Harran Boko travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Harran Boko travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Harran Boko har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Harran Boko har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Harran Boko


Det var i V75 den 9 juni förra året som genombrottet kom. Minnestads El Paso presenterade sig med besked i travets elitserie när han slog igenom..


Det var i V75 den 9 juni förra året som genombrottet kom. Minnestads El Paso presenterade sig med besked i travets elitserie när han slog igenom och vann överlägset i imponerande stil. Segertiden blev 1.11,9 över distansen 2140 meter med voltstart. Det var hästens första seger i V75 och det var även första V75-segern för Rebecca Dahlén i karriären.
- Det har varit en fantastisk resa men höjdpunkten är helt klart när han vann i Östersund. Det var så himla oväntat och han var så overkligt bra. Man lämnar ju normalt inte konkurrenterna i V75 med 50 meter, det gör man inte. Att det dessutom var min första V75-seger var svårtoppat, säger Rebecca Dahleén så här snart ett år senare.

”Det finns ingen bättre”
Minnestads El Paso har klättrat genom klasserna och tagit ytterligare två V75-segrar och en rad andra fina placeringar. Hästen har vunnit 13 lopp och varit bland de tre främsta i 24 av 34 starter. Han har passerat miljonen kronor i insprungna pengar och har nu tagit steget in i Silverdivisionen .
- Jag har sagt samma till alla att det är lite svårt att ta in det här. Jag har nog inte fattat hur bra häst vi har, säger Rebecca.
Hon tränar hästen tillsammans med sambon och proffstränaren Dennis Palmqvist på gården i Fjärdhundra. Rebecca har i flera intervjuer tidigare berättat hur mycket Minnestads El Paso betyder för henne och att han alltid har legat henne varmt om hjärtat.
- Jag har sagt sedan han var två år att han är världens bästa häst, även om han var världens sämsta, säger hon och skrattar.
- Det finns ingen bättre. Jag bara fastnade för honom direkt och det har varit en helt fantastisk resa. Han var till salu men var så trög och dålig att ingen ville köpa honom. Då leasade jag hästen istället. Jag tyckte mycket om honom och att det var en fin häst. Men från början var jag bara glad om vi skulle kunna få honom till start.
- Jag har mest varit glad för varje lopp han har hävdat sig i och jag har tvekat inför varje klass han har gått in i. Nu har han fått på sig en del pengar och behöver tid på sig att växa in i det men så har jag sagt varje gång, haha, och hittills har han bara dundrat runt de andra. Fast någon gång borde det väl ta stopp.

”Senast är det bästa lopp han har gjort”
Minnestads El Paso har inte startat sedan han vann V75 senast i Gävle den 18 april. Segertiden blev då 1.12,5 över 1660 meter och gången innan var han tvåa i V75 på Jägersro.
- Senaste loppet är nog det bästa lopp han har gjort. Det var tredjespår nästan hela vägen och man ska inte kunna vinna V75 på det sättet. Och näst senast fungerade inte det norska huvudlaget när han var tvåa bakom Harran Boko. Tanken var att han skulle ha startat i Bronsfinalen under elitloppshelgen och få något enklare lopp innan dess. Men hästen har lite allergiproblem och fick en halsinfektion så vi hittade inte något enklare lopp att gå ut i. Sedan kom han inte med i finalen helt enkelt, säger Rebecca.

”Är en märklig häst - trög och tråkig hemma”
- Han gick ett banjobb i torsdags efter 1.17,5 i 1600 meter och det var inte på något övertygande sätt. Men han går inte framåt i träningen, det har han aldrig gjort. Det här var faktiskt det snabbaste jobbet vi har kört i träning med honom så på det viset var det bra, men han vägrade att springa förbi sparringpartnerna, trots att den bara tjänat 100 000 kronor. Precis efter mål så tvärstannade han.
- Men han är en märklig häst som aldrig känns fin hemma utan alltid är trög, tråkig och spänstlös. Han kallas ju för Skalman av den anledningen. Men när det väl blir tävling så har han varit väldigt laddad i loppen och han är en riktig löphäst som tar sig samman då.

”Har alltid vinstchans när han startar”
På lördag startar Minnestads El Paso från spår två bakom startbilen i V75-5. Han körs som vanligt av Rebecca Dahlén och möter nu sitt tuffaste motstånd hittills.
- Äntligen fick han ett bra spår, det är han inte bortskämd med. Han sitter i andraspår direkt så det är ingen vingelrisk och jag är inte jättesugen att gå ut i spåren med honom nu när det är debut i Silverdivisionen. Jag hoppas att han inte ska behöva gå först i tredjespår den här gången utan att han kan få en bra rygg att gå i när vi ska attackera. Det går inte att elda på varje gång utan han måste få lite hjälp nu när han har kommit upp i klasserna.
- Jag vill ju ligga lågt varje gång när han i ny i klassen och det gör jag nu med. Sedan är jag inte dummare än att jag vet att han alltid har vinstchans när han startar. Men jag är nöjd om hästen gör ett bra lopp och går bra till slut. Jag har svårt att sätta in honom mot silverhästar han aldrig har mött tidigare.
- Han är otroligt tacksam på det sättet att han aldrig gör ett dåligt lopp när han är vid sunda vätskor. Det blir optimal balans och utrustning som vanligt. Barfota runt om, jänkarvagn, rycktussar och norskt huvudlag, säger Rebecca Dahlén.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det har blivit dags för årets första storlopp för landets fyraåriga hästar. På lördag avgörs finalerna i Kungapo..


Det har blivit dags för årets första storlopp för landets fyraåriga hästar. På lördag avgörs finalerna i Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal på Åby. V75-omgången kryddas dessutom av en jackpot där en ensam vinnare beräknas kunna ta hem 50 miljoner kronor enbart på sju rätt.
I finalen av Kungapokalen är Campo Bahia favorit till förstapriset på drygt 1,1 miljoner kronor. Den här undantagshästen, som är uppfödd och delägd av Conrad Lugauer, visade redan i fjol som treåring kvaliteter utöver det vanliga. Han blev tvåa i Svenskt Travkriterium, det största loppet för treåringarna, efter en tuff resa. I år har han gjort två starter och imponerat kolossalt i båda två vid segrarna. Tränare Lugauer jämför sin superstar, som hittills par sprungit in 2,6 miljoner, med fotbollsikonerna Messi och Ronaldo.
- Campo Bahia är en häst som kan göra saker som många andra hästar inte kan. Precis som att Messi och Ronaldo kan göra saker som andra fotbollsspelare inte kan. Sedan har hästen en otrolig utstrålning. Man ser på honom att han är en stjärna, säger Conrad Lugauer.
Jägersro-tränaren fortsätter:
- Han har en knockout-effekt som många andra hästar inte har. Han kan knocka dem på tvåhundra meter och om det behövs så kan han plåga dem i sjuhundra meter tills de ger upp.

”Vet när han ska koncentrera sig”

Hur har Campo Bahia utvecklats från i fjol?
- Han gick en låg 1.12-tid på Solvalla i fjärde starten men har utvecklats en hel del under sin fina vinterträning. Trots att hästen gick bra i fjol så hade jag känslan av att han inte koncentrerade sig på rätt saker. Nu vet han precis vad som gäller och vet när han ska koncentrera sig. Han har fått mer rutin och känns säkrare. I mina ögon har hästen utvecklas mentalt och han förstår att det här är ett professionellt yrke, menar Lugauer.
- Det har varit en lovande häst sedan han var två år men att han skulle bli favorit till Kungapokalen och Derbyt det kunde man förstås inte veta. Men när Marc vann med honom på 1.13 full väg i andra starten och själv körde jag en tiondel över världsrekordet med honom i fjärde starten, då förstod vi att det är en stjärna.

”Krafter kvar på 1.12,1 i försöket - kanoninsats”
Campo Bahia inledde det här året med att vinna i V75 hemma på Jägersro. Detta trots en galopp i första kurvan där han tappade massor av mark. Trots det kom han tillbaka och vann överlägset och svarade för en fantastisk insats. Senast i uttagningsloppet till Kungapokalen avgjorde han hur enkelt som helst efter att ha körts fram i dödens i ett tidigt skede. Segertiden blev 1.12,1/2140a vilket var den snabbaste tiden av alla försöksvinnarna.
- Galoppen näst senast berodde på att han var helt ensam i ledningen och slappnade av. Jag ville prova att köra från start då också innan storloppen börjar för att se hur snabbt han kunde öppna. Nu vet vi var den gränsen går.
- I försöket till Kungapokalen vann han med krafter kvar på 1.12,1 från bakspår och dödens. Det var precis som jag hade förväntat mig, en kanoninsats.
Hur känns hästen i träningen efter den starten?
- Jättefin. Jag körde intervaller med honom i dag (måndag) och det var ett toppintryck. Han kändes spänstig och stark och fin och väldigt laddad. Jag tycker att hästen är mer proffsig nu än tidigare. Det är roligt för mig som tränare att få känna hästen så här bra.

”Spår tre är vårt drömspår - vill inte chansa

Ni fick välja startspår först av försöksvinnarna och valde spår tre i finalen. Kommentar till det?
- Jag är helt övertygad om att hästen vinner och då vill jag inte chansa och välja något av de innersta spåren. Det är små marginaler och jag vill inte utsätta honom för någon snäv körning från start och köra om ledningen. Har du en långstegad häst som Campo Bahia är det lite skillnad på spåren ett till och med fem. Har du spår ett eller två kan hästarna bli mer stressade också. Det är bättre att vara lite längre ut. Spår fem är egentligen det mest optimala för då accelererar bilen jämnt och fint och man har mer fart med sig i starten gentemot de innersta spåren.
- Men spår tre är vårt drömspår och det hade vi valt oavsett vad konkurrenterna hade tagit. Min häst är helt enkelt bättre än de andra och då behöver jag inte ta någon risk, säger Conrad Lugauer som har spikat Campo Bahia i det officiella tipset Fem tippar V75.

”Det kommer att kosta den som svarar”

Hur ser du på det taktiska upplägget och löpningsscenariot i Kungapokalen?
- Det kommer att kosta den som svarar Campo Bahia, det kan jag säga. Jag har verkligen stor respekt för Attraversiamo och tycker att det är en underbar häst, men jag vill inte byta. Jag tror min häst kommer att slå honom utvändigt om det behövs.
- Sedan vet vi alla hur det är med trav och hästar och allt kan hända. Men varför ska jag vara blyg när jag har en så bra häst. Innerst inne är jag övertygad om att han vinner så varför ska jag då inte säga det. Jag önskar mig verkligen ett bra lopp för alla hästar och sedan ska bästa hästen vinna.
Gör du några ändringar i balans och utrustning?
- Ja, vi utrustar honom med rycktussar för första gången. Vi provade det i jobbet i dag (måndag) och det gav en drömeffekt. Jag vill verkligen vinna det här loppet och då är det bra att ha en växel till om det behövs. I övrigt blir det skor runt om och samma vagn som tidigare. Barfota väntar vi med till Prix d’Amerique, säger Conrad Lugauer med ett skratt.

Ytterligare en finalist i Kungapokalen
Jägersrotränaren har haft en strålande start på det här året och vunnit 44 lopp, kört in drygt 3,6 miljoner kronor och har en segerprocent på närmare 30 procent. Han har ytterligare tre hästar med i lördagens V75-omgång, varav en av dem är ännu en finalist i Kungapokalen. ”Connie” kommenterar dem på följande vis.
- Harran Boko (V75-2) sprang 1.12,2 när han vann näst senast och känns fortsatt lika fin. Senaste loppet kan man bara glömma. Han sålde sig dyrt och det blev för tufft med 1.09 första varvet. Det känns inte som att han har tappat formen i alla fall av jobben att döma, för där känns han fortsatt jättefin. Han går bra bakifrån också, det kommer han att visa snart och jag hoppas att det blir redan på lördag. Inga ändringar.
- Gambit Brodde (V75-4) galopperade två gånger senast i Örebro och det brukar han inte göra. Men för min smak var banan lite för hård och det funkade inte för honom. Han kändes annars hur fin som helst i värmningen och jag kunde inte upptäcka något fel i jobbet i dag (måndag). Där kändes han fin och var pigg och glad. Han kan öppna bra, har ett perfekt läge och är en häst som duger bra över 1600 meter. Han går både i ledningen och i ryggar och härifrån finns alternativ. Felfri tror jag garanterat att han kommer att kriga om vinsten. Nu byter vi till ett helstängt huvudlag den här gången.
- Ferrari Sisu (V75-7) var jag jättenöjd med senast och jag var inte överraskad att han kvalade in till finalen. Vi inbillade oss innan att han skulle kunna göra det och Marc körde därefter. Han var inte långt efter från dödens och nu kommer han att få ett mer vilsamt lopp eftersom han möter bättre hästar. Jag är helt övertygad om att han kommer att tjäna bra pengar i loppet. Nu blir det jänkarbike för första gången, säger Conrad Lugauer.

Michael Carlsson, Kanal 75


I vissa travlopp får storfavoriter mycket gratis.Olympiatravet 2019 var verkligen inte ett sådant lopp.Propulsion tvingades göra allt grovjobb ..


I vissa travlopp får storfavoriter mycket gratis.
Olympiatravet 2019 var verkligen inte ett sådant lopp.
Propulsion tvingades göra allt grovjobb på egen hand, men var ändå omutlig i årets första drabbning för den äldre eliten.
- Man blir tagen faktiskt. Han är helt enorm. Jag har fått svälja några gånger efter loppet, sade en tagen Örjan Kihlström som valde att backa ner i kön från start och sedan blev utsvarad i tredjespår genom andra svängen av Muscle Hustle.
Inte förrän varvet från mål var Propulsion framme utvändigt ledande Cyber Lane, men när upploppet nalkades visade åttaåringen varför han i fjol blev den förste svensktränade häst genom tiderna att springa in elva miljoner kronor under en säsong.
Utmaningarna kom från två hästar som sprungit på innerspår och utnyttjat open stretch, men varken Handsome Brad eller fransyskan Bahia Quesnot hade tillräckligt spurtkrut att utmana på allvar.
- Jag har skrikigt och svurit. Det blev jättetufft. Men han är grymt stark. Vilken kämpe, pustade tränade Daniel Redén som om möjligt ser ut att ha satt USA-importen i ännu bättre skick under dennes deklarerat sista säsong på tävlingsbanan.
- Det finns så många växlar i den här hästen. Man kan inte tro att han är åtta år och har tävlat i eliten så länge. Det är nog den tuffaste häst jag kommer att komma i kontakt med i hela mitt liv. Det finns inga mer ord att säga om honom, fortsatte Redén som nu kan matcha vidare mot Elitloppet – där Propulsion fått nöja sig med andrapriset två år i rad.
Belöningen på 1,5 miljoner kronor innebär att Propulsion ligger på par jämfört med sina rekordsiffror från 2018.
Segertiden 1.10,9 är densamma som noterats i tre av de fem senaste upplagorna av Olympiatravet och ska ses i ljuset av att underlaget var rejält smetigt på ytan.

Gocciadoro show
Men att banan plågats av regn var inget hinder mot sportsliga prestationer av högsta klass även i övriga lopp.
Den första urladdningen kom i silverdivisionen då Fredrik B Larsson valde att trycka på startknappen hos Milliondollarrhyme i dennes första framträdande över sprinterdistans.
Det gav ledning och 1.09,6 första varvet vilket var tillräckligt för att dra alla konkurrenter möra utom italienske kullkamraten Vareta’ Luis.
Alessandro Gocciadoro lyckades hitta ner i ledarryggen trots en vid förstasväng och bjöd på en sällsynt engagerad segergest sedan han slagit sig förbi sista biten.
- Det är en lång historia, men det är en häst som ligger väldigt nära mitt hjärta. En speciell häst i stallet, förklarade italienaren som emellertid hade sparat sitt bästa krut till bronsdivisionen där Vincero' Gar stod för en sällsynt uppvisning.
Spetsälskande Harran Boko körde sig förbi i första sväng, men Gocciadoro hade inte läst läxan kring sin konkurrents egenskaper och bjöd på en brutal tryckare som utmynnade i våldsamma 1.09,9 första varvet. Efter att ha liftat med i rygg en bit så rundade favoriten sin antagonist på sista bortre långsidan och dundrade undan på 1.11,9/2 140 meter.
- Jag trodde att jag skulle bli släppt till ledningen, men nu fick vi köra i rygg istället. Hästen var formidabel, sade Gocciadoro innan han fick ta emot pris från det svenska skidskyttelandslaget.

”Ruggigt stark häst”
En fartfest av ett helt annat slag kom i Olympiastayern som utvecklades till ett märkligt lopp sedan Örjan Kihlström kört till ledningen med Whipped Eggs och ställt kronometern på 1.14-fart.
Det var alldeles för snabbt tyckte konkurrenterna som sprang sina lopp 50 meter bakom och sedan aldrig kom i närheten.
- Han fick tuffa på i sin fart hela vägen och de andra var på behörigt avstånd. Och han höll farten så bra att de inte kom närmare heller. En ruggigt stark häst, konstaterade Kihlström om valacken som onekligen visade varför tränare Robert Bergh på förhand så gärna vill se honom komma till ledningen.
Betydligt långsammare körde Björn Goop i täten bakom Mellby Free som fick en oväntat behaglig årsdebut i Lovely Godivas lopp sedan flera av konkurrenterna galopperat från början.
- Det kommer att bli en mellansäsong det här, ett femårigt sto som måste ut och möta eliten. Men hon har något lite extra i sig, jag hoppas att hon ska kunna hitta en eller två växlar till, förklarade Goop om hästen som i och med triumfen tjänat 6,5 miljoner kronor och aldrig varit utanför prispallen på karriärens 15 starter.

Jackpot på lördag
Femåringarna dominerade stort och den femte vinnaren född 2014 var tyske Norton Commander, som onekligen också ser ut att ha både en och två växlar kvar i sin stora kropp. Marc Elias skötte tömmarna åt pappa Conrad Lugauer och valde att dundra runt konkurrenterna via tredjespår utan rygg på slutvarvet.
Omgångens yngste vinnare tillika skräll signerades Jörgen Westholm som prickade starten snyggt med USA-födde fyraåringen Remarkable Feet, släppte till hårt betrodde Viking Brodde, och speedade förbi via open stretch.
Det gjorde att utdelningen trots favoritparaden orkade upp i 5 028 kronor kronor för sju rätt.
På fem rätt blev det jackpot vilket innebär att 26,4 miljoner kronor vandrar vidare till kommande lördag på Örebrotravet.

Robin Johansson, Kanal 75


Det var jättefina förutsättningar och rena vårdagen på Jägersro som körde V75 under lördagen. I den andra deltävl..


Det var jättefina förutsättningar och rena vårdagen på Jägersro som körde V75 under lördagen. I den andra deltävlingen till Olympiatravet blev det en uppgörelse mellan far och son Untersteiner. Pappa Peter placerade Day Or Night In i rygg på ledande Racing Mange, samtidigt som Johan tog en lugn start med favoriten Cyber Lane och inledde som sista häst och som sedermera blev tredje par utvändigt. Det blev en temposkärpning varvet kvar när Rajesh Face kom fram utvändigt om ledaren. Men i sista kurvan galopperade Rajesh Face och då uppenbarade sig luckan för Day Or Night In. Han hade inga problem att avväpna Racing Mange och höll sedan säkert undan före en bra spurtande Cyber Lane. Segertiden 1.11,4 över distansen 2140 meter med bilstart och en dubbel alltså för Johan Untersteiner som tränar både Day Or Night In och Cyber Lane.
- Det är härligt att ha en så duktig son som kan ställa hästarna i ordning. Och så får jag vara med och skörda i dag. Det var en fröjd att få köra honom, sa Peter Untersteiner.
- Plan A var att försöka snuva Racing Man på ledningen men det var ingen möjlighet alls. Sedan var det bara att försöka komma ner i rygg på honom. Jag hade tur att det blev sånt tempo på mellanvarvet när Rajesh Face kom fram utvändigt. Vi fick det serverat och hästen var i ordning. Jag såg att ledaren var trött i sista sväng men jag visste inte hur mycket Johan hade kvar i Cyber Lane.
Finalen i Olympiatravet körs den 27 april på Åby.

Makalös insats av superlöftet Campo Bahia
En häst som är på väg rakt upp i eliten fick vi beskåda i loppet innan försöket till Olympiatravet. Där fick publiken och tv-tittarna se en ren och skär utklassning av superlöftet Campo Bahia som utklassade sina konkurrenter. Oj, oj, oj, vilken imponerande uppvisning som Conrad Lugauers fyraåring bjöd på. Han överraskade många genom att helt plötsligt galoppera när han övertagit ledningen i första kurvan. Campo Bahia anslöt som sista häst i fältet men dryga varvet kvar sände Lugauer fram sin kanon utvändigt om ledande Mellby Glader. Det blev genast fart på tillställning och Campo Bahia tryckte på och tog över täten på den sista bortre långsidan. Sedan förnedrade han sina konkurrenter när han drog ifrån till en fullständigt överlägsen seger. Campo Bahia travade hiskeligt snabba 1.04,3 mellan 800 till 300 kvar och segertiden skrevs till 1.13,6 över distansen 2640 meter med bilstart. Ett superlöfte utöver det vanliga som nu matchas främst mot Kungapokalen och senare mot Svenskt Travderby i höst.
- Jag är mer än stolt över honom. Normalt sett ska det inte gå men jag har nog en undantagshäst, sa tränaren Conrad Lugauer.
- Han är fortfarande mycket valpig och leker. Han var ensam och inte fokuserad när han snubblade och galopperade. Det ska inte hända. Sedan tyckte jag inte att det gick så fort så jag gick fram och tryckte till ledaren.

Imponerande uppvisning även av Harran Boko
Conrad Lugauer är hetare än någonsin och några lopp senare var det dags igen. I V75-6 ledde han runt om med högkapable Harran Boko som svarade för en imponerande uppvisning även han. Hästen var totalt överlägsen när han dundrade runt på 1.12,2 över 2140 meter i voltstart.
- Han var oerhört stark och det är riktig klass i den här hästen. Det är lite extra, berömde Lugauer efter sin dubbelseger på V75.

En smällkaramell inledde
Innan de här tre sportsliga höjdarna så inleddes V75-tävlingarna på Jägersro med en riktig smällkaramell. Det var 57-oddsaren Dallas, tränad av Tommy Strandqvist, som skrällvann och var streckad på mindre än en procent av insatsfördelningen. Han kämpade ner ledande It’s Time i en tät upploppsduell och satte nosen först. Detta efter att storfavoriten Adde S.H. galopperat hejdlöst i starten. I sulkyn satt Markus Niklasson.

Baron Gift mycket bra för Svanstedt
En ny hemmaseger blev det i V75-4 när Lars I Nilsson-tränade Procalate vunnit för Christoffer Eriksson efter att ha kommit till ledningen från sitt bakspår. Jägersrotränaren Lars I Nilsson har öppnat det här året mycket starkt och Procalate vann överlägset för Christoffer Eriksson.
Segermaskinen Victory Island vann V75-5 från ledningen och Steen Juuls häst vann enkelt trots att han fick press av utvändige Mellby Club på slutrundan.
Ledning från start till mål handlade det om i V75-avslutningen där Baron Gift hade uppvisning för sin tränare Rickard Svanstedt. Trots ett hårt tempo loppet igenom och press av utvändigt Partizan Face så ryckte bara Baron Gift undan i slutsvängen och var smått överlägsen. En imponerande insats på segertiden 1.12,1 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det är ju fantastiskt det här kul när man kan lyfta en redan etablerad häst. Han har varit så skör innan och man har fått träna försiktigt men nu har vi tryckt på med träningen och benen har tålt det och det har han svarat bra på. Han låg på stenhårt under vägen men avgjorde utan problem ändå. Han vann förvånansvärt lätt och det var tussarna kvar och han brukar svara bra på dem, sa Rickard Svanstedt.
Sju rätt på V75 gav 212 443 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Conrad Lugauer har vind i seglen. Förra året vann hästarna mer än var fjärde start och snart tre månader in på 2019 ä..


Conrad Lugauer har vind i seglen. Förra året vann hästarna mer än var fjärde start och snart tre månader in på 2019 är segerprocenten 22. Dessutom går det bra i Svenska Travligan, STL. Där har endast Timo Nurmos och Adrian Kolgjini fler tränarsegrar sedan årsskiftet. När Solvalla på lördagen arrangerar STL-finaler gör Conrad Lugauer resan från Skåne med två hästar som kan bättra på statistiken ytterligare. Först ut är Quite a Quality (V75-2) som efter ett halvdant fjolår har höjt sig rejält och ståtar med fyra raka segrar. Senast imponerade han när han vann sitt klass II-försök från positionen utvändigt om ledaren.
- Han började bra redan i fjol men helt plötsligt var orken borta och han gick inte att känna igen. Men sedan vi upptäckt att han hade fått ett virus som gick att behandla blev han piggare och på några veckor var han den häst jag känner igen. Han hoppade han i comebacken, men var jäkligt bra redan då, och efter det har han börjat vinna lopp, säger Conrad Lugauer, som har höga tankar om den femårige hingsten.
- I mina ögon är det ointressant att spekulera i hur bra en häst kan bli för i travsporten kan allt förändras från den ena dagen till den andra, men när man upptäcker egenskaper som finns hos andra riktigt bra hästar fantiserar man lite och jag har hela tiden haft i fantasin att den här hästen kan bli riktigt bra.

Första gången utan skor
Tre av årets segrar har tagits i autostartlopp och de gångerna har Quite a Quality haft bakspår. Den här gången lottades han till det statistiskt bästa utgångsläge man kan ha bakom startbilen – spår fem.
- Han tränar fortsatt bra, han är fräsch, kommer gå barfota och har äntligen ett bra läge. Det är positiva grejer, säger Lugauer.
Det är första gången i karriären som Quite a Quality ska tävla utan skor på hovarna. Det är även första gången som han ska gå med en så kallad jänkarvang och med norskt huvudlag. Men det tycker inte hans tränare att man ska dra för stora växlar på.
- Man måste veta att mina hästar går med bra balans hela tiden. De går alltid så optimalt som det går och därför brukar det inte göra så stor skillnad när jag tar av skorna. Men det klart att jag gör ändringarna för att jag tror att det kan göra honom ännu lite bättre.
Toppform, bästa utgångsläget och maximalt utrustad. Det är många plusfaktorer runt Quite a Quality inför klass II-finalen.
- Finaler är finaler och de är i mina ögon två-tre steg tuffare än försöken. Men startspåren kan bli avgörande och jag kan tänka mig att han kommer att öppna bra för han är kvick. Kommer vi tidigt till ledningen behöver det inte vara svårare med en final men kommer vi inte till ledningen kan det bli tuffare eftersom alla de bästa är med.

”Otroligt bra läge”
Den andra hästen som Conrad Lugauer kvalat in till finalerna är Harran Boko (V75-5). I försöket tog han en överlägsen seger från ledningen och från spår två bakom startbilen är förhoppningen att komma dit igen.
- Han vann på ett jättebra sätt senast och har tränat väldigt bra efter det. Motståndet är bättre än förra gången men vi har fått ett otroligt bra läge. Han har chansen och den ska vi försöka ta.
Att det är autostart istället för voltstart, som det var i försöket, spelar ingen roll enligt Conrad Lugauer.
- Harran Boko är en häst som man mer eller mindre är passagerare bakom. Man kan inte köra taktiskt med honom för han är en instabil karaktär som drar iväg självmant oavsett om det är bil- eller voltstart. Det innebär samtidigt att han är kvick från start oavsett startmetod och han kommer förmodligen springa i sitt höga tävlingstempo. Förhoppningsvis hushåller han med krafterna så gott det går och då finns chansen.
För Harran Bokos del planerar inte Conrad Lugauer några utrustningsändringar.
- Det viktigaste är att han är i balans mentalt och små ändringar kan störa honom, så förmodligen ändrar vi inte på något.
Vilken av hästarna tror du mest på?
- Eftersom Quite a Quality tävlar stabilare tror jag att han har högre segerchans men jag tror på båda hästarna. Med tanke på hur de har presterat, att de är i jättebra skick och så att säga vann spårlottningen tycker jag det är befogat om båda blir favoriter. Men man ska vara lite försiktig med Harran Boko eftersom han inte är den stabilaste. Om han har sin dag tror jag att han vinner men han kan också göra bort sig.

Ola Johansson, Kanal 75


Rushmore Face (Adrian Kolgjini) och Havefunwithme (Johan Untersteiner) var två kallduschar för spelarna under lördagens V75-omgång på..


Rushmore Face (Adrian Kolgjini) och Havefunwithme (Johan Untersteiner) var två kallduschar för spelarna under lördagens V75-omgång på Mantorptravet.
Sju rätt gav drygt 1,8 miljoner kronor och endast 21 system överlevde alla lopp.
Uppsalabon Calle Jakobsson firade svägerskans födelsedag och satt ensam i svägerskans kök och jobbade in hästarna på sin mobiltelefon.
Calle driver Pressbyrån Svava i Uppsala  - ett av landets största ATG-ombud på andelssystem på nätet via sajten V75 tillsammans.
- Vi är ett stort Tillsammans-ombud och har alltid satsat på att göra det bra online. Vi kommer att landa på i runda svängar tio miljoner i omsättning 2019, vilket är helt enormt. Ett 44-procentigt uppsving redan nu. Det är ungefär 20 personer som gör systemen på nätet – men den här gången blev det faktiskt ett klassiskt butikssystem som slog in, säger Calle Jakobsson.
Framme vid kassan den här lördagen satt en kopia av systemet Calle hade totat ihop till jackpotomgången på Mantorptravet. Butiksinnehavaren själv jobbade och sålde förutom tidningarna och varma korvar, elva andelar av ”Calles stora” på V75 där varje andel kostade 277 kronor.
Spikarna på favoriterna Harran Boko och Terminator Face satt och även de två överraskningarna Rushmore Face och Havefunwithme - endast spelade på en procent av de dryga 1,2 miljoner systemen som hade lämnats in.
- I sista trodde jag själv på 5 Tobias del Ronco men petade även dit 2 Eelis och dubblade systemet tack vare att en av mina tippare i ombudslagen online, Mikael Johansson, pratade om att Eelis absolut var en spik den här omgången, säger Calle Jakobsson.

”Spännande att träffa alla”
Elva kunder delade på systemet och vann över 200 000 kronor var.
- Jag hade lagt ut systemet på Facebook i hopp om att locka någon köpare extra till butiken så det blev ganska spritt att vi hade vunnit. Det började hagla in hälsningar på sociala medier och sms ganska direkt efter V75-7.
- Den första av mina kunder jag tänkte på är mannen i 80-årsåldern som kommer in med sin rollator varje lördag och köper en andel. Det blir spännande att träffa alla. Jag längtar redan till att jobba i veckan, säger Calle Jakobsson.

7,9 miljoner till Kungs Frukt
Snudd på åtta av lördagens utdelade miljoner togs om hand av ett och samma system.
38 andelar såldes av systemet ”Big Mama” via sajten ATG Tillsammans.
Ett större system som kostade 2000 kronor per andel och gav drygt 209 000 kronor tillbaka.
Systemkonstruktören är välkände Sadri Shabani på Kungs Frukt i Trollhättan som dragit in många storvinster under åren. På lördagen spelade Shabani in totalt 7 963 599 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-4 Conrad Lugauer 2640/1 C 1 14.7 18
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-1 Conrad Lugauer 2140/2 A 1 15.7 16
2017-11-10 2017-11-10 Kalmar-8 Conrad Lugauer 2140/3 A 1 16.3 23
2017-10-31 2017-10-31 Jägersro Trav-2 Conrad Lugauer 2140/1 D 1 15.5 32
2017-10-10 2017-10-10 Jägersro Trav-2 Conrad Lugauer 2140/10 D 0 g 22
2017-10-03 2017-10-03 Jägersro Trav-1 Conrad Lugauer 2140/8 C 0 g 22
2018-12-01 2018-12-01 Jägersro Trav-5 Conrad Lugauer 2160/11 C 6 14.1 97
2018-11-12 2018-11-12 Halmstad-6 Conrad Lugauer 2140/2 C 2 14.0 25
2018-10-26 2018-10-26 Kalmar-9 Conrad Lugauer 2140/1 A 1 14.6 27
2018-06-06 2018-06-06 Kalmar-9 Conrad Lugauer 2140/7 C 0 g 50
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-15 Conrad Lugauer 2140/12 B 0 13.4 77
2018-04-27 2018-04-27 Åby-5 Conrad Lugauer 2140/1 B 5 13.1 32
2018-04-14 2018-04-14 Jägersro Trav-5 Conrad Lugauer 2640/2 B 0 g 15
2018-04-04 2018-04-04 Åby-6 Conrad Lugauer 2140/5 A 1 14.0 12
2018-01-30 2018-01-30 Solvalla-9 Christoffer Eriksson 2140/2 A 0 g 14
2018-01-13 2018-01-13 Jägersro Trav-3 Markus Waldmüller 2140/7 A 1 13.8 14
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-8 Conrad Lugauer 2140/9 B 0 g 199
2019-05-11 2019-05-11 Åby-6 Conrad Lugauer 2140/11 A 6 13.6 95
2019-04-27 2019-04-27 Åby-10 Markus Waldmüller 2140/7 A 0 13.5 96
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-10 Conrad Lugauer 2140/1 C 1 12.2 57
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-9 Conrad Lugauer 2140/2 B 0 g 33
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-5 Conrad Lugauer 2640/2 B 1 14.8 16
2019-02-12 2019-02-12 Jägersro Trav-9 Markus Waldmüller 2160/15 A 0 15.6g 27
2019-02-02 2019-02-02 Åby-9 Conrad Lugauer 2140/8 B 0 g 80
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-11 Conrad Lugauer 2140/8 C 2 14.0 31
2019-01-02 2019-01-02 Jägersro Trav-9 Conrad Lugauer 2140/3 C 1 13.4 26ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se