Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Granetta travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Granetta travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Granetta har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Granetta har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Granetta


Jan-Olov Persson hade kvalat in hela fem hästar i årets upplaga av Svenskt Kallblodsderby men födelsedagsbarnet fick se loppet från sidan ..


Jan-Olov Persson hade kvalat in hela fem hästar i årets upplaga av Svenskt Kallblodsderby men födelsedagsbarnet fick se loppet från sidan då han var avstängd.
Och det blev en nagelbitare för kallblodsspecialisten.
På första bortre långsidan galopperade favoriten Tand Kraft, sedan galopperade även stallkamraten B.W.Sture när han kom till ledningen 500 meter från mål.
Men då tog nästa stallkamrat över showen och Järvsö Pegasus försvann ifrån sina jämnåriga konkurrenter tillsammans med Örjan Kihlström.
Segertiden 1.24,2 var tangerat svenskt rekord över distansen 2 140 meter autostart.
För Jan-Olov Persson var det alltså fjärde segern Svenskt Kallblodsderby: Hallsta Lotus 2004, Stjerne Faks 2007, Järvsöviking 2008 och Järvsö Pegasus 2017.
- Inte alla födelsedagar man får en derbyseger, skrockade Jan-Olov Persson.
För kusken Örjan Kihlström var det första segern i Svenskt Kallblodsderby.
- Järvsö Pegasus var grymt fin i dag. Hästen är det viktigaste. Jag har aldrig vunnit derbyt tidigare så det är stort.
I TV12 bjöd travexperten Mohammed Malla på återhållsam segerglädje. Han är en av tio delägare i Järvsö Pegasus som fick 700 000 kronor för segern.
- Mamma Mia! Fantastisk kul! Jag har älskat kallblod hur länge som helst och får vara med och uppleva detta… Det gäller att vara bäst när det gäller och Pegasus var bäst i dag. Nu blir det fest. Jag kommer inte hem i natt.

Norsk glädje i Derbystoet
Travkvällen i Östersund bjöd även på Derbystoet där de bästa fyraåriga stona gjorde upp om ära och 450 000 kronor. Det blev norska segertårar där skötaren Andrea Aarekol visade härliga känslor i TV12 sedan hennes ögonsten Brenne Blissi haft uppvisning tillsammans med kusken Åsbjörn Tengsareid.
Åsbjörn Tengsareid svarade för en mycket vaken styrning och bytte ut tredje invändigt till utvändigt ledaren efter 500 meter, körde sedan till ledningen 1400 kvar och fångade samtidigt upp betrodda Uggla I Mossen. I sista svängen stack sedan Brenne Blissi undan på pigga ben och utökade avståndet hela vägen in mot mål.
- Otroligt stort att få uppleva. Hon hade toppform för dagen, sa Åsbjörn Tengsareid.
Brenne Blissi vann kilometertiden 1.26,4 över distansen 2 140 meter autostart och stoet tränas av Jens Kristian Brenne. Norskt även på andra plats genom Viggjerva.
Jan-Olov Persson jagade sin första tränarseger i det klassiska loppet men Uggla I Mossen fick nöja sig med tredjepriset efter en tuff resa i tredjespår och utvändigt ledaren tillsammans med Örjan Kihlström.
Favoriten Granetta hade inte sin bästa dag och slutade fyra.

I övrigt noterade vi…
…att Robert Bergh tog ett tidigt initiativ med Malkin och storfavoriten satt tidigt i spets trots 40 meters tillägg i långloppet som inledde V86-spelet. Den femårige hingsten gjorde inte favoritspelarna besvikna och tog sjätte årssegern på tolv starter.
…att Art Vandelay avgjorde lärlingsloppet (V86-3) busenkelt trots att han fick gå utvändigt ledaren hela vägen tillsammans med Sandra Eriksson. Det var tredje segern på fyra starter i år för femåringen som tränas av sambon Petter Lundberg.
Petter Lundberg fixade sedan en stalldubbel när han ledde varje meter av V86-6 med favoriten Global Science.
...att Järvsörappen bjöd på en uppvisning när han rusade hem Sven O Perssons Minne (V86-4) från ledningen och utklassade kallblodseliten tillsammans med kusken Jomar Blekkan. Frode Hamre tränar vinnaren som vann på utmärkta 1.20,3 över distansen 2 140 meter autostart. Förstapriset var 150 000 kronor.
Svenske storstjärnan Månprinsen A.M. kom aldrig in i matchen och var 50 meter efter vinnaren i mål som femma.
…att kusktalangen Oskar Kylin-Blom bjöd på kvällens coolaste segergest då han körde sista biten av V86-5 med högerbenet i luften. Linda’s Girl tog över 500 kvar och försvann ifrån konkurrenterna på lätta hovar. 100 000 kronor var segern värd för delägaren och amatörtränaren Lena Norin som även hon bjöd på smittande glädjetårar i TV12.
…att Orlando Triss avgjorde V86-8 på upploppet när han slog klorna i ledaren Gianluca Boko. Ulf Ohlsson satt i sulkyn och tränar gör Oscar Berglund.
…att utdelningen på åtta rätt på V86 blev 23 545 kronor, sju rätt 175 kronor och sex rätt 25 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det var krävande förhållanden i Östersund och en smetig bana efter allt regnande.Tand Kraft hade uppvisning när han i överlä..


Det var krävande förhållanden i Östersund och en smetig bana efter allt regnande.
Tand Kraft hade uppvisning när han i överlägsen stil vann sitt uttagningslopp. Kullens kung bland treåringarna i fjol vann det norska Kriteriet och var även tvåa i det svenska Kriteriet trots galopp. Nu tog han sin 14:e seger i 19:e starten när han öppnade bra bakom startbilen och tog ledningen in i den första kurvan. Sedan drog Tand Kraft undan i flera längders ledning ut på slutrundan och var helt ensam på banan. Tvåa blev Bol Brage och trea Hägern T.H. Fyra och även vidare till final blev Bol Odin.
- Han är väldigt stark och rejäl och var bra. Innerspåret är lite smetigt och jag ville egentligen inte köra där men körde i ett jämnt tempo för att det skulle bli jobbigt för de andra. Jätteroligt att vi är i final, sa Jan-Olov Persson.

Dött lopp mellan Eikfaksen och Järvsö Pegasus
I det andra uttagningsloppet blev det dött lopp mellan Eikfaksen och Järvsö Pegasus. Det blev en tät slutstrid där ledande Horgen Lynet stretade emot starkt från ledningen efter att fått öppna tufft för täten. I rygg på ledaren satt Eikfaksen och perfekt placerad i andra par utvändigt Järvsö Pegasus. Örjan Kihlström körde främst emot Eikfaksen i sista sväng och ville inte släppa ut denne för tidigt. Men när Eikfaksen fick luckan in på upploppet var det bara att gasa. Det var precis så att Järvsö Pegasus tog sig förbi Horgen Lynet och exakt på mållinjen nådde Eikfaksen Järvsö Pegasus så att det blev dött lopp. Nämnas ska att Horgen Lynet endast var slagen med ett huvuds marginal om tredjeplatsen. Segertiden blev 1.27,5/2140a, vilket var den snabbaste vinnartiden av alla uttagningslopp. Fyra och med till final blev Brenne Brakar som fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren.
- Han gjorde ett bra lopp och går bra varje gång, sa Örjan Kihlström om Järvsö Pegasus.

Enkelt för B.W.Sture
Även i det tredje uttagningsloppet blev det en Jan-Olov Persson-tränad vinnare när B.W.Sture vann enkelt efter ledning från start till mål för Ulf Eriksson. Tvåa blev Bokli Teddy, trea Will Prinsen och fyra Järvsö Odin, även den hästen tränad av Jan-Olov Persson som därmed fick med fem hästar till kallblodsderbyt.
- Jag gillar honom och det har jag gjort sedan första gången jag fick chansen att köra honom. Jag har alltid tyckt att det är en jättefin häst men det har varit lite strul och stolpe ut och han har hoppat några gånger. Men det har känts att det är en riktigt bra häst och det var kul att han fick vinna nu. Han har bra uppfattning, sa Ulf Eriksson.
Finalen i Kallblodsderbyt körs onsdagen 26 augusti i Östersund med 700 000 kronor i förstapris.

Överlägsna ston
Det kördes även uttagningslopp till Derbystoet den här söndagen i Östersund. Rus Can vann överlägset det första av dem från ledningen för Ulf Eriksson. Storfavoriten Uggla I Mossen galopperade bort mycket mark i inledningen men kom tillbaka starkt som trea och är klar för final.
Det andra uttagningsloppet vanns av Granetta och Jimmy Jonsson som även hon var helt överlägsen. De sex främsta från varje försök gick vidare till finalen.
Även finalen i Derbystoet körs onsdagen 26 augusti i Östersund och där får vinnaren 450 000 kronor.

Startlista Svenskt Kallblodsderby: 
Häst-Tränare
1 Eikfaksen - Östein Tjomsland
2 Järvsö Pegasus - Jan-Olov Persson
3 B.W.Sture - Jan-Olov Persson
4 Tand Kraft - Jan-Olov Persson
5 Horgen Lynet - Heidi Moen
6 Hägern T.H. - Jan-Olov Persson
7 Bol Odin - Frode Hamre
8 Järvsöodin - Jan-Olov Persson
9 Bol Brage - Jan Roar Mjölneröd
10 Bokli Teddy - Ola Stormyr
11 Will Prinsen - Vegard Lundström Wolden
12 Brenne Brakar - Robert Bergh

Startlista Derbystoet
Häst-Tränare
1 Brenne Blissi - Jens Kristian Brenne
2 Rus Can - Lovisa Canneryd
3 Granetta - Alf Jonsson
4 Aine G.L. - Jan Roar Mjölneröd
5 Uggla i Mossen - Jan-Olov Persson
6 Väskinge Mia - Robert Skoglund
7 Kaksi Can - Lovisa Canneryd
8 Fäbodjäntan - Elin Hedström
9 Viggjerva - John Wiggen
10 Teknologika - Geir Flåten
11 Järvsö Irene - Caroline Holm

Michael Carlsson, Kanal 75


Järvsö Blomster har kommit tillbaka storartat sedan hon gick till avel som fölsto. Hon blev mamma 2014 till stoet Stjärnblomster och gjorde ..


Järvsö Blomster har kommit tillbaka storartat sedan hon gick till avel som fölsto. Hon blev mamma 2014 till stoet Stjärnblomster och gjorde comeback på tävlingsbanan för två år sedan. Hon har radat upp framgångarna och vann Sto-SM i fjol efter en vass spurt. Den här måndagskvällen var det dags för att försvara sin titel – och som hon gjorde det. Svenskt Mästerskap för kallblodiga ston avgjordes i Bollnäs och Järvsö Blomster inledde i fjärde par utvändigt. När det var 1300 meter kvar lyfte Örjan Kihlström ut henne i tredjespår och svarade angrepp ifrån kön. Ledande Mofaksan tappade travet dryga varvet kvar och då lät Örjan Kihlström sitt snabbfotade sto speeda till ledningen. Sedan var det aldrig några problem och Järvsö Blomster gick undan över upploppet till en mycket lätt seger med krafter kvar.
- Jag får köra väldigt fina kallblod och det är jätteroligt, sa Örjan Kihlström.
Förstapriset var 250 000 kronor och segertiden blev 1.26,2 över distansen 2140 meter med bilstart. Järvsö Blomster har totalt tagit 13 segrar på 34 starter och sprungit in drygt 1,3 miljoner kronor. Det åttaåriga stoet tränas av Jan-Olov Persson och ägs av stall Rabatt.

Granetta på nytt svenskt rekord i Hambon
I Hälsingehambon för kallblodiga ston blev det en överlägsen seger för Granetta, körd av Jimmy Jonsson och tränar gör pappa Alf. Hon avslutade mycket vasst och imponerade. Segertiden blev 1.25,7/2180 vilket är nytt svenskt rekord. Tvåa blev favoriten Uggla I Mossen som var utan chans att gå i närkamp. Förstapriset var 100 000 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-09-23 2016-09-23 Bergsåker-5 Jimmy Jonsson 2140/1 D 2 28.7 135
2016-09-15 2016-09-15 Gävle-2 Örjan Kihlström 2160/11 B 7 32.7g 70
2016-09-03 2016-09-03 Bergsåker-4 Jimmy Jonsson 2180/13 A 3 31.1 250
2016-08-19 2016-08-19 Hagmyren-8 Jimmy Jonsson 2140/3 B 1 33.7 60
2016-08-16 2016-08-16 Solänget-3 Jimmy Jonsson 2148/2 B 0 g 92
2016-08-05 2016-08-05 Umeå-1 Jimmy Jonsson 2140/2 B 1 35.2 137
2016-06-05 2016-06-05 Årjäng-2 Morgan Ivarsson 2140/7 B str
2017-09-23 2017-09-23 Färjestad-3 Öystein Tjomsland 2180/13 A 6 25.0g 43
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-8 Jimmy Jonsson 2160/15 A 4 25.4g 241
2017-08-25 2017-08-25 Bergsåker-1 Jimmy Jonsson 2140/6 A 4 25.2g 31
2017-08-13 2017-08-13 Dannero-8 Jimmy Jonsson 2180/7 A 4 26.5 109
2017-07-26 2017-07-26 Östersund-4 Rikard N Skoglund 2140/3 A 4 27.2 23
2017-07-16 2017-07-16 Östersund-10 Jimmy Jonsson 2140/2 A 1 29.3 16
2017-07-03 2017-07-03 Bollnäs-7 Jimmy Jonsson 2180/9 A 1 25.7 41
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-13 Jimmy Jonsson 2680/6 A 4 28.8 114
2017-06-15 2017-06-15 Rättvik-1 Jimmy Jonsson 2160/3 A 1 26.9 14
2017-06-02 2017-06-02 Romme-10 Jimmy Jonsson 2180/11 A 3 27.6 87
2017-05-25 2017-05-25 Bergsåker-4 Jimmy Jonsson 2180/9 A 3 28.3 31
2017-05-09 2017-05-09 Skellefteå-8 Jimmy Jonsson 2160/8 A 1 28.6 21
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-2 Jimmy Jonsson 1640/1 A 0 27.9g 19
2017-04-05 2017-04-05 Bergsåker-4 Jimmy Jonsson 2180/7 C 3 27.1 170
2017-03-26 2017-03-26 Dannero-2 Jimmy Jonsson 2160/11 A 0 30.7 73ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se