Gigantic Star travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Gigantic Star travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Gigantic Star har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Gigantic Star har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Gigantic Star


Även om kylan fortfarande lyser med sin frånvaro i stora delar av landet så utgör skotvånget i sig en skarp skiljelinje mellan h&oum..


Även om kylan fortfarande lyser med sin frånvaro i stora delar av landet så utgör skotvånget i sig en skarp skiljelinje mellan höst och vinter på våra travbanor.
Därför kan det vara intressant att titta på hur lördagens hästar presterat under tidigare vintrar, speciellt nu i början av förbudet när många inte hunnit starta i december och kommer direkt från barfotatävlande.
Med hjälp av databasen travfakta.se har vi kikat på resultaten för samtliga omgångens hästar under månaderna december-februari och jämfört det med deras totala resultat.
Ett positivt index innebär att resultaten är bättre på vintern och vice versa.
För att få ett index måste hästen ha gjort minst fem starter i Sverige under barfotaförbudet.
Däremot skapas en egen kategori för hästar som gjort färre starter men vunnit under vintern, för att markera att de visat att de hanterar förutsättningarna.

V75-1
11 Edmund +60
7 Gigantic Star +29
2 Durello +6
6 Sweetman -5
3 Taxi Out -9
1 Cojito -36

Ej indexerade som vunnit under vintern
Ingen

Kommentar: Den avdelning som har generellt svagast resultat vintertid. I princip ospelade Edmund har tävlat i monté på sistone, men tagit tre av sina fyra sulkysegrar i Sverige under vintertid. Gigantic Star har redan hunnit med två starter i december och vann på Lucia-dagen i fjol. Däremot räckte han inte från samma utgångsläge denna omgång förra året.

V75-2
7 Move It Brodde +64
10 Digital Process +36
3 Youngblood -21

Ej indexerade som vunnit under vintern
1 Jeans’n Passion
2 Take it Easy On Tour
4 Speed Vici
5 Global Bergkamp
8 Nelle Atticus Lane
9 Keegan Trot

Kommentar: Lägsta klassen innebär att bara tre hästar har tävlat tillräckligt för att få ett index, men notera hur många av deltagarna som ändå segrat minst en gång under vintern. Move It Brodde visade storform den här tiden i fjol medan favoriten Speed Vici segrade i vinterdebuten senast och har tagit tre av sina segrar med skor. Joakim Lövgren är också den av landets topptränare som höjer sin segerprocent mest under barfotaförbudet .

V75-3

10 Master Crowe +61
6 Nadal Broline +28
4 Västerbo Exact +26
11 Bear Dancer +17
12 Partizan Face +17
7 Secret Mission +14
8 Toddler +2
2 Highspeed Call -10

Ej indexerade men vunnit under vintern
5 Lionel N.O.
9 Dragster

Kommentar: Gulddivisionen ser flera vinterspecialister, inkluderat storfavoriten Nadal Broline som presterat allra bäst den här årstiden. Det stora frågetecknet är 1 Generaal Bianco som gjorde sin första start inte bara på vintern utan med skor senast och då underpresterade. Dragster gjorde sin enda vinterstart i januari 2018 och vann lätt till sju gånger pengarna efter att ha dragit stenhårt i ledningen.

V75-4
10 Make More Cider +16
8 Dolly Dream 0
15 Looks Likeaqueen -37
12 Made in Sweden -44

Ej indexerade men vunnit under vintern
2 Gitane d’Inverne
4 Valeria Wareco
5 Nouba Mom
11 Laleh Pellini
13 Hasy Helene

Kommentar: Orutinerade hästar innebär att de flesta inte uppfyller kraven för att få ett index. Bland dessa finns tre hästar på startvolten som kommer från decemberseger samt ofta barfotatravande Hasty Helene som vunnit två av sina fyra vinterstarter. Make More Cider må mestadels ha tävlat barfota i år, men har tagit karriärens samtliga segrar med skor, varav två denna årstid.

V75-5
12 Payet D.E. +89
2 Love Håleryd +55
5 Four Guys Dream +45
3 Inertial -8
7 Hurricane River -21
10 Gambit Brodde -40

Ej indexerade men vunnit under vintern
1 Bear Hope
4 Neelix
6 Procalate
8 Exclusive Matter
9 Galantis

Kommentar: Här hittar vi några utpräglade årstidshästar med Payet D.E. i spetsen. Den tyskfödde femåringen har inte varit sämre än tvåa på sina åtta senaste starter under barfotaförbudet och av de fem segrarna är det bara den senaste som tagits från ledningen. Four Guys Dream har sin enda missade pallplacering under vintern den här tävlingsdagen i fjol, men gick då en stark avslutning som fyra från femte ytter. Bear Hope har inte tävlat vintertid sedan 2017-2018, men vann två av tre starter då.

V75-6
8 Worth A Lot +18
10 Wild Love +11
1 Bambi A.F. -26
15 Julia Pellini -34

Ej indexerade men vunnit under vintern
11 Ultra Bright

Kommentar: Klena resultat där importerna 2 Kali Smart och 13 Tessy d’Ete är de enda som aldrig startat under vintern i Sverige. Övriga oindexerade är segerlösa med undantaget Ultra Bright, som varit på pallen i alla sina tre starter. Kali Smart hade 1/3 vintertid i Nederländerna medan Tessy d’Ete tävlade barfota runt om 37 av 39 starter på fransk mark och slutade oplacerad båda gångerna med skor. Wild Love må ha sprungit barfota runt om varje gång på sistone, men har tidigare visat att hon tävlar utmärkt i juletid och vann V75 från spår 12 bakom bilen på Åby för ett år sedan. Hästen segrade även i denna decemberomgång på hemmaplan 2018.

V75-7
7 Adiago Trot +53
8 Counterfeighter +35
9 Mr Perfection +21
6 Staro Leonardo +11
11 Betting Rebel -19
1 Franklin Face -18
4 Zio Tom Jet -27
2 Maze Runner -47
12 Maze Runner -55

Ej indexerade men vunnit under vintern
3 Gina Mearas


Kommentar: Är det någon avdelning som statistiken talar för skräll så är det här. De fyra hästarna med positivt index tillhör alla de minst spelade i fältet. Åt andra hållet är favoritduon 5 Zap di Girifalco och 10 Farlander Am de enda i fältet som aldrig segrat under vintern. Den senare har bara gjort en vinterstart och var då femma i V75 på Åby i december 2018. För övrigt har han bara gjort en sulkystart i karriären med skor och det var vid vinsten i tävlingsdebuten sommaren 2018. Zap di Girifalco tävlade med skor runt om som duktig trea från dödens i Sverigedebuten i maj, sedan dess har han gått barfota bak varje gång.

Robin Johansson, Kanal 75


Med 9 169 183 kronor placerade sig Kevin Oscarsson på plats 19 i landet när det gäller inkörda pengar under 2019.Personligt rekord i en kus..


Med 9 169 183 kronor placerade sig Kevin Oscarsson på plats 19 i landet när det gäller inkörda pengar under 2019.
Personligt rekord i en kuskkarriär som pekat spikrakt uppåt sedan familjen återvände från Nordamerika 2014.
- Resultatet i pengar är jag jättenöjd med, däremot kunde segrarna ha varit fler, kommenterar Oscarsson vars segerprocent stannade vid 8,8.
- Det är för lågt. Ska man vara i toppen bland kuskarna ska man absolut ligga över 10, de allra bästa har ju upp mot 20. Jag siktar definitivt på att vinna fler lopp i år. Jag var inte på lika många travdagar i fjol som åren innan, mycket beroende på att jag hade fullt upp med flytten till Blädingeås i somras. Då blev det tre månader när jag inte hann köra så mycket. Men det är väldigt glädjande att jag fått flera chanser de dagar jag varit på plats. I år gasar vi direkt med start på lördag.

Tar fler initiativ
En sammanställning med hjälp av databasen travfakta.se av landets 25 mest segerrika kuskar 2017 visade att Kevin Oscarsson var den som körde näst minst i ledningen, endast i 7,7 procent av loppen.
Tittar man på samma statistik från 2018-2019 ser man att Oscarsson kört 9,6 procent av loppen i ledningen.
Det finns alltså klara belägg för att han blivit mer offensiv de senaste två åren.
- Ja, det stämmer nog. Framförallt har jag fått köra lite mer rejäla hästar, men samtidigt skaffar man sig rutin, lär sig konkurrenterna och att läsa på loppen bättre. Vissa gånger går det att ta initiativ och stjäla ett lopp från ledningen på ett sätt som jag inte gjorde för några år sedan.
Annars ses du nog fortfarande som en ”smygarkusk”, håller du med om det?
- Ja, det har varit min stil. Jag tycker att det är väldigt onödigt att offra en häst bara för att köra i ledningen. Kör man i ryggar och går i mål med krafter kvar så är det större chans att man vinner nästa gång med hästen jämfört med om man kör i ledningen och får soppatorsk 200 kvar.
Detta till trots var det just från ledningen som Kevin Oscarsson tog sin största seger 2019, med Zeta Wise As i Stosprintern.
- Det var en väldigt rolig seger, framförallt som jag jobbade tre år i Halmstad och vet vad den helgen betyder för alla runt banan. Fredrik Linder gjorde ett fantastiskt jobb att ställa i ordning till finalen och jag är glad och tacksam att jag fick chansen. Det var ingen häst som jag hade räknat med att få köra i början av året.
Vilket lopp skulle du helst vilja köra i framtiden?
- Mina drömlopp är kriteriet och derbyt. Ska jag välja ett så är det derbyt. Hästarna får bara en chans i livet att vara med och som fyraåringar är det i regel bara topphästar som kvalar in.

Sugen på ledningen
Årets första V75-omgång körs just på derbybanan Jägersro och är ett exempel på att Kevin Oscarsson får alltfler chanser i större sammanhang.
Sex styrningar på V75 är något som får vilken toppkusk som helst att dregla.
- Det är verkligen jättekul. På V75 vill alla ha de bästa kuskarna så jag ser det som en ära. Jag skulle ha kört sex stycken på Halmstad nyligen, men då blev två strukna, säger Oscarsson som låter förhoppningsfull kring sina chanser att få besöka vinnarcirkeln.
- Jag tror på lite vinstchans med alla, utom möjligen Domestic Ås som verkar ha en jobbig uppgift med många att runda. De andra fem finns det alla positiva saker kring som gör att jag åker ut med en bra känsla.
- It’s Time och Explosive de Vie vill jag gärna köra i ledningen, Gigantic Star ska gå framåt med senaste loppet medan Velasquez Gar och Wild Love båda har kapacitet att vinna trots svåra utgångslägen. Jag tycker att alla fem är värda varningar, summerar Kevin Oscarsson.

Det här berättar Kevin Oscarsson om sina V75-hästar:
- 6 It’s Time (V75-2) körde jag mycket i början av karriären och det ska bli kul att få prova honom igen eftersom hästen utvecklats mycket senaste året. Jag har pratat med tränarna och de är optimistiska inför det här. De vill att han ska köras i bike och det gör jag gärna. Planen är att ladda rejält från start och skulle vi nå ledningen kör jag gärna där. Jag känner mig inte chanslös på förhand och tycker att han är för lite spelad.
- 5 Explosive de Vie (V75-3) var jag jättenöjd med senast, framförallt med hur han kändes i provstarten, det börjar äntligen bli lite liv i honom igen. Insatsen i loppet såg kanske inte märklig ut, men då ska man tänka på att han inte alls trivdes på det tunga innerspåret den dagen. Han ska ha parkettgolv för att fungera som bäst och det brukar det bjudas på Jägersro. Han känns även uppåt i träningen och den här gången vill jag gärna till ledningen och köra där. Hästen blir extra kaxig och växer en klass i den positionen, det har han alltid gjort, men det är sällan han har läge att nå dit numera. Dessutom åker jänkarvagnen på för första gången sedan i våras vilket förhoppningsvis kan ge en liten kick. Vi återgår till hans vanliga kupade huvudlag, att han hade vanligt helstängt senast var en utrustningsmiss. Är hästen på rätt humör på lördag så tror jag att vi kan segerstrida.
- 15 Domestic Ås (V75-4) har jag inte kört på länge, men jag såg att hon gick ett bra lopp senast och vet att man var nöjda med henne. Däremot är jag lite skeptisk till startspåret den här gången, hon är inte så snabb ur volten och jag misstänker att det blir svårt att utnyttja läget. Vi kör i ryggar och ser hur långt det räcker.
- 12 Velasquez Gar (V75-5) går fantastiskt bra varje gång. Senast var det inte många millimeter från att vi kom loss på sista långsidan och i sådana fall hade vi nog slagits om segern, trots att han inte riktigt trivdes på underlaget.. Han har bara joggats efter det och känns fortsatt spänstig och fin så formen ska vara intakt. Nu hoppas vi på hårt fast underlag och hästen har blivit allt starkare i kroppen vilket gör att han fungerar bättre i svängarna och gör att jag inte räds att köra i spåren med honom. Skulle det gå väldigt långsamt kan jag även tänka mig att gå fram i dödens. Vi ändrar inget han ska räknas trots läget.
- 6 Gigantic Star (V75-6) var jag nöjd med senast. Han mötte tuffare hästar och sprang fortare än han gjort någon gång. Det var en nyttig genomkörare för att han ska utvecklas och förhoppningsvis en liten formhöjare till detta. Allt har i alla fall varit väl i lugna jobb inför det här. Han har klivit iväg snabbt från snäva spår i volten och kanske kan spetsa här. Jag kan tänka mig att köra där, men skulle heller inte ha något emot en bra rygg med tanke på distansen. Han är nyskodd fram, men det är likadana skor som förut så det blir samma balans och inga ändringar i övrigt.
- 8 Wild Love (V75-7) var stinglös senast och vi har inte hittat någon direkt förklaring. Hon var ovanligt lugn under tävlingsdagen och inte trött efter loppet. Det enda vi kan tänka oss är att hon blev matt av resan, hon har sex timmar till Solvalla och det är det längsta hon varit på. Jag har i alla fall fått positiva träningsrapporter efter det och förhoppningsvis ska hon vara sig själv på lördag när det är betydligt kortare resa. Däremot vill jag inte köra för tufft med henne med tanke på förra insatsen så det lär bli en lugn avgång med attack 700-800 kvar. Hon är absolut bra nog att vinna loppet om det skulle klaffa på vägen.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-21 2019-12-21 Halmstad-9 Kevin Oscarsson 1640/7 D 0 14.9 429
2019-12-13 2019-12-13 Kalmar-3 Kevin Oscarsson 2640/4 C 1 17.8 55
2019-12-07 2019-12-07 Åby-7 Kevin Oscarsson 2140/2 D 0 g 542
2019-11-21 2019-11-21 Åby-6 Kevin Oscarsson 2140/1 B 1 16.9 158
2019-11-08 2019-11-08 Kalmar-6 Kevin Oscarsson 2140/6 C str
2019-10-29 2019-10-29 Jägersro Trav-6 Kevin Oscarsson 2140/1 D 7 16.5 438
2019-10-23 2019-10-23 Åby-8 Kevin Oscarsson 2160/12 C 0 20.0g 863
2019-09-25 2019-09-25 Åby-5 Kevin Oscarsson 2140/6 C 0 17.9g 127
2019-09-10 2019-09-10 Solvalla-3 Kevin Oscarsson 2160/9 B str
2019-08-28 2019-08-28 Åby-3 Kevin Oscarsson 2160/8 B 2 16.3 46
2019-08-13 2019-08-13 Jägersro Trav-2 Kevin Oscarsson 2140/5 D 2 17.6 107
2019-08-03 2019-08-03 Halmstad-1 Kevin Oscarsson 2140/4 C 1 16.6 154
2019-07-26 2019-07-26 Lindesberg-9 Jim Oscarsson 2140/8 C 0 g 141
2019-07-11 2019-07-11 Örebro-1 Kevin Oscarsson 2140/10 C 7 17.9 506
2020-12-19 2020-12-19 Halmstad-5 Jim Oscarsson 2140/7 D 0 14.0 779
2020-12-11 2020-12-11 Kalmar-6 Jim Oscarsson 2140/12 A 2 15.1 116
2020-12-04 2020-12-04 Kalmar-5 Markus Niklasson 2160/13 A 1 15.9 268
2020-11-20 2020-11-20 Kalmar-8 Kevin Oscarsson 2140/8 D 0 13.1 1202
2020-11-12 2020-11-12 Kalmar-5 Kevin Oscarsson 2160/2 D 5 15.0 397
2020-10-23 2020-10-23 Kalmar-7 Jim Oscarsson 2140/1 D 3 14.2 145
2020-10-13 2020-10-13 Jägersro Trav-9 Kevin Oscarsson 1640/9 D 6 13.2 186
2020-09-18 2020-09-18 Kalmar-2 Jim Oscarsson 2140/9 B 1 14.5 37
2020-09-08 2020-09-08 Axevalla-5 Ville Karhulahti 2640/10 A 5 16.8 719
2020-08-21 2020-08-21 Kalmar-5 Jim Oscarsson 2140/11 A 0 16.2 481
2020-08-15 2020-08-15 Halmstad-3 Jim Oscarsson 2140/2 A 7 15.8 44
2020-07-30 2020-07-30 Visby-6 Kevin Oscarsson 2140/8 A 0 16.5g 27
2020-07-23 2020-07-23 Kalmar-6 Kevin Oscarsson 2160/4 C 0 14.4 224
2020-07-15 2020-07-15 Kalmar-9 Kevin Oscarsson 2160/7 A 2 15.1 28
2020-06-25 2020-06-25 Åby-4 Kevin Oscarsson 2640/3 B 0 19.8 664
2020-06-06 2020-06-06 Kalmar-3 Kevin Oscarsson 2160/13 B 7 15.4 235
2020-05-21 2020-05-21 Jägersro Trav-5 Kevin Oscarsson 1640/8 C 6 13.3 794
2020-05-08 2020-05-08 Kalmar-7 Kevin Oscarsson 2180/10 C 0 14.4 875
2020-04-22 2020-04-22 Solvalla-9 Kevin Oscarsson 2140/12 C 0 14.0 985
2020-04-08 2020-04-08 Åby-2 Kevin Oscarsson 2140/1 C 2 15.8 207
2020-03-25 2020-03-25 Åby-6 Peter Ingves 2160/8 D 4 15.1 661
2020-02-26 2020-02-26 Åby-9 Kevin Oscarsson 2140/7 D str
2020-02-19 2020-02-19 Kalmar-4 Kevin Oscarsson 2140/11 C 7 17.1g 98
2020-01-18 2020-01-18 Kalmar-6 Jim Oscarsson 2140/4 D 0 20.4g 606
2020-01-04 2020-01-04 Jägersro Trav-10 Kevin Oscarsson 2640/6 D 6 17.7 294
2021-01-16 2021-01-16 Jägersro Trav-2 Jim Oscarsson 2140/8 B 0 15.2g 456
2021-01-02 2021-01-02 Kalmar-5 Kevin Oscarsson 2640/9 D 6 15.0 743ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se