Great Skills travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Great Skills travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Great Skills har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Great Skills har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Great Skills


Solvalla bjöd på V75® och trav i världsklass på onsdagskvällen. Margareta Wallenius-Klebergs Pokal för femåriga hä..


Solvalla bjöd på V75® och trav i världsklass på onsdagskvällen. Margareta Wallenius-Klebergs Pokal för femåriga hästar med 1,5 miljon kronor i förstapris var höjdpunkten och jättefavoriten Francesco Zet (V75-6) visade ännu en gång att han är en av världens bästa hästar.
Francesco Zet fick ingenting gratis och motståndarna bjöd verkligen upp till kamp. Francesco Zet kunde inte försvara innerspåret, men tog sig snabbt ut i andraspår samtidigt som Castor the Star drog till ledningen. Efter 700 meter valde Örjan Kihlström att avancera fram utvändigt Castor the Star som höll ett hårt tempo. I sista sväng petade Örjan Kihlström till Francesco Zet som tog över in på upploppet och klev ifrån till en lätt seger utan att se speciellt trött ut. Tvåa slutade Borups Victory och trea High On Pepper som bägge avslutade starkt.
- Han är inte från den här världen. Jag skulle vilja se in i huvudet på honom. Han hade varit så seg i två-tre jobb innan och jag tänkte att värmer han inte bra så stryker jag. Det har varit några jobbiga dagar, och jag har haft lite sjuka hästar som stått i samma stall. Ändå var han så här bra. Nu fick han det tyngsta loppet och grejar det ändå. Han vet om att han är den han är, sa tränaren Daniel Redén.
Även stallets Felicia Zet (V75-5) har en förkärlek att vinna. Örjan Kihlström körde till ledningen varvet före mål och vann sedan bekvämt och detta var hästens femte seger i rad.

Great Skill utklassade alla
Om Francesco Zet är kungen så är Great Skills (V75-3) drottningen. Sto-EM lockade med en miljon kronor i förstapris och Daniel Wäjerstens Great Skills utklassade några av Europas bästa ston.
Det var rejäl körning om ledningen mellan Glamorous Rain och Imhatra Am och den var den sistnämnde som tog täten efter 350 meter. Daniel Wäjersten hade ingen brådska och väntade några hundra meter innan han körde till och släpptes välvilligt till ledningen. Great Skills fick dra på i ett bra tempo och i sista sväng kom rycket och över upploppet fanns det bara en häst på banan.
- Det kändes bra hela vägen. Man blir imponerad när man sitter bakom. Man är glad att se henne i boxen hemma och tävla med henne. Det är något extra till häst, sa Daniel Wäjersten.

Tangen Bork hade lekstuga
I Jäntungens lopp (V75-1) visade Öystein Tjomslands Tangen Bork att han är ett av världens bästa kallblod. Tom Erik Solberg prickade starten perfekt och skickade Tangen Bork till ledningen. Väl där så hände det ingenting och det enda som Tom Erik Solberg behövde bry sig om var att inte släppa ut Brenne Odin för tidigt som satt i ryggen och Tangen Bork hade alla krafter kvar.
- Det är en helt otrolig häst och jag har följt honom hela resan och han blir bara bättre och bättre. Du får en speciell känsla för en häst som gör det så bra varje gång. Får han hålla sig hel och frisk så hoppas vi att han ska komma upp i samma nivå som dom bästa någonsin, sa Tom Erik Solberg.

Tangerat världsrekord av treårige Kojak Sisu
Sju hästar gjorde upp i Big Noon-pokalen för tre och fyraåringar. För andra året i rad skrällde en häst tränad av Timo Nurmos och körd av Mats E Djuse. Förra året vann Daven Port och slog till med nytt världsrekord med 1.12,2/1640 meter voltstart. Lika snabbt sprang Kojak Sisu (V75-2) när han lyckades slugga sig först på mållinjen före en tapper Icebreaker Pellini.

Skräll av Kontio
Paul J P Hagoorts och Robin Bakkers framgångar i Sverige fortsätter. I V75-4 visade Cash Winner att han har styrka utöver det vanliga. I sin speciella stil höll han konkurrenterna ifrån sig utan rpblem över upploppet via en stark avslutning.
I den avslutande avdelningen kördes täthästarna lite väl fort och det gynnade hästarna i kön. I sista sväng hade Jorma Kontio och Amazing Lady N.O., tränad av Isabelle Orsimo, många meter fram, men via en stark avslutning hann Amazing Lady N.O. fram i god tid och skickade upp värdet på V75 till nästan 9 000 kronor.

 

Joakim Brundin, Kanal 75


På onsdag väntar travfest på Solvalla. V75® kryddat av Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och EM för ston. På torsdagen blev sta..


På onsdag väntar travfest på Solvalla. V75® kryddat av Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och EM för ston. På torsdagen blev startlistorna klara och Solvalla bjuder på toppsport rakt igenom hela tävlingsdagen.
Daniel Redéns supertravare Francesco Zet fick innerspår bakom startbilen i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal, tidigare Jubileumspokalen.
1,5 miljoner kronor väntar vinnaren i femåringsloppet.
I EM för ston, med en miljon kronor till vinnaren startar tolv hästar och där konstaterar vi att Alessandra Gocciadoros Zeudi Amg, som kommer från två raka segrar på 1.09-tider, lottats till bakspår med Magnus A Djuse i sulkyn.

Startlista
Margareta Wallenius-Klebergs Pokal (V75-6)
2 140 meter autostart
1. Francesco Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
2. High On Pepper – Jorma Kontio (Katja Melkko)
3. Castor The Star – Mats E Djuse (Jörgen Westholm)
4. Jimmy Ferro BR – Magnus A Djuse (Alessandro Gocciadoro)
5. Clarissa – Alessandro Gocciadoro
6. Mellby Jinx – Erik Adielsson (Daniel Wäjersten)
7. Borups Victory – Daniel Wäjersten
8. Invictus Madiba – Björn Goop (Tomas Malmqvist)
9. Seven Nation Army – Bo Westergaard
10. Imperatur Am – Magnus Teien Gudersen (Geir Vegard Gundersen)
Förstapris: 1 500 000 kronor

EM för ston (V75-3)
2 140 meter autostart
1. Glamorous Rain – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
2. Miss Pepper – Åsbjörn Tengsared (Rune Flaskerud)
3. Global Yankee – Jeppe Juel
4. Isla Jet – Björn Goop (Tomas Malmqvist)
5. Imhatra Am – Mats E Djuse (Jörgen Westholm)
6. Great Skills – Daniel Wäjersten
7. Blackflash Bar – Alessandro Gocciadoro
8. Iceland Falls – Carl Johan Jepson (Fredrik Wallin)
9. Golden C.N. – Bent Svendsen
10. Chebba Mil – Robin Bakker (Paul J P Hagoort)
11. Zeudi Amg – Magnus A Djuse (Alessandro Gocciadoro)
12. Barbro Kronos – Markus B Svedberg
Förstapris: 1 000 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Fyraårige 11 H.C.’s Crazy Horse (V75-5) har visat stark utveckling och var tidigare i år finalist i Kungapokalen.Derbyuttagningar hä..


 Fyraårige 11 H.C.’s Crazy Horse (V75-5) har visat stark utveckling och var tidigare i år finalist i Kungapokalen.
Derbyuttagningar hägrar bakom hörnet för hästen, men först tas det avstamp på Hagmyren när hälsingebanan den här lördagen arrangerar V75®. Daniel Wäjersten fortsätter att vinna lopp i parti och minut och bedömer att H.C.’s Crazy Horse är hans bästa chans av de tre han tar med sig.
Senast fick dock hästen nöja sig med ett fjärdepris i ett lopp på hemmabanan.
– Jag ville jag spara lite hovarna på senast, man kan inte köra barfota bak varenda gång, vi har lite andra uppgifter för hästen framåt hösten. Men han kändes faktiskt lite sämre än vad jag hade trott med bakskor senast, så det blir ett pus för honom att gå barfota bak nu.
Men du känner dig trygg i att det vara balansen som orsakade det?
– Ja, han har ju varit så väldigt bra. Så det var mer att det kanske inte slog några gnistor om det senast, samtidigt gick det ju 1.09 sista 500 meterna och han var ute i tredjespår och höll farten bra till mål. Jag förväntar mig en liknande prestation som de han gjort under säsongen.

L.A Boko – slipper Great Skills den här gången
Redan i den första avdelningen av V75®, ett Klass 1-försök som avverkas över lång distans, har Daniel en annan intressant häst. 11 King Only the One (V75-1) kom till tränarens regi i vintras, har hunnit med sex starter, vunnit två gånger och dessutom noteras för tre tredjepriser.
Senast blev det just seger, det på riktigt rejält sätt i Östersund. Då tävlade hästen barfota runt om.
– Barfotabalansen kändes väl ungefär likadant, men det är viktigt att han får gå barfota fram i alla fall. Det är ett plus om de fungerar bra med barfota runt om, men det var inte så stor skillnad i hur han kändes i travet. Han får gå barfota igen.
Hur bedömer du hästens chanser?
– Voltstart känns lite bekymmersamt för honom men det var en bra proposition; det är lång distans och vi har ju bara åtta mil till banan. Vi provar, men det är ganska mycket galopprisk. Han är väl ganska så entaktad på de här snabba sommarbanorna men blir det körning där framme och inte så mycket stiltje i loppet, så tror jag han kan duga.
6 L.A Boko (V75-2) testar silverdivisionen igen.
Hästen var senast tvåa i finalen på Bergsåker, men kunde inte rå på vinnaren, stallkamraten Great Skills.
– Han gick ju väldigt bra på Bergsåker även om hon fick stryk av en bra häst…Men jag var jättenöjd med honom där och hästen verkar fortsatt göra bra prestationer. Det var en väldigt tuff silverfinal senast, men det är tufft i silverdivisionen varje vecka så vi får se lite hur det utvecklas här.
Hur har hästen varit i träningen efter senast?
–Det har sett bra ut i veckans jobb, han har gått vanlig rakbaneträning bara som han brukar göra.
Men det är H.C.’s Crazy Horse som är din bästa chans?
– Jag tycker det. Han står väldigt bra till i Bronsdivisionen. Sedan har jag respekt för Jikken, det är en väldigt bra häst, men ”H.C” duger också fint i klassen, säger Daniel Wäjersten.

Kanal 75


Bergsåker i Sundsvall stod värd för årets första E3-finaler och i den för hingstar och valacker bjöd Expo Wise As på ..


Bergsåker i Sundsvall stod värd för årets första E3-finaler och i den för hingstar och valacker bjöd Expo Wise As på uppvisning. Efter en lugn start fick han överta ledningen i utgång av första sväng och därmed var all dramatik över. Det första varvet avverkades på kilometertiden 1.13,3 och när Alessandro Gocciadoro bad sin enastående treåring öka farten i slutkurvan dundrade han ifrån motståndet på lätta hovar.
- Det var lite stökigt i starten men hästen var lugn och jag höll mig också lugn. Sedan kunde vi lugnt köra till ledningen och därefter var allt bra, sa Alessandro Gocciadoro.
Segern togs på kilometertiden 1.12,4 över 2 140 meter med autostart och förstapriset uppgick till en miljon kronor.
- Jag var inte ute efter att köra fort i dag utan det gällde bara att vinna. Jag är väldigt, väldigt glad nu. Den här hästen är framtiden. Jag tycker väldigt mycket om honom och hoppas att han blir en champion, sa Gocciadoro.
Tvåa blev starkt avslutande S.G.Dracarys och Epsom As höll till tredjeplatsen efter att ha fått den otacksamma uppgiften att trava som första häst i andraspår.

Norsk hemmaseger i stofinalen
Alessandro Gocciadoro spelade en avgörande roll även i stonas E3-final, när han sände fram Esmeralda Bez och gav ledaren Kinglet Bird en rejäl tryckare varvet från mål. Det gynnade de bakomvarande hästarna och i tredje par utvändigt satt Rikard N Skoglund och gottade sig bakom Coral Coger. I slutkurvan lyfte han ut den flyfotade damen i tredjespår och då stegade hon fram till enkel seger.
- Som tur var gick det fort och jag kunde sitta still väldigt länge. Sedan gjorde hon det bra i tredjespår och vann väldigt lätt, sa Rikard N Skoglund innan han hyllade hästens tränare, norrmannen Ola Åsebö.
- Ola har varit tränare här i många år och gjort ett gediget arbete. Att han får vinna en stor final här är väldigt kul.
Tränaren själv var rörd till tårar när han klev in i vinnarcirkeln i sällskap med sin kanske störste supporter, sin 96-årige far.
- Han har alltid stöttat mig. Det här är en dröm som går i uppfyllelse, sa Åsebö.
Precis som i den andra finalen uppgick förstapriset till en miljon kronor. Tvåa i loppet blev Knickers Sisu och trea Willa Explosive.

Mäktig prestation i brons
Utöver E3 stod det STL-finaler på programmet och Daniel Redéns Felicia Zet spelades till favorit i bronsdivisionen efter att ha vunnit två av meetingets försök från positionen utvändigt om ledaren. Där fick hon gå igen och dessutom fick hon en blytung inledning i spåren innan den så kallade dödspositionen nåddes i andra kurvan. Det spelade ingen roll för den klassiga damen. Strax före mål satte hon tänderna i ledande Cronos Degli Dei och avgjorde till knapp men säker seger.
- Hon är fantastiskt bra. Jag tycker nästan att hon bara blir finare och finare för varje start och visar att hon har alla kvalitéer, sa kusken Örjan Kihlström.
Samma tränare och kusk tog hem finalen i diamantstoet och där gjorde Mahala jobbet, när hon likt sin stallsyster vann knappt men säkert från positionen utvändigt om ledaren.
- Hon är en fantastisk individ som inte har haft det så lätt genom åren, men hon blir starkare och starkare och tekniken kommer allt mer. Det finns nog utveckling i henne, sa Daniel Redén, som även har fött upp och äger hästen.

Ishockeyikonen till vinnarcirkeln
Anytimeisnow stack till ledningen i klass II och därifrån gick han undan till smått överlägsen seger sedan Jorma Kontio ryckt tussarna ur hans öron för första gången 200 meter från mål.
- En otroligt trevlig häst. Lat och flegmatisk men har gjort bra lopp ändå och i dag var han extra bra. Jag hade lite på känn att han skulle svara bra på rycktussarna och det gjorde han, sa tränaren Björn Röcklinger.
I klass I blev det hemmaseger genom Daniel Wäjerstens USA-import Lindysmusclemania, som var helt överlägsen från ledningen i sin tredje raka triumf på svensk mark.
- Jättekul seger i dag! Han var fantastiskt bra som treåring men hade gaffelbandskador och Daniel Wäjersten har gjort ett fantastiskt jobb med honom här i Sverige. Vi visste inte om hästen skulle kunna tävla mer och så har han kommit ut och tagit tre raka, sa delägande ishockeyikonen Mats Sundin.
Daniel Wäjersten vann även den avslutande silverdivisionen och det på dagens snabbaste segertid. Toppstoet Great Skills slog till med 1.11,0 över 2 140 meter med autostart från positionen utvändigt om ledaren och med till synes gott om krafter kvar.
- Hon är tuff! Det känns som att hon har växt färdigt nu. Hon var lite stor och gänglig i kroppen i fjol men lyckades ändå väldigt bra, nu känns det som att hon har stabiliserat sig, sa Wäjersten.
Den favoritdominerade rätta raden på V75 delade ut 812 kronor. Sex rätt gav 17 kronor och femrättspotten frös inne och går vidare till Halmstad nästa lördag. Då kan en ensam jackpotvinnare håva 48 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


2 140 meter autostart är temat för veckans V75 och eftersom Bergsåker är omskrivet för sitt gynnsamma innerspår uppdaterar vi me..


2 140 meter autostart är temat för veckans V75 och eftersom Bergsåker är omskrivet för sitt gynnsamma innerspår uppdaterar vi med färsk data för att se om det fortfarande stämmer.
Även om Travfakta har resultat sedan 2010 så avgränsar vi sökningen till 2015 då banan fick en ny startbil som drastiskt ändrade förutsättningarna i uppkörningen till start.

Segerprocent 2 140 meter autostart sedan 2015 (borträknat spårtrappor, monté och kallblodslopp)
Bergsåker (ROI) hela landet (ROI)

Spår 1: 12 (74) 9 (64)
Spår 2: 12 (59) 11 (71)
Spår 3: 13 (82) 11 (67)
Spår 4: 11 (57) 13 (77)
Spår 5: 13 (72) 14 (85)
Spår 6: 8 (50) 10 (75)
Spår 7: 8 (91) 9 (71)
Spår 8: 8 (64) 8 (70)
Spår 9: 6 (55) 6 (53)
Spår 10: 10 (69) 7 (59)
Spår 11: 7 (67) 7 (70)
Spår 12: 5 (35) 5 (59)

Underlaget innefattar 701 lopp på Bergsåker (19 084 i hela landet) och en första anblick visar tydligt att spår 1-2-3 är mer gynnsamma än vanligt på lördagens bana.
Priset betalas av spåren utanför (4-5-6-7) samtidigt som det finns en udda fågel i spår 10.

Vi fokuserar på det som brukar vara ”snackisen”, nämligen hur innerspåret står gentemot andra banor.
Eftersom över 44 procent (46 på Bergsåker) av denna typ av lopp vinns från ledningen är det rimligt att anta att det finns en stark korrelation mellan segerprocent och chansen att ”hålla upp”.
Räknar man segerprocenten mer exakt är den 11,7 på Bergsåker mot 9,4 i hela landet.
En titt på ROI visar att innerspåret är det framspår som är mest överspelat i landet generellt, men på Bergsåker är det istället det tredje bästa spelobjektet över tid.

För tydlighetens skull bjuder vi även på en ”ranking” av landets innerspår.
För att ha ett trovärdigt underlag ingår bara banor som kört minst 500 lopp med aktuella förutsättningar sedan 2015.

Segerprocent spår 1 innerspår 2 140 meter autostart (exkluderat spårtrappor, kallblodslopp och monté) sedan 2015
Observera att statistiken på Romme och Rättvik i huvudsak innefattar lopp med vinklad vinge, något som numera är slopat samt att man kör över distansen 2 100 meter på Örebrotravet.

Bergsåker: 11,7 (701 lopp)
Solvalla: 11,3 (3 303 lopp)
Jägersro: 11,0 (1 395 lopp)
Bollnäs: 10,8 (505 lopp)
Boden: 10,1 (519 lopp)
Örebro: 9,5 (858 lopp)
Åby: 9,1 (1 744 lopp)
Mantorp: 9,0 (779 lopp)
Axevalla: 8,7 (1 003 lopp)
Färjestad: 8,7 (921 lopp)
Gävle: 8,7 (583 lopp)
Halmstad: 8,1 (1 045 lopp)
Kalmar: 7,8 (708 lopp)
Rättvik: 7,8 (611 lopp)
Romme: 7,7 (1 072 lopp)
Eskilstuna: 7,4 (884 lopp)

Som synes lever Bergsåker fortsatt upp till sitt rykte om landets bästa innerspår.
Huruvida detta gäller även på lördag då förutsättningarna ser ut att bli kraftigt påverkade av regn återstår att se.

Då fyller vi på med en statistikgenomgång kring några av lördagens hästar.

V75-1
1 Demon har vunnit 7 av 14 starter barfota fram och är obesegrad i två starter barfota runt om i Italien. Han tävlade barfota runt om när han hade innerspår bakom bilen på Follonica i fjol och var chanslös att svara ledningen. Hästen har haft innerspår ytterligare en gång i hemlandet och blev även då överflyglad med flera längder första biten.
2 Mizai har resultaten 2 st: 1-0-0 barfota fram. Hästen har aldrig gått i ledningen med jänkarvagn.
3 Illfindmywayhome har bara tävlat med jänkarvagn en gång, sommaren 2021 då han galopperade bort alla chanser bakom startbilen. Hästen har spetsat i samtliga tre starter från spår 3 bakom bilen och har resultaten 7 st: 5-2-0 från ledningen.
4 Boli You S.M. har bara travat i ledningen en gång på svensk mark, i V75 på Bergsåker i februari då han forcerades först efter 700 meter från bakspår och höll till tredjepriset. Det här är första gången hästen har startspår direkt bakom startbilen.
5 Rossi Garline har resultaten 5 st: 1-0-0 barfota runt om och har aldrig gått i ledningen på svensk mark.
6 Cronos Degli Dei är anmäld barfota runt om, vilket i så fall skulle vara första gången i karriären. Hästen har tävlat barfota fram två gånger i Italien med svaga resultat, annars har han alltid tävlat med skor.
7 Felicia Zet har vunnit två av försöken till denna final, båda utvändigt om ledaren. Hästen har bara förlorat en gång felfri barfota runt om, i Breeders’ Crown-finalen för fyra starter sedan.
8 Run n’Cola har resultaten 4 st: 1-0-0 barfota runt om. Segern var hästens största i karriären då han vann klass II-finalen på Åby i augusti i överlägsen stil från ledningen.
9 Corazon de B. har tagit sina två senaste segrar då det som nu gått mer än en månad mellan starterna.
11 Marlon Boko har resultaten 10 st: 3-3-2 på sommaren, att jämföra med 21 st: 2-3-8 övriga årstider. Han har gjort två starter på ”någon tung bana” med ett tredjepris som bäst.

V75-2
1 Portofino
gör sin tredje start för Fredrik B Larsson. Han har spetsat i en av tre starter från innerspår bakom startbilen, för Jorma Kontio på Rättvik i oktober. Hästen vann det loppet och det är enda gången han travat i ledningen. Hästen har gjort två starter på ”något tung bana” skrällvann den första och satt fast med krafter kvar i den andra.
2 Pop the Music vek sig från ledningen över lång distans näst senast. Hästen har vunnit båda gångerna han travat i spets över aktuell distans.
3 Burn Notice har tävlat med jänkarvagn tre gånger med ett sjättepris som bäst. Hästen har resultaten 7 st: 4-2-1 på sommaren, att jämföra med 8 st: 1-1-2 övriga årstider.
4 Valmar E.W. har aldrig travat i ledningen.
5 Anytimeisnow har aldrig tävlat barfota. Hästen har körts av Jorma Kontio vid ett tillfälle och spetsvann då från spår 5 bakom startbilen.
6 Head of State är obesegrad i två starter barfota runt om i Sverige.
9 Blauer Max är obesegrad i två starter med amerikansk sulky.
10 Dee Godfather har en seger som storfavorit samt en galopp i två starter på ”något tung bana”.
11 Global Delayed tävlade med jänkarvagn för första gången vid vinsten senast.

V75-3
1 Capricorn Trot
är obesegrad i två starter från ledningen. Hann vann i överlägsen stil på ”något tung bana” i karriärens andra start.
2 Global Etalon öppnade 1-05.3 första 200 till ledningen i sitt uttagningslopp enligt ATG Xlabs.
3 Expo Wise As är obesegrad felfri och har utklassat konkurrenterna i sina tre starter i Sverige där han tidigt kommit till ledningen i samtliga. Han har galopperat vid tre tillfällen i hemlandet, en gång före start, samt två gånger in i första sväng. Annars har hästen forcerats till spets i varje start och travat ytterst få meter i rygg. Han har gått med skor runt om i samtliga starter och är nu anmäld barfota runt om. Han öppnade 1.05,8 första 200 i uttagningsloppet.
4 Epson As öppnade 1.03,3 första 200 meterna innan han släppte ledningen under elitloppshelgen.
5 You to Class är anmäld barfota runt om för första gången. Hästen öppnade 1.02,6 första 200 i kvalificeringarna, näst snabbast i det här fältet och fjärde snabbast under kvällen, enligt ATG Xlabs.
6 King of Twilight är anmäld med jänkarvagn för första gången.
7 Dream Combo är anmäld barfota runt om, hästen har tävlat med skor runt om i samtliga starter i Sverige och Finland.
8 Kingen Mearas är anmäld barfota bak för första gången.
9 Immortal Doc är anmäld med jänkarvagn för första gången. Enligt ATG Xlabs avslutade hästen 1.06,3 sista 200 meterna i kvalificeringarna, vilket var snabbast av finalisterna i det här loppet.
10 Flotilla är anmäld barfota fram för första gången.
11 Maco Toro öppnade snabbast i fältet i sitt försök när han spetsade via 1.02,5 första 200.
12 S.G.Dracarys är anmäld barfota bak för första gången.

V75-4
1 Make It A Star
har haft innerspår i voltstart en gång och inledde då i tredje inner för Claes Sjöström. Hon har resultaten 10 st: 3-2-1 på sommaren, att jämföra med 20 st: 1-3-3 övriga året.
2 Queen Tresher har haft spår 2 vid fyra tillfällen och travat iväg felfritt i samtliga. I en av starterna blev det galopp i första sväng efter att hästen framför galopperat.
3 M.T.Ravishing har resultaten 7 st: 0-0-0 på sommaren, att jämföra med 22 st: 4-1-3 övriga året.
4 Young Mistress har aldrig haft spår 4 eller 5 i voltstart.
6 Borups Vallmo har haft springspår en gång, i tävlingsdebuten då hon hamnade utvändigt om ledaren från spår 6. Hästen har travat i ledningen en gång och vann då. Hästen skrällvann på ”något tung bana” på Momarken i vintras.
7 Hera Hammering har spetsat i en av tre starter från spår 7 i voltstart.
9 Mitzy Gold har vunnit en av tre starter på ”något tung bana”.
10 Mahala har tagit karriärens samtliga fyra segrar från ledningen.
11 Icegirl L.A. vann till nästan 50 gånger pengarna i sin senaste start på ”något tung bana” på Skellefteå i maj 2021.
12 Invidia vann som favorit i sin senaste start på ”något tung bana” i februari.
13 Collier I.T. hade sin bästa period i karriären den här årstiden 2021 då hon radade upp fyra segrar på fem starter mellan 29 maj och 22 augusti i Italien. Tre av segrarna togs över medeldistans.
14 Krakas har resultaten 4 st: 2-0-1 på ”något tung bana” och har i dessa starter tävlat med skor runt om.

V75-5
1 Declan
har haft innerspår bakom bilen vid tre tillfällen och fått rygg ledaren varje gång.
2 Quantity of Time har travat i ledningen en gång och vann då. Han har resultaten 3 st: 1-1-0 på ”något tung bana” då han tävlat med skor runt om varje gång.
3 Magic Nightrider har bara gått i ledningen en gång och vann då ett breddlopp på Östersund på ”något tung bana”.
4 Greensboro Zet har aldrig startat med så tätt intervall som nu. Hästen har aldrig haft spår 4 bakom bilen och spetsat i en samt galopperat i två av fem starter från spår 1-5.
5 Lindysmusclemania har framspår för första gången i Sverige. Hästen visade prov fin startsnabbhet under sin tid i USA. Bland annat spetsade han från spår 8 på tusenmetersbanan Pocono i karriärens andra start. Efter det startade han enbart på milebanan Meadowlands där han också spetsade flera gånger. Han har körts i ledningen vid tre tillfällen och vunnit alla. Felfri har han bara förlorat ett lopp (trea bakom blivande Hambletonian-vinnaren Captain Corey) och aldrig blivit passerad av någon häst över upploppet. Hästen tävlade med helstängt huvudlag i samtliga dessa starter, hos Wäjersten har han gått med öppet. Hästen vann på ”något tung bana” i Sverigedebuten.
7 The Oak L.A. är obesegrad i fem starter från ledningen och har vunnit två av tre starter på ”något tung bana”.
8 Denarius är anmäld barfota runt om för första gången.
10 Go Peppergirl har en seger barfota fram och en oplacerad med skor i två starter på ”något tung bana”.
12 Sultan Sea tävlade barfota runt om för första gången näst senast. Hästen har varit etta och tvåa i sina två starter på ”något tung bana” båda som favoritspelad.

V75-6
1 Kinglet Bird
öppnade 1.02,1 första 200 meterna enligt ATG Xlabs vilket var näst snabbast av samtliga hästar under kvalificeringarna. Enligt samma mätningar travade hästen 1.07,4 sista 200, vilket var den åttonde snabbaste avslutningen under kvällen och fjärde snabbast av finalisterna i det här fältet. Hästen har kommit till ledningen i samtliga sina fyra starter.
2 Eteria är anmäld barfota runt om för första gången.
4 Käraste Sisu tävlade barfota runt om för första gången i försöket då hon avslutade 1.07,1 sista 200, näst snabbast av hästarna i den här finalen.
5 Espiria Font öppnade 1.04,9 första 200 och avslutade 1.07,2 sista 200 i sitt försök, tredje snabbast av finalisterna här.
6 Karma Mearas spetsade i sitt försök, men behövde ”bara” öppna 1.06,9 första 200. Nu är hon anmäld barfota runt om samt med jänkarvagn för första gången.
7 Elisabeth Bar avslutade snabbast av samtliga finalister i loppet med 1.05,9/200 meter i sin kvalificering.
10 Coral Coger är anmäld barfota runt om för första gången.
11 Willa Exposlive tävlade barfota bak samt med jänkarvagn för första gången i försöket och är nu anmäld barfota runt om för första gången.
12 Kitty Mearas ska tävla med jänkarvagn för första gången.

V75-7
1 Laredo Boko
har aldrig haft innerspår bakom startbilen. Han har inte spetsat i någon av åtta starter från spår 2-5. Två gånger har han körts i ledningen och vunnit båda.
3 L.A.Boko har gått i spets fyra gånger och vunnit samtliga. Hästen är också obesegrad i tre starter på Bergsåker.
4 Global Bookmaker är segerlös i 23 starter på V75.
5 Kagan har löpt i ledningen sex gånger och är obesegrad där. Han har spetsat i två av fyra starter från spår 5. Han har startat inom tio dagar vid tre tillfällen och hade en seger och en galopp inför andraplatsen på Östersund näst senast – då han tävlade med jänkarvagn för första gången. Han har en seger på tre starter på ”något tung bana”.
6 Blumen Indal tävlade mestadels barfota fram i Italien och hade aldrig gått barfota runt om inför Sverigedebuten, således är han obesegrad felfri med den balansen.
7 Great Skills har gått i ledningen sju gånger och vunnit samtliga. Hon har resultaten 11 st: 8-2-1 på sommaren, att jämföra med 8 st: 2-1-0 övriga årstider.
10 Huddlestone har resultaten 2 st: 1-0-1 på ”något tung bana”.

Robin Johansson, Kanal 75


Ina Scots Ära med 300 000 kronor till vinnaren var dagens höjdpunkt när Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna var värd för veckans ..


Ina Scots Ära med 300 000 kronor till vinnaren var dagens höjdpunkt när Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna var värd för veckans V75.
Nio fyraåringar kom till start i årets upplaga som bjöd på en mycket imponerande vinnare då fjolårets Hambletonian-femma Periculum tog första segern på denna sida Atlanten.
Daniel Redéns USA-import imponerade stort och visade med eftertryck att han blir att räkna med i fyraåringsloppen framöver då han vann trots markförlust och galopp på vägen.
Örjan Kihlström lät Periculum skugga Every Day Elegant i tredjespår på sista bortre långsidan. Över upploppet såg Periculum mycket stark ut och 100 meter före mål kopplade han segergreppet och vann före en positiv Finn Palema och en tappet Barack Face.
Firma Daniel Redén och Örjan Kihlström kunde även räkna in en seger i V75-2 (klass I) där Greensboro Zet vann med mycket sparat trots att han fick gå utan rygg utvändigt om ledaren utan rygg hela vägen. Fyraåringen slog klorna i ledaren Linares in mot upploppet och vann mycket enkelt.
- Hittills trivs han att gå bäst utan rygg. Vi får väl hoppas han lär sig att gå i ryggar framöver, sa Örjan Kihlström.

”Ofta underskattad”
Ferrari Sisu blev svaret i Östgötaloppet (gulddivisionen, V75-6) och Conrad Lugauers åttaårige valack var urstark då han styrdes fram utvändigt ledaren 1 100 meter kvar och sedan pressade på och övertog kommandot och ledningen på sista bortre långsidan då ledaren Revelation galopperade uppgivet. Väl i spets gav inte Ferrari Sisu konkurrenterna en chans utan stack undan på lätta hovar över upploppet. Segertiden blev 1.12,0 över 2 640 meter autostart.
- Det här är en jättefin häst som ofta är underskattad. I mina ögon skulle han varit favorit, det var inte det tuffaste gulddivisionsloppet, sa Conrad Lugauer.
V75 avslutades med silverdivisionen där Great Skills bjöd på en guldprestation. Det femåriga stoet var helt enkelt lysande i händerna på sin tränare Daniel Wäjersten som körde offensivt och forcerade sin häst till spets. Segertiden blev 1.11,2 över distansen 2 140 meter autostart.
- Min häst gjorde en fantastisk prestation, sa Daniel Wäjersten.

I övrigt noterade vi…
…att Tullibardine Boe dominerade V75-1 från start till mål i händerna på Mats E Djuse, som prickade perfekt från springspår i starten. Richard L Jansson har gjort tränarjobbet och stoet imponerade över 2 640 meter voltstart på 1.14,1.
…att Independence Day årsdebuterade på bästa sätt i V75-4 och det fyraåriga stoet sträckte på sig i ledningen då hon blev utmanad av Make It A Star över upploppet. Magnus A Djuse satt i segersulkyn och tränar gör Timo Nurmos.
…att Make It Schermer är urstark och han gjorde allt grovjobb själv när han dominerade V75-5 (klass II). Trots att Make It Schermer aldrig var närmare sargen än andraspår så var fyraåringen totalt överlägsen och imponerade stort på segertiden 1.10,9 över 1 640 meter autostart. Per Henriksen tränar talangen som var väldigt ambitiös.
- En fantastiskt fin häst Jag är nog tröttare än honom, sa segerkusken Rikard N Skoglund.
- Jag vet inte hur bra han kan bli, han måste lära sig att gå i rygg om han ska bli en riktigt bra tävlingshäst, sa Per Henriksen.
…att sju rätt på V75 gav 29 976 kronor, sex rätt gav 231 kronor och fem rätt 35 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-09-25 2021-09-25 Solvalla-8 Per Lennartsson 2140/12 C 0 12.6 85
2021-09-10 2021-09-10 Solvalla-10 Per Lennartsson 2140/8 B 2 12.9 29
2021-08-25 2021-08-25 Solvalla-10 Per Lennartsson 2140/8 B 1 14.3 15
2021-07-26 2021-07-26 Solvalla-5 Hans-Owe Sundberg 2140/5 C 1 13.6 15
2021-07-13 2021-07-13 Solvalla-6 Hans-Owe Sundberg 2140/3 B 1 15.1 13
2021-06-21 2021-06-21 Visby-2 Hans-Owe Sundberg 2120/6 B 1 15.1 12
2021-06-01 2021-06-01 Eskilstuna-1 Hans-Owe Sundberg 2140/4 D 1 15.3 41
2022-11-13 2022-11-13 Eskilstuna-7 Daniel Wäjersten 2140/2 A 6 11.4 67
2022-10-30 2022-10-30 Solvalla-2 Daniel Wäjersten 2140/3 A 1 12.8 14
2022-10-11 2022-10-11 Bollnäs-4 Daniel Wäjersten 2140/6 A 1 12.6 17
2022-09-04 2022-09-04 Jägersro Trav-8 Daniel Wäjersten 2140/7 A 4 12.4 93
2022-08-23 2022-08-23 Jägersro Trav-1 Daniel Wäjersten 2140/4 A 2 12.4 14
2022-07-24 2022-07-24 Axevalla-13 Daniel Wäjersten 2640/6 B 1 12.5 58
2022-07-15 2022-07-15 Axevalla-5 Daniel Wäjersten 2640/8 A 2 14.5 27
2022-06-22 2022-06-22 Solvalla-10 Daniel Wäjersten 2140/12 C 3 12.0 45
2022-06-10 2022-06-10 Bollnäs-7 Daniel Wäjersten 2140/2 C 1 13.2 18
2022-05-27 2022-05-27 Hagmyren-9 Daniel Wäjersten 2140/4 B 5 13.6 19
2022-04-29 2022-04-29 Bergsåker-5 Daniel Wäjersten 2160/5 B str
2023-12-24 2023-12-24 Vincennes-8 B Goop 2700/7 C 4 11.6 76
2023-12-07 2023-12-07 Vincennes-1 D Wajersten 2100/5 A 2 11.6 32
2023-11-11 2023-11-11 Bergsåker-7 Daniel Wäjersten 2140/5 B 1 13.2 11
2023-09-30 2023-09-30 Åby-10 Daniel Wäjersten 2140/11 A 1 11.1 25
2023-08-16 2023-08-16 Solvalla-7 Daniel Wäjersten 2140/6 C 1 10.9 30
2023-07-01 2023-07-01 Bergsåker-11 Daniel Wäjersten 2140/7 B 1 11.0 25
2023-06-03 2023-06-03 Eskilstuna-11 Daniel Wäjersten 2140/5 B 1 11.2 35
2023-05-13 2023-05-13 Umeå-10 Daniel Wäjersten 2180/15 B 5 13.2 63
2024-01-27 2024-01-27 Vincennes-4 D Wajersten 2100/8 A 0 100
2024-01-14 2024-01-14 Vincennes-4 D Wajersten 2850/4 B 0 21.9 149



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se