Global Undecided travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Global Undecided travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Global Undecided har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Global Undecided har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Global Undecided


Sedan Calgary Games (V75-6) tog en förkrossande överlägsen seger på världsrekord i Svenskt Travderby är han hästen det snack..


Sedan Calgary Games (V75-6) tog en förkrossande överlägsen seger på världsrekord i Svenskt Travderby är han hästen det snackas om i trav-Sverige. Efter åtta starter vet han fortfarande inte hur det känns att förlora och han bär ett tungt favoritskap inför lördagens huvudnummer på Åby, Europaderbyt med två miljoner kronor till vinnaren.
- Han tränade i måndags och var fin, allt verkar normalt, säger Timo Nurmos.
Solvallatränaren vann både derbyt och Europaderbyt med Calgary Games pappa Readly Express 2016. Nu kan dubbeln bärgas igen. Men någon toppning av hästen är det inte tal om.
- Det var ingen toppning inför derbyt och det är det inte nu heller. Han tränar på som vanligt på samma sätt som inför derbyt och är lika fin nu som då. Det är svårt att säga om han är ännu bättre nu än vad han var inför derbyt men han får mer rutin för varje lopp och allting känns fint inför loppet.
Utöver det knivskarpa motstånd som alltid bjuds i de stora årgångloppen finns det bara ett litet orosmoln på himlen för stall Nurmos.
- Jag har haft några som har haft lite halsinfektion och Napoleon Cash (V75-6) som också ska vara med i loppet var inte på topp i måndagsjobbet. Orken var inte där. Det kan ha varit en tillfällighet men det kan också vara någon liten förkylning och han ska kollas upp av veterinären. Men för Calgary Games del finns inget att klaga på och vi får hoppas att han håller sig fortsatt fin och frisk hela veckan.    

Uppstickare i SM
Det är en minst sagt fullspäckad storloppsdag som väntar på Åbytravet. En rad svenska mästare ska koras och i den tyngsta kategorin Svenskt Mästerskap har Timo Nurmos en uppstickare i form av Brother Bill (V75-7).
- Han har inte haft någon riktig tur i år men han har varit bra hela tiden och utvecklats på ett bra sätt. Han är på väg uppåt hela tiden och närmar sig topphästarna.
Femåringen har bara vunnit ett av sex lopp under säsongen men i maj var han på väg att spurta förbi elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet när han rullade över i galopp kort före mål och i sin senaste start utmanade han 2019 års SM-vinnare Milliondollarrhyme från positionen utvändigt.
- Han var mycket bra senast och nära vinnaren i mål. Tyvärr fastnade snöret till det norska huvudlaget, så det satt kvar i mål. Jag vet att han svarar väldigt bra på det så hade kusken kunnat dra det hade han åtminstone varit ännu närmare i mål. Men tvåa från ”dödens” var jättebra och han tränar fortsatt väldigt bra efter det.
Den här gången har Milliondollarrhyme spår åtta bakom startbilen och titelförsvararen Very Kronos drog bricka tio. Brother Bill hade bättre tumme med fru fortuna när han drog spår två.
- Spåret är bra, därifrån kan kusken välja olika typer av taktik. Hästen är i väldigt bra slag och lång distans passar också bra. Det ska bli spännande att se honom på lördag.

Svårt läge för titelförsvararen
I Sto-SM är det Timo Nurmos järnlady Hevin Boko (V75-1) som är titelförsvarare. Men efter spårlottningen där Hevin Boko drog nummer tolv och stallkamraten Dixie Brick (V86-1) innerspår är det fördel den sistnämnda. Hon har tagit steget upp i stoeliten med bravur och följde senast upp seger i Queen L:s lopp med en andraplats i Giant Diablos lopp.
- Hon var fin senast igen och utveckla sakta men säkert hela tiden. Hon möter bra hästar på lördag men brukar gå bra på alla distanser och täta starter tror jag bara är ett plus. Jag tycker att hon har det bästa startspåret man kan ha på Åby. Kusken bestämmer taktiken men eftersom det finns open stretch brukar det inte bli samma körning som på till exempel Solvalla.
- Men det är istället en nackdel för Hevin Boko. Hon fick ett dåligt spår igen och därifrån blir det svårt att försvara SM-titeln. Allt verkar bra med henne också men hon får svårt att komma in i matchen från sitt dåliga utgångsläge. Hon är annars en bättre häst än Dixie Brick än så länge. Dixie är på väg uppåt men Hevin är väldigt tuff, topp tre bland stona i Sverige tycker jag.

”Njuter av livet”
Timo Nurmos har vunnit både SM och Sto-SM tidigare men i Monté-SM har han ingen inteckning. Kanske kan Global Undecided (V75-3) fixa den i årets upplaga?
- Det är en härlig häst som njuter av livet. Han är inget träningslejon och inte den piggaste i loppen heller. Han har gått bra i montéloppen men är lika trög under sadel som med vagnen. Han springer fortfarande och leker.
Hästen, som har gjort fyra starter under sadel och slutade fyra i Montéeliten under elitloppshelgen, visade senast att formkurvan pekar uppåt.
- Han gjorde ett väldigt bra lopp förra gången när han gick väldigt bra till slut och torskade på målfoto. Jag tror att formen är stigande.

Italienare jagar EM-titel
Det ska även koras en treårig och en femårig Europamästare inom V75®-kupongen. I klassen för de yngre förmågorna har Timo Nurmos italienaren Ciak Bi (V75-2) till start från spår tre. Han har gått i ledningen i sina samtliga fyra starter och slutat etta, etta, trea och tvåa.
- Han är en fin häst under utveckling men han är inte färdig mentalt. Precis som många andra efter Varenne är han lite framåt. Han gjorde ett bra lopp senast men låg på i spets och tappade lite krafter på det.  Jag lägger mig inte i taktiken på lördag men han kanske är bättre i ryggar. Då kanske han inte ödslar lika mycket krafter och kan istället spurta bra. Troligen blir det barfota runt om som näst senast.

Ola Johansson, Kanal 75


Karriären i USA blev kanske inte som väntat.Och det har varit upp och ner på svensk mark också.Men nu verkar allting ha lossnat för R..


Karriären i USA blev kanske inte som väntat.
Och det har varit upp och ner på svensk mark också.
Men nu verkar allting ha lossnat för Reijo Liljendahls dyrgrip.
Som omgångens särklassigt mest spelade häst hade Perpetuate inga problem att motsvara förväntningarna sedan Örjan Kihlström kört sig till ledningen och dundrat undan på 1.12,5 över full distans.
- Hästen utvecklas hela tiden och det är härligt att se honom. Det är inte alltid så lätt att sätta de här 1,30-oddsarna. Nu åker vi hem och tränar för finalerna, mös Liljendahl och hänvisade åt V75 under kriteriehelgen dit hästen kvalade in i sin förra start.

Starka favoriter
Det var en av flera favoriter som höll för trycket.
En annan häst som lär synas i större sammanhang framöver är Katrin P.Boko.
Diederik Meilink andades optimism på förhand och blev inte besviken sedan hans sto kämpat sig främst i händerna på Andreas Lövdal.
Hårdhet visade även Sybille Tinters Twinkle Face som parkerades utanpå ledaren på slutvarvet av Tomas Pettersson och närmast sprintade undan över upploppet.
Ett liknande upplägg valde Carl Johan Jepson för Timo Nurmos hårding Global Undecided som visade sig starkare än ledande favoriten Pinto Bob.

"Väldigt fin travare"
Överraskningarna kom på Bergsåker via invändiga smygare.
Henrik Svensson hittade ledarryggen med Lars Wikström-tränade Huddlestone som fick luckan i slutsvängen och visslade förbi.
Mats E Djuse fann en liknande spelrum från tredje inner med Krister Jakobssons Xanthis Coktail som visade att hårdheten från V75 räcker långt i vanliga lopp.
Lillebror Magnus hade valt Solvalla men ville inte vara sämre och avrundade omgången med att spåra hela vägen bakom Gennaro Cassilos Bramante Ors.
Den sista vinnaren som krävdes för att belönas med 22 999 kronor för åtta rätt var Kenneth Haugstad och Modern Times.
- Jätteskönt, hade jag tro på Modern idag. Jag vet inte vad som hände senast på Jägersro, men hon var helt under pari. Idag var det drag i henne igen och då visade hon att hon duger i sådana här lopp. Det är en väldigt, väldigt fin travare, mös Haugstad fått snurr på stallet efter en svacka och nu drog in säsongens största segercheck på 50 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Björn Goop satte tonen direkt i GS75-1, där hans talangfulla sto The Primerose gjorde sin första start som fyraåring. Hon inledde tävl..


Björn Goop satte tonen direkt i GS75-1, där hans talangfulla sto The Primerose gjorde sin första start som fyraåring. Hon inledde tävlingskarriären i höstas och efter en andraplats i debuten tog hon tre raka segrar. När hon nu var tillbaka efter vinterträning stack hon till ledningen och en söndagspromenad senast hade hon ytterligare en etta i resultatraden.
- Det sa kanske inte så mycket. Hon öppnade snabbt och fick ledningen och sedan gick det sakta. Men stilen var jag nöjd med. Hon gick undan med gott om krafter kvar och var lite flegmatiskt, precis som man vill ha ett sto i början, sa Goop.
Med Galant Sisu laddade Björn Goop hårt från start och från ledningen avfärdade hästen favoritspelade Arquana As försök att gå i klinch.
För Short In Cash var vägen till vinnarcirkeln en annan. Han serverades ett lopp som tvåa i andraspår bakom favoriten Global Undecided. Ledande Island Life dundrade på i högt tempo i ledningen men i slutkurvan tröt hans krafter. Global Undecided hade inte heller något svar när Goop satte in stöten och sedan favoriten försvarat sig med galopp stack Short In Cash undan till säker triumf.
- En mycket bra dag. Alla hästarna var bra överlag men den som utmärkte sig mest var Short In Cash. han var jättefin, sa Björn Goop.

Premiärseger för Gocciadoro
Goops fjärde seger inom GS75 kom som lånekusk bakom Alessandro Gocciadoros Alpago W.F. Den italienske topptränaren, som skördat stora framgångar i Sverige tidigare, har 15 hästar på sin filial på Söderby Gård utanför Stockholm och han kvitterade nyligen ut Solvallalicens. Med Alpago W.F. gjorde han debut som hemmatränare på huvudstadsbanan och femåringen hade inga bekymmer med att bärga segern sedan Björn Goop kört till ledningen.

Skräll i kallblodsloppet
Dagens fetaste segercheck uppgick till 100 000 kronor och delades ut i Centaurs lopp för kallblod. Där gjorde favoriten Gorm en slät figur och kastade in handduken tidigt trots en fin resa. Istället var det Nathalie Bloms barfotatravande Björlifanner och Jörgen Westholm-tränade Guli Rubin (Erik Adielsson) som gjorde upp över upploppet och när mållinjen skars var de båda skrällarna jämsides. Inte ens målfotot kunde skilja hästarna åt och därmed fick de dela på segern.
- Han gör det ruggigt bra i dag och en riktigt bra slutkurva. Sedan in på upploppet kände jag att Erik kom närmare och närmare men jag vågade inte riktigt släppa av. Så det var precis sista metern som jag vågade släppa till honom lite och det var väl därför vi landade med dött lopp, sa Nathalie Blom.
Linda Sedströms Firebird Scoop skrällde också när han tog en imponerande seger från ledningen tillsammans med Tobias J Gustafsson och Reijo Liljendahls USA-import Perpetuate imponerade även han då han med Örjan Kihlström i sulkyn rundade motståndet från spår tolv och vann i överlägsen stil.
- Jag tycker att han är överlägsen i klassen. Vi vill skynda långsamt och bygga hästen men han har lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet och får han vara frisk tror jag att han kan vara med i lite större sammanhang, sa Liljendahl.
De som prickade in samtliga vinnare på GS75 fick för det 4 149 kronor. Sex rätt delade ut 105 kronor och fem rätt 20 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Ingen tränare vinner oftare på Solvalla än Timo Nurmos.Sedan 2020 har stallet selat ut 126 vinnare på hemmabanan, vilket på 411 star..


Ingen tränare vinner oftare på Solvalla än Timo Nurmos.
Sedan 2020 har stallet selat ut 126 vinnare på hemmabanan, vilket på 411 starter ger en segerprocent på smått otroliga 31.
På söndag lär det vara dags för nya triumfer när Solvalla arrangerar GS75®.
Stallets försteman Andreas Lövdal må själv vara i toppform i sulkyn med seger på V86 i onsdags och i topp i lärlingsligan på Solvalla.
Men den här söndagen får han nöja sig med att agera chansvärderare och informatör kring stallets hästar.
Först ut är 7 Bridge Maid (GS75-1), ett fyraårigt sto som inledde karriären med fyra segrar på fem starter innan hon kroknade utvändigt om ledaren i sin senaste start för en månad sedan.
- Hon fick ett lite tufft lopp senast, men var inte som bäst heller. Hon hade en lite sämre dag. Hon har jobbat bra efteråt, men lite svårbedömt tycker jag ändå det är med formen, säger Andreas Lövdal.
Ännu mer svårbedömd, åtminstone för spelarkåren, är 5 Duke Ratzeputz (GS75-2). En betydligt mindre segervan herre som varit ifrån tävlingsbanan sedan januari och är anmäld barfota runt om för tredje gången i karriären.
- Han har haft lite problem med bland annat hovsprickor. Men nu känns han bra, han har tränat fint. Det är ett amatörlopp och det är svårt att räkna ut hur det blir kört på förhand. Men han ska gå barfota runt om om fötterna ser bra ut och med jänkarvagn. Det tyckte jag att han höjde sig bra på för några starter sedan då han var trea efter galopp på bra sätt. Han är bra om han sköter sig.

”En fantastisk löphäst”
Även om dessa två lär tillhöra de mer betrodda i sina lopp är det inget mot det favoritskap som verkar vänta 3 Amalencius B.B. (GS75-5). Hästen övertygade stort i sin senast start då han från ledningen höll ifrån sig jättetalangen Versace Face över lång distans. På söndag ska han springa ett varv kortare och är anmäld barfota bak för första gången i karriären.
- Han hoppade en gång från innerspår med Jorma, men han är ganska startsnabb och kommer att kunna utnyttja läget. 1 600 meter är lite annorlunda för hans del och det är rätt bra hästar med så det blir ingen promenad i parken, men han är bra så han ska räknas, säger Andreas Lövdal som själv tycker att stallets bästa chanser återfinns i de två avslutande avdelningarna.
Italienskan 12 Arquana As (GS75-6) var segerlös i Sverige för tre olika tränare innan hon senast gjorde Nurmos-debut. Utan skor på hovarna slutade det i en magnifik uppvisning då hon blåste runt fältet från sjätte par utvändigt i 1.09-fart sista 800 meterna.
- Hon var jättefin. Vi var lite förvånade faktiskt för hon är inget träningslejon. Hon har inte ut sig hemma utan springer lite grann med handbromsen i, men i lopp visade hon verkligen att det är en fantastisk löphäst. Det var jättekul. Det blir spännande igen. Nu är det lite svårare förutsättningar för henne, men kommer hon till bra så ska hon ju räknas.
Lövdals hetaste segertips är emellertid 5 Global Undecided (GS75-7). Denne var senast ute i en silverdivisionsfinal på V75 där han krossade konkurrenterna utvändigt om ledaren. Detta efter att han själv försenat starten.
- Han var jättefin, trots att han hade lite strul inför loppet och inte fick den bästa uppladdningen. Nu känns han jättefin i träningen. Jag tycker att han ska räknas. Det är ett ganska lämpligt lopp för honom, säger Andreas Lövdal.

Kanal 75


Finaler i STL (Svenska Travligan) och Solvalla bjöd på högklassig travsport på lördagens där förstås mest intresse f&..


Finaler i STL (Svenska Travligan) och Solvalla bjöd på högklassig travsport på lördagens där förstås mest intresse föll på finalen i gulddivisionen där spelarna gjort stjärnor som Handsome Brad och Sorbet till favoriter. Men när startbilen släppte fältet ställde Disco Volante favoritduon schack matt direkt.
Det bara small till så satt Ulf Ohlsson i ledningen bakom den kvickfotade åttaåringen.
Disco Volante gick barfota runt om för blott andra gången i karriären på 77 starter. Förra gången var då han vann silverdivisionen på Solänget i september 2018…
Utan dojjor på fötterna, men med boots för lite extra vikt vänster bak, dansade Disco Volante runt på Solvalla och årets fjärde seger i gulddivisionen blev enkel.
Segern var värd 300 000 kronor och totalt har hästen som tränas av Stefan Melander tjänat 5,4 miljoner kronor.
Kusken Ulf Ohlsson är inte främmade för att Disco Volante, precis som i fjol, är en häst för Elitloppet sista söndagen i maj.
- Inte alls omöjligt. En sådan här dag… 1600 meter… då springer han bra fort alltså, det gör han. När han har sin dag då är han riktigt bra.

Fem 5:or vann på V75®
Disco Volante vann från spår 5 och det är det statistisk bästa startspåret när det handlar om medeldistans och startbil. Och detta var 5:ornas lördag…
Ytterligare fyra vinnare hade nummer 5 på vojlocken (en av dem, Manny Muscle, dock nedstruken till spår 4) och rätt rad på V75 blev 5-5-5-2-5-1-5. Sju rätt jag 5 530 kronor, sex rätt 96 kronor och fem rätt 16 kronor.

V75-1 var final i klass I och Pere Ubu var sylvass bakom startbilen tillsammans med Peter Untersteiner. Den sexårige valacken såg löpsugen ut och barfota runt om samt utrustad med en jänkarvagn fixade ha första årssegern i imponerande stil på fina 1.12,7 över distansen 2 140 meter autostart.

Dubbla segrar för Adielsson
Säker triumf från ledningen blev det även i bronsdivisionens final för favoriten Sweetman och kusken Erik Adielsson såg ut att ha full kontroll hela vägen. Lars I Nilsson tränar vinnaren.
Erik Adielsson hade en bra dag på jobbet och han vann även V75-2 som var Margaretas Tidiga Unghästserie för de fyraåriga grabbarna. Efter en resolut spetskörning av Erik Adielsson dominerade favoriten Manny Muscle loppet från ledningen.
Det var en lika rejäl som välbetald årsdebut av Manny Muscle som tjänade 300 000 kronor.
- Jag är jättenöjd, han var lite väl löpsugen bitvis men han höll bra. Årsdebut är alltid årsdebut, det är lite svårt att veta…, sa tränaren Reijo Liljendahl om fjolårets kriteriefinalist.
Troligen siktar man nu mot Kungapokalen med Manny Muscle och det stora målet i år är Svenskt Travderby.

Global Undecided starkast i silver
Finalen i klass II (V75-3), den lägsta klassen i STL, fick en spännande avslutning där till slut Mandela Zon sluggade sig till vinst kort före mål tillsammans med Janne Korpi.
Pekka Korpi tränar vinnaren.
V75-4 var final i Diamanstoet och trots att Teton Sweet Lindy hade svårt att följa med i rygg ledaren genom sista sväng fick Markus B Svedberg fart på femåringen in på upploppet och hon spurtade sylvasst till segern. Det dröjde dock ett tag innan domarna meddelade resultatet då de tittade extra på hur vinnaren fick fritt.
- I tempoväxlingen 500 kvar då var det nära att jag körde galopp, då var det bara att hålla i och hålla sig kall runt svängen, det gick på nålar och då kändes det kört, men sen på upploppet kände jag direkt att det bet bra för henne och vi hann precis slinka förbi så jag kom ut. Det kändes som hon gick dubbelt så fort, så till slut blev det enkelt, sa Markus B Svedberg.
En tapper Global Undecided blev svaret i finalen av silverdivisionen (V75-5) som blev ett dramatiskt lopp. Inledningsvis så såg det ut som att Remarkable Feet skulle snuva innerspårets Ubiquarian Face på ledningen, men då fick Global Undecided upp farten mellan hästar och med den solfjäreffekt som blev kunde favoriten trots allt försvara innerspåret samtidigt som Remarkable Feet galopperade.
På väg in mot upploppet såg Ubiquarian Face fortfarande klar ut i ledningen då han plötsligt galopperade och istället tog Global Undecided över ledningen från sin position utvändigt. Bear Time fick samtidigt fritt från rygg ledaren men även han galopperade och Global Undecided kunde gå undan till en säker seger. Claes Sjöström satt i segersulkyn och tränar vinnaren gör Timo Nurmos.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det är hög sportslig kvalitet på lördagens V75-finaler på Solvalla. Russinet i kakan är Silverhästen där hästarna..


Det är hög sportslig kvalitet på lördagens V75-finaler på Solvalla. Russinet i kakan är Silverhästen där hästarna gör upp om förstapriset på 400 000 kronor. Omgången kryddas dessutom av en dubbeljackpot med 30 miljoner i sjurättspotten.
Milliondollarrhyme är favorit i Silverhästen efter den enastående spurten som resulterade i seger i Svenskt Mästerskap senast. Precis som senast har han spår elva att brottas med och utmanare saknas inte. Timo Nurmos tränar ett av de främsta favorithoten i Global Trustworhty som vann spårlottningen och har ett perfekt läge med bricka två bakom startbilen. Nurmos gör ett nytt kanonår och han leder landets tränarliga där hästarna har sprungit in 30,7 miljoner kronor i år. Solvalla-tränaren är även överlägsen när det gäller antalet vunna V75-lopp i år och toppar den tabellen med 40 V75-segrar före Daniel Redén som har 22.
– Jag är mycket nöjd och stolt över mina resultat. Det är inte bara en eller ett par hästar som har gått bra utan många hästar som har bidragit till det här. För mig är det jättestort att ha vunnit 40 V75-segrar. Det är otroligt svårt att vinna så många lopp men vi vann förra året också överlägset, säger Timo Nurmos.

”Inte på topp senast – ej optimala träningsförhållanden”
Om vi börjar baklänges med lördagens höjdpunkt i V75 så är det Global Trustworthy som är en het kandidat i Silverhästen. Stjärnan har nu gjort tre starter efter ett nio månader långt uppehåll och vann guldfinalen under kriteriehelgen i sin andra start för året. Däremot räckte han inte i SM på Åby senast då han blev fyra från bakspår bakom vinnande Milliondollarrhyme.
– Global Trustworthy (V75-7) var mycket bra som kunde vinna guldfinalen näst senast med bara ett lopp i kroppen. Jag sa efter det loppet att hästen skulle gå mycket framåt till nästa start men han var inte på topp i SM. Jag hade förväntat mig mer då. Jag var själv bortrest i Lexington i en och en halv vecka i samband med den starten och var inte med i träningen inför det loppet. Jag hörde bara att träningsförhållandena hemma inte hade varit optimala när jag var bortrest. Det var en liten svacka för hästarna i samband med det. Jag måste annars berömma personalen som är otroligt duktiga och gör ett jättebra jobb. Men det är inte lätt när träningsförhållandena inte är optimala, säger Nurmos.
– Hästen har annars tränat på fint senaste tiden och jag har själv kört honom i veckan och varit nöjd. Han är fräsch och fin. Läget är bra och han är väldigt snabb ut. Jag tror att han tar spets och måste tro på bra chans. Han möter väldigt bra hästar men har bästa läget och är en av dom som är med i striden. Barfota runt om, jänkarvagn och inga ändringar.

”Får tuffa lopp och kämpa stenhårt varje gång”
Timo Nurmos har totalt åtta hästar till start inom V75 och kommenterar de övriga i tur och ordning.
– Antonio Trot (V75-1) har gjort fina lopp på slutet och var tvåa i V75 i Skellefteå senast. För hans del hade det varit bättre med ännu längre distans men han går numera bra även över 2100 meter. Han har inte startat på en månad men har tränat på hela tiden och det är inga konstigheter. Läget är bra och det blir barfota runt om igen och inga ändringar.
– Global Undecided (V75-1) får tuffa lopp hela tiden och får kämpa som bara den varje gång. Spelarna tycker att han är ojämn när han inte vinner varje gång men titta vilka lopp som hästen har fått i de fem sista starterna. Det är tredjespår och dödens nästan varje gång. Han får kämpa stenhårt i varje lopp från dåliga lägen och höll bra senast. Hästen är i alla fall fortsatt fint i ordning och det blir barfota runt om igen.

”Hon vinner lopp när som helst”
– Une Etoile Gar (V75-3)
är en fin häst som har utvecklats otroligt mycket och överraskat mig. Hon var så het när hon kom i somras att det var nära att jag inte ens tog in henne i träning. Jag tänkte att hon kanske är slut men bestämde i alla fall att vi provar och testar henne. Hästen var stressad och väldigt ofräsch när hon kom. Nu har hon börjat slappna av och har börjat hitta det självförtroende som hon hade som unghäst. Hon är lugn och fin nu och har blivit väldigt stark också. Hon orkar bra i träningen och det är lättare att orka när man inte ligger på och stressar i onödan. Hästen har vunnit med krafter kvar varje gång och går över alla distanser. Självklart måste hon räknas tidigt igen och det blir barfota runt om igen och inga ändringar.
– Hevin Boko (V75-3) är väldigt fint i ordning och jag tror att hon kommer att vinna lopp när som helst. Hon har haft dåliga lägen på slutet, åtta och tolv och har inte haft någon tur i loppen. Hon kom omöjligt till senast men men har gått bra i skymundan och var väldigt fin näst senast i en mycket snabb avslutning. Jag har väntat på att hästen ska vinna och vi får hoppas på bättre tur nu. Att det är 2640 meter är ett plus och ju längre distans desto bättre för henne. Barfota runt om, jänkarvagn och inga ändringar.

”Barfota runt om nu och någon typ av skygglappar”
– Deede Star (V75-5)
har varit väldigt fin på slutet och utvecklats otroligt mycket i år. Han vann en V75-finalen från dödens näst senast och hade inga problem att vinna i Bronsdivisionen senast med krafter kvar. Hästen är snabb ut så det var synd på bakspåret. Så bra som han har varit tycker jag självklart inte att man kan räkna bort honom. Barfota runt om, jänkarvagn och inga ändringar.
– Win B.Hill (V75-5) var lika bra som jag hade förväntat mig senast. Jag sa redan innan loppet att det inte är optimalt med femtespår i voltstart för en stor häst när det var första gången i volt. Han blev för ivrig och tog en kort galopp men ställde sig snabbt. Han tappade ändå en hel del men gick sedan otroligt bra. Det var bara fjärde starten i livet och han har tagit det loppet bra i alla fall och varit fräsch och fin efteråt. Tyvärr hade han otur igen i spårlottningen och fick spår elva i finalen. Han hade åtta i sverigedebuten, fem i voltstart senast och så nu elva. Flera av de värsta konkurrenterna har dessutom bättre lägen än vad han har. Det blir inte lätt men hästen har som jag sagt tidigare mycket hög kapacitet. Det är inte omöjligt att vi kör barfota runt om nu. Han har gått med järnskor bak i de två senaste starterna. Det blir även någon typ av skygglappar, jag ska fundera på vilket det blir. Han har gått med öppet huvudlag hittills. Vanlig vagn eftersom hästen är så stor och jag vet inte om han får plats i en jänkarvagn.

”Hade kunnat vara med högt upp i Derbyt”
– Global Winner (V75-6)
är en väldigt fin häst som jag tycker mycket om. Det har jag gjort sedan han var ett år gammal. Han vann med krafter kvar senast och känns fin i träningen. Han har varit lite barnslig och är lite känslig om det händer något i loppen. Jag tycker att han har fått ett lite onödigt rykte om sig att vara osäker men det är han inte. Han är snäll och fin att köra och det har inte alltid varit hästens fel att han har galopperat. Vissa hästar är känsligare än andra. Han har hög kapacitet och det var synd att han satt fast med krafter kvar i derbyförsöken. Jag tror att han hade kunnat vara med hur högt upp som helst i finalen. Han är en allround-häst som går över alla distanser och ligger inte på något i loppen. Han är lugn och fin och kommer att utvecklas ytterligare och gå upp i högre klasser. Jag har mycket bra feeling för honom här. Barfota runt om, jänkarvagn och inga ändringar, säger Timo Nurmos.
Vem tycker du är bästa chansen på V75?
– Det är så många fina hästar och flera bra chanser att jag kan inte säga någon före den andra. Det är väldigt tuffa lopp och små marginaler som avgör vem som vinner.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-06 2017-12-06 Solvalla-3 Björn Goop 2140/8 A 1 15.1 16
2017-11-28 2017-11-28 Eskilstuna-11 Jorma Kontio 2140/7 B 2 14.5 15
2017-07-10 2017-07-10 Mantorp-2 Kim Eriksson 2140/10 C 7 16.7 72
2017-06-16 2017-06-16 Romme-4 Jorma Kontio 2140/4 C 2 15.9 15
2017-05-25 2017-05-25 Lindesberg-10 Andreas Lövdal 1640/4 D 1 15.8 23
2017-05-14 2017-05-14 Lindesberg-5 Jorma Kontio 2140/11 D 1 18.3 31
2018-12-22 2018-12-22 Mantorp-5 Jorma Kontio 2640/9 C 1 14.8 52
2018-12-08 2018-12-08 Bergsåker-9 Jorma Kontio 2140/9 B 3 17.8 60
2018-10-06 2018-10-06 Skellefteå-6 Ulf Ohlsson 2140/10 B 6 14.0 50
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-5 Ulf Eriksson 2640/12 C 0
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-5 Jorma Kontio 2140/3 D 1 13.1 31
2018-07-24 2018-07-24 Solvalla-8 Jorma Kontio 2640/2 C 4 15.6g 21
2018-07-07 2018-07-07 Halmstad-6 Jorma Kontio 1640/6 C 5 12.4 36
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-6 Jorma Kontio 2140/11 C 3 15.7g 70
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-8 Örjan Kihlström 2140/2 C 0 g 32
2018-05-02 2018-05-02 Solvalla-10 Jorma Kontio 2140/1 A 0 16.1g 37
2018-02-17 2018-02-17 Axevalla-7 Jorma Kontio 2640/12 B str
2018-01-30 2018-01-30 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/8 B 0 13.7 63
2018-01-17 2018-01-17 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/7 B 1 14.6 28
2018-01-03 2018-01-03 Solvalla-6 Jorma Kontio 2140/11 A 1 16.1 16
2019-12-28 2019-12-28 Romme-11 Örjan Kihlström 2140/7 B 4 13.4 67
2019-12-14 2019-12-14 Bergsåker-11 Mika Forss 1640/7 A 7 14.9 77
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-5 Erik Adielsson 2140/5 C 5 13.2 88
2019-10-19 2019-10-19 Romme-10 Örjan Kihlström 2140/6 C 4 12.9 19
2019-09-28 2019-09-28 Solvalla-11 Jorma Kontio 2140/2 D 0 12.0 78
2019-09-07 2019-09-07 Solänget-11 Mika Forss 2140/3 B 1 11.7 20
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-11 Örjan Kihlström 2609/11 A 0 14.6 27
2019-08-10 2019-08-10 Åby-5 Örjan Kihlström 2140/4 B 1 11.9 22
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-7 Örjan Kihlström 2640/2 A 1 13.0 17
2019-07-06 2019-07-06 Halmstad-11 Jorma Kontio 2140/1 B 7 13.9g 26
2019-06-25 2019-06-25 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/12 A 1 11.0 46
2019-06-19 2019-06-19 Solvalla-8 Jorma Kontio 2660/9 B 1 13.2 94
2019-05-11 2019-05-11 Åby-6 Jorma Kontio 2140/1 C 0 13.7 130
2019-04-27 2019-04-27 Åby-10 Jorma Kontio 2140/8 D str
2019-04-21 2019-04-21 Romme-11 Erik Adielsson 2640/8 C 7 13.6 132
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-10 Jorma Kontio 2140/9 D 3 13.1 112
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/8 D 0 13.2 130
2019-03-09 2019-03-09 Färjestad-5 Örjan Kihlström 2640/9 C 0 g 42
2019-02-23 2019-02-23 Bergsåker-11 Örjan Kihlström 2140/4 B 1 13.5 90
2019-02-16 2019-02-16 Axevalla-10 Björn Goop 3140/11 D 4 16.6 133
2019-02-02 2019-02-02 Åby-9 Kim Eriksson 2140/5 B 5 15.0 99
2019-01-16 2019-01-16 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/6 A 4 14.7g 13
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-11 Jorma Kontio 2140/10 B 4 14.3 38
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-5 Jorma Kontio 2140/2 D 7 14.1 35
2020-10-31 2020-10-31 Jägersro Trav-7 Örjan Kihlström 2140/12 D 5 13.0 72
2020-10-07 2020-10-07 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/11 D str
2020-09-29 2020-09-29 Eskilstuna-4 Jorma Kontio 2140/5 D 2 12.3 24
2020-02-22 2020-02-22 Axevalla-11 Rikard N Skoglund 2140/8 B 0 15.7g 199
2021-10-09 2021-10-09 Åby-7 Jennifer Persson 2140/7 C 7 14.8 217
2021-09-29 2021-09-29 Solvalla-2 Carl Johan Jepson 2180/7 B 2 12.4 18
2021-09-08 2021-09-08 Solvalla-7 Carl Johan Jepson 2640/6 C 1 14.1 24
2021-08-30 2021-08-30 Axevalla-8 Carl Johan Jepson 2140/6 D 2 13.2 89
2021-08-18 2021-08-18 Solvalla-1 Sofia Adolfsson 2140/5 C 0 g 79
2021-08-11 2021-08-11 Solvalla-3 Claes Sjöström 2160/6 C 6 13.8 56
2021-07-07 2021-07-07 Lindesberg-6 Claes Sjöström 1640/10 B 5 10.9 295
2021-05-30 2021-05-30 Solvalla-2 Sofia Adolfsson 1640/6 B 4 10.9 309
2021-05-12 2021-05-12 Solvalla-5 Jennifer Persson 1640/4 B 4 12.9 33
2021-04-25 2021-04-25 Solvalla-10 Claes Sjöström 2140/5 B 0 g 30
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-9 Claes Sjöström 2140/5 B 1 12.1 56
2021-02-27 2021-02-27 Romme-9 Claes Sjöström 2640/3 C 2 12.2 53
2021-02-17 2021-02-17 Solvalla-10 Claes Sjöström 1640/7 C 2 12.7 41
2021-01-30 2021-01-30 Eskilstuna-5 Mika Forss 1640/3 D 3 11.6 120
2021-01-20 2021-01-20 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2660/8 C 0 g 43
2022-12-27 2022-12-27 Vincennes-7 B Robin 2700/2 D 0 13.8 838
2022-12-18 2022-12-18 Vincennes-2 B Goop 2700/11 D 0 14.3 145
2022-12-04 2022-12-04 Vincennes-3 Y Lebourgeois 2850/9 C 0 13.5 198
2022-11-20 2022-11-20 Vincennes-5 Y Lebourgeois 2100/4 C 0 127
2022-02-16 2022-02-16 Solvalla-5 Örjan Kihlström 1640/3 B 5 14.6 47
2022-01-15 2022-01-15 Gävle-7 Claes Sjöström 2640/9 B 0 g 397



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se