Global Patriot travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Global Patriot travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Global Patriot har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Global Patriot har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Global Patriot


Nej, någon ”jinx” blev det sannerligen inte för Magnus Jakobsson då han styrde kosan mot Axevallas lunchtrav med 1 998 segrar p&ari..


Nej, någon ”jinx” blev det sannerligen inte för Magnus Jakobsson då han styrde kosan mot Axevallas lunchtrav med 1 998 segrar på meritlistan.
Efter att ha segerdefilerat bakom Wellino Avenue i dagens inledande lopp så grep han chansen i första försöket genom att lotsa Jinx’em till bombsäker spetsviktoria.
- Vi provade barfota idag och det blev väldigt bra. Hästen var jättefin, mös Jakobsson sedan han blivit kusk nummer 40 i den svenska travhistorien att nå 2 000 segrar i sulkyn.
En bedrift som tog nästan 30 år från att värmlänningen vann sitt första lopp med Big Ebner 1990.

Anton Komet betydde mycket
På listan över större segrar med egentränade hästar märks triumfen med Anton Komet i Sverigeloppet 1999 och Global Kitten SM-guld för ston 2012. Som kusk var Jakobsson regissören bakom Ellings kriterieseger för kallblod 2009 och On Holds fullträff i Orebro Intn´l 2015.
Hästar och segrar som betytt lite extra?
- Anton Komets seger i Sverigeloppet betydde mycket. Global Patriot tog 20 segrar men fick bara göra 32 starter. Det var en mycket bra häst och Fossens Bonus är kvar i träning och har vunnit 21 segrar, men jag får passa på vilken häst som varit den bästa av alla bra jag fått köra, säger Jakobsson som av bara farten började marschen mot nästan tusental då han fullbordade ett hattrick med hästen Charlock Wiking i eftermiddagens sjunde lopp.

Kanal 75


Efter fyra segrar i V75 var Global Patriot välkänd hos den breda publiken. Totalt vann han 20 av 35 lopp och tjänade strax under en miljon kronor..


Efter fyra segrar i V75 var Global Patriot välkänd hos den breda publiken. Totalt vann han 20 av 35 lopp och tjänade strax under en miljon kronor. Så sent som 11 juni travade han nytt rekord och han hade mycket ogjort på tävlingsbanorna.
- Global Patriot var på väg att utvecklas ytterligare. Alla som hjälpt honom i hans sista kamp har gjort sitt yttersta, men det gick inte att rädda honom. Jag varken vill, kan eller orkar säga mer, jag vill bara gråta, säger hästens tränare Magnus Jakobsson till nwt.se.

Ola Johansson, Kanal 75


Kraftprovet Orebro Intn’l över mastiga tre varv var huvudnumret när V75 gästade Örebrotravet på lördagen. Där bjö..


Kraftprovet Orebro Intn’l över mastiga tre varv var huvudnumret när V75 gästade Örebrotravet på lördagen. Där bjöds publiken på en rafflande uppgörelse mellan Mellby Viking och en urtapper Reckless. Den senare drog fram Mellby Viking i tredjespår under slutrundan men bjöd ändå kamp ända till mållinjen. Väl understödd av Jorma Kontio visade sig emellertid Mellby Viking starkast när han bärgade förstapriset på 400 000 kronor.
- Jag kände att hästen var fint i ordning men man vet aldrig hur loppen utvecklas och hur bra de andra är. Nu tror jag att nästa start blir Harpers, sa Timo Nurmos.
För två år sedan följde Mellby Viking upp seger i Orebro Intn’l med världsrekordet 1.12,5 över 3 160 meter i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen på Solvalla. I år kan historien upprepa sig.

Dubbel spänning för Jakobsson
Fossens Bonus bar ett tungt favoritskap i bronsdivisionen och det gjorde han med den äran. Från ledningen höll han säkert undan före starkt avslutande Heartbreaker V.S.
- Han är en häftig häst och nu hade vi turen att få ett bra utgångsläge också och det klart att det spelar stor roll, konstaterade hästens tränare och kusk Magnus Jakobsson, som nu får hålla tummarna för ett bra utgångsläge även i bronsfinalen under elitloppshelgen.
- Det är den roligaste helgen att vara med på under hela året så det ska bli spännande.
Det lär inte bli mindre spännande för Jakobsson med två hästar i V75-finalerna på Solvalla. I silverdivisionen dök han till ledningen med Global Patriot och med värsta hotet Coldtown fastlåst i rygg hade Jakobssons häst inga bekymmer att ta tredje raka årssegern.
- Han gör allt rätt hela tiden och vet verkligen vad han ska göra i loppen, berömde Färjestadtränaren.
Även Björn Goop har all anledning att se fram emot elitloppshelgen. Hans duo Well Done La Marc och Say That Again grejade varsin plats i V75-finalerna när de från ledningen infriade favoritspelarnas förväntningar i klass II respektive klass I.

Guld till Allaballakaitoz
I gulddivisionen gjorde fjolårets elitloppsvinnare Magic Tonight årsdebut men från bakspår kom han aldrig in i matchen. Först in på upploppet drog körande Örjan Kihlström i högertömmen och då avslutade Magic Tonight bra långt bakom täthästarna.
- Han kändes mjuk och fin och gick som man kunde förvänta sig med tanke på hur loppet blev kört, sa Kihlström.
Vann loppet gjorde favoritspelade Allaballakaitoz med liten marginal från ledningen före skrällen Kash’s Cantab.
- Han var väldigt nära att gå över i passgång i starten och det vad med Guds försyn som han tog trav när bilen släppte. Sedan kändes han fin men han blev lite ensam 100 kvar och då är det lätt att en så här gammal häst lägger ner verksamheten, så det blev tight till slut, sa Allaballakaitoz tränare och kusk Peter Untersteiner.

Passerade miljonen i Stoeliten
Bethel Hanover tog karriärens första seger i Stoeliten och passerade samtidigt miljoner insprunget. Johnny Takter körde till ledningen med den Pär Hedberg-tränade sexåringen och därifrån vann hästen i fin stil.
- Hon kändes helt underbar, en fantastiskt fin häst. Hon sprang på lätta fötter 1.08,5 sista 500 och jag ryckte inte tussarna eller något, sa Takter.
Favoritparaden gjorde att sju rätt på V75 endast betalade 614 kronor och sex rätt belönades med 17 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa veckas omgång på Åby. Då avgörs Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal och för V75-spelarna väntar en sjurättspott på 43 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


I fjol vann Magnus Jakobssons hästar nästan fjärde start eller exakt 24 procent av loppen.Ett fantastiskt facit på 283 starter.I år h..


I fjol vann Magnus Jakobssons hästar nästan fjärde start eller exakt 24 procent av loppen.
Ett fantastiskt facit på 283 starter.
I år har stallet inlett ännu starkare och efter första kvartalet är segerprocenten 29.
- Det är riktigt bra. Vi försöker ha hästarna i så bra i ordning som möjligt när vi tar ut dem till start. Vi har även haft en bra vinter och kunnat träna på utan strul, det är viktigt.
Som kusk ligger 45-åringen åtta i den allsvenska kuskligan med 44 årssegrar hittills.
- Nej, men det flyter på bra, tycker jag.
Till lördagens V75-tävlingar i Örebro selar Färjestadtränaren ut tre hästar och det är tre segervana pållar.
Först ut är Fossens Bonus (V75-1) som vann nio av 15 lopp i fjol. Den sexårige hingsten gav ett fint formbesked senast då han tog första årssegern.
- Ja, det tycker jag. Han var jättefin, stark och rejäl. Det bådar gott och han känns uppåt i form efteråt. Det var stor skillnad nu senast när han gick barfota igen, det blir ett annat klipp i steget, säger Magnus Jakobsson.
Vad känner du för uppgiften?
- Jag är helt nöjd med läget. Det är visserligen flera bra med i loppet, men min är så duglig och inte heller känslig för positioner och så. Det vore trevligt om det går bra så vi får vara med elitloppshelgen.

Fel balans senast
East Herklues (V75-2) har aldrig varit sämre än tvåa, om man bortser från galoppen senast hemma på Färjestad.
- Jag hade lättat honom i balansen, han blev för lätt med aluminiumskor fram och han gick över i passgång. Nu blir det järnskor på igen och normalt är han travsäker, säger Magnus Jakobsson.
Den femåriga valacken har ett svårt utgångsläge med spår 8, men Magnus Jakobsson låter ändå rätt så förhoppningsfull.
- Det är klass 2 och 1600 meter och det kan bli lite galopper så vi ska inte ge upp. Med lite flax finns chansen.
Global Patriot (V75-6) vann nio av 13 lopp i fjol och har inlett året med två raka segrar.
- Han var jättefin i fredags och vann med krafter kvar. Han kändes riktigt stark och fin. Jag vill gärna ha ett par lopp i dem innan vi provar V75 och han har gjort det bra. Han möter väldigt hårt motstånd nu och han är ny i klassen, men en platschans kan det vara, säger Magnus Jakobsson.
Om vi sammanfattar, vilken är din bästa chans?
- Fossens Bonus, helt klart, säger Magnus Jakobsson.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-14 2015-11-14 Solvalla-5 2140/5 0 g 65
2015-11-06 2015-11-06 Färjestad-5 2660/3 1 15.6 19
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-10 1609/11 2 12.5 84
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-7 Magnus Jakobsson 1609/11 A 3 10.9 55
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-9 Magnus Jakobsson 2140/11 B 6 11.6 102
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-10 Magnus Jakobsson 2100/5 B 1 13.0 55
2016-04-29 2016-04-29 Rättvik-5 Magnus Jakobsson 1640/4 A 1 11.3 11
2016-04-01 2016-04-01 Rättvik-6 Magnus Jakobsson 2140/4 A 1 14.2 12



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se