Hägern T.H. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Hägern T.H. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Hägern T.H. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Hägern T.H. har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Hägern T.H.


På onsdagen bjuder Östersundstravet på sport av högsta klass och det är de charmiga kallbloden som är i fokus med bland annat fi..


På onsdagen bjuder Östersundstravet på sport av högsta klass och det är de charmiga kallbloden som är i fokus med bland annat finalerna av Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet. Jan-Olov Persson är favorit i båda.
I Svenskt Kallblodsderby (V86-7) har Jan-Olov Persson kvalat in fem hästar: B.W.Sture, Hägern T.H., Järvsöodin, Järvsö Pegasus och Tand Kraft.
- Jag körde dem i dag allihopa, sista finslipningen. Kul ha fem i final, säger Jan-Olov Persson.
Tand Kraft är årets derbyfavorit, men Jan-Olov Persson är avstängd och lånar ut tömmarna till kusken Jan Norberg.
Är det rätt att Tand Kraft är favorit?
- Jo, det må han vara. Han känns bra, men de är fina de andra också, säger Jan-Olov Persson som inte vill rangordna sina fem derbyhästar.
Om du skulle beskriva Tand Krafts styrkor?
- Han är stark med bra flyt i travet. Han har utomordentlig fysik och bra inställning till jobbet, han tycker det är kul.
Hur stort skulle det vara med ännu en derbyseger?
- Det skulle vara jätteskoj.

Tre svenska derbyvinnare
Jan-Olov Persson har tränat tre vinnare av derbyt: Hallsta Lotus 2004, Stjerne Faks 2007 0ch Järvsöviking 2008.
- Jag har två derbyvinnare i Norge också, Järvsöfaks vann 1998 och Järvsöviking 2008, inflikar han snabbt.
Samtliga Perssons svenska derbyvinnare har gemensamt att de har Järvsöfaks som pappa. Jan-Olov Perssons fenomen som hunnit bli 23 år.
- Han har det bra tycker jag och lever väl i sin hage. Men hans höft blir aldrig återställd så han körs inte längre.
Årets derbykull är den sista större kullen för Järvsöfaks.
- Han var 19 när han levererade den kullen, sedan finns det 15 treåringar där Delsbofaks verkar riktigt lovande och till sist fem tvååringar, fyra ston och en hingst, säger Jan-Olov Persson.

Persson tror på Uggla I Mossen
Derbyfavoriten Tand Troll är en son till Järvsöfaks och det kan bli en derbydubbel på onsdagen för både Järvsöfaks och tränaren Jan-Olov Persson då Järvsöfaks-dottern Uggla I Mossen är favorit i Derbystoet (V86-2).
- Jag tror hon har en bra chans, för hon kändes väldigt fin i dag. Det är en enastående individ, stark och rejäl, säger Jan-Olov Persson som saknar en seger i Derbystoet.
16 september i fjol vann Uggla i Mossen och Tandkraft kriterieloppen på Bjerke i Norge. På onsdagen kan duon fixa en ny klassisk stalldubbel i derbyloppen på Östersundstravet. Tävlingarna kryddas dessutom av en jackpot på V86 med chans på tolv miljoner kronor till en ensam vinnare med åtta rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det var krävande förhållanden i Östersund och en smetig bana efter allt regnande.Tand Kraft hade uppvisning när han i överlä..


Det var krävande förhållanden i Östersund och en smetig bana efter allt regnande.
Tand Kraft hade uppvisning när han i överlägsen stil vann sitt uttagningslopp. Kullens kung bland treåringarna i fjol vann det norska Kriteriet och var även tvåa i det svenska Kriteriet trots galopp. Nu tog han sin 14:e seger i 19:e starten när han öppnade bra bakom startbilen och tog ledningen in i den första kurvan. Sedan drog Tand Kraft undan i flera längders ledning ut på slutrundan och var helt ensam på banan. Tvåa blev Bol Brage och trea Hägern T.H. Fyra och även vidare till final blev Bol Odin.
- Han är väldigt stark och rejäl och var bra. Innerspåret är lite smetigt och jag ville egentligen inte köra där men körde i ett jämnt tempo för att det skulle bli jobbigt för de andra. Jätteroligt att vi är i final, sa Jan-Olov Persson.

Dött lopp mellan Eikfaksen och Järvsö Pegasus
I det andra uttagningsloppet blev det dött lopp mellan Eikfaksen och Järvsö Pegasus. Det blev en tät slutstrid där ledande Horgen Lynet stretade emot starkt från ledningen efter att fått öppna tufft för täten. I rygg på ledaren satt Eikfaksen och perfekt placerad i andra par utvändigt Järvsö Pegasus. Örjan Kihlström körde främst emot Eikfaksen i sista sväng och ville inte släppa ut denne för tidigt. Men när Eikfaksen fick luckan in på upploppet var det bara att gasa. Det var precis så att Järvsö Pegasus tog sig förbi Horgen Lynet och exakt på mållinjen nådde Eikfaksen Järvsö Pegasus så att det blev dött lopp. Nämnas ska att Horgen Lynet endast var slagen med ett huvuds marginal om tredjeplatsen. Segertiden blev 1.27,5/2140a, vilket var den snabbaste vinnartiden av alla uttagningslopp. Fyra och med till final blev Brenne Brakar som fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren.
- Han gjorde ett bra lopp och går bra varje gång, sa Örjan Kihlström om Järvsö Pegasus.

Enkelt för B.W.Sture
Även i det tredje uttagningsloppet blev det en Jan-Olov Persson-tränad vinnare när B.W.Sture vann enkelt efter ledning från start till mål för Ulf Eriksson. Tvåa blev Bokli Teddy, trea Will Prinsen och fyra Järvsö Odin, även den hästen tränad av Jan-Olov Persson som därmed fick med fem hästar till kallblodsderbyt.
- Jag gillar honom och det har jag gjort sedan första gången jag fick chansen att köra honom. Jag har alltid tyckt att det är en jättefin häst men det har varit lite strul och stolpe ut och han har hoppat några gånger. Men det har känts att det är en riktigt bra häst och det var kul att han fick vinna nu. Han har bra uppfattning, sa Ulf Eriksson.
Finalen i Kallblodsderbyt körs onsdagen 26 augusti i Östersund med 700 000 kronor i förstapris.

Överlägsna ston
Det kördes även uttagningslopp till Derbystoet den här söndagen i Östersund. Rus Can vann överlägset det första av dem från ledningen för Ulf Eriksson. Storfavoriten Uggla I Mossen galopperade bort mycket mark i inledningen men kom tillbaka starkt som trea och är klar för final.
Det andra uttagningsloppet vanns av Granetta och Jimmy Jonsson som även hon var helt överlägsen. De sex främsta från varje försök gick vidare till finalen.
Även finalen i Derbystoet körs onsdagen 26 augusti i Östersund och där får vinnaren 450 000 kronor.

Startlista Svenskt Kallblodsderby: 
Häst-Tränare
1 Eikfaksen - Östein Tjomsland
2 Järvsö Pegasus - Jan-Olov Persson
3 B.W.Sture - Jan-Olov Persson
4 Tand Kraft - Jan-Olov Persson
5 Horgen Lynet - Heidi Moen
6 Hägern T.H. - Jan-Olov Persson
7 Bol Odin - Frode Hamre
8 Järvsöodin - Jan-Olov Persson
9 Bol Brage - Jan Roar Mjölneröd
10 Bokli Teddy - Ola Stormyr
11 Will Prinsen - Vegard Lundström Wolden
12 Brenne Brakar - Robert Bergh

Startlista Derbystoet
Häst-Tränare
1 Brenne Blissi - Jens Kristian Brenne
2 Rus Can - Lovisa Canneryd
3 Granetta - Alf Jonsson
4 Aine G.L. - Jan Roar Mjölneröd
5 Uggla i Mossen - Jan-Olov Persson
6 Väskinge Mia - Robert Skoglund
7 Kaksi Can - Lovisa Canneryd
8 Fäbodjäntan - Elin Hedström
9 Viggjerva - John Wiggen
10 Teknologika - Geir Flåten
11 Järvsö Irene - Caroline Holm

Michael Carlsson, Kanal 75


Under måndagslunchen var det dags för uttagningsloppen till de treåriga kallblodens största lopp för året - Svenskt Kallblodskr..


Under måndagslunchen var det dags för uttagningsloppen till de treåriga kallblodens största lopp för året - Svenskt Kallblodskriterium och Kriteriestoet.
Kullens förstaseedade häst på hingstsidan kom ut i det första av två kvallopp under Danneros lunchtävlingar.
Tand Kraft ser ut att kunna bli en ny stjärna från Jan-Olov Perssons stall och visade sig nu även bäst även när det gällde som mest.
- Jätteskönt att det här är avklarat. Kvalen är det tuffaste. När vi väl är i final är det bara att köra, kommenterade Hagmyrentränaren.
I loppet öppnade andrahandsfavoriten Eikfaksen pilsnabbt mitt i banan för Öystein Tjomsland. Favoriten Tand Kraft hamnade på efterkälken från sitt innerspår och lyftes bara ut ett spår av Jan-Olov Perssons för att inte bli fast.
Efter 600 meter kunde Tand Kraft glida till täten och resten var alltså spel mot ett mål. Eikfaksen hängde på till andraplatsen en bra bit bakom Tand Kraft.
Segertiden skrevs till 1.27,9 över 2140 meter, bilstart.

Obesegrad till final
Christer Lindström från Lingbo i Ockelbo kommun äger löftet som går till finalen som obesegrad efter sju starter från debuten.
- Han var bra igen. Jag förstod att jag kanske skulle få överta efter den första kurvan. Sedan valde jag att hålla ett bra tempo hela vägen, sa Jan-Olov Persson, som också fick med Björlifanner och Hägern T.H. till finalen.

Tjomsland känner sig slagen
Det blev favoritseger även i det andra uttagningsloppet. Norske tränaren Öystein Tjomsland - med filial i Sundsvall - behövde inte vara orolig bakom Sjö Vinn.
Efter en långsam inledning kunde ekipaget ta över ledningen efter 700 meter.
Sjö Vinn var halvsekunden snabbare än vinnaren av det första uttagningsloppet. Öystein Tjomsland lät dock skeptisk till utsikterna att kunna sticka upp i finalen.
- Alla lopp ska köras men Perssons häst fortsätter att imponera väldigt mycket. Jag tror inte att vi klarar av att slå den utan vi andra får köra om platserna bakom. Det är annars en fin utveckling i Sjö Vinn som vann väldigt enkelt när vi fick överta ledningen.
Jan-Olov Persson blev dagens man på Dannero med sex hästar till final i den öppna klassen. Stallet låg även bakom vinnarna av kvalen till Kriteriestoet. Sirifaxa (Ulf Ohlsson) och Uggla i Mossen (Örjan Kihlström) var två favoriter som övertygade efter tidig tätkänning.
Finalerna av unghästloppen avgörs under Danneros V75-dag, söndagen 7 augusti. Svenskt Kallblodskriterium lockar med 600 000 kronor i förstapris och Kriteriestoet med 350 000.

Startlistorna till finalerna kommer senare!

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-3 Oskar Kylin-Blom 2200/10 B 4 29.6 41
2016-10-27 2016-10-27 Gävle-6 Oskar Kylin-Blom 1660/7 C 3 27.5 351
2016-10-07 2016-10-07 Östersund-4 Per Linderoth 2140/3 D 2 29.5 179
2016-09-23 2016-09-23 Bergsåker-5 Jan-Olov Persson 2160/4 D 4 28.1 234
2016-09-15 2016-09-15 Gävle-2 Jan-Olov Persson 2160/8 B 4 29.4 84
2016-09-06 2016-09-06 Bollnäs-7 Oskar Kylin-Blom 2160/5 C 0 g 225
2016-08-19 2016-08-19 Hagmyren-6 Jan-Olov Persson 2160/7 C 6 30.9 188
2016-08-07 2016-08-07 Dannero-8 Wiktor Kylin-Blom 2140/10 D 0 29.1g 2498
2016-07-25 2016-07-25 Dannero-1 Örjan Kihlström 2140/7 C 4 29.2 282
2016-07-04 2016-07-04 Hagmyren-4 Jan-Olov Persson 1640/2 C 4 29.8 216
2016-06-06 2016-06-06 Hagmyren-5 Wiktor Kylin-Blom 2180/5 C 3 29.5 359
2016-05-24 2016-05-24 Umeå-1 Jan-Olov Persson 2160/5 B 4 30.6 104
2016-05-13 2016-05-13 Romme-1 Wiktor Kylin-Blom 2140/2 C 5 32.2g 1000
2016-05-07 2016-05-07 Bollnäs-1 Oskar Kylin-Blom 2180/9 B 2 30.8 246
2016-05-02 2016-05-02 Umeå-1 Krister Söderholm 2160/5 C 4 34.7g 134
2016-03-26 2016-03-26 Dannero-6 Wiktor Kylin-Blom 2180/7 B 3 36.1g 54
2016-03-08 2016-03-08 Östersund-1 Wiktor Kylin-Blom 1660/6 C 2 38.4g 87
2017-12-09 2017-12-09 Bollnäs-4 Oskar Kylin-Blom 2700/5 C 3 29.6 213
2017-11-23 2017-11-23 Bergsåker-9 Ulf Ohlsson 2160/10 C str
2017-10-22 2017-10-22 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/8 C 6 27.6 31
2017-10-06 2017-10-06 Rättvik-3 Ulf Ohlsson 2140/10 C 2 27.7 30
2017-09-23 2017-09-23 Östersund-4 Jan-Olov Persson 2140/9 B 1 27.4 32
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-8 Wiktor Kylin-Blom 2140/1 D 0 27.1 764
2017-08-22 2017-08-22 Gävle-7 Jan-Olov Persson 2140/6 B 5 27.2g 103
2017-07-26 2017-07-26 Östersund-9 Wiktor Kylin-Blom 2140/6 D 0 27.1g 788
2017-07-16 2017-07-16 Östersund-2 Örjan Kihlström 2140/3 C 3 29.2 375
2017-07-04 2017-07-04 Bollnäs-9 Wiktor Kylin-Blom 1640/4 D 0 24.0 1010
2017-06-24 2017-06-24 Rättvik-2 Wiktor Kylin-Blom 2160/2 D 4 26.9 519
2017-06-02 2017-06-02 Romme-6 Oskar Kylin-Blom 2160/9 C 4 27.5 536
2017-05-19 2017-05-19 Romme-7 Oskar Kylin-Blom 2140/5 D 4 26.2
2017-05-04 2017-05-04 Östersund-7 Jan-Olov Persson 2140/11 C 4 28.2 467
2017-04-13 2017-04-13 Bergsåker-5 Wiktor Kylin-Blom 2160/4 C 4 27.0 248
2017-03-30 2017-03-30 Bollnäs-5 Wiktor Kylin-Blom 2180/6 C 3 27.4 395
2017-03-01 2017-03-01 Bergsåker-4 Wiktor Kylin-Blom 2180/7 B 3 30.1 177
2017-01-19 2017-01-19 Bergsåker-7 Jan-Olov Persson 2140/13 A 0 30.1 61
2018-11-15 2018-11-15 Bollnäs-3 Rikard N Skoglund 1640/7 A 0 29.0g 171
2018-10-19 2018-10-19 Umeå-7 Ulf Ohlsson 2140/1 A 0 28.8 43
2018-08-21 2018-08-21 Bollnäs-3 Jan-Olov Persson 2660/12 A 2 27.7 112
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-1 Ulf Ohlsson 2160/3 C 4 26.2 73
2018-07-02 2018-07-02 Hagmyren-7 Ulf Ohlsson 2160/8 B 5 25.2 233
2018-06-22 2018-06-22 Hagmyren-7 Ulf Ohlsson 2180/9 C 4 25.0 180
2018-06-15 2018-06-15 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 1640/1 C 2 24.1 37
2018-06-08 2018-06-08 Östersund-7 Ulf Ohlsson 2660/14 D 2 27.4 398
2018-06-02 2018-06-02 Hagmyren-5 Jan-Olov Persson 2160/10 A 6 28.8 21
2018-04-29 2018-04-29 Hagmyren-8 Ulf Ohlsson 2680/8 B 4 28.3g 57
2018-04-01 2018-04-01 Romme-2 Ulf Ohlsson 2160/8 B 1 27.7 95
2018-03-26 2018-03-26 Hagmyren-5 Wiktor Kylin-Blom 1660/14 A 7 32.0 50
2018-03-18 2018-03-18 Gävle-7 Ulf Eriksson 2140/8 C 3 28.9 293
2018-02-23 2018-02-23 Romme-5 Ulf Ohlsson 2160/9 C 3 27.8 106
2018-01-31 2018-01-31 Bergsåker-5 Jan-Olov Persson 2160/10 A 0 29.7 59
2019-12-22 2019-12-22 Bollnäs-8 Magnus A Djuse 2640/2 D 0 32.2 239
2019-11-25 2019-11-25 Bollnäs-1 Ulf Ohlsson 1660/5 A 7 27.0 51
2019-10-06 2019-10-06 Hagmyren-6 Wiktor Kylin-Blom 1660/13 C 0 27.0 755
2019-09-22 2019-09-22 Hagmyren-7 Wiktor Kylin-Blom 2160/7 A 7 26.3 75
2019-09-14 2019-09-14 Skellefteå-7 Mats E Djuse 2140/3 B 2 25.4 70
2019-09-01 2019-09-01 Hagmyren-6 Wiktor Kylin-Blom 2660/6 B 5 29.5 59
2019-08-03 2019-08-03 Dannero-1 Wiktor Kylin-Blom 2180/4 C 1 25.0 39
2019-06-21 2019-06-21 Hagmyren-7 Mats E Djuse 2640/6 D 4 26.7 493
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-2 Eirik Höitomt 2640/1 D 3 26.6 173
2019-05-06 2019-05-06 Solänget-3 Jan-Olov Persson 2160/8 D 8 29.5 274
2019-04-22 2019-04-22 Hagmyren-3 Wiktor Kylin-Blom 2160/9 D 0 28.1 1001
2019-04-07 2019-04-07 Dannero-3 Wiktor Kylin-Blom 1660/9 C 6 29.1 138
2019-03-22 2019-03-22 Bollnäs-8 Wiktor Kylin-Blom 2140/4 D 4 27.6 51
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-2 Magnus A Djuse 2640/7 C 0 31.7 278
2019-02-07 2019-02-07 Bollnäs-7 Rikard N Skoglund 1660/8 B 0 g 477
2020-10-16 2020-10-16 Umeå-8 Jan-Olov Persson 2640/9 D 0 1046
2020-10-11 2020-10-11 Rättvik-8 Ludwig Wickman 2140/3 D 0 26.4 2119
2020-09-24 2020-09-24 Hagmyren-3 Mats E Djuse 2140/9 C 5 27.4 362
2020-08-04 2020-08-04 Hagmyren-8 Wiktor Kylin-Blom 1660/8 D 0 27.0g 1046
2020-06-28 2020-06-28 Hagmyren-10 Jan-Olov Persson 2140/4 D 0 26.9 288
2020-06-12 2020-06-12 Romme-4 Mats E Djuse 3160/5 B 6 28.2 242
2020-05-10 2020-05-10 Dannero-3 Emil Eriksson 2640/3 B 1 29.0 121
2020-04-24 2020-04-24 Östersund-6 Mats E Djuse 1660/11 B 6 25.8 94
2020-04-10 2020-04-10 Färjestad-3 Mats E Djuse 1660/7 B 0 g 81
2020-03-20 2020-03-20 Romme-7 Mats E Djuse 1660/5 C 4 24.6 513
2020-01-19 2020-01-19 Boden-5 Ulf Ohlsson 1640/7 B 5 28.7 67ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se