-16 2019-10-16 Solvalla-9 Kaj Widell 3140/10 D 0 16.9 692
2019-10-02 2019-10-02 Bergsåker-9 John Östman 2140/14 D 5 14.1 424
2019-08-18 2019-08-18 Hagmyren-7 Kaj Widell 2160/14 B 0 17.3 57
2019-07-30 2019-07-30 Umeå-4 John Östman 2140/9 B 3 14.4 55
2019-07-16 2019-07-16 Hagmyren-4 Kaj Widell 2160/8 C 1 15.5 94
2019-05-16 2019-05-16 Bergsåker-6 Rikard N Skoglund 1640/4 C 0 g 56
2019-05-08 2019-05-08 Bergsåker-9 Rikard N Skoglund 2140/6 D 0 g 134
2019-04-23 2019-04-23 Solvalla-7 Kaj Widell 2640/7 C 0 17.0g 72
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-6 Kaj Widell 2640/3 C 0 g 51
2019-03-15 2019-03-15 Solvalla-3 Kaj Widell 2140/12 B 1 15.3 82
2019-03-06 2019-03-06 Solvalla-10 Kaj Widell 1640/1 C 0 g 100
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-8 Kaj Widell 2140/5 C str
2019-01-29 2019-01-29 Bergsåker-2 Kaj Widell 2640/9 B 1 15.8 87
2019-01-15 2019-01-15 Bollnäs-1 Kaj Widell 2160/13 B 5 16.6 171
2020-12-18 2020-12-18 Boden-6 Ove A Lindqvist 2640/6 D 0 19.0 34
2020-12-09 2020-12-09 Bergsåker-5 Jill Ivarsson 2160/13 C 0 18.9g 256
2020-09-01 2020-09-01 Solänget-2 Jill Ivarsson 2680/10 D 0 19.3g 62
2020-08-02 2020-08-02 Bollnäs-5 Lena Fritz 2140/3 C 0 g 40
2020-07-21 2020-07-21 Bergsåker-1 Jill Ivarsson 2140/6 C 6 15.5 365
2020-05-26 2020-05-26 Dannero-9 Jill Ivarsson 2140/2 C 0 g 518
2020-04-17 2020-04-17 Umeå-10 Lena Fritz 1640/8 B 0 g 20
2020-04-03 2020-04-03 Solvalla-7 Magnus A Djuse 2140/2 C 0 g 112
2020-03-21 2020-03-21 Bergsåker-9 Jill Ivarsson 1640/11 D 7 12.6 517
2020-02-29 2020-02-29 Bergsåker-1 Lena Fritz 2140/6 C 1 15.2 32
2020-02-19 2020-02-19 Bergsåker-2 Amanda Hedlund 1640/5 C 4 14.3 43
2020-01-29 2020-01-29 Bergsåker-7 Jill Ivarsson 2640/5 C 5 16.8 160
2020-01-08 2020-01-08 Bergsåker-5 Jill Ivarsson 2140/14 A 1 18.5 28
2021-10-23 2021-10-23 Umeå-3 Erica Guldhag 2160/4 C 6 20.6 43
2021-10-12 2021-10-12 Bergsåker-1 Jill Ivarsson 2160/5 C 0 g 172
2021-08-13 2021-08-13 Umeå-4 Ingvar Nyberg 2140/14 D 0 19.3g 1474
2021-07-08 2021-07-08 Bergsåker-7 Ingvar Nyberg 2140/2 D 0 14.3 881
2021-06-24 2021-06-24 Dannero-8 Ingvar Nyberg 1640/12 D 0 14.5 913
2021-05-18 2021-05-18 Dannero-10 Ingvar Nyberg 2140/14 D 0 21.1g 552
2021-04-20 2021-04-20 Dannero-4 Jill Ivarsson 2160/9 D 0 22.5g 742
2021-04-05 2021-04-05 Hagmyren-6 Kaj Widell 3140/6 D 0 g 1011
2021-03-26 2021-03-26 Umeå-5 Ove A Lindqvist 2140/6 D 0 21.7g 240
2022-03-22 2022-03-22 Bergsåker-6 Jill Ivarsson 2180/12 C str
2022-03-01 2022-03-01 Gävle-7 Jill Ivarsson 2640/12 D 3 15.9 488
2023-11-30 2023-11-30 Bergsåker-6 Ingvar Nyberg 2140/13 D 0 17.9g 711
2023-11-09 2023-11-09 Bollnäs-4 Hans Bergh 2140/6 D 0 22.4g 598
2023-08-24 2023-08-24 Bollnäs-9 Kaj Widell 2140/6 D 0 16.1 410
2023-08-07 2023-08-07 Bergsåker-8 Ingvar Nyberg 2140/13 D 4 15.9 196
2023-06-08 2023-06-08 Bollnäs-3 Malin Strinnlund 1640/11 C 0 15.9g 228
2023-05-29 2023-05-29 Östersund-8 Jill Ivarsson 1640/11 B 8 17.6g 74
2023-04-25 2023-04-25 Bergsåker-5 Jill Ivarsson 2640/11 D 0 g 112
2023-04-08 2023-04-08 Dannero-8 Jill Ivarsson 2160/9 C 7 18.9g 108
2023-03-20 2023-03-20 Gävle-9 Kaj Widell 2640/7 D 0 17.0 544
2023-02-26 2023-02-26 Bergsåker-9 Jill Ivarsson 2640/1 D 5 15.8 518
2023-02-07 2023-02-07 Bergsåker-8 Jill Ivarsson 2140/11 B 5 17.9 34
2024-02-13 2024-02-13 Östersund-3 Thelma Kvarnlöf 2180/10 D 0 25.0 407
2024-02-06 2024-02-06 Umeå-4 Susanne H Osterling 2160/7 D 0 g 314
2024-01-26 2024-01-26 Östersund-4 Vendela Westerlund 2140/5 C 7 22.8g 283



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se