Global Warrior travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Global Warrior travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Global Warrior har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Global Warrior har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Global Warrior


Omsättningen stannade vid 27 miljoner kronor – att jämföra med förra veckans 32 miljoner – när norrmännen för f&o..


Omsättningen stannade vid 27 miljoner kronor – att jämföra med förra veckans 32 miljoner – när norrmännen för första gången fick ansvaret för en halv V86.
Kontrasterna var stora mellan de båda huvudstadsbanorna där snön vräkte ner på Solvalla medan Bjerke bjöd på närmast idealiska förutsättningar för årstiden och flera hästar som tävlade barfota.
Frode Hamre är den stora dominanten i väst och var hårt betrodd bakom tre hästar, men kom inte att spela den roll som han hoppats på förhand.
Det började när omgångens mest spelade häst Staro on the Rocks blev överflyglad från innerspår och Hamre valde att sitta kvar i rygg på Kim Pedersens andrahandsfavorit Ethoca. Det blev en fälla då luckan aldrig kom samtidigt som den senare höll undan på stumma ben för Erlend Rennesvik.
- I efterhand blev det fel givetvis. Jag var väldigt osäker på vad jag skulle göra och det var en dålig disponering. Jag borde ha satt mig lugn i andraspår istället, jag tyckte att jag hade bästa hästen. Jag vet inte helt vad jag tänkte på, men den körde jag bort, dessvärre, konstaterade Hamre, som valde betydligt offensivare upplägg med sina andra två hästar, men inte hade lyckan med sig denna kväll.

Dubbel för Dalen och Andersen
Istället blev det en annan av Norges tungviktare som kom att ta en dubbel.
Trond Andersen fick se Dag-Sveinung Dalen skicka Reimo Kongen respektive Alpha Scarlet R.R. till ledningen och säkra triumfer.
- Det har varit otroligt bra individer jag har fått köra och inte minst väl förberedda hästar. Sedan klaffade det lite till vår fördel och det måste det göra, förklarade Norges färske kuskchampion och hyllade sin forne arbetsgivare.
- Jag har lärt mig otroligt mycket där i många år. De är ett väldigt bra gäng med väldigt bra folk på golvet. Resultaten talar för sig själva.
Fjärde raka spetsvinnaren kom från stallskriket Bianca Sisa som inte ens var favorit timmen före spelstopp, men visade sig mer än femfaldigt mer spelad än någon annan bland de kvarvarande systemen inför V86-7. Tom Horpestad körde och Frode Larsen tränar.

Tappra ledare
Trots de bistrare förutsättningarna gick det utmärkt att vinna från ledningen även på Solvalla.
Ulf Ohlsson satte tonen bakom Petri Salmelas Grevin Sisu, som varvade på 1.13,2 i hetsig stil. Att det skulle bli stumma ben till slut verkade självklart, men femåringen visade prov på både moral och styrka då han vägrade släppa någon över bron.
Lika tapper var Kalas där Isac Lindberg tvingades ge ifrån sig ledningen efter en utdragen körning mot Mogas Casanova, men sedan återtog kommandot vid varvningen. Trots detta var det dessa två som kämpade upploppet ner där Kalas såg till att dubbla karriärens segerskörd.
- Det blev kalas, jublade tränaren Jan Karlsson, som driver ett litet stall på fyra hästar och knep sin största segercheck på ett decennium, men inte verkade speciellt överraskad.
- Han har haft jätteoflyt i alla lopp, han var värd det här. Det var han. Isac börjar kunna den här hästen nu, han gör det jättebra. Jag är nöjd. Vi firar med att försöka ta oss hem i snöstormen, fortsatte Karlsson.

Nära medianen
Timo Nurmos' Global Warrior hade mer än hälften av spelet i ryggen och såg ut att ha manegen krattad då han släpptes till front av stallkamraten Deede Star. Men över upploppet var det den senare som hade mest krafter understödd av Claes Sjöström.
Oskar Svanberg och Kim Eriksson avrundade omgången med favoriten Cassius Ima som såg till att utdelningen för den första svensk-norska omgången nästan tangerade medianen för V86 utan jackpot på 55 771 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Ole tränas av Hans-Owe Sundberg sedan i våras och har utvecklats markant. Vid onsdagens uppesittarkväll svarade Ole för en mycket stark pre..


Ole tränas av Hans-Owe Sundberg sedan i våras och har utvecklats markant. Vid onsdagens uppesittarkväll svarade Ole för en mycket stark prestation. Rikard N Skoglund visste att han satt bakom bästa hästen och körde fram utvändigt ledaren varvet före mål. Dakar Brodde var slagen i sista sväng och Ole sprintade undan till en närmast överlägsen seger.
- Han är stark och rejäl och öppnade bättre än han brukar göra. Jag tycker han var duktig som kunde streta på så som han gjorde och vinna så enkelt. Jag ville inte köra undan för tidigt då han kan slappna av, sade Rikard N Skoglund.

En riktig arvtagare
Solvallaamatören Niklas Johansson kan ha en arvtagare till sin tidigare stjärna Moni To Spare. Treårige Amazing Moment hade inget problem med ett andraspår i volten tillsammans med startspecialisten Erik Adielsson och lyckades hålla ledningen. Amazing Moment fick bestämma i det tempo han ville och hade avgjort loppet redan i sista sväng.
- Fantastiskt kul. Han är helt okomplicerad och det är inga konstigheter. Det är en jätterolig häst att ha att göra med och han är alltid glad, sade Niklas Johansson.
Omgången inleddes med en mycket enkel seger för Marshall Match och Ulf Ohlsson. Den av Jonna Irri-tränade fyraåringen tog ledningen efter 200 meter och sedan var det det lugna gatan. Marshall Match vann väldigt lätt och hade säkert kunnat springa på i samma tempo ett bra tag till.
- Det kändes bra och jag förstod att vi skulle få överta och förhoppningarna steg när vi fick ledningen. Det fanns gott om krafter kvar, sade Ulf Ohlsson.
Peter Untersteiner fick ”låna” Global Warrior av Johan Untersteiner och gjorde inte sonen besviken. Peter tog ett initiativ efter ett varv och körde till ledningen kort senare och Global Warrior klev undan utan problem på upploppet i lite trög stil.

Avslutande skrällar
Adrian Kolgjini skrällde med Upstate Face. Ledande favoriten Bacchus L.I. fick aldrig dämpa tempo i ledningen och det gynnade Upstate Face som fick göra det tuffa loppet i tredjespår sista 800 meterna. In på upploppet avgjorde Upstate Face enkelt och insatsen var femstjärnig.
Björn Goop avslutade med att vinna de två avslutande avdelningarna. Zeta Kronos visade att hon är tillbaka igen och vann lätt även om hon fick öppna stenhårt för att få ta över ledningen.
Jag gillar henne. Hon är speciell och har ett hett temperament, men ett otroligt driv i sig och det gäller att hon håller sig lugn, sade Björn Goop.
Bakom Cruise valde Björn att krypa ner i rygg på ledaren. Det såg länge trögt ut för Cruise, men Goop fick fart på honom mitt på upploppet och det resulterade kort före mål.
Sju rätt gav 816 261 kronor, sex rätt 3 410 kronor och fem rätt 169 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Sedan i augusti hade hästarna samlat poäng i lopp på Solvalla och Sundbyholm.På onsdagen var det dags för finalen i Mälardalscup..


Sedan i augusti hade hästarna samlat poäng i lopp på Solvalla och Sundbyholm.
På onsdagen var det dags för finalen i Mälardalscupen för fyraåriga ston med 100 000 kronor till vinnaren.
Timo Nurmos formstall selade ut Chicharita som kom från en uppvisning i finalen av Diamantstoet i den senaste starten.
Spelarna gjorde henne till kvällens största favorit på V86 – spelad på 63 procent.
12 hästar fanns bakom bilen i finalen. Chicharita med både svenska och finska rekord bakom sig under hösten och vintern, inledde från andra ledet med Jorma Kontio i sulkyn.
Att det skulle tas lugnt hade nog Kontio inte uppfattat. Chicharita fick i stället kliva på i mestadels fjärdespår genom den första kurvan och satt i ledningen redan efter 500 meter.
Inledningen klockades till i trakterna av 1.10,0 och varvet gick i överkant 1.13,0. Underlaget på Solvalla var stumt av allt regnande vilket gör Chicharitas segertid lite extra.
1.13,0 travade det finskfödda stoet över 2140 meter med bilstart. En lite trött vinnare till slut, vilket var förståeligt.
- Timo har fina hästar som är enkla att köra. Hon är jättefin varje gång. Nu var det spår tolv men jag bara körde framåt och hästen var jättebra även med skor, kommenterade Jorma Kontio.
Tvåa Tullibardine Boe som svarade för ett kanonlopp för Richard L Jansson. Amatören Björn Eriksson från Eskilstuna tränar.

Sexling till Nurmos
Solvallatränaren Timo Nurmos tog sex (!) segrar på hemmabanan under kvällen, varav tre kom på V86-spelet.
En ny favoritseger för Nurmos-Kontio blev det i V86-4. Marion Fouty Bon var nära att bli av med ledningen då First Love M.L. öppnade snabbt, men Jorma Kontio lyckades hålla hovarna först och kunde sedan dämpa tempot rejält. Under sista varvet ökades farten successivt. I sista sväng såg Marion Fouty Bon fortfarande spänstig och fin ut, och på upploppet gick hon ifrån till en säker seger och gav ett rejält intryck.
I V86-6 tog det tillfälligt stopp för Nurmos favoritparad där Dixie Brick tröttnade efter ett utvändigt lopp. Erik Adielsson vann med norske tränaren Trond Anderssens Miracle Tile som höll undan efter en svepning sista 600 meterna. Digital Class kom fort sista biten och blev målfotoslagen.
Örjan Kihlström satt bakom Nurmos sjätte vinnare för kvällen i det avslutande sprinterloppet för högsta klassen där Hawk Cliff spurtade till seger i ett lopp där det kördes på många händer.

”Lite press att vara favorit”
På Jägersro blev Monica Sahlgren-Fromell en vinnare i V86-3.
Hennes Valeria Wareco var favoritspelad och snabb ut från sitt sjättespår. Det blev kort press i första sväng men sedan blev segern säker för Valeria Wareco och Fredrik Pedersen på 1.13,2 över 1640 meter auto.
- Jätteskönt. Det blir lite press när hon är favorit, sade tränare Monica Sahlgren-Fromell
Över de 2640 meterna i V86-7 fick Love Håleryd lucka från rygg ledaren 75 meter kvar och dök till seger för Peter Untersteiner. Knappt slagen tvåa Global Warrior som svarade för en mycket gedigen insats efter ett ryckigt lopp i ledningen.
Åttaårige Wrecking Ball var skoningslös i ett lopp för hästar med upp till 300 000 kronor injänat. Riccardo Bianchi drog hårt i ledningen med valacken som var mycket bra.
Per Nordströms Önas Prince hade en skräddarsydd uppgift i V86-inledningen i Malmö och vann som jättefavorit från 20 meters tillägg utan att vara som bäst.
Åtta rätt på V86 delade ut 2 841 kronor, sju rätt 43 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


Han fick nöja sig med andraplatsen bakom Who’s Who i gulddivisionen men i V75-omgångens stolopp ledde Örjan Kihlström från star..


Han fick nöja sig med andraplatsen bakom Who’s Who i gulddivisionen men i V75-omgångens stolopp ledde Örjan Kihlström från start till mål med Stefan Melander-tränade Digital Track. En fullträff som innebar att han gick förbi travnestorn Stig H Johansson och blev den kusk med flest V75-segrar i historien – 1 007 stycken.
- Det är kul att göra något som ingen annan har gjort. Så är det ju när man håller på med sport. Sedan ändras förutsättningarna lite grann. Rikstoton fanns inte när Stig började exempelvis och nu är det fler rikstotolopp än när Stig körde. Men så är det i de flesta idrotter att förutsättningar förändras och rekord slås. Jag är väldigt tacksam för att ha det här rekordet just nu i alla fall. Sedan kommer det säkert folk som slår det i framtiden, men jag är glad att få ha det ett tag, sa toppkusken som har fått visa upp otaliga stjärntravare för den breda publiken i travets elitserie.
Med megastjärnan Propulsion har han 17 V75-segrar, med Maharajah åtta och med Nuncio sex.
- Det går nog inte att övervärdera vad V75 har betytt för travet i Sverige. Det är den grunden vi har vilat på i väldigt många år och fortsatt gör.

Guld till Emil i Lönneberga
Men med favoritspelade Who’s Who fick Örjan Kihlström alltså nöja sig med andraplatsen. Fjolårets svenske derbyvinnaren gjorde sin första start mot den äldre eliten i gulddivisionen och han avslutade mycket starkt och gick från jumboposition till andraplatsen. Men undflyende Racing Mange var omöjlig att nå när han i imponerande stil stack ifrån sina förföljare över upploppet.
- Det är en härlig häst. Det är lite Emil i Lönneberga över honom. Han ställer till med mycket hyss men i loppen är han en fantastisk häst. Han är en hjälte i loppen! sa Racing Manges tränare och kusk Joakim Lövgren.

Favoritseger i Ina Scots Ära
Segern i Ina Scots Ära gick precis som i stoloppet till Stefan Melander och det efter att två av hans hästar gjort upp. Sida vid sida lämnade de konkurrenterna på den sista bortre långsidan. På upploppet kopplade favoritspelade Thrust Control grepp i Björn Goops händer och till slut blev segern enkel. Men frågan är hur det hade gått om inte stallkamraten Brothers N.Arms hade fått oväntat svar i spetskörningen och tvingats öppna första 500 på 1.09,1 för att komma till ledningen.
- Han gjorde ett kanonlopp och stred hela vägen in. Men det klart att det kostade lite för mycket att komma till spets när vi fick lägga en sådan speed på långsidan. Hade vi istället fått glida till ledningen, som jag hade hoppats, hade vi kanske kunnat utmana Björns häst, sa måltvåans kusk Kevin Oscarsson.
Björn Goop satt även i sulkyn bakom Johan Untersteiners Sandsjöns Enzo, som tog ner ledande stallkamraten Global Warrior från positionen utvändigt i klass II, och Färjestadkusken räknade in en V75-seger som tränare när Grandfather Bill skrällde i klass I tillsammans med Peter Ingves. I det loppet satt Björn Goop i sulkyn bakom favoriten Short In Cash som galopperade bort sig när han var på väg till ledningen.
- Galoppen var förvånande. Vi får kolla upp honom men han kändes jättefin annars. Grandfather Bill är ju bra och han växer en klass när han får gå i ledningen, kommenterade Goop.

Till ledningen från spår åtta
Mack Dragan överraskade sin tränare och många spelare när han dundrade till ledningen från spår åtta bakom bilen i silverdivisionen. Efter 1.08,4 första 500 meterna valde körande Carl Johan Jepson sedan att släppa ifrån sig taktpinnen till Jorma Kontio och M.T.Joinville men sedan Mack Dragan kommit ut i andraspår i slutkurvan hade han inge bekymmer med att kliva fram till seger över upploppet.
- Han slutar aldrig att överraska den här hästen. Han är enastående. Nu fick han ett drömlopp men det kostar att öppna sådär. Jag trodde att han skulle backa sig sist, men Calle kör fantastisk och passar bra på den här lite småtröga hästen, sa tränaren Morgan Wilhelmsson.
Jonny Mårtenssons Secret Mission tog hem den avslutande bronsdivisionen tillsammans med Henriette Larsen och det gjorde att sju rätt på V75 delade ut 67 416 kronor. Sex rätt gav 565 kronor och fem rätt 50 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-09-11 2018-09-11 Jägersro Trav-4 Johan Untersteiner 2140/3 C 0
2018-08-27 2018-08-27 Halmstad-5 Johan Untersteiner 2640/5 B 0 g 22
2018-08-07 2018-08-07 Jägersro Trav-6 Johan Untersteiner 2160/9 B 4 15.0 36
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-1 Johan Untersteiner 2140/5 C 1 14.8 24
2018-06-09 2018-06-09 Halmstad-4 Jörgen Sjunnesson 2140/3 D 6 19.0g 50
2018-05-21 2018-05-21 Halmstad-1 Johan Untersteiner 2140/3 D 1 17.2 19
2019-12-07 2019-12-07 Åby-2 Johan Untersteiner 2660/9 C 0 20.1g 81
2019-11-30 2019-11-30 Halmstad-8 Johan Untersteiner 1640/3 C 0 g 39
2019-10-26 2019-10-26 Jägersro Trav-5 Johan Untersteiner 3140/5 D 0 16.9g 129
2019-10-12 2019-10-12 Åby-8 Kim Moberg 2140/11 D 6 13.2 98
2019-09-30 2019-09-30 Halmstad-7 Johan Untersteiner 1640/8 C 0 14.3 133
2019-08-14 2019-08-14 Solvalla-3 Johan Untersteiner 2140/12 A 3 13.8 156
2019-06-12 2019-06-12 Vaggeryd-9 Christoffer Eriksson 2640/7 A 0 16.8 73
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-6 Johan Untersteiner 2640/5 B 2 15.8 39
2019-05-16 2019-05-16 Åby-6 Johan Untersteiner 2640/5 A 1 14.6 48
2019-04-22 2019-04-22 Halmstad-10 Stefan Söderkvist 2640/4 A 0 15.9 49
2019-04-01 2019-04-01 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2640/1 C 1 14.9 30
2019-03-17 2019-03-17 Halmstad-6 Johan Untersteiner 1640/12 A 0 15.7g 27
2019-03-02 2019-03-02 Halmstad-4 Johan Untersteiner 2140/6 B 4 14.6 72
2020-12-23 2020-12-23 Mantorp-8 Peter Untersteiner 3180/14 A 1 15.6 33
2020-12-09 2020-12-09 Jägersro Trav-9 Christoffer Eriksson 2640/2 B 2 14.5 42
2020-11-26 2020-11-26 Jägersro Trav-4 Johan Untersteiner 2140/8 B 1 13.3 25
2020-10-17 2020-10-17 Gävle-5 Peter Untersteiner 2640/8 C 0 g 136
2020-09-30 2020-09-30 Jägersro Trav-8 Johan Untersteiner 2140/4 C 2 12.3 32
2020-09-14 2020-09-14 Halmstad-1 Johan Untersteiner 2140/6 A 1 14.2 21
2020-07-14 2020-07-14 Jägersro Trav-5 Johan Untersteiner 2140/8 B 0 13.8 44
2020-07-04 2020-07-04 Halmstad-5 Christoffer Eriksson 2140/12 C 5 13.0 169
2020-06-23 2020-06-23 Jägersro Trav-4 Johan Untersteiner 2140/10 B 1 13.3 40
2020-06-11 2020-06-11 Åby-8 Johan Untersteiner 1640/10 D 3 11.4 240
2020-05-20 2020-05-20 Åby-7 Johan Untersteiner 2140/8 D 0 14.3 85
2020-05-07 2020-05-07 Halmstad-3 Johan Untersteiner 2140/8 C 1 13.9 65
2020-04-23 2020-04-23 Halmstad-4 Johan Untersteiner 2140/1 D 4 14.1 148
2020-04-13 2020-04-13 Halmstad-5 Johan Untersteiner 2140/10 D 6 15.1 136
2020-03-31 2020-03-31 Jägersro Trav-4 Andreas Johansson 2140/2 D 6 15.2 98
2020-03-16 2020-03-16 Mantorp-8 Johan Untersteiner 2140/5 C 3 15.2 96
2020-02-10 2020-02-10 Halmstad-9 Johan Untersteiner 1640/8 B 0 15.7 74
2020-01-21 2020-01-21 Axevalla-10 Johan Untersteiner 2160/11 A 1 17.1 13
2020-01-04 2020-01-04 Jägersro Trav-4 Peter Untersteiner 3140/6 C 4 17.6 40
2021-07-25 2021-07-25 Axevalla-10 Johan Untersteiner 2140/4 B 2 13.6 137
2021-07-06 2021-07-06 Tingsryd-4 Johan Untersteiner 1609/10 B 1 11.4 57
2021-05-08 2021-05-08 Åby-9 Johan Untersteiner 2640/11 D 0 829
2021-04-27 2021-04-27 Jägersro Trav-6 Johan Untersteiner 2140/3 C 0 g 46
2021-01-16 2021-01-16 Jägersro Trav-8 Johan Untersteiner 3180/9 B 6 15.5 43ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se