Gone travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Gone travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Gone har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2024-06-16 2024-06-16 Halmstad-6 Roger Allerkrans 2140/9 C

Nyheter för travhäst Gone


På onsdagen blev startlistorna till derbykvalen klara.Det första som drog ögonen till sig är att superstoet Joviality tar chansen att utman..


På onsdagen blev startlistorna till derbykvalen klara.
Det första som drog ögonen till sig är att superstoet Joviality tar chansen att utmana grabbarna och kriga om förstapriset på fyra miljoner kronor.
Fenomenet som tjänade över 17 miljoner och kutade 1.08,4/1 609 meter autostart under unghäståren i Nordamerika tog sina svenska kullsystrar med storm i Drottning Silvias Pokal i våras.
Men i Stochampionatet över derbydistansen 2 640 meter blev det platt fall då hästen sprang sig trött i ledningen. Trots detta väljer Sabine Kagebrant att ställa upp mot grabbarna i Svenskt Travderby, istället för den enklare vägen i Derbystoet med halva prispotten över 500 meter kortare distans.
Och kretsen kring hästen ångrade sig knappast efter onsdagens spårlottning där Joviality (kvar på åtta gångerna pengarna som slutvinnare på förtidsoddsen hos ATG) drog bricka 2 samtidigt som värsta utmanaren på förhand Dubai Kronos (som steg från 12,50 till 22,00 gånger pengarna efter spårlottningen) inleder från bricka 8 längst ut bakom startbilsvingen.

Xanthis Harvey övertog favoritskapet
Samma förutsättningar blev det när treåringskungen Bedazzled Sox (spår 2) lottades mot sprintermästartvåan Staro Mack Crowe (spår 8) – sjätte- respektive femtehandare innan startlistorna blev klara. Den senare steg därmed från 15 till 25 gånger pengarna som derbyvinnare inför försöket som också innehåller en av få gäster i nederländske segermaskinen Mick N.Boko (25,00).
Favorit till sex gånger insatsen inför spårlottningen var Johan Untersteiners Breeders’ Crown och Kungapokalsvinnare Dancer Brodde.
Det oddset sköt omgående upp till nio gånger efter att startkatapulten dragit spår 12 i ett heat som bland annat innehåller kriterietvåan Bengan (16,00) från spår 2.
Ny knapp favorit timmen efter startlistorna kom ut var istället kriterievinnaren Xanthis Harvey som drog spår 3 i sitt försök och sjönk från åtta till sju gånger pengarna.
En annan häst vars odds föll var sprintermästaren Hustle Rain (från 17,50 till 14,00) som drog spår 6 i samma lopp som Excusez Moi (upp från 22,00 till 30,00) inleder från bricka 11.
Det öppnaste försöket enligt förtidsoddsen ser Esposito (18,00) från spår 5, Poleposition (16,00) spår 6, Tetrick Wania (22,00) spår 8 och Coquaholy (30,00) spår 10.
Vad gäller försöken till Derbystoet så drog stochampionatsvinnaren Joy Sisu spår 2, stosprintermästaren Julia Boko spår 1 medan fjolårets två drottningar Queen Belina och Bonnerwille W.I. lottades till spår 12 respektive 8 i sina försök.
Tävlingsdagen med totalt tolv lopp och V75® körs på Jägersro på tisdag med första start 18.00.

Robin Johansson, Kanal 75


 Det i dag sjuåriga stoet 2 Pappajonnys Ilse (V75-1) vann två STL-lopp på kort tid som fyra- och femåring och blev tillsammans med ..


 Det i dag sjuåriga stoet 2 Pappajonnys Ilse (V75-1) vann två STL-lopp på kort tid som fyra- och femåring och blev tillsammans med sin karismatiske tränare Mikael Eriksson ett populärt inslag på rikstoton. De senaste säsongerna har dock hästen inte synts fullt lika ofta i rampljuset – fram till alldeles nyligen. Pappajonnys Ilse har gjort flera starka insatser i sommar och fick senast dessutom återvända till vinnarcirkeln, efter att ha försvarat sig storartat i ett lopp på Bergsåker.
Hästen har verkligen hittat stilen igen?
– Ja, hon gick ju jättebra förut, men sedan fick hon en massa problem; hon fick sårskador och korsförlamningar och så flyttade vi stall två gånger och mycket annat. Så i princip hade jag väl gett upp med henne, förklarar Mikael Eriksson och fortsätter om sin hästs återfunna storform:
– Men nu har hon gått 1.13-tider de senaste gångerna så formen är väldigt bra, jag skulle tro den kanske är 95 procent nu på lördag. Hon har ju startat väldigt tätt ett tag, hon gjorde fyra starter på nitton dagar, men nu kommer det ju ha gått nio dagar sedan senaste starten. Det är lite som idrottsmän på elitnivå brukar göra, tränar hårt och så ett litet uppehåll och så kommer de igång igen.

Älskar dödens – ger aldrig upp
När den här lördagens jackpotomgång av V75® körs i Rättvik är Pappajonnys Ilse tillbaka i svensk travsports finrum igen. Stoet startar i den inledande avdelningen, ett försök till Bronsdivisionen. Sin seger senast till trots lär hästen inte tillhöra de mest streckade i den nu tuffare konkurrensen, men tränaren andas sedvanlig optimism.
– Ja, men jag tror det kan gå vägen alltså. Jag är medveten om att det är tuffa motståndare men många av dem har också fått sämre lägen. Det ska bli jävligt spännande att se hur långt hon räcker och skulle hon få gå i ledningen eller i dödens, då lovar jag att hon hellre offrar sina fyra ben än ger upp. Hon har en sådan ”skalle”.
Det är spår två i voltstart nu, men det ska inte innebära några problem?
– Hon har aldrig visat några osäkra tendenser och brukar ju kasta sig iväg ur volten från alla spår. Det är inget problem utan jag tror snarare att hon är gynnad jämfört med många andra som ju oftast tävlar med autostart. Min häst är naturligt startsnabb, kanske ingen blixt men över medel. Sedan vet jag inte hur snabba ut de andra är men vi hoppas kunna köra till täten eller mot dödens, hon går bäst där och hästen älskar ju dödens, säger Mikael som tillägger:
– Fyra gånger har hon gått i ledningen och har vunnit tre…
Ni har också genomfört lite utrustningsändringar på sistone?
– Hon har gått med googles-huvudlag i fyra starter och i de tre senaste starterna också ett nät för ögonen, hon gillar inte att få grus i ögonen, men med den här utrustningen känner hon sig tryggare och har ju gått jättebra i ryggar också.
Ditt råd till spelarna är alltså att strecka?
– Det tycker jag absolut. Hon är inte ofarlig. Hästen är naturligtvis inte rankad etta i några tips men hon kan bli en obehaglig överraskning, det har jag feeling för.

Ska bli mamma – har planen klar
En annan anledning till nytändningen för Pappajonnys Ilse kan ligga i magen. Stoet är faktiskt dräktigt och har bara ett antal veckor kvar av sin tävlingskarriär.  Till våren blir hon mamma.
– Ja, hon konstaterades dräktig i maj och vi siktar på att hon ska göra sin sista start på V75® i Eskilstuna den 16 september. Hon får tävla fram till dess.
Blivande stolt far är Sauveur. Är det en ny stjärna i vardande kanske?
– Ja, jag kan inget om stammar och blodslinjer och sådant, jag bryr mig inte om det, utan jag bara älskar hästen Sauveur. Den är ju mer franskstammad och Pappajonnys Ilse är ju mer amerikansk, men väldigt stark, säger tränaren och avslutar:
– Så det här fölet hon får, jag siktar på att vinna Harper Hanovers lopp 2030 med det, det är min plan. Men vi får väl börja på V75® och i årgångsloppen först…

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Efter otaliga lopp i eliten och närmare nio miljoner intjänat i karriären var tanken att Sorbet skulle lägga tävlingsskorna p&ari..


 Efter otaliga lopp i eliten och närmare nio miljoner intjänat i karriären var tanken att Sorbet skulle lägga tävlingsskorna på hyllan för två år sedan.
Men det ville inte riktigt den gamla stjärnan. Daniel Redén tog den i dag tolvårige kämpen tillbaka i träning på prov, något som mynnat ut i två starter tidigare i år. När V64® avgjordes i Rättvik under måndagskvällen visade gamle Sorbet att han ännu har mer att bjuda på.
Utrustad med sin tränare i sulkyn spurtade Sorbet storstilat i snabbloppet och plockade ned motståndet, storfavorit Global Bookmaker inkluderad.
– Han blev lite ”hingstig” när han fick sluta träna. Hästen klarade inte av pensionärslivet och blev lite för exalterad, han var en ”grumpy old man”. Så vi tog hem honom igen och kastrerade honom. Sedan har vi tränat igång honom igen. Det var nästan overkligt det här, när jag lyfte ut honom, då var det den gamla Sorbet igen, alltså han bara flög fram…, sa en förvånad Daniel Redén.
Solvallatränaren fick för övrigt med sig ytterligare en seger från Rättvik. Fyraårsstoet Jaguni var helt ohotad från täten i händerna på Magnus Djuse.

Nurmos treåring lovar mycket
3140 meter trivs björnstarke Hawker Typoon förträffligt över.
Tuffingen från Daniel Wäjerstens stall fortsätter visa strålande form, då han till slut avgjorde väldigt lätt i stayerloppet.
Vi noterade också att mycket tungt betrodde King of Silver enkelt infriade, efter att ha tagit sig till ledningen. Samma position använde sig Gooding B.T.B av med framgång i treåringsloppet för ston. En liten skräll fick vi se i kallblodsloppet, där G.G Svea tog årets första seger efter att ha varit kvickast i avslutningen.
En häst att verkligen hålla ögonen på framöver, visade upp sig utan för V64®.
Timo Nurmos tränar Our Pride, som förresten ägs av NHL-proffset Nicklas Bäckström. Här tog treåringen sin tredje seger på lika många starter och skvallrade om att större uppgifter säkerligen väntar framöver. Körande Magnus A Djuse strödde lovord över hästen.
– Han är unik. Jag sa till Timo efter första segern att jag nog aldrig kört en bättre debutant och han blir bara bättre och bättre för varje gång, menade Magnus.
Sex rätt på V64® gav 1408 kronor tillbaka. Fem rätt 24 kronor och för fyra rätt jackpot.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Skellefteåtravet kör sin största dag för året i juli i stället för i oktober som ju varit fallet i några år. Nu..


Skellefteåtravet kör sin största dag för året i juli i stället för i oktober som ju varit fallet i några år. Nu med spelet V86 i stället för V75.
Onsdagens STL-tävlingar håller hög klass och spelmässigt bjuds en jackpot på V86® där det enligt ATG:s uträkningar ligger 16 miljoner kronor och väntar på en ensam vinnare med alla rätt.
Säsongen blev inte som Gunnar Melander hoppats på med kallblodskungen Månlykke A.M.
I mitten av maj agerade nioåringen långt under normal standard i V75 på Umåker där det bara blev en sjundeplats.
Hästen kollades upp efter loppet. Gunnar Melander blev lättad över veterinärens utlåtande.
– Han hade någon form av pollenallergi som drog ner honom i den starten – det har inte varit något annat fel på honom. Men vi lät honom ta det lugnare ett tag och har sedan tränat som vanligt, säger Melander.
Ett finslipande träningsjobb gick i dur och efter det anmäldes hästen till Steggbests Minne (V86-4) i Skellefteå.
Månlykke A.M. fick ett fjärdespår bakom bilen över sprinterdistansen.
– Vi kan ju inte tro på någon toppform på onsdag. Hästen känns fin, så det är ingen fara så. Men det blev ett riktigt bra lopp och de andra har ju varit ute i hetluften i vår och sommar, säger tränaren.

”Ett riktigt tufft lopp på onsdag”
Att komma till rätta med allergin tog sin tid och nu har nioåringen bara två starter i kroppen den här säsongen.
Fem av de nio hästarna i onsdagens lopp kommer från Jan-Olov Perssons stall.
B.W.Sture vann årets första final i kallblodsdivisionen på Solänget för ett par veckor sedan och är en som är bra ordning av Hagmyrentränarens hästar.
Jan-Olov Perssons Bäcklös Uriel har höjt sig rejält i år.
Gunnar Melander har fått upp ögonen för den sistnämnde.
– Den där Bäcklös Uriel har utvecklats enormt i år. Det är en häst under utveckling. Men som sagt så har vi en bra häst vi också och vi ska vara med och slåss om det i alla fall, säger Melander.

Siktar mot fjärde raka SM-tecknet
Om en månad hoppas man att Månlykke A.M. ska ha hittat riktig toppform igen.
Lördagen 26 augusti går Svenskt Mästerskap på Bergsåker. Ett lopp Gunnar Melanders häst vunnit de tre senaste åren.
2020, 2021 och 2022 har Månlykke tagit hand om guldet.
– Vi får jobba på. Det finns ett vardagslopp på Bergsåker 12 dagar innan SM och meningen är att vi vara med där också och höja formen lite.

Mikael Wikner, Kanal 75


 V75® i Halmstad den här lördagen. Fina jackpotmiljoner är adderade till potten.Något som förstås gör att spelarko..


 V75® i Halmstad den här lördagen. Fina jackpotmiljoner är adderade till potten.
Något som förstås gör att spelarkollektivet är extra mycket på tårna. En häst att verkligen bevaka är 1 Draupner (V75-3) som utvecklats till något av en följetong på rikstoton under de senaste månaderna. När han på lördag startar i Bronsdivisionens försök blir det hästens sjunde raka framträdande i STL.
– Ja, han är ju med på STL nästan jämt nu känns det som…Allt känns bra med hästen i alla fall och jag körde honom nu på onsdagsmorgonen, det verkade fortsatt fint, säger hästens tränare Jesper Rydberg.
Drauper skrällvann på V75® för lite mer än ett år sedan, på Mantorp i början av juni.
Men trots idoga försök den här säsongen har segerlyckan ännu uteblivit. Med det sagt har sexåringen långt ifrån stått för några dåliga insatser. Tvärtom. Är det någon, som det brukar heta, som står på tur för en seger så är det Axevallatravaren. Senast i Vaggeryd avslutade han vasst från de bakre regionerna och gången före i Åmål, blev han fast över upploppet med sparade krafter – trots en inledande galopp. – Han avslutade jättebra senast och det gör han ju varje gång. Då blev det ju väldigt långt fram och det gick inte att göra så mycket mer än så och gången före i Åmål kändes det väl som om det fanns en del kvar i linorna över mål, trots galoppen.
Så man kan säga att formen är helt på topp?
– Formen kan inte vara så mycket bättre. Han vinner inte så ofta, men han har väl snart samlat på sig för en seger, jag tror den sitter där snart.

Innerspår – fågel eller fisk?
I lördagens start på Halmstadtravet börjar Draupner från innerspåret bakom bilen.
Vanligtvis ett eftertraktat spår och väldigt sällan ett dåligt sådant, men tränaren är inte helt övertygad om att hans häst kan försvara innerspåret.
– Det är lite lurigt då han väl inte är mer än medel ut, han är inte supersnabb i alla fall men samtidigt inte jättelångsam heller. Han öppnade bra på Solvalla för tre starter sedan tycker jag och senast vågade jag inte ladda efter galoppen på Åmål. Det är därmed lite oklart var vi hamnar härifrån, jag tror att vi kan få svårt att hålla ut alla de andra. Men jag hoppas vi kan hitta rygg ledaren, förklarar Jesper.
Om ni, mot din förmodan, håller upp, vill du köra i ledningen då?
– Då kan det vara värt att prova. Hästen har ju inte gått i ledningen på hur länge som helst så i så fall är det väl värt ett test, men som sagt jag tror det kan bli svårt att hålla ut de andra.
Fast, om det bara klaffar något så när, då ska vi räknas med vinstchans?
– Ja, det är ju så med honom att han alltid brukar dyka upp där i den främre träffen, man ska i alla fall inte räkna bort honom och jag tycker han ska med om man streckar ett par stycken i loppet.
Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt. Genomför du några ändringar?
– Det enda jag funderar på är om vi ska sätta på ”lapparna” på huvudlaget igen, han är gått med ett ”open eye” i de senaste starterna, men det kan bli att vi återgår till ett helstängt huvudlag nu.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Det var jackpot i tisdagskvällens omgång av V64® som avgjordes på Solvalla. Om vi börjar baklänges så avslutades det med tv..


Det var jackpot i tisdagskvällens omgång av V64® som avgjordes på Solvalla. Om vi börjar baklänges så avslutades det med två storfavoriter, signerade Örjan Kihlström och Daniel Redén. Segerhästarna var i tur och ordning Need’Em, som låg placerad snett utvändigt om ledande Andy Gel där den senare såg ut som en klar vinnare när hästarna svängde in på upploppet. Men i utgången av sista sväng hade Örjan Kihlström glidit ner i rygg på ledaren med Need’Em, och när han vred ut igen mitt på upploppet så måttade Örjan in segern sådär retfullt enkelt som bara han kan göra, precis på mållinjen. Det här var Need’Ems andra raka triumf när han vann på tiden 1.13,4/2140a.
Och i den avslutande avdelningen så använde Kihlström sig utav samma segerrecept. Storfavoriten Ready Tonight kom tidigt fram utvändigt om ledande Longgone River från sina 20 meters tillägg. Örjan Kihlström lade hård press på ledaren redan 700 meter kvar, och Ready Tonight kopplade ett säkert grepp på upploppet, innan han slog av lite på takten den sista biten. Vinnartiden skrevs till 1.12,5/2160.
– Hästen har varit jättefin på slutet och var väldigt bra idag. Han blev lite flegmatisk när han kom först och jag fick påminna honom lite. Men han vann med krafter kvar och hade tussarna kvar i öronen, sa Örjan Kihlström.

Imponerande montédebut
En annan häst som imponerade ikväll var Southern Mazzarati som gjorde debut i Monté. Men tränaren Alessandro Goccidoro visste vad han gjorde när han anmälde till Monté, för Southern Mazzarati var helt överlägsen för Sofia Adolfsson.
– Han var väldigt fin och hästen visade en otrolig spänst och hade enorm kraft i varje steg, berömde Sofia Adolfsson.
Carl Philip Lindblom tog sin tionde årsseger, och sin fjärde i juni, när han vann med Jörgen Westholm-tränade King Chaos som gick ett rejält slutvarv ute i spåren fram till segern.
Magnus A Djuse prickade starten med Fredrik B Larsson-tränade Bearly Express i den inledande avdelningen och anförde varje meter till en lätt seger.
En stark insats svarade även Tigermind när han vann den tredje avdelningen tillsammans med Rikard N Skoglund. Trots ett lopp utvändigt om ledaren hade han både först mod att koppla greppet, och sedan försvara sig mot Staro Quantas som smugit med i ryggen. Tränar gör Ola Åsebö.
Sex rätt på V64 gav 7082 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-12-11 2021-12-11 Åby-12 Thomas Uhrberg 2140/8 C 4 16.3 413
2021-11-29 2021-11-29 Halmstad-8 Stefan Persson 2140/9 D 4 17.5 366
2021-02-10 2021-02-10 Jägersro Trav-1 Thomas Uhrberg 2140/3 C 0 g 74
2021-01-19 2021-01-19 Jägersro Trav-1 Thomas Uhrberg 2140/2 D 2 19.4 37
2022-10-27 2022-10-27 Åby-9 Kevin Oscarsson 1640/3 B 6 13.0 48
2022-10-03 2022-10-03 Halmstad-6 Kevin Oscarsson 2140/5 B 2 13.6 94
2022-09-20 2022-09-20 Jägersro Trav-4 Kevin Oscarsson 2160/7 A 5 15.1 151
2022-08-23 2022-08-23 Jägersro Trav-3 Kevin Oscarsson 2140/4 D 6 12.9 1450
2022-07-26 2022-07-26 Jägersro Trav-12 Kevin Oscarsson 2140/7 C 2 13.6 153
2022-06-28 2022-06-28 Jägersro Trav-7 Kevin Oscarsson 2140/10 C 5 13.5 339
2022-06-05 2022-06-05 Axevalla-8 Carl Johan Jepson 2140/9 C 5 14.7 85
2022-05-18 2022-05-18 Åby-3 Kevin Oscarsson 2140/3 C 1 14.3 119
2022-05-03 2022-05-03 Jägersro Trav-7 Kevin Oscarsson 2140/2 C 3 14.9 695
2022-04-19 2022-04-19 Jägersro Trav-10 Kevin Oscarsson 2140/11 D 5 15.1 1084
2022-04-03 2022-04-03 Halmstad-8 Roger Allercrantz 2140/8 D 6 17.1g 902
2022-03-17 2022-03-17 Åby-5 Björn Goop 2140/11 D str
2022-03-01 2022-03-01 Jägersro Trav-5 Kevin Oscarsson 2140/9 D 0 16.6 184
2022-02-12 2022-02-12 Åby-2 Peter Untersteiner 2140/4 C 2 17.7 138
2022-01-20 2022-01-20 Åby-2 Stefan Persson 2140/8 B 5 17.1 158
2022-01-10 2022-01-10 Halmstad-2 Peter Untersteiner 2140/8 C 5 18.2g 135
2023-12-19 2023-12-19 Jägersro Trav-9 Kevin Oscarsson 2140/7 D 0 15.5 1115
2023-12-04 2023-12-04 Halmstad-6 Kevin Oscarsson 2140/7 C 8 15.8 149
2023-11-27 2023-11-27 Halmstad-4 Kevin Oscarsson 2140/10 C 0 15.7 360
2023-10-25 2023-10-25 Åby-8 Kevin Oscarsson 2140/3 D 2 15.4 165
2023-09-30 2023-09-30 Åby-3 Roger Allercrantz 2140/9 D 6 14.3 295
2023-09-13 2023-09-13 Jägersro Trav-5 Roger Allercrantz 2140/2 D 1 14.6g 307
2023-09-04 2023-09-04 Halmstad-3 Roger Allercrantz 2140/3 C 1 15.3 58
2023-08-20 2023-08-20 Vaggeryd-3 Kevin Oscarsson 1646/2 C 0 g 94
2023-08-01 2023-08-01 Jägersro Trav-7 Linda Allercrantz 2160/15 C 0 16.0 1661
2023-07-18 2023-07-18 Jägersro Trav-7 Ken Ecce 2140/9 D 0 15.6 535
2023-06-29 2023-06-29 Åby-4 Peter Untersteiner 1640/9 C 5 13.5 554
2023-06-02 2023-06-02 Jägersro Trav-4 Gustav Johansson 2140/3 D 6 15.3 806
2023-04-05 2023-04-05 Jägersro Trav-4 Roger Allercrantz 2160/9 A 0 17.0 479
2023-03-22 2023-03-22 Åby-10 Thomas Uhrberg 2160/7 C 3 15.7 247
2023-03-07 2023-03-07 Jägersro Trav-8 Kevin Oscarsson 1640/3 B str
2023-01-26 2023-01-26 Åby-7 Roger Allercrantz 2640/4 B 0 17.8g 106
2024-06-04 2024-06-04 Jägersro Trav-2 Roger Allerkrans 2140/1 D 6 15.0 623
2024-05-03 2024-05-03 Halmstad-5 Thomas Uhrberg 2140/2 D 0 g 260
2024-04-26 2024-04-26 Jägersro Trav-5 Tyler Mifsud 2140/10 D 5 15.3 635
2024-04-14 2024-04-14 Jägersro Trav-4 Roger Allerkrans 2140/6 C 6 16.2 72
2024-03-27 2024-03-27 Jägersro Trav-7 Tyler Mifsud 2140/5 D 6 14.4 591
2024-01-09 2024-01-09 Jägersro Trav-7 Thomas Uhrberg 2160/11 C 0 17.0g 188ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se