Havbergs Knight travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Havbergs Knight travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Havbergs Knight har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Havbergs Knight har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Havbergs Knight


Karriären har varit lång med många stora framgångar och en del svackor.Men om de senaste åren haft en del av det senare så ty..


Karriären har varit lång med många stora framgångar och en del svackor.
Men om de senaste åren haft en del av det senare så tycks det mesta peka uppåt i Fredrik B Larssons stall för tillfället.
Ett stall som krympt till 20 hästar.
- Vi har haft mindre framgångar en tid och det har gjort att vi blivit av med en del hästar. Samtidigt har jag gjort en medveten satsning på att försöka höja kvaliteten, vi har haft för många år med tunt material. Det ihop gör att vi bara har 20 hästar nu. Men för stunden tycker jag inte alls att det känns fel, förklarar Fredrik B Larsson som kan se tillbaka på en strålande marsmånad med seger i en tredjedel av stallets 15 starter.
- Det är klart att man vill få in nya hästar i träning. Men jag gnäller inte över de 20 jag har nu. Framförallt känns det jäkligt kul att gå till stallet varje morgon och träna. Vi är ett litet sammansvetsat gäng som trivs tillsammans. Sedan gör det att man får mycket tid för varje häst, det gillar jag.
Hästen som spås bli stallets nya stjärna är också den som drar åt sig blickarna på lördag.
Efter en bländande årsdebut lär Milliondollarrhyme få axla ett tungt favoritskap i Berth Johanssons Memorial (V75-1) för femåringar med 200 000 kronor till vinnaren.
- Hästen känns perfekt. Det har alltid varit en enorm talang, men han är stor och har behövt tid på sig. Efter den här vintern känns han färdig. Det blir spännande framöver.

”Otroligt lika utvecklingskurva”
Ska man jämföra karriärer så har Milliondollarrhymes första säsonger på tävlingsbanan många likheter med Fredrik B Larssons kanske största stjärna, Giant Superman.
Denne utmärkte sig inte heller som treåring, matchades mer på V75 än i årgångslopp som fyraåring, slutade trea i sitt derbykval och tog hem en bronsfinal på Solvalla i oktober.
- När du säger det är det ganska festligt, jag måste hålla med om att de haft otroligt lika utvecklingskurva, säger Larsson, som emellertid valde att ställa av Milliondollarrhyme för vinterträning efter dennes triumf i bronsfinalen på Solvalla i november.
Giant Superman fick åka till Paris vid samma period där han vann två lopp på Vincennes.
- Vi pratade lite löst om att testa Million på Vincennes också, hästen var så otroligt fin i sista starten i fjol. Men han var fortfarande gänglig och slapp i kroppen så jag tyckte att han behövde få en vinter med bara styrketräning. Nu fick han gå till vila i toppskick istället.
Hur har vinterträningen fungerat?
- Mycket bra. Det har inte varit någon enkel vinter att träna med alla väderomslag, men vi har kunnat köra hela tiden och Million har utvecklats på precis det sätt som jag hoppats. Han har vuxit färdigt och blivit starkare i kroppen. Det som vi jobbat allra mest med är att hålla honom lugn och det har blivit otrolig skillnad på honom i träningen. Han var också väldigt avslappnad i årsdebuten.
Hade du väntat dig en sådan prestation i återkomsten?
- Hästen hade varit kanonfin i träningen, men eftersom han mest var styrkejobbad så var jag osäker på om tempot satt där. Det gjorde det verkligen. Han är i grunden en väldigt snabb häst, det har han alltid varit.
Finns det några andra likheter mellan Milliondollarrhyme och Giant Superman?
- Inte utseendemässigt. Million är betydligt större och därför senare. Att Giant Superman kom igång sent berodde på att han var skadad som treåring. Men aktionsmässigt är de väldigt lika. De har samma effektiva och spårsnåla sätt att röra sig.
Ser du samma utveckling i Milliondollarrhyme?
- Ja, det gör jag nog. Superman var väldigt tuff mentalt och utvecklades av att tävla mot världseliten. Milliondollarrhyme har inte mött de bästa ännu så vi får se om han också har den egenskapen. Men talangen har han som sagt.
Minns du vad Giant Superman gjorde den här helgen på Umåker som femåring?
- Ja, nu gör jag det. Han vann Guldbjörken. Det var hans första start i gulddivisionen. Hästen var grym den dagen och slog Hilda Zonett. Jag kanske skulle ha anmält till Guldbjörken istället...
- Men, nej. Då hade vi fått möta Propulsion. Det kan vi vänta med.
Giant Superman gick vidare till Sweden Cup där han slutade tvåa bakom Digger Crown.
- Jag kommer ihåg att jag ville ha med honom i Elitloppet, men vi fick ingen inbjudan. Den kom nästa år istället…

Vill inte ladda
I Elitloppet som sexåring fick Giant Superman sitt definitiva genombrott i världseliten när han spurtade till andrapriset bakom Steinlager.
Vilket lopp tror du Milliondollarrhyme startar i sista helgen i maj i år?
- Det vet jag inte. Jag har inte tänkt så långt, jag har bara tänkt på loppet på Umåker.
Vad säger du om det loppet då?
- Att hästen känns perfekt efter årsdebuten. Det viktigaste är att han håller sig lugn, då ska han vara minst lika bra som senast och strida om segern.
Är det läge att ladda från start?
- Nej, det tycker jag inte. Jag har bara tryckt av honom bakom bilen en gång, på Örebro i somras. Då blåste han förbi Chianti, men sedan bar det bara iväg och jag fick inte stopp på honom. Det var samma sak i Breeders’ Crown-semifinalen i höstas. Min plan var att köra fram i dödens mitt i loppen och lägga mig lugn, men han stack i 1.06-tempo, det var inget roligt lopp att köra.
Så då vill du köra till slut som i årsdebuten?
- Gärna, om det löser sig. Men hästen har som sagt blivit betydligt lugnare i träningen. Jag vill ha honom riktigt flegmatisk i värmningen, i så fall känner jag mig trygg i att han klarar ett tidigt avancemang om det skulle behövas.
Han har uteslutande tävlat med skor runt om och i vanlig vagn, varför?
- Därför att jag inte velat prova något annat, det är för tidigt. Han skulle fungera perfekt barfota, men vi väntar. Han har en lång karriär framför sig. Vi ändrar inget gentemot årsdebuten.

Sugen på skoryck
Full gas från start ser det däremot ut att bli bakom stallets andra häst, Havbergs Knight i V75-7, som hävdat sig väl i V75 på sistone.
- Han fick problem med halsen i fjol och vi opererade honom i höstas. Det slog väl ut, sedan dess har han blivit bättre för varje start. Nu har vi äntligen ett bra utgångsläge och det skulle inte göra ont att komma till ledningen, han försvarar sig bra där, säger Fredrik B Larsson om hästen som inte tävlat barfota sedan ingreppet i halsen.
- Det kan vara dags på lördag, det hänger helt på hur banan ser ut. Han har känsliga hovar så jag tänker inte chansa, men får de till en fin sommarbana så rycker jag alla skor. Som det känns just nu är det väl fifty-fifty. I övrigt fortsätter vi med vanlig vagn och halvstängt huvudlag.
Kan han också vinna?
- Det ser intressant ut. Han borde kunna vara bland de tre främsta och segerchansen ökar om vi skulle nå spets.

Robin Johansson, Kanal 75


Bergsåkersproffset slog igenom på allvar i den svenska kuskeliten i fjol. Rikard N Skoglund är numera ett etablerat namn inom travet och fick e..


Bergsåkersproffset slog igenom på allvar i den svenska kuskeliten i fjol. Rikard N Skoglund är numera ett etablerat namn inom travet och fick ett rejält uppsving förra året då han krossade sina tidigare resultat med råge. Han vann 136 lopp som kusk och körde in 12,3 miljoner kronor. Detta ska jämföras med 52 segrar och 3,5 miljoner inkört året innan och 22 segrar år 2016. Framgångarna förde upp honom till en åttonde plats i den allsvenska kuskligan och Rikard fick köra storlopp åt de största tränarna i Sverige, bland annat åt Timo Nurmos i Kriteriet.
Hade du kunnat drömma om den här utvecklingen för några år sedan?
- Drömma kan man alltid göra men det var inte realistiskt att tro. Jag har fått köra bättre och bättre hästar och jag trivs väldigt bra där jag bor jättefint på Wolmsta gård i Sundsvall. Alla pusselbitar har fallit på plats och jag kan jobba och fokusera fullt ut på det jag vill göra, säger Rikard N Skoglund.
- Man är inte bättre än hästen man kör men det tar tid att bygga upp ett tillräckligt stort kundunderlag så att man kan ha många vinstchanser för att kunna vara med i topplistorna. Jag har ett ganska brett kundunderlag för att kunna vara med i elitskiktet, men det tar lite tid att arbeta in när man inte är född med möjligheterna.

Vilka var höjdpunkterna i fjol?
- Jag har haft som mål lite på sikt att kunna slå mig in på tio i topp-listan. Jag hade inte tänkt att jag skulle göra det förra året så det var riktigt kul att det lyckades. Jag har även haft som mål att kunna köra in tio miljoner och det blev till slut tolv miljoner plus sju V75-segrar så det var stort.
- Jag vann bland annat två finalsegrar på Solvalla och fick köra mycket stora lopp, bland annat åt Nurmos. Men jag fick även chansen av Mattias Djuse i storloppen och vann E3-revanschen med Racing Brodda. Så det var kul att få känna på hetluften i storloppen också, säger Skoglund.

Vad tycker du själv att du har utvecklat och blivit bättre på som kusk?
- Det är väl allting egentligen, men jag har ju fått mer rutin vilket är värdefullt. I grunden måste man ha någonting och man föds väl med någon form av talang när det gäller hästar och djur. Man måste ha någon medfödd känsla för djuren och det tycker jag att jag har.
- Sedan måste man öva upp taktik och teknik och allting kommer inte på en gång. En del av det kommer senare ju mer rutin man får och det är många saker som har blivit bättre. Jag har fått bättre självförtroende och nu kan man köra bort ett lopp och det är inte hela världen.
- Jag har inlett det nya året bra egentligen men eftersom det gick så bra i fjol tycker man att det har varit en del stolpe ut. Jag håller fjolårssnittet men man vill alltid bli bättre och hela tiden slå sina siffror.

"Jag vill även fortsätta träna hästar"
Rikard N Skoglund driver även ett mindre stall med tio hästar i träning men beslutet att satsa mer på kuskkarriären för några år sedan visade sig sannerligen vara rätt. Men han vill inte släppa biten att även vara tränare.
- Det är kul att ha några egna hästar också vilka min sambo ansvarar för. Jag vill inte bara vara catchdriver även om jag storsatsar på löpkörningen. Även våra hästar i stallet har blivit ett lyft men vi satsar inte på att ha 100 hästar i träning utan försöker att hålla bra kvalitet. I alla fall med Bergsåkers mått mätt.
- Jag kommer inte att släppa det här med att träna hästar utan den här kombinationen som är nu är perfekt, säger Rikard.

"Kul när målsättningarna infrias - nu V75 Champions"
Kusktalangen kom på plats nummer 16 i fjol i V75-ligan med totalt sju V75-segrar under fjolåret. På lördag kör han ändå i den prestigefyllda kuskmatchen V75 Champions på Solvalla eftersom ett par av de ordinarie kuskarna inte kan vara med av olika skäl. Rikard kom in som första reserv.
- Helst hade jag velat kvala in helt själv för det var små marginaler och det känns faktiskt som att jag mer eller mindre gjorde det. Jag var 16:e man och det var målfoto om de sista platserna, menar han.
- Jag hade lite otur de sista tävlingsdagarna förra året och jag visste att jag behövde vinna ett V75-lopp till för att vara garanterad en plats i kuskmatchen. Jag skulle ha kört en häst i V75 på Romme men glömde bort att svara på sms:et om att jag skulle köra och då vann den hästen med en annan kusk istället.
- Sedan var jag målfotoslagen med någon häst och jag tänkte att jag ger det en chans till och åkte därför ner till Axevalla på Nyårsafton och körde. Då blev jag målfotoslagen även där i det sista V75-loppet bakom Åke Svanstedt. Men jäkligt kul att jag kom med ändå för det var jättehårt mellan de fem sista platserna. När förra året började hade jag inte som mål att kvala in till V75 Champions men när jag såg att jag hade chansen så blev det till slut ett mål. Det är kul när målsättningarna infrias, säger Rikard N Skoglund.

"Bellfaks är min bästa chans"
Han kör sex hästar i lördagens V75-omgång och har kört ett par av dem förut. Så här kommenterar Rikard sina hetaste chanser.
- Bellfaks (V75-4) är ett jättefint kallblod som har visat hög kapacitet. Senast när Janne vann med honom i V75 öppnade han bra och hamnade bra till från springspår på tillägg. Jag får försöka se till att han gör det nu också för det verkar som att hästen är bäst när han får vara med där framme. När jag körde honom för några starter sedan blev det helt fel när vi stod med flera tillägg och det gick sakta i täten.
- Det är kul att få köra en så här fin häst åt Jan-Olov Persson som jag kör mycket åt. Jag var och tittade när hästen gick ett banjobb på Hagmyren förra veckan och då såg han riktigt vass ut. Så han har säkert bra form och det känns på förhand som att det är min bästa chans på V75, säger Skoglund.

Vad säger du om dina övriga styrningar?
- Au Gratin (V75-1)
körde jag näst senast och då gick han bra som trea på Solvalla. Det var en trevlig häst som gick först i tredjespår och gjorde ett bra lopp då. Nu är det springspår och jag vet inte hur han kan öppna men vi får prova en bit så får vi se.
- Undazzled Eyes (V75-5) har jag inte kört tidigare men jag har kört mycket åt Jörgen Westholm och i fjol var han en av de tränare som jag körde mest åt. Jag gillar att köra hans hästar för de är alltid väl förberedda och man får alltid bra information innan loppen. Så jag tror inte att han tar ut den här i V75 om den inte är bra i ordning.
- Unique Findings (V75-6) har jag aldrig kört men jag har sett hästen som har varit jättefin i två raka segrar. Daniel Wäjersten har fina hästar och han är en duktig tränare som jag har vunnit åt förut. Som den här hästen har sett ut på slutet tror jag att han är långt framme.
- Havbergs Knight (V75-7) såg jag senast när han vann på Romme och den här hästen är jättefin som kommer med två raka segrar. Han är väldigt bra för sin klass och det ser spännande ut. Han är startsnabb och det är bara att ladda iväg bakom bilen, säger Rikard N Skoglund.

Michael Carlsson, Kanal 75


Under 40 år som amatörtränare har Nils Norelius närt en dröm om att få fram en riktigt bra häst. Drömmen besannades. H..


Under 40 år som amatörtränare har Nils Norelius närt en dröm om att få fram en riktigt bra häst. Drömmen besannades.
Hästen kom och började rada upp segrar men några starter på hemmabanan Åmål har det inte blivit förrän på onsdagen.
Barkevious Mingo var hårt betrodd i Ändå Något tillsammans med Carl-Johan Jepson och hann före knappe favoriten Aron Palema i starten från tillägget.
Efter ett varv i andraspår kunde Carl-Johan Jepson köra sig till ledningen med hemmastjärnan – en position man nästan aldrig förlorat ifrån.
- Nej, från spets ska dom vara bra för att slå honom helt enkelt! sa Jepson efter loppet.
Barkevious Mingo hade inte startat sedan fjärdeplatsen i bronsfinalen på Solvalla under elitloppshelgen och tränare Nils Norelius var nervös före loppet.
- Men hästen är bra. Det är lätt att träna då. Det var väldigt spännande men när han kom till ledningen fick jag upp hoppet.

Populära vinnare
Nisse gick från stallbacken till vinnarcirkeln. En populär vinnare. Det kom många lyckönskningar från publikplats.
- GRATTIS NISSE!
70 000 kronor var segern värd och med de pengarna på kontot klev Barkevious Mingo över miljonen intjänat.
- Det är ett stort mål vi passerat. Det är otroligt roligt det här…att få visa upp honom här. Största segern hittills kanske det inte är - men det är i alla fall den roligaste segern! sa den 69-årige Säffle-amatören.
Ändå Något, loppet som körts sedan 1970, fick sin kanske mest populäre vinnare genom tiderna. Segertiden i skrevs till 1.14,0 över 2500 meter.

Cool Keeper tillbaka
Åmålsbanan mäter som bekant 800 meter i omkrets och de flesta lopp brukar vinnas från ledningen. Så även den här kvällen.
I Torsten Janssons Minne över 1680 meter fick Leif Witasp lägga en ordentlig repa på den första bortre långsidan med överraskningen Cool Keeper.
1.09,3 kostade det första halvvarvet och den snygge hingsten hetsade upp sig på kuppen och ledde ett tag med fyra-fem längder. Ett försprång som åts upp av favoriten Star Advisor Joli till slut men segern blev ändå säker.
Witasp såg sin chans när ledande Punk galopperade och offensiven lyckades.
- Han hade problem med sjukdomar hela fjolåret och därav har resultaten varit missvisande, sa Leif Witasp om Stall Mamsens skjutare som segrade på tiden 1.11,2 över 1680 meter med bilstart.

Inga tårar efter Diamantstoet
Efter försöksloppet till Diamantstoet blev det trängsel ute på banan. Fyraåriga stoet O.M.Dont Cry är en andelshäst hos Björn Goop som nu plockade tredje segern i femte starten sedan hon kom till den nye tränaren.
Julia af Solnäs – storfavoriten – galopperade dubbelt. O.M.Dont Cry hade för sin del inga som helst problem med att spåra medeldistansloppet och länsa undan efter att ha fått bestämma tempot.
- I den klass hon är så är hon väldigt startsnabb och det är klart att det är en fördel. Hon har varit med i V75 i både Sverige och Norge på slutet och haft lite otur. I dag hade hon ett bra spår och det tog vi tillvara på, sa Goop.
I den inledande avdelningen var det fyraåringar som gjorde upp. Olle Goop tog där en enkel seger från ledningen med Glenn Boko som sonen tränar.
Magnus Jakobsson ledde runt om med femårige You To Neat i V86-3. Jakobsson raskade på för att skaka av sig motståndet genom den sista kurvan, och lyckades. En av kvällens mest överlägsna vinnare. Tiden 1.14,4 över medeldistans med bilstart, var en rekordsänkning med nästan två sekunder.

Norsktränat på V86
V86-2 var ett försök till Dubbelcupen med kallblod utspridda över tre tillägg. Knapp favorit var norske Kjempen som inför onsdagen hade galopperat i två starter han gjort i Sverige.
Nu visade femåringen inga osäkra tendenser alls och kunde vinna trots en resa utvändigt ledaren och ledning på den sista bortre långsidan för Jorma Kontio. Jarlsbergsproffset Geir Kihle tränar.
Norsktränat i topp blev det även i Svensk Travsports unghästserie för treåringar. Fredrik Solberg, mannen bakom B.B.S.Sugarlight, hade skickat pappa Tore till Åmål med stoet Mara Boudream som vann för Peter Untersteiner efter tidig ledning och långsamma 1.21,5 första varvet.
Idel spetsvinnare ända till den sista avdelningen, ett klass I-lopp ingående i V75. Havbergs Knight toppspurtade från kön för Fredrik B Larsson och kunde slå av ledande R.K. King i de sista stegen och fastställde utdelningen 62 718 kronor för åtta rätt, 840 kronor för sju rätt och 99 kronor på sexorna.

Mikael Wikner, Kanal 75


Forne Örebrohästen Sauveur bar favoritskapet när han på lördagen gjorde första starten i Sverige efter fjolårets Frankrikef..


Forne Örebrohästen Sauveur bar favoritskapet när han på lördagen gjorde första starten i Sverige efter fjolårets Frankrikeflytt. Hästen levererade också på topp, men trots 1.11,5 sista 2 000 meterna var han chanslös. För första gången i amerikavagn och utan skor på hovarna bombade Robert Bergh-tränade Balfour runt de tre varven i Orebro Intn'l på 1.13,3 – den snabbaste segertiden i loppets 15-åriga historia.
- Fan vad härligt! Såna här djur får en att känna sig oövervinnerlig och det är en förbannad ära att ha kommit så långt att jag får sitta bakom dem, sa Kim Eriksson, som efter en tuff inledning till ledningen lät Balfour dra fältet sönder och samman.
Sauveur kom med en kraftfull avslutning på den sista bortre långsidan och i slutsvängen såg det ett tag ut som att han skulle lyckas ta in de 40 meter som han handikappats med gentemot Balfour från start, men han kom aldrig i farlig närhet.
- Det gick åt helsike för fort första 500, jag kippade lite efter andan när det blinkade upp 1.12,7 på tavlan, för övrigt tror jag att vi la upp det på ett vettigt sätt. Jag är så imponerad av den här hästen och jag är ruggigt tacksam och glad, sa Eriksson.
Robert Bergh var inte själv på plats i Örebro men det var hans dotter Isabella Bergh, Balfours skötare.
- Pappa har haft rätt hela tiden. Han har alltid höjt upp hästen och det är jättekul att han får visa det nu också.
Robert Bergh äger själv Balfour som i och med segerchecken på 400 000 kronor nästan dubblade saldot på vinstkontot.

Dante Boko visade elitloppsform
Fjolårets Sweden Cup-vinnare Dante Boko lär bli att räkna med under elitloppshelgen på Solvalla även i år. Visserligen profiterade hästen på att de värsta konkurrenterna i gulddivisionen brände mycket krut i en 1.07-öppning, men sannolikt hade Lutfi Kolgjinis högkapable springare gått vinnande ur striden hur loppet än hade blivit kört. Med Adrian Kolgjini i sulkyn kom han upp utvändigt om ledande favoriten Thai Broadway varvet från mål och därifrån krossade han motståndet på 1.10,0 över 1 609 meter med bilstart.
- Den här hästen är så jäkla bra när han är i ordning. Om tre veckor är han kanske elitloppsbra, sa Adrian Kolgjini och flirtade med mannen som sitter på elitloppsinbjudningarna, Solvallas sportchef Markus Myron.

Skräll efter smörresa
I silverdivisionen överraskade favoritspelade Queer Fish de flesta tipsexperter med att svara ut Top Of The World från start. Queer Fish blev het på kuppen och dundrade på i stenhårt tempo. Varvet nåddes på 1.11,5 och 1 500 meter på 1.11,2. Den enda som kunde haka på var skuggande Order To Fly som på upploppet klev ut och avgjorde.
- Queer Fish gjorde ett fantastiskt lopp. Min häst fick gå med bakom och det klart att en så här bra häst vinner då, men Queer Fish borde ha skrynklat ihop sig tidigare, sa Per Lennartsson.
Order To Fly skrällde på V75 även i sin senaste start. Då betalade han 41 gånger till vinnarspelarna. Den här gången fick hans anhägnare nöja sig med 11 gånger insatsen.
- Nu har han fått tillbaka nästan all otur han har haft i V75, men 1.11.5 över full väg i Örebro talar sitt tydliga språk, sa Lennartsson.

Tog snabb revansch
Queer Fish kusk Kaj Widell fick snabb revansch när han i lördagsloppet satt upp bakom Mona Winkvist-tränade Magic Gwin. Han mosade ledande storfavoriten Athos Race och dansade undan till överlägsen seger.
- Jag tänkte först att dödens kanske blir tufft men jag visste att jag hade en bra häst. Han lunkade undan från dödens med 1.13 sista 1 000, det är en topprestation, sa Kaj Widell.

Stora pengar för sju rätt
I klass II tog Paso Aikio-tränade Uppohoppa en övertygande seger från positionen utvändigt om ledaren.
- Det är en trevlig häst och han gjorde ett riktigt rejält lopp i dag, konstaterade kusken Örjan Kihlström.
Fredrik B Larsson svarade ledningen med Havbergs Knight i klass I och därifrån höll fyraåringen undan före tappre favoriten Order By Heaven.
- Det här var en jätteskön seger. Jag har haft en inre tro på att det här är något extra och nu fick jag ett kvitto på att han är så bra som jag har drömt om. Får han vara frisk kommer han bli en riktigt bra häst, sa Larsson.
I bronsdivisionen vann favoritspelade Moni To Spare enkelt från spets tillsammans med Kenneth Haugstad.
- Det är lite obeskrivligt faktiskt. Första gången på V75...det är fantastiskt kul, sa hästens tränare Niklas Johansson.
Sju rätt på V75 delade ut 719 755 kronor. Sex rätt gav 4 516 kronor och för fem rätt fick man 311 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Att Nuncio har sitt eget sätt att ladda inför lopp är ingen nyhet, men onsdagens uppvärmning tillhörde de märkligare.- Hade det va..


Att Nuncio har sitt eget sätt att ladda inför lopp är ingen nyhet, men onsdagens uppvärmning tillhörde de märkligare.
- Hade det varit en annan häst så hade jag varit bekymrad. Men han har varit här på Solvalla så många gånger så jag tror att han håller på och leker med mig, jag vet faktiskt inte, sade en till synes förbryllad Stefan Melander när han körde av banan med sin superstjärna efter den egendomliga turen.
För lika skärpt, fokuserad och oslagbar som Nuncio är när det blir tävling. Lika lekfull är han dessförinnan.
Det är svårt att inte föra tankarna till när den tvåbente sprinterkungen Usain Bolt showade som mest på tävlingsbanorna.
Precis som denne verkar Nuncio fullkomligt medveten om att han är bäst.
Och en häst som aldrig galopperat i lopp, aldrig varit sämre än trea på 53 starter, inte förlorat sedan 2015 och snart tjänat 28 miljoner kronor måste rimligtvis ha något alldeles speciellt innanför pannbenet.

”Börja lite lugnt och stillsamt”
Vad gäller onsdagens lopp blev det föga oväntat en transportsträcka mot 14:e raka segern och betydligt större uppgifter.
- Han öppnade bra och det var aldrig något snack om vem som skulle ta ledningen. Sedan var det lugna gatan, allt var frid och fröjd. Jag vet att det blir många tuffa lopp under en säsong och det är inte nu han ska vara på topp, så det är skönt få honom att få börja lite lugnt och stillsamt. Hästen känns så fin som han kan göra. Allt verkar precis som i fjol, sade Örjan Kihlström som bestämde farten till 1.13,7 första kilometern, körde 1.09,3 sista halvarvet för att vinna på 1.12,2/1 640 meter autostart – den särklassigt långsammaste tid som Nuncio travat över sprinterdistans sedan han kom till Sverige.
Nästa start blir med all sannolikhet V75-finalerna på Solvalla 1 april.

Smygande skrällar
Men trots att Nuncio i praktiken förvandlade V86-omgången till V75 så nådde värdet för alla rätt nästan 80 000 kronor.
Två stora överraskningar efter varandra låg bakom det.
Först smög Fredrik B Larsson årsdebuterande Havbergs Knight till prydlig spurtseger på Solvalla.
Sedan kopierade Malin Viklund nästan det när hon slank loss från fjärde inner med In Photo som växlade sina konkurrenter till Anna Eidergren Beijars ohämmade lycka.
- Jag kan inte prata… Vi har haft henne sedan januari och jag var riktigt besviken i första och andra starten. Men hon har känts jättefin. Jag är så lycklig över att ha fått en så fin häst, jublade ägarinnan med gråten i halsen.

Dubbel för Widell
Kvällens kusk blev Kaj Widell via en prydlig dubbel på Bergsåker.
Hans R Strömbergs Perfect Dynamite och Magnus Träffs Sugar Daddy var båda tuffast trots att de fick göra grovjobbet själva på vägen.
- Det är lätt att vara kusk när man kör sådana här hästar, konstaterade veteranen som slagit sig tillbaka till att bli en av landets mest anlitade catchdrivers.
I övrigt blev det idel favoritsegrar sedan Must Have, Casanova Sisu och slutligen Starzinner alla dominerat sina lopp från ledningen.
Extra plus till den senare som var smått överlägsen på 1.13,3 över full distans.
- För sin klass är han riktigt bra. Nu har han klivit upp i bronsdivisionen och är startberättigad på V75, så då får vi börja snegla där, berömde Peter Untersteiner som inte gjorde resan till Solvalla med en häst i onödan.

Robin Johansson, Kanal 75


Förra året slog kulltoppen Readly Express igenom när han utklassade motståndet i kriteriet. I oaks skrev Spoil Me in sig i historiebö..


Förra året slog kulltoppen Readly Express igenom när han utklassade motståndet i kriteriet.
I oaks skrev Spoil Me in sig i historieböckerna när hon skrällde till 32 gånger pengarna.
Vilka hästar bli utropstecken i år?
Kanske tar Readly Express högkapabla lillasyster Caddie Lisieux revansch för galoppmissarna i E3?
Fortsätter hårdingen Policy Of Truth på den inslagna vägen och krossar motståndet?
Första steget mot evig ära och berömmelse är måndagens uttagningar. Sex lopp i respektive avdelning körs och för att gå vidare till final gäller det att ta en av de två främsta placeringarna. Finalerna körs på Solvalla 25 september och där väntar två miljoner kronor på kriterievinnaren och 1,4 miljoner kronor på oaksvinnaren.

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travkriterium
2 640 meter autostart

1. Policy of Truth – Örjan Kihlström
2. Hochthereitis Sox – Kenneth Haugstad
3. Chocolate Gold – Erik Adielsson
4. Glenn Boko – Björn Goop
5. Pacific W.F. – Robert Bergh
6. M.T.Lancelot – Lutfi Kolgjini
7. Kung Edward – Johan Untersteiner
8. Sete – Jörgen Westholm
9. Antonio Trot – Ulf Ohlsson
10. Jaanus Tooma – Paw Mahony
11. Magic Gwin – Torbjörn Jansson
12. New Lexington – Conrad Lugauer
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travkriterium
2 640 meter autostart

1. Real Masterpiece – Ulf Eriksson
2. Charming Soldier – Petter Karlsson
3. Vidivici C.C. – Mattias Djuse
4. Rushmore Face – Lutfi Kolgjini
5. Mellby Empire – Per Lennartsson
6. M.T.Le Bron – Björn Goop
7. Urchin – Erik Adielsson
8. Grant Boko – Ulf Ohlsson
9. Rally Esset – Robert Bergh
10. Global Trust – Jorma Kontio
11. McSpirit – Christoffer Eriksson
12. Valley Brodde – Örjan Kihlström
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travkriterium
2 640 meter autostart
1. Dugur – Robert Bergh
2. Earn n'Burn – Örjan Kihlström
3. Gandhi Boko – Johan Untersteiner
4. Ragazzo da Sopra – Björn Goop
5. Basic Instinct – Christoffer Eriksson
6. Louie Brodde – Erik Adielsson
7. Social Network – Kevin Oscarsson
8. Guideline – Joakim Lövgren
9. Tottenham – Carl Johan Jepson
10. Rafiki Fri – Anna Isabelle Karlsson
11. Donatello Sisu – Stefan Söderkvist
12. Rajesh Face – Lutfi Kolgjini
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travkriterium
2 640 meter autostart

1. Coffie U.N.G. – Erik Adielsson
2. Davici – Henrik Svensson
3. Marvelous – Per Linderoth
4. Global Trustworthy – Jorma Kontio
5. Monark Newmen – Fredrik Persson
6. Detroit Rock Sisu – Tuomas Korvenoja
7. Arsenal – Christoffer Eriksson
8. Sobel Conway – Peter Untersteiner
9. On the Line – Björn Goop
10. Diffarn Am – Örjan Kihlström
11. Electric Light – Per Lennartsson
12. Super Nice – Torbjörn Jansson
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travkriterium
2 640 meter autostart

1. Bruno Bagheera – Jorma Kontio
2. Bucks to Burn – Örjan Kihlström
3. Tournado Dream – Robert Bergh
4. Autobahn – Thomas Uhrberg
5. Overtimeosåfin – Lars-Göran Söderberg
6. Mellby Ess – Ulf Ohlsson
7. Stepping Spaceboy – Stefan Söderkvist
8. Dream of Winner – Björn Goop
9. Gareth Boko – Per Lennartsson
10. Marciano – Lutfi Kolgjini
11. Upstream – Erik Adielsson
12. Global Touchdown – Torbjörn Jansson
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travkriterium
2 640 meter autostart

1. Algot Zonett – Robert Bergh
2. Pastore Bob – Torbjörn Jansson
3. Deimos Racing – Erik Adielsson
4. Albir – Johan Untersteiner
5. Paul the Apostle – Christoffer Eriksson C
6. Donners Am - Per Linderoth
7. Makethemark – Ulf Ohlsson
8. Maison Plage – Olle Alsén
9. Destiny Am – Örjan Kihlström
10. Perfect Dynamite – Kaj Widell
11. Havbergs Knight – Fredrik B Larsson
12. Mellby Emeralds – Björn Goop
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travoaks
2 140 meter autostart

1. Luck is Back - Stefan Söderkvist
2. Laura Vixi - Tuomas Korvenoja
3. Ditty Bopper - Kenneth Haugstad
4. Indirah Brook - Claes Sjöström
5. Mellby Elegant - Robert Bergh
6. Unreturned Love - Erik Adielsson
7. Dealwithakiss - Johan Untersteiner
8. Mulligan - Thomas Uhrberg
9. Gladys Boko - Joakim Lövgren
10. Flo Jo Keeper - Björn Goop
11. Undine - Örjan Kihlström
12. Gresille Boko - Ulf Ohlsson
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travoaks
2 140 meter autostart

1. Gwenda di Quattro - Christoffer Eriksson
2. Global Tootsie - Ulf Ohlsson
3. Fantasy River - Björn Goop
4. Dream on Honey - Kevin Oscarsson
5. Gorgeous Boko - Markku Nieminen
6. Bugatti Brick - Jorma Kontio
7. Gizah Boko - Johan Untersteiner
8. Firstlady Michelle - Peter Untersteiner
9. Violet Hill - Erik Adielsson
10. Verona Brodda - Per Nordström
11. Unchained Feelings - Örjan Kihlström
12. Vikens Blue Lagoon - Magnus Jakobsson
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travoaks
2 140 meter autostart

1. Daydream U.M. – Kevin Oscarsson
2. Genta – Björn Goop
3. Rio Rita Face – Ulf Ohlsson
4. Under the Counter – Oskar J Andersson
5. Unter Uns – Joakim Lövgren
6. Twinkle Laday – Peter Untersteiner
7. Pressure Regulated – Örjan Kihlström
8. Queen C.D. – Kaj Widell
9. Greece Boko – Robert Bergh
10. Uncertain Age – Christoffer Eriksson
11. M.T.Lara Croft – Carl Johan Jepson
12. Julia Pellini – Jorma Kontio
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travoaks
2 140 meter autostart

1. Rhyme Broline – Erik Adielsson
2. Geisha Boko – Jennifer Tillman
3. Exceptional Dream – Robert Bergh
4. D'Laina – Claes Sjöström
5. Unrestricted – Johan Untersteiner
6. Flight Plan – Ulf Ohlsson
7. Caddie Lisieux – Örjan Kihlström
8. Dilba Sisu – Mattias Djuse
9. New Flame – Jorma Kontio
10. Ginger Lynn – Kajsa Frick
11. Up in the Trees – Björn Goop
12. Duchess U.M. – Kevin Oscarsson
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travoaks
2 140 meter autostart

1. Pocket Rocket – Jorma Kontio
2. Golden Garbo – Björn Goop
3. Remember Rivner – Tony Wallin
4. Ultra Bright – Fredrik Persson
5. On Track Kangaroo – Kaj Widell
6. Mellby Exotic – Örjan Kihlström
7. Zahara Goj – Tobjörn Jansson
8. Gatelink – Per Lennartsson
9. Absolut Gehör – Erik Adielsson
10. Carlyn – Oskar J Andersson
11. Ready for Money – Troels Andersen
12. Darling Mearas – Stefan Persson
Förstapris: 100 000 kronor

Startlista
Uttagningslopp till Svenskt Travoaks
2 140 meter autostart
1. Nouvelle Avenue – Oskar J Andersson
2. Xperia Knick – Johan Untersteiner
3. Unstirred Drink – Erik Adielsson
4. Dear Friend – Robert Bergh
5. Under the Table – Kenneth Haugstad
6. Inga in Heaven – Ulf Ohlsson
7. Fortune Teller – Claes Sjöström
8. M.T.Lindsey – Daniel Olsson
9. Just Invincible – Jorma Kontio
10. Unique Juni – Örjan Kihlström
11. Devon Am – Ulf Eriksson
12. Mamasan – Björn Goop
Förstapris: 100 000 kronor

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-25 2015-11-25 Solvalla-1 1640/2 4 18.8 85
2015-10-27 2015-10-27 Eskilstuna-2 1640/3 2 16.3 64
2015-10-14 2015-10-14 Solvalla-1 2140/8 3 17.9 173
2015-09-30 2015-09-30 Solvalla-1 2140/5 0 19.3g 218
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-11 Fredrik B Larsson 2140/7 D 0 15.4 511
2016-09-25 2016-09-25 Solvalla-2 Fredrik B Larsson 2140/2 B 2 13.4 81
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-12 Fredrik B Larsson 2640/11 D 3 13.7 2355
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-4 Fredrik B Larsson 2140/1 D 5 14.7 462
2016-08-23 2016-08-23 Solvalla-1 Fredrik B Larsson 2140/1 C 2 14.5 372
2016-08-08 2016-08-08 Gävle-4 Björn Goop 1640/1 D 0 g 105
2016-07-29 2016-07-29 Solvalla-3 Fredrik B Larsson 2140/1 C 0 82
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-10 Fredrik B Larsson 2140/2 D str
2016-06-09 2016-06-09 Bollnäs-10 Fredrik B Larsson 2160/12 A 5 15.5 197
2016-05-25 2016-05-25 Solvalla-9 Fredrik B Larsson 2140/2 C 3 15.5 263
2016-05-04 2016-05-04 Solvalla-4 Fredrik B Larsson 2140/7 B str
2016-04-13 2016-04-13 Solvalla-4 Fredrik B Larsson 2140/3 B 4 16.3 41
2016-04-02 2016-04-02 Solvalla-2 Fredrik B Larsson 2140/3 C 3 15.0 754
2017-11-18 2017-11-18 Bjerke-6 Fredrik B Larsson 2100/2 C 0 56
2017-11-10 2017-11-10 Solvalla-1 Fredrik B Larsson 2660/11 C 2 14.6 39
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-10 Fredrik B Larsson 2140/6 D 0 13.8 444
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-3 Fredrik B Larsson 2140/1 C 1 13.0 42
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-10 Fredrik B Larsson 2140/10 D 0 13.0 499
2017-09-06 2017-09-06 Solvalla-4 Fredrik B Larsson 2140/7 C 3 13.6 96
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-6 Fredrik B Larsson 2640/10 C 6 14.3 316
2017-08-12 2017-08-12 Åby-8 Fredrik B Larsson 2140/3 C 3 13.2 44
2017-07-31 2017-07-31 Mantorp-9 Fredrik B Larsson 2140/4 C 2 12.6 305
2017-07-12 2017-07-12 Visby-4 Fredrik B Larsson 1620/6 A 3 11.7 34
2017-06-28 2017-06-28 Åmål-10 Fredrik B Larsson 2480/10 C 1 14.3 76
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-8 Fredrik B Larsson 2140/2 D 0 12.9 67
2017-05-06 2017-05-06 Örebro-9 Fredrik B Larsson 2609/3 B 1 13.9 88
2017-04-14 2017-04-14 Eskilstuna-9 Fredrik B Larsson 1640/5 B 2 12.7 37
2017-03-22 2017-03-22 Solvalla-7 Fredrik B Larsson 2140/5 B 1 14.7 256
2018-12-11 2018-12-11 Solvalla-4 Fredrik B Larsson 2140/11 C 5 14.7 537
2018-11-17 2018-11-17 Örebro-9 Fredrik B Larsson 2100/10 C 0 14.6 113
2018-08-15 2018-08-15 Eskilstuna-3 Fredrik B Larsson 2160/9 B 0 15.0 52
2018-07-16 2018-07-16 Mantorp-8 Fredrik B Larsson 1640/5 C 0 12.2 67
2018-06-16 2018-06-16 Boden-12 Fredrik B Larsson 1640/4 C 0 13.1 187
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-11 Fredrik B Larsson 2140/9 C 0 g 207
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-9 Fredrik B Larsson 2100/12 A 0 13.6 252
2018-04-26 2018-04-26 Gävle-9 Fredrik B Larsson 2140/2 A 2 12.9 33
2018-04-04 2018-04-04 Solvalla-7 Fredrik B Larsson 2640/4 B 3 14.8 18
2018-03-23 2018-03-23 Romme-9 Fredrik B Larsson 2140/4 B 1 14.0 25
2018-03-12 2018-03-12 Mantorp-8 Fredrik B Larsson 2140/7 B str
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-8 Fredrik B Larsson 2140/8 D 6 12.2 1003
2019-05-11 2019-05-11 Åby-6 Fredrik B Larsson 2140/10 D 3 13.5 670
2019-04-27 2019-04-27 Åby-10 Fredrik B Larsson 2140/6 D 0 12.7 459
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-11 Fredrik B Larsson 1640/3 B 2 11.8 34
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-7 Fredrik B Larsson 2140/7 D 5 12.8 342
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-11 Fredrik B Larsson 2140/9 D 3 14.4 297
2019-02-09 2019-02-09 Solvalla-11 Rikard N Skoglund 2140/6 C 4 15.1 81
2019-02-01 2019-02-01 Romme-5 Fredrik B Larsson 1640/1 C 1 15.2 18
2019-01-15 2019-01-15 Bollnäs-4 Fredrik B Larsson 2160/10 A 1 15.0 32
2019-01-02 2019-01-02 Solvalla-6 Fredrik B Larsson 3140/6 D 4 15.8 113ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se