Global Attention travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Global Attention travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Global Attention har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Global Attention har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Global Attention


Christian Persson kom in i travet och fick ta över träningen av familjens alla hästar sedan hans pappa blivit sjuk. Nu har de tagit fram en av la..


Christian Persson kom in i travet och fick ta över träningen av familjens alla hästar sedan hans pappa blivit sjuk. Nu har de tagit fram en av landets mest lovande treåringar. Jublet var stort när Red Lady Express passerade mål som vinnare i E3-finalen för ston. Hästen är uppfödd, ägd och tränad av Christian som har sin licens på Åby.
Loppet blev egentligen helt odramatiskt. Utrustad med Carl Johan Jepson i sulkyn höll Red Lady Express säkert upp ledningen och var efter det aldrig i någon förlustfara. Det fuxiga stoet stack undan väldigt lätt över upploppet för att fastställa segertiden till 1.12,6 över 2140 meter auto. Segern var värd 925 000 kronor. Tvåa slutade Good Vibes och trea i mål var Black Magic Eyes.
– Jag kanske inte förstår det här riktigt ännu…men samtidigt är det ju det här vi trott på hela vägen, det vi satsat mot och matchat för. Det är kul att få visa framfötterna på det här viset. När jag såg hästen i sista sväng med sträckta linor…wow! Det kokade i mig!, sa Christian Persson.

Felix Orlando gav Nordström ny storseger
Per Nordström skördar stora framgångar i unghästloppen. I E3-finalen för hingstar och valacker var det dags igen. Segervapnet hette Felix Orlando som var blixtrande snabb när starten gick och satt i ledningen direkt. Därifrån skulle talangtravaren inte gå att besegra – även om det blev dramatiskt till slut.
Mellby Jinx avslutade fort över upploppet, men var nära galopp och tappade farten. Understödd av sin kusk Erik Adielsson kom Mellby Jinx trots det kvickt tillbaka sista biten men hade inte målfotot på sin sida. Felix Orlando tog segern värd 925 000 kronor på 1.12,1 över distansen 2140 meter auto.
– Jag hade faktiskt lite torskfrossa för Mellby Jinx kom väldigt fort, men det var en underbar känsla när vi fick veta att det var vi som var först över mållinjen, sa Per Nordström efter sin första seger i E3.

Click Bait ohotad i Gulddivisionen
Click Bait segrade när han besökte Färjestad i början av april. När det nu var dags för en ny visit på Karlstad-banan upprepade hästen tränad av Stefan Melander bedriften. Gulddivisionen, som också var Färjestads Jubileumslopp, blev säkert för den snabbe femåringen.
Från ett innerspår bakom bilen höll Click Bait problemfritt ledningen och skulle bevaka den positionen hela vägen till mål. Handsome Brad landade utvändigt ledaren efter ett varv och Milliondollarryhme gick en stark avslutning i spåren, men var utan chans att på allvar utmana. Click Bait gick säkert ifrån över upploppet och vann före skrällen Ragazzo da Sopra som gick med i rygg på ledaren. Vinnaren kom i mål på 1.10,5 över 2140 meter auto, en av flera fina vinnartider under dagen.
– Han har fått tillbaka energin igen och jag tror att har mycket pengar att tjäna framöver. Jag tycker vi hade god kontroll på det hela och han gick ju till och med ifrån den sista biten. Jag älskar att köra den här hästen, sa kusken Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Admiral As visade sin kapacitet
Reijo Liljendahl-tränade femåringen Admiral As känns som en häst som vi kommer få se i betydligt större lopp framöver. Nu var det Bronsdivisionens final som gällde, en uppgift som valacken redde ut med bravur. Med Örjan Kihlström i sulkyn gick Admiral As till attack 700 meter kvar, gjorde resten av loppet först ute i tredjespår men kunde ändå avgöra mycket lätt. Ledande Amornero Roc fick ge sig sista biten för den flygande Admiral As. Vinnaren noterade mycket fina segertiden 1.10,9 över 2140 meter auto.
– Han har visat tidigare att det är en bra häst och gjorde det oerhört bra i dag, han gick otroligt snabbt de sista 700 meterna. Det var en ovanligt bra prestation, sa Örjan Kihlström.

Miljonutdelning efter jätteskrällar
Klass 1-finalen slutade i en praktskräll. Ajusco, som hade mindre än en procent av strecken på V75, kunde dra nytta av ett högt utgångstempo och avgjorde till knapp seger efter en vass avslutning. Anders Eriksson körde hästen som tränas av Caroline Jöhncke. Här fick favoriten Zorro Wind ett omöjligt lopp med galopp, en lång bit i spåren och sedan en resa utvändigt om ledaren.
Särskilt mycket mer streckad var inte Sandsjöns Enzo i Silverdivisionens final. Det hindrade dock inte hästen från en överlägsen seger. Conrad Lugauer körde tidigt till ledningen och stack ifrån med 500 meter kvar – sedan var loppet avgjort. 62-oddsaren såg till att höja värdet på V75 rejält.
Mats E Djuse är en av kuskarna som vinner mest lopp i landet. I Klass 2-finalen hade han som uppgift att styra Global Attention, tränad av Jörgen Westholm. Ekipaget stal helt uppmärksamheten. Global Attention var mycket snabb iväg från start och kom att ohotad leda loppet hela vägen.

V75 ® blev efter överraskningarna en riktigt svårlöst historia. Endast tre rätta system med 7 rätt fanns kvar, vilket gav 7 165 162 kronor. 6 rätt betalade 19 421 kronor och för 5 rätt belönades man med 343 kronor.

Daniel U. Olsson

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


”Spring Race” med V75 torsdag till söndag står för dörren och en huvudrollsinnehavare är Jörgen Westholm. När p&..


”Spring Race” med V75 torsdag till söndag står för dörren och en huvudrollsinnehavare är Jörgen Westholm. När påskkärringarna drar till Blåkulla väljer han att åka till Karlstad med tre hästar och han låter segersugen med två av dem. Ur spelsynpunkt är Geronimo Am (V75-3) högintressant. Femåringen vann karriärens två första lopp men har sedan gått segerlös ur tio starter. Nu tror emellertid hans tränare att han har hittat rätt balans på hästen, som inte tillhör favoriterna.
- Han kändes väldigt bra senast i Eskilstuna. Han satt fast där och fick travet att stämma. Han är lite grov i aktionen och har slagit sig på sina armbågar och kommit ur rytmen på grund av det, men nu hade vi lättat honom och hade lite sommar-vår-balans på honom, och det var han väldigt fin på.
- Jag tycker att han är ett givet streck för han har betydligt bättre kapacitet i sig än vad jag har lyckats visa upp på banan och som han kändes senast var nog det bästa jag har känt honom, säger Westholm.
Han tror inte på någon segerchans med Silver Grace (V75-4) från spår åtta bakom startbilen men låter desto mer uppåt på Reven Dejavu (V75-7).
- Han var väldigt fin vid segern i Gävle senast. Jag vet inte riktigt hur snabb han är i volt men skulle det vara så att jag kan trycka iväg honom ordentligt och få spets är vi absolut med i segerstriden.

Pekar ut het duo på hemmaplan
Till söndagens V75, den sista omgången i Spring Race och den där en multijackpot ska delas ut, har Jörgen Westholm anmält åtta hästar. När vi ber honom lyfta fram de han tror mest på nämner han en duo.
- Om inte Marre’s Dreamboy (V75-1) hoppar från sitt kluriga fjärdespår i volten är han ett måstestreck. Global Attention (V75-3) ser också fin ut i träningen och han har ett fint utgångsläge. Det är väl de två som är de absolut hetaste från team Westholm på söndag.

Ola Johansson, Kanal 75


I dagarna blev Jörgen Westholm först i landet att passera tre miljoner inkört med stallets hästar under 2021.Och även om han själv..


I dagarna blev Jörgen Westholm först i landet att passera tre miljoner inkört med stallets hästar under 2021.
Och även om han själv inte tror sig ha några möjligheter om att hålla undan året ut så gav onsdagen ännu ett kvitto på att stallformen är på topp.
Dubbeln på V86 inleddes med en rejäl överraskning då Aurora Borealis lyste upp Bergsåker genom att spåra runt om för Rikard N Skoglund.
- Vi varnade för henne. Barfota bak och första gången på sprint, påpekade Westholm efter loppet innan han vände blickarna mot tv-skärmen och Solvalla där stallets på förhand bästa chans Global Attention skulle ut.
Erik Adielsson lämnade inget åt slumpen då han forcerade till spets knappa två varv från mål och såg till att stallet fortsätter att toppa tränarligan även efter onsdagen.

Bra och dålig favorit
Svante Båth var annars den som såg ut att dominera omgången på förhand, men valde själv Solvalla trots att han hade omgångens två största favoriter till start på Bergsåker. Det blev en flipp och en flopp.
Obesegrade Haikin Am såg så knackig ut i värmning och provstart att ATG Live-experten Stefan Hultman proklamerade att hästen inte borde få starta.
Det fick han, men agerade långt under pari även i loppet.
- Han var inte bra, så var det. Han var inte fin i provstarten, men är sällan det. Det är en löphäst som brukar skärpa sig i lopp. Banan var lite hård idag, men samtidigt är det nog inte hela sanningen, det var nog hans fräschör också, kommenterade körande Ulf Ohlsson.
Forna Bergsåkerskungarna tog emellertid snabb revansch med Gorm som såg desto spänstigare ut då han spårade kallblodsloppet hela vägen.

Jublande Gyllenberg
Bergsåkers nya regent Daniel Wäjersten infriade förväntningarna med sin favorit Gooner som rundade fältet via en häftig slutsväng i fjärdespår och visade att han är redo att ta sig an betydligt större uppgifter.
Paula A Gyllenberg bjöd på dagens segergest sedan hon spårat runt om i amatörloppet med sin passhäst Urgent Call.
- Det var första gången jag körde honom i lopp och det var angenämt. Jag var i ärlighetens namn lite orolig för att han skulle leka med mig, springa i lagom tempo och inte lyssna. Men han ville spetsa idag och sedan var det bara att hålla i sig. Jag ville verkligen vinna idag, jublade Gyllenberg som därmed ståtar med tre segrar på fem starter i sulkyn i år och kanske vill konkurrera med äkta maken och tränaren Oskar J Andersson om titeln som stallets förstekusk.

Ny jackpot på onsdag
Förstekusk åt Liselotte Olsson, som tränar 17 hästar med B-licens och firar allt större framgångar, är Troels Andersen. Med Gitte Silvåkra var siktet inställt mot ledningen och väl där släppte inte det barfotadansande stoet inte någon över bron.
Solvallakollegan Timo Nurmos valde att sätta upp Claes Sjöström bakom Deede Star och det samarbetet slutade precis som i årsdebuten med seger via en optimal smygare i ledarryggen.
Stallets ordinarie kusk Jorma Kontio fick chansen bakom Kapten Brodde och avrundade omgången med en bergsäker spetsviktoria som höll nere utdelningen på V86 till 12 887 kronor för åtta rätt.
Sexrättsutdelningen understeg jackpotgränsen vilket innebär att över tio miljoner kronor flyttas vidare till kommande onsdag.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-10-25 2019-10-25 Romme-1 Oskar J Andersson 2640/3 B 0 19.7 35
2019-10-04 2019-10-04 Rättvik-4 Jörgen Westholm 2160/7 C 4 15.9 71
2019-09-16 2019-09-16 Rättvik-2 Jörgen Westholm 2140/4 B 1 17.8 25
2019-09-03 2019-09-03 Eskilstuna-10 Jörgen Westholm 2140/11 B 0 g 199
2019-08-22 2019-08-22 Gävle-2 Jörgen Westholm 2140/5 C 2 16.5 245
2019-07-15 2019-07-15 Rättvik-1 Jörgen Westholm 2140/1 D 8 19.7g 16
2020-12-28 2020-12-28 Romme-6 Jörgen Westholm 2640/4 D 0 g 142
2020-12-13 2020-12-13 Eskilstuna-9 Rikard N Skoglund 2140/1 A 6 16.6 80
2020-11-18 2020-11-18 Solvalla-10 David Grundmann 2140/4 B 0 g 303
2020-10-24 2020-10-24 Örebro-8 Marcus Lilius 1609/2 D 0 g 246
2020-10-11 2020-10-11 Rättvik-5 David Grundmann 2140/9 A 1 14.7 45
2020-09-23 2020-09-23 Solvalla-2 Jörgen Westholm 1640/1 A 0 21.3g 73
2020-09-08 2020-09-08 Eskilstuna-11 Björn Goop 1640/4 A 1 12.6 18
2020-08-14 2020-08-14 Solvalla-7 Jörgen Westholm 2140/9 C 0 15.7 108
2020-07-27 2020-07-27 Rättvik-9 Jörgen Westholm 1640/9 B 1 15.2 40
2020-07-13 2020-07-13 Solvalla-10 David Grundmann 2640/6 C 0 17.8g 218
2020-06-30 2020-06-30 Solvalla-10 Jörgen Westholm 1640/2 C 4 13.7 557
2020-05-22 2020-05-22 Bollnäs-5 Rikard N Skoglund 2140/1 C 0 g 126
2020-05-08 2020-05-08 Solvalla-5 Jörgen Westholm 2140/2 C 0 18.4g 265
2021-09-15 2021-09-15 Solvalla-10 Jörgen Westholm 2140/8 A 0 13.2 157
2021-07-25 2021-07-25 Axevalla-10 Rikard N Skoglund 2140/6 A 0 14.5 50
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-6 Mats E Djuse 2140/5 C 1 11.9 105
2021-06-12 2021-06-12 Östersund-8 Mats E Djuse 2140/1 B 2 13.6 93
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-8 Jörgen Westholm 2140/9 B 0 g 39
2021-04-29 2021-04-29 Gävle-6 Jörgen Westholm 2640/3 B 1 14.3 23
2021-04-17 2021-04-17 Bergsåker-6 Erik Adielsson 2640/11 C 0 g 82
2021-04-04 2021-04-04 Romme-7 Erik Adielsson 2140/4 C 0 g 35
2021-03-10 2021-03-10 Solvalla-8 Erik Adielsson 2640/9 B 1 16.1 28
2021-03-02 2021-03-02 Eskilstuna-5 David Grundmann 2140/1 C 1 14.4 21
2021-02-23 2021-02-23 Eskilstuna-5 Jörgen Westholm 2640/4 B 7 17.4g 78ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se