Ghostintheshell travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ghostintheshell travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ghostintheshell har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ghostintheshell har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ghostintheshell


Den mångfaldige championtränaren och dominanten i svenskt travsport har nu avverkat sitt sjunde år som tränare i USA. De senaste åre..


Den mångfaldige championtränaren och dominanten i svenskt travsport har nu avverkat sitt sjunde år som tränare i USA. De senaste åren har vi vant oss vid att ”Svanen” har kommit hem till Sverige för att fira jul och nyår och hälsat på familj och vänner. Samtidigt har han kört lopp i samband med V75 och nyårstravet på Axevalla. Men på grund av Coronan blir det inte så i år.
– Vi blir kvar i Florida i vinter. Kanske att Anders eller Rickard åker över hit om de kan. Det vore kul för jag har inte sett dem sedan i julas. Annars kanske vi siktar på att resa hem i mars innan säsongen drar igång igen, säger Åke Svanstedt.
Han har precis varit ute och tränat sig själv via en löprunda på stranden innan intervjuen görs.
– Jag brukar springa lite varje eftermiddag för att ha lite kondition. Man får passa på nu när det inte är några tävlingar och vi åker på trav. Det är skönt väder, runt 28 grader och 21, 22 grader på morgnarna.

Lugna soliga dagar i vinter
Efter en hektisk tävlingssäsong befinner sig Svanstedt i soliga Vero Beach och tränar unghästarna på Palema Trotting. Samma upplägg som det har varit de flesta vintrarna. Tävlingshästarna är kvar uppe i New Jersey på gården Legend Farm men nu är det lugnt på tävlingsfronten och några lopp blir det inte förrän i april, maj igen.
– Nu är det lugna dagar. Nästan som semester, säger han och skrattar.
– Vi börjar köra klockan sju varje morgon och är klara redan vid elva, tolv. Ettåringarna joggar just nu fyra varv men sedan i mitten av januari ska de börja gå riktiga jobb.
– Vi har 46 ettåringar och det är tio mer än vad vi har haft förut. Det är alltid lika spännande att se hur de utvecklas. Totalt har vi 82 hästar och det är också mer än vad vi har haft tidigare. Men någon eller några ska säljas så det kommer att minska lite.

Nytt rekord trots kortare säsong
Svanstedt har stadigt förbättrat sina siffror i USA för varje år och slagit sig in i toppen. I fjol sprang stallets hästar in 4,8 miljoner dollar men i år blev det ett nytt rekordår. Totalt blev det 5,2 miljoner dollar inkört och 86 segrar. Detta alltså under tävlingsperioden som varar från maj till och med november.
– Fast i år kom vi igång lite senare på grund av Coronan. Vi missade lite lopp där i början och säsongen började inte förrän i juni. Men det var mest vardagstravet som blev drabbade där när det var tävlingsfritt i två månader. Nu kör ju inte vi i vardagstravet eftersom vi bara kör i Grand Cirquit, så vi blev inte drabbade på det sättet som vardagstravstränarna blev.
– Annars börjar normalt säsongen i april, maj för vår del och håller på till och med november. Då är det som mest intensivt i augusti, september och oktober. Då är det trav nästan varje dag och på flera olika banor samtidigt. Så då får man ligga i selen ordentligt men samtidigt är det kul när man har hästar som kan vara med.
– Fjolårets resultat är det bästa vi har haft sedan vi flyttade hit för sju år sedan. Vi har haft en otrolig tvååringskull där vi började med 35 hästar varav 31 har kvalat och 22 av dem har vunnit lopp. Det är den bästa tvååringskullen vi har haft sedan vi flyttade hit. Jag är mycket nöjd, säger Svanstedt.

Bra bredd och två världsrekord
Han har vunnit flera ”halvstora” lopp under året med ett par finaler i Sire Stakes och Matron Stakes. Den häst som har tjänat mest pengar är Flawless Country som sprungit in 408 000 dollar.
– Sedan är det många hästar som har tjänat mycket pengar. Det har varit en bra bredd i stallet och många som har tjänat runt 300 000 dollar, säger Svanstedt.

Captain Corey och Southwind Tyrion - ”Två toppindivider”
Det har dessutom blivit två världsrekord under året, icke att förglömma. Då kommer vi återigen in på tvååringskullen som Svanstedt hyllar så. Där finns det bland annat två riktiga kanoner i Captain Corey och Southwind Tyrion.
– Det är två toppindidiver som har varit otroligt bra. Captain Corey har varit fin hela tiden och inledde med fem raka segrar. Han trodde jag skulle bli riktigt bra redan från början.
– Southwind Tyrion vann också bara i början och förlorade bara ett lopp. Det var i Kanada i en final som han förlorade med en nos. Men sedan gick han ju världsrekord när han vann på 1.51 i Lexington på Red Mile.
– Vi får se om de kan växa till sig nästa år och tillhöra toppen. Det är ändå då som det gäller med de största och viktigaste loppen. Det är större lopp under treåringssäsongen, säger Åke som inte trodde att Southwind Tyrion var något extra innan han började tävla.

”Trampade bara upp och ner och gick på armbågarna”

Så då ser det lite extra spännande ut inför nästa säsong?
– Ja, det är intressant i och med att tvååringarna har varit så fina. Man hoppas att de ska fortsätta och det är även spännande med de nyblivna tvååringarna. Men vet aldrig vem som ska bli bra eller dålig innan de har kvalat ett gjort en start.
– Svante Båth brukar dela in sina unghästar i A-, B-, och C-grupper. Nu gör inte jag det men innan Southwind Tyrion kvalade i april så hade han varit i en C-grupp hos mig. Han sprang och trampade bara upp och ner och gick på armbågarna och var tråkig. Jag vet inte om han hade växtvärk eller vad det berodde på.
– Han var jättefin att se på och tränade lika fort som de andra, men man trodde absolut inte att han skulle bli en världsrekordhållare. Men sedan i början av maj började han att sträcka ut benen istället för att trampa upp och ner. Första gången han kvalade var i juni och då kände jag att oj vilken häst det här är. Han kvalade på 1.55 och kvalade sedan ytterligare en gång, berättar Åke.
– Så att sätta in hästarna i ett speciellt fack är ingenting för mig. Man vet inte säkert vad det är för häst innan de har kvalat eller startat.
– Däremot Captain Corey har varit fin hela tiden. Han var som Gidde Palema, hade utseendet med sig redan från början och har aldrig gjort ett fel hela vägen. Så det finns ju såklart såna som man tror blir kanonhästar redan första gången man sätter dem för vagn.
– Gidde Palema var för övrigt en sådan och det kände man nästan redan när han kom till gården och klev ur transporten. Han var två år då och kom från Palema där de hade kört in honom. Där tyckte man att det var en stjärnhäst redan första gången man såg honom. Men annars är det inte många gånger man får rätt.

Toppsto slutar tävla – men sju nya svenska hästar in
Apropå stjärnhästar så har däremot en annan topphäst lämnat stallet. Det är världsrekordhållaren Plunge Blue Chip som slutat tävla och går till avel. Det femåriga stoet har slagit två världsrekord i år och tjänat 300 000 dollar bara under den här säsongen.
– Plunge Blue Chip gick världsrekord på 800-meters banan i Delaware under Little Brown Jug-tävlingarna. Hon gick 1.51 blankt och det har ingen hingst gått heller tidigare. Hon blir sex år nu och ska betäckas med Chapter Seven, säger Svanstedt som har några nyförvärv på gång in från Sverige.
– Ghostintheshell har kommit fram till USA och står i karantän. Jag tror att hon kommer till oss nästa vecka. Sedan har jag fått sju svenska hästar i träning. Menhammar kom med en efter Maharajah och sedan kom Svante Båth med en efter Father Patrick. Plus ytterligare en ägare med fem hästar. Så det är lite ovanligt med sju svenska hästar men det är givetvis jättekul.

Michael Carlsson, Kanal 75


Häst (tränare)Treåriga ston1. Eagle Eye Sherry (Björn Goop)2. Bank Wise As (Reijo Liljendahl)3. Global Brilliance (Peter Untersteiner) 4. B..


Häst (tränare)
Treåriga ston

1. Eagle Eye Sherry (Björn Goop)
2. Bank Wise As (Reijo Liljendahl)
3. Global Brilliance (Peter Untersteiner)
4. Barbro Kronos (Svante Båth)
5. Hill's Angel (Björn Goop)
6. No Buisness (Oscar Berglund)
7. Crashed Eggs (Roger Walmann)
8. M.T.Perette (Mattias Djuse)
9. Loaded Maria (Markus B Svedberg)
10. Fabulous Pellini (Svante Båth)
11. Maggiore (Conrad Lugauer)
12. Florist (Jim Oscarsson)

Treåriga hingstar/valacker
1. Mister Hercules (Daniel Redén)
2. Selected News (Hans-Owe Sundberg)
3. Bandido Gar (Susanne Richter)
4. San Moteur (Björn Goop)
5. Manny Muscle (Reijo Liljendahl)
6. Revelation (Robert Bergh)
7. Hulken Sisu (Jerry Riordan)
8. Custom Cheval (Henry Rorgemoen)
9. Hector Sisu (Petri Salmela)
10. Gilmore Trot (Mattias Djuse)
11. Elegant Ima (Geir Vegard Gundersen)
12. Big Top Lindy (Stefan Melander)

Fyraåriga ston
1. Mahma Lane (Peter Untersteiner)
2. Mascate Match (Pekka Korpi)
3. Grande Diva Sisu (Per Nordström)
4. Gina Mearas (Johan Untersteiner)
5. Ghostintheshell (Timo Nurmos)
6. Groupie Doll (Jörgen Westholm)
7. Orlando (Fredrik Wallin)
8. Dontlooseallmoney (Jim Oscarsson)
9. Ganga Bae (Stefan Melander)
10. Milady Grace (Daniel Redén)
11. Golden Tricks (Daniel Redén)
12. Global Allegiance (Mattias Djuse)

Fyraåriga hingstar/valacker
1. Guzz Mearas (Johan Untersteiner)
2. Power (Robert Bergh)
3. Hail Mary (Robert Bergh)
4. Ultion Face (Adrian Kolgjini)
5. Admiral As (Reijo Liljendahl)
6. Brother Bill (Timo Nurmos)
7. Gulfstream Am (Conrad Lugauer)
8. Bythebook (Svante Båth)
9. Rackham (Christoffer Eriksson)
10. Fort Knox (Björn Goop)
11. Global Adventure (Svante Båth)
12. Jareth Boko (Micael Broberg)

Kanal 75


I Svenskt Travderby tvingades han till en ursinnig öppning och höll undan i en heroisk prestation.Återkomsten på tävlingsbanan blev b..


I Svenskt Travderby tvingades han till en ursinnig öppning och höll undan i en heroisk prestation.
Återkomsten på tävlingsbanan blev betydligt behagligare för Hail Mary som kunde dirigera sitt Breeders’-försök i lugnt tempo och kliva undan i småtrög stil.
Robert Bergh hälsade efter loppet att just semifinal och final av Breeders Crown blir hästens nästa mål.
En storfavorit som fick jobba hårdare för havren var Ganga Bae. Körande Jorma Kontio såg ut att ha allt klart i spets in på upploppet, men Ghostintheshell kom flygande sista biten. Målfotot visade emellertid att Stefan Melanders regerande BC-vinnare höll undan med minsta möjliga marginal.

Halv revansch för Redén/Kihlström
Höll undan gjorde däremot inte Daniel Redéns Beauty Kronos. Hästen som galopperade med segerchans i Svenskt Trav-Oaks blixtrade åter till front och höll sig i trav hela vägen, men blev regelrätt nedplockad av utvändiga Circus och Björn Goop.
Revanschen blev emellertid snabb för firma Redén/Örjan Kihlström då Mister Hercules, utrustad med nytt huvudlag, visade sig från sin bästa sida och försvarade sig mot skuggande E3-vinnaren Hennessy Am i en virvlande avslutning.
Den favoritbetonade omgången gjorde att utdelningen på V64 stannade vid 258 kronor och att över två miljoner kronor går vidare till torsdagens övningar på Bergsåker i form av dubbeljackpot.

Robin Johansson, Kanal 75


Inget fyraårigt sto har travat snabbare i Sverige i år än vad Ghostintheshell gjorde på Solvalla på onsdagskvällen.Rikard N Sk..


Inget fyraårigt sto har travat snabbare i Sverige i år än vad Ghostintheshell gjorde på Solvalla på onsdagskvällen.
Rikard N Skoglund serverade en resa i andra par utvändigt i hårt tempo varpå stoet närmast dansade ifrån sina kullsystrar.
60 000 kronor i förstapris må vara en klen tröst när man galopperat i försöken till såväl Stochampionatet som Derbystoet, men bekräftade i alla fall att Ghostintheshell tillhör de absolut främsta i sin årskull vad gäller kapacitet.
Något som kusken inte tvivlat på.
- Det var en jättebra prestation. Vi körde för ledningen, men insåg tidigt att det inte skulle gå att komma dit. Men det löste sig bra ändå. Det har krånglat när vi har försökt kvala in till de stora loppen. Jag har tyckt hela tiden att hon är ett av de bästa stona i sin kull. Förhoppningsvis får hon en sista chans att visa det i Breeders Crown framåt hösten, berömde Skoglund.
Bäst i sin årskull var tveklöst Hachiko de Veluwe, då i Finland där han tog hem derbyt och följde upp med att besegra hela den inhemska eliten i Suur-Hollola som femåring.
Nu återkom hästen efter mer än årslång vila, men Nurmos visade att han inte fuskat med träningen då Jorma Kontio kunde dundra runt konkurrenterna i spåren på slutvarvet.

Segersugna kullkamrater
Fyraåringar var temat för kvällen och började med att Adrian Kolgjini spårade runt om med Lars I Nilsson-tränade Sweetman, före skuggande kullkamraten Golden Guard.
Ulf Ohlsson kopierade konceptet bakom Svante Båths Gazoline Mearas medan Carl Johan Jepson styrde fram utvändigt om ledaren och reglerade fältet med Jerry Riordan-tränade Bordeaux S.
Amatörtränaren Björn Eriksson har valt en snäll matchning för sin Tullabardine Boe som aldrig hade tjänat mer än 35 000 kronor i ett lopp inför kvällens start. Nu blev det 60 000 kronor in på kontot samtidigt som stoet visade att hon säkert kan räcka i tuffare sammanhang sedan Richard L Jansson bestämt bombat till front från ytterspår bakom bilen.

Lugauer skrällde
Ett montélopp förgyllde omgången och såg Iina Aho bestämt rida till front med Robin Hood som avfärdade ettrigt utmanande Ibeliveinamerica med knapp marginal.
Så långt inga större överraskningar, men tvåprocentaren Devs Daffodil såg till att dra upp värdet med en inspirerad långspurt.
- Jag tycker att hon var underskattad från spelarsidan, men det är inte mitt jobb, konstaterade Conrad Lugauer sedan han sett till att V86-utdelningen landade på 217 606 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Det skulle komma att bli Tarzan-show när uttagningsloppen kördes under fredagskvällen på Axevalla. Att få med fem hästar till fi..


Det skulle komma att bli Tarzan-show när uttagningsloppen kördes under fredagskvällen på Axevalla. Att få med fem hästar till finalen där det bästa och starkaste fyraåriga stoet ska koras har ingen lyckats med tidigare. Men Stefan Melander hade verkligen lyckats och hade till och med en sjätte häst på gaffeln, som dock blev infångad kort före mål.
Den som sticker ut mest i Tarzans femling är givetvis Ganga Bae som hade uppvisning för Jorma Kontio. Hon fick tidigt överta ledningen från spår åtta bakom bilen i sitt försök och sedan var hon helt överlägsen. Det jättefina stoet behövde inte förta sig för att vinna med gott om krafter kvar och blir en av dom som gör upp om segern även i finalen. Ganga Bae såg fantastiskt fin ut och fick spår fem i finalen när startspåren lottades.
De övriga fyra Melander-tränade hästarna som kvalade in till finalen gjorde det via seger för Residual Thrust, som spurtade vasst för Erik Adielsson och vann lätt, samt via andraplatser för Sideslip, Digital Literacy, och Fuel Burn.
– Men i mitt huvud jag just nu mest förbannad över att inte Digital Download kvalade in, kommenterade Tarzan i ATG Live efteråt med sedvanlig glimten i ögat.
– Närå, det var helt otroligt, en fantastiskt kväll. Jag tänkte anmäla åtta ston men satte dit den nionde fem minuter före anmälningsstopp. En häst (Digital Literacy ) som Örjan Kihlström vann ett P21-lopp med för inte allt för länge sedan. Det hinner hända mycket med hästarna på kort tid ibland i den här åldern, fortsatte Melander.

”Diana Zet är fantastisk – en enorm inställning”
Kullens drottning så här långt, Diana Zet, hade inga problem att infria sitt favoritskap för Örjan Kihlström. Hon behöll enkelt ledningen från innerspåret bakom bilen och dirigerade varje meter av loppet efter att ha fått bestämma i lugnt tempo. Diana Zet stack undan enkelt den sista biten när Kihlström lättade lite på tömmarna och vann med en hel del krafter kvar. Tränaren Daniel Redén stod vid sidan och var mycket nöjd över att fjolårets vinnare av Svenskt TravOaks och årets vinnare av Drottning Silvias Pokal nu är i final.
– Hon är säker. Hon var blek förra gången och är inget träningslejon hemma för där är hon hur lat som helst och tar det piano. Men så fort man säger åt henne så tänder hon till. Hon är fantastiskt att kunna veta när det är något extra på gång. Jag provade exempelvis att dra urryckarna till den här starten men det hände inte så mycket. Men hon har en enorm inställning och vet när det är dags, sa Daniel Redén och konstaterade att den extra växeln med urryckarna blev sparad till finalen.
Daniel Redén fick övrigt med två hästar till finalen då Award Kronos spurtade in vasst som tvåa bakom Ganga Bae.

Waiting Hill Hall från dödens
Annars inleddes kvalkvällen med att Steen Juul vann det första uttagningsloppet med egentränade Waiting Hill Hall. Han körde fram utvändigt om ledande No Limit Queen (som fått öppna tufft med 1.09,2 första 500 och 1.13,1 första 1000) och kopplade enkelt greppet till slut. En rejäl insats och plusbetyg även till tvåan No Limit Queen som höll tappert. Här galopperade storfavoriten Alaska Kronos bort sig i första sväng.

Skandalstart – ”Solklar omstart”
I det andra uttagningsloppet galopperade favoriten Ghostintheshell direkt bakom bilen för Rikard N Skoglund som var mycket irriterad efter loppet och hävdade att det skulle ha varit omstart.
– Jim Oscarsson tog en flygande start och min häst blev rädd och galopperade. Det var solklar omstart och går att jämföra med Maradonas mål med handen i ett fotbolls-VM för en massa år sedan, sa Rikard N Skoglund.
Även Axevallas huvudstarter erkände misstaget att inte blåsa omstart när Jim Oscarssons häst släpade bakom bilen. Och han bad om ursäkt när han intervjuades efteråt i ATG Live.
Nu vann istället Mahma Lane för sin tränare Peter Untersteiner. Hon var med i körningen från start men Untersteiner valde att krypa ner i rygg på ledande Dontlooseallmoney. Luckan kom perfekt i utgången av sista kurvan och Mahma Lane spurtade till en mycket lätt seger.

Enkelt för American Hill – vann även spårlottningen
American Hill var favorit i sitt försök och vann hur enkelt som helst för sin tränare Conrad Lugauer. Han hittade ett perfekt slagläge i andra par utvändigt med sin häst från svåra spår åtta bakom bilen. När attacken sattes in via tredjespår runt slutkurvan bet det bra och American Hill avgjorde enkelt utan att behöva gå i botten till slut. Conrad Lugauer drog också vinstlotten i finalen och fick bricka ett med sin startsnabba häst.
Finalen i Stochampionatet avgörs söndagen den 19 juli på Axevalla. Distansen är 2640 meter och förstapriset är 1,2 miljoner kronor.

Stochampionatet 2020
2640 meter autostart

Häst – Tränare
1) American Hill – Conrad Lugauer
2) Waiting Hill Hall – Steen Juul
3) Diana Zet – Daniel Redén
4) Residual Thrust – Stefan Melander
5) Ganga Bae – Stefan Melander
6) Digital Literacy – Stefan Melander
7) Award Kronos – Daniel Redén
8) Fuel Burn – Stefan Melander
9) Mahma Lane – Peter Untersteiner
10) No Limit Queen – Björn Goop
11) Sideslip – Stefan Melander
12) Mellby Hawaii – Björn Goop

Michael Carlsson, Kanal 75


Det anmäldes 85 hästar till Stochampionatet vilket innebär att 12 av dem blev tvångsstrukna och ytterligare en som inte var godkänd. D..


Det anmäldes 85 hästar till Stochampionatet vilket innebär att 12 av dem blev tvångsstrukna och ytterligare en som inte var godkänd. De 72 hästarna som startar delas in i sex olika försök där de två främsta i varje heat går vidare till finalen.
Daniel Redén kan mycket väl ta hem en ny storloppstitel som tränare. Han är mannen bakom kulldrottningen Diana Zet som vann Svenskt TravOaks i fjol och Drottning Silvias Pokal i år. Hon lottades till innerspår i sitt försök och körs som vanligt av Örjan Kihlström.
Redén har även med stallkamraterna Alaska Kronos och Award Kronos i uttagningsloppen. Men motstånd saknas inte och toppston som Ganga Bae, Dontlooseallmoney, Zolly och Ghostintheshell vill säkert ha ett ord med i laget.
Finalen i Stochampionatet avgörs söndagen den 19 juli på Axevalla. Distansen är som vanligt 2640 meter och förstapriset är 1,2 miljoner kronor. Då ska landets bästa och starkaste fyraåriga travsto koras.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-10-15 2019-10-15 Axevalla-5 Jorma Kontio 2140/11 B 0 14.7 88
2019-10-02 2019-10-02 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/1 C 1 14.5 40
2019-09-17 2019-09-17 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/11 B 0 14.1g 47
2019-08-27 2019-08-27 Solvalla-6 Jorma Kontio 2140/3 B 1 13.6 76
2019-08-14 2019-08-14 Solvalla-4 Jorma Kontio 1640/1 D 5 12.4 56
2019-07-26 2019-07-26 Romme-5 Jorma Kontio 2140/12 C 2 14.6 40
2019-07-17 2019-07-17 Eskilstuna-5 Jorma Kontio 2140/2 C 0 19.6g 34
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-2 Yannick Gingras 1640/6 B 1 14.4 12
2019-05-06 2019-05-06 Mantorp-1 Jorma Kontio 2140/2 D 1 16.9 14
2020-11-08 2020-11-08 Eskilstuna-7 Rikard N Skoglund 2140/5 B 0 g 41
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-10 Rikard N Skoglund 2140/8 A 2 12.3 33
2020-10-06 2020-10-06 Örebro-6 Rikard N Skoglund 2100/9 A 2 13.3 44
2020-09-23 2020-09-23 Solvalla-8 Rikard N Skoglund 1640/4 B 1 10.4 32
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-3 Rikard N Skoglund 2140/12 B 0 18.6g 72
2020-07-19 2020-07-19 Axevalla-10 Rikard N Skoglund 2140/12 A 3 13.6 98
2020-07-10 2020-07-10 Axevalla-5 Rikard N Skoglund 2640/1 B 0 15.8g 22
2020-06-30 2020-06-30 Solvalla-5 Rikard N Skoglund 2140/3 B 1 12.7 22
2020-05-31 2020-05-31 Solvalla-2 Rikard N Skoglund 1640/5 D 6 11.6 360
2020-05-06 2020-05-06 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/11 C 0 19.2g 301



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se