Guzz Mearas travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Guzz Mearas travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Guzz Mearas har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Guzz Mearas har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Guzz Mearas


Aetos Kronos inledde V64-spelet med att ta hem ett femåringslopp för Magnus A Djuse. Guzz Mearas fick öppna första varvet efter 1.16 samtid..


Aetos Kronos inledde V64-spelet med att ta hem ett femåringslopp för Magnus A Djuse. Guzz Mearas fick öppna första varvet efter 1.16 samtidigt som Aetos Kronos sakta men säkert sökte sig fram utvändigt. Det blev en markant tempoökning på sista långsidan och som många gånger förr så plockade Aetos Kronos fram sin härliga inställning och vann säkert.
- Han är en fantastisk häst och man kanske får köra en sådan häst var femte år och det är bara att njuta. Det går inte att beskriva i ord hur det känns när han tassar 1.09-tempo sista varvet, fortsatte Djuse.
Imponerade gjorde också Timo Nurmos fyraåring Chiru. Claes Sjöström behövde inte trycka gasen i botten för att Chiru skulle ta ledningen. Hästen blev lite pigg och drog undan med ett par längders ledningen hela loppet. Chiru fortsatte i ett högt tempo och vann mycket lätt på vassa 1.11,9/2140 meter autostart.
- Det känns väldigt häftigt att sitta bakom honom. Han var nästan lite väl på hugget i dag och det bestämde han själv, sade Claes Sjöström.
Axevallas Heatlopp blev en stor uppvisning av Flemming Jensens Eros Zola för dagen körd av Erik Adielsson. Eros Zola fick tugga utvändigt ledaren i bägge heaten och det var helt enkelt så att Eros Zola bara var bäst den här dagen och belönades med hela 200 000 kronor.
- Jag tyckte att jag hade en väl så bra häst och kände mig trygg, sade Erik Adielsson.
I ett treåringslopp för ston öppnade Seventh Heaven snabbast för Christoffer Eriksson. Tempo var inte överdrivet högt och Seventh Heaven höll undan knappt före en piggt spurtande Afrodite Face.
Förra året vann Pacific Face Axevalla Maraton och han försvarade titeln för Giuseppe Lubrano. När han väl travat in sig så styrde Lubrano på och kunde överta ledningen dryga två varv från mål. Sedan var det lugna gatan och Pacific Face vann utan att behöva visa hela sitt register.
- Han travade faktiskt väldigt fint i dag och det blev väldigt enkelt, sade Giuseppe Lubrano.
Favoriterna radade upp sig och sex rätt gav 90 kronor och ingen utdelning på fem och fyra rätt vilket betyder att det blir jackpot på Solvalla på måndag.

Joakim Brundin, Kanal 75


Ständigt uträknad – åtminstone i hemlandets största lopp Oslo Grand Prix.För ett år sedan höll Ble du Gers farten b&a..


Ständigt uträknad – åtminstone i hemlandets största lopp Oslo Grand Prix.
För ett år sedan höll Ble du Gers farten bäst i en fartfylld upplaga och skrällvann med Per Oleg Midtfjeld i sulkyn på ett nytt löpningsrekord.
På söndagen var den tioårige franske hästen bortvald av tränaren Frode Hamre som satte upp sig själv på loppets favorit Bill’s Man.
Hamre fick försvara sig rejält med favoriten i en utdragen körning om ledningen när bilen lämnade. Kristian Malmin uppvaktade med Floris Baldwin och gav inte upp förrän efter 500 meter.
Halvvarvet passerades på i underkant 1.08,0, och när Frode Hamre passade på att dämpa tempot med Bill’s Man "passades det på" från kön.
Åsbjörn Tengsareid satte fart full fart och landade snett utvändigt ledaren 1200 meter från mål med Ble du Gers.
Fransmannen var tredje minst spelad i loppet (tre procent på V75) och återigen uträknad men verkligen värd de 600 000 kronorna i förstapris.
Ble du Gers kopplade enkelt grepp om stallkamraten i god tid före mållinjen. Segertiden i mål skrevs till beskedliga 1.12,5 över 2140 meter auto.
- En dubbelseger, det kan inte bli bättre! Det är tuff körning i de här lite större loppen och det ska vara det. Öppningen kanske var lite i snabbaste laget men så blir det. Vi kör om position. Kanske sitter det lite i benen till slut på Bill’s Man. Men jag vet ju att Ble du Gers är otrolig stark och inte lätt att slå på medeldistans, sade Frode Hamre.
Trea slutade Roger Malmqvist-tränade Dragster för dagen körd av norrmannen Tom Erik Solberg. Johan Untersteiner hade skickat Guzz Mearas till Oslo som slutade oplacerad med galopp på vägen.

”Ledsnat på långloppen”
Oslo Grand Prix 2021 var ett på grund av smittoläget starkt reducerat storlopp med övervägande delen norska hästar bakom startbilen.
Loppet fick dock en värdig vinnare.
Frode Hamre om stålhästen:
- Ble du Gers var fin i Paralympiatravet och var hyfsad i Harper Hanovers lopp på Solvalla. Men han har med ålderns rätt börjat ledsna på tillägg i långloppen och är bäst på medeldistans numera vilket han visade i dag.

Kungen inte på topp
I kallblodsloppet Alm Svartens Äreslopp var Odd Herakles jättefavorit.
Rasens för dagen största stjärna vann Elitkampen på Solvalla i den senaste starten och imponerade den gången.
På söndagen var elvaåringen kanske inte helt på topp men vann ändå efter att ha övertagit ledningen under slutrundan och stegat undan på tiden 1.19,8 över 1609 meter med bilstart.
Tolvårige Söndre Jerkeld (spelad på under en procent på V75) stred dock tappert på utsidan och såg för några sekunder ut att kunna utmana storfavoriten.
Någon större fara på taket handlade det dock inte om.
- Odd Herakles var bra, men inte lika bra som på Solvalla. Kanske var det resan som inverkade eller att det senaste loppet sitter i benen, resonerade kusken Tom Erik Solberg.
Kallblodskungen är i Sverige för avel en tid och flyttar tillbaka hem till Norge igen i augusti. Bollnästränaren Fredrik Fransson har hand om hästen i Sverige och planerar att åka till Finland under midsommarhelgen med Odd Herakles för storloppet Nordic King i Härmä.
Belöningen för sju rätt på V75 klev efter Ble du Gers skrällseger upp i 234 251 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Mellan 2008 och 2019 lockade Oslo Grand Prix eliten med ett förstapris på 1,5 miljoner kronor. I fjol tvingades Bjerke sänka till 350 000 kronor..


Mellan 2008 och 2019 lockade Oslo Grand Prix eliten med ett förstapris på 1,5 miljoner kronor. I fjol tvingades Bjerke sänka till 350 000 kronor.
I år har man fått upp förstapriset till 550 000 kronor.
Pandemin och karensregler gör det lite krångligt för utländska kuskar och inga svenska kuskar deltar i år i det norska storloppet. Däremot får vi se två svensktränade hästar.
Roger Malmqvist skickar upp Dragster från Skåne och Johan Untersteiner hoppas på Guzz Mearas.
Dragster får Tom Erik Solberg i sulkyn medan Guzz Mearas körs av Dag Sveinung Dalen.
Bland motståndet hittar vi titelförsvararen Ble du Gers. Vitruvio som vann 2019 finns också med bakom startbilen.
En häst från Elitloppet finns med även i Oslo GP och det är Hickothepooh som skrällvann Finlandia-Ajo 9 maj. Hickothepooh som slutade sex i elitloppsförsöket som vanns av Vivid Wise As före slutsegraren Don Fanucci Zet.

Startlista
Oslo Grand Prix
2100 meter autostart
1. Bill’s Man - Frode Hamre
2. Ferrari B.R. - Per Oleg Midtfjeld
3. Floris Baldwin - Kristian Malmin
4. Rushmore Face - Bo Westergaard
5. Hickothepooh - Vidar Hop
6. Dragster - Tom Erik Solberg (Roger Malmqvist)
7. Ble du Gers - Åsbjörn Tengsareid
8. Guzz Mearas - Dag Sveinung Dalen (Johan Untersteiner)
9. Viking Va Bene - Eirik Höitomt
10. Vitruvio - Lars Ansvar Kolle
Förstapris: 550 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Femåringen hade inte startat sedan januari när han klev ut på Charlottenlund i Köpenhamn. Med sin tränare Johan Untersteiner i sulkyn..


Femåringen hade inte startat sedan januari när han klev ut på Charlottenlund i Köpenhamn. Med sin tränare Johan Untersteiner i sulkyn stack han till ledningen och även om favoritspelade Emoji gjorde sitt yttersta för att gå i klinch hade Guzz Mearas inga som helt problem med att gå undan till seger. Större uppgifter lär vänta den snart fyrfaldige miljonären runt hörnet...

Ola Johansson, Kanal 75


FaktaGuzz Mearas, hingst, 5 år Starter: 27Segrar: 8Rekord: 1.09,7/1609aIntjänat: 3 774 850 kronorHemmabana: HalmstadPresentation:Guzz Mearas inledde ..


Fakta
Guzz Mearas, hingst, 5 år
Starter: 27
Segrar: 8
Rekord: 1.09,7/1609a
Intjänat: 3 774 850 kronor
Hemmabana: Halmstad

Presentation:

Guzz Mearas inledde klart bra som treåring där han på 14 starter slutade bland de tre främsta vid elva tillfällen och där den största segern kom i Sikta Mot Stjärnorna på Mantorp i oktober med 200 000 kronor i förstapris. I Breeders´ Crown-finalen på Eskilstuna blev det en tredjeplats bakom Brother Bill och Global Adventure.
Som fyraåring fortsatte Muscle Mass-sonen att tillhöra kulltoppen där han på hemmaplan vann ett försök till Sprintermästaren och kom tvåa i finalen på rekordtiden 1.09,7/1609 meter autostart bakom Don Fanucci Zet. Han var även med i Svenskt Travderby efter en andraplats i kvalet så blev det en femteplats i finalen. Den startsnabbe hingsten kvalade även in till finalen i Grand Prix de l´UET där han knep ett tredjepris efter en sen lucka. Ett tredjepris blev det också i Breeders´ Crown-finalen där Hail Mary segrade. Vid jul och nyår provade han också lyckan i Frankrike, men nådde inga större framgångar.

Tränaren Johan Untersteiner svarar:
Hur känns hästen för dagen?

- Han fick en liten paus efter sina Frankrike-starter, men känns bara fin för dagen. I slutet på mars ska han upp till Solvalla för att avelsvärderas.
När startar han nästa gång?
– Han kommer ut när han är redo, men just nu har vi ingen direkt plan för honom. Att starta under påskhelgen på Färjestad kommer lite för tidigt.
Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
– Förhoppningarna är förstås att han ska växa in i högsta klassen. Det är en kvick och lättplacerad individ, men det är upp till honom hur han kommer att utvecklas. Han känns i alla spännande inför säsongen.

Magnus Blom, Kanal 75


 Vid sidan om den fantastiska segern i Prix d’Amerique för Björn Goop och Face Time Bourbon bjöds det på flera fina löpning..


 Vid sidan om den fantastiska segern i Prix d’Amerique för Björn Goop och Face Time Bourbon bjöds det på flera fina löpningar den här söndagen på Vincennes. I årets upplaga av Prix Helen Johansson blev det en duell mellan två svenska ston. Titelförsvararen Dear Friend fick en fin resa i tredje par invändigt och kom fram på innerspår över upploppet. Hon spurtade bra men kunde inte nå A Sweet Dance som svarade för en mycket stark prestation. Hästen manageras i Frankrike av Anders Lindqvist men delägs av Helena Burman som tidigare tränade hästen. Det sexåriga stoet kördes till ledningen på den bortre långsidan i uppförsbacken och nådde upploppet först. Hon hade sedan mod och styrka att svara titelförsvararen i loppet, Dear Friend den sista biten. Detta under en ful och hård drivning av kusken Alexis Prat. A Sweet Dance vann på tiden 1.11,0 över distansen 2100 meter med autostart. Förstapriset var 36 000 euro.

Aetos Kronos bäst från dödens
Det kördes även den första upplagan av Prix Bold Eagle och där blev det seger för svenskägde Aetos Kronos som passande nog har Bold Eagle som pappa. Hästen tränas av Jerry Riordan och kördes av Jean-Michel Bazire. Det var ett femåringslopp där Aetos Kronos kom fram utvändigt om ledaren och över upploppet var det han som var starkast och bäst. Kort före mål kopplade han ett knappt men säkert grepp på ledaren och vann på tiden 1.11,8 över distansen 2100 meter med autostart. Förstapriset var 45 000 euro. Johan Untersteiners Guzz Mearas galopperade i en trång situation när han blev generad till galopp och Tomas Malmqvist-tränade Empire slutade femma.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-11-23 2019-11-23 Jägersro Trav-5 Johan Untersteiner 2140/2 C 2 13.4 49
2019-11-10 2019-11-10 Eskilstuna-7 Johan Untersteiner 2140/4 C 3 12.8 287
2019-10-27 2019-10-27 Solvalla-2 Johan Untersteiner 2140/1 B 2 12.4 82
2019-10-07 2019-10-07 Mantorp-8 Johan Untersteiner 2140/2 B 1 12.9 24
2019-09-17 2019-09-17 Solvalla-8 Christoffer Eriksson 2640/12 B 3 14.1 54
2019-09-02 2019-09-02 Mantorp-6 Johan Untersteiner 2640/8 B 1 15.3 13
2019-07-31 2019-07-31 Mantorp-5 Johan Untersteiner 2140/1 A 6 14.2 37
2019-06-29 2019-06-29 Eskilstuna-10 Johan Untersteiner 2140/4 B 0 14.0g 39
2019-06-16 2019-06-16 Gävle-9 Johan Untersteiner 2140/6 A 2 12.6 30
2019-06-03 2019-06-03 Halmstad-8 Johan Untersteiner 2140/2 B 1 13.1 18
2019-04-22 2019-04-22 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2140/8 B 2 14.8 15
2019-03-26 2019-03-26 Jägersro Trav-3 Johan Untersteiner 2160/6 C 1 14.7 19
2019-03-07 2019-03-07 Åby-3 Johan Untersteiner 2140/7 D 1 17.8 15
2020-12-27 2020-12-27 Vincennes-4 J Untersteiner 2100/5 B 0 172
2020-11-08 2020-11-08 Eskilstuna-11 Johan Untersteiner 2140/1 B 3 11.6 88
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-12 Johan Untersteiner 2140/4 A 1 11.4 27
2020-10-16 2020-10-16 Vincennes-4 J Untersteiner 2100/9 B 3 581
2020-09-27 2020-09-27 Solvalla-8 Johan Untersteiner 2140/2 B 2 11.7 20
2020-09-06 2020-09-06 Jägersro Trav-11 Johan Untersteiner 2640/12 B 5 13.1 329
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-10 Johan Untersteiner 2640/1 A 2 12.9 39
2020-07-02 2020-07-02 Halmstad-8 Johan Untersteiner 1609/4 B 1 10.8 24
2020-06-22 2020-06-22 Halmstad-3 Johan Untersteiner 1609/7 C 4 11.3 32
2020-06-08 2020-06-08 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2140/4 C 1 12.8 33
2020-05-18 2020-05-18 Halmstad-8 Johan Untersteiner 2140/6 C 3 13.6 68
2021-07-23 2021-07-23 Axevalla-7 Johan Untersteiner 2140/1 C 2 12.9 24
2021-07-10 2021-07-10 Halmstad-2 Johan Untersteiner 2140/9 B 2 11.9 77
2021-06-13 2021-06-13 Bjerke-10 Dag-Sveinung Dalen 2100/8 C 0 14.7g 73
2021-05-30 2021-05-30 Solvalla-10 Johan Untersteiner 1640/9 D 2 9.6 103
2021-05-16 2021-05-16 Charlottenlund-4 Johan Untersteiner 2000/3 B 1 14.0 23
2021-01-31 2021-01-31 Vincennes-7 J Untersteiner 2100/6 C 0 136
2021-01-16 2021-01-16 Vincennes-5 P Vercruysse 2850/6 C 0 626ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se