Global Adventure travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Global Adventure travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Global Adventure har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Global Adventure har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Global Adventure


Galantis kvalade inpå 1.20,5/2000 meter i Frankrike den 18 september 2018 och kom i Lejons vård runt nyår och den första starten skedde p..


Galantis kvalade inpå 1.20,5/2000 meter i Frankrike den 18 september 2018 och kom i Lejons vård runt nyår och den första starten skedde på Åby den 2 februari 2019 med Björn Goop i vagnen.
Det var bara fem hästar med i fältet, men Lejon låg lågt på förhand.
– Jag sade till Björn att jag har inte fått honom att springa under 1.20/200 meter, så kan du fixa lite slantar och köra felfritt är jag nöjd, minns Johan.
Det blev bättre än så. Galantis fick rygg på ledaren och på upploppet ”jobbade” Björn i sedvanlig stil in sin styrning först över linjen. Segertiden blev 1.17,7/2140 meter och förstapriset var på 60 000 kronor.
– Jag fattade ingenting. Han var otroligt lat i träningen innan debuten och det trodde jag aldrig, erkänner Johan, som upplevde en ny seger på Kalmar i tredje starten.

”En årgångstopp”
Den 10 mars blev det nämligen en ny triumf på Kalmar då Johan Untersteiner vann med Zola Boko-sonen med ett förstapris på 50 000 kronor. Då blev segertiden 1.16,1/2160 meter.
– Johan sade i vinnarcirkeln att det var en årgångstopp och då gick det upp för mig att han var ganska bra, säger Johan, vars skyddsling knep ett andrapris som inbringade 100 000 kronor på Solvalla den 23 april i samband med Vårfavoriten bakom Global Adventure.
Resten av säsongen blev ett enda mörker.
– Han var sjuk i omgångar och kunde inte göra sig själv rättvisa. Vi provade att kvala in till Kriteriet, men han var inte i ordning då.
Det som började så lovande stannade på 335 000 kronor insprunget.

Galopp i derbyt
Som fyraåring gjorde Galantis bra insatser ifrån sig även om han inte lyckades sätta pricken över i:et.
Han svarade för ett topplopp som trea då han var med i fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne, som kördes den 8 augusti förra året. Vann loppet gjorde Aramis Bar före Power och Galantis med Johan Untersteiner som partner noterade skarpa 1.11,1/2140 meter autostart.
– Han avslutade sylvasst, minns Johan, som sedan spände bågen mot derbyt på hemmabanan Jägersro.
Och det gick alldeles utmärkt. Galantis kvalade in som tvåa tillsammans med Erik Adielsson på 1.13,5/2640 meter autostart bakom Power med Per Lennartsson.
– Erik var nöjd och han gick i mål med krafter kvar.
I finalen, där Mats E Djuse fick chansen som kusk, blev det dock en startbrasa för hemmahoppet som var borta direkt från segersnacket. Och här gick ju segern till Hail Mary och Robert Bergh som ledde varje meter av loppet och vann på 1.12,8/2640 meter autostart.
– Det var fel lopp att slå på en galopp. Synd, för han var bra i ordning just då, suckar Johan.
En olycka kommer sällan ensam, dessutom. Dottern Rebecca, som jobbar hos Jean-Michel Bazire i Frankrike, blev sparkad av unghästar samma dag.
– Hon knäckte åtta revben och fick en punkterad lunga. Tio dagar senare var hon igång och jobbade igen. Hon är tjurigare än mig, säger Johan.

Bra spurt
Sedan följde nya sjukdomsbilder och var sig inte riktig lik.
– Han fick medicinering och fick stå över några veckor.
Han gjorde comeback på Kalmar den 20 november och slutade fyra för Peter Untersteiner.
Därefter var det dags för V75 på Halmstad den 19 december. Det slutade i en blygsam sjundeplats där han kroknade i slutsvängen efter en offensiv styrning.
– Erik (Adielsson) tog på sig det och tyckte han var oduglig, men sade att han kändes fin och skulle vara bättre till nästa start, berättar Johan.
Och så var det också.
I årets första start på Åby den 6 januari spurtade Galantis in som tvåa bakom Love Håleryd på 1.14,5/2140 meter auto med André Eklundh.
– Det gick sakta första varvet och han satt invändigt i snömodden, men avslutade bra när luckan. Jag var nöjd med honom.

Ligger lite lågt
På lördag kommer Galantis ut på V75 på hemmabanan Jägersro och med den mersmakande slutspurten senast trodde undertecknad på lite positiva tongångar och ett eventuellt segervrål från tränaren om hans adept skulle vinna.
Men så lär det icke bli.
– Jag ligger lite lågt. Han har aldrig tävlat över tre varv och risken är stor att han tappar mycket mark från start ifrån ett besvärligt femtespår. Dessutom har han ju inte vunnit lopp på nästan två år.
Men det löser väl Erik?
– Han har kört honom tidigare och det har fungerat bra. Jag tycker han är Sveriges bästa kusk och lite underskattad då han är en blandning av Björn Goop och Örjan Kihlström och inte kör efter något speciellt mönster.
Hur var Galantis i sista jobbet?
– Ja, det är ett annat ”problem”. Jag skulle kört honom idag {onsdag), men killen som sköter anläggningen hade saltat rakbanan och det blev rena geggan då det var plusgrader ute, så jag fick ställa in. Möjligen hade vi kunnat bedriva simträning istället, skämtar Johan, och tillägger:
– Eventuellt kommer han få gå två intervaller på rakbanan på fredag för att jag ska känna på honom.
Kan det räcka för att du ska bli lite mer optimistisk beträffande segerchansen?
– Nja. Statistiken talar emot honom. Han har ju inte vunnit lopp på nästan två år
Men ibland inträffar det att statistiken bryts.
Vi får se om det gäller även i fallet Galantis där blå och vit kusk lär komma flygandes långt ut i banan sista biten...

Joakim Brundin, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Som särklassigt minst spelad i ett litet, men naggande gott fält var det inte oväntat att Ohlsson valde att köra defensivt med sin segerl&ou..


Som särklassigt minst spelad i ett litet, men naggande gott fält var det inte oväntat att Ohlsson valde att köra defensivt med sin segerlöse tvååring.
Genidraget kom varvet från mål då obesegrade favoriten Lee Harvey Ride gav en stenhård tryckare till ledande Svampen-vinnaren Mi Ma Ohrtus. Medan konkurretnerna ökade till 1.10-tempo så fortsatte Indigo Sisu i sin fart och släppte flera längder på klungan. När farten bedarrades kunde han nå ikapp lagom till slutsvängen och hade sedan spurtkrutet torrt när favoriterna var trötta.
Segern var värd 200 000 kronor.
Mindre dramatik blev det i Gunnar Nordins lopp där Svante Båths segervane Global Adventure svarade ledningen från innerspår och sedan fick en sällsynt behaglig joggingtur mot 100 000 kronor för Erik Adielsson.

Robin Johansson, Kanal 75


Häst (tränare)Treåriga ston1. Eagle Eye Sherry (Björn Goop)2. Bank Wise As (Reijo Liljendahl)3. Global Brilliance (Peter Untersteiner) 4. B..


Häst (tränare)
Treåriga ston

1. Eagle Eye Sherry (Björn Goop)
2. Bank Wise As (Reijo Liljendahl)
3. Global Brilliance (Peter Untersteiner)
4. Barbro Kronos (Svante Båth)
5. Hill's Angel (Björn Goop)
6. No Buisness (Oscar Berglund)
7. Crashed Eggs (Roger Walmann)
8. M.T.Perette (Mattias Djuse)
9. Loaded Maria (Markus B Svedberg)
10. Fabulous Pellini (Svante Båth)
11. Maggiore (Conrad Lugauer)
12. Florist (Jim Oscarsson)

Treåriga hingstar/valacker
1. Mister Hercules (Daniel Redén)
2. Selected News (Hans-Owe Sundberg)
3. Bandido Gar (Susanne Richter)
4. San Moteur (Björn Goop)
5. Manny Muscle (Reijo Liljendahl)
6. Revelation (Robert Bergh)
7. Hulken Sisu (Jerry Riordan)
8. Custom Cheval (Henry Rorgemoen)
9. Hector Sisu (Petri Salmela)
10. Gilmore Trot (Mattias Djuse)
11. Elegant Ima (Geir Vegard Gundersen)
12. Big Top Lindy (Stefan Melander)

Fyraåriga ston
1. Mahma Lane (Peter Untersteiner)
2. Mascate Match (Pekka Korpi)
3. Grande Diva Sisu (Per Nordström)
4. Gina Mearas (Johan Untersteiner)
5. Ghostintheshell (Timo Nurmos)
6. Groupie Doll (Jörgen Westholm)
7. Orlando (Fredrik Wallin)
8. Dontlooseallmoney (Jim Oscarsson)
9. Ganga Bae (Stefan Melander)
10. Milady Grace (Daniel Redén)
11. Golden Tricks (Daniel Redén)
12. Global Allegiance (Mattias Djuse)

Fyraåriga hingstar/valacker
1. Guzz Mearas (Johan Untersteiner)
2. Power (Robert Bergh)
3. Hail Mary (Robert Bergh)
4. Ultion Face (Adrian Kolgjini)
5. Admiral As (Reijo Liljendahl)
6. Brother Bill (Timo Nurmos)
7. Gulfstream Am (Conrad Lugauer)
8. Bythebook (Svante Båth)
9. Rackham (Christoffer Eriksson)
10. Fort Knox (Björn Goop)
11. Global Adventure (Svante Båth)
12. Jareth Boko (Micael Broberg)

Kanal 75


På söndag avgörs Svenskt Travderby på Jägersro. Det största loppet för landets fyraåriga hästar. Två av lo..


På söndag avgörs Svenskt Travderby på Jägersro. Det största loppet för landets fyraåriga hästar. Två av loppets förhandsfavoriter tränas av Robert Bergh. Som tränare fick han med tre hästar till finalen av travsportens blå band. Bergh stod själv vid sidan eftersom han var avstängd när försöken kördes. Men han fick se Per Lennartsson styra in Power och Hail Mary till seger, samt Rikard N Skoglund vinna med Västerbo Lexington. Imponerande, minst sagt.
Robert Bergh har grubblat över vilken av sina superhästar som han ska köra i finalen – och nu kommit fram till ett beslut. Det blir Hail Mary som Åby-tränaren valde innerspår med i finalen. Därmed kör Per Lennartsson Power och Rikard N Skoglund Västerbo Lexington.
– Man känner sig som en svikare oberoende vilken jag väljer, men jag kan ju bara köra en häst. Till slut valde jag Hail Mary tack vare innerspåret, säger han till Travronden.
Robert Bergh har vunnit Svenskt Travderby tre gånger tidigare. Segerhästarna är Remington Crown, Hilda Zonett och Tsar d'Inverne.
Förstapriset i Derbyt är två miljoner kronor och dubbla prispengar för de hästar som är premiechansade.

Svenskt Travderby
2640 meter auto:
1) Hail Mary – Robert Bergh
2) Västerbo Lexington – Rikard N Skoglund (Robert Bergh)
3) Aetos Kronos – Magnus A Djuse (Jerry Riordan)
4) Global Adventure – Erik Adielsson (Svante Båth)
5) Power – Per Lennarsson (Robert Bergh)
6) Usain Töll – Wilhelm Paal
7) Ultion Face – Adrian Kolgjini
8) Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
9) Champ Lane – Björn Goop (Timo Nurmos)
10) Galantis – Mats E Djuse (Johan Lejon)
11) Bythebook – Ulf Ohlsson (Svante Båth)
12) Guzz Mearas – Johan Untersteiner

Michael Carlsson, Kanal 75


På bilden har Erik Adielsson just vunnit silverdivisionens final på Solvalla annandag jul med Esprit Sisu. En lite kylslagen tillställning unde..


På bilden har Erik Adielsson just vunnit silverdivisionens final på Solvalla annandag jul med Esprit Sisu. En lite kylslagen tillställning under en eftermiddag där skämtades om att hästen värmde stallfolket med en femstjärnig insats efter en tung löpning utvändigt ledaren.
En seger i bronsdivisionen och tre i silver hann Esprit Sisu samla på sig. Alla inklusive stallchefen själv trodde att det skulle fortsätta med segrar även i den högsta klassen.
2020 har emellertid stavats osmak. Efter två inledande diskvalifikationer i V75 blev det en femteplats i Norrbottens Stora Pris i juni - innan man kom på kant med spårtombolan.
Fyra raka bakspår – 11, 10. 10 och 12 – har det blivit i storloppen sedan Kalmarsundspokalen i midsommarhelgen.
- Helt sjukt att hästen inte kan få ett vettigt läge! sa Svante Båth för två veckor sedan inför Silverörnen på Solänget
Tolftespåret blev femtepar utvändigt och ett rykande avslut i den sista kurvan till en tredjeplats.
- Jag var jättenöjd med honom på Solänget. Hästen har gått bra till slut och bra tider varenda jäkla gång. Vi har börjat från dåliga lägen hela tiden och hela tiden hoppas att vi snart ska kunna ha lite stolpe in, säger Svante Båth.
Tänk om hästen ”stått på tur” så länge att han gått ur form?
- Ha ha! Den ”komben” är inte kul. Men den är inte ovanlig heller. Men det är ingenting som indikerar det i alla fall. Hästen känns fortsatt strålande.
I Birger Bengtssons Minne (V75-5) över 1640 meter på lördag ses Esprit Sisu från ett andraspår, läget kunde väl inte ha varit bättre?
- Äntligen har vi fått ett bra läge och det är bara att hoppas att inget annat strular i stället då. Han står egentligen på tur för att vinna gulddivisionen. Samtidigt vet jag ju hur svårt det här är och att vi kanske kan vara jättenöjda på lördag ändå utan att ha vunnit.
Racing Mange är kanske värste opponenten och Joakim Lövgren fick spåret invändigt om din häst. Taktiken?
- Det får Erik (Adielsson) avgöra efter hur hästen kliver iväg och så vidare. Det känns som att vi har många valmöjligheter. Han är stökig på banan före loppen men har ju skämt bort oss och nästan alltid skött sig ändå. Man tar liksom ett djupt andetag och korsar fingrarna när det är 100 meter innan bilen släpper. Någon gång kliver han väl snett också naturligtvis men vi måste tänka positivt. Vi har ett kul läge och han är rätt så startsnabb, ledningen är inget måste. Vi kör som vanligt, inga konstigheter i utrustningsväg, säger Båth.
Ni har två till start på V75 på lördag. I V75-2 som är den lägsta klassen plockar ni ut 2 Awesome Kronos. Form och läge på den?
- Det är bra form och bra läge! Om det kan vara spännande före start med Esprit Sisu så vet jag inte vad man kan säga om den här? Han gick ju iväg från ett liknande läge på Solvalla men jag vet inte hur många gångarter han hade innan bilen släppte. Awesome Kronos är ju lite speciell men kliver han iväg har han ju visat att han har fart som duger i lägsta klassen. Det blir barfota runt om som senast. 1.12,4 hade han krafter kvar på senast och han kanske kan sänka sitt rekord om det stämmer lite på lördag.
Du är regerande i Svenskt Travderby efter fjolårets seger med Attraversiamo. På söndag kan det bli en ny seger i loppet då 4 Global Adventure och 11 Bythebook försvarar stallets färger i finalen som går som V75-6. Några ord om derbyt?
- Det här handlar ju om säkra och jämna hästar som gör det jättebra hela tiden. I försöket började vi från ett dåligt läge med Bythebook men trots mycket störningar på vägen så var han väldigt duktig och reparerade de sakerna. Global Adventure är säkerheten själv. Men det var ett jäkla derby om jag får säga det rakt ut. Så gott som alla toppar tog sig ju till finalen. Skulle jag lägga en slant som spelare så la jag den på Power. Berghs häst har varit jättebra under två år men jag har aldrig sett honom så fin som förra tisdagen, slutar Svante Båth. 

Mikael Wikner, Kanal 75


Derbystoet2 140 meter autostartHäst (tränare) 1 Mellby Harissa (Robert Bergh)2 Orlando (Fredrik Wallin)3 Diana Zet (Daniel Redén)4 Milady Grace..


Derbystoet
2 140 meter autostart
Häst (tränare)

1 Mellby Harissa (Robert Bergh)
2 Orlando (Fredrik Wallin)
3 Diana Zet (Daniel Redén)
4 Milady Grace (Daniel Redén)
5 Alaska Kronos (Daniel Redén)
6 Mahma Lane (Peter Untersteiner)
7 American Hill (Conrad Lugauer)
8 Darling Godiva (Lars I Nilsson)
9 Award Kronos (Daniel Redén)
10 Grande Diva Sisu (Per Nordström)
11 Dontlooseallmoney (Jim Oscarsson)
12 Gina Mearas (Johan Untersteiner)
Förstapris: 1 000 000 kronor


Svenskt Travderby
2 640 meter autostart
Häst (tränare)

1 Hail Mary (Robert Bergh)
2 Västerbo Lexington (Robert Bergh)
3 Aetos Kronos (Jerry Riordan)
4 Global Adventure (Svante Båth)
5 Power (Robert Bergh)
6 Usain Töll (Wilhelm Paal)
7 Ultion Face (Adrian Kolgjini)
8 Don Fanucci Zet (Daniel Redén)
9 Champ Lane (Timo Nurmos)
10 Galantis (Johan Lejon)
11 Bythebook (Svante Båth)
12 Guzz Mearas (Johan Untersteiner)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-01 2018-12-01 Jägersro Trav-8 Erik Adielsson 1640/2 A 0 g 45
2018-11-14 2018-11-14 Solvalla-2 Erik Adielsson 1640/4 B 1 14.1 13
2018-10-20 2018-10-20 Örebro-8 Erik Adielsson 1609/12 A 1 13.3 54
2018-09-14 2018-09-14 Bergsåker-1 Jimmy H Andersson 2140/5 B 1 17.4 16
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-3 Erik Adielsson 1640/6 C 1 14.4 32
2018-08-13 2018-08-13 Hagmyren-5 Erik Adielsson 1640/1 D 1 16.6 13
2019-11-10 2019-11-10 Eskilstuna-7 Erik Adielsson 2140/1 B 2 12.8 96
2019-10-27 2019-10-27 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/10 A 1 13.4 60
2019-09-17 2019-09-17 Solvalla-8 Erik Adielsson 2640/8 A 4 14.3 22
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-10 Erik Adielsson 1609/2 B 2 11.1 43
2019-08-04 2019-08-04 Bergsåker-4 Erik Adielsson 1640/6 A 1 11.6 10
2019-07-18 2019-07-18 Bergsåker-9 Erik Adielsson 2140/2 B 1 12.3 25
2019-06-29 2019-06-29 Eskilstuna-10 Ulf Ohlsson 2140/3 D 0 g 97
2019-06-16 2019-06-16 Gävle-5 Erik Adielsson 2140/4 B 1 14.3 21
2019-05-23 2019-05-23 Bergsåker-3 Ulf Ohlsson 2140/7 B 1 14.8 13
2019-04-23 2019-04-23 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/6 B 1 15.0 11
2019-04-03 2019-04-03 Bergsåker-5 Erik Adielsson 2140/1 B 1 15.7 10
2020-12-16 2020-12-16 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/1 A 1 13.7 12
2020-11-27 2020-11-27 Solvalla-8 Erik Adielsson 2140/6 B str
2020-11-18 2020-11-18 Bergsåker-2 Ulf Ohlsson 2660/5 B 1 13.5 14
2020-11-08 2020-11-08 Eskilstuna-11 Erik Adielsson 2140/11 C 4 11.7 500
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-12 Erik Adielsson 2140/11 A 4 11.7 89
2020-09-06 2020-09-06 Jägersro Trav-11 Erik Adielsson 2640/4 D 4 13.1 118
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-6 Erik Adielsson 2640/1 A 1 13.1 24
2020-08-05 2020-08-05 Mantorp-8 Erik Adielsson 2140/6 A str
2020-07-16 2020-07-16 Bergsåker-9 Erik Adielsson 2140/9 B 3 11.5 62
2020-06-26 2020-06-26 Bergsåker-3 Erik Adielsson 2140/5 C 1 11.7 101
2020-06-13 2020-06-13 Boden-1 Ulf Ohlsson 2140/6 B 2 12.9 42
2020-04-24 2020-04-24 Åby-8 Erik Adielsson 2140/9 C 0 12.9 149
2020-03-26 2020-03-26 Gävle-4 Erik Adielsson 2140/1 B 0 15.2g 16
2020-03-11 2020-03-11 Bergsåker-5 Per Linderoth 2140/6 C 3 15.3 18ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se