Go West Young Man travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Go West Young Man travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Go West Young Man har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Go West Young Man har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Go West Young Man


Muscle Hill-dottern 2 Hall of Am (V75-7) inledde sin tävlingskarriär i USA och i regi Marcus Melander. Men i spåren av pandemin valde ägarn..


Muscle Hill-dottern 2 Hall of Am (V75-7) inledde sin tävlingskarriär i USA och i regi Marcus Melander. Men i spåren av pandemin valde ägarna Stall Courant att ta över stoet till Sverige där hon förra sommaren sattes i träning hos Stefan P Pettersson. Efter tre starter på svensk mark i fjol, bland annat i kvalen till oaks, har hästen i år som fyraåring dykt upp som en av kullens stora utmanare.
Toppformen verkar onekligen vara helt inprickad till då det ska gälla som mest. I sin uttagning till Stochampionatet senast bjöd Hall of Am på en enhästarsshow. I laddad stil i ledningen lämnade stoet fältet med flera längder och segrade på 1.13,4 över 2140 autostart. Då liksom på söndag med Magnus A Djuse vid tömmarna.
– Det är en fruktansvärd märr med en enorm kapacitet. Hon blev väl lite väl löpsugen senast, men hon redde ut det ändå och visade sin kapacitet. Vi fick allt med oss ur det loppet och allt blev precis så som vi ville ha det och vi fick ju välja spår först också, säger Stefan P Pettersson.

Ett spår som ger flest valmöjligheter
Fick välja spår först i finalen alltså. Valet föll på det som traditionellt anses som det bästa, andraspåret. Härifrån ges körande Magnus A Djuse de bästa och flesta möjligheterna att kunna disponera sin hästs chanser bäst.
– Ett tag var vi inne på att ta bakspår för henne, men i och med att vi fick välja först så valde vi att ta det säkraste alternativet. Det får bli en ”kuskgrej”, han får välja att köra så som han vill, utifrån hur de andra gör från början, så behöver vi inte låsa oss till något, säger Stefan och fortsätter:
– Hon var lite väl laddad senast som sagt, vilket kan berott på att hon inte startat på ett tag, men man kan inte vinna Stochampionatet och vara så het i ledningen, då blir det alltid någon som smiter förbi till slut. Det kan bli ledningen, men kusken får avgöra när loppet går.

Hur har hon känts efteråt och vad händer fram till start?
– Det kändes som att allt var i bra skick i fredagens jobb, hon mår bra och är laddad. Vi tar det väldigt lugnt med henne de sista dagarna före söndag, hon behöver inte ”väckas upp” direkt utan det handlar mest att hålla henne lite mjuk och fin, det blir lite jobb på rakbanan under torsdagen och sedan mest skrittande.
Mantorpsproffset Stefan P Pettersson är nog för publiken allra mest känd för stjärnan Oasis Bi som skördade stora framgångar innan hade avslutade karriären för tre år sedan. Oasis Bi var bland annat trea i Prix d’Amérique, tog silver i VM-loppet och segrade i Gran Premio della Lotteria. Nu står tränaren inför en spännande framtid med Hall of Am – som förhoppningsvis står överst på pallen då krutrökens skingrats på Axevalla.
– En häst av den här kalibern har jag inte varit i närheten av sedan den tiden med Oasis Bi. Stochampionatet är ett väldigt fint lopp. Det är det största vi har för de fyraåriga stona, tycker jag och det vore såklart enormt att kunna vinna ett sådant lopp. Vi tycker det är fantastisk att bara vara med. Vi ska göra allt vad vi kan för att vinna på söndag, de andra ska nog få åka.

Kan han en vinnare redan på lördag
Stallet har dessutom en intressant häst till start redan under lördagens V75® på Axevalla. Det är i Bronsdivisionen som 2 Go West Young Man (V75-6) spänner bågen på nytt.
– Go West Young Man stod för en helt fantastisk prestation senast, gick i dödens i två varv och kom i mål på en 1.11-tid. Jag tycker att han haft lite problem att komma till i loppen ett tag och har fått göra lite väl mycket jobb själv. Nu har vi fått ett helt perfekt läge och går han en 1.13-tid ska väl det kunna räcka en bit. Jag tycker hästen ska vara med där framme och räknas. Det blir barfota och ”norskt” som senast.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Tvåa bakom Attraversiamo i Prix Readly Express som fyraåring, men snöpligt utslagen trea i kvalen till Svenskt Travderby.Vinnare av Walter Lund..


Tvåa bakom Attraversiamo i Prix Readly Express som fyraåring, men snöpligt utslagen trea i kvalen till Svenskt Travderby.
Vinnare av Walter Lundbergs Memorial som femåring och spelad till andrahandsfavorit bakom Moni Viking i Harper Hanovers lopp i fjol.
Viking Brodde har många gånger visat att han tillhör landets absolut starkaste hästar, men galopper och hälsoproblem har satt stopp för karriären.
På onsdagskvällen var det dags för comeback för sjuåringen som inte hade fått segerdefilera på 18 månader.
Och det såg ut att bli ännu en missräkning då hästen kastade sig i galopp bakom bilen och fick inleda loppet 50 meter bakom ledaren.
Men det spelade ingen roll.
Över upploppet visade Viking Brodde, understödd av Björn Goop, att han fortfarande är den undantagshäst han så länge lovat och spurtade förbi sina konkurrenter i mäktig stil.
Fjolårets sparsamma tävlande gör att hästen fortfarande står kvar på mellanvolten i Harper Hanovers om tränaren Timo Nurmos väljer att göra en ny satsning mot miljonloppet över tre varv under elitloppshelgen.

Hårda bud för Moses
Två andra hästar som lära höra tala om sig i större sammanhang drabbade samman i V86-2.
Omgångens största favorit och årets snabbaste häst i landet Moses fick inget gratis då han tvingades trava utvändigt om värste konkurrenten Go West Young Man. Det visade sig vara en övermäktig uppgift när den senare sträckte på sig i en duell som talade för att duon lär ha stora pengar att tjäna under säsongen.
- Väldigt skönt. Jag vet att Redéns hästar brukar vara hopplösa att möta, men för en gångs skull slog vi dem. Nu tror jag att vi satsar mot V75. Det vore kul att vara med i en final under elitloppshelgen, kommenterade tränaren Stefan P Pettersson.
En knappare favorit som fick en behagligare resa var Dream Kåsgård. Flemming Jensen kunde krypa ner i rygg på hårddragande 55-oddsaren Zaira del Ronco och hade bara denna att slå sig förbi, långt före den frånåkta klungan.
Jensen följde upp med att sätta dit segervane Cadiz som inte hade det minsta emot att trava utanpå ledaren och såg till att Jensen kunde vända hem från Åby obesegrad.

Kylig Jonasson imponerade i sulkyn
En till favorit som höll var Reijo Liljendahls stallskrik Sedin U.S. Att konkurrenterna formerar sig så att man får fjärde par utvändigt i ett femhästarsfält är värsta tänkbara scenario, men det spelade ingen roll för kuskreserven Zeb Jonasson som höll sig kall och kunde finåka förbi över upploppet.
- Jag måste säga att Zeb Jonasson var en ny bekantskap som har framtiden för sig. Han gjorde allting rätt och vann med hästen som inte är så lättkörd, berömde Liljendahl som för första gången drog alla växlar på sin femåring med barfota, jänkarvagn och stängt huvudlag.

Avslutande spetssegrar
Robert Bergh toppar tränarligan i landet under året och ville förstås inte åka hem segerlös från hemmabanan. Mellby Ironman forcerades till front från ytterspår bakom startbilen och var sedan aldrig i förlustfara i en lovande årsdebut.
Far och son Untersteiner motsvarade favoritskapet med Woodbury Wine som spårade runt om innan Troels Anderssen använde samma taktik bakom Gitte Silvåkra.
Liselotte Olsson tränar det sexåriga stoet som alltjämt är obesegrad i ledningen och fastställde utdelningen på V86 till 11 436 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Regnet vräkte ner över kalmartravet och man kan även säga att skrällarna stod som spön i backen. Och det var Fredrik Persson som v..


Regnet vräkte ner över kalmartravet och man kan även säga att skrällarna stod som spön i backen. Och det var Fredrik Persson som var mannen bakom de två största överraskningarna på V64. Tillsammans med de egentränade hästarna Nadal Coger och Dennis K. (båda spelade till 2 procent) sopade han undan de flesta kvarvarande system vid segrarna. Det vann förvisso två favoriter på V64, La Plus Belle (Christoffer Eriksson) och Lady Beluga (Joakim Lövgren), men förutom hemmatränare Perssons båda knallar small det framförallt i ytterligare en avdelning. Det var i V64-3 där Marc Elias satte dit 5-procentaren Bonny Boy, och efter att en imponerande Go West Young Man med Stefan Persson i sulkyn avslutat omgången, återstod endast ett system med alla rätt. Det var inlämnat i Norge via Norsk Rikstoto och innehöll två spikar med en insats av 1968 kronor. Den totala belöningen med 23 femmor och 196 fyror blev 2 059 055 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Hemmatränaren Stefan P Pettersson anar att det kanske inte är någon slump att just den näst lägsta klassen (klass I) rundar av lö..


Hemmatränaren Stefan P Pettersson anar att det kanske inte är någon slump att just den näst lägsta klassen (klass I) rundar av lördagens V75-omgång på Mantorptravet.
V75-7 är en öppen historia och Stefan P Petterssons stall har dubbla chanser till seger.
- Hittar man inte någon spik där tycker jag att båda mina hästar ska med på kupongen. Nästan alla är bra i loppet och det är nog därför ATG lade loppet sist, funderar Pettersson.
Potentiella spikar i inledningen och förmodat streckkrävande lopp mot slutet. Ungefär så brukar loppen läggas på V75.
I lördags klarade ingen av att pricka sju rätt på V75 och därför väntar nu en större jackpot. En ensam vinnare med alla rätt på Mantorp kan bli 50 miljoner kronor rikare.
Tränaren ser V75-härdade 10 Leon Zon som den något bättre chansen i avslutningen. 2 Shutupandscratchme har smugits igång och även den hästen kan ha vuxit i kostymen.
- Leon Zon har kommit lite längre och visat att han klarar tuff konkurrens. Shutupandscratchme har vi matchat i lite lättare gäng…fram till för ett par starter sedan och nu är han verkligen uppåt.
Ett bakspår drar ner den tuffare Leon Zon. Sexårige Shutupandscratchme har ett perfekt läge med ett andraspår bakom bilen, och som tränaren säger ”absolut toppform”.
- Det är svårt att ranka dem inbördes faktiskt. Att det blev två i samma lopp är inte bra förstås, även om hästarna ägs av två helt olika ägarkonstellationer.

Lite om det yngre gardet
Mantorptränaren är hyfsat nöjd med inledningen av året. Hästarna som är igång och startar har fungerat bra. 35 hästar finns i stallet och längre fram är det dags för några av de yngre förmågorna.
När intervjun göra har emellertid Amerindienne (femårig valack) skadat sig i hagen.
- Vi vet inte exakt vad som hänt, kanske är det en vrickning. Det brukar ju ta en ruskig tid med allt sånt här, jag hade annars räknat lite med honom som en V75-häst i vinter, säger Pettersson.
Go West Young Man vann ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie i somras.
- Han gjorde det väldigt bra i skymundan efter den segern då han bland annat mötte Hail Mary ett par gånger. Han är i stort sett startklar och är en jag håller högt. Hall of Am är spännande Vi hittade en liten grej på henne och hon är opererad i december så där är årsdebuten något förskjuten. Comes with Age sprang 1.12,2 och var nära att gå till final i korta E3 och är en häst som kan gå riktigt långt i år, säger Stefan P Pettersson.
Det har varit riktig vinter i omgångar i dina trakter. Något som inverkat så klart?
- Det har fasen varit minus 20 grader vissa dygn och vi har känt att vi inte behövt ta ut riktigt alla. Så lite sena på det är vi. Men de få starter vi gjort i år har i stort sett varit bra och de här som går ut på V75 på lördag kommer inte att göra bort sig.
Leon Zon vann V75 på Axevalla under nyårsdagen och har svarat för fina avslutningar i två raka V75-lopp i år. Kan Leon kliva runt alla?
- Han är långsam från start, så startspåren har egentligen ingen större betydelse. Vi måste bara få till ”racet” lite med positioner och så. Senast i Eskilstuna hamnade han långt bak men gick ju oerhört bra till slut. Jag tycker att han står på tur för att till och med vinna lördagens lopp.
Shutupandscratchme verkar inte startsnabb - bra med ett spår två då.
- Han är inte snabb i början men kommer nog att utveckla det där också. Han var lite kvickare ut än vi kunde tro i onsdags faktiskt. Vi testade honom i V75 i Kalmar i början av januari då han var femma, sedan gjorde han det bra i Örebro och senast tyckte jag han duktig som tusan på Solvalla. Jag tycker att det är ett jätteöppet lopp och mina borde vara med i en bra bit fram. Jag skulle inte chansa att lämna in något system utan dem om jag spelade!

Mikael Wikner, Kanal 75


Det har växt fram till ett av Europas största fyraåringslopp under 2000-talet.Men i skuggan av rådande omständigheter hade travbanan ..


Det har växt fram till ett av Europas största fyraåringslopp under 2000-talet.
Men i skuggan av rådande omständigheter hade travbanan i Hamburg i år tvingats sänka prispengarna radikalt i sitt paradlopp.
Det hindrade inte flera svenskar från att prova lyckan i uppgörelsen där den blågula dominansen varit i det närmaste total.
Och trenden fortsatte sedan favoritspelade dansken E Type Cash galopperat bort sina chanser direkt och Oscar L.A. flugit till spets för Joakim Lövgren.
Väl där var det ingen som kom i närheten av att utmana hästen som blandat segrar och galopper på svensk mark och närmast kom från ett tredjepris på V75.
- Hästen var riktigt bra, precis som vi hoppats. Jag har alltid sagt att det finns i honom och i dag fick han visa vilken topphäst han är, sade Joakim Lövgren som verkade allt annat än överraskad.
- Jag är alltid optimistisk med honom. I träningen matchar han mina allra bästa hästar och idag klaffade det äntligen. Det var verkligen en skön seger.
En seger som var värd knappt 200 000 kronor och innebar att Oscar L.A. nästan fördubblade sin prissumma.
Nederländska duon Jason Dragon och Jilt Flevo slutade närmast slagna medan Stefan P Petterssons Go West Young Man knep fjärdepriset för Peter Ingves.

Robin Johansson, Kanal 75


Jim Oscarsson gjorde långresan från Kalmar till sin tidigare hemmabana med endast en häst. Det visade sig vara värt besväret. Nä..


Jim Oscarsson gjorde långresan från Kalmar till sin tidigare hemmabana med endast en häst. Det visade sig vara värt besväret. När han lyfte ut Aperfecttric till anfall från tredje par utvändigt med 600 meter till mål i Margaretaloppet för treåriga ston flög den talangfulla damen runt motståndet i tredjespår, avväpnade enkelt favoritspelade ledarduon Hill’s Angel och You Could Be Mine, och seglade undan till överlägsen seger.
- Att hon har en bra spurt visste jag. Nu visade hon att hon har en riktigt bra långspurt. Jag är förstås jättenöjd med henne, sa Jim Oscarsson om hästen som han själv fött upp och äger.

Enkelt för lillsyrran
Det kördes fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie under kvällen och varje vinnare belönades med 300 000 kronor. I avdelningen för fyraåriga ston gick segerchecken till American Hill. Lillasystern till fixstjärnan Campo Bahia kördes till ledningen efter ett halvvarv av sin tränare Conrad Lugauer och därefter stod hon i en klass för sig.
I loppet för de fyraåriga grabbarna serverades Go West Young Man ett spårsnålt lopp av Örjan Kihlström och sedan Stefan P Pettersson-träningen fått fritt spurtutrymme på innerspår på upploppet avgjorde han till seger.

Fortsatt obesegrad i Sverige
Margaretaloppet för treåriga hingstar och valacker kördes utanför V64-spelet och där förlängde Stefan Melander-tränade supertalangen Hell Bent For Am segerraden. Att han startade med bakspår samtidigt som värste konkurrenten på pappret, Hector Sisu, stack till ledningen saknade betydelse. När hästarna kom upp för varvning avancerade Örjan Kihlström från kön och sedan han övertagit ledningen joggade Hell Bent For Am hem fjärde raka segern i ohotad stil.

Fransk styrkedemonstration
I långloppet imponerade Jörgen S Erikssons fransman Galba Ringeat när han tog en utklassningsseger från positionen utvändigt om ledaren. Övriga V64-lopp vanns av Timo Nurmos-tränade Ghostintheshell (Rikard N Skoglund) och Daniel Redéns Hill Street. De som lyckades pricka in samtliga rätt på V64® fick för det 6 246 kronor. Fem rätt gav 210 kronor och fyra rätt 33 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-21 2019-12-21 Örebro-7 Magnus Jakobsson 2100/9 C 2 16.9 31
2019-11-25 2019-11-25 Mantorp-6 Henrik Johansson 2140/11 B 1 15.7 88
2019-11-01 2019-11-01 Färjestad-9 Magnus Jakobsson 2140/6 C 1 18.0 14
2019-10-18 2019-10-18 Eskilstuna-7 Oskar J Andersson 2140/6 D 1 17.1 23
2019-05-13 2019-05-13 Halmstad-1 Stefan Persson 2140/3 D str
2020-11-16 2020-11-16 Mantorp-9 Rikard N Skoglund 2640/2 B 6 14.8 32
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-5 Rikard N Skoglund 2140/8 D 5 12.3 1785
2020-10-04 2020-10-04 Gelsenkirchen-8 Peter Ingves 2200/6 B 0 48
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-6 Örjan Kihlström 2640/7 C 6 13.7 203
2020-08-05 2020-08-05 Mantorp-8 Rikard N Skoglund 2140/10 D 6 13.5 716
2020-07-17 2020-07-17 Axevalla-12 Örjan Kihlström 2140/10 C 4 13.2 54
2020-06-30 2020-06-30 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/2 D 1 12.9 51
2020-06-17 2020-06-17 Solvalla-6 Ulf Eriksson 2140/12 B 7 14.1 57
2020-04-22 2020-04-22 Solvalla-9 Ulf Eriksson 2140/8 B 0 14.2 42
2020-03-25 2020-03-25 Solvalla-2 Ulf Eriksson 2140/6 D 1 13.5 62
2021-08-09 2021-08-09 Solvalla-3 Erik Adielsson 2140/6 B 0 13.5 23
2021-07-24 2021-07-24 Axevalla-10 Erik Adielsson 2140/2 C 4 11.9 157
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-5 Björn Goop 2140/4 D 5 11.3 170
2021-06-09 2021-06-09 Vaggeryd-9 Stefan Persson 1640/5 D 3 11.0 152
2021-05-22 2021-05-22 Gävle-11 Erik Adielsson 2640/11 C 5 14.0 206
2021-04-14 2021-04-14 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/8 B 6 13.6 23
2021-03-31 2021-03-31 Solvalla-7 Erik Adielsson 2140/5 B 1 13.2 44
2021-03-15 2021-03-15 Kalmar-9 Stefan Persson 2140/4 B 1 14.3 47ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se