Hard Times travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Hard Times travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Hard Times har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-09-21 2021-09-21 Solänget-4 Ulf Ohlsson 2640/8 D

Nyheter för travhäst Hard Times


I somras visade Moni Viking, då i regi Björn Goop, med segrarna i Sveriges två största styrkeprov att han var landets starkaste häst...


I somras visade Moni Viking, då i regi Björn Goop, med segrarna i Sveriges två största styrkeprov att han var landets starkaste häst.
I Frankrikes motsvarighet Prix de Paris fick han nöja sig med tredjepriset, men på lördag är den åttaårige spurtkanonen tillbaka i den franska huvudstaden för ett uppladdningslopp mot sommaren i Sverige.
Hästens franske tränare Pierre Vercruysse meddelade direkt efter Prix de Paris att lördagens Prix du Bois de Vincennes var nästa mål och att uppgiften han fått från den norske ägaren var att ha hästen i topptrim till elitloppshelgen och Harper Hanovers.
Lördagens lopp ser flera andra hästar som skulle kunna dyka upp på Solvalla sista helgen i maj om pandemiläget tillåter.
Just från Pierre Vercruysse har Tomas Malmqvist nämligen fått ta över forne unghäststjärnan Express Jet som gör sin andra start i nya regin och nu får just Björn Goop vid tömmarna.
Ble du Gers slutade trea bakom Moni Viking i Harpers och följde upp med att vinna Oslo Grand Prix. Nu kommer han ut från 25 meters tillägg och är anmäld med skor vilket talar för att tränaren Jean-Michel Bazire mest ser uppgiften som ett träningsjobb.
En betydligt tuffare konkurrent blir nog istället Diable de Vauvert, hästen som vrålspurtade till andrapriset i Prix de Paris och också ryktas vara aktuell för en turné norröver.

Wild Love mot Paralympiatravet?
En högintressant start gör även Anders Lindqvist-managerade Wild Love, som kommer från seger i Enghien och där kretsen kring hästen hoppas imponera tillräckligt för att få en inbjudan till Paralympiatravet.
Stoet ställs mot flera svenskbekantingar i Prix Jean Carbol över 2 700 meter, bland annat stallkamraten Hard Times, Malmqvists Calle Crown och forne elitloppshästen Tjacko Zaz.
Björn Goop agerar inte bara lånekusk utan plockar ut sin italienska speedkula och Sikta Mot Sjärnorna-vinnare Balsamine Font, som jagar första segern på fransk mark, i ett fyraåringslopp.
Dagens kanske största sportsliga höjdpunkt körs däremot utan svenska intressen. Superfemåringarna Gelati Cut, Green Grass och Prix d’Amerique-trean Gu d’Herpire drabbar samman i Prix Robert Auvray över 2 850 meter med cirka en miljon kronor i prispengar.

Robin Johansson, Kanal 75


Två svenska segrar har det blivit i det anrika loppet Prix de Paris genom åren: 1990 segrade Piper Cub med Stig H Johansson i sulkyn och 2011 var Ma..


Två svenska segrar har det blivit i det anrika loppet Prix de Paris genom åren: 1990 segrade Piper Cub med Stig H Johansson i sulkyn och 2011 var Maharajah starkast i händerna på Örjan Kihlström. Örjan Kihlström vann även 2016 tillsammans med norskfödde Lionel. Svenskfödde Remington Crown vann loppet 1999. Men där är det slut på blågula segrar i loppet som dominerats av franska hästar genom åren.
I år står det blågula hoppet till Anders Lindqvist som från sitt stall i Frankrike skickar ut norskfödde Hard Times i hetluften tillsammans med kusken Victor Ciotola, men Hard Times slår ur underläge i 15-hästarsfältet.
Mer betrodd och den som kanske kan utmana den franska armadan är nordens starkaste häst Moni Viking. Fuxen vann tre av Sveriges tuffaste kraftprov i fjol då han segrade i Paralympiastayern, Harper Hanovers lopp och Åby Stora Pris. Samtliga tre lopp i regi Björn Goop.
I Harper Hanovers lopp noterade Moni Viking världsrekord då han travade 1.11,9 över distansen 3 180 meter voltstart på 1000-metersbana. Världsrekord blev det även i Åby Stora Pris då Maharajah-sonen travade 1.12,4 över distansen 3 200 meter autostart.
Moni Viking tränas och körs i Frankrike av Pierre Vercruysse.

Kul bonusfakta om Prix de Paris från bland annat franska LeTrot:
• Glödhete kusken Eric Raffin har en triumf i Prix de Paris. 2012 vann han med Roxane Griff och i år ser han ut att bli favorit med Délia du Pommereux som närmast kommer från triumf i Prix de France och ett fjärdepris i Prix d'Amérique.
• Styrkeprovet Prix de Paris avgörs över två varv på stora banan på Vincennes. Distansen är mäktiga 4 150 meter och den krävande uppförsbacken på bortre långsidan ska betvingas två gånger.
• Fyra icke-franska hästar som haft mod och styrka att vinna kraftprovet: Piper Cub (1990), Remington Crown (1999), Maharajah (2011) och Lionel (2016).
• Bélina Josselyn är senaste sto att vinna Prix de Paris och hon vann dessutom två år i rad, 2019 och 2020.
• Franske stjärnkusken Jean-Michel Bazire har segerdefilerat sju gånger i Prix de Paris och på det är han bäst: Jardy (2005, 2006, 2007), Up And Quick (2014, 2015) samt Bélina Josselyn (2019, 2020).
• Senast en häst lyckades med den annorlunda dubbeln att vinna Prix de Cornulier (världens största monté-lopp) och Prix de Paris var 2004 då Jag de Bellouet svarade för den prestationen. På söndag har Bahia Quesnot chansen att upprepa bedriften.
• Up And Quick har löpningsrekordet i Prix de Paris och den då sjuårige hingsten vann 2015 på kilometertiden 1.13,5.
• Bold Eagle var den senaste stjärnan att vinna ” Triple Couronne”, trippeln Prix d'Amérique, Prix de France och Prix de Paris. Bold Eagle lyckades med bedriften 2017 och han blev fjärde hästen i historien att lyckas. De övriga är Gélinotte (1956, 1957), Jamin (1959) och Bellino II (1976).

Startlista
Prix de Paris
4 150 meter
1. Hard Times – Victor Ciotola (Anders Lindqvist)
2. Valter di Poggio – Nicolas Bazire
3. Décoloration – Tony Le Beller
4. Féerie Wood – Alexandre Abrivard
5. Violetto Jet – Franck Nivard
6. Diable de Vauvert – Gabriele Gelormini
7. Etonnant – Anthony Barrier
8. Moni Viking – Pierre Vercruysse
9. Flamme du Goutier – Theo Duvaldestin
10. Chica de Joudes – Alain Laurent
11. Tony Gio – Yoann Lebourgeois
12. Carat Williams – Matthieu Abrivard
13. Délia du Pommereux – Eric Raffin
14. Bahia Questnot – Junior Guelpa
15. Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
Förstapris: drygt 1,8 miljoner kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Medan de svenska kollegorna fightades i V75 på Jägersro så valde Björn Goop istället lördagens ännu mer penningstinna l&oum..


Medan de svenska kollegorna fightades i V75 på Jägersro så valde Björn Goop istället lördagens ännu mer penningstinna löpningar på Vincennes.
Och han gjorde det inte förgäves.
Goop fick för första gången chansen bakom Sebastien Guaratos segermaskin Gunilla d’Atout som spelades till klar favorit i lördagens stora treåringslopp för ston.
Efter att ha inlett i rygg ledaren utan någon häst på utsidan valde Goop att runda till ledningen dryga kilometern från mål.
I slutsvängen stack Goop ifrån konkurrenterna och kunde närmast finåka till förstapriset på motsvarande en halv miljon kronor, på segertiden 1.14,6/2 700 meter.

Skandinaviska silver
Goop följde upp med ett andrapris bakom sin egentränade Caresse i ett stolopp där Well Done la Marc knep tredjepriset och fixade nästan en kvarts miljon kronor till stallet.
En annan noterbar prestation svarade norskan Calina för då hon i andra starten för Jean-Michel Bazire stod för en imponerande svepning i Prix Equidia, men fick ge sig sista biten för ursinnigt spurtande Fakir du Lorault.
I samma lopp slutade Björn Goops duo Portland och Vainqeur R.P. utanför prispengarna medan svenskbekantingen och Solvalla Grand Prix-vinnaren Hard Times galopperade bort sig.

Robin Johansson, Kanal 75


Vi är vana att se On Track Piraten tampas mot eliten i Gulddivisionen på V75 om lördagarna eller i andra stora lopp. Men nu hade tränaren H..


Vi är vana att se On Track Piraten tampas mot eliten i Gulddivisionen på V75 om lördagarna eller i andra stora lopp. Men nu hade tränaren Hans R Strömberg hittat en betydligt enklare uppgift åt sin stjärna. Istället för att köra ett snabbjobb hemma i Rättvik startade han på Hagmyrens lunchtrav under tisdagen. I ett fält med blott fem hästar kom On Track Piraten tidigt till ledningen. Han fick lite uppvaktning av utvändige Hard Times en bit under vägen men denne var tidigt trött. Det fanns ingen som kunde hota världens bästa dalahäst som gled undan till en säker seger över upploppet. Vinnartiden blev 1.14,5/2640a och förstapriset var 30 000 kronor. Tvåa blev derbyvinnaren Beau Mec som gjorde comeback och inte hade startat sedan i februari. Det här var elvaårige On Track Piratens 46:e seger i karriären och han har sprungit in 18 miljoner kronor.
– Planen var att pulla upp lite och sedan köra undan rejält till slut. Det fick vi inte, men han kände sig ändå kaxig till slut, sa Rikard N Skoglund efter att ha styrt in megafavoriten.

Kanal 75


Startspåren till söndagens Prix de France i Paris lottades direkt i den franska travkanalen Equidia på torsdagen. Fjolårets blågule..


Startspåren till söndagens Prix de France i Paris lottades direkt i den franska travkanalen Equidia på torsdagen.
Fjolårets blågule Prix d’Amerique-vinnare Readly Express blev trea i årets upplaga för ett par veckor sedan och jagar nu revansch i medeldistansloppet Prix de France. Ett av de större loppen i Frankrike med 1,8 miljoner kronor i förstapris.
Readly Express lottades till ett femtespår bakom startbilen. Björn Goop sitter i sulkyn.
Prix d’Amerique-vinnaren Belina Josselyn fick innerspåret och Bold Eagle spår sex
En norsk-svensk uppstickare syns i fältet. Norrmannen Ola Åsebö, tränare på Bergsåker med amatörlicens, väljer att starta Hard Times. Magnus Teien Gundersen sitter i sulkyn.

Startlista
Prix de France
2 100 meter, autostart

1. Belina Josselyn - Jean Michel Bazire
2. Uza Josselyn - Gabriele Gelormini
3. Traders - Yoann Lebourgeois
4. Valko Jenilat - Francois Lagadeuc
5. Readly Express - Björn Goo
6. Bold Eagle - Franck Nivard
7. Dijon - Romain Derieux
8. Billie de Montfort - Eric Raffin
9. Davidson du Pont - Franck Ouvrie
10 Looking Superb - Alexandre Abrivard
11. Hard Times - Magnus Tein Gundersen
Förstapris: cirka 1 800 000 kronor

Kanal 75


Det vankas stortrav på Vincennes-banan i Paris dagen före julafton. Criterium Continental för fyraåringar och Prix Tenor de Baune för..


Det vankas stortrav på Vincennes-banan i Paris dagen före julafton.
Criterium Continental för fyraåringar och Prix Tenor de Baune för femåriga travare är huvudloppen under söndagen där det lockas med höga prissummor och friplåtar till världens tuffaste travlopp, Prix d’Amerique.
18 hästar tar plats bakom bilen i Criterium Continental över 2100 meter.
Flera blågula tränare är med och tampas. Jarmo Niskanen ligger illa tilltygad på sjukhus efter travolyckan han var med om för några dagar sedan på den franska travbanan Le Mans. Niskanens Earl Simon är en av huvudfavoriterna i loppet som den här gången får Franck Nivard.
Jägersros Tomas Malmqvist har med tre hästar, Calle Crown, Flying Fortuna och Ethien du Vivier. Jerry Riordan provar lyckan med Vamp Kronos och Ola Åsebö med Hard Times.
Femåringsloppet Prix Tenor de Baune vanns i fjol av Readly Express och Björn Goop. Timo Nurmos vapen i år är Global Trustworthy som övertygat i två raka efter sin comeback, i sulkyn där Björn Goop. Jörgen Westholm har anmält Unique Juni som den här gången får Gabriele Gelormini i sulkyn.

Startlista
Criterium Continental
2100 auto

1. Eros Du Chene – Gabriele Gelormini
2. Express Jet – Pierre Vercruysse
3. Erminig d’Olivere – Franck Nivard
4. Vamp Kronos – Christophe Martens
5. Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
6. Elite Du Ruel – Franck Anne
7. Eridan – David Thomain
8. Vivid Wise As – Björn Goop
9. Earl Simon – Franck Nivard
10. Calle Crown – Jean-Philippe Monclin
11. Va’Pensiero Gar – Alexis Chéradame
12. Flying Fortuna – Adrien Lamy
13. Elena De Piencourt – Matthieu Abrivard
14. Estola – Alexandre Abrivard
15. Vainqueur R.P. – Jean-Michel Bazire
16. Esmondo – Richard Westerink
17. Hard Times – Anthony Barrier
18. Ethien Du Vivier – Eric Raffin
Förstapris: drygt 1 000 000 kronor

Startlista
Prix Tenor de Baune
2700 volt

1. Looking Superb – Jean-Michel Bazire
2. Deux Etoiles Gede– Eric Raffin
3. Desir Castelets – Jean-Philippe Monclin
4. Dark Night Love – Alexandre Abrivard
5. Global Trustworthy – Björn Goop
6. Unique Juni – Gabriele Gelormini
7. Ursa Caf – Matthieu Abrivard
8. Dhikti Vedaquais – Anthony Barrier
9. Davidson Du Pont – Franck Ouvrie
10. Delia Du Pommereux – Damien Bonne
Förstapris: drygt 500 000 kronor

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-11-28 2017-11-28 Eskilstuna-9 Ulf Ohlsson 2140/12 C 2 14.3 95
2017-11-15 2017-11-15 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2140/5 B 1 15.0 13
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-11 Ulf Ohlsson 2140/4 C 0 13.2 35
2017-09-10 2017-09-10 Bjerke-8 Ulf Ohlsson 2100/3 C 1 13.4 88
2017-08-29 2017-08-29 Bjerke-4 Ulf Ohlsson 2100/11 B 1 182
2017-08-17 2017-08-17 Bergsåker-11 Ulf Ohlsson 2160/5 B 5 15.8g 64
2017-08-07 2017-08-07 Örebro-6 Kaj Widell 1609/9 D 4 13.5 727
2017-07-28 2017-07-28 Romme-9 Ulf Ohlsson 2160/13 A 6 16.6 48
2017-06-18 2017-06-18 Färjestad-11 Ulf Ohlsson 2140/3 D 0 g 329
2017-06-08 2017-06-08 Umeå-7 Ulf Ohlsson 2160/6 C 1 16.6 52
2017-05-10 2017-05-10 Bergsåker-1 Kaj Widell 2140/1 B 0 g 18
2017-04-08 2017-04-08 Gävle-2 Ola Åsebö 2140/8 D 2 17.7 513
2017-01-18 2017-01-18 Solvalla-1 Kaj Widell 2140/4 C 0 g 473
2018-12-23 2018-12-23 Vincennes-6 A Barrier 2100/17 D str
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/4 B 1 12.7 236
2018-11-06 2018-11-06 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2140/2 C 3 12.7 372
2018-10-17 2018-10-17 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 2680/10 B 4 14.2 137
2018-09-09 2018-09-09 Bjerke-11 Ulf Ohlsson 2600/7 D 0
2018-08-29 2018-08-29 Bjerke-11 Ulf Ohlsson 2600/8 B 2 20
2018-08-07 2018-08-07 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/3 B 0 14.3 83
2018-06-23 2018-06-23 Skellefteå-2 Rikard N Skoglund 2140/3 B 2 15.0 13
2018-06-08 2018-06-08 Östersund-6 Ulf Ohlsson 2140/5 D 1 11.7 57
2018-04-20 2018-04-20 Umeå-8 Kaj Widell 2140/5 C 0 g 159
2019-12-14 2019-12-14 Vincennes-4 B Robin 2100/6 D 0 218
2019-12-07 2019-12-07 Vincennes-5 B Robin 2700/11 D 0 212
2019-11-30 2019-11-30 Vincennes-3 B Robin 2850/6 D 0 399
2019-11-23 2019-11-23 Vincennes-3 B Robin 2700/6 D 0 429
2019-11-17 2019-11-17 Vincennes-6 B Robin 2100/7 D 2 624
2019-10-26 2019-10-26 Jägersro Trav-10 Kaj Widell 2640/2 D 0 13.6 1316
2019-10-11 2019-10-11 Romme-8 Ulf Ohlsson 2140/6 B 4 13.6 406
2019-10-05 2019-10-05 Skellefteå-10 Kaj Widell 3180/15 D 7 14.4 980
2019-09-17 2019-09-17 Hagmyren-2 Ola Åsebö 2640/3 C 5 15.7 264
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-10 Jorma Kontio 2700/10 C 0 18.6g 811
2019-08-15 2019-08-15 Bergsåker-9 Ulf Ohlsson 2700/11 C 0 g 27
2019-08-06 2019-08-06 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/3 D 4 12.1 769
2019-07-26 2019-07-26 Solänget-7 Ola Åsebö 2180/12 B 3 15.0 30
2019-06-22 2019-06-22 Polen-6 Jimmy H Andersson 1640/3 C 0 167
2019-06-09 2019-06-09 Bjerke-11 Ulf Ohlsson 2100/5 D 0 492
2019-05-11 2019-05-11 Åby-2 Ulf Ohlsson 2640/2 C 0 g 437
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-5 Per Linderoth 2140/6 C 7 18.5g 111
2019-02-24 2019-02-24 Vincennes-8 A Barrier 2700/13 D 0 517
2019-02-10 2019-02-10 Vincennes-6 M.T Gundersen 2100/11 D 0 2404
2019-02-03 2019-02-03 Vincennes-7 B Goop 2700/2 D 0 232
2019-01-12 2019-01-12 Vincennes-5 Y Lebourgeois 2850/2 D 0 463
2020-12-19 2020-12-19 Vincennes-3 B Robin 2100/3 D 0 600
2020-12-10 2020-12-10 Vincennes-1 B Goop 2100/12 D 0 535
2020-11-14 2020-11-14 Romme-7 Kim Eriksson 2640/12 D 6 14.4 2048
2020-11-04 2020-11-04 Solvalla-2 Jimmy H Andersson 2180/9 B 0 13.5 238
2020-10-21 2020-10-21 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2640/2 B 6 13.1 205
2020-10-08 2020-10-08 Bergsåker-9 Ulf Ohlsson 2140/4 C 1 13.5 81
2020-10-03 2020-10-03 Skellefteå-10 Ulf Ohlsson 3180/14 B 5 14.6 404
2020-09-14 2020-09-14 Umeå-9 Ulf Ohlsson 2640/10 B 3 14.3 44
2020-09-04 2020-09-04 Bollnäs-4 Ulf Ohlsson 2140/7 C 0 g 638
2020-08-19 2020-08-19 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 3180/9 B 7 13.7 889
2020-08-09 2020-08-09 Dannero-6 Ulf Ohlsson 2140/4 C 0 13.6g 166
2020-07-16 2020-07-16 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 2640/1 B str
2020-07-04 2020-07-04 Halmstad-10 Rikard N Skoglund 2140/7 B 6 13.1 1270
2020-06-13 2020-06-13 Boden-12 Jimmy H Andersson 2140/1 B 0 g 1002
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-11 Ulf Ohlsson 3180/14 C 5 12.7 1250
2020-05-19 2020-05-19 Solänget-9 Jimmy H Andersson 2140/4 B 4 14.3 245
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-11 Ulf Ohlsson 3180/8 D 5 14.1 178
2020-04-23 2020-04-23 Gävle-8 Jimmy H Andersson 2640/3 B 0 13.9 161
2020-02-20 2020-02-20 Vincennes-1 J.M Bazire 2875/13 D 2 24
2020-02-13 2020-02-13 Vincennes-7 N Bazire 2850/5 D 0 267
2020-02-02 2020-02-02 Vincennes-3 J.M Bazire 2700/9 D 0 50
2020-01-26 2020-01-26 Vincennes-8 N Bazire 2100/13 D 0 1570
2021-09-14 2021-09-14 Skellefteå-9 Ove A Lindqvist 1640/2 C 4 12.1 257
2021-08-27 2021-08-27 Bergsåker-9 Kaj Widell 3180/10 C 0 g 1693
2021-08-21 2021-08-21 Gävle-7 Rikard N Skoglund 2640/3 D 7 13.6g 1133
2021-08-08 2021-08-08 Dannero-10 Bo Eklöf 2140/2 D 7 12.8 1485
2021-07-28 2021-07-28 Boden-9 Ola Åsebö 2140/3 D 0 g 1297
2021-07-22 2021-07-22 Bergsåker-9 Bo Eklöf 2640/7 D 4 13.8 1174
2021-07-08 2021-07-08 Bergsåker-2 Ola Åsebö 2140/2 D 0 13.6 723
2021-06-24 2021-06-24 Dannero-6 Ulf Ohlsson 2660/9 D 0 18.4g 838
2021-06-11 2021-06-11 Romme-9 Kaj Widell 2140/9 D 0 14.7g 1266
2021-05-26 2021-05-26 Bergsåker-7 Ola Åsebö 2160/2 C 0 16.9g 934
2021-03-27 2021-03-27 Vincennes-7 F Ouvrie 2700/3 D 0 1266
2021-03-04 2021-03-04 Vincennes-1 F Ouvrie 2700/3 D 0 967
2021-02-28 2021-02-28 Vincennes-4 V Ciotola 4150/1 D 0 2160
2021-02-18 2021-02-18 Vincennes-1 A Prat 2700/9 D 0 633
2021-01-31 2021-01-31 Vincennes-8 A Prat 2100/6 D 0 1572
2021-01-10 2021-01-10 Vincennes-4 B Robin 2100/14 D 0 1803
2021-01-02 2021-01-02 Vincennes-3 B Robin 2850/9 D 0 1245ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se