Global Trader travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Global Trader travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Global Trader har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Global Trader har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Global Trader


Global Trader kommer närmast från en tredjeplats i klass II-finalen hemma på Solvalla 25 november, där han gick starkt till slut i ett lop..


Global Trader kommer närmast från en tredjeplats i klass II-finalen hemma på Solvalla 25 november, där han gick starkt till slut i ett lopp som vinnaren Global Takeover fick ”stjäla” genom att dämpa tempot rejält i ledningen.
- Det var ett lite konstigt lopp. Global Trader är inte vrålspeedig och hade lite svårt att hänga med ute i tredjespår när det gick fort i sista sväng, men han stretade på och gick jättebra över upploppet, säger Henrik Larsson.
Hur mår han efter det?
- Han gick intervaller i dag (läs tisdag) och kändes fortsatt fin. Han blir faktiskt bara piggare och piggare efter varje lopp.

”Det finns många möjligheter”

Distansen i lördagens klass I-försök är 2 640 meter och Global Trader lottades till innerspår i startvolten. Vid två tidigare tillfällen har han haft framspår över lång distans. Båda gångerna har han fått vända upp för segerdefilering.
- Det ser ju bra ut på förhand. Distansen tror jag är ett plus och spåret är också bra. Han är normalsnabb ut och det är svårt att säga om han kan hålla ledningen, men på Åby är det open stretch och han tål att göra en del jobb själv, så det finns många möjligheter.
Henrik Larsson planerar även en utrustningsändring för att få Global Trader än mer på hugget.
- Han har gått med helstängt huvudlag tidigare och nackdelen då är att han inte ser de andra. Nu öppnar vi upp och sätter på halvstängt huvudlag, så att han ser och kan tävla mer mot hästen utanför.
Är den långa resan till Åby något som oroar?
- Han reste lite sisådär till Åby senast han var där men när vi åkte till Bergsåker var han jäkligt trygg så resan är jag inte orolig för.
Summa summarum, vad tror du om chansen?
- Jag vill inte sticka ut hakan för långt men visst är förutsättningarna idealiska. Jag gillar den här hästen och tror att han kommer att göra ett rejält lopp. Han har tagit loppen väldigt fint och både utgångsläge och distans är bra. Jag är inte direkt missnöjd med kusken (Örjan Kihlström) heller. Allt ser bra ut och jag är optimistisk.

Svårt vinna trots form
Henrik Larsson har ytterligare en häst till start på lördag och om man sorterar in Global Trader i kategorin spikförslag platsar White Witch Doc (V75-2) under rubriken skrällbud. Hon har bara en seger på 24 starter men hennes formkurva pekar uppåt och senast spurtade hon in som tvåa.
- Hon har problem med brunsten under sommaren men har gjort fina lopp på slutet. Jag har lite svårt att sätta in henne i loppet men tror att motståndet är lite för tufft och jag får ligga lite lågt även om formen är bra. Tjänar hon pengar är vi nöjda, säger Larsson.

Ola Johansson, Kanal 75


Under onsdagen kördes två uttagningslopp till landets största tvååringslopp på Solvalla. Svante Båth lyckades knipa fem ..


Under onsdagen kördes två uttagningslopp till landets största tvååringslopp på Solvalla. Svante Båth lyckades knipa fem av de sex finalplatserna som erbjöds i Svensk Uppfödningslöpning (se annan text) och formen höll i sig även när V86-spelet drog igång vid halv nio på kvällen.
Erik Adielsson hade varit delaktig i framgångarna i unghästkvalen och svarade för en kuskdelikatess i V86-2 med Showman Brodde.
Eller var det mest tur?
I vilket fall som helst överlät Erik Adielsson ledningen till värste motståndaren Global Trader efter 600 meter. Sedan kom då luckan på upploppet och Showman Brodde tackade för den snälla resan och tog sig förbi.
- Jag var inte säker men valde att släppa ifrån mig ledningen efter att ha fått trampa gasen i botten alldeles för fort första 300. Det fanns säkert de som tyckte att jag gjorde fel och det kunde ha blivit så också, sa en leende Erik Adielsson.

Revansch för Meilink 
Solvallatränaren Diederik Meilink tog sig för näsan när Quito Lane galopperade bort sig som stor favorit i ett V86-lopp under kvällen. Revanschen kom i loppet efter där Björn Goop spårade varje meter med Reverend Wine.
Peter Untersteiners favorit Arsenal närmade sig upploppet ner men Reverend Wine höll undan. Den fyraårige valacken börjar få en fin rad nu och Meilink testar elitserien igen.
- Vi har provat att anmäla till V75 men inte kommit med på grund av för lite poäng. Nu försöker vi nog igen, sa Diederik Meilink.
Treåriga stoet Global Unique fick bestämma en del i ledningen för Örjan Kihlström och tog en säker seger i första starten för Roger Walmann.
V86-8 var ett lopp för ston där Kaj Widell satte dit omgångens enda överraskning i form av April Love. Pasi Tikkala tränar det femåriga stoet som bara var spelad på fyra procent på V86.

Norman vann storloppet
Bergsåker delade på V86-omgången med Solvalla.
Solvallatränaren Peter G Norman valde att åka till Sundsvall med tre hästar och det blev full pott i det största loppet.
Favoriten Quantum Estelle och Olympia Gold galopperade bort sina möjligheter i finalen av Norrlands Elitserie för ston och segern gick i stället till Solvalla.
150 000 kronor in till Pastell Tilly som hade innerspår på startfållan och tog sig till ledningen.
- När hon får bestämma första 500 meterna som i dag klarar hon att gå i ledningen. Hon trivs annars bäst när hon får jaga bakifrån, sa Peter G Norman om det femåriga stoet.

Sloppy moralisk...
Solvallatränaren Normans seger med Pastell Tilly blev en bra tröst för en fadäs tidigare på kvällen. Sloppy Joe galopperade dubbelt och diskades i V86-5 men fullföljde som ett jehu upploppet ner.
Ingen skugga över Roger Walmanns Forecast som vann loppet tillsammans med Ulf Eriksson - men Sloppy Joe var hästen i loppet.
- Utan den andra galoppen på den sista bortre långsidan då en konkurrent körde upp i vagnen på oss vinner vi lätt. Det var surt, kommenterade Solvallatränaren.

Rostig men vann ändå
Ola Åsebö är en ny aktör på Bergsåker och mannen bakom Hard Times som vann norska kriteriet i september. Ulf Ohlsson körde hästen igen – kvällens största favorit spelad på 69 procent på V86.
Hard Times hade inte startat på ett tag och ringrosten lyste igenom. Faktum var att Harmon Boko uppvaktade tufft på utsidan och såg segerfarlig ut när galoppen kom 150 meter kvar.
- Han var nästan för lugn och avslappnad i dag men jag tror att vi vinner loppet oavsett trots att det så klart fattas i honom. Jag hade skygglapparna kvar att dra och hade extraväxlar kvar, sa Ulf Ohlsson.
Proffsige Östersundsamatören Oscar Berglunds Cobourg Hanover tog hem det inledande stayerloppet över tre varv tillsammans med Ulf Ohlsson.
Åtta rätt på V86 gav 24 899 kronor, sju rätt betalade 104 kronor och på sex lyste ordet jackpot. När Solvalla och Jägersro kör V86 på onsdag kan en ensam vinnare med åtta rätt kamma hem 13 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Att pricka in fyra singelstreck på V75 är ingen enkel sak. Ändå tycks det vara ett vinnande koncept i årets upplaga av VM i V75.- De..


Att pricka in fyra singelstreck på V75 är ingen enkel sak. Ändå tycks det vara ett vinnande koncept i årets upplaga av VM i V75.
- Det känns lite absurt faktiskt. Jag hade redan lämnat in ett V75-system åt mig och svärfar för en tusenlapp, som jag brände med spik på Don’t Mind Me, när jag gick in och gjorde den här chansraden, berättar Lars Danielsson och fortsätter:
- Jag hade lyssnat lite på Björnkollen (toppkusken Björn Goops V75-genomgång på ATG.se) och han var uppåt på Bryssel, och sedan tänkte jag att Örjan Kihlström upp på en Tillman-styrning (Global Trader), nu när hon är gravid, kan bli bra. I kallblodsloppet var det prat om att favoriten Gustav E. skulle sitta fast så där spikade jag emot med Lome Annar och sedan var det Nuncio i sjätte. Alla tjatade om att Tobin Kronos skulle vinna men jag tänkte att Stefan Melander åker ju inte dit och skämmer ut sig en gång till. Jag skrek lite när Nuncio tampades med Tobin Kronos på upploppet, säger Danielsson och skrattar.

Handbollsresan betald
Det var första veckan som Lars Danielsson lämnade in ett bidrag i VM i V75 och för en insats på 96 kronor vann han strax över 60 000 kronor. Dessutom får han 10 000 kronor för etappvinsten samt en biljett till finaldagen i Stockholm 9 december, där 250 000 kronor väntar på vinnaren.
- Vi är egentligen en handbollsfamilj, jag är själv tränare i Torslanda HK i Allsvenskan, och min fru och mina barn är på turnering i Skövde. Så jag fick sitta och skrika och gapa själv hemma i huset. Efter sista loppet skickade jag en screenshot på vinstbongen och då skrev dottern bara ”Oh My God!”.
Vad går pengarna till?
- Vi brukar åka på handbollsresa till Kroatien varje år, det är ett träningsläget dit Torslanda åker med blivande A-ungdomar, så nu är den resan betald, och frun har redan beställt en ny soffa som ska hämtas ut någonstans.
Hur förbereder du dig för den kunskapsbaserade finalen?
- Jag är ganska intresserad och har tittat på finalen i flera år, och jag tycker att vissa frågor är riktigt svåra. Jag är ingen sådan kalenderbitare som kommer ihåg vilka som var etta, tvåa och trea i något stolopp ett visst år, men jag är lite tävlingsgubbe så det tror fasiken att jag ska försöka läsa på här nu.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla och Åby delade på onsdagens V86-omgång och den sportsliga höjdpunkten bjöds på Solvalla där tio mycket fina fyra..


Solvalla och Åby delade på onsdagens V86-omgång och den sportsliga höjdpunkten bjöds på Solvalla där tio mycket fina fyraåriga ston gjorde upp om 80 000 kronor i Solvallas Fyraåringsserie. Inte mindre än fyra av stona kom närmast från finalen av Derbystoet. Men ingen av dem (Fantasy River, Unstirred Drink, Flo Jo Keeper eller Bugatti Brick) kunde rå på Dream Lane som imponerade stort i händerna på Erik Adielsson.
Erik Adielsson bytte ut andra utvändigt till positionen utvändigt om ledaren varvet kvar. Genom slutsvängen såg Dream Lane otroligt morsk ut och ledaren Fantasy River hade inget svar in på upploppet. Det hade ingen annan heller och det Stig H Johansson-tränade stoet vann överlägset.
- När jag kom ut och körde provstarten strax innan loppet då fick jag en sådan där ruskig feeling som man får då och då, att i dag kommer hon prestera. Hon var fantastisk alltså, sa Erik Adielsson om vinnaren.
Erik Adielsson blev alltså kvällens enda dubbelsegrare och han vann även V86-2 där National Prince imponerade då han tog årets sjätte seger på 13 starter. Erik Adielsson attackerade från andra utvändigt mitt på sista bortre långsidan och klev fram utvändigt ledaren genom slutsvängen. In på upploppet avgjorde sedan den Svante Båth-tränade fyraåringen i mäktig stil.
- Både Stigs och Svantes hästar springer bra och det är jag glad över.

Seger igen efter 42 lopp utan vinst
Sylvester America hade inte vunnit sedan 11 mars 2015 (42 starter!) men efter V86-1 var den sexårige valacken tillbaka i vinnarcirkeln. Kusken Jeppe Juel hittade rygg ledaren och sedan på upploppet speedade Sylvester America förbi ledaren Anna mycket enkelt.
- Det var över två år sedan han vann och jag var inte säker att han skulle vinna lopp igen. Det kanske dröjer två år till nästa seger, sa tränaren Jerry Riordan.
I V86-3 svarade Mr Magnifique ledningen i 1.08-tempo första 500 och tvingades till 1.11 första 1000, fyraåringen var sedan mycket tapper trots att han inte kunde stå emot Seal Kronos sista biten. Admir Zukanovic-tränade Seal Kronos profiterade på det höga tempot i täten och avgjorde bekvämt efter fått en fin resa i andraspår tillsammans med Stefan Söderkvist.

Vinnaren såg slagen ut
Henrik Larsson-tränade Global Trader såg mycket löpsugen ut hela vägen in i mål och avgjorde V86-4 med en imponerande långspurt från fjärdepar utvändigt tillsammans med kusken Jennifer Tillman i V86-4.
I V86-5 såg favoriten Going Diablo slagen ut i sista svängen då travet inte flöt perfekt, men in på upploppsrakan travade hon bättre och stack enkelt ifrån konkurrenterna.
Även i inledningen av loppet var det nära att Going Diablo galopperat.
- Hon schabblade till i första sväng och det var nära galopp. Men hästen hjälpte till och jag tog fram mina 40 års erfarenhet, sa kusken och tränaren Peter Untersteiner.
- Hon var inte helt ren i svängarna, men in på upploppet var det härligt att känna att hon hade kräm kvar.
Robert Bergh körde V86-omgångens största favorit och efter en offensiv start så dominerade han V86-6 med Nobel Amok i spets. Det var femåringens sjunde årsseger på tolv starter.
Ledningen från start till mål blev det även för Ferrari River och Conrad Lugauer i V86-7. Fyraåringen trivs över längre distanser och var tapper efter en snabb inledning.
Åtta rätt på V86-spelet gav 97 823 kronor. Sju rätt gav 592 kronor och sex rätt 52 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-10 2016-11-10 Gävle-4 Jennifer Tillman 2140/9 D 8 19.4 83
2017-12-31 2017-12-31 Örebro-12 Jorma Kontio 2100/12 D 7 16.0 66
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-9 Jorma Kontio 1640/7 D 7 12.9 113
2017-12-09 2017-12-09 Åby-5 Örjan Kihlström 2640/1 D 0 g 28
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/2 D 3 14.6 55
2017-11-15 2017-11-15 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/6 B 2 14.7 33
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-6 Örjan Kihlström 2640/6 C 1 15.7 36
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-10 Jennifer Tillman 2100/3 C 2 14.3 79
2017-10-14 2017-10-14 Åby-8 Jennifer Tillman 2640/11 C 5 15.1 49
2017-09-27 2017-09-27 Solvalla-7 Jennifer Tillman 2140/10 B 1 13.7 209
2017-09-19 2017-09-19 Eskilstuna-7 Jennifer Tillman 2660/9 D 4 15.7 86
2017-09-04 2017-09-04 Mantorp-7 Jennifer Tillman 2640/4 C 1 16.4 52
2017-08-19 2017-08-19 Romme-12 Jennifer Tillman 2640/11 C 4 16.7 165
2017-08-10 2017-08-10 Bollnäs-4 Jennifer Tillman 2140/1 C 0 g 107
2017-07-05 2017-07-05 Lindesberg-12 Jennifer Tillman 2160/15 B 6 17.1 209
2017-06-21 2017-06-21 Färjestad-3 Jennifer Tillman 2140/4 C 8 16.2 235
2017-06-11 2017-06-11 Gävle-2 Jorma Kontio 2140/6 D 2 16.1 230
2017-06-01 2017-06-01 Örebro-2 Jennifer Tillman 2140/2 D 2 17.5 168
2017-05-12 2017-05-12 Solvalla-9 Jennifer Tillman 2140/10 B 5 16.8 124
2017-04-20 2017-04-20 Örebro-7 Carl Johan Jepson 2140/3 C 3 18.2g 84
2017-02-26 2017-02-26 Gävle-12 Jennifer Tillman 2140/4 D 6 18.4 262
2018-11-17 2018-11-17 Örebro-7 Mattias Djuse 2660/13 A str
2018-11-07 2018-11-07 Solvalla-10 Jennifer Tillman 2140/2 B 0 19.0 211
2018-10-31 2018-10-31 Solvalla-7 Jennifer Tillman 2140/3 B 0 14.4 480
2018-10-09 2018-10-09 Bergsåker-1 Per Linderoth 3180/10 A 0 g 43
2018-09-24 2018-09-24 Mantorp-7 Kenneth Haugstad 3160/11 C 3 15.3 80
2018-09-06 2018-09-06 Örebro-5 Henrik Larsson 2100/3 A 0
2018-07-18 2018-07-18 Eskilstuna-8 Jennifer Tillman 3140/11 B 0 17.1g 172
2018-07-04 2018-07-04 Lindesberg-3 Jennifer Tillman 3180/13 A 0 g 479
2018-06-25 2018-06-25 Eskilstuna-3 Jennifer Tillman 2660/10 A 7 16.0g 25
2018-05-25 2018-05-25 Solvalla-6 Jennifer Tillman 3180/15 B 7 14.8g 222
2018-05-10 2018-05-10 Lindesberg-7 Jennifer Tillman 2660/5 A 2 16.1 45
2018-04-29 2018-04-29 Hagmyren-1 Jennifer Tillman 2160/12 A 3 15.3 25
2018-04-18 2018-04-18 Solvalla-9 Jennifer Tillman 2640/12 D 0 14.1g 327
2018-04-06 2018-04-06 Örebro-4 Jorma Kontio 2160/11 A 4 15.7 51
2019-12-03 2019-12-03 Gävle-7 Henrik Larsson 2140/7 C 0 178
2019-11-01 2019-11-01 Örebro-6 Troels Andersen 2640/8 C 0 17.5 937
2019-10-21 2019-10-21 Färjestad-3 Henrik Larsson 2140/4 C str
2019-10-06 2019-10-06 Solvalla-3 Oliver Lindbög 2140/3 D str
2019-09-29 2019-09-29 Solvalla-2 Henrik Larsson 2160/7 C 0 14.9 1000
2019-09-16 2019-09-16 Eskilstuna-6 Henrik Larsson 2160/11 C 0 16.9g 703
2019-08-10 2019-08-10 Romme-9 Troels Andersen 2160/11 D 0 17.3g 1502
2019-07-26 2019-07-26 Romme-6 Troels Andersen 3160/5 D 0 16.4 524
2019-07-08 2019-07-08 Eskilstuna-9 Henrik Larsson 2140/12 B 4 15.2 50
2019-06-14 2019-06-14 Romme-9 Örjan Kihlström 2660/6 D 0 15.6 172
2019-05-17 2019-05-17 Romme-9 Troels Andersen 2640/3 D 0 15.4 446
2019-05-07 2019-05-07 Eskilstuna-5 Henrik Larsson 2140/11 C 4 15.5 171
2019-04-27 2019-04-27 Romme-9 Rikard N Skoglund 3160/4 D 0 17.1 380
2019-04-19 2019-04-19 Färjestad-10 Örjan Kihlström 3160/7 D 0 g 635
2019-04-08 2019-04-08 Gävle-7 Ulf Ohlsson 2660/6 B 7 16.7 229
2019-03-25 2019-03-25 Färjestad-8 Troels Andersen 2640/7 B 0 16.1g 134
2019-02-06 2019-02-06 Solvalla-8 Kenneth Haugstad 2640/14 B str
2020-12-20 2020-12-20 Gävle-4 Joakim Sternsjö 2640/5 D 0 16.7g 2285
2020-12-05 2020-12-05 Åby-3 Joakim Sternsjö 3160/5 D 6 17.0g 1284
2020-11-23 2020-11-23 Mantorp-9 Joakim Sternsjö 2160/12 C 8 16.7 1131
2020-11-12 2020-11-12 Örebro-6 Joakim Sternsjö 2140/12 D 7 15.5 758
2020-08-29 2020-08-29 Eskilstuna-5 Joakim Sternsjö 2140/5 C str
2020-08-17 2020-08-17 Eskilstuna-10 Joakim Sternsjö 2140/1 C 0 17.0 316
2020-08-02 2020-08-02 Bollnäs-5 Joakim Sternsjö 2140/12 A 0 19.3g 367
2020-07-23 2020-07-23 Lindesberg-4 Joakim Sternsjö 2640/2 D 0 g 802
2020-05-11 2020-05-11 Romme-9 Jorma Kontio 3140/5 C 0 g 790
2020-05-01 2020-05-01 Rättvik-8 Troels Andersen 2660/9 B 0 17.4g 665
2020-04-10 2020-04-10 Eskilstuna-8 Ville Karhulahti 3160/14 C 7 16.1 736
2020-03-06 2020-03-06 Romme-8 Oskar J Andersson 2660/9 C 0 16.4 506
2020-02-28 2020-02-28 Eskilstuna-2 Henrik Larsson 2140/10 B 0 16.5 265
2020-02-04 2020-02-04 Gävle-4 Troels Andersen 3160/5 D 5 16.5 149
2020-01-24 2020-01-24 Örebro-6 Troels Andersen 2640/1 D 1 16.4 904
2021-07-23 2021-07-23 Bollnäs-6 Joakim Sternsjö 2640/11 C 7 15.1g 358
2021-07-05 2021-07-05 Mantorp-4 Per Lennartsson 3180/9 D 4 15.2 723
2021-06-13 2021-06-13 Solvalla-4 Joakim Sternsjö 2140/4 B 2 15.8 103
2021-06-01 2021-06-01 Eskilstuna-10 Joakim Sternsjö 3160/10 C 0 15.8 2723
2021-05-11 2021-05-11 Eskilstuna-8 Joakim Sternsjö 2660/11 D 0 15.0 870
2021-04-29 2021-04-29 Gävle-5 Joakim Sternsjö 2640/2 D 0 16.4g 3201
2021-04-11 2021-04-11 Solvalla-6 Joakim Sternsjö 2660/6 C 0 g 555
2021-03-24 2021-03-24 Solvalla-9 Jorma Kontio 3160/4 D 0 17.2 934
2021-03-12 2021-03-12 Solvalla-2 Jorma Kontio 2640/8 D 4 16.3 1040
2021-03-05 2021-03-05 Solvalla-5 Joakim Sternsjö 2140/3 C 0 15.1g 766
2021-02-25 2021-02-25 Gävle-7 Joakim Sternsjö 2640/10 A 8 18.1g 111
2021-02-13 2021-02-13 Åby-9 Robert Bergh 3160/13 C str
2021-01-30 2021-01-30 Eskilstuna-4 Joakim Sternsjö 2660/13 C 6 16.1 3044
2021-01-19 2021-01-19 Eskilstuna-3 Joakim Sternsjö 2140/5 C 0 g 1285
2021-01-05 2021-01-05 Eskilstuna-4 Joakim Sternsjö 2140/5 C 4 15.5 951ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se