Hattusa travhäst
Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Hattusa travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Hattusa har tävlat i.
Aktuella/kommande tävlingsdagar
Datum | Kusk | Rank | |
---|---|---|---|
Hattusa har inga kommande starter.. |
Nyheter för travhäst Hattusa
Släpp barfotahästarna loss, det är vår.I den svenska travsportens värld infaller våren 1 mars och gör det i hela landet.Det..
Släpp barfotahästarna loss, det är vår.
I den svenska travsportens värld infaller våren 1 mars och gör det i hela landet.
Det innebär att hästarna efter tre månaders skotvång åter får chansen att springa barfota.
En regel som tillkom vintern 2015-2016 och som Ulf Stenströmer fortfarande är passionerad motståndare till.
- Jag är tveklöst emot barfotaförbudet eftersom jag anser mig själv kompetent nog att kunna avgöra när det går att köra barfota. Sedan tycker jag att det är konstigt att man har samma regler för hela landet. Att man måste köra längre med skor i Boden är självklart, men att man måste göra det på Jägersro och Halmstad ser jag som mindre självklart, säger Stenströmer och fortsätter:
- Att det finns vissa tränare som inte är kompetenta att göra den bedömningen är synd för så många. Men vi har stångat oss blodiga om det här förut så jag nöjer mig med att konstatera att jag inte gillar det.
Tittar man på Stenströmers resultat sedan införandet av skotvånget med hjälp av travfakta.se så märks också att han tillhör gruppen som missgynnas.
Segerprocenten med skor ligger på 11, att jämföra med 14 barfota runt om.
Det kan verka som en självklarhet om man är av uppfattningen att barfota alltid är bättre än skor, men faktum är att många tränare visar motsatta resultat.
Tittar man på landets fem vinstrikaste stall under 2022 så har Timo Nurmos (26 mot 19), Tomas Malmqvist (13 mot 10) och Johan Untersteiner (21 mot 16) alla betydligt högre segerprocent med skor jämfört med barfota runt om, medan Daniel Redén (21 mot 26) och Björn Goop (18 mot 19) lutar åt samma håll som Stenströmer.
Varför tror du att dina hästar gynnas mer än andra av att tävla utan skor?
- Först och främst anser jag att det är mer naturligt för hästar att springa utan skor. De blir friare i gången och jag upplever också att de håller sig fräschare i kroppen vilket gör att de kan starta oftare.
- Att just mina hästar har bättre resultat barfota tror jag kan bero på min träning i sandbanan. För att hästar ska kunna tävla barfota måste de ha tillräcklig styrka i kroppen. Jag märker ofta när jag får in hästar som aldrig tävlat barfota att man kan träna dem starkare, när de fått gå i sanden i ett par-tre månader så blir det skillnad. Ofta är de rulliga i början, men efter åtta-tio starter kan man kanske rycka skorna.
- Sedan försöker jag att vara väldigt noggrann. Om jag är osäker på en häst som har mycket hov så kan jag köra en kort provstart barfota i samband med värmningen, så att jag hinner slå på skor om det skulle behövas till loppet.
Problem med sandbanan
Att Stenströmer planerar att köra lördagens båda hästar på V75 utan skor är ingen överraskning och mest spännande på förhand ser 4 Borups Tornado (V75-1) ut att vara. Hästen som slog igenom med buller och bång i samband med att barfotaförbudet hävdes i fjol och dundrade hem försök och final i V75 under mars.
- Det stämmer att jag har väntat med att starta honom för att kunna köra barfota och hästen känns fin i jobben. Men jag tror ändå att han behöver lopp i kroppen. Anledningen är att vi varit handikappade av vädret och haft väldigt dåligt att träna på de senaste två månaderna, den sämsta vintern jag har upplevt här. Jag har knappt kunnat använda min sandbana och fått köra på den lätta rakbanan istället. Hästarna har inte behövt stå över något jobb, men få jobb har varit kvalitetsfyllda, förklarar Stenströmer som istället trimmat sin häst inne på Axevalla.
- När vi kan träna för fullt i sanden brukar hästarna inte behöva några banjobb efter uppehåll, men nu har jag varit inne med honom och kört 1.16,5/1 600 meter vilket är ett väldigt snabbt jobb för att vara jag. Jag var jättenöjd med hur hästen kändes, men trots det är jag osäker på var han står för dagen.
Betyder det att taktiken blir defensiv?
- Ja, det gör det. Jag ser gärna att han hittar ner till plankan och får en rygg så att han kan lifta med. Jag anmälde för att jag såg att de var få hästar i loppet, men det är några riktigt bra med 6 Borups Victory i spetsen så jag vill ligga väldigt lågt gällande segerchansen.
En månad kvar till formtoppen
Liknande är tongångarna kring 2 Hattusa (V75-5) som vann lopp under barfotaförbudet och kommer från ett betydligt kortare uppehåll.
- Hon gick riktigt bra i början av december och vann från dödens på hård bana, men det loppet slet lite mer än vad jag trodde. Hon fräschades upp efter senaste starten och känns också bra, men även där tror jag att det fattas lite till den riktiga formen. Hon gick banjobb idag (måndag) på 1.19/1 600 meter och låg bra i puls, men det är tuffa hästar emot som nästan hör hemma i stoeliten. Jag anmälde hit eftersom jag visste att vi skulle få ett bra läge och även där är förhoppningen en invändig smygare.
Gör du några ändra förändringar förutom barfotakörningen?
- Borups Tornado tävlade med helstängt huvudlag ett par gånger i fjol, men blev lite het så nu återgår vi till norskt, i övrigt går han som tidigare.
Hattusa tar ofta lite vänstertöm både i lopp och jobb och kommer därför att få prova ett nytt bett på lördag. Dessutom ändrar jag förmodligen lite i huvudlaget. Hon brukar tävla med open-eye-huvudlag som är stängt på höger sida. Förmodligen sätter jag på en murphybländare ihop med det stängda huvudlaget den här gången istället.
Vilken häst skulle förvånad dig minst vid seger på lördag?
- Då får jag säga Hattusa.
Ditt stall brukar tävla allra bäst just på våren, när ska man börja spela på Stenströmer-hästar igen?
- I april. Vi ligger som sagt lite efter i år, men nu ser i alla fall sandbanan äntligen fin ut igen så om två-tre veckor borde resultaten av det börja märkas på banorna, säger Ulf Stenströmer.
Han vann flest lopp i landet sex i år rad innan han i fjol fick ge ifrån sig titeln som kuskchampion till Magnus A Djuse.Men efter söndagen p&a..
Han vann flest lopp i landet sex i år rad innan han i fjol fick ge ifrån sig titeln som kuskchampion till Magnus A Djuse.
Men efter söndagen på Färjestad är Ulf Ohlsson tillbaka i toppen.
Tre segrar inom GS75 innebär att han vunnit 17 lopp i år och passerar årets rivstartare Stefan Persson.
Kungamakare den här gången var Svante Båth som tränade två av hästarna.
Just Fontain började med att spåra från start till mål innan Icon Mearas spurtade till seger i första starten på fyra månader.
- Han skulle inte vara på topp idag, men visade ändå en god form i årsdebuten. Framförallt kändes han väldigt fin. Jag har kört hästen jag hade i rygg (Hattusa) och vet att den är bra, så jag var lite orolig upploppet ner, men han sträckte på sig. Jag tror att hästen kan få en fin säsong, han visade i fjol att han har väldigt bra kapacitet när han får det att fungera, berömde Ohlsson femåringen som segrat i 10 av karriärens 22 starter.
När han två lopp senare ledde från start till mål bakom Svante Ericssons Henessi Hill var årets andra hattrick ett faktum.
Ask Viktor mot större uppgifter
Dagens mest övertygande vinnare var en häst som Ohlsson kört till karriärens tidigare sex segrar, men sedan dess bytt tränare till Stian Eilefsen som valde att anlita Jorma Kontio i sulkyn.
Och att femårige Ask Viktor lär få besöka vinnarcirkeln många gånger framöver är inte svårt att föreställa sig.
- Det är väldigt avgörande att hästen håller sig lugn och det gjorde han idag, då visade han att det finns väldigt mycket i honom. Han har ett lopp med 100 000 kronor på Åby i februari. Den här vinsten gör att han kommer att stå med 40 meters tillägg där, men går han bara i trav tror jag inte att det spelar någon roll. Han ska visa det flera gånger, men det här var väldigt bra, mös Eilfsen sedan han sett sin häst lämna konkurrenterna med 50 meter.
Utdelningen såg länge ut att bli låg innan Kajsa Frick slog till bakom Jan Ollas-tränade Like A Monster som såg till belöningen för sju rätt blev 76 990 kronor.
Vi ska till Karlstad och Färjestadstravet för söndagens GS75®.En tränare som gör resan från Skaraslätten till den ..
Vi ska till Karlstad och Färjestadstravet för söndagens GS75®.
En tränare som gör resan från Skaraslätten till den värmländska metropolen är Ulf Stenströmer som hade ett bra år i fjol med drygt sex miljoner kronor inkört till stallet. Två hästar som bidrog var Hattusa och Match’em – som nu båda är redo för årsdebuter.
Sexåriga stoet 6 Hattusa (GS75-4) noterades för två raka segrar i övertygande stil och testade senast V75® i Halmstad, kvällen före julafton. Det blev dock en tyngre uppgift för hästen.
– Hattusa var ju grym i två starter i rad där, men fick ett tufft lopp i senaste starten då hon fick gå först ute i tredjespår. Hästen stumnade lite till slut då, jag säger inte att hon borde ha vunnit, men samtidigt skulle hon kanske ha hållit lite bättre för att få överbetyg. Nu har det fått gå lite tid och jag körde hästen i ett banjobb innan tävlingarna på Axevalla i tisdags och hästen fick gå 18,5 över 1600 meter med en lite rappare avslutning. Det verkade bra, hästen drog lite i vänstertömmen men det brukar hon å andra sidan aldrig göra i loppen när hon får på sig tävlingsbalansen och får hästar på utsidan, säger Ulf och fyller i:
– Vi hoppas att hon kommer till i loppet, hästen har ju ett hjärta av guld och har förhoppningar att hon ska komma tillbaka lika fin som hon varit tidigare.
Här är det ett spår en bit ut bakom vingen, vad tror du om starttaktiken?
– Hon kan ju öppna hyggligt utan att kanske vara något klart spetsbud, men vi tror i alla fall att hon ska vara med i öppningen och göra upp om ledningen om det är det som krävs här.
En häst som är under fortsatt utveckling
I den avslutande avdelningen kommer nästa adept från Axevallatränaren.
4 Match’em (GS75-7), en valack som numera är fem år, matchades frekvent på V75® under slutet av den förra säsongen och senaste starten härrör sig från en Klass 2-final under första adventshelgen där hästen slutade femma. Nu blir det första starten på åtta veckor.
– Han fick ta det lite lugnt efter senaste starten, hästen var lite sliten och har åtgärdats lite. Men han gjorde det ju jättebra under hela förra året, höll sig fräsch och kunde verkligen utvecklas. Jag har varit jättenöjd med vad hästen gjort och jag tror det finns en del utveckling ytterligare kvar i honom. Vi hoppas att han trampar iväg från det här spåret, gör han det kommer han också kunna öppna rätt så bra.
Han har mest startat med autostart på sistone. Nu är det spår fyra i volten?
– Jo, det är ett lite frågetecken som behöver rätas ut, även om jag tycker att han uppträder väldigt förnuftigt. Vi hoppas också att han kommer kunna hantera att han nu ska tävla med skor på. Men i vilket fall så känns han fin i jobben och jag tror nog att hästen kommer leverera ett bra lopp.
Båda dina hästar ska räknas av spelarna?
– Det är väl två givna streck båda, men samtidigt ska man väl kanske gardera dem också, säger Ulf Stenströmer.
På onsdag är det sommarupplägg som gäller igen för V86-spelet med en arrangerande bana. Nu är det Åmålstravets tur at..
På onsdag är det sommarupplägg som gäller igen för V86-spelet med en arrangerande bana. Nu är det Åmålstravets tur att ta hand om samtliga V86-lopp med tidigare start för det stora spelet.
Åmål mäter endast 800 meter i omkrets och upploppet är 105 meter kort.
Alla hästar har inte den kurvteknik som behövs på Åmål men Ulf Stenströmer tror att hans fem V86-hästar ska passa bra på banan.
Däremot är han inte nöjd med startpåren de lottats till.
- 3 Hattusa (V86-8) är den enda av mina V86-hästar som fått ett bra spår. Formen är mycket god. Hon är mycket stark och rejäl för att vara ett sto och hon tål till och med att vandra utvändigt ledaren. Jag hade gjort en del småändringar på henne inför senast och var nöjd med det så det blir samma balans och utrustning nu. Jag måste tro på henne, säger Axevallatränaren.
En annan som Stenströmer tycker sticker ut chansmässigt är 5 Django Silver (V86-1).
- Django Silver har också ett svårt startspår men han har klarat sådana spår tidigare och kan då dessutom öppna snabbt. Vi får se hur han uppför sig då springspårhästarna kommer farande men jag tror han ska trampa iväg. Det handlar om en stor och fin travare som vuxit in i kroppen på ett utmärkt sätt och 800 meters-banan ska fungera bra. Vi kör honom barfota runt om och felfri är det god chans.
Dina övriga tre på kupongen?
- 4 Vasco (V86-1) känns fin i jobben och gjorde även så i debuten hos oss senast. Han avslutade då bra och vi var nöjda. Nu har han ett snävt fjärdespår i starten och då han kan vara lite stressad så finns det en uppenbar galopprisk. Vi siktar på barfota runt om denna gång.
- 8 Flap Setting (V86-2) är mycket fint i ordning och såg bra ut senast men det blev galopp från svårt spår. Nu har vi ett kallt utgångsläge och det behövs en del del tur. Om han hittar ner i vettigt läge så behöver han inte vara borta alls. Vi testade honom barfota runt om senast som en liten humörhöjare och vi kör så igen.
- 10 Stella Nova Race (V86-8) är lite bortlottad känns det som. Hon är allra bäst i spets men fungerade positivt bakifrån senast. Hon spurtade nog bäst av samtliga då men serverades också en fin resa av Ulf Ohlsson. Blir det kört i tufft tempo här så kan hon duga fint. Det blir åter barfota runt om men jag har ännu inte bestämt vilken vagn det blir, säger Ulf Stenströmer,
Fotnot: Sommarupplägget innebär att första start för V86 är satt till klockan 19.20
V75® Winter Burst kulminerade under nyårsaftonen med en multijackpot vilken kom att utspela sig i Halmstad, dit tävlingarna flyttats från a..
V75® Winter Burst kulminerade under nyårsaftonen med en multijackpot vilken kom att utspela sig i Halmstad, dit tävlingarna flyttats från att först varit tänkta att avgöras på Axevalla. V75 blev inte någon lättlöst gåta. 28,37 system överlevde samtliga avdelningar vilket gav närmare tre miljoner kronor.
Nyårsaftonens största vinnare var Ica Maxi i Trollhättan där 34 andelsköpare fick dela på totalt 11 778 722 kronor efter att andelsspelet prickat in 3,77 system med alla rätt. Även Harry Boy höll sig väl framme igen. Fyra av de vinnande systemen hade tagit Harry till hjälp. En av dem var inlämnad i Jönköping för en kostnad av 144 kronor.
Jubel efter resan från Östersund
Fredagens kanske gladaste i Halmstad var Oscar Berglund. Östersundstränaren hade företagit sig en långresa med sina hästar för att komma till Halmstad, men den 200 mil långa resan lönade sig.
Dwayne Zet bärgade segern i årets allra sista lopp i landet, Sylvesterloppet, som var omgångens clou. Valacken, som tidigare tränats av Daniel Redén, gjorde nu sjätte starten för Berglund. Något som resulterat i fyra segrar. Dwayne Zet fick en angenäm resa av Mats E Djuse som kunde placera hästen i andra par utvändigt efter en bit. Där kunde han dröja till upploppets början och avgöra till lätt seger. Förstapriset var värt fina 537 629 kronor.
– Jag är så jäkla glad alltså, man kan inte tro det är sant. Att komma ned hit mot lejonen efter den här långa resan, det är så jäkla kul, som en dröm. Det är Mats som lärt mig det mesta om det här och att vi får vinna ihop, det är mer än trav, det är så mycket känslor. Det här har väl varit den enklaste hästen någonsin att få in i träning, han kom i ett fantastiskt skick. Det är Daniel Redéns förtjänst och vi får skörda, sa en rörd Oscar Berglund.
Nästan full pott för lycklig Granlund
Kalmartränaren Stefan Granlund fick en härlig nyårsafton i Halmstad. Han hade två hästar med sig, båda enprocentare på V75, men som slutade med en seger och ett andrapris. Båda kördes av Markus Niklasson.
– Det är ju helt sjukt. Det har strulat med den här hästen senaste tiden, vi har haft dåliga träningsförhållanden och hela teamet har kämpat som galenpannor och att få till det precis här. Jag befinner mig på moln fast det regnar! Vi var etta och tvåa i dag på V75, det händer inte varje gång, sa en glad Stefan Granlund.
De flesta kupongerna försvann nämligen när Markus Niklasson lotsade in Stefan Granlunds Ninja Zon till seger. Loppets tunga favorit I Can Steel svarade emellertid för en svettig insats. Galopp från start, men direkt fram till utvändigt ledaren för komma in över upploppet med klart grepp. Men Ninja Zon hade smugit med bakom och avväpnade snyggt favoriten precis över mållinjen.
Ego Sisu gjorde bra reklam för Emma
Några lopp tidigare hade stallkamraten Önas Quintus knipit andrapriset i sitt lopp. Han bjöd den vinnande Ego Sisu ordentlig strid över upploppet, men Ego Sisu försvarade sig med bravur. Martin Malmqvist skötte tömföringen bakom den sjuårige valacken som gjorde en rejäl sista långsida för att ta sig fram utvändigt ledaren och koppla greppet. Vinnaren tränas av Emma E Johansson som blir en av landets nya proffstränare i och med årsskiftet.
– Det här var väldigt, väldigt skönt. Hästen har varit taggad inför det här och det är väl första gången som han springer med riktig form. Jag är född in i travet, var med min pappa i stallet när jag var liten och det är det här jag vill hålla på med. Det är roligt när man kan leverera, sa Emma.
Spets och slut för Oscarssons treåring
Spets och slut var den väl anlitade segerreceptet som Kevin Oscarsson använde sig av bakom Mamaneedshismoney. Treåringen, som hittas i Jim Oscarssons regi, var blixtrande snabb ut från sitt innerspår för ledningen, började lämna motståndet före sista kurvan och vann helt ohotad.
En vattentät favoritviktoria inledde nyårskalaset. Markus B Svedberg hade förtroendet att köra den av Ola Samuelsson tränade Bravo Sabotage. Ett samarbete som utföll utan någon problematik. Bravo Sabotage var snabbast ut, tog hand om ledningen och höll kontrollerat den positionen till mål.
En flygande avslutning levererade Devs Daffodil i stoloppet. Hästen låg placerad långt ned i kön när man lämnade sista kurvan, men en formidabel upploppsrökare längst ut i banan talade segerspråk. Länge ledande Betting Pacer fick se sig infångade strax före målpassagen. I segersulkyn satt sjuåringens tränare Conrad Lugauer.
Fyraåriga stoet Hattusa gjorde första starten i regi Ulf Stenströmer. Det blev succé direkt. I ett lopp där flera av konkurrenterna försvann i galopper, kunde Ulf Ohlsson köra Hattusa i ledningen från start till mål. Aurora Show gick en stark avslutning, utmanade till slut, men fick se sig nöjd med silvret.
7 rätt gav 2 966 280 kronor. Utdelning för 6 rätt blev 3921 kronor och för 5 rätt 232 kronor.
På fredag smäller det – inte bara av fyrverkerier på Nyårsafton – utan även när den gigantiska Multijackpoten explo..
På fredag smäller det – inte bara av fyrverkerier på Nyårsafton – utan även när den gigantiska Multijackpoten exploderar. I skrivande stund tisdag eftermiddag finns det 83 miljoner kronor i sjurättspotten, vilket kan utökas de närmaste dagarna om det blir ytterligare jackpot på V75®.
Svensk Travport (ST) meddelade även under tisdagen att tävlingarna är flyttade från Axevalla till Halmstad.
Följande finns att läsa i ett pressmeddelande som skickats ut från ST:
”Väderprognoserna för Axevalla tyder på att det sker en tjällossning på fredag, vilket skulle göra banan osäker att tävla på. Efter en kall julhelg är det tjäle i banan och väderprognoserna talar dock om flera plusgrader och regn under torsdag och fredag. Detta innebär sämsta tänkbara utgångsläge för banskötarna på Axevalla. Det är ganska stor risk att tjälen släpper i banan lagom till fredag. Under pågående tjällossningen är det sällan lämpligt att tävla på en travbana”, skriver ST.
”Det här är jätteintressant – en stor chans för mig”
Därmed får Axevalla-tränaren Ulf Stenströmer resa till Halmstad med sina fyra hästar som ska vara med i V75. Tre av dessa ägs av hans nya storsatsande hästägare Leif Bengtsson, Philip Konsulting HB i Vänersborg. Av 53 hästar på Stenströmers träningslistan ägs 17 av dem av Leif Bengtsson. Samarbetet fick en flygande start när Bold Knick vann på Åby och grejade Ulf Stenströmers tränarseger nummer tusen i början av november.
– Jag är jättenöjd och har aldrig haft ett sådant här material att jobba med. Visst har man fått in någon enstaka bra häst, men inte så här många välstammade av så bra kvalitet. Nu har inte alla kommit på en gång, utan det har varit en process där de har kommit lite undan för undan. Det är flera riktigt fina, men vi kommer att göra ett litet urval och några kommer att gå till avel och några kanske säljas, berättar Ulf Stenströmer.
– Jasmine Ising och Patrik Fernlund som tränade dem tidigare ska bara ha kvar nio hästar när de flyttar till sin nya gård. Vi kommer att göra en utvärdering framöver vilka hästar vi ska satsa lite mera på av de som har kommit. Det här är såklart jätteintressant och en stor chans för mig. Jag hade träffat Leif några gånger tidigare innan han satte häst i träning hos mig och han är en väldigt vänlig och trevlig prick. Vi klickade direkt och han har varit med i branschen länge och vet vad det handlar om. Det känns som ett väldigt bra samarbete som har börjat lovande och kul att en av hans hästar blev jubileumshäst när Bold Knick tog min tusende tränarseger, säger Stenströmer.
Och fortsätter:
– Det är som sagt flera intressanta hästar som har kommit men ett sto som sticker ut är Ester Wibb. Hon var ju jättebra under treåringssäsongen och var bland annat med i Oaks-finalen. Sedan har det krånglat hela fyraåringssäsongen med mycket hältor och vi har kollat upp henne och hittat lite smågrejer som vi har åtgärdat. Det är en jättevacker häst och jag har knappt inte haft ett sådant fint sto sedan jag hade Your Highness. Hoppas verkligen att vi får ordning på henne för då är det en häst som ska kunna duga riktigt bra framöver.
”Handsome Brad känns fantastiskt fin i jobben”
När vi ändå är inne på stallets hästar, hur står det till med stjärnan Handsome Brad?
– Han var jättefin när vi ställde av honom efter att ha fått ett omöjligt lopp i sista starten där han blev jättetrött. Vi ville inte tvinga ut honom sedan mera på banor som kan vara tveksamma men han gick till vintervila 100 procentigt fräsch. Tidigare år har det blivit avslut på grund av skadebekymmer men så var det inte i år.
– Jag måste säga att hästen känns fantastiskt fin i jobben och jag tror att vi kommer att årsdebutera honom mycket tidigare nästa år än vad vi har gjort tidigare år. Det kan bli aktuellt redan i februari, mars och jag hoppas att vi ska kunna få ytterligare en säsong i eliten. Annars känns den här säsongen som har varit och även nästa säsong som en bonus efter alla storlopp som hästen har vunnit och så mycket pengar han har tjänat tidigare. Men vi ser med spänning fram emot ett nytt år, säger Stenströmer.
”Känns oförskämt bra i träningen”
Axevalla-tränaren har fyra hästar till start i Multijackpoten på V75 varav en av dem är favorit och en andrahandare i skrivande stund. Han kommenterar dem på följande vis i tur och ordning.
– 5 Timotejs Jackpot (V75-2) är en jättefin häst som har gett Jasmine och Patrik rätt så mycket gråa hår och han har nu gjort två starter för mig. Han kom till mig som en sista station för att se om vi överhuvudtaget skulle fortsätta tävla med honom eller om han skulle bli ridhäst. Jag har gillat hästen från första stund och det känns som att vi har hittat rätt med honom. Han har tagit till sig av sandträningen, vi har gjort lite balansmässiga justeringar och skötarens fina vård har gjort att hästen har gått bra i de två starter som han har gjort för oss. Han är ganska stor för att vara efter Muscle Hill och femtespåret var nog det sista jag hade valt om jag fått välja. Även om han känns som en förnuftig häst kan det finnas en galopprisk när springspårshästarna kommer farande.
– Senast såg det ut som att han blev väldigt trött till slut men han blev nog mer trött i musklerna efter att ha gjort ett kanonlopp och gått i tredjespår sista varvet. Det var nog lite därför som han hängde på en töm till slut. Han fortsätter att kännas oförskämt bra i jobben och går han iväg från femtespåret så öppnar han hyfsat. Skulle det vara så bra att han kommer till ledningen får de andra vara jäkligt bra om de ska plocka ner honom. Jag gillar honom skarpt och tror att han kommer att få ett riktigt bra år nästa år när vi kan plocka av honom skorna. Det gick lång tid mellan första och andra starten i min regi eftersom han åkte på en förkylning däremellan och blev struken för en tilltänkt start. Hela mitt stall har för övrigt haft en riktig bonnförkylning i oktober och november men nu har det blåst över peppar, peppar. Nu ser hästarna riktigt friska och fina ut allihopa, säger Ulf Stenströmer.
– 6 Harry M.G. (V75-3) anmälde jag ut mest för att det var hemmaplan. Vi ska prova och göra en start med skor, även om jag vet att han är sämre med skor och egentligen kanske vi skulle ha tagit ut honom i ett vanligt lopp istället för V75 men tanken var ju för att det var hemmaplan när jag anmälde. Han känns som en extrem barfotahäst som är mest missgynnad av mina hästar av att gå med skor. Jag hoppas på pengar främst.
”Blir spännande om hon håller upp ledningen”
– 1 Hattusa (V75-6) stannade kvar efter senaste starten på Åby och skulle ha startat i V75 därefter men blev struken för en förkylning. Hon vann ett billigt lopp senast på ett bra sätt och hon har tränat på bra hemma nu sedan hon blev frisk. Hästen ser inte jättemycket ut för världen men det är en fin märr som som har bra inställning till sitt jobb. Jag är lite osäker på hur hon kommer att fungera med skor, även om hon har gått med skor tidigare. Men just när man tar av och på skorna på hästarna så kan de vara lite missgynnade när de åker på igen efter att ha gått barfota. Utgångsläget är perfekt och skulle hon hålla upp ledningen kan det bli spännande. Jag hoppas att inte förkylningen och ny milö med nytt foder har satt ner henne utan att hon håller samma form som tidigare. Då tror jag att hon duger här.
– 4 Borups Tornado (V75-7) blev kvar hos mig efter senaste starten på Åby där han blev tvåa. Han såg riktigt bra ut där aktionsmässigt och han har tränat bra sedan han kom till mig. Jag har även kört ett banjobb efter 1.18,5 full väg och jag hoppas att han har tagit miljöombytet bra. Kruxet är att det här blev ett stenhårt lopp och fjärdespåret kan vara lite smålurigt. Prio ett är att han går felfritt och öppnar hyfsat, och prio två att han tar en bra peng. Jag har svårt att sätta in honom i loppet men skulle han gå sitt rekord som han har över lång distans så kan det bli besvärligt för de andra. Men normalt sett ska det väl fattas något lopp i kroppen. Han såg otroligt trög ut på Åby senast och jag kommer att ändra lite på utrusntingen och lägga på en myrphy istället för en huvudstång och hoppas att han blir lite piggare av det.