Hall of Am travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Hall of Am travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Hall of Am har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Hall of Am har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Hall of Am


Det var som flera gånger förr den här finaldagen av Breeders Crown i november, regnigt och lerigt och tuffa förhållanden. Daniel Red&..


Det var som flera gånger förr den här finaldagen av Breeders Crown i november, regnigt och lerigt och tuffa förhållanden. Daniel Redén och Örjan Kihlström hade jätteheta chanser på förhand och det gick inte att ta miste på att succéduon trivdes väldigt bra i höstrusket i Eskilstuna. Fattas bara annat när det blev två segrar i Breeders Crown, samt en andraplats.
Det började direkt när kullens kung bland treåringarna, Francesco Zet, hade en ny uppvisning när han tog hem finalen i Breeders Crown. Kriterievinnaren bollade på nytt med konkurrenterna, och helt klart är Daniel Redéns superlöfte någonting utöver det vanliga. Trots att Örjan Kihlström körde på säkerhet den första biten var Francesco Zet bra med från start, och kunde glida till ledningen ut på den första långsidan. Sedan fick han bestämma i ett jämnt tempo och varvade på 1.13,4. Det var aldrig något snack om saken och Francesco Zet formligen lekte hem en ny storloppsseger, värd 1,6 miljoner kronor. Därmed har den treårige hingsten sprungit in drygt 6,6 miljoner kronor under sin första säsong på tävlingsbanan. Han har tagit åtta segrar och en andraplats på tio starter, och vinnartiden här blev 1.12,4/2140a. Francesco Zet har tidigare sprungit och ”sovit” i loppen enligt Redén och Kihlström, men av detta har man inte sett något av på slutet.
– Han är jättefin hästen och det känns som att han börjar förstå vad det här går ut på för idag uppförde han sig som en slipad tävlingshäst. Han börjar mogna mer och mer mentalt och förstår vad han ska göra. Jag behövde inte rycka tussarna, berömde Örjan Kihlström.
– Han är snabb men jag körde lite på säkerhet och ändå öppnade han fort. Hästen är startsnabb den dagen man vill börjar ladda med honom, fortsatte segerkusken.
– Det känns som att alla bitar har fallit på plats. Han går fortfarande i lågstadiet men gör det man säger till honom att göra nu. Nu får han en rejäl semester och sedan börjar vi träna styrka i vinter och siktar på nästa säsong, sa Daniel Redén.
Stort övertyg till tvåan i mål, Indy Rock, som spurtade strålande i spåren till andraplatsen med full fart över mål.

”Det var sån gambling – jag fick Rödluvevibbar”
Glamorous Rain var ett stallskrik i Svenskt TravOaks men där räckte hon inte mot vinnande Lara Boko. Men i Breeders Crown-finalen för treåriga ston kom revanschen. Daniel Redén ryckte alla skor för första gången och det var på gränsen att hon höll sig i trav hela vägen. Örjan Kihlström visade upp en mästerlig styrning när han bar fram Glamorous Rain hela vägen när hon var nära att galoppera. Styrkan och farten fanns där och hästen fick göra grovjobbet sista varvet och gå först i tredjespår. Över upploppet visade Kihlström prov på körkonst i den högre skolan när både hjälpte Glamorous Rain och sedan tog en rövare och släppte av henne den sista biten. Det räckte precis för att ta sig förbi en mycket tapper Lara Boko som fått vandra utvändigt om ledaren hela vägen. Segertiden blev strålande 1.12,2/2140a.
– Det här var skönt, för det var sån gambling. Jag tyckte att hon var så rullig i provstarten och hade med dom här ifall dom skulle behövas, sa Daniel Redén och visade upp ett par boots där han stod vid staketet.
– Men Örjan visade sin fingertoppskänsla och bara körde och körde. Han lät henne bara springa runt och mjuka upp, för banan börjar bli rätt så hård nu.
– Hon var så värd det här, vilket lopp hon gör! Hon slog lite i underläge och mötte bra ston men jag fick feeling. Jag väntade med barfota och vågade inte i Oaks. Jag fick ”Rödluve-vibbar”, fortsatte Redén.

Häftig kontring av Fifty Cent Piece – ”Extrem skalle”
Fifty Cent Piece vann Drottning Silvias Pokal och Stosprintern. Honey Mearas vann Stochampionatet och Derbystoet. Man såg fram emot en duell i Breeders Crown för fyraåriga ston, men den kom av sig när Honey Mearas galopperade bort sig kort efter start. Robert Bergh körde offensivt och kom farande via tredjespår ut ur första kurvan och tog över täten efter ett halvvarv. Hårt betrodda Hall of Am galopperade även hon i utgången av första kurvan, och därmed låg vägen öppen för Fifty Cent Piece. Efter en öppning på 1.09,4 första 500 metrarna fick Robert Bergh dämpa tempot rejäl och köra väldigt lugnt i 500 meter. Första varvet travades efter 1.14,4 och då lämnade Ulf Ohlsson andra par utvändigt med Hoboken Am och styrde fram utvändigt om ledaren. I utgången av slutsvängen kom Sayonara farande som skjuten ur en kanon och överflyglade Fifty Cent Piece. Sayonara kopplade ett knappt grepp men Fifty Cent Piece vägrade att ge sig. Hon visade prov på en femstjärnig moral och strålande kämpatakter när hon kontrade tillbaka till segern. Ett rafflande upplopp där vinnartiden blev 1.13,0/2140a.
– Det är fantastiskt och det är otroligt att hon har vunnit alla tre finalerna i år. Den som kom var så otroligt snabb och det gick inte att freda sig i den farten. Men min häst hade mycket krafter kvar och jag vet vilken moral hon har, men sedan ska dom ju vilja springa förbi och det är inte så lätt när de redan har blivit passerade en gång. Det krävs en extremt bra skalle. Det visar bara vilken extra till häst det är, sa Robert Bergh.
– Jag har gått och funderat på om vi inte ska testa mot hingstarna i Paris. Om det inte krånglar något så kan det bli att vi testar. Hon har haft en fantastisk säsong, fortsatte Bergh.
Örja Kihlström kommenterade galoppen på Honey Mearas så här.
– Hon blev lite tassig efter en bit och det kändes inte som att hon skulle galoppera men det gjorde hon idag. Det kan vara olika dagar och olika banor, sa Kihlström.

Önas Prince krönte en fantastisk säsong med ny miljonseger – ”Han är ett unikum”
Önas Prince har haft en helt fantastisk säsong som har varat länge. Han vann Kungapoialen i våras, Sprintermästaren i somras och var tapper som tvåa bakom omöjlige Calgary Games i Svenskt Travderby. Nu avslutade den fyraårige stjärnan genom att ta hem finalen i Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Det var heller aldrig något snack från början där Önas Prince sin vana trogen blixtrade till ledningen direkt via en katapultstart. Per Nordström fick sedan köra lugnt i täten, från 1.13,5 första 500 metrarna till långsamma 1.15,1 första varvet. Men sedan gick det undan värre då Örjan Kihlström tryckte upp farten rejält ut på den sista bortre långsidan med Mister Hercules, som han lämnat andra par utvändigt med efter ett varv och styrt fram utvändigt om ledaren inför slutrundan. Det blev en riktig holmgång när duon lämnade övriga klungan med många längder och försvann ifrån de andra kämpades sida vid sida. Då båda topptravarna bjöd på ett sevärt slutvarv, men i sista kurvan började Mister Hercules att bli lite mör och Kihlström gick ner i ryggen på Önas Prince för att njuta nytt mod i sin häst. Han vred ut och försökte in på upploppet men då gled Önas Prince bara retfullt enkelt ifrån till en lätt seger. En otroligt imponerande insats på nytt av Önas Prince som krönte en fenomenal säsong med sin tredje miljonseger.
– Det här är som en saga. Vi började med den här killen och körde in honom och nu har han utvecklats och som jag tror till en internationell stjärna framöver. Det är helt fantastiskt, sa Per Nordström som både tränar och kör.
– Vi körde fruktansvärt fort på fortare långsidan och jag bjöd bjöd ju in lite till det eftersom jag körde så pass långsamt innan. När Örjans häst började bli lite seg i sista sväng sprang min bara och väntade på dom andra. Det fanns ingen botten i honom och det här är ett unikum. Jag saknar nästan ord för honom och nu är han premierad som avelshingst och ska ta emot 60 ston. Han har haft en lång säsong som har varit fantastisk från april till november. Nu gör vi bokslut och det blir inget Frankrike nu i vinter men kanske nästa år, fortsatte Nordström.
Sju rätt på V75 den är söndagen gav 8 752 kronor. Sex rätt betalade 110 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det en liten jackpot till nästa lördags V75 som då avgörs på Bjerke-banan i Oslo. Enligt ATG:s beräkningar kan en ensam vinnare då ta hem 30 miljoner kronor enbart på sju rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Solvalla bjöd på en mycket stark sportslig söndag med totalt tolv Breeders´ Crown-semifinaler – sju av den inom V75®. Det var tr..


Solvalla bjöd på en mycket stark sportslig söndag med totalt tolv Breeders´ Crown-semifinaler – sju av den inom V75®. Det var tre semifinaler i respektive klass, uppdelat i tre- och fyraåringar samt ston och hingstar/valacker och de fyra främsta i varje semifinal gick till final.
Örjan Kihlström var flitigt i elden och uppsatt i samtliga lopp. Efter en strykning av Brambling (V75-6) blev det till slut elva semifinaler att avverka för stjärnkusken.
Och Örjan Kihlström hade en minst sagt bra dag på jobbet. Av sina elva styrningar så kvalade han in nio hästar till finalerna i Eskilstuna 7 november.
Totalt blev det fem segrar. Kvartetten Glamorous Rain, Honey Mearas, Francesco Zet och Mister Hercules (V75-7) tränas samtliga av Daniel Redén och Global Cashflow (V75-5) tränas av Peter Untersteiner. Av vinnarna imponerade kullettan Honey Mearas mest och segrarinnan av Stochampionatat, Derbystoet och Sto-SM blir nu favorit till ännu en storseger.
Örjan Kihlströms facit i semifinalerna:
1) Glamorous Rain (Daniel Redén)
1) Honey Mearas (Daniel Redén)
3) Epimetheus (Daniel Redén)
1) Francesco Zet (Daniel Redén)
4) Honey Adore (Reijo Liljendahl)
6) Erin Zet (Daniel Redén)
4) The Oak L.A. (Hanna Olofsson)
3) Black Magic Eyes (Reijo Liljendahl)
0) Bank Wise As (Reijo Liljendahl)
1) Global Cashflow (Peter Untersteiner)
1) Mister Hercules (Daniel Redén)

V75 blev favoritbetonad och utdelningen på sju rätt blev 6 266 kronor. Sex rätt gav 76 kronor och jackpot på fem rätt. Det innebär jackpot nästa vecka på Jägersro med 45 miljoner kronor i potten för sju rätt.

Startlista, Breeders´Crown-finalerna 7 november i Eskilstuna:
Breeders´ Crown treåriga ston
2 140 meter autostart:
1) Breeze (Claes Sjöström)
2) Glamorous Rain (Daniel Redén)
3) Red Lady Express (Christian Persson)
4) Isabelle Cash (Timo Nurmos)
5) Rihanna W.I. (Timo Nurmos)
6) Black Magic Eyes (Reijo Liljendahl)
7) Lara Boko (Timo Nurmos)
8) Honey Adore (Reijo Liljendahl)
9) Imhatra Am (Stefan Melander)
10) A Perfect Face (Adrian Kolgjini)
11) Lacille Boko (Svante Båth)
12) Identity (Fredrik Wallin)

Breeders´ Crown fyraåriga ston
2 140 meter autostart:
1) Hall Of Am (Stefan P Pettersson)
2) Honey Mearas (Daniel Redén)
3) Loaded Maria (Markus B Svedberg)
4) Fifty Cent Piece (Robert Bergh)
5) Woodbury Wine (Peter Untersteiner)
6) Hoboken Am (Timo Nurmos)
7) Chablis Ribb (Josefine Ivehag)
8) Modern Times (Kenneth Haugstad)
9) Nikita Sunrise (Roger Nilsson)
10) Bahama Passion (Tommy B Andersson)
11) Sayonara (Fredrik Wallin)
12) M.T.Perette (Mattias Djuse)

Breeders´ Crown treåriga hingstar/valacker
2 140 meter autostart:
1) Aquarius Face (Adrian Kolgjini)
2) Global Cashflow (Peter Untersteiner)
3) Ninepoints Lasse (Jörgen Westholm)
4) Francesco Zet (Daniel Redén)
5) Dozen Of Oysters (Claes Sjöström)
6) Global Concept (Jörgen Westholm)
7) Donizetti (Jerry Riordan)
8) Immanuel K. (Daniel Wäjersten)
9) Sourire Frö (Ulrika Wällstedt)
10) Indy Rock (Johan Untersteiner)
11) Henessi Walk (Hanna Olofsson)
12) The Oak L.A. (Hanna Olofsson)

Breeders´ Crown fyraåriga hingstar/valacker
2 140 meter autostart:
1) Titan Joda (Jennifer Persson)
2) Mister Hercules (Daniel Redén)
3) Önas Prince (Per Nordström)
4) San Moteur (Björn Goop)
5) Sidney Celeber (Roger Walmann)
6) Furies Rain (Peter Untersteiner)
7) Billions (Björn Goop)
8) Maesteraemon
9) Dollar Doc (Jörgen S Eriksson)
10) Elegant Ima (Geir Vegard Gundersen)
11) Epimetheus (Daniel Redén)
12) A Good Point (Lars I Nilsson)

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


 På förhand var det ett av de bästa derbyn som körts.Och det levde upp till alla förväntningar.Önas Prince i ledningen,..


 På förhand var det ett av de bästa derbyn som körts.
Och det levde upp till alla förväntningar.
Önas Prince i ledningen, Calgary Games på utsidan med Brambling och San Moteur skuggande bakom.
Övriga slagna.
Så såg det ut när fältet svängde in på upploppet i Svenskt Travderby 2021.
Fyra undantagshästar i karriärens viktigaste lopp.
Men när det väl drog ihop sig fanns det plötsligt bara en häst på banan.
Sista 100 meterna lunkade Calgary Games ifrån sina utmanare i en uppvisning som redan är svensk travhistoria.
- Jag kunde titta mig omkring 500 kvar, då hade jag alla krafter kvar. Det har varit en topphäst hela tiden och idag var han extra bra. Han vann mycket lätt, konstaterade Jorma Kontio som tidigt parkerade utvändigt om Kungapokalsvinnaren och Sprintermästaren Önas Prince - hästen som dominerat kullen under säsongen, startat tre gånger så ofta som Calgary Games och sprungit in tjugofalt så mycket pengar.

Världsrekord
För när konkurrenterna stångats om miljoner i årets andra stora lopp har Timo Nurmos stannat hemma och tränat.
Och tränat.
Och tränat.
- Han har nog sprungit lika mycket som de andra, han har bara inte tävlat. Jag tycker att loppen sliter mycket, förklarade Nurmos sitt upplägg efter segern i derbykvalen.
Det var då Calgary Games gjorde karriärens sjätte start och för första gången tävlade om en förstapris högre än 40 000 kronor.
Det slutade i en utklassning som gjorde honom till derbyfavorit, trots sina i övrigt löjligt tunna meriter.
Och prestationen i finalen visade att Nurmos unika koncept fungerade till fullo.
Segertiden 1.11,7/2 640 meter autostart är nytt löpningsrekord och därmed också världsrekord, en putsning med tre tiondelar av Who’s Whos tid från 2018 och sekunden snabbare än pappa Readly Express travade vid sin derbyseger två år tidigare.

Bättre än pappa?
Och jämförelserna med Timo Nurmos största stjärna genom tiderna är svåra att undvika.
Inte minst därför att tränaren själv gör dem hela tiden.
- Redan när jag såg hästen som föl så tyckte jag att han var en kopia av pappa. Jag har flera hästar efter Readly och det här är den som påminner mest. Inte bara travet och kroppen utan även många psykiska saker. När han springer är han så koncentrerad. Han tänker inte på någonting annat, han tittar fem meter framåt och bara kör på. Skillnaden är att han går lite lägre med huvudet än sin pappa och är lite mer naturlig i travet. Pappan var en otrolig häst och den här är samma klass, eller lite bättre, förklarade Nurmos som köpte Calgary Games för egen räkning och därmed ostört kunnat genomföra sitt koncept att bara sikta mot ett enda lopp.
- Det är bara att kolla i kylskåpet. Är det tomt så anmäler man hästen till start, skojade Nurmos som belönades med fyra miljoner kronor och närmast har siktet inställt på att fortsätta i Readly Express fotspår och ta hem Europaderbyt, som körs på Åby 9 oktober med kvalen om tre veckor.

Överladdad San Moteur orsakade omstart
Där kan han mycket väl få stöta på Önas Prince och San Moteur igen.
Den förre var tapper i sitt första nederlag för säsongen och fick två miljoner i andrapris.
San Moteur störde ritningarna för många i loppet genom att orsaka en omstart.
- Han var inte reglerbar, han var alldeles för överladdad, kommenterade Björn Goop incidenten som fördröjde starten.
- När loppet gick iväg kunde jag inte riktigt köra som jag ville från start. Därför tappade jag andra ytter. Det betydde att vi fick göra en speed på bortre långsidan. Det var inte segern som rök där, men kanske andrapriset. Den som vann var fantastiskt bra och jag tycker att min häst också gjorde ett bra lopp, fortsatte Goop efter tredjeplatsen.
Nöjd var också Daniel Redén med fjolårets kriterievinnare Brambling.
- Det blev lite fördröjt och det gynnade inte honom som är lite stressad av sig. Men med allt som varit innan, att han fick stå fem veckor på box i somras, och sedan vara fyra i derbyt. Jag är jättestolt över hästen.

Honey Mearas - bäst när det gäller
Redéns glada humör berodde säkert på att han dessförinnan vunnit Derbystoet med Honey Mearas.
Precis som i Stochampionatet föll hon i försöket, drog ett oförmånligt utgångsläge, men visade sig klassen bättre än sina kullsystrar när det väl gällde.
Loppet fick en oväntad inledning då Global Brilliance blåste förbi favoriten Hall of Am och Erik Adielsson tydligt markerade att han ville köra i front.
Kihlström lade sig lugn på utsidan och bevakade, som så många gånger förr.
- När Örjan började titta bakåt 600 kvar så fick jag upp förhoppningarna, det brukar betyda att han har mycket att åka med, förklarade Daniel Redén vars förmåga att forma kulldrottningar varit smått förbluffande de senaste åren.
Nu visade Honey Mearas att hon är väl så bra som Conrads Rödluva och Diana Zet när hon kämpade ner den tappra ledarinnan och lämnade övriga på efterkälken.
- Det är en fantastisk häst. Hon är som Diana, hon behöver ett försök på sig och vet är det är dags för final. Då hon fått sitt lopp så studsar hon upp. Idag såg hon väldigt fin ut i biken, hon bara svävade fram. Det är en häst med en otrolig gång, hon lägger mycket mark under sig, förklarade Redén sedan han skådat sin häst putsa Cash Crowes löpningsrekord med en tiondel till 1.11,5/2 140 meter autostart.

En andraplats att minnas
För b-licensierade David Persson var andrapriset på en miljon kronor karriärens i särklass största segercheck.
Men i stridens hetta var det ingen glad silvermedaljör.
- Det är ingen som minns en tvåa, tyvärr. Jag är väldigt stolt över hästen, över skötaren och mig själv lite grann. Om någon dag kommer jag säkert att vara jättenöjd, men just nu känns det sådär, konstaterade en sammanbiten Persson.
Desto nöjdare var Carl Johan Jepson sedan han styrt Fredrik Wallins Sayonara till tredjeplatsen från tredje par utvändigt.
- Det var inte mycket att tveka om att sitta kvar när de angrep på sista långsidan. Hästarna som framför mig var de jag hade störst respekt för. Men Magnus häst (Hall of Am) hade en lite sämre dag så vi fick inte med oss rätt fart ut ur svängen, det kostade nog andrapriset, konstaterade Jepson efter en sylvass spurt.
För Wallin skulle revanschen komma i Diamantstoet. En dittills favoritbetonad V75 fick en häftig upplösning då Claes Sjöström satte dit 112-oddsaren Xanthis Delicious och såg till att utdelningen för sju rätt nådde 55 235 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


På måndagen blev startlistorna klara till Svenskt Travderby och Derbystoet.Hästarna kvalade in i förra veckan, det som återstod var ..


På måndagen blev startlistorna klara till Svenskt Travderby och Derbystoet.
Hästarna kvalade in i förra veckan, det som återstod var kuskarna.
Här blev överraskningarna få.
Samtliga hästar utom två kommer att få samma kusk som i kvalificeringarna.
I stora derbyt kommer nederländske Kuyt F.Boko att köras av Magnus A Djuse eftersom Robin Bakker istället väljer den tyska derbydagen i Berlin. I Derbystoet får Global Brilliance Erik Adielsson i sulkyn då Ulf Ohlsson valt att sitta bakom Hoboken Am.
Även i Derbystoet är samtliga hästar kvalificerade för dubbla prispengar vilket innebär att förstapriset blir två miljoner kronor.
Loppen körs på Jägersro på söndagen där Derbystoet går iväg 15.45 och Svenskt Travderby beräknas starta 16.59.


Startlista Svenskt Travderby
2 640 meter autostart
Häst – kusk (tränare)

1 Brambling – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
2 San Moteur – Björn Goop
3 Önas Prince – Per Nordström
4 Henry Flyer Sisu – Mika Forss (Timo Nurmos)
5 Calgary Games – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
6 Marre's Dreamboy – Jörgen Westholm
7 Global Badman – Daniel Wäjersten
8 Kuyt F.Boko – Magnus A Djuse (Paul J P Hagoort)
9 Chiru – Claes Sjöström (Timo Nurmos)
10 Digital Races – Christoffer Eriksson
11 Titan Yoda – Ulf Ohlsson (Jennifer Persson)
12 Readly Lavec – Oskar J Andersson
Förstapris: 4 000 000 kronor

Startlista Derbystoet
2 140 meter autostart
Häst – kusk (tränare)

1 Bring Me Wine – André Eklundh
2 Hoboken Am – Ulf Ohlsson (Timo Nurmos)
3 Hall of Am – Magnus A Djuse (Stefan P Pettersson)
4 Tilda Express – Rikard N Skoglund (Marcus Lindgren)
5 Loaded Maria – Markus B Svedberg
6 Global Brilliance – Erik Adielsson (David Persson)
7 Sayonara – Carl Johan Jepson (Fredrik Wallin)
8 Honey Mearas – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
9 Juni Rapid – Anders Svanstedt
10 Heloise Am – Kim Eriksson (Roger Walmann)
11 Eagle Eye Sherry – Björn Goop
12 Globalizer – Stefan Persson (Jerry Riordan)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


 Den som ville bli överraskad blev besviken.Istället byggdes förväntningarna upp till finalen om tolv dagar.Kvalificeringarna till Sven..


 Den som ville bli överraskad blev besviken.
Istället byggdes förväntningarna upp till finalen om tolv dagar.
Kvalificeringarna till Svenskt Travderby gick enligt ritningarna och visade att det finns flera undantagshästar i årets fyraåringskull.
Detta sedan förhandsfavoriterna övertygat och människorna bakom lovat ännu bättre prestationer när det verkligen gäller.
Det började med att säsongens dominant Önas Prince tog ledningen utan möda, men ändå inte fick något gratis och nådde första två varven på 1.13,9. Marre´s Dreamboy utmanade över upploppet, men kom aldrig i farlig närhet.
- Jag har haft många passhästar som varit bra, men den här är speciell. Han har så stort hjärta, både rent fysiologiskt och känslomässigt. Han är så himla snäll hästen, han gör liksom allt för dig, sade skötaren Emma Nordström efter segern på 1.13,2/2 640 meter autostart.
- Jag tror inte att han var super på topp idag för det är inte riktigt idag det gäller. Det är om tolv dagar.

”Kommer att skjuta framåt”
Desto enklare blev det för kriterievinnaren Brambling, trots ett på förhand sämre utgångsläge.
Örjan Kihlström körde helt sonika till ledningen halvvägs in i loppet och kontrollerade allt efter behag med hästen som i våras drabbades av en annorlunda och otäck skada då en träbit trängde djupt in i hoven och äventyrade hela karriären.
- Den uppladdning som den här hästen har haft… Hela hästen är som en liten saga. Han fick stå på box flera veckor på Uppsala Veterinärmottagning. Vi gav honom ett lopp och han hade gått framåt mycket till idag. Med det här loppet vet jag inte hur mycket han kommer att skjuta framåt, men känner jag Brambling rätt så kommer han att bli väldigt bra, mös tränaren Daniel Redén som dominerat svensk travsport de senaste åren och nu har skottläge på första derbysegern.

”Det här är den klart bästa”
Men motståndet nästa söndag kommer att vara knivskarpt.
San Moteur bommade som kriteriefavorit i fjol och svarade för en fenomenal årsdebut i juni. Sedan hade han trimmats mot dessa kval och motsvarade alla förväntningar sedan Björn Goop skickat till ledningen.
- Det känns som en sten föll från hjärtat. Det har varit en oerhörd press. Man ska bara leverera när det kommer en sådan dag, pustade uppfödaren och ägaren Håkan Arvidsson som tagit fram mängder av topphästar genom åren, men ändå inte tvekar om att det här är något alldeles extra.
- Det här är den klart bästa. Det är en chans i livet att få fram en riktigt stor stjärna. Han kommer att vara otroligt mycket bättre till finalen. Vi hade inte kört ett enda tempojobb så han kommer att vara 20-30 meter bättre. Men det lär behövas också, fortsatte Arvidsson.

Nurmos dominerade
Det mest spännande kortet är ändå Calgary Games.
Att en häst är förhandsfavorit (fasta odds hos ATG inför kvalen) till Svenskt Travderby med blott fem starter och 185 000 kronor på meritlistan är unikt.
Timo Nurmos har valt att slipa sin egenägda diamant på hemmaplan och förklarade sin strategi efter en förkrossande triumf i händerna på Jorma Kontio.
- Han har säkert tränat lika mycket som de andra, men inte tävlat så mycket. Jag tycker att det alltid sliter när man startar, med en så här bra häst kan man sikta och inte starta så mycket. Av alla hästar som tävlat så tycker jag att han är den som påminner mest om Readly Express. Han är riktigt bra han också, så får vi se om han lyckas med samma karriär, eller komma i närheten av samma karriär, sade Nurmos som blev kvalens dominant då Henry Flyer Sisu och Chiru spurtade hem sina försök i övertygande stil.
Nurmos tränar även Hoboken Am som tillsammans med Stefan P Petterssons Hall of Am imponerande mest av kvalvinnarna till Derbystoet.
V75 blev extremt favoritbetonat, betalade 149 kronor för sju rätt och gav 7,7 miljoner i jackpot till lördag.

Startlista Svenskt Travderby
2 640 meter autostart
Häst (tränare)

1. Brambling (Daniel Redén)
2. San Moteur (Björn Goop)
3. Önas Prince (Per Nordström)
4. Henry Flyer Sisu (Timo Nurmos)
5. Calgary Games (Timo Nurmos)
6. Marre´s Dreamboy (Jörgen Westholm)
7. Global Badman (Daniel Wäjersten)
8. Kuyt F.Boko (Paul J P Hagoort)
9. Chiru (Timo Nurmos)
10. Digital Races (Christoffer Eriksson)
11. Titan Yoda (Jennifer Persson)
12. Readly Lavec (Oskar J Andersson)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Startlista Derbystoet
2 140 meter autostart
Häst (tränare)

1. Bring Me Wine (André Eklundh)
2. Hoboken Am (Timo Nurmos)
3. Hall of Am (Stefan P Pettersson)
4. Tilda Express (Marcus Lindgren)
5. Loaded Maria (Markus B Svedberg)
6. Global Brilliance (David Persson)
7. Sayonara (Fredrik Wallin)
8. Honey Mearas (Daniel Redén)
9 . Juni Rapid (Anders Svanstedt)
10. Heloise Am (Roger Walmann)
11. Eagle Eye Sherry (Björn Goop)
12. Globalizer (Jerry Riordan)
Förstapris: 1 000 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Flera av favoriterna till slutsegern i derbyt fick bra lägen i uttagningsloppen.Per Nordströms Önas Prince fick spår 2 bakom startbilen i V..


Flera av favoriterna till slutsegern i derbyt fick bra lägen i uttagningsloppen.
Per Nordströms Önas Prince fick spår 2 bakom startbilen i V75-1 i jakten tionde raka segern.
Timo Nurmos obesegrade Calgary Games fick spår 3 i V75-6 medan Solvallatränarens andra stora derbyhopp Chiru fick spår 11 i V75-7.
Björn Goops kriterievinnare San Moteur har vunnit sju av nio starter så här långt fick spår 2 i V75-3.
Otur i lottningen hade Daniel Redéns kriterievinnare Brambling som får starta från spår 11 i V75-2.
Samtliga uttagningslopp till Svenskt Travderby avgörs på V75 och de två främst placerade tar sig vidare till finalen söndagen 5 september som lockar med ett förstapris på 2 000 000 kronor.
I uttagningsloppen till Derbystoet noterar vi att Daniel Redéns stochampionats-vinnare Honey Mearas drog innerspår i sitt försök som avlutar tisdagskvällen.

Startlista
Uttagningslopp 1 Svenskt Travderby 2021
2 640 meter autostart
1. Global Bodyguard – Stefan Persson (Håkan K Persson)
2. Önas Prince – Per Nordström
3. Kurri Jari Boko – Mika Forss (Veijo Heiskanen)
4. Marre's Dreamboy – Örjan Kihlström (Jörgen Westholm)
5. Staro on the Rocks – Kevin Oscarsson (Jerry Riordan)
6. Samson – Rikard N Skoglund (Robert Bergh)
7. Hulken Sisu – Erik Adielsson (Frode Hamre)
8. Global Bookmaker – Mattias Djuse
9. Pre Calculated – Jörgen Sjunnesson (Ola Karlsson)
10. Napoleon Cash – Carl Johan Jepson (Timo Nurmos)
11. Billions – Björn Goop
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 2 Svenskt Travderby 2021
2 640 meter autostart
1. A Good Point – Kevin Oscarsson (Sören Norberg)
2. Shejk – Anders Eriksson (Pasi Aikio)
3. Ready Tonight – Johan Untersteiner (Peter Untersteiner)
4. Kuyt F.Boko – Robin Bakker (Paul J P Hagoort)
5. Kocu Boko – Billy Svedlund
6. Climber – Johnny Takter (Sybille Tinter)
7. Baby Boy – Rikard N Skoglund (Robert Bergh)
8. Capital Gain C.C. – Oskar Kylin Blom
9. Hennessy Am – Björn Goop (Kim Pedersen)
10. Amalencius B.B. – Claes Sjöström (Timo Nurmos)
11. Brambling – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 3 Svenskt Travderby 2021
2 640 meter autostart
1. Selected News – Hans-Owe Sundberg
2. San Moteur – Björn Goop
3. Global Beware – Johan Untersteiner
4. Trumpie – Nicklas Westerholm
5. Mellby Illusion – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
6. Mr Brilliant – Rikard N Skoglund (Robert Bergh)
7. Certainly – Magnus B Svedberg
8. Global Badman – Daniel Wäjersten
9. Philosopher – Christoffer Eriksson
10. Kilmister Boko – Per Nordström (Simon Mitman)
11. Chestnut – Oskar Kylin Blom
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 4 Svenskt Travderby 2021
2 640 meter autostart
1. Elegant Ima – Magnus Teien Gundersen (Geir Vegard Gundersen)
2. Axel Ruda – Magnus A Djuse (Pär Ländin)
3. Chestnut Bojje – Björn Goop (Robert Bergh)
4. Readly Lavec – Oskar J Andersson
5. Hombre D. – Oskar Kylin Blom
6. Versace Broline – Joakim Lövgren
7. Mr Mah Can – Rikard N Skoglund (Robert Bergh)
8. Comes with Age – Kenneth Haugstad (Stefan P Pettersson)
9. Yuvaraj – Johan Untersteiner (Peter Untersteiner)
10. Henry Flyer Sisu – Mika Forss (Timo Nurmos)
11. Valrhona Face – Victor Rosleff (Rigmor Jakobsson)
12. Nocturnally – Jörgen Lorentzen
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 5 Svenskt Travderby 2021
2 640 meter autostart
1. Head Run – Carl Johan Jepson (Robert Bergh)
2. Digital Races – Christoffer Eriksson
3. Calgary Games – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
4. Berra Steel – Daniel Wäjersten
5. Furies Rain – Johan Untersteiner (Peter Untersteiner)
6. Comand – Rikard N Skoglund (Robert Bergh)
7. Black and Quick – Per Lennartsson (Timo Nurmos)
8. Lucky Truc – Björn Goop (Peter Arnqvist)
9. Sidney Celeber – Kim Eriksson (Roger Walmann)
10. Mister Hercules – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
11. Castillo – Ken Ecce (Tomas Malmqvist)
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 6 Svenskt Travderby 2021
2 640 meter autostart
1. Devs Definitif – Mattias Djuse
2. Titan Yoda – Ulf Ohlsson (Jennifer Persson)
3. Mellby Ironman – Rikard N Skoglund (Robert Bergh)
4. Hindenburg Am – Markus B Svedberg
5. Kissinger Boko – Erik Adielsson (Robert Dunder)
6. Staro Obrigado – Steen Juul (Sören Kolberg)
7. Parker – Örjan Kihlström (Jörgen Westholm)
8. Pewdiepie – Björn Goop
9. Hat Trick – Johnny Takter (Robert Bergh)
10. Lucifer Sam – Johan Untersteiner (Peter Untersteiner)
11. Chiru – Claes Sjöström (Timo Nurmos)
12. Halo Am – Magnus A Djuse (Jerry Riordan)
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 1 Derbystoet 2021
2 140 meter autostart
1. Emelie E. – Thomas Uhrberg (Ola Samuelsson)
2. Tilda Express – Rikard N Skoglund (Marcus Lindgren)
3. Cash and Carry – Anders Svanstedt
4. Genta Oh Ja – Carl Johan Jepson (Björn Goop)
5. Make My Dream – Claes Sjöström
6. T.Wall's Karma – Roger Pettersson
7. Ivanka Amok – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
8. Erin Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
9. Namaste – Kevin Oscarsson (Sören Norberg)
10. Maggiore – Conrad Lugauer
11. Eagle Eye Sherry – Björn Goop
12. Joy Alissa – Fredrik Linder
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagningslopp 2 Derbystoet 2021
2 140 meter autostart
1. Dame de Tailleur – Kim Oscarsson (Jim Oscarsson)
2. Heloise Am – Kim Eriksson (Roger Walmann)
3. Bring Me Wine – André Eklundh
4. Mill Cava – Ulf Ohlsson (Ulf Stenströmer)
5. Betting Pacer – Per Lennartsson (Niklas Robertsson)
6. Modern Times – Kenneth Haugstad
7. The Primerose – Björn Goop
8. Staro Onyourmarks – Oskar Kylin Blom
9. Moofushi – Johnny Takter (Lars I Nilsson)
10. Emma Häggenäs – Carl Johan Jepson (Ola Samuelsson)
11. Samaritana – Mika Forss (Timo Nurmos)
12. Barbro Kronos – Erik Adielsson (Svante Båth)
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagningslopp 3 Derbystoet 2021
2 140 meter autostart
1. Hoboken Am – Ulf Ohlsson (Timo Nurmos)
2. Quantal Quetzal – Örjan Kihlström (Mattias Djuse)
3. The Fastlove – Björn Goop
4. Fabulous Pellini – Erik Adielsson (Svante Båth)
5. Beware Kronos – Jeppe Juel (Jerry Riordan)
6. Juni Rapid – Anders Svanstedt
7. Hilarious Am – Adrian Kolgjini
8. Bahama Passion – Mikael J Andersson (Tommy B Andersson)
9. Kirsi Boko – Johan Untersteiner (Peter Untersteiner)
10. Anice Cake – Jim Oscarsson
11. Kailua Boko – Rikard N Skoglund (Marcus Lindgren)
12. Rapunzel – Kevin Oscarsson (Björn Goop)
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagningslopp 4 Derbystoet 2021
2 140 meter autostart
1. Crashed Eggs – Örjan Kihlström (Roger Walmann)
2. Loaded Maria – Markus B Svedberg
3. Generator – Björn Goop
4. Biscaia – Erik Adielsson (Nicole Melberg)
5. Globalizer – Stefan Persson (Jerry Riordan)
6. Kroatia Boko – Thomas Uhrberg
7. Manstone Two U. – André Eklundh
8. Devs Dandelion – Mattias Djuse
9. Global Black Money – Ulf Ohlsson (Magnus Jakobsson)
10. Clandestine – Daniel Wäjersten
11. Begum Kronos – Johan Untersteiner (Peter Untersteiner)
12. Phantasy Tile – Johnny Takter (Ola Samuelsson)
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagningslopp 5 Derbystoet 2021
2 140 meter autostart
1. Peony – Björn Goop
2. Nashy Håleryd – Johan Untersteiner
3. Sayonara – Carl Johan Jepson (Fredrik Wallin)
4. Caramelle T.T. – Örjan Kihlström (Fredrik Persson)
5. Hall of Am – Magnus A Djuse (Stefan P Pettersson)
6. Keira de Veluwe – Per Lennartsson (Timo Nurmos)
7. Chablis Ribb – Erik Adielsson (Josefine Ivehag)
8. Fantaghiro Brick – Pierre Nyström (Lise-Lotte Nyström)
9. Aperfecttric – Jim Oscarsson
10. Hazyshadeofwinter – André Eklundh
11. Breidabliks Kahlua – Conrad Lugauer
12. Woodbury Wine – Stefan Persson (Peter Untersteiner)
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagningslopp 6 Derbystoet 2021
2 140 meter autostart
1. Honey Mearas – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
2. Florist – Jim Oscarsson
3. Circus – Björn Goop
4. Global Brilliance – Ulf Ohlsson (David Persson)
5. Stella Nova Race – Per Lennartsson (Ulf Stenströmer)
6. Queen Ratzeputz – Claes Sjöström (Timo Nurmos)
7. Hera Sisu – Carl Johan Jepson (Eric Martinsson)
8. Chess Brodda – Johan Untersteiner
9. Chiffchaff – Johnny Takter (Ola Samuelsson)
10. Oche Trot – Per Nordström
11. Swisha – Erik Adielsson (Jörgen Westholm)
12. Global Bring it On – Hannu Torvinen (Isto Kuisma)
Förstapris: 100 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/7 B 0 g 312
2020-10-09 2020-10-09 Romme-4 Jorma Kontio 2140/3 B 3 13.9 146
2020-09-11 2020-09-11 Solvalla-2 Ulf Ohlsson 2140/8 B 0 16.5g 73
2021-11-07 2021-11-07 Eskilstuna-9 Magnus A Djuse 2140/1 B 3 13.3g 72
2021-10-24 2021-10-24 Solvalla-9 Magnus A Djuse 2140/11 B 1 12.1 42
2021-10-05 2021-10-05 Färjestad-9 Magnus A Djuse 2140/2 B 6 12.4g 44
2021-09-05 2021-09-05 Jägersro Trav-8 Magnus A Djuse 2140/3 A 4 12.1 20
2021-08-24 2021-08-24 Jägersro Trav-8 Magnus A Djuse 2140/5 B 1 11.6 21
2021-07-25 2021-07-25 Axevalla-12 Magnus A Djuse 2640/2 B 5 13.2 62
2021-07-16 2021-07-16 Axevalla-7 Magnus A Djuse 2640/3 D 1 13.4 32
2021-06-06 2021-06-06 Axevalla-6 Magnus A Djuse 2640/9 C 1 15.2 45
2021-05-26 2021-05-26 Bergsåker-2 Magnus A Djuse 2140/4 C 2 13.7 29
2021-04-30 2021-04-30 Kalmar-5 Magnus A Djuse 2180/6 C 1 14.7 49
2021-04-23 2021-04-23 Åby-9 Magnus A Djuse 2140/9 C 0 g 86



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se