Global Teardrop travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Global Teardrop travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Global Teardrop har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-06-02 2020-06-02 Solänget-5 Jimmy H Andersson 1680/12 A

Nyheter för travhäst Global Teardrop


Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhy..


Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhyme gled till ledningen efter 600 meter. Men när Joakim Elfving kastade loss sitt fyraåriga sto i tredjespår ut på den sista bortre långsidan bet det bra.
- Jag trodde att det skulle bli svårt att hinna fram, men...vilken tjej! sa Joakim Elfving sedan Whelk rundat konkurrenterna genom slutkurvan och brisat undan till överlägsen seger.
29-årige Elfving ropade in Whelk som ettåring på Kriterieauktionen för 50 000 kronor och han har förvaltat pundet väl. Söndagens seger var hästens fjärde i nionde starten och ribban är högt lagd inför framtiden.
- Stochampionatet är helt klart målet. Hon visar bra takter hela tiden och utvecklas.

Thelin räknade in V75-dubbel
Många V75-spelare fick sina drömmar om sju rätt krossade redan i det inledande långloppet när storfavoriten Knifetown Winner galopperade i starten. Att han därefter gjorde en mycket stark insats och via femtespår i slutkurvan kom in som trea var en klen tröst.
- Det var jäkligt tråkigt! Jag hatar att bränna med straffar, sa Knifetown Winners tränare och kusk Nicklas Westerholm, som fick se pappa Robert Bergh vinna loppet med Hagentoy.
Den Kenneth Thelin-tränade skrällen kom loss från tredje par invändigt när en häst galopperade i andraspår på den sista bortre långsidan och sedan ställde han konkurrenterna schackmatt med en kraftfull slutrökare.
Kenneth Thelin, amatörtränare från Örnsköldsvik med fyra hästar i stallet, nöjde sig inte heller där. Redan i det efterföljande klass I-loppet var det dags för ett nytt segervrål när Ulf Ohlsson satte dit Global Teardrop i en tät slutstrid.
- Thelins hästar brukar gå bra och han har verkligen form på stallet för dagen, konstaterade kusken Ulf Ohlsson.

Två segrar även till Nurmos

Även Timo Nurmos bokförde sig för dubbla V75-triumfer, trots att storfavoriten S.G.Charpentier åkte på karriärens första förslust efter fyra raka segrar. Den här gången fick han nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Aventador S.F. som med Örjan Kihlström i sulkyn levererade en ursinnig spurt. Eftermiddagens andra fullträff för Solvallatränaren grejade Extra Fudge som väl understödd av Jorma Kontio höll undan från ledningen.
- Han är en jättefin travare som bara blir bättre och bättre för varje gång, berömde Kontio.

Stora pengar på sjuorna
I kallblodsloppet tog Stig Jarle Röstes Art Kjarvald (Ulf Eriksson) in 40 meters tillägg och kämpade ner favoritspelade Alfie över upploppet. Thorsten Tietz rundade av V75-omgången tillsammans med Mon Etolie.
Sju rätt på V75 delade ut 658 136 kronor, sex rätt gav 5 247 kronor och för fem rätt fick man 363 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


För 17 år sedan lämnade Pär Hedberg lilla byn Yttersel några mil nordväst om Örnsköldsvik för att bli lärlin..


För 17 år sedan lämnade Pär Hedberg lilla byn Yttersel några mil nordväst om Örnsköldsvik för att bli lärling hos stortränaren Åke Svanstedt på Axevalla. Numera står han på egna ben och ansvarar sedan många år för Stall Palema.
På lördagen var 35-åringen tillbaka på ”mammas gata” och vilken succé det blev.
Det var första gången Pär Hedberg selade ut hästar i egen regi på sin gamla hemmabana och med sig från Västgötaslätten hade han tre V75-hästar. Det slutade med två segrar samt ett fjärdepris i gulddivisionen.

Fyra i gulddivisionen
Först ut av Pär Hedbergs hästar var Billy Flynn som överraskade med en fjärdeplats i dagens huvudlopp Silverörnen bakom Shadow Woodland.
Därefter svarade Bålsta Palema och Aron Palema för varsin imponerande seger då de vann de två Dagens Dubbel-loppen som avslutande V75-omgången.
I bronsdivisionen (V75-6) fick Bålsta Palema andra utvändigt från sitt bakspår och när sedan kusken Mikael J Andersson attackerade på sista bortre långsidan rundade Bålsta Palema till spets på bara ett par hundra meter och vann sedan säkert. Det var sjunde årssegern på elva starter för den Pär Hedberg-tränade femåringen.
- Fantastiskt att han går bakifrån på det här viset, han har varit bäst i ledningen tidigare, kommenterade Mikael J Andersson.
Silverdivisionen avslutade V75-omgången och det blev på nytt succé för duon Pär Hedberg och Mikael J Andersson. Aron Palema avslutade med ett starkt slutvarv i spåren och sluggade sig förbi Michelangelo Ås sista biten över upploppet.
- Han vet exakt var linjen är och det är väldigt viktigt. Han vill verkligen vara först när det är allvar, sa Pär Hedberg.
Att ta en V75-dubbel ”hemma” på Solänget är förstås stort.
- Jag trodde aldrig det skulle gå. Inte någon gång under loppet. Det är helt sjukt, sa Pär Hedberg efter Aron Palemas seger i V75-7.
- Det är roligt för mig men fantastiskt roligt för Pär, det är nästan så att man blir rörd tycker jag, sa Mikael J Andersson.

Hattrick för Liljendahl
Silverörnen var huvudnumret på Solänget och det blev en mycket enkel seger för favoriten Shadow Woodland. Tillsammans med Ulf Ohlsson dominerade den åttaårige valacken loppet från start till mål i läcker stil.
Det var andra raka segern i Silverörnen för Shadow Woodland och tredje raka för kusken Ulf Ohlsson och tränaren Reijo Liljendahl, duon vann även 2015 med Knows Nothing.
Silverörnen är Solängets största lopp och banans egna lilla elitlopp. Första Silverörnen kördes 1967 och årets upplaga var nummer 51.
- Det här kan man kalla uppvisning. Han visade i dag vilken topphäst det är, sa tränaren Reijo Liljendahl efter den överlägsna triumfen i V75-3.
Segern i Silverörnen (gulddivisionen) var värd 150 000 kronor och segertiden 1.12,6 över distansen 2 140 meter autostart.

Vann trots startgalopp
Säterbests Minne är också ett anrikt lopp på Solänget med 33 år på nacken och årets vinnare tog en minst sagt annorlunda väg till vinnarcirkeln i V75-4. Närby Panik inledde nämligen med galopp och tappade massor av mark och position och hamnade bakom istället för före tilläggshästarna som femte häst i andraspår. Efter en sylvass avslutning i tredjespår sista halvvarvet fångade Närby Panik in favoriten Storsjarmören tillsammans med kusken Peter Eriksson.
- Det blev lite onödigt spännande, sa tränaren, Bollnäs-amatören Daniel Selin.
V75-1 avgjordes till stor del i starten då Urgent Call var snabbast och även försvarade spetsen i duell med Knifetown Winner medan favoriten Palermo Broline startgalopperade.
Väl i spets hade Oskar J Andersson ganska bra kontroll och Urgent Call försvarade sig tappert även sista biten mot Knifetown Winner.
- Jag har haft på känn att han är riktigt snabb från start, nu var det läge att bevisa det, sa en nöjd segerkusk.
Vinnaren tränas av Jörgen Westholm.
Även i V75-2 blev det startgalopp för favoriten och Magic Moves försvann direkt. Det öppnade upp för andrahandsfavoriten It’s Showtime Zaz som Erik Adielsson styrde till spets med två varv från mål. Väl i ledningen dominerade den Timo Nurmos-tränade fuxen loppet och visade att han trivs på lång distans.
- Han var bäst i dag, kommenterade Erik Adielsson.

Spännande upploppsduell
V75-5 var ett försök i Diamantstoet och publiken på Solänget fick se en spännande upploppsduell där Quantum Estelle fick nosen före ledaren Global Teardrop.
Tomas Pettersson styrde fram Quantum Estelle utvändigt ledaren mitt i loppet och sedan handlade det om två ston som båda gav allt hela vägen till mållinjen.
- Hon kämpade till sig segern sista 100. När man har hästens vilja med sig är det fantastiskt, sa segerkusken Tomas Pettersson.
Sju rätt på V75 gav 19 737 kronor. Sex rätt 202 kronor och fem rätt 27 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Ulrika Rehn med stallet i Arnäsvall i Örnsköldsvik har i 15 års tid tillhört banans mest framgångsrika amatörer. Eter..


 
Ulrika Rehn med stallet i Arnäsvall i Örnsköldsvik har i 15 års tid tillhört banans mest framgångsrika amatörer.
Eternel hette hästen som var i gång i början av 2000-talet. Bästa hästen för dagen är Voulez Vous, en sjuårig valack med en färsk seger i bronsdivisionen i raden.
I Östersund i juli handlade det om startbil. På lördag måste den smånervige Örnsköldsviks-hästen klara spår fem i volten V75-6 för att det ska bli ännu en seger.
Det är mycket för att det V75 på Solänget som Voulez Vous ska få prova på.
- Vi skulle aldrig ha åkt långt och chansat nu när det är voltstart. Fast egentligen har vi ingen statistik på det där. Det är någon enstaka gång vi provat volt och det har inte fallit så väl ut. Han är lite speciell och det är risk att den här stora hästen lätt blir för ivrig, säger hon.

V75-dubbel på Dannero
Mycket går annars Ulrika Rehns väg för dagen. Det tio hästar stora stallet hon driver på fritiden med sambon Pelle Sundqvist har plockat tre V75-segrar under sommaren.
Voulez Vous vann bronsloppet i Östersund i juni. I augusti styrde Ove A Lindqvist in Tip Jar och Lollipop Girl till en dubbelseger på Dannero V75.
- Ove har kört bra och varit med och bygga upp hästarna. Han har mycket idéer om skor och balans och mycket kunskaper om hästar som kanske inte är de allra enklaste. Det är mycket därför vi använt Ove som kusk på slutet, säger Ulrika Rehn.

Springspåren kommer över?
Voulez Vous har kapacitet som duger gott i omgivningar som lördagens. Vad säger Ove A Lindqvist om tränarens galoppnojande?
- Nja, han är svår i voltstart men kan lika gärna gå iväg felfritt. Mycket beror på om hästarna på springspåren hittar av starten och ”kommer på” honom. Då är det risk att osäkerhetskänslan tar över. Men tar han i trav första steget tror jag att han går iväg. Hästen duger i de här klasserna. Den långa distansen ska vara en fördel också, tror Ove A Lindqvist.
Voulez Vous har två raka segrar i vardagsloppen på slutet och kommer med bra form enligt tränare Ulrika Rehn.
- Kanske är det lite för långt mellan starterna  för att vara riktigt perfekt? Annars känns det inte som att det är några nackdelar på lördag…bortsett från spåret då. Ett chansstreck. Även om han trampar iväg så är det några stentuffa motståndare. Bålsta Palema, Calle Laday och Linus Boy är tre mycket bra hästar.

Teardrop het hemmahäst
B-O Månsson tippar i programmet och menar att bronsloppet, V75-6, kan vara dagens tuffaste med många formkort.
I huvudloppet Silverörnen får fjolårsvinnaren Shadow Woodland tipsettan från ett passande spetsläge. Magnus Jakobssons Fossens Bonus är en av flera utmanare i en öppen upplaga av loppet menar han. 
- Voulez Vous från ett femte i brons låter inte bra. Ulrika Rehns häst är ändå hetaste hemmahästen tillsammans med Kenneth Thelins Global Teardrop (V75-5) som ju skrällvann ett V75-lopp förra året och börjar komma i form igen, säger B-O Månsson.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-02 2016-12-02 Romme-9 Per Linderoth 2140/4 D 0 14.4 212
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-2 Per Linderoth 1640/2 B 7 13.6 49
2016-10-08 2016-10-08 Skellefteå-9 Per Linderoth 2640/9 D 1 15.3 870
2016-10-01 2016-10-01 Umeå-5 Daniel Wäjersten 2160/13 B 2 17.0 60
2016-09-17 2016-09-17 Solänget-2 Jimmy H Andersson 2148/7 B 1 16.4 51
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-8 Daniel Wäjersten 2140/9 D 0 15.4 1112
2016-07-27 2016-07-27 Östersund-7 Daniel Wäjersten 2140/10 C 4 15.8 248
2016-07-04 2016-07-04 Hagmyren-2 Daniel Wäjersten 2160/10 B 5 16.8 72
2016-06-18 2016-06-18 Boden-6 Erik Adielsson 2140/7 B 1 16.2 34
2016-06-03 2016-06-03 Umeå-2 Daniel Wäjersten 2160/6 B 2 16.4 16
2016-05-18 2016-05-18 Solvalla-6 Erik Adielsson 2140/7 D 0 16.1 54
2016-05-11 2016-05-11 Bergsåker-1 Daniel Wäjersten 2140/3 C 1 17.6 39
2017-12-29 2017-12-29 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 2660/8 A str
2017-12-23 2017-12-23 Bergsåker-8 Ulf Eriksson 2180/6 B 3 16.7 18
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/5 D 0 14.5g 249
2017-11-15 2017-11-15 Bergsåker-9 Daniel Wäjersten 2160/7 B 5 15.0 240
2017-10-30 2017-10-30 Boden-7 Oskar Kylin-Blom 2140/10 B 5 15.3 18
2017-10-11 2017-10-11 Bergsåker-9 Kaj Widell 2140/4 B 1 14.7 22
2017-09-28 2017-09-28 Bollnäs-8 Ulf Ohlsson 2140/4 B 1 14.7 40
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-9 Ulf Ohlsson 2140/4 A 2 13.6 107
2017-08-25 2017-08-25 Bergsåker-5 Per Linderoth 1640/11 C 4 11.9 417
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-10 Jimmy H Andersson 2140/3 B 2 15.2 29
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-11 Daniel Wäjersten 2140/3 C 3 15.4g 42
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-6 Jimmy Jonsson 2140/9 C 6 13.9 428
2017-06-01 2017-06-01 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 2140/5 D 3 15.0 186
2017-04-05 2017-04-05 Bergsåker-5 Daniel Wäjersten 2140/2 C 0 15.6 74
2017-03-22 2017-03-22 Bergsåker-7 Daniel Wäjersten 2140/8 B 2 15.4 111
2018-08-25 2018-08-25 Bergsåker-8 Jimmy H Andersson 2140/6 C 4 13.6 497
2018-05-16 2018-05-16 Bergsåker-8 Ulf Ohlsson 2660/10 B 0 14.2 153
2018-04-20 2018-04-20 Umeå-5 Ulf Ohlsson 2140/5 A 3 13.7 49
2018-04-07 2018-04-07 Solvalla-8 Per Linderoth 2140/3 C 4 13.1 361
2018-03-21 2018-03-21 Bergsåker-8 Per Linderoth 2640/7 C 2 16.1 127
2018-02-25 2018-02-25 Bergsåker-6 Ulf Ohlsson 1640/10 B 1 13.3 60
2019-12-25 2019-12-25 Umeå-11 Martin Åkerlund 1640/5 B 4 14.5 275
2019-12-14 2019-12-14 Bergsåker-10 Martin Åkerlund 2160/10 B 0 18.0 787
2019-11-26 2019-11-26 Bergsåker-4 Martin Åkerlund 2140/8 B 0 16.7 158
2020-05-23 2020-05-23 Umeå-5 William Strand 2140/4 C 3 14.8 47
2020-04-28 2020-04-28 Umeå-3 Per Linderoth 1640/5 C 3 13.5 45
2020-04-11 2020-04-11 Dannero-10 Per Linderoth 1640/4 D 6 13.7 422
2020-04-05 2020-04-05 Hagmyren-3 Kaj Widell 2140/3 D 0 16.4 84
2020-02-29 2020-02-29 Bergsåker-8 Martin Åkerlund 2160/12 D 0 15.6 405
2020-02-19 2020-02-19 Bergsåker-6 Martin Åkerlund 2140/2 D 2 14.5 253
2020-01-30 2020-01-30 Boden-4 Mats E Djuse 1640/2 D 4 14.3 58
2020-01-09 2020-01-09 Umeå-9 Martin Åkerlund 2140/10 C 5 16.0 176ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se